Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Kilargo Sp. z o. o.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-09 22:19:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem tam wiele lat ,na rużnych zmianach,to bedzie dobry zakład ale trzeba wiele zmienic ,kierownicy, ,,najgorsze,,brygadzistki niech robia na produkcji.wybrac nowych ,młodych ,nie skrumpowanych na wazne stanowiska,inaczej (usunięte przez administratora) ibrak kultury kierownictwa będa wizytowka kilargo.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-08-20 13:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest (usunięte przez administratora)ale bez przesady!!!! ta praca poprostu nie jest dla wymalowanych lalek barbi z tipsami!!! chociaż pracowała (usunięte przez administratora)w tym sezonie i dawała rade;))) mi się podoba, tylko trzeba się nie bać i ryknąć od czasu do czasu, jak ktoś ryczy na ciebie!!! Proste?? proste!!! znajomości nie mają znaczenia!!! każdy sam pracuje na swoją opinię!!! jak się ścieme wali całe 8h to wkońcu kierownik zmiany bądź brygadzistka to zauważy no i przejebka!!!! jedyne co mnie wkurwia w tej firmie to fakt, że plotki roznoszą się szybciej niż w internecie!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-02-19 19:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt ci nie obieca tak jak w Kilargo ! Niestety na obietnicach zawsze się kończy.Pani Kierownik Zakładu obieca wszystko, a potem tylko się uśmiecha i dalej obiecuje, ale na następny sezon.Dziwne że jej nos jest wciąż taki sam..Przepracowałem tu trochę lat i odszedłem zirytowany ale odetchnąłem.Byliśmy traktowani przez jak bydło przez brygadzistki.Jedyna osoba na produkcji która ma w sobie człowieczeństwo to facet-brygadzista-dziękuje Panu.Zarobki bardzo kiepskie, ludzie z łapanki-spotkasz tu narkomana i kryminalistę.Atmosfera fatalna.żegnaj Kilargo!!!
zdjecie uzytkownika
magazynio - 2012-03-11 22:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na produkcji faktycznie nie jest rozwojowa - jak to na taśmie, ale praca w magazynie jest ok - morzna nauczyc sie obbsłógi skanera i ciongle cos innego sie dzieje. szef magazynu tesz jest spoko koleś narazie. Nie płacą zbyt wiele ale gdzie w Kaliszu jest lepiej. Ludzie nażekają a ja uwarzam ze nie jest najgorzej
zdjecie uzytkownika
anhela - 2012-03-16 15:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A przyjmują jeszcze do kilargo??
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-03-18 13:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem na wszystkich zmianach i potwierdzam że wcale nie jest źle. Ale zawsze trafi się jakaś ofiara której się nie chce pracować więc wymyśla jaka to krzywda mu się dzieje.
zdjecie uzytkownika
Anonim. - 2012-03-21 14:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję za potwierdzenie mojej tezy kolego. :) praca nie jest zła, niektórzy narzekają, bo chyba nigdy tak na prawdę się nie narobili, co do zarobków, są niskie nie powiem, że nie, ale ujdzie w tłumie. :)
zdjecie uzytkownika
wicia888.00 - 2012-04-14 14:24:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co ja tam pracuje czwarty sezon i nie narzekam. Na pewno pensji
nie ma 900zł tylko więcej i jak komuś się chce pracować to pracuje wszędzie , ale przychodzą juz takie lesery do pracy że szkoda gadać. Jedno co mi się nie podoba to praca w święta i weekendy. Gdy święta wychodza w tygodniu zabieraja dzień z urlopu za który nie zawsze płacą.Ja na swojej zmianie mam super ludzi zawsze znajdzie się jakas czarna owca ale nie jest najgorzej
zdjecie uzytkownika
Życzliwa - 2012-04-24 12:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie jest zła,pensja też nie jest najgorsza już nie róbcie z tego zkładu jakiegoś obozu pracy,bo praca jest naprawde fajna,ja na swojej zmianie mam fajowych ludzi,no oprocz jednej która ostatnio przegina z obgadywaniem ludzi,może to nie bedzie miłe z mojej strony bo jestem nowa na tej zmianie ale już zdążyłam sie poznać na tej osobie chodzi mi o (usunięte przez administratora) która nosi kitke i ma zrobione blond pasemka.Jak tak dalej będzie robiła to sie w końcu obróci przeciwko niej,bo ona wcale nie jest taka miła na jaką wygląda.
zdjecie uzytkownika
6 - 2012-04-24 12:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje
zdjecie uzytkownika
wc - 2012-05-28 23:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Magazyn jest ok - można się dogadać z kierownikiem( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
:) - 2012-06-04 13:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie porównuj magazynu do produkcji.Przyjdz tutaj a zobaczysz jak jest naprawę.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-06-20 12:26:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może i szału nie ma, ale ludzie, jak wam nie pasuje, to po co się męczycie, a potem narzekacie na forum?
mi zdażało się pracowac w gorszych miejscach, a tutaj nie jest tak zle jak wszyscy mowia. praca jak praca- natyrac sie trzeba, ale nic za darmo przecierz nie ma.
zdjecie uzytkownika
