brak logo

ABC Automotive Poland

Poznań (okolice)

Opinie o ABC Automotive Poland

anty-Mistrz 2017-01-25 20:47
Tak Tak, pozwy sądowe dla Mistrza się szykują! :p
4
X-men 2017-01-25 23:15
Niektóre maszyny podkrecone tak ze niema czasu sie napic niewiem po co tak przyspieszaja czemu to nie moze isc normalnym tępem wtedy i pracowac by sie chcialo. A te wycinanie nozem i wyrywanie przez bite 8h. Elementy moze nie sa ciężkie ale praca do latwych nie należny.

Niech każdy napisze które maszyny za szybko pracuja moze cos z tym zrobia.
11
gościara 2017-01-26 20:16
na 1 można się zajechać, tam każdy ma dosyć
6
123 2017-01-27 10:54
1. 4. 2 jak sie duzo nacina najlepsze jest wyrywanie polecam
5
Nick 2017-01-28 13:18
Największym chamstwem jest przyspieszanie maszyn przez nastawiaczy. Nad szybkością cyklu maszyny nie ma nikt kontroli. Nastawiaczy nie powinno to interesować,mają inne zadania i powinni się na nich skupić. Tą sprawą powinien zająć się koordynator bo nie powinno mieć miejsca robienie sobie na złość między pracownikam.i
10
jakotako 2017-01-30 23:36
to fakt.....czasem nie można detalu skontrolować, bo szybko trzeba pakować........wszystko się dzieje wtedy za szybko i co? błędy........ach, te błędy. Proponuję, by elita biurowa i kontrola pokazały, jak wyrobić normę
nie omijając wszelkich procedur. Powodzenia, polegną na pierwszej lepszej maszynie.
Inna sprawa to przywilej nadgodzin.....jedni je mają ciągle, inni nic o tym mają nie wiedzieć. Nadgodziny to dodatkowy pieniądz, więc gdzie tu równe traktowanie itp.? Kolejna rzecz: brak sprzętu do sprzątania....mioteł, szufelek.... co się z nimi stało?
6
Bis 2017-02-01 17:25
Jak to co.. w młynie wylądowały.!
4
Agata 2017-02-02 18:38
A w porównaniu z Kimballem? Ten sam poziom?
1
Duszyczka 2017-02-02 19:26
Hmmmm czy nasze szanowne kierownictwo nie widzi czy nie chce widzieć co się dzieje w tym zakładzie ??????
4
Nowy 2017-02-03 07:40
Liczy sie datal i ilość. !
5
xzc 2017-02-10 12:03
Witam, Czy jest jakiś nr. na który do tej firmy można się dodzwonić?
3
Duszyczka 2017-02-10 21:01
Też usiłuje się dodzwonić od 3dni i to nie pierwszy raz. Cierpliwości kiedyś do dzwonisz się.
1
Pracownik (A) 2017-02-13 03:58
A ty do roboty idziesz odpoczywac, czy pracować?
2
Jędrula 2017-02-13 04:05
Czym się przejmojecie ŚREMIOKI przyjdą do roboty oni tak jak Ukraińcy pełno i wszędzie ich.
9
fachowiec 2017-02-13 07:25
W Koninku jest narzędziownia ( produkcja form wtryskowych ) czy tylko wtrysk i produkcja?
1
Xmen 2017-02-13 12:41
Widzę że to chyba jest twoja pierwsza praca. Bo z praca to ty chyba masz nie wiele do czynienia
3
pracol 2017-02-13 16:36
Maszyny rozdmuchowe, przyjada wstryskarki, formy naprawina na miejscu w warsztacie
2
Nikk 2017-02-17 22:36
Czym badają halas ze normy sa zachowane
2
A 2017-02-19 21:16
Jak ŚREMIOKI robią bez stoperów to musi być cicho.
2
abcabcabc 2017-02-19 21:18
ogolnie to mistrzem tej firmy jest mechanik ten taki grubasek co sie wozi jak bonus bgc , czy on ma jakas grupe?
3
gościara 2017-02-20 00:40
śremioki to w manieczkach do szumu przyzwyczajeni...........mechanik MAREK gr A - jedyny i najlepszy
Bezrobotny 2017-02-28 21:13
Witam wszystkich pracownikow! Zastanawiam sie nad podjeciem pracy w tej firmie. Prosze o podanie sreniej miesiecznej wyplaty na reke na poczatku zatrudnienia i po okresie probnym na stanowisku operatora produkcji. Prosze o powazne wypowiedzi. Pozdrawiam!
pracownik ABC 2017-03-03 10:59
Na okresie próbnym 2150 netto , po okresie próbnym 2290 netto
Aha 2017-03-03 19:20
Bez względu na wszystko nie polecam ci tej pracy.
2
Katarek 2017-03-04 08:28
Jeśli masz twarda psychikę to witaj w piekle jeśli nie uciekaj
