brak logo

Valeo

Jarocin

Opinie o Valeo

mania 2013-11-13 23:57:35
apu 2 najlepsze!
realista 2013-11-14 18:17:14
APU2 to kiedyś było najlepsze, a teraz to powolna agonia...
folc 2013-11-16 00:05:45
to ktore najlepsze?
elka 2013-11-18 19:06:17
na pewno nie przody i APU5
1
damon93 2013-11-19 17:52:39
jak wyglądają testy ? chodzi o to, że będę miał testy w valeo, i nie wiem na czym to polega
1
ciekawski 2013-12-31 18:31:37
Ciekawe czemu dla Valeo zmienili Chrzanów na jakiś Bogumiłów... Przecież jeszcze jesteśy tutaj?
1
Karmena 2014-04-04 14:17:30
wiem że powtarzam pytania innych ludzi ale mamy nowy rok i może coś się zmieniło :) jak wygląda w tej chwili praca w chrzanowskim valeo? mam w przyszłym tygodniu rozmowe z firmy adeco, jak wyglądają testy? czy na start jest umowa o prace czy zlecenie? zarobki? ludzie mówią że jakiś nowy dział mają otwierać i że niby praca od poniedziałku do piątku, słyszeliście coś o tym?
5
vale__ 2014-04-23 17:18:37
pracowałem na APU 1 agula pod (usunięte przez administratora) a Ty też pod nim ?
5
xxxxxxx 2014-05-11 14:39:08
osoby z naganami i upomnieniami dostaja umowy na stałe a osoby ktore uczciwie pracuja niestety nie dostaja zawsze dostaja kopa w tylek
xxxx 2014-05-11 14:46:56
osoby z naganami i upomnieniami dostaja umowy na stałe a osoby ktore uczciwie pracuja oczywiscie nie tragednia.
1
boyka 2014-07-14 23:15:54
ja robilem 3 dni na APU 5 masakra !!!nie pracujcie tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i poniewieranie mlodymi i nowymi.....
Lena 2014-09-07 18:10:15
Praca tam to jeden ( usunięte przez administratora )nie zatrudniajcie się tam jak chcecie zachować zdrowie psychiczne..układy,kolesiostwo,branie łapówek,porażka i cwaniactwo...chory zakład i jeszcze bardziej chorzy ludzie
1
Grill 2014-09-11 11:04:10
Jak wygląda praca na produkcji w Valeo,słyszałem,że jest ciężko.To prawda?
pracownik 2014-09-17 08:35:42
jest ciezko..w kolko wymagaja tepia cie niszcza psychicznie , gdyby mogli zabronili by ci oddychac, kazdy jesli byl zwyklym pracownikiem i dostaje lepszy stolek mu odpie,,, zaczyna rzadzic!... dostajesz najnizsza krajowa i.. pracujesz jak kon ,i im malo! to mafia ...
bleble 2014-09-18 17:26:14
Wszystkim co tak narzekają proponuję założyć własną działalność, zdobyć kontrakty, zatrudnić pracowników. Zobaczymy jaki będzie wtedy Wasz stosunek do przestrzegania standardów które wdrożycie. Problem jest w tym że nie umiecie ich nawet przestrzegać.
tak? 2014-09-19 14:41:31
Od razu widac ze jakis biurowiec, bo jakbys popracowal na montazu wiedzialbys o czym mowia przedmowcy... wystarczy wziac jedna z instrukcji i sprawdzic ze jesli chcesz zrobic wynik by kosu bylo na zielono, musisz pracowac szybciej, czyli niezgodnie ze standardem, bo czas na danym stanowisku jest duzo dluzszy i nie pokrywa sie ze stanem faktycznym. A kierownicy i liderzy musza miec wyniki, nie standardy.... wysylka zagrozona i szlak trafia wszystkie standardy. Myslisz ze mamy wybor? Nie wiesz o czym mowisz...
TRANs 2014-10-07 20:28:30
Wiadomość do pracowników Valeo Chrzanów, Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani wynajęciem busa dowożącego Was do i z pracy zapraszam do konatktu pod adresem sssiwa@op.pl, Pozdrawiam
erix 2014-10-23 19:58:40
Jedno Kolesiostwo ale i tak jest dobrze , Długo bym opowiadał o tym zakladzie ale szczerze mowiac nie ma o czym , panuje ogolna zasada kto najmniej zarabia najbardziej tyra , zależy gdzie sie trafi ale i tak bym polecił , robilem i robie w gorszych robotach
galeo 2014-11-26 18:29:39
gdyby przyjmowali tylko po znajomości to nie umieszcaliby w internecie tylu ofert. A na różnych portalach , aż się od nich roi. Spójrzcie tylko na to : Productivity Buyer , Specjalista ds. Jakości , CAD Designer to tylko niektóre oferty pracy z Valeo na które w tej chwili można próbować aplikować. powodzenia
były pracownik Apu2 2014-12-03 18:55:15
Zgadzam się APU 2 było najlepsze !!!!! osoby z dużym doświadczeniem odchodzą odeszły z zakładu i wszystko się wali nikomu juz na pracownikowi nie zależy!!!
ciekawy 2014-12-14 19:29:36
A komu z kady w APU2 zależało na ludziach...? Ciekawe.
toja 2015-01-27 10:28:02
Oprocz tradycyjnej rozmowy kwalifikacyjnej masz jeszcze testy, ktore musisz poprawnie rozwiazac. Dzialania matematyczne typu podstaw liczbe pod literka wg wzoru. A potem zrecznosciowe, pokazujesz czy sprawnosc ruchowa cie nie ogranicza i czy jestes szybki. To od tych testow zalezy czy cie przyjma. A potem jesli naprawde chcesz pracowac to bedziesz pracowal. z poczatku ciezko, jak wszedzie ale nie jest zle.
1
ula 2015-01-28 09:04:44
Z tego co slyszalam duzo ludzi oblewa testy czy to prawda ze sa az tak trudne?
6
toja 2015-01-29 11:10:55
nie sa trudne, ale trzeba troche myslec. Chyba najtrudniejsze sa te dzialania matematyczne, bo stres itd. U gory sa podane wartosci (chyba w tabelce, nie pamietam juz dokladnie) ze A = 70 B= 15 itd. A na dole jest wzor typu A+B albo A*B i trzeba to obliczyc. A na manualnych mialam peseta nakladac nakretki na bolce na czas
toja 2015-02-09 17:41:11
Naprwade nie jest ciezko, na matematycznych nie ma kalkulatora, ale proste sa te liczby, idzie pod kreska podliczyc. Czas zarowno na te dzialania matematyczne jak i te manualne jest ograniczony, ale wszystko da sie wykonac. ja bylam z taka starsza babeczka, ktora miala troszke ciezej, no z racji wieku nie kumala jak to podliczyc, jak podstawic itp. niestety odpadla ale wiekszosc osob przechodzi dalej i potem np juz w Valeo po kilku dniach ocenia czy da rade. Ale jak sie chce pracowac to te pierwsze dni zleca jak z platka;)Wszedzie na poczatku jest ciezko, bo trzeba robic cos nowego ale idzie wszystkiego sie nauczyc i wiele osob ktore przyjelo sie w tym samym czasie co ja pracuje do tej pory ( 4 lata)...
nowa 2015-02-09 18:13:20
Co do działań typu 2+2+1 nie możesz korzystać z kalkulatora, ale to szybko w pamięci się wyliczy. Jeśli chodzi o drugą część matematyczną, tzn. podstawienie cyfry pod literkę, to możesz używać kalkulatora.
1
Ola 2015-02-16 12:25:20
Witam wszystkich mam do was pytanie rok temu niezdalam testow do Valeo mam do was pytanie czy moge spróbowc raz jeszcze czy raczej jestem juz przekreslona/?Pozdrawiam Ola
2
Mira 2015-02-16 12:35:04
nIEWIEM JAK TO JEST ALE TESTY CHYBA TYLKO RAZ ZDAJESZ JAK NIEZDASZ KONIEC!!!!!!!!!!!!
1
toja 2015-02-16 17:54:25
Oczywiście że możesz próbować teraz jest szansą bo są przyjęcia
1
ola 2015-02-16 21:55:32
Dzieki za informacje wiem to od kolezanki bo byla na testach ok roku temu i oblala testy i z tego co sie dowaidywala to niema mozliwosci probowac dalej Pozdrawiam
1
trzegol 2015-02-17 14:10:48
Mam prośbę: czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak najskuteczniej dotrzeć z podaniem do kadr? Chodzi mi o to czy lepiej wysyłać mailem czy zanieść osobiście czy też próbować przez np. Adecco? Z góry bardzo dziękuję za podpowiedź.
1
Tomasz 2015-02-17 16:37:11
Witam wszystkich to co jak oblala kolezanka rok temu to chba moze zdawac raz jeszcze tak mi sie wydaje co wy sądzicie o tym?
toja 2015-02-17 18:40:15
mozna, osobiscie znam kolezanke z linii, ktora za pierwszym razem oblala. i potem znowu zlozyla podanie po jakims czasie, zadzwonili do niej raz jeszcze, wiec mozna probowac. Aby skuteczniej doniesc podanie to najlepiej dac komus znajomemu, ktory tam pracuje, po dwoch tygodniach nastepne a potem dzwonic do oporu i sie przypominac, dziala;))) jesli nie masz znajomego, zostaw na bramie ochronie, dotrze napewno tam gdzie trzeba... powodzenia
1
ŁUKASZ 2015-02-17 19:55:27
Hej ja powiem tak Kolega byl tez na testach pare dobrych miesiecy temu i noga mu się powineła i pani z firmy... powiedziala mu u ze niemoze zdawac narazie ile w tym prawdy niewiem.Pozdrawiam pracujacych w Valeo
Piotr 2015-02-19 17:37:44
Bzdura
1
ktosik 2015-02-20 18:27:22
Jak dlugo czekaliscie od zdanych testow do kolejnego spotkania jakiejś akademii. Czy te kolejne testy na skademii to już tylko formalnosc i jest się przyjetym przez adecco? Jak te testy wygladaja, wiem tylko o pyt typu abcd
toja 2015-02-23 22:27:50
Po rozmowie kwalifikacyjnej mija ok 14 dni do akademii. To w akademii oswajaja Cię z wymogami jakie będą Cię obowiązywać na Valeo. Ucza podsta.. Praca jest odpowiedzialna bo lampy są wysokiej jakości i nikt nie chce popełnić błędu przy pracy.Na pewno nie można Valeo zarzucić złej jakości...Na każdym kroku pilnowana jest jakosc. To dzieki niej mamy prace.
Oby się udało 2015-02-24 11:29:00
Czekam wlasnie na szkolenia bhp:) oby się udało dostać umowę choćby na te 3 miesiące. Ciężko z tą pracą, już mnie każda forma zatrudnienia interesuje. A warunki pracy oferowane przez Adecco jak dla mnie są bardzo OK:)
toja 2015-02-25 14:48:12
najpierw jest na trzy miesiace potem na poł roku, dasz rade, a praca nie jest ciezka, tylko ogarnac te pierwsze tygodnie, wypełniać powierzone przez przełozonego zadania, a będzie dobrze, aha i słowa nie umiem albo nie dam rady nie wchodzą w grę, lepiej brzmi, nie umiem ale się nauczę, pokaż mi;)))
1
trzegol 2015-03-01 22:35:07
Może mi ktoś podpowiedzieć czy list motywacyjny kierować ogólnie do kadr Valeo czy jest tam ktoś konkretnie odpowiedzialny za rekrutacje? A może kierować to do Adecco? A jeżeli tak to do kogo? Jak to napisać żeby miało przysłowiowe "ręce i nogi":)Proszę o info
toja 2015-03-02 09:36:57
Ja zawsze pisałam zwrot "do Dyrekcji" gdziekolwiek składałam podanie. Do Dyrekcji Valeo Lighting System w Chrzanowie.
1
trzegol 2015-03-02 13:27:24
"toja" mogę Cię prosić o kontakt na priv? mail: agusia19-80@o2.pl
Z góry bardzo dziękuję:)
ktoś 2015-03-06 15:42:27
Ja zaniosłam CV (bez listu)do Adecco, po 2 tyg zaprosili na rozmowę a od spotkania do spotkania już trochę czasu minęło, teraz jestem na etapie badań i bhp:) także za nie długo wreszcie zacznę pracę;)
ktoś 2015-03-10 10:51:14
Ze mną na rozmowie (pierwszym spotkaniu) były jeszcze 4 osoby, weszliśmy do pokoju i rozdano nam testy matematyczne (na czas), wyszlismy, sprawdzono je, potem wołali pojedynczo, teraz odbyła się rozmowa parę pytań (dlaczego tu aplikujemy itd) i kolejny test -wizualny, szukanie wad na lampach(i tu podziękowano osobie) . I tyle. Kolejne spotkanie to szkolenie z valeo --> badania lekarskie-->bhp. Z tego co słyszałam to już powoli kończą rekrutacje więc się spieszcie. Może rekrutacja przebiega inaczej przy wyższych stanowiskach.
ktoś 2015-03-10 10:53:59
A i jeszcze na tym szkoleniu kolejne testy wizualne już na stanowisku, ale Pani szkoleniowiec bardzo przyjemna i pomocna.
toja 2015-03-11 13:36:11
to zmienilo sie od czasów kiedy mnie przyjmowali i zdziwilam sie tym, że trzeba szukac wad na lampie, bo tego tak naprawdę uczysz sie dopiero z biegiem czasu na linii...dopiero jak pojmiesz jak lampa jest zbudowana, jak ja trzymac, co jest widoczne...itp... dziwne że biorą ten etap na samym początku...hmmmm
toja 2015-03-24 19:04:03
Valeo tylko w Warszawie... no cóż jeszcze cię oświecę że jest tych zakładów Valeowskich trochę wiecej w Polsce, m. innymi w Warszawie ale z tego co wiem to tam jest głównie sprzedaż i serwis. Jeszcze jest Skawina gdzie produkuje się wycieraczki samochodowe i systemy chłodzenia, Chrzanów produkuje lampy, Czechowice-Dziedzice- produkcja i regeneracja systemów napędowych. Prace tez mozna znależć na magazynach które znajdują sie niedaleko tych zakładów. Valeo ciągle się rozwija, rozbudowuje. .. warszawa, to tylko kropla w morzu
Tola 2015-04-07 10:01:12
Witam wszystkich, jak dokładnie wyglądają wszystkie testy w Valeo?
2
tadek 2015-05-23 22:42:38
W Warszawie z pewnością większe możliwości, ale nie jest tak kolorowo jak się każdemu wydaje.
fifi 2016-05-05 16:45:11
Jeśli nie posiada się doświadczenia @ulek, to na pewno warto iść na staż do tej firmy, ponieważ i tak nigdzie bez doświadczenia nie przyjmują a tutaj można się jednak bardzo dużo nauczyć. Później jednak normalnie zatrudniają na umowę o pracę więc bez problemu
Zostaw swoją opinię o Valeo - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo