brak logo

ABC Automotive Poland

Poznań (okolice)

Opinie o ABC Automotive Poland

majkel 2017-03-26 09:21
( usunięte przez administratora ) ten jego komiczny wygłodzony zastępca pewnych rzeczy nie zrozumieją to bedzie jak teraz a nawet gorzej. nie mają pojecia co sie dzieje na produkcji , starsi pracownicy muszą pracowac niemal za dwoch bo zatrudniają ludzi z lapanki , ktorzy maja dwie lewe rece i nigdzie ich nie chcieli . nawet mydlic oczu nie umiecie a co dopiero zarzadzac patałachy.

a tym nowym durnym pomyslem to tylko zwiekzycie idioci ilosc l4 , jak mozna tego nie wiedziec ... lepiej kopiujcie to co praktykuja inne firmy bo Wasze pomysly to pomysly na jakie ulomni by nawet kiwali glową z zażenowaniem ... ale zrobic z siebie debila przed pracownikami - bezcenne
12
praca 2017-03-28 17:56
Zmieńcie płyte, tylko narzekacie , i wychwalacie innych pracodawców. Dlaczego u nich nie pracujecie? Skoro gdzies jest lepiej? nie chca was tam? czy sami odeszliscie, bo przeciez zawsze gdzies jest lepiej. Ciekawe, czy kiedys bedziecie w pracy, ktora wam sie bedzie podobac i nie objedziecie jej na tym forum.

Praca jak praca, warunki i sama praca Ok, nie ma dźwigania, oparów, brudu (przynajmniej na maszynach). U sąsiadów po drugiej stronie ulicy np. HM, Abedik znacznie gorzej (kto tam był to wie o czym mówie). 3 zmiany, fajne dodatki (ubezpieczenie na zycie , LuXmed placi firma, mutisport firma doplaca). nadgodziny platne, dodate za prace w nocy, wyplata na czas. Ostatnio firma zwolnila tych co sie opieprzali i sie poprawilo. generalnie nie jest zle, ale wiadomo, niektorym sie nigdzie nie dogodzi.
5
operator 2017-03-28 22:02
Nikt nikogo nie trzyma na siłę, rynek pracy jest taki a nie inny więc nie ma żadnego problemu ze znalezieniem pracy nie ma w tej okolicy - jeśli komuś tutaj aż tak bardzo źle to niech po prostu poszuka sobie czegoś innego
2
Jan z Kolna 2017-03-29 00:23
Generalnie praca do zniesienia, pieniądze w miarę przyzwoite. Niemniej jednak, firma cierpi na totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] organizacyjno-decyzyjny, zdarzają się kuriozalne sytuacje z włączeniem danej maszyny, gdzie tak naprawdę nie wiadomo kto decyduje, czy ustawiacz, czy lider , czy koordynator. Słaba jest również motywacja finansowa - 2% podwyżki po roku pracy, i premie, których i tak nie będzie (zachorowalność poniżej 5% na zmianę jest po prostu niewykonalna). Także premie zobaczyli tylko szczęśliwcy z losowań. Żeby zarobić w miarę dobrze, trzeba popracować tam w soboty. Rynek pracy jest obecnie bardzo bogaty, więc na wiosnę szykuje się chyba sporo wypowiedzeń i rozwiązań umów o pracę, zwłaszcza wśród męskiej części operatorów produkcji.
7
Klaus 2017-04-03 17:02
Zmiana A proszona o odbiór Ireny! My juz mamy jej dosyć.
13
XYZ 2017-04-04 10:45
Ha ha nie ma opcji dopłacimy żeby nie wracała, ale że tak po jednym dniu się wam znudziła?
9
Ja 2017-04-04 13:54
Grzechu przestań juz !!!
6
Katarek 2017-04-05 17:15
Kapusi już swoich mamy wystarczy więcej nie chcemy
2
Mmm 2017-04-05 18:15
Wezcie sie ludzie w koncu za robote a nie za rabanie ludziom tylka. Jak tacy odwazni to idzcie do tych osob im to powiedziec w twarz, a nie anonimowo na jakims chorym forum. Bo kazdy tu jest cwaniak, ale zeby na zebraniach gebe odezwac to nie ma zadnego.
4
Duszyczka 2017-04-05 19:03
Ha ha ha tylko ciekawe kto komu to powie w twarz .Zawsze było o będzie gadanie wszędzie o roznosciach ale na zebraniu to grobowiec . Czasami to już się zygac chce tym piepszeniem glupkowatym gdzie się nie ruszysz to słyszysz ten taki siaki i owaki , nie zadowoleni z pracy i władzy , że już się zwalniają a nadal pracują itp itd . Ludzie ile macie lat i skąd ten tok myślenia ? Mam wrażenie ,że pracuje w przedszkolu . Sami prowokujecie ,a później się dziwicie i biadolicie ,a inni na tym cierpią bo nawet zapiepszaja za dwóch .
2
Jajcarz 2017-04-05 23:03
Ale jaja
3
Ultras 2017-04-10 11:22
Rozwiń swoją wypowiedź
trelemorele 2017-04-10 12:04
Hejciki na forum - bardzo dorosłe zachowanie, gdy porównuje się kogoś do gimbazy samemu zachowując się jak w przedszkolu ;>
3
Wtf 2017-04-10 17:19
Gdy mam gorszy dzień wchodze na forum by się z was pośmiać. Dorośli a jednak dzieci..
8
ABC 2017-04-13 20:50
Zgodnie z art. 212&1 Kodeksu karnego zniesławienie jest karalne. Administrator strony jest już poinformowany o wpisywaniu postów, naruszających godność osoby fizycznej.
3
Prokurator 2017-04-13 22:07
A kto kogo zniesławia? Nie jest napisane kim ten ktoś jest, brak nazwisk, imion czy innych inicjałów Nikt nikomu nie grozi, nie planuje ataku terorstycznego czy innych zamachów. Równie dobrze ktoś mógł post wymyślić i wywołać burzę w firmie a ktoś pomyślał, że to o nim mowa. Już była jedna mądra, która straszyła policja, sądem i co?

