brak logo

ABC Automotive Poland

Poznań (okolice)

Opinie o ABC Automotive Poland

A 2017-02-19 21:16
Jak ŚREMIOKI robią bez stoperów to musi być cicho.
2
abcabcabc 2017-02-19 21:18
ogolnie to mistrzem tej firmy jest mechanik ten taki grubasek co sie wozi jak bonus bgc , czy on ma jakas grupe?
3
gościara 2017-02-20 00:40
śremioki to w manieczkach do szumu przyzwyczajeni...........mechanik MAREK gr A - jedyny i najlepszy
Bezrobotny 2017-02-28 21:13
Witam wszystkich pracownikow! Zastanawiam sie nad podjeciem pracy w tej firmie. Prosze o podanie sreniej miesiecznej wyplaty na reke na poczatku zatrudnienia i po okresie probnym na stanowisku operatora produkcji. Prosze o powazne wypowiedzi. Pozdrawiam!
pracownik ABC 2017-03-03 10:59
Na okresie próbnym 2150 netto , po okresie próbnym 2290 netto
Aha 2017-03-03 19:20
Bez względu na wszystko nie polecam ci tej pracy.
2
Katarek 2017-03-04 08:28
Jeśli masz twarda psychikę to witaj w piekle jeśli nie uciekaj
2
Janus 2017-03-05 09:59
Jak na razie najlepszy pracodawca w okolicy Poznania w branży automotive. Umowa o pracę, luxmed, multisport, ubezpieczenie itp. Nie ma premii. Na początku firma oferowała swoim pracownikom po okresie próbnym umowę na czas nieokreślony, ale znalazła się banda ludzi która to nadużywała na niekorzyść firmy i zarząd to zmienił. Praca jak wszędzie na produkcji : trzeba pracować uczciwie dziś jest lekka praca na linii 1 a jutro ciężka na tej samej linii. ABC w porównaniu do VW płaci lepiej swoim pracownikom najniższego szczebla. I zatrudnia bezpośrednio nie przez agencje pracy. I praca 3 zmianowa weekendy wolne za (2300netto) nie jak w każdej jednostce VW ( Antoninek, Wilda, Września) na 4 brygady za 2000 netto.
Miejsce godne polecenia tylko jak wszędzie znajdą się minusy.
3
Bis 2017-03-09 12:39
Wypowiedz trąci biurowym gadaniem ..
6
Xcv 2017-03-11 22:13
To to znaczy lekka praca lekka prace to maja laski a facet zapier..la jak motorówka
3
pracownik 2017-03-12 05:36
jesli jestes palaczem to bierz robote w ciemno, bo sie nie narobisz - mimo zakazu co godzine na papieroska palacze biegają. niby sa zakazy ale oczywiscie straszenie karami na straszeniu sie konczy , zenada i taki zarzad oczekuje szacunku jak sam sie nie szanuje dajac z siebe robic polew
3
Bis 2017-03-12 12:16
No to teraz dopiero będą jaja , większe niż 157..
Tylko do roboty popkorn ze sobą brać. ..
2
oper 2017-03-12 19:37
BIS.. jakie jaja ?? szykuje się cos w firmie ?
1
Bis 2017-03-13 00:04
Oj tak...
Obserwuj uważnie. ..
mamabanego 2017-03-14 07:14
Bzdury....
W firmie tyle się szykuje, że się rozwija.....Przybywa pracy, urządzeń, ludzi do pracy.
Jedno jest pewne: nikt nikogo na przymus nie trzyma, każdy może odejść, przyjdą następni.
No chyba że będą kontrolować weekendowych choruszków, ale w tym temacie nie ma czemu się dziwić.
Atmosfera - fakt - fajna nie jest. Ten z tym nie chce pracować , bo coś nie pasuje......ten leci na fajkę, bo mu wolno a innemu nie.......różne pierdoły, chaos.
2
Katarek 2017-03-14 18:57
Pracownik . No cóż skoro już tak dobrze widzisz że co godzinę ludki chodzą na fajkę to myślę że gdzieś tam musisz stać i filowac bo ja tego nie widzę a wiesz dlaczego ???? Bo uczciwie pracuje robię to co do mnie należy a nie zajmuje się pierdolami bo nie mam czasu przy maszynie .
Wypiety 2017-03-14 22:45
Proponuje sprawdzic monitoring i wyjdzie kto na fajke chodzi. Zazwyczaj chodzą lizuski im wolno
2
Wypiety 2017-03-14 22:50
Chodza lizuski wraz z du..pą do lizania
1
Bartek 2017-03-15 00:29
WITAM
Co do stawek za godzinę w marcu Unia Europejska ( Euro parlament) ma przegłosować ( wszyscy są za bo tania siła robocza) Ukraińcy do pracy w UE bez wiz. Więc powodzenia ze kogoś do pracy znajdą... W Polsce 2,5 miliona Ukraincow pracują u mnie i żaden nie wróci do Polski wolą jechać do UE za 8 Euro....!!!!
1
Katarek 2017-03-15 21:41
Wypięty i co to da że sprawdza jak największe obiboki i laziki mają wtyki . Oberwie się tym co pracują a wyjdą na jedną góra dwie fajki na zmianie i jeszcze jak maszyna stanie bo jest awaria czy zakleszczy się detal na dłużej .
1
Duszyczka 2017-03-16 20:59
No i wymyśliły mądre głowy. Zobaczymy co to zmieni myślę ,że teraz L4 już będzie wszystko jedno ,a masowe odejścia ludzi się szykują i to już niebawem . No tak przecież przyjdą inni ale jakoś ich nie widać albo rezygnują na starcie.Opinie o zakładzie chodzą różne ale z reguły te złe więc ...
2
anty-Mistrz 2017-03-17 12:12
Bis, A co z postu Janus jest nieprawdą?

karta Multisport - jest
opieka medyczna w luxmed - jest
ubezpieczenie na zycie - jest
płatne nadgodziny - są
premia - nie ma
4-brydówka - nie ma

BIS - ty chyba napisałaś tylko dla zasady, żeby sie dowalić, pieniacz jesteś
1
dusza 2017-03-17 12:14
a ty co, ledwo co przeszłaś okres próbny i już jesteś ekspertem od wszystkiego? weź tego swojego faceta w podkoszulku i złóżcie wypowiedzenia jako pierwsi
1
Duszyczka 2017-03-17 18:55
Hmmm no cóż powiem tak tutaj może każdy się wypowiedzieć nikt nikomu tego nie zabroni ,a jak prawda kogoś boli to już jego problem. Następnie muszę stwierdzić ,że jesteś bystry jak cholera bo piszesz ,a nawet nie wiesz do kogo . Aby zaspokoić twoja ciekawość kim jestem to mala podpowiedź ,że ja z żadnym facetem w tym zakładzie nie pracuje może teraz rozszyfrujesz do kogo piszesz .
Bis 2017-03-17 19:37
Tak drogi kolego każdy z nas z swojego punktu widzenia ma rację. ..
Multisport , ubezpieczenie, luxmed za wszystko płacisz na Multisport dopłacasz, na ubezpieczenie żeby był większy zakres usług dopłacasz bo to co jest oferowane to nic w sumie (musiał byś pod kołami wózka na terenie firmy zginąć żeby było odszkodowanie )a prawda jest taka ze ubiegajac się to odrzucają wnioski i jako wypadek nie uznają. .a co do naszej opieki medycznej to Canada przeznacza 100zl socjalu na pracownika co miesiac no to więc nie piernicz ze wszystko masz za darmo bo za wszystko płacisz! Fakt nadgodziny masz platne i to jest jedyny sposób na więcej pieniędzy do wypłaty ale poświęcasz swoją wolna sobotę lub niedziele. .po czym nauka ze zeszłego roku ludzie padali jak muchy bo non stop walczyli w robocie bez dnia przerwy..i co ? myślisz ze na premie się złapiesz. ? Sorry zachętę. Acha faktycznie nie ma 4brygadowki (jeszcze). Pozdrawiam Janusz i jego korporacyjny bełkot. .
2
WORKWORKWORK 2017-03-18 13:22
Dobrze ze MO niema
2
Zakochany 2017-03-21 23:37
Kocham naszą cudowną liderkę <3
2
Kulawą Ela 2017-03-22 17:25
Jeśli chodzi o porównanie do vw to 2800 brutto przez agencje na początek plus premia ilosciowa i frekwencyjna razem 300 zł netto przez 10 miesięcy w roku.Co 6 miesiecy podwyżka po 3 latach podstawa 2800 netto. Na święta 50 prcent wypłaty, w styczniu premia roczna 100 % wypłaty na wakacje 100% wypłaty. Za niewykorzystanie extra dodatkowych dni urlopu (5dni) 1500 zł premii.
3
siano 2017-03-22 23:45
jeszcze dodaj, że tzw. wczasy pod gruszą należą się za urlop latem i również zimą:)
1
$$$$$$$ 2017-03-25 21:30
Pamiętam dzień kiedy zaczęłam pracę w Abc to był dobry czas aż chciało się pracować teraz chce się wyjść jak najszybciej do domu.
9
majkel 2017-03-26 09:21
( usunięte przez administratora ) ten jego komiczny wygłodzony zastępca pewnych rzeczy nie zrozumieją to bedzie jak teraz a nawet gorzej. nie mają pojecia co sie dzieje na produkcji , starsi pracownicy muszą pracowac niemal za dwoch bo zatrudniają ludzi z lapanki , ktorzy maja dwie lewe rece i nigdzie ich nie chcieli . nawet mydlic oczu nie umiecie a co dopiero zarzadzac patałachy.

a tym nowym durnym pomyslem to tylko zwiekzycie idioci ilosc l4 , jak mozna tego nie wiedziec ... lepiej kopiujcie to co praktykuja inne firmy bo Wasze pomysly to pomysly na jakie ulomni by nawet kiwali glową z zażenowaniem ... ale zrobic z siebie debila przed pracownikami - bezcenne
12
praca 2017-03-28 17:56
Zmieńcie płyte, tylko narzekacie , i wychwalacie innych pracodawców. Dlaczego u nich nie pracujecie? Skoro gdzies jest lepiej? nie chca was tam? czy sami odeszliscie, bo przeciez zawsze gdzies jest lepiej. Ciekawe, czy kiedys bedziecie w pracy, ktora wam sie bedzie podobac i nie objedziecie jej na tym forum.

Praca jak praca, warunki i sama praca Ok, nie ma dźwigania, oparów, brudu (przynajmniej na maszynach). U sąsiadów po drugiej stronie ulicy np. HM, Abedik znacznie gorzej (kto tam był to wie o czym mówie). 3 zmiany, fajne dodatki (ubezpieczenie na zycie , LuXmed placi firma, mutisport firma doplaca). nadgodziny platne, dodate za prace w nocy, wyplata na czas. Ostatnio firma zwolnila tych co sie opieprzali i sie poprawilo. generalnie nie jest zle, ale wiadomo, niektorym sie nigdzie nie dogodzi.
4
operator 2017-03-28 22:02
Nikt nikogo nie trzyma na siłę, rynek pracy jest taki a nie inny więc nie ma żadnego problemu ze znalezieniem pracy nie ma w tej okolicy - jeśli komuś tutaj aż tak bardzo źle to niech po prostu poszuka sobie czegoś innego
1
Jan z Kolna 2017-03-29 00:23
Generalnie praca do zniesienia, pieniądze w miarę przyzwoite. Niemniej jednak, firma cierpi na totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] organizacyjno-decyzyjny, zdarzają się kuriozalne sytuacje z włączeniem danej maszyny, gdzie tak naprawdę nie wiadomo kto decyduje, czy ustawiacz, czy lider , czy koordynator. Słaba jest również motywacja finansowa - 2% podwyżki po roku pracy, i premie, których i tak nie będzie (zachorowalność poniżej 5% na zmianę jest po prostu niewykonalna). Także premie zobaczyli tylko szczęśliwcy z losowań. Żeby zarobić w miarę dobrze, trzeba popracować tam w soboty. Rynek pracy jest obecnie bardzo bogaty, więc na wiosnę szykuje się chyba sporo wypowiedzeń i rozwiązań umów o pracę, zwłaszcza wśród męskiej części operatorów produkcji.
7
Klaus 2017-04-03 17:02
Zmiana A proszona o odbiór Ireny! My juz mamy jej dosyć.
12
XYZ 2017-04-04 10:45
Ha ha nie ma opcji dopłacimy żeby nie wracała, ale że tak po jednym dniu się wam znudziła?
9
Ja 2017-04-04 13:54
Grzechu przestań juz !!!
6
Katarek 2017-04-05 17:15
Kapusi już swoich mamy wystarczy więcej nie chcemy
2
Mmm 2017-04-05 18:15
Wezcie sie ludzie w koncu za robote a nie za rabanie ludziom tylka. Jak tacy odwazni to idzcie do tych osob im to powiedziec w twarz, a nie anonimowo na jakims chorym forum. Bo kazdy tu jest cwaniak, ale zeby na zebraniach gebe odezwac to nie ma zadnego.
4
Duszyczka 2017-04-05 19:03
Ha ha ha tylko ciekawe kto komu to powie w twarz .Zawsze było o będzie gadanie wszędzie o roznosciach ale na zebraniu to grobowiec . Czasami to już się zygac chce tym piepszeniem glupkowatym gdzie się nie ruszysz to słyszysz ten taki siaki i owaki , nie zadowoleni z pracy i władzy , że już się zwalniają a nadal pracują itp itd . Ludzie ile macie lat i skąd ten tok myślenia ? Mam wrażenie ,że pracuje w przedszkolu . Sami prowokujecie ,a później się dziwicie i biadolicie ,a inni na tym cierpią bo nawet zapiepszaja za dwóch .
2
Jajcarz 2017-04-05 23:03
Ale jaja
3
Ultras 2017-04-10 11:22
Rozwiń swoją wypowiedź
trelemorele 2017-04-10 12:04
Hejciki na forum - bardzo dorosłe zachowanie, gdy porównuje się kogoś do gimbazy samemu zachowując się jak w przedszkolu ;>
3
Wtf 2017-04-10 17:19
Gdy mam gorszy dzień wchodze na forum by się z was pośmiać. Dorośli a jednak dzieci..
8
ABC 2017-04-13 20:50
Zgodnie z art. 212&1 Kodeksu karnego zniesławienie jest karalne. Administrator strony jest już poinformowany o wpisywaniu postów, naruszających godność osoby fizycznej.
2
Prokurator 2017-04-13 22:07
A kto kogo zniesławia? Nie jest napisane kim ten ktoś jest, brak nazwisk, imion czy innych inicjałów Nikt nikomu nie grozi, nie planuje ataku terorstycznego czy innych zamachów. Równie dobrze ktoś mógł post wymyślić i wywołać burzę w firmie a ktoś pomyślał, że to o nim mowa. Już była jedna mądra, która straszyła policja, sądem i co?

Kawałek z regulaminu.

11. Chcę dowiedzieć się, kto napisał opinię. Jak mogę zdobyć odpowiednie dane?

GoWork.pl nie udostępnia pracodawcom żadnych danych osób, które zamieszczają opinie na forum. Dane takie (a konkretnie – numer IP) udostępniamy wyłącznie organom ścigania na ich wyraźne żądanie. Ochrona pracowników wypowiadających się na temat swoich pracodawców to sprawa, którą GoWork.pl traktuje bardzo poważnie.
3
abccab 2017-04-13 22:10
chapeau bas!
Gliniarz 2017-04-19 10:45
Panie Prokuratorze :)

Sam pan najlepiej wie, że owszem, punkt 11 ma zastosowanie, jeśli na forum wyrażane są opinie zgodne z regulaminem (czyli te opisujące warunki pracy w danym miejscu), to co tutaj się dzieje to naśmiewanie się z osób, obrażanie ich itp. a to jest karane i tym zajmują się organy ścigania, które w sprawie o tego typu zarzuty mogą zażądać udostępnienia numeru IP autora.
1
Mmm 2017-04-24 15:24
Ktos podobno sie juz orientowal w tej sprawie i jezeli nie ma konkretnych nazwisk imion itd to nic z tym nie zrobia.
Katarek 2017-04-25 15:34
Co sądzicie o pracy na jednej maszynie przez 5dni . Eksperyment czy czas przetrwania bez L4?
Zostaw swoją opinię o ABC Automotive Poland - Poznań (okolice)
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Automotive Poland