brak logo

Medikool

Ustroń

Opinie o Medikool

anonim 2011-03-07 23:59:01
Ja byłem i powiem ze tak sobie duzym minusem sa godziny w m-c przerobiłem 320 godzin.Miałem 1 dzien wolnego tylko.Praca faktycznie ciezka fizycznie,duzo masazy i duzo chaosu w tej firmie. Potwierdzam wypowiedz wyzej z wypłata sie spózniaja bo to normalne w tej firmie,ale sa wypłacalni. Byłem raz ale wiecej nie pojade poniewaz stawka 13.30 zł jest nieadekwatna do tego co robisz,tak naprawde pracujesz 2 etaty w jeden m-c to samo mozna zarobic w PL.
anonim 2011-10-13 20:31:24
Praca w tej firmie to masakra..godzin tyle co w Pl na 2 etatach i placa to tego slabo..ludzie tyraja jak niewolnicy. nie polecam i zgadzam sie w 100% w powyzszymi opiniami..zroba z ciebie woła i twoim zdrowiem zbijaja gruba forse
www 2012-01-27 19:54:25
A TERAZ NAPISZE JAK TO NAPRAWDĘ WYGLĄDA:

Owszem praca ciężka - 10 godzin dzień i średnio jeden-dwa dni wolnego na miesiąc (zatem ciągła dyspozycyjność). Jednak należy wziąć pod uwagę, że wyżywienie i zakwaterowanie jest za darmo i są też napiwki. Poza tym jak ktoś bardzo chce to i tak znajdzie czas aby wiele pozwiedzać (a jest naprawdę co – m.in. mnóstwo ciekawych europejskich zabytków). Ważne jest też to, że z reguły współpracownicy są spoko i da się z nimi łatwo dogadać. Firma jest wypłacalna choć czasem się spóźniają z wypłatą. Owszem trzeba odporności, cierpliwości i operatywności żeby tam dłuższy okres pracować ale i tak to się opłaca w porównaniu z prawie każdą inną pracą w Polsce.

Ps.
Dużo negatywnych komentarzy jest tutaj pewnie od ekipy pracowników, którzy pracowali w 2010 na Maladze. Otóż ‘odbiło’ im jak się dowiedzieli, ze medikool nie wypłaci im w terminie wypłaty. Zaczęli ‘strajkować’ ale po co? Skoro mieli napiwki i jedzenie za darmo to chyba nie taki problem dostać wypłatę trochę później (i tak właśnie się stało). Firma zwolniła tą ekipę i dlatego pewnie teraz piszą o niej negatywnie.
1
byly pracownik 2012-02-17 18:35:32
tak dla ścisłości... jeśli chodzi o ekipę z Malagi to nikt nie został zwolniony:) każdy dokończył swój kontrakt a niektórzy mieli propozycje dalszej pracy na innych regionach:)

A jeśli chodzi o sama firmę hy dużo by mówić ale w każdym komentarzu jest trochę prawdy Jeśli chodzi o wolne z tym jest bardzo ROŻNIE były przypadki ze pracowano 56+/- dni bez wolnego. Wszystko zależy od kierownika i regionu Jednemu praca się spodoba a drugiemu nie i tyle. Ja osobiście im dziękuje...za to ze mogłem zobaczyć kilka ciekawych miejsc i poznać sporo świetnych ludzi.
1
lezis 2012-03-26 22:46:10
to roznie jest sa regiony co jest zapiepsz duzy ponad 300h misiecznie na niektorych mniej..(usunięte przez administratora)..mega duzo masazy..naprawde praca daje w kosc..brak umowy o prace i nieplacenie za dni wolne w ktorych nie jestes w pracy..plus to ze mozna zwiedzic pare fajnych miejs,i ze firma jest wyplacalna ale kase wysylaja zawsze z duzym opoznieniem
somebody 2012-05-16 22:24:01
BZDURY PISZECIE!!

Gościu, ty chyba masz słabe pojęcie o ciężkiej robocie fizycznej...

Medikool to stosunkowo dobra firma (jest wiele znacznie gorszych firm, zapewniam) i wcale praca w niej nie jest tak ciężka jak opisujesz.
Większość komentarzy tutaj to bzdury (pewnie pisali ich zwolnieni pracownicy i to z własnej winy - np za pijaństwo)

Nikt ci się z nikim nie karze upijać jak nie chcesz, no i wierz mi - w Polsce pracując np na produkcji zarabiasz ledwo ponad 1200 złotych a praca jest znacznie cięższa niż 24 masaże dziennie po których i tak masz zawsze wolne i o nic nie musisz się martwić (nie musisz chodzić na zakupy, sprzątać domu, gotować itd).

Poza tym pracując w polskich zakładach na produkcji zazwyczaj masz do czynienia z idiotami a tu przynajmniej współpracownicy są w większości ok.
Jeśli ty jest w porządku to nikt cię nie wyrzuci z hotelu za prywatę albo pijaństwo, a kierownik będzie też w porządku wobec ciebie.

Firma jest wypłacalna choć czasem z opóźnieniem. A gdy nauczysz się dosłownie kilku słów po niemiecku to wcale nie musisz robić samych masaży ale też inne lżejsze fizycznie zabiegi.

Poza tym jest okazja aby pozwiedzać wiele ciekawych miejsc, za wycieczki do których z Polski trzeba by było znacznie więcej zapłacić...
pracownik 2012-10-01 19:52:53
anonim - 2011-10-13 20:31:24