Kawałek z regulaminu.

11. Chcę dowiedzieć się, kto napisał opinię. Jak mogę zdobyć odpowiednie dane?

GoWork.pl nie udostępnia pracodawcom żadnych danych osób, które zamieszczają opinie na forum. Dane takie (a konkretnie – numer IP) udostępniamy wyłącznie organom ścigania na ich wyraźne żądanie. Ochrona pracowników wypowiadających się na temat swoich pracodawców to sprawa, którą GoWork.pl traktuje bardzo poważnie.
4
abccab 2017-04-13 22:10
chapeau bas!
Gliniarz 2017-04-19 10:45
Panie Prokuratorze :)

Sam pan najlepiej wie, że owszem, punkt 11 ma zastosowanie, jeśli na forum wyrażane są opinie zgodne z regulaminem (czyli te opisujące warunki pracy w danym miejscu), to co tutaj się dzieje to naśmiewanie się z osób, obrażanie ich itp. a to jest karane i tym zajmują się organy ścigania, które w sprawie o tego typu zarzuty mogą zażądać udostępnienia numeru IP autora.
2
Mmm 2017-04-24 15:24
Ktos podobno sie juz orientowal w tej sprawie i jezeli nie ma konkretnych nazwisk imion itd to nic z tym nie zrobia.
1
Katarek 2017-04-25 15:34
Co sądzicie o pracy na jednej maszynie przez 5dni . Eksperyment czy czas przetrwania bez L4?
kolezanka 2017-04-29 22:35
a ja mam prosbe dodolores - nie otwieraj paszczy na zebraniach blagam , bo patrzac na to co wygadujesz i jak sie osmieszasz oni tam na gorze potem wszystkich oceniaja przez pryzmat Ciebie i maja nas za ulomnych , obiecasz nam to ? prosze ... :(
2
Nnn 2017-04-30 09:23
Dolores jedyna odwazna co otworzy a i tak wielki zal. Jestescie smieszni ludzie.
1
Kolezanka 2017-04-30 11:51
Czyli wlasnie obrazasz dolores nazywajac ja ulomna? Kobieta z wieksza praktyka zawodowa od Ciebie pewnie i z wiekiem. Dlaczego wy tu tak obrazacie starszych ludzi. Starszy to znaczy gorszy? W ABC im mlodszy pracownik tym bardziej.leniwy i wiecznie narzekajacy.
5
Duszyczka 2017-04-30 22:28
Czy wy w końcu dacie sobie na wstrzymanie z tymi pierdolami ???? Jeszcze nie kumacie ,że góra czerpie pomysły czytając te bzdury i obserwując was w pracy.Nawet w wolne dni od pracy nie możecie się powstrzymać tylko pogratulować głupoty.
2
35899324688742468743468975223; 2017-05-03 10:36
Oj racja i duzo wiecej takich no niestety jezeli czegos naprawde nie ma sie w glowie to trzeba to zakamuflowac jezykiem ale kazdy dobrze kumaty zauwazy ze jest do niczego . osoby naprawde ktore chca pracowac maja wiedze i zetelnie wykonuja swoje zadania sa niezauwazalni i nie wtracaja dozo buzi wiec proponuje z tymi wlasnie podjac wspolprace jako lider a pracownik . lepiej na tym zaklad wyjdzie dam sobie reke uciac.
6
Adgjmwjtpjgaj 2017-05-04 08:43
Widać, że w szkole interpunkcji nie uczyli, na nóż w abc idealny kandydat. Z ortografią też widać problem.
1
jhhghg 2017-05-04 18:23
a w cosinusie uczą aga ? i celowo imię z malej. na dużą nie zasługujesz.
4
Fair trade? 2017-05-13 12:09
Dlaczego palacze mają pól godz przerwy regulaminowej plus pól godz na papierosa w ciagu dnia, a niepalacy mają tylko pół godz? Kiedy wkońcu zrobi się z tym porządek?
6
$$$$$$$ 2017-05-16 16:06
Ciekawe tylko na jakiej maszynie znajdziesz w ciągu nawet 8 godz pracy pol godziny na papierosa ? Bo nie mogę znaleźć nawet 5mi przez 8 godzin
4
Bla bla 2017-06-08 19:28
Zazdrosc ze ma cobzykac kiedy wy z etapu reki wyjsc niemozecie.
2
X 2017-06-09 16:52
Czy jest możliwość dostania pensji do ręki w tej firmie? Czy tylko przelew?
XX 2017-06-09 18:08
I jak wygląda sprawa odnośnie nadgodzin? Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś się wypowiedział.
Asd 2017-06-10 12:43
Nie znam nikogo kto odbiera do ręki w sumie ale każdy pracodawca musi dać taka możliwość bo posiadanie konta nie jest jakimś obowiązkiem. Co do nadgodzin to są płatne dodatkowo. Za sobotę jakieś 200 zl
X 2017-06-10 13:32
A w niedzielę też jest możliwość pracy? I wzięcia nadgodzin w środku tygodnia? Rozumiem że to nie jest tylko przywilej dla 'ustawionych' i nie ma problemu z tymi nadgodzinami? Dzięki Asd, oraz z góry za odpowiedź na następne pytanie powyżej :)
Asd 2017-06-10 15:09
Niedziel nie ma. Jak zagadasz to w tygodniu myślę że da radę z nadgodzinami.
No no no no 2017-06-11 00:05
Widzę kolezanka ma jakies braki pewnie przemawia zazdrosc bo ciebie nawet stary cie nie chce popychac
1
Stary Lis 2017-06-11 02:31
Taka jest prawda ,że liderzy C przydzielają maszyny w miarę sprawiedliwie tzn.według możliwości danego operatora. Tam gdzie sobie dobrze radzisz i praca na danym detalu nie jest dla ciebie cieząka to jestes częściej. Sprawniejsi są częściej na 1-7 a mniej sprawni (starsi) na 8-12. Piszę to jako facet i o przydziałach kobiet na maszyny nie mam zdania.
1
Twoja pała 2017-06-12 01:00
A lider ze zmiany "c" A.K. - sa ta gumę caly czas lepiej niż nie jedna kobieta przy drodze. Pozdrawiam cwaniaka.
7
małpiszon 2017-06-12 12:28
Sprawiedliwości brak. Nadgodziny na zmianie A tylko dla wybrańców, chociaż puszczają listę na zapisy, fikcja. Tylko nieliczni mają nadgodziny. Jedyna liderka na poziomie - Justyna. Papierosy - jeden jest widziany inny nie... Bezpieczeństwo: przewody elektryczne leżące w wodzie, oleju, zależy co z maszyny w danej chwili wyleci...Normy - sorki - chore: niektóre panie wcale nie oglądają detali i wtedy mają normę, inaczej się nie da!!! Słuchawki tłumiące hałas tylko dla nielicznych, pospólstwo może mieć korki w uszach...
Ustawiacze - większość masakra, no i Irena - wg mnie fajna laska, niektórzy pewnie jej zazdroszczą organizacji pracy :) Pozdro Irenka:):)
3
Wy idealni 2017-06-12 20:49
Cisnijcie po wszystkich dalej dalej bo wy jesteście idealni
1
Ona 2017-06-13 20:06
Weź się za robotę a nie oczernianie innych którzy ciężko pracują..
1
Nxksehj 2017-06-13 20:08
Zazdrość do mózgu uderza... Nie masz nikogo tylko swoją łapę temu takimi tekstami rzucasz.. Inteligencja pozwalająca trzeba przyznać
1
xyX 2017-06-14 10:53
tyle razy było tutaj powiedziane, że "szykują się masowe odejścia" i jakoś wciąż ich nie widac...
teraz ostatnio operatorka L. "zabrała" parę osób, ale żeby to bylo "masowe odejscie"

nawet jesli zarzad czyta to co tutaj wypisujecie , to jakimi jestescie partnerami do dyskusji? prosby/wnioski i zażalenia na internetowym forum. zal
mi tam jest ok w abc.
2
* 2017-06-17 21:49
To jak jest z tymi nadgodzinami i sobotami? Można brać niemal do oporu czy jest to przywilej i raczej ciężko się załapać?
Aaa 2017-06-18 16:43
Na chwilę obecną nie ma nadgodzin na produkcji co najwyżej utrzymanie ruchu
1
Ktoś 2017-06-20 15:27
Czytam (nie pracuję, ale ktoś poleca) i jak na każdym forum są niezadowoleni. Ale proszę o kilka konkretów, z góry dzięki... socjal jak widzę przyzwoity, nawet lekko ponad standard innych firm produkcyjnych, tak? Kasa nie jest zła, rozumię, że te 2600 - 2800 netto (jakieś 3700 brutto) to za pracę 40 h w tygodniu? Czy już wliczacie dużą ilość nadgodzin do tego? Jak dojazdy do zakładu, we własnym zakresie? Skąd większość pracowników, Poznań? Rotacja jest duża, przychodzą, odchodzą, czy w miarę stabilne zatrudnienie (umowa o pracę)? Dzięki za info.
Gjm 2017-06-22 08:38
Zarobki po okresie probnym to 3200brutto, dojazd we wlasnym zakresie, rotacja wsrod mezczyzn duza, nie wytrzymuja niewolniczej pracy.
4
497532886435798642#79 2017-06-25 14:24
jaka niewolnicza ludzie do cholery nie przesadzajcie poprostu dzieci po 20 lat dla ktorych jest to pierwsza praca i mysla ze trafili do obozu.. praca jest spoko zarobki rowniez jesli potrzebujesz nadgodzin idziesz do kierownika produkcji mowisz jak sytuacja wyglada i napewno cie uwzglednia . jak dla mnie spoko zaklad.
2
qwerty 2017-06-25 21:14
Czego oni sie dziwia ze ludzie na elki chodza jak napieprzaja na nozu, to nie ma co sie czarowac ze rece wysiadaja, tym bardziej ze sa to ciagle te same osoby. Nikt nie jest cyborgiem
4
$$$$$$$ 2017-06-27 15:52
Tak nadgodziny były teraz to chyba tylko wybrani je mają .Od ponad miesiąca ich nie ma więc......
Zostaw swoją opinię o ABC Automotive Poland - Poznań (okolice)
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Automotive Poland