;) - 2012-06-20 22:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Narzekamy na forum, bo od tego to forum jest.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-06-22 12:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
narzekaja, to stare babcie u lekarza w poczekalni. praca jak to praca- lepiej miec niz zebrac na ulicy.
po co narzekac? to i tak nic nie da. lepiej sie przylozyc i robic dobrze to wszyscy beda zadowoleni.
zdjecie uzytkownika
Koleżanka - 2012-06-23 19:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie zgadzam sie z nią,jeśli nie podoba nam sie cos w drugiej osobie to najlepiej podejsc i jej o tym powiedziec a nie pisac na stronie bo tak to kazdy potrafi,a czasami lepiej trzymac jezyk za zebami.A co do malej jesli mysle o tej samej bo jest tylko jedna taka na zmianie to jest bardzo fajna dziewczyna robotna i zaradna,moze ktos jej tego zazdrosci.Ja ja lubie przynajmniej nie chodzi i nie obgaduje ludzi jak inni.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
koleżanka - 2012-06-24 20:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja sobie chwale prace w tym zakładzie ale zgodzę się są osoby których nie lubię bo przyszli pierwszy sezon i się panoszą ja by pracowały nie wiem jak długo to że stoją na jednym stanowisku to myślą że kimś są chodzi mi o te młode osoby bo nie są niczego nauczone i trzeba za nich pracować chodzi mi o zmianę ,a co do brygadzistek to są spoko
zdjecie uzytkownika
odpowiadam - 2012-06-25 10:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po to jest forum aby mozna czy pochwalić czy tez skrytykować i kazdy robi to względem swoich odczuc a nie widzimisie.W ten sposób przyszły pracownik może sobie sam naswietlic sytuację o firmie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-07-06 10:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca na produkcji jest ciezka, ale do pracy w kilargo nie zmusza. da rade wytrzymac. polecam isc na produkcje ze znajomym - zawsze bendzie razniej i bendzie z kim ponarzekac. : )
zdjecie uzytkownika
lollll - 2012-07-25 17:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] ogólnie praca tam mi się podobała.. czasami zapierdziel był czasami luzik ;) najlepsza zmiana z panią Asią i panią Irenką:) i tyle miłych ludzi tam poznałam :)
PS." Looody" łączą ludzi hehe ;D
zdjecie uzytkownika
Złota - 2012-07-26 01:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nienawidzę tej pracy ! Pracowałam tak kilka miesięcy i było to dla mnie koszmarem.
zdjecie uzytkownika
życzliwy - 2012-08-13 13:11:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przesadzaj człowieku. Wszędzie jest tak samo. Takie mamy czasy, a miała być druga Irlandia, tak jak to niektórzy obiecywali. Najważniejsze, że jest jakakolwiek praca, bo pewnie niedługo będzie jeszcze gorzej.
zdjecie uzytkownika
grubcio - 2012-08-22 16:19:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musze przyznać, że rekrutacje sa naprawdę prowadzone profesjonalnie. Startuje na automatyka. Są bardzo ciekawe testy praktyczne, pierwszy etap to rozmowa, rzeczowa rozmowa z miłą Pania. Z tego co słyszałem to w dziale technicznym pracuje sie ok, dużo pracy ale tez duzo wyzwań i mozna sie sporo nauczyć. Czekam na odpowiedź z ich strony.
zdjecie uzytkownika
stop - 2012-09-13 12:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, wszystkich komentujących. Zgodnie z hasłem STOP POMÓWIENIOM przypominam wszystkim autorom komentarzy typu "oszust" itp., iż mogą oni zostać pociągnięci do odpowiedzialności za oszczerstwa którymi się posługują. Zostałeś oszukany? - czemu tego nie zgłosisz do odpowiednich służb? Czy nie jest czasem tak, że czujesz, iż nie masz tak naprawdę podstaw by formułować takie oskarżenia? W Internecie próbujesz anonimowo (podkreślam - pseudo anonimowo) oczerniać ludzi czy firmy, nie mając ku temu podstaw. A może takie komentarze są nieczystymi zagrywkami konkurencji? Pozostawiam to do oceny czytającym. Spróbuj dwa razy pomyśleć zanim będziesz publicznie krytykował.
zdjecie uzytkownika
fishbone - 2012-10-04 19:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.I jak?Odezwali się?Jakie zarobki zaproponowali?Jak wygląda rekrutacja na brygadzistę?
zdjecie uzytkownika
pytajnik - 2012-10-31 13:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Wasze wypowiedzi dotyczą stanowisk w sumie produkcyjnych albo pokrewnych.Czy może ktoś napisać jak wygląda praca od strony handlowców itp? Jakie są warunki, standardy, wynagrodzenia? Będę zobowiązana.
zdjecie uzytkownika
$$$ - 2012-12-04 11:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie. Powtórzę pytanko po koledze. Wiecie jak tam się żyje handlowcom???
zdjecie uzytkownika
Janko Bzykant - 2012-12-05 00:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak ma być handlowcom? Tak samo, jak w innych spożywkach. Luzik jest. Każdy z Was handlowców uważa, że umie handlować wszystkim, mydłem, powidłem, lodami i (usunięte przez administratora). A jak mu coś akurat nie halo, to po trzech miechach ląduje w innej firmie. To tylko na produkcji trzeba się "zlochać" i trwać, i trwać Q J mać.

PS. To nieprawda, że nadzieja umiera ostatnia. Rozpacz trwa jeszcze na posterunku.
zdjecie uzytkownika
es - 2012-12-07 21:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O produkci piszecie dużo złego - że ciężko, że ludzie, że brygadzistki, że liniowe, że kierownicy. A jak jest w innych działach??? magazynah, transporcie?/
zdjecie uzytkownika
Były pracownik sezonowy - 2012-12-24 11:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Kaliszu na produkcji też nie jest różowo w sezonie ale można dać radę. Damy radę...
zdjecie uzytkownika
ktosiek - 2013-01-02 12:58:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No pewnie, ze damy rade:)
zdjecie uzytkownika
olczyca - 2013-02-20 21:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
A jak jest w laboratorium??
zdjecie uzytkownika
ALa98 - 2013-02-22 10:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak tam rekrutować?
zdjecie uzytkownika
Marcel 20 Nowotko - 2013-02-23 20:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba raczej kandydować albo aplikować, w ostateczności "być rekrutowanym", jeśli już koniecznie rekrutacja ci pachnie?
zdjecie uzytkownika
sezon 2013 - 2013-04-27 17:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hey ludki!

Czy moze ktos mi napisać ile płacą w tym roku na godzine? Ile można tam zarobić, i jak wywgląda robota? Soboty-niedziele-wolne?

pozdrawiasy dla pracujących tam! Mysle że ktos szczerze opisze...
zdjecie uzytkownika
Pracujący 4 Sezon - 2013-05-16 14:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich
W końcu odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu , się znalazł
długo czekaliśmy na ten dzień panie (usunięte przez administratora) miejmy nadzieje ze ogarnie pan cały ten wczesniejszy syf na tej zmianie bo to co się dzieje to jedna wielka porażka Pozdrawiam Ogolnie co do pracy to nie jest Cięzko zalezy gdzie się stoi ogolnie jest Lajcik są dni ze idzie sie narobic ale wiekszosc jest lajtowych a zarobki jakie sa takie są
zdjecie uzytkownika
qba - 2013-06-03 21:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robiłem w magazynie ale robota cienżka zeszłego roku ale kierownik ok ale zimno i robić trza. ogulnie niejest
zdjecie uzytkownika
6 miesiecy w Kilargo - 2013-07-18 20:36:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kasa: Marna, 8,55/h brutto, plus (jeśli mnie pamięć nie myli) 25% za nocki. Miesięcznie przy zerowej absencji około 1225 PLN netto.
Robota: Nie jest ciężka, jak piszą niektórzy.
Podejście do pracowników: Nie najgorsze, można się dogadać z przełożonymi. Jeśli jest presja na wyrobienie planu, a zasoby ludzkie ograniczone - gorzej, ale nie jest tak, że się z pracownikiem w ogóle nie liczą.

Ogólnie obciążenie pracą OK, atmosfera naprawdę dobra (chodzi o innych pracowników). Jednak jak na 3-zmianową pracę płaca zdecydowanie za niska. 1200PLN/msc przy 10% bezrobociu jest akceptowalne w lekkiej-średnio ciężkiej pracy na 1, 2 zmiany. 3 zmiany, a czasami (w razie potrzeby) 4-brygadówka jest w stanie po dłuższym okresie czasu odbić się na zdrowiu. Nie za takie pieniądze... No i motywacji pensja również nie podnosi (usunięte przez administratora). Stąd szukam czegoś innego.

Jeśli o wady idzie, to powinienem jeszcze napisać, że nie można polegać na słowie danym przez przełożonych.
Tzw. "kliki" czy też grupy znajomych przełożonych występują, jak w każdej większej firmie. Taka już specyfika naszego rodzimego rynku pracy. Na szczęście polityki za 1200 PLN nie chce się niemal nikomu uprawiać, więc donosicieli i fałszywców relatywnie mało. Niemniej tym, którzy się do powyższej oceny kwalifikują (usunięte przez administratora).

Pozdrawiam sezonowiczów.

PS.
Zapomniałem o jeszcze jednym minusie - mało ładnych dziewczyn ;) .
zdjecie uzytkownika
6 miesiecy w Kilargo - 2013-08-02 06:06:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ciekawe rzeczy piszesz. Moje zdanie na temat firmy jest zupełnie inne. Czyżby aż taka różnica między zmianami? U kogo robisz?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 10:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
6 miesiecy w kilargo a czy możesz napisać swoją opinię na temat firmy Kilargo sp.z.o.o? czy jesteś zadowolony z tej pracy?
zdjecie uzytkownika
sezonowiec - 2013-08-12 21:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedawno zwalniali, teraz przyjmują do roboty - dopóki ludzie bendą się tak dawać ciągnąć na smyczce to tam nigdy nie będzie lepiej. Ludzie zrozumcie to. Potem przychodzicie i narzekacie
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-13 12:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
baszta a jaka jest twoja opinia na temat firmy Kilargo sp.z.o.o? czy jesteś lub byłeś pracownikiem tej firmy?
Kilargo Sp. z o. o.
Kilargo Sp. z o. o.
"Wywiad z Bartłomiej Czubak - Dyrektor Personalny w firmie Kilargo Sp. z o. o."
Czy firma Kilargo posiada jakąś standardową procedurę rekrutacji? Jak wygląda i czy jest jakiś szczególny okres przyjęć? Temat rekrutacji jest tematem złożonym. Przede wszystkim, procedura tego działania uzależniona jest od tego, na jakie stanowisko szukamy pracownika. Jeżeli chodzi o funkcje menadżerski to liczba etapów jest dostosowywana do konkretnego zapotrzebowania, ale składa się z co najmniej trzech części. Pierwsza z nich to rozmowa z pracