brak logo

ABC Automotive Poland

Poznań (okolice)

Opinie o ABC Automotive Poland

ktocolubi 2016-12-02 10:40
Mi sie podoba, dobrze placa. Na pewno wiecej niz gdziekolwiek w okolicy. Nadgodziny tez sa platne a nie jak gdzie indziej ze mozna "odebrac" a potem i tak nie ma kiedy.
Praca wcale nie ciezka. Sa gorsze produkcje. Jak sie wam nie podoba to sie zwolnijcie i dajcie miejsce innym.
Pozdrawiam.
6
wąż 2016-12-02 18:26
Niestety nie jesteś na bieżąco z zarobkami w tej okolicy. Zgadzam się że praca nie jest ciężka. Oczywiście że pozwalniają się pracujący a zostaną pół "produkty" powiedzmy i przyjdą kolejne czyli po dwie sztuki za jednego pracującego. Gdzie tu ekonomia????
4
Duszyczka 2016-12-03 20:59
Masakra czytając komentarze ma się wrażenie że to nie zakład pracy tylko zakład pracy chronionej .Ludzie zastanówcie się co wy wogole piszecie a może tak powiedzcie prosto w oczy to co macie do powiedzenia osoba których nie trawicie za różne sytuacje w pracy a najlepiej zabierzcie się do uczciwej pracy i pomyślnie co sobą reprezentujecie. Dla mnie jesteście ludźmi bez życia prywatnego ,bez przyjaciół,rodzin,zastraszonymi,bojacymi się ,mającymi coś na sumieniu . Zał mi was i tyle.
4
end 2016-12-03 23:40
a mnie rozwala pisanie 'powiedz w oczy' itd

po co ? gadaj z dupą to Cie osra . niech kazdy idacy na rozmowe w sprawie pracy wie , ze tutaj jest syf szambo i 'ludzie' bez zasad , donoszący myslac ze sa fajni , zenada

'powiedz w oczy' - jakie to gimbazowe kozactwo ! :D hahaha
3
oldboy 2016-12-06 18:53
Witam. a mnie wkur*ia ze kto chce i tak wychodzi na papierosa. kiedys bylo duzo lepiej nie tyle maszyn i wiecej ludzi przy nich. to jest wyscig a nie praca! Ruda zolza dokladnie mniej gadania a wiecej pracy
5
Pozdro 2016-12-10 21:07
Po firmie krazy wiesc jakoby kanadyjskie konsorcjum swoim polskim NIEWOLNIKOM chcialo dac bon na swieta w wysokosci 100 PLN(nie mylic z USD) jezeli to prawda, to panie piekny, nasz wodzu ukochany, wielki, czarny h ci w d, taki sam jakim ty chcesz dmuchac nas.
12
żenada 2016-12-11 08:14
Uklady układziki,żenada.najlepszy duet to ruda i zielina oślica.jak jedna dowiedział sie o awansie drugiej to foch na cały świat.wystarczyło male zadrapanie nóżki i wielkie współczucie.teraz znowu przyjaciólki.jadna na L4 ciągnie bo przecież ma 100 % a widywane na miescie razem.........jakaż ta przyjaźń jest prawdziwa.....do roboty by sie wzięły.największe ściemniary firmy
8
benita 2016-12-15 20:03
powróciło zło do firmy z L4, ona zamiast brata powinna leciec.
4
abc 2016-12-16 01:08
gdyby miala resztki jakichkolwiek wartosci to by sama sie zwolnila, jednak ... pluj swini w ryj , powie , ze deszcz pada :P

MO to dno dna i sama dobrze o tym wie , a to , ze klei sie do kazdego kto w jej przekonaniu moze cos jej zalatwic to juz zenada , wspolczuje jej facetowi , o ile jakis taką kobyłe by chcial .

po prostu trzoda . zeby to chociaz ladne bylo , a to ani urody ani rozumu ....



11
Nick 2016-12-16 04:51
A czy któraś z zielonych ma urodę albo rozum?????.NIEEEEE!!!!!!
4
Pracownik (A) 2016-12-21 11:35
RENATA GR.(A)
Zalety:BRAK
Wady:
-ciągle zapelnione spady
-wnoszenie tabletu na produkcję
-ładowanie telefonu na produkcji
-cały czas na fb
-lajkowanie postów koleżanek
-wychodzenie na kawę w czasie pracy
-siedzenie w ubikacji 15minut
-odchodzenie od stanowiska pracy przed przyjściem zmienniczki
-brak spół pracy z jej strony
-brak chętnych do spół pracy z nią
11
gościara 2016-12-22 13:08
Renata jest specyficzna, cicha szara myszka
2
Mistrz 2016-12-23 01:51
O(usunięte przez administratora) :) co ja paczę :O ogólnie to w pracy jak to w pracy ... Jeżeli ktoś jest lojalny, ogarnięty potrafi odrobinę myślec w tej pracy (czyli jakieś 20% zmiany na której byłem i mogę podać kilka imion bo nazwisk juz nie pamietam Ania i Radek, Ewa, młody Radzio, Bartek, Patryk, Piotrek i Michał ) jeżeli kogoś nie wymieniłem sorka po prostu juz nie pamietam :) to praca nie jest zła ... Ogólnie do czego mozna sie dopierdolic to chyba logika osób wyżej niż produkcja począwszy od tych śmiesznych zastępców,Gp, liderów po samą Agatę czy Arka nie wspominając już o tych śmiesznych mechanikach
5
Mistrz 2016-12-23 01:59
Kto tam jeszcze został bym nikogo nie pominął jak juz tak sie rozpisałem :) Gp ? Nie żeby coś ale moim zdaniem ściema w chu na ch wogole ta kontorola jakości nie żebym twierdził ze nic nie robią tylko moje zdanie na ten temat jest takie a dziewczyny zawsze spoko jak dla mnie były nie mam nic do nich i zaraz pewnie mnie z hejtujecie że a bo siostrę ma to blabla (je'bnijcie sie za wczasy heh) czytając te opinie tutaj to mam wrażenie że Lozia naku'rwia na mulikontach i pisząc opinie sama sobie odpisuje i lajkuje pózniej te opinie to jak pies ktory liże swoje jaja no ale to tylko moja taka myśl - mogę się mylić chodź nie sądzę :) liderzy ? to dopiero praca marzeń ... siedzieć 8h w klimatyzowanym akwarium nie robiąc nic i od czasu do czasu kiedy zmarzł sobie taki lider to wychodził jak przykładowo Tomeczek i sie dopierdzielal do byle czego, (żeby nie było że nic nie robi) standardowe pytanie "jak tam Jakub" - "wszystko wporządku" - nigdy nie wiedziałem czy sie śmieć czy płakać czy odpowiedzieć cos głupiego czy udając że nie słyszę w tych stoperach jak w większości przypadkach
8
Mistrz 2016-12-23 02:03
Koordynator Hubert - wporządku koleś do pogadania, do ugadania, przyjemny wyrozumiały, P. Agata/ jak dla mnie w miarę w porządku chodz nie zapomnę tej akcji z tym rudym czereśniakiem szeszyckim za którego dostałem naganę (niesłuszną) wlasnie miedzy innymi od niej ale ogólnie na pozór wydaje sie miła sympatyczna to w rzeczywistości jakby nie zgadzało się, wielki problem juz był co do tego rudzielca potem była jakaś akcja z Jackiem i komponentem (którego juz nie ma ) jakieś niestworzone historie pod swoim adresem nie było miło słyszeć ale jak przystało na mnie (zlalem to ciepłym moczem ) potem jakaś akcja że siedzę na L4 że mają mnie wyjebać ohoho wystraszyłem się że o Jezu ... Xd miałem rehabilitacje na kręgosłup o której Hubert jak i Agata wiedzieli i na którą udzieli mi zgody brania jednodniowych l4 ale jak widać był to tylko fejk z ich strony chodz w sumie teraz po czasie patrząc troszkę miałem tego l4 no trudno zdrowie mam jedno a kręgosłupów jeszcze nie przeszczepiają trudno Ale podsumowując ten bełkot to może niektórzy otworzą oczy i wylierdolą leserów moze niektórzy otworzą oczy i bedą bardziej pracowici bo praca do złych nienależny pomijałbym hantlera ktory był tak bardzo pewny siebie że jest nietykalny że zna Agatę że z nią do szkoły chodził itp hehe wiecie który ... Ten któremu zjedli parówki od zony i opowiadał też że mu zjadłem (bidulek) nierób jakich wielu ale ten to przechodził samego siebie kiedys w przeciągu 40min przerwy bo takie od czasu do czasu robiłem z reszta jak każdy (nie chciałem byc gorszy) był na papierosie 4x ale to chyba z nerwów skoro zjedli mu te parówki :( temat 500+ zostawię chyba bez komentarza wstyd poprostu moim zdaniem jak na firmę która obraca milionami dają jakieś 500zl heh no kpina cóż życzę by każdy chodz raz trafił bo na ulicy nie leży ale bądźcie wytrwali jeżeli trzeba bedzie poczekać 5 czy 10 lat to pamiętajcie ze warto było ! Obyśmy tylko nie przeszli na euro bo wtedy to jakieś ciut ponad 100 bedzie :) a żeby zdementować wasze jakieś tam plotki i ploteczki na mój temat (tak wiem nie macie co innego do roboty to wylewacie swoje frustracje na przypadkowych osobach miedzy innymi na mnie czy na Magdę heh) to nie wyleciałem za pyskowanie Hubertowi czy za ubliżanie Tomkowi nie wiem skąd wam sie to wzięło ... zeby nie było to zwolnili mnie za L4 i nie jest mi jakoś wstyd z tego powodu czy miałbym palić mosty za sobą ... Nie potrzebne mi to, wiem ze byłem lojalnym sumiennym pracownikiem, pomocnym nie tylko tym upośledzonych ktorych szkoliłem po 3 tygodnie i jak grochem w ścianę 7 złamanych noży po 2 miesiącach pracy ... Skrap 70% xd wiecie o kim mowa ...tych ktorych szkoliłem tak na prawdę niech się przyznają i z ręka na sercu mogę powiedzieć że godnie mogli mnie zastępować gdy szedłem opierdzielic jakieś koryto, to takie moje podsumowanie pracy w Abc ... Życzę wam takich pracownikow jak ja na prawdę :) i nie bede sie do was odwracał dupą bo moze kiedys szefostwo uporządkuje ten burdel to z chęcią bym wrócił chodz by do tych kilku ryji którzy napisali kilka ciepłych i miłych słów że mnie wyjebali hehe pozdrawiam Jakub Olejniczak wasz the best operator ! Nie obrażajcie się, nie strzelajcie fochów, nie hejtujecie to wam nic nie da weźcie się za prace albo mlynujcie w sumie co toy za różnica na wypłacie nie widać różnic także do młyna
10
Mistrz 2016-12-23 02:05
Wesołych świat, jeszcze jako pracownik Abc bo takim jestem do końca grudnia ciekawe czy czekają na mnie bony na swieta
8
Pracownik A 2016-12-23 12:43
Ogarnij się Biblię Piszesz czy co?
5
Brawo 2016-12-23 13:39
Wesołych Świąt i powo w nowej pracy Kuba ... chodź nie przepadam za Tobą i strasznie mnie irytowales szacunku ze napisałeś co myślisz o tym naszym ABC...
Dla wszystkich pracownikow Najlepszego na Święta zdrówka i spokoju w rodzinnej atmosferze.. (bo nasze szefo zapomniało wydrukować kartkę z życzeniami dla swoich.. pracowników. ..bo po co dostali bony i w głowach im się od nich poprzewracało wiec po co życzenia. ? )
7
OperatoR 2016-12-23 14:19
Brawo Kuba za szczerość, do nich tak to nie dotrze oni są od robienia grubej kasy a nie od zajmowania się jakimś forum, muszę przyznać że bardzo dawno to było i także nie przepadałem za Kubą ale kto jak kto pracował sumiennie i miał rankingi jako jeden z najlepszych operatorów w Abc, szkolił mnie dwa dni bardzo dawno temu i naprawdę kilka rad wykorzystuje do dziś i przekazuje dalej, kto go poznał bliżej wie że to świr ale bardzo dosadnie potrafił powiedzieć co myśli, zdrowia Kuba i powodzenia w nowej robo
6
WORK ABC 2016-12-23 17:44
Pozamiatane
4
alibaba 2016-12-25 02:26
Firma"ABC' taka se :-) Ogólnie praca lekka nie jest , zarobki w miarę , ale social tragedia . Takich ofert pracy i lepszych jest mnóstwo ostatnio . Co do zmiany "C" to widać tam ."koleżeństwo" w złym tego słowa znaczeniu . Znajomi mają tam znacznie lepiej , aż boli taka niesprawiedliwość (niestety nikt z góry tego nie widzi) Ogólnie to trzeba szukać innej pracy bo "operator noża' to nie jest praca na długo , poza tym nie wiadomo jaki wpływ na zdrowie ma ciągłe wdychanie smrodu tych detali.
Oni robią raczej łaskę nam operatorom , że chcą tam pracować niż odwrotnie bo szczerze mówiąc szału tam nie ma . Dla szukających pracy mam radę ogólnie aby raczej odpuścili sobie to miejsce.

PS . Kuba nie pierdol głupot, bo byłeś na maxa nieużyty , leniwy , niekoleżeński i gdyby to ode mnie zależało to bym cie wypierdolił z tej pracy raz dwa!! ( Nie mam inicjałów M.S)
5
alibaba 2016-12-25 02:29
nie czekają i ok!! Wesołych...
3
H2o 2016-12-25 03:05
RENATA GR.(A)
Zalety:BRAK
Wady:
-ciągle zapelnione spady
-wnoszenie tabletu na produkcję
-ładowanie telefonu na produkcji
-cały czas na fb
-lajkowanie postów koleżanek
-wychodzenie na kawę w czasie pracy
-siedzenie w ubikacji 15minut
-odchodzenie od stanowiska pracy przed przyjściem zmienniczki
-brak spół pracy z jej strony
-brak chętnych do spół pracy z nią


I DOBRZE SIĘ CZUJESZ JAKO ZWYKŁY KONFIDENT???
4
Pracownik A 2016-12-26 18:27
Jak byś miał pracować z Renata na jednej Maszynie to po 5minutach byś jej wszystkie kłaki wyrwał, ta kobieta wyprowadza człowieka z równowagi.
9
Bolo 2016-12-29 21:33
Błazen czyli samozwańczy mistrz frajer zakładowy nr 1 nikt cię nie lubił!!!! Nie kłam że ktoś ci pisał na odchodne ciepłe słowa
6
abcbbb 2016-12-30 18:57
widac cala rodzinka taka popieprzona, coz - pewne cechy wynosi sie z domu i dzieciczy po rodzinie , przykre to , ale dobrego wychoewania im nie dano , daleko w zyciu nie zajda na tym .

ps. psychika madzi chyba wysiada bo wyglada coraz gorzej...
10
Bolo 2016-12-30 19:32
Zapomniał o nocce gdy chciał wzywać karetkę!!!! A przez tel chwalił się sanitariuszowi że się kluje w brzuch!!!! Kretyn jakich mało a twój radziu Ewa itp po twoim odejściu jak to w ich stylu bywa nie przyznawali się do ciebie pajacu!!!! Nadęty bufon zakochany w sobie jak siostra!!!! Ale cóż kretynem się nie bywa kretynem się jest!!!!
11
Keszkewmeszke 2017-01-03 20:24
Wesołych świat.
1
gościara 2017-01-22 23:53
nosem czuje........coś się dzieje, że hej!!! echo niesie jakieś wieści dziwnej treści... spać
1
anty-Mistrz 2017-01-25 20:47
Tak Tak, pozwy sądowe dla Mistrza się szykują! :p
4
X-men 2017-01-25 23:15
Niektóre maszyny podkrecone tak ze niema czasu sie napic niewiem po co tak przyspieszaja czemu to nie moze isc normalnym tępem wtedy i pracowac by sie chcialo. A te wycinanie nozem i wyrywanie przez bite 8h. Elementy moze nie sa ciężkie ale praca do latwych nie należny.

Niech każdy napisze które maszyny za szybko pracuja moze cos z tym zrobia.
11
gościara 2017-01-26 20:16
na 1 można się zajechać, tam każdy ma dosyć
6
123 2017-01-27 10:54
1. 4. 2 jak sie duzo nacina najlepsze jest wyrywanie polecam
5
Nick 2017-01-28 13:18
Największym chamstwem jest przyspieszanie maszyn przez nastawiaczy. Nad szybkością cyklu maszyny nie ma nikt kontroli. Nastawiaczy nie powinno to interesować,mają inne zadania i powinni się na nich skupić. Tą sprawą powinien zająć się koordynator bo nie powinno mieć miejsca robienie sobie na złość między pracownikam.i
10
jakotako 2017-01-30 23:36
to fakt.....czasem nie można detalu skontrolować, bo szybko trzeba pakować........wszystko się dzieje wtedy za szybko i co? błędy........ach, te błędy. Proponuję, by elita biurowa i kontrola pokazały, jak wyrobić normę
nie omijając wszelkich procedur. Powodzenia, polegną na pierwszej lepszej maszynie.
Inna sprawa to przywilej nadgodzin.....jedni je mają ciągle, inni nic o tym mają nie wiedzieć. Nadgodziny to dodatkowy pieniądz, więc gdzie tu równe traktowanie itp.? Kolejna rzecz: brak sprzętu do sprzątania....mioteł, szufelek.... co się z nimi stało?
5
Bis 2017-02-01 17:25
Jak to co.. w młynie wylądowały.!
4
Agata 2017-02-02 18:38
A w porównaniu z Kimballem? Ten sam poziom?
1
Duszyczka 2017-02-02 19:26
Hmmmm czy nasze szanowne kierownictwo nie widzi czy nie chce widzieć co się dzieje w tym zakładzie ??????
4
Nowy 2017-02-03 07:40
Liczy sie datal i ilość. !
5
xzc 2017-02-10 12:03
Witam, Czy jest jakiś nr. na który do tej firmy można się dodzwonić?
3
Duszyczka 2017-02-10 21:01
Też usiłuje się dodzwonić od 3dni i to nie pierwszy raz. Cierpliwości kiedyś do dzwonisz się.
1
Pracownik (A) 2017-02-13 03:58
A ty do roboty idziesz odpoczywac, czy pracować?
2
Jędrula 2017-02-13 04:05
Czym się przejmojecie ŚREMIOKI przyjdą do roboty oni tak jak Ukraińcy pełno i wszędzie ich.
7
fachowiec 2017-02-13 07:25
W Koninku jest narzędziownia ( produkcja form wtryskowych ) czy tylko wtrysk i produkcja?
1
Xmen 2017-02-13 12:41
Widzę że to chyba jest twoja pierwsza praca. Bo z praca to ty chyba masz nie wiele do czynienia
3
pracol 2017-02-13 16:36
Maszyny rozdmuchowe, przyjada wstryskarki, formy naprawina na miejscu w warsztacie
2
Nikk 2017-02-17 22:36
Czym badają halas ze normy sa zachowane
2
A 2017-02-19 21:16
Jak ŚREMIOKI robią bez stoperów to musi być cicho.
2
abcabcabc 2017-02-19 21:18
ogolnie to mistrzem tej firmy jest mechanik ten taki grubasek co sie wozi jak bonus bgc , czy on ma jakas grupe?
2
gościara 2017-02-20 00:40
śremioki to w manieczkach do szumu przyzwyczajeni...........mechanik MAREK gr A - jedyny i najlepszy
Zostaw swoją opinię o ABC Automotive Poland - Poznań (okolice)
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Automotive Poland