2
Janus 2017-03-05 09:59
Jak na razie najlepszy pracodawca w okolicy Poznania w branży automotive. Umowa o pracę, luxmed, multisport, ubezpieczenie itp. Nie ma premii. Na początku firma oferowała swoim pracownikom po okresie próbnym umowę na czas nieokreślony, ale znalazła się banda ludzi która to nadużywała na niekorzyść firmy i zarząd to zmienił. Praca jak wszędzie na produkcji : trzeba pracować uczciwie dziś jest lekka praca na linii 1 a jutro ciężka na tej samej linii. ABC w porównaniu do VW płaci lepiej swoim pracownikom najniższego szczebla. I zatrudnia bezpośrednio nie przez agencje pracy. I praca 3 zmianowa weekendy wolne za (2300netto) nie jak w każdej jednostce VW ( Antoninek, Wilda, Września) na 4 brygady za 2000 netto.
Miejsce godne polecenia tylko jak wszędzie znajdą się minusy.
3
Bis 2017-03-09 12:39
Wypowiedz trąci biurowym gadaniem ..
4
Xcv 2017-03-11 22:13
To to znaczy lekka praca lekka prace to maja laski a facet zapier..la jak motorówka
1
pracownik 2017-03-12 05:36
jesli jestes palaczem to bierz robote w ciemno, bo sie nie narobisz - mimo zakazu co godzine na papieroska palacze biegają. niby sa zakazy ale oczywiscie straszenie karami na straszeniu sie konczy , zenada i taki zarzad oczekuje szacunku jak sam sie nie szanuje dajac z siebe robic polew
2
Bis 2017-03-12 12:16
No to teraz dopiero będą jaja , większe niż 157..
Tylko do roboty popkorn ze sobą brać. ..
1
oper 2017-03-12 19:37
BIS.. jakie jaja ?? szykuje się cos w firmie ?
1
Bis 2017-03-13 00:04
Oj tak...
Obserwuj uważnie. ..
mamabanego 2017-03-14 07:14
Bzdury....
W firmie tyle się szykuje, że się rozwija.....Przybywa pracy, urządzeń, ludzi do pracy.
Jedno jest pewne: nikt nikogo na przymus nie trzyma, każdy może odejść, przyjdą następni.
No chyba że będą kontrolować weekendowych choruszków, ale w tym temacie nie ma czemu się dziwić.
Atmosfera - fakt - fajna nie jest. Ten z tym nie chce pracować , bo coś nie pasuje......ten leci na fajkę, bo mu wolno a innemu nie.......różne pierdoły, chaos.
2
Katarek 2017-03-14 18:57
Pracownik . No cóż skoro już tak dobrze widzisz że co godzinę ludki chodzą na fajkę to myślę że gdzieś tam musisz stać i filowac bo ja tego nie widzę a wiesz dlaczego ???? Bo uczciwie pracuje robię to co do mnie należy a nie zajmuje się pierdolami bo nie mam czasu przy maszynie .
Wypiety 2017-03-14 22:45
Proponuje sprawdzic monitoring i wyjdzie kto na fajke chodzi. Zazwyczaj chodzą lizuski im wolno
1
Wypiety 2017-03-14 22:50
Chodza lizuski wraz z du..pą do lizania
Bartek 2017-03-15 00:29
WITAM
Co do stawek za godzinę w marcu Unia Europejska ( Euro parlament) ma przegłosować ( wszyscy są za bo tania siła robocza) Ukraińcy do pracy w UE bez wiz. Więc powodzenia ze kogoś do pracy znajdą... W Polsce 2,5 miliona Ukraincow pracują u mnie i żaden nie wróci do Polski wolą jechać do UE za 8 Euro....!!!!
1
Katarek 2017-03-15 21:41
Wypięty i co to da że sprawdza jak największe obiboki i laziki mają wtyki . Oberwie się tym co pracują a wyjdą na jedną góra dwie fajki na zmianie i jeszcze jak maszyna stanie bo jest awaria czy zakleszczy się detal na dłużej .
1
Duszyczka 2017-03-16 20:59
No i wymyśliły mądre głowy. Zobaczymy co to zmieni myślę ,że teraz L4 już będzie wszystko jedno ,a masowe odejścia ludzi się szykują i to już niebawem . No tak przecież przyjdą inni ale jakoś ich nie widać albo rezygnują na starcie.Opinie o zakładzie chodzą różne ale z reguły te złe więc ...
2
anty-Mistrz 2017-03-17 12:12
Bis, A co z postu Janus jest nieprawdą?

karta Multisport - jest
opieka medyczna w luxmed - jest
ubezpieczenie na zycie - jest
płatne nadgodziny - są
premia - nie ma
4-brydówka - nie ma

BIS - ty chyba napisałaś tylko dla zasady, żeby sie dowalić, pieniacz jesteś
1
dusza 2017-03-17 12:14
a ty co, ledwo co przeszłaś okres próbny i już jesteś ekspertem od wszystkiego? weź tego swojego faceta w podkoszulku i złóżcie wypowiedzenia jako pierwsi
1
Duszyczka 2017-03-17 18:55
Hmmm no cóż powiem tak tutaj może każdy się wypowiedzieć nikt nikomu tego nie zabroni ,a jak prawda kogoś boli to już jego problem. Następnie muszę stwierdzić ,że jesteś bystry jak cholera bo piszesz ,a nawet nie wiesz do kogo . Aby zaspokoić twoja ciekawość kim jestem to mala podpowiedź ,że ja z żadnym facetem w tym zakładzie nie pracuje może teraz rozszyfrujesz do kogo piszesz .
Bis 2017-03-17 19:37
Tak drogi kolego każdy z nas z swojego punktu widzenia ma rację. ..
Multisport , ubezpieczenie, luxmed za wszystko płacisz na Multisport dopłacasz, na ubezpieczenie żeby był większy zakres usług dopłacasz bo to co jest oferowane to nic w sumie (musiał byś pod kołami wózka na terenie firmy zginąć żeby było odszkodowanie )a prawda jest taka ze ubiegajac się to odrzucają wnioski i jako wypadek nie uznają. .a co do naszej opieki medycznej to Canada przeznacza 100zl socjalu na pracownika co miesiac no to więc nie piernicz ze wszystko masz za darmo bo za wszystko płacisz! Fakt nadgodziny masz platne i to jest jedyny sposób na więcej pieniędzy do wypłaty ale poświęcasz swoją wolna sobotę lub niedziele. .po czym nauka ze zeszłego roku ludzie padali jak muchy bo non stop walczyli w robocie bez dnia przerwy..i co ? myślisz ze na premie się złapiesz. ? Sorry zachętę. Acha faktycznie nie ma 4brygadowki (jeszcze). Pozdrawiam Janusz i jego korporacyjny bełkot. .
2
WORKWORKWORK 2017-03-18 13:22
Dobrze ze MO niema
1
zadbajmy o prawo pracy 2017-03-21 14:39
w firmie jest zakaz chorowania :) na kazdym zebraniu jest to dane do zrozumienia pracownikom , kiedys w biurze rowniez dane mi bylo podslyszec: ' po co nam ludzie , ktorzy choruja'

mobbing jak stad do pekinu

odzywki agaty do pracownikow jakby jej sie nie ukladalo w domu i probuje sie wyladowac , sorry agata , karma wraca.

unikajcie ludzie tej firmy, niech pojda po rozum do glowy zamiast budowac swoją samoocenę na zalosnym traktowaniu pracownikow.

ale ludzie sami swoja droga pozwalaja soba pomiatac - wystarczy ze cala zmiana powiedzialaby chociaz raz NIE - wszystkich nie zwolnią, bo nawet nie maja takiej mozliwosci. aaa, i moze ktos wreszcie opublikuje nagrania tego co jest mowione na zebraniach :D bedzie niezly burdel wtedy i kilka glow poleci :D

1
Zakochany 2017-03-21 23:37
Kocham naszą cudowną liderkę <3
2
Kulawą Ela 2017-03-22 17:25
Jeśli chodzi o porównanie do vw to 2800 brutto przez agencje na początek plus premia ilosciowa i frekwencyjna razem 300 zł netto przez 10 miesięcy w roku.Co 6 miesiecy podwyżka po 3 latach podstawa 2800 netto. Na święta 50 prcent wypłaty, w styczniu premia roczna 100 % wypłaty na wakacje 100% wypłaty. Za niewykorzystanie extra dodatkowych dni urlopu (5dni) 1500 zł premii.
3
siano 2017-03-22 23:45
jeszcze dodaj, że tzw. wczasy pod gruszą należą się za urlop latem i również zimą:)
$$$$$$$ 2017-03-25 21:30
Pamiętam dzień kiedy zaczęłam pracę w Abc to był dobry czas aż chciało się pracować teraz chce się wyjść jak najszybciej do domu.
3
majkel 2017-03-26 09:21
poki Agata, Hubercik i ten jego komiczny wygłodzony zastępca pewnych rzeczy nie zrozumieją to bedzie jak teraz a nawet gorzej. nie mają pojecia co sie dzieje na produkcji , starsi pracownicy muszą pracowac niemal za dwoch bo zatrudniają ludzi z lapanki , ktorzy maja dwie lewe rece i nigdzie ich nie chcieli . nawet mydlic oczu nie umiecie a co dopiero zarzadzac patałachy.

a tym nowym durnym pomyslem to tylko zwiekzycie idioci ilosc l4 , jak mozna tego nie wiedziec ... lepiej kopiujcie to co praktykuja inne firmy bo Wasze pomysly to pomysly na jakie ulomni by nawet kiwali glową z zażenowaniem ... ale zrobic z siebie debila przed pracownikami - bezcenne
2
Zostaw swoją opinię o ABC Automotive Poland - Poznań (okolice)
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Automotive Poland