Praca w tej firmie to masakra..godzin tyle co w Pl na 2 etatach i placa to tego slabo..ludzie tyraja jak niewolnicy. nie polecam i zgadzam sie w 100% w powyzszymi opiniami..zroba z ciebie woła i twoim zdrowiem zbijaja gruba forse
320 godzin owszem tyle czasami trzeba przepracować w Medikoolu
ale tez za wynagrodzenie 4200zł na ręke, do tego 300e napiwków średnio na miesiąc czyli jakies 5400zł na reke przy tych godzinach na miesiąc w tym wyżywienie (śniadanie i obiadokolacja) oraz hotel 3 i 4 gwiazdkowy ,zależy od regionu. Negatywne opinie o pracodawcach to nie prawda .Sam byłem na trzech regionach i gorąco polecam.
kiero 2013-08-27 20:23:11
niestety godzin duzo za duzo,a stawka pozostaje na stalym poziomie...oczywiscie bedzie wiele opinii pozytywnych i nie ma sie co dziwic bo kazdy idiota jest w stanie przeglaskac plecy,a zarazem fascynowac sie nowym miejscem wieczorami...pijanstwo,hmmm naturlich
(usunięte przez administratora)..gdy spojrzy sie na to z perspektywy czasu,masaz bez wzgledu na ilosc minut czy 13 czy 20 za 1 euro daje do myslenia...
anonimus 2013-09-05 09:57:37
Ortografia! Pisząc obelgi pod czyimś adresem warto by było zajrzeć do słownika może wtedy wypowiedź byłaby do przeczytania. Pozdrawiam
2
nick 2013-09-24 21:24:56
nie chcesz robic nie rob nikt ci nie karze chcesz pic to pij nie chcesz pic nie pijesz chcesz pracowac pracuj proste? proste bez fermentu zyj nie mysl za duzo chcesz to pracuj w polsce za 1200 zl na reke daje ci do myslenia daje to wsyztsko pozdr kiero...
3
nick 2013-09-25 09:22:03
prawdziwe prawdziwe ale musisz zrobic wiecej niz 180 godz w miesiacu + napiwki czasem wychodzi wiecej jak cztery + napiwki
2013-10-08 15:27:23
nick,bardzo ciekawe podejscie z tymi 180 h, gdyby dzieki takiej ilosci h mozna byloby wyrobic ponad cztery byloby wspaniale,niestety w kontrakcie za 240 h placa stawke ustalona,a do czterech od tej stawki jeszcze daleko,plus napiwki nie sa zapewnione-jest to dar za wlozenie w prace checi od jakze wielkodusznych (usunięte przez administratora)+ jesli po drodze nikt z dowodzacych ich sobie nie przywlaszczy,fermentacja jest powszechnie znanym procesem zatem nie trzeba jej szerzyc...
nick 2013-10-09 17:13:51
napisalem jasno ze musisz zrobic wiecej niz 180 godzin czy to takie trudne do przeczytania + napiwki to moze wyjsc 4 tys zł !! naucz sie najpierw czytac dopiero pisz
iero 2013-10-10 10:28:57
czyli powiedzmy ze okolo 260 h + "napiwki"(mozna wyjsc wiecej korzystajac z metody szybkiej reki i kieszeni) i mamy ponad 4 tys... wyrazenie "musisz" w medikoolu jest piekne i jakze prawdziwe...
1
eldo 2013-11-11 18:20:40
za 240 godzin przerobionych płaca (usunięte przez administratora)zł a juz kazda nastepna (usunięte przez administratora)zł.. wiec łatwo policzyc.. teraz to ciezko przerobic powyżej 240 bo czasy co bylo po 300h na regione to sie skonczyly..czasmi przerobisz po 11h a zaplaca Ci za 10 bo Wg planu powinno byc 10..teraz nie jest liczona przerwa do godz..w tej firmie znajda sie ludze.. take stawki jak w PL tylko ze jestes za granica..
aleksy 2014-03-09 17:43:46
Medikool szukał ostatnio do pracy we Włoszech, Hiszpanii oraz Irlandii. Jak napisali wynagrodzenie wg dokumentu A1 UE 3360 + napiwki - wg opinii naszych pracowników od 200 do 400 euro miesięcznie.
dupwww 2014-03-12 18:57:39
Medicol płaci trzynaście złoty i trzydzieści groszy za 1 godz pracy,a od 241 g godz to juz 30groszy mniej,masuje sie tylko starych niemców 50-80lat w hotelach.Nie polecam nikomu regionu Irlandi bo ludzie ta prauja n wsi co sa 3 hotele 2 sklepy wioska si ciegnie max 700metrow,zero atrakcji. Umowa zlecenia np 2-3 m-c ale w kazdej chwili jak jestes niepotrzebny to odsyłają Cie do PL. Jesli chodzi o napiwki to roznie ale w porywach max 300euro srednio 150-200 na m-c. Wyglada to tak pracujesz na PL umowie za stawke PL ale za granica.Za wolne tez nie płaca tylko za przepracowany dzień..Ogolnie to nie polecam bo to samo mozna zarobic w PL pracujac 30 dni w m-c jak tam
Erisss 2014-06-29 22:58:36
Ja tez nie polecam,duzo masazy,praca po 10,11h dziennie a po 1 m-c okazuje sie za zaplaca Ci za 8h bo wg planu powinniśmy pracowac 8h..Połowa osób co pracuje w tej firmie to debile.Stawka to trzy euro trzydziesci eurocentów!! Nie warto!!
dante 2014-07-30 22:43:09
Słuchajcie ale to co piszecie do końca nie jest prawdą pracowałem za granicą z różnymi firmami i też różnie to było ale Medikool w tej kwestii jest spoko. Można mieć umowę o pracę i pracować za granicą nie będę pisać konkretnie o jaką firmę chodzi na forum którą piszę ale nie mając opieki i nie znając języka pomijam angielski bo to jest podstawa(każde państwo ma swoją specyfikę)(kto pracował to wie)pod tym względem ta firma spoko; masaży jest naprawdę dużo i jest ciężko fizycznie jak i psychicznie. Ale jak zgrany zespół to na wszystko jest chęć i siły i zwiedzanie poznawanie kraju. Podsumowując chcesz zarobić zwiedzić i poznać sporo ciekawych ludzi nie jesteś osobą narzekającą to warto spróbować jako początkujący masażysta bo masz nie samowity warsztat praktyczny piszę z myślą o masażystach które czują że chcą się sprawdzić swój zawód jako masażysta(ka) lub zarobić albo przygoda z firmą Medikool! Szczera rada!
marcz 2014-08-09 18:46:20
nie wiem kiedy chcesz poznawac i zwiedzac kraj jak pracujesz codziennie do 19 i dłuzej?? poza tym o jakim warsztacie Ty mówisz?? masujesz ciagle klasykiem i nic wiecej nie robisz..
awaria 2014-08-27 10:45:20
do deptania kapusty sie nadajesz to ją depcz jeżeli nie chcesz: zwiedzać ,żyć beztrosko, mieć pod nos podstawione i płacone mieć za to! noo (usunięte przez administratora)takiej wygody nie weżmie!
kasia 2014-12-07 14:27:22
bardzo proszę o kontakt masazpanikasi@gmail.com
osoby które były za granicą z firmy medikool. niebawem mam jechać, ale chcę wiedzieć dosłownie wszystko, chcę wiedzieć czego się spodziewać i czy w ogóle warto jechać. Przy podpisywaniu umowy nikt mi nie mydlił oczu że będzie łatwo, od początku była mowa o przepracowanych 250godz/miesięcznie i 3200 na rękę. być może kiedyś obiecywano więcej i mówiono o mniejszej ilości przepracowanych godzin, stąd negatywne opinie?
bardzo proszę o kontakt
1
Piotr Jakubiec 2015-02-08 19:11:55
Witam, bylem w chorwacki w roku 2009- moim zdaniem wcale nie jest tak zle!!
Pieniadze sa, pracy nie ukrywam jest sporo, ale jedzenie spanie i cala gama uslug dostepnych w hotelu jest w Twojej dyspozycji, pozatym transport jest za free,
Gdzie indziej za granica jest gorzej... mialem okazje pracowac w holandii oraz belgii
busia 2015-04-17 20:12:13
To jest firma super!szkoda że nie ma umowy o pracę
ania 2015-07-26 19:28:39
Witam, jeżeli chodzi o mnie to szczerze NIE polecam tej firmy. Nie jest to placówka która leczy ludzi, lecz tylko i wyłącznie, która robi na nich kasę. Ten kto pracował z Niemcami, starszymi Niemcami wie, że to niestety brudasy. Większość z nich przychodzi na zabiegi nie umyta, śmierdząca. Płacą to wymagają, bez żadnego Bitte. Kierownicy niestety nieludzcy. Jeden podbiera napiwki i zarabia na nas, a drugi tylko patrzy co by tu zrobić żeby cię podpierniczyć do biura. Udają kumpli i wszystko to co powiesz wykorzystują przeciwko tobie. I to co robisz po godzinach pracy też ma wpływ na jego ocenę. Pracowałam chwilę w tej firmie i zdążyłam się napatrzeć na to wszystko co się tam dzieje. Kierownik przyjacielem szefa - wszystko zostaje w rodzinie. Jeżeli chodzi o pracowników... ci co pracują tam dłużej niż rok to banda debili. Uwierzcie mi, czasami warto poszukać czegoś w Polsce i pracować na normalnych warunkach i w normalnym towarzystwie.
dabkar 2015-08-04 13:01:30
Chiałabym sie dowiedzieć czegoś więcej o tej firmie gdyż mam jechac w pażdzierniku do Sycylii na 6-msc. Oto mój e-mail dabrusia@wp.pl
lkss 2015-08-11 23:57:06
Jeżdżę z tą firmą kilka lat i jestem zadowolony. Co do samej firmy to wszystko masz wyraźnie powiedziane przed wyjazdem. Wyjeżdżasz na określony w umowie czas 2,3 bądź 4 miesiące, czasami na dłużej. Stawkę na godzinę masz z góry określoną, przeważnie pracujesz po 10h dziennie wykonując około 20 masaży w tym czasie. Miesięcznie jest to około 180-260h zdarza się, że 300h. Dla niektórych im więcej godzin tym lepiej bo większa wypłata i więcej napiwków, gdy jest tych godzin mniej, 180-200h w wolnych chwilach można pozwiedzać miasto/państwo. Hotel, wyżywienie i transport masz opłacone. Zarobki może nie są jakieś duże jak na pracę za granicą, ale lepsze niż pracując w Polsce, a też przy okazji to fajna przygoda. Co do pracowników to ludzie są różni, możesz trafić na super ekipę, ale zdarzają się też idioci. Sam trafiłem na dwie takie osoby na jednym z wyjazdów, na kolejnych już ich nie spotkałem. Kierownicy na regionach też są różni, nie wrzucaj Ania wszystkich do jednego worka bo pracowałaś tylko 2 miesiące i to na jednym z wielu regionów. Co do Niemców, to wcale brudasami nie są jak napisała poprzedniczka. Są to miłe osoby i raczej zadbane, często można się z nimi pośmiać na różne tematy nawet nie mówiąc dobrze po niemiecku, a i na koniec sypnie Ci z 5 Euro napiwku:D Oczywiście zdarzają się wyjątki. Podsumowując warto spróbować, spodoba Ci się pojedziesz dalej, nie spodoba Ci się znajdziesz sobie coś innego.
1
Bogdan 2015-08-19 09:11:54
Dziękuję bardzo za "uznanie"
Debil pracujący dla Medikoolu
Bogdan 2015-08-19 09:24:57
Potwierdzam powyższą wypowiedź.Sam byłem 3 razy i w Październiku jadę kolejny raz
Medikool 2015-09-02 12:27:49
Jak się pieprzy z całym personelem po pracy i rozbija po hotelu to nie dziwcie się że ktoś się tym interesuje. Ochrona hotelowa wzywana po nocach, skargi dyrekcji itp ,Ewa to nie burdel.
1
lkss 2015-09-11 22:45:29
@Klaudia. Prawie wszystko masz napisane poniżej w komentarzach. Wystarczy tylko przeczytać... To chyba nie takie trudne
Bogdan 2015-09-18 13:33:38
Klaudia - obiektywny i prawdziwy obraz o Firmie, pracy itd przedstawiony został przez lkss - 2015-08-11. Ja jedynie to potwierdzam.
mimi 2015-10-03 09:21:35
medikool to cała POLSZA ZNA , PANI PREZES ZNOWU SZUKA..... A PRZECIE JEST TAK FAJNIE ,TAKA SUPER PRACA A ONA OD 2007 WIECZNIE ROBI NABORY HA ,HA,HA A NADGODZINY WYPŁACA.... SAMA BIERZE ZA WASZĄ PRACĘ W EURO WAM PŁACI W ZŁOTÓWKACH .. TO JEST BIZNES
danusia pszczółkowska 2015-10-03 09:31:11
TYLKO U POLAKA 1 EURO ZA MASAŻ W GODZINIE 3 ZA GODZINĘ 13 ZŁOTYCH CZYLI MASAŻ WYCHODZI PO 4 ZŁOTE CZYLI 1 EURO DESPERACI... KTO KOMU PŁACI KTO NA KIM ZARABIA
mm 2015-11-13 00:06:44
tak naprawdę wszystko zależy od ciebie pani/e marcz - jak chcesz to i rozwijać się możesz jako masażysta i jak chcesz to zawsze znajdziesz czas na zwiedzanie i podróżowanie - właśnie w medikoolu....
pep 2015-11-24 11:07:53
nie polecam to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie praca,zero współpracy,kazdy musi liczyc sam na siebie,odradzam prace w tej firmie.
1
Stefan 2015-12-17 11:12:41
Płaca minimalna w Niemczech od 1. stycznia wynosi 8,50 EUR za godzinę. Oznacza to, że miesięczne minimalne zarobki osoby pracującej 168 godzin wynoszą 1 488 EUR. W Polsce płaca minimalna jest trzy razy niższa. A za ile wy pracujecie ? 3 EUR na godzinę plus napiwki 100 euro miesięcznie max, no chyba ze ...... wiemy o co chodzi .Pracujecie dla polskiej firmy norma godzinowa pracy to 168 godzin miesięcznie ,a nie 240-300 h. po przepracowanych 168 godzinach są naliczane nadgodziny i nadgodziny płatne są , 50% ,100% lub tez za prace w niedziele czy święta 200% .
pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących!!
Stefan 2015-12-17 11:17:42
poczekaj od stycznia dostaniesz , trzecia umowa jest na stale , juz nie będzie umowa zlecenie
przemo 2016-01-19 13:53:48
Ile minut trwa dany masaż?
Jakie rodzaje masaży wykonuje się najczęściej?
Gdzie są najlepsze warunki pracy ?
przemo 2016-01-20 12:23:32
Sprawdziłem ofertę, okey

Rozumiem profesjonalizm sam pracuje bądz pracowałem w różnych ośrodkach ale wiem że piękne fotografie ze stron ośrodka nieraz nijak mają się do prawdziwej atmosfery jaka panuje w pracy.

W pytaniu o najlepsze warunki pracy miałem na myśli konkretne miejsca/rejony Europy które można polecić lub odradzić na wyjazd z medikolem / najlepiej gdyby osoby pracujące dłużej udzieliły do tego pytania odpowiedzi / jeśli to nie jest jakaś tajemnica oczywiście he .

Są tu jakieś osoby które zamierzają w najbliższym czasie wyjechać ?
Markoss23 2016-01-31 22:09:49
Ja planuje wyjazd, mam kumpla który był w Maladze. Był zadowolony, pracy dużo ale miał czas pozwiedzać. Pozsrawiam
wp 2016-03-27 10:52:40
Czy ktoś orientuje się kiedy jest najblizszy wyjazd lub kiedy był ? ?

Ciagle widac w internecie rekrutacje a dlaczego nigdy nie ma wymienionego jakiegos konkretnego lub przyblizonego terminu. ?
azi 2016-04-07 18:07:23
Ja właśnie wysłałam CV i tak po tych komentarzach trochę boje się zaryzykować. Czy ktoś już rozmawiał z przedstawicielem tej firmy składając niedawno cv.?
azi 2016-04-10 22:22:00
danai, dziękuje za tą odpowiedz. Wlasnie tak zrobię bo to najlepsze wyjście, a przecież zawsze jak cos komuś sie nie podoba to można zrezygnować i wrócić, a nie tylko narzekać. :)
A nóż sie uda i bedzie fajnie
azi 2016-06-07 14:58:41
wedf Mam już prawie wszystko załatwione, lecę i zobaczę jak będzie. Akurat trafiła mi się Hiszpania. Wszystko okaże się na miejscu :)))
caelos 2016-06-27 18:36:57
azi, a jak ze znajomością języka, mówili coś na rozmowie, i jak ta rozmowa wygląda? ja też dostałem email z propozycją Hiszpanii od końca sierpnia, ale niemiecki to słabo znam także nie wiem czy się porywać.
azi 2016-08-01 19:51:53
caelos
Moja koleżanka tam przez rok jeździła więc miałam informacje z 1 ręki.
Jeśli chodzi o język to podstawy myślę, że wystarczą. Nie sądzę żeby było tam tyle czasu na pogaduszki z Niemcami jak masz masaż za masażem. Ja jadę na październik, listopad. Zobaczymy jak będzie... nie spodoba się to nie pojadę już i tyle ;) I tak myślę, że jakieś nowe doświadczenie się przyda.
(Na rozmowie nie byłam bo troszkę daleko mi do biura. Z racji, że koleżanka mnie wprowadziła to umowę dostałam pocztą)
rolo 2016-09-30 22:06:01
Ja mam info z pierwszej ręki... umówmy się na kawę azi to pogadamy...
hisz 2016-11-16 19:44:01
mozesz mi dac mail do tej firmy? :) tez chcialbym wyslac CV
Dzieki z gory
Q 2016-11-21 23:37:14
Potwierdzam
Zostaw swoją opinię o Medikool - Ustroń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medikool