brak logo

Hotelarz

Wrocław

Opinie o Hotelarz

Kuba Dąbrowski 2016-02-13 16:52
Nie polecam firmy Hotelarz! Pracodawca obcina wynagrodzenie i zalkega z wypłatami nawet przez 2-3 miesiące. Bardzo sie na nich rozczarowałem
8
Kris 2017-01-11 20:31
Jak wyżej, niewypłacalny pracodawca...
7
OLEK 2017-01-12 14:15
"Firma" obcina pensje i zalega z wypłaceniem pieniędzy, godziny pracy są niekiedy nieludzkie (po 12-16h)
nie szanują pracowników...
8
lalallala 2017-01-31 19:55
Zgadzam się totalnie z powyższymi wypowiedziami! Pracodawca nie wypłaca wynagrodzenia lub zaniża, grozi brakiem wypłaty. Podczas pracy mobbing totalny oprócz tego p. Agnieszka K. Bardzo chamska osoba słoma z butów. Ogólnie jak nie macie co z wolnym czasem zrobic to tam i tak nie zarobiecie wiec lepiej pochodzic po rynku.
A pracodawcę najlepiej zgłosić do prokuratury.
8
ja 2017-02-10 19:51
Prawda jw. Polecam firmę Państwowej Inspekcji Pracy i Sanepidowi. Żniwo!!!
4
JK 2017-02-10 21:24
Omijać szerokim łukiem....nie płacą
4
Zdenerwowana 2017-03-12 22:54
Niepoważna firma. Nikt nie odpisuje na problemy. O wszystko trzeba pisać 2 mln razy i po miesiącu raczą odpisać. Próbuję od 2 tygodni dostać pit z poprawką, bo oczywiście musiał wkraść się błąd. Wszędzie jest bałagan.
2
szczęśliwa, że nigdy więcej z nimi nie będę pracow 2017-03-14 20:35
NIGDY WIĘCEJ.
MOBBING, WYZYSK to niestety nie jedyna wada pracodawcy. Przez 12 godzin nie było mowy o tym, żeby zjeść kanapkę przyniesiona z domu, nie wspomnę o fakcie, że każde wyjście do toalety wymagało pozwolenia. Po 18 godzinach pracy jako kelnerka zostałam zmuszona do noszenia i składania gigantycznych i ciężkich stołów. Po sprzeciwie z mojej strony zostałam zwyzywana od sz*at oraz usłyszałam "albo będziesz tu teraz dz*wko zapie*dalać albo nie zobaczysz złamanego grosza". Gdy stwierdziłam, że chcę wyjść nawet bez "złamanego grosza" moje rzeczy nie zostały mi wydane, ponieważ "będziesz tu kur*o siedzieć, aż wszyscy skończymy". Totalny brak profesjonalizmu. Gdy zgłosiłam to do przełożonych, oni nawet się tym nie przejęli, gdyż takie są standardy pracy. NIE POLECAM NIKOMU!!!!!!!!!
2
1234 2017-06-02 15:23
Zaczęłam niedawno pracę w tej firmie i dowiedziałam się,że mam 18-godzinne zlecenie. Tak,OSIEMNAŚCIE godzin pracy w ciągu doby. Dodatkowo po przeczytaniu opinii innych na tym forum utwierdzam się w przekonaniu,że ta firma jest chora.
1
Iza 2017-06-06 16:58
Niezgadam się z dotychczasowymi opiniami. Gdy zaczęłam prace miałam 16 lat, wszystko za zgodą rodziców. Pracuje już prawie rok i nie miałam żadnej takiej sytuacji jakie są opisane powyżej.
Godziny zlecen wcale nie są narzucanie, zawsze moznna się dogadać nie ma problemów chcesz idziesz na więcej nie to bierzesz mniej. Wypłaty zawsze otrzymywałam w terminie nie było żadnego ucinania wypłat. Decydujac się na pracę wymaga się od pracownika zaangazowania, przychodząc do pracy nie idzie się na wakacje. Skoro już się decyduje iść do pracy należy wykazać się jakaś odpowiedzialnościa i zainteresowaniem.
2
Magda 2017-06-06 18:36
Pracuję dla firmy "Hotelarz" od 9 miesięcy i nie mam z pracodawcą żadnych problemów. Godziny pracy są ustalane na podstawie podawanej przez nas dyspozycyjności więc wcale nikt nie zmusza nas do pracy po 18 h. Maksymalne spóźnienie wypłaty wynosiło w moim przypadku 3 dni co wynikało ze zwyczajnej pomyłki, zostałam za opóźnienie przeproszona. Jestem zadowolona ze współpracy z firmą i nie zgadzam się z powyższymi opiniami. Jeśli chcecie być poważnie traktowani to najpierw musicie poważnie potraktować swoje obowiązki.
3
Paulina 2017-06-06 19:08
Praca w porządku nie miałam nigdy większych problemów z pracodawcą, sami decydujemy ile pracujemy, w ciągu doby/tygodnia/miesiąca, jeżeli nie odpowiada nam zlecenie, to zwyczajnie go nie przyjmujemy. Nigdy nie miałam trudności, żeby się dogadać, co do systemu pracy, wręcz przeciwnie większość moich próśb była brana pod uwagę. Wypłata zawsze się zgadzała i była na czas. Jestem zadowolona, współpraca bardzo dobra, polecam.
1
Aleksandra 2017-06-06 19:08
Nie zgadzam sie z powyzszymi opiniami. Nie mam z tą firmą żadnych problemów. Godziny pracy są ustalane pod nasza dyzpozycyjnosc. Nie są narzucane. Z reguły człowiek moze bez problemu się dogadac. Jesli dostaje 18 godzinne zlecenie, ktore mi nie pasuje, mowie o tym i godziny zostaja zazwyczaj obcięte. Z wyplata rowniez nie mialam dotychczas problemu. Stawka i termin sie zgadzały. W hotelach nie spotkalam sie z problemami z pracownikami. Myślę, ze jeśli czlowiek angazuje sie w pracę,jest odpowiedzialny, stosuje sie do zasad z umowy, to nie ma problemow z firma Hotelarz.
1
Michał Kaca 2017-06-06 20:14
Pracuje w firmie od ok 6miesiecy.
Jest ona odpowienia dla takich osób jak ja tj. Studentów próbujących pogodzić prace z nauką. Poznałem i poznaje tutaj wiele osób z którymi utrzymuje dobre kontakty. W pracy są unisdogodnienia związane takie jak trafienie na nieodpowiedniego managera, szefa, osobę dowodzaca w trakcie realizacji zlecenia wiec daje to na minus. Z wypłatami nie miałem problemów. Na plus bogata oferta zleceń.
4
Anastasiia 2017-06-07 07:43
Jestem zadowolona ze współpracy z firmą.Nie mam żadnych problemów. Spóźnień z wypłatami nie było.Jestem studentką i ta praca dla mnie bardzo dobra,bo można pogodzić prace z nauką,sama decyduję ile mogę pracować.
ZwykłyPracownik 2017-06-14 18:59
Zero profesjonalizmu z ich strony.....
Jeśli chcesz zarobić i otrzymać wypłatę w terminie to nie polecam.
1
Bananaphone 2017-06-19 08:59
Albo pozytywne komentarze zostały wystawione przez kogoś z samej firmy, albo Hotelarz jest strasznie wybiórczy. U mnie z godzinami też było różnie- albo 6 godzin, albo 10, 12. Często trzeba było zostać w Hiltonie minimum 2 godziny dłużej, bo szef kuchni miał taki kaprys. Ponadto 19 punkt umowy o treści ,,Zleceniobiorcy nie wolno podejmować prób zawarcia umów o pracę, umów zlecenia, umów o dzieło oraz innych umów o podobnym charakterze z podmiotami, w których zleceniobiorca wykonuje zlecenie w imieniu zleceniodawcy. Dotyczy to okresu obowiązywania umowy zlecenia oraz przez okres trzech miesięcy od jej wygaśnięcia. W przypadku naruszenia tego postanowienia, zleceniobiorca zapłaci zleceniodawcy karę umowną w wysokości 1000zł. Zastrzega się możliwość dochodzenia odszkodowania uzupełniającego, przewyższającego wysokość należnej kary umownej. Zleceniobiorca zobowiązuje się nie prowadzić działalności konkurencyjnej wobec zleceniodawcy w jakiejkolwiek formie i na jakiejkolwiek podstawie prawnej na terenie Rzeczpospolitej Polskiej przez okres co najmniej 2 lat." jest niezgodny z prawem. Do tego dodam, że na koniec okazało się, ż przez 3-miesięczny okres umowy firma mnie nie ubezpieczyła. Ja oraz wielu innych nie zostaliśmy zgłoszeni do ZUS-u. I jak inni wyżej, pieniądze za każdym razem wypłacane były po 3 miesiącach, o co oczywiście trzeba było się dopraszać. Dodam też, że nie ma znaczenia, czy wybierzecie konkretny zawód, tak samo nie ma znaczenia wasza dyspozycyjność. Nawet jeśli wpiszecie na umowie ,,kelner" i podacie dyspozycyjność na pon-pt, zostaniecie wysłani w sobotę jako pokojówka. Informując o wyjeździe na tydzień i tym samym o braku dyspozycyjności, dzwonią w jego środku i pytają czy nie pójdziesz jutro do pracy. Co oznacza zero komunikacji między 3 paniami i fakt o braku możliwości pójścia do pracy trzeba zgłaszać każdemu z osobna. Generalnie pracując dla tej firmy możecie zapomnieć o planowaniu sobie czasu. Raporty giną, je też trzeba wysyłać każdemu z osobna, czasem kilka razy.
1
Bananaphone 2017-06-19 09:08
Albo pozytywne komentarze zostały wystawione przez kogoś z samej firmy, albo Hotelarz jest strasznie wybiórczy. U mnie z godzinami też było różnie- albo 6 godzin, albo 10, 12. Często trzeba było zostać w Hiltonie minimum 2 godziny dłużej, bo szef kuchni miał taki kaprys. Ponadto 19 punkt umowy o treści ,,Zleceniobiorcy nie wolno podejmować prób zawarcia umów o pracę, umów zlecenia, umów o dzieło oraz innych umów o podobnym charakterze z podmiotami, w których zleceniobiorca wykonuje zlecenie w imieniu zleceniodawcy. Dotyczy to okresu obowiązywania umowy zlecenia oraz przez okres trzech miesięcy od jej wygaśnięcia. W przypadku naruszenia tego postanowienia, zleceniobiorca zapłaci zleceniodawcy karę umowną w wysokości 1000zł. Zastrzega się możliwość dochodzenia odszkodowania uzupełniającego, przewyższającego wysokość należnej kary umownej. Zleceniobiorca zobowiązuje się nie prowadzić działalności konkurencyjnej wobec zleceniodawcy w jakiejkolwiek formie i na jakiejkolwiek podstawie prawnej na terenie Rzeczpospolitej Polskiej przez okres co najmniej 2 lat." jest niezgodny z prawem. Do tego dodam, że na koniec okazało się, ż przez 3-miesięczny okres umowy firma mnie nie ubezpieczyła. Ja oraz wielu innych nie zostaliśmy zgłoszeni do ZUS-u. I jak inni wyżej, pieniądze za każdym razem wypłacane były po 3 miesiącach, o co oczywiście trzeba było się dopraszać. Dodam też, że nie ma znaczenia, czy wybierzecie konkretny zawód, tak samo nie ma znaczenia wasza dyspozycyjność. Nawet jeśli wpiszecie na umowie ,,kelner" i podacie dyspozycyjność na pon-pt, zostaniecie wysłani w sobotę jako pokojówka. Informując o wyjeździe na tydzień i tym samym o braku dyspozycyjności, dzwonią w jego środku i pytają czy nie pójdziesz jutro do pracy. Co oznacza zero komunikacji między 3 paniami i fakt o braku możliwości pójścia do pracy trzeba zgłaszać każdemu z osobna. Generalnie pracując dla tej firmy możecie zapomnieć o planowaniu sobie czasu. Raporty giną, je też trzeba wysyłać każdemu z osobna, czasem kilka razy. Ponadto na pytanie ,,czy jest możliwość dobrowolnego ubezpieczenia zdrowotnego" dostałam odpowiedź, że gdyby takie pytanie zostało zadane innemu potencjalnemu pracodawcy, bez wahania by mi podziękował. To ciekawe, bo pracując wcześniej na umowach zlecenie taka możliwość była. Swoją odpowiedź poparła tezą, że ,,za dużo pracowników chodzi na L4". W tej firmie nie wolno więc też chorować.
1
Hotelarz 2017-06-19 11:16
Szanowna Pan/Pani;

Jak zauważyła Pan/Pani powyżej, często wszystkie rzetelne opinie są podpisane przez osoby Imieniem lub z Imienia i Nazwiska więc nie obawiają się prawdy. Anonimowe wpisy są dla firmy Hotelarz mało wiarygodne.
Pragnę podkreślić, że firma działa w 100% legalnie:
1.Każdy zapis w umowie nie jest sprzeczny z prawem.Jeśli uważasz, że jest inaczej proszę podać wykładnie prawną.
2. Wszystkie osoby, które zgodnie z obowiązującymi przepisami muszą być zgłaszane do ZUS to są zgłaszane. Warunkiem nie zgłoszenia jest osoba ucząca się do 26 roku życia.

Rozumiem niezadowolenie, ale tylko rzetelna zwrotna informacja od Was drodzy Zleceniebiorcy pozwoli Nam na eliminowanie Naszych błędów.

Więc jeśli ktoś ma jakieś sugestie a może już gotowe rozwiązania proszę pisać na e-mail: wroclaw@hotelarz.net.pl. Chcemy się od Was uczyć.

Osoby uczciwe i słowne nie muszą się obawiać jakiegokolwiek pkt Regulaminu czy to w firmie Hotelarz czy innej firmie.

Z poważaniem
Właściciel
Jola 2017-06-20 11:37
Wow ....Trzy pozytywne komentarze napisane w tym samym dniu w tym samym stylu i tonie . Nie polecam nikomu pracy w tej firmie , brak profesjonalizmu i rzetelności. Na pewno nastawieni na wykorzystywanie młodych ludzi jako taniej siły roboczej .
2
Były pracownik 2017-06-20 19:37
Zero profesjonalizmu ze strony postawionych na swoich stanowiskach pracowników...
Chamstwo , na odpowiedzi trzeba czekać kilka dni , często odrzucane połączenia a o wypłacie to można zapomnieć.
2
Osoba Podpisana z Imienia i Nazwiska 2017-07-05 19:44
Uczciwie i rzetelnie żąda pan panie właścicielu 200 zł za NIEODBYTE szkolenie? Przezabawne.
PS: Skoro jesteście na tyle inteligentni żeby wykorzystywać młodych ludzi, moglibyście się również nauczyć poprawnego pisania po polsku.
3
KlaudiaR 2017-07-24 19:00
Powiem tak wypłatę dostałam prawidlowo w dniu kiedy powinnam dostać, kiedy chcesz idziesz do pracy kiedy nie chcesz nie idziesz, stawka ładna, miłe szefowe, moim zdaniem praca bardzo fajna, jedzenie najczesciej się dostaje, przerwy są jeżeli się wcześniej powie i tyle, widzę ze osoby które tutaj narzekają myslaly ze przyjdą do pracy i będą siedzieć, a później dostaną za to wypłatę no niestety bez pracy nie ma kolaczy.
1
Imię i nazwisko 2017-07-24 22:12
Nie polecam. Wiecznie jakieś problemy.
1
Madzia 2017-08-03 13:26
Pracowałam w zeszłym sezonie wakacijnyn jak i pracuję w tym. Każdy pracuję tyle ile chce i kiedy chce co jest dużym plusem. W pracy można poznać fajnych ludzi ;) Wiadomo, że menagerowie hoteli czasami nie mają podejścia do ludzi, albo są nie na odpowiednim miejscu tak jak pani magda z terminala, która pomiata ludźmi dla Przyjemności ;) ,ale trzeba podchodzić z dystansem do takich śmiesznych ludzi. Ale ogólnie polecam młodym odważnym ludzią.
Sylwia 2017-08-14 23:59
Czytałam te opinie pod koniec czerwca, kiedy to podpisałam umowę z Hotelarzem na miesiąc. Byłam przerażona. A teraz? Jest sierpień, a ja mam przedłużoną umowę do końca wakacji. Osoby, które tak bardzo narzekają.. mam dwa wyjaśnienia: a) są obibokami, które myślą, że pieniążki przychodzą za siedzenie; b) dostawały naprawdę fatalne zlecenia. Jak w każdej pracy: czasami KTOŚ zdenerwuje, a czasami COŚ zdenerwuje, czasami jest ciężej, innym razem lżej. Jestem osobą śmiałą i towarzyską, więc wielkim plusem jest dla mnie poznawanie nowych ludzi, a na zleceniach mam okazję poznać mnóstwo przesympatycznych osób. Pracuję kiedy chcę, więc nie było u mnie problemu z przygotowaniem do licencjatu, załatwieniem oferty "last minute" na wakacje, czy spontanicznym wypadem w weekend. Minusy: za późno wypłata, czasem nie ma za dużo zleceń, nigdy nie wiesz na kogo trafisz (w jednym hotelu jest kobieta, która traktowała mnie po prostu jak jakiegoś śmiecia, ale to wystarczy podnieść głowę i zrobić swoje do końca).

To wszystko jednak nie powinno być powodem do tego, żeby aż tak najeżdżać na tę firmę, bo nikt tam biczem nie bije!

Pozdrawiam :)
1
Byłypracownik2 2017-08-30 16:18
Wiecznie sa jakies problemy!!!! Zaleganie z wypłatami, niepełne wypłaty, brak kontaktu z kimkolwiek i zbywanie pracowników w kazdy możliwy sposób... Nie polecam nikomu firmy Hotelarz.... banda oszustów którzy zarabiaja na nas dwa razy więcej niż my sami.Szukają tylko okazji...by zedrzeć z cb jak najwiecej sie da. Na początku każdy jest dl Ciebie miły...wszystko wydaje sie być takie bezproblemowe, przychylne, kolorowe i takie 'super'...to tylko pozory. Po 3/4 tyg kazdy zmienia zdanie gdy zaczynaja się problemy. Jeśli macie szacunek do samych siebie i nie chceci/e zostać go pozbawieni to nie podejmujcie się pracy w Hotelarzu.
2
Anonymous124 2017-09-06 15:00
Pracowałam na tygodniowym zleceniu na World Games, codziennie po 14/14,5h. Przyjeżdżam do Wrocławia i wracałam w nocy, a na następny dzień znowu musiałam przyjść. Kiedy napisałam, że chce na jeden dzień wziąść wolne, dostałam wiadomość że moja pensja będzie obcieta. Na pieniądze czekałam miesiąc, jest to niepełna kwota o ponad 100zl. Nie polecam.
Kamila 2017-09-06 22:28
jak długa Pani pracowała w firmie Hotelarz ?
gabriii456 2017-09-11 07:37
NIE POLECAM!!!! firme powinni zamknąć , zalega z wypłatami a jak juz wypłacą ,to tylko część wynagrodzenia.Czeka sie miesiacami na wypłaty, licza stawki inne niz w umowie ....jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszustwa !!!!
Zostaw swoją opinię o Hotelarz - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotelarz