brak logo

ABC Automotive Poland

Poznań (okolice)

Opinie o ABC Automotive Poland

No no no no 2017-06-11 00:05
Widzę kolezanka ma jakies braki pewnie przemawia zazdrosc bo ciebie nawet stary cie nie chce popychac
1
Stary Lis 2017-06-11 02:31
Taka jest prawda ,że liderzy C przydzielają maszyny w miarę sprawiedliwie tzn.według możliwości danego operatora. Tam gdzie sobie dobrze radzisz i praca na danym detalu nie jest dla ciebie cieząka to jestes częściej. Sprawniejsi są częściej na 1-7 a mniej sprawni (starsi) na 8-12. Piszę to jako facet i o przydziałach kobiet na maszyny nie mam zdania.
1
Twoja pała 2017-06-12 01:00
A lider ze zmiany "c" A.K. - sa ta gumę caly czas lepiej niż nie jedna kobieta przy drodze. Pozdrawiam cwaniaka.
13
małpiszon 2017-06-12 12:28
Sprawiedliwości brak. Nadgodziny na zmianie A tylko dla wybrańców, chociaż puszczają listę na zapisy, fikcja. Tylko nieliczni mają nadgodziny. Jedyna liderka na poziomie - Justyna. Papierosy - jeden jest widziany inny nie... Bezpieczeństwo: przewody elektryczne leżące w wodzie, oleju, zależy co z maszyny w danej chwili wyleci...Normy - sorki - chore: niektóre panie wcale nie oglądają detali i wtedy mają normę, inaczej się nie da!!! Słuchawki tłumiące hałas tylko dla nielicznych, pospólstwo może mieć korki w uszach...
Ustawiacze - większość masakra, no i Irena - wg mnie fajna laska, niektórzy pewnie jej zazdroszczą organizacji pracy :) Pozdro Irenka:):)
3
Wy idealni 2017-06-12 20:49
Cisnijcie po wszystkich dalej dalej bo wy jesteście idealni
1
Ona 2017-06-13 20:06
Weź się za robotę a nie oczernianie innych którzy ciężko pracują..
1
Nxksehj 2017-06-13 20:08
Zazdrość do mózgu uderza... Nie masz nikogo tylko swoją łapę temu takimi tekstami rzucasz.. Inteligencja pozwalająca trzeba przyznać
1
xyX 2017-06-14 10:53
tyle razy było tutaj powiedziane, że "szykują się masowe odejścia" i jakoś wciąż ich nie widac...
teraz ostatnio operatorka L. "zabrała" parę osób, ale żeby to bylo "masowe odejscie"

nawet jesli zarzad czyta to co tutaj wypisujecie , to jakimi jestescie partnerami do dyskusji? prosby/wnioski i zażalenia na internetowym forum. zal
mi tam jest ok w abc.
2
* 2017-06-17 21:49
To jak jest z tymi nadgodzinami i sobotami? Można brać niemal do oporu czy jest to przywilej i raczej ciężko się załapać?
Aaa 2017-06-18 16:43
Na chwilę obecną nie ma nadgodzin na produkcji co najwyżej utrzymanie ruchu
1
Ktoś 2017-06-20 15:27
Czytam (nie pracuję, ale ktoś poleca) i jak na każdym forum są niezadowoleni. Ale proszę o kilka konkretów, z góry dzięki... socjal jak widzę przyzwoity, nawet lekko ponad standard innych firm produkcyjnych, tak? Kasa nie jest zła, rozumię, że te 2600 - 2800 netto (jakieś 3700 brutto) to za pracę 40 h w tygodniu? Czy już wliczacie dużą ilość nadgodzin do tego? Jak dojazdy do zakładu, we własnym zakresie? Skąd większość pracowników, Poznań? Rotacja jest duża, przychodzą, odchodzą, czy w miarę stabilne zatrudnienie (umowa o pracę)? Dzięki za info.
Gjm 2017-06-22 08:38
Zarobki po okresie probnym to 3200brutto, dojazd we wlasnym zakresie, rotacja wsrod mezczyzn duza, nie wytrzymuja niewolniczej pracy.
7
497532886435798642#79 2017-06-25 14:24
jaka niewolnicza ludzie do cholery nie przesadzajcie poprostu dzieci po 20 lat dla ktorych jest to pierwsza praca i mysla ze trafili do obozu.. praca jest spoko zarobki rowniez jesli potrzebujesz nadgodzin idziesz do kierownika produkcji mowisz jak sytuacja wyglada i napewno cie uwzglednia . jak dla mnie spoko zaklad.
3
qwerty 2017-06-25 21:14
Czego oni sie dziwia ze ludzie na elki chodza jak napieprzaja na nozu, to nie ma co sie czarowac ze rece wysiadaja, tym bardziej ze sa to ciagle te same osoby. Nikt nie jest cyborgiem
4
$$$$$$$ 2017-06-27 15:52
Tak nadgodziny były teraz to chyba tylko wybrani je mają .Od ponad miesiąca ich nie ma więc......
1
ABC 2017-06-30 18:18
jak narazie to nie zapowiada się aby był powrót do nadgodzin.. kiedyś szło 11 maszyn a teraz puszczają tylko 8 ..
1
XYZABC 2017-07-05 07:16
Wiecie jak zyskać ok 1h dodatkowej przerwy? Nauczyć się palić! Tak jak to robią koleżanki ze zmiany A zeby mogły razem chodzić na fajeczkę.
4
A czy to ważne 2017-07-08 17:19
ABCiD ciekawe to co piszesz... z tymi urlopami to lekko niezgodnie z prawem, BHP-owca nie ma? Motywacja... może premie? Lepsi poczuliby się docenieni (dostali by więcej) a słabi mniej? Socjal / kompetencje kierowników/rotacje... czy tam jest jakaś polityka personalna / osoba odpowiedzialna za to, żeby takie rzeczy załatwiać?
Janne 2017-07-08 19:18
Bhp -owiec nie był widziany. Chyba ze biuro nadzoruje. Przy maszynie nie.
2
abece 2017-07-10 13:37
brałaś wolne na badania okresowe? ja nie i nikt kogo znam tez nie, badania wykonywalismy w godzinach pracy, widocznie tak często zmieniasz pracę że ci się zakłady poooojebaly.....
4
Jan z Kolna 2017-07-14 17:26
Z jednej ze zmian w czerwcu zwolniło się 6 operatorów-facetów. Także odejścia są i to wcale nie jednostkowe. Hala zaczyna świecić pustkami i to wcale nie ze względu na letnie urlopy. Ktoś mógłby pomyśleć, że kierownictwo zastanawia się, jaki jest powód takiego stanu rzeczy. Nic z tego. Zamiast tego dokładają kamery, straszą notatkami służbowymi i naganami za drobne przewinienia, podkręcają cykle do granic ludzkich możliwości. Kolejne odejścia są tylko kwestia czasu. Z niewolnika nigdy nie będzie dobrego pracownika.
13
Aaa 2017-07-17 11:32
Jan z Kolna - polaczek robaczek - to co piszesz oczywiście jest MEGA wyolbrzymione, ale musisz sie wypowiedziec, inaczej sie pos....asz.
Ze zmiany A odeszło nie 6 a 3 facetów, z czego 2 to maksymalne nieroby, pojechali z L na roboty do Niemiec, i niech jadą, ciekawe czy tam tez beda miec tyle eLek, ich wiecej w pracy nie bylo niz byli, a jak byli to nic nie robili, nikt tutaj za nimi nie teskni. dzieki kamerom nareszcie zostaja ukarani palacze, ktorzy maja godzine dodatkowego wolnego na cmiki. Mi to sie podoba i nie tylko mi, ale widocznie ty z tych ukaranych. jak ci sie tu nie podoba w robocie to wypad do HM, Farmacol, Abedik czy gdzie tam ci zrobia dobrze.
4
Luna 2017-07-17 12:42
A ja się z tym zgadzam. Nieroby nie pojawiają się w pracy? To nic, maszyna i tak idzie bo jest w planie. I wtedy po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostają w większości dziewczyny bo i ma sobie detale obciąć na obcinarce i spakować. To ja się pytam jaka to kontrola jakości jest?! Jak wiadomo, że norma wyrobiona musi być.... A oni ci łaskawie cykl o 2 sek. zmniejszą bo przecież spokojnie sobie poradzisz... tylko co z tego jak z wywieszonym jezorem latasz i nikt nawet nie zainteresuje się czy dajesz radę... Co do papierosa? Niech sobie te kamery będą i pilnują. Palę i od tego mam przerwę a jak ktoś tego nie rozumie jego sprawa.
1
jetem robotem 2017-07-18 15:44
Straszne to co piszecie, ze trzeba pracowac, serio firma pilnuje zeby pracowac? masakra jakas. szukam pracy gdzie nie trzea bedzie nic robic, a beda dawac kupe hajsu i benefity. ktos cos?
5
Szacun 2017-07-20 12:52
Zero tolerancji jak i zero szacunku dla pracownika!
13
Maszyna nr. 3 2017-07-27 23:02
Przemko, nadal jeździsz z brudnymi skarpetkami pod kaskiem od swojego piździka, które Ci włożył Kondziu? Jeśli tak to hahahahahahahahaha. Dobrze sprawdź ;)
3
Torba 2017-07-30 00:24
Liderzy ze zmiany Ce aby chodzą bajeruja operatorki i sciemniaja
4
pracownik 2017-07-30 10:44
a jedna z pań robi to za kase z datezone :D pewnie teraz spanikowana jak to czyta :D
2
Naraz 2017-07-30 14:12
A i tak mają najlepsze wyniki jako zmiana
2
Yuki 2017-07-30 14:16
Z której zmiany ta operatorka?
1
On 2017-07-31 00:13
z " D" ..
1
On 2017-07-31 00:17
A ty wyrzucasz dobre detale do młyna.
1
On 2017-07-31 00:19
I wychodzisz z roboty pięć po.
1
On 2017-07-31 00:26
A ty nie jesteś spanikowany bo ciebie widziałem w akcji na gay.pl .Pewnie jesteś zdziwiony jak to czytasz :D
1
Malina 2017-08-02 14:00
Spokojnie u nas na A nic nie lepiej... ten wiekszy czerwony nic nie potrafi prócz wydzierania mordy na innych pracowników i znęcania sie nad innymi np nad Renią która sie straszliwie boi grubaska. Mysli ze jest najwiekszy z calej firmy to moze wszytko. A jak się chcesz czegos dowiedziec to odpowiada ze ma wyje.... Dzis na nocce przegiął pałe jak darł sie na dziewczyny, malo brakowalo i doprowadzil by jedna do płaczu! Wielki (dosłownie) cham i buc.
7
byly 2017-08-02 17:38
krzychu prosiakowski zostal czerwonym ?! xd
2
wielbiciel 2017-08-02 18:56
a mala sliczna jessica jeszcze jest ?
1
Brajan 2017-08-02 20:46
A która to?
1
... 2017-08-03 05:23
Hahaha
1
Brawo 2017-08-03 20:36
Ja pierniczę ale tam syf i gnój się zrobił. ...
Dobrze ze Ci którzy mieli rozum juz odeszli a nie siedzą w tym szlamie..
Przy najmniej można się teraz pośmiać szytając te wpisy..
Pzdr
3
Justi 2017-08-03 21:38
Zmieniajac temat, jak praca w biurze? Szukaja księgowej , jakieś informacje odnośnie atmosfery i zarobków?
1
AbcabcABC 2017-08-04 00:22
Justi, najlepiej jak sama pójdziesz i sie dowiesz
3
Ejik 2017-08-04 03:36
Kto to M.O możecie jaśniej... Pracuje u nas taka osoba i też wcześniej pracowała w abc
1
proszę 2017-08-04 12:12
mag...... ole....... :)
1
Ponczek 2017-08-05 07:38
Tresc i bledy ogloszen na pracuj mowia same za siebie i to na stanowiska wyzej niz zolty zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska
1
Bezrobotna 2017-08-05 13:16
Pracownik tu wielu ma focha na produkcji tak samo .
1
abece 2017-08-08 11:54
a tobie w życiu sie powiodlo i zapiep....asz na produkcji!!! hahahaahha!!!!!
Lol 2017-08-09 06:49
Serio są jeszcze osoby które bronią tej kobiety?
Nowy 2017-08-09 18:52
Witam, zamiast dramatów i pocisków odnośnie różnych osób, może ktoś napisać coś dokładniej, coś co może się przydać osobie szukającej pracy?
Byłbym bardzo wdzięczny. Miałaby to być moja pierwsza praca na produkcji.
1. Na czym dokładnie polega praca na produkcji w tej firmie?
2. Jakie są warunki - głośno w cholere, gorąco jak w piecu? Czy znośnie i bez dramatu?
3. Jak obecnie wygląda sprawa nadgodzin bądź możliwości pracy w sobotę?
4. Czytając tutaj te opinie, mam wrażenie że niemożliwym jest aby jakakolwiek kobieta dała tam radę a jednak chodzą i z reguły są zadowolone.
5. Jedni mówią że to czyściec, mordor a inni że jest spoko i są zadowoleni.. Jaki można wyciągnąć z tego wniosek? Ludzie chcieliby na produkcji zarabiać 5k netto i wtedy byłoby im przyjemnie a w innym wypadku marudzą czy o co tu chodzi? :(
2
$$$$$$$ 2017-08-10 17:25
Nie jest lekko,ale nie ma czegoś takiego ,że jedna osoba ma każdego dnia ciężko. Liderzy starają się każdego dnia przydzielać inne maszyny ,i dla kobiet i mężczyzn . Czasami jest tak ,że jesteś i dwa dni na tej samej maszynie . Warunki no cóż latem nie jest tak fajnie bo gorąco ,duszno pot po tyłku cieknie taka prawda. Nadgodzin nie ma od maja. Umowę dostaniesz ale ...... Umowa zlecenie ma swoje prawa i zero korzyści do czasu wyrobienia odpowiedniej ilości godz pracy. Naciągaczy i lewusow chyba już pożegnała firma . Kasa zawsze na czas .Panują pewne zasady i standardy jak w każdej firmie . Nikt nikomu za darmo kasy nie da chociaż mała podwyżka by się przydała .
2
Zostaw swoją opinię o ABC Automotive Poland - Poznań (okolice)
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Automotive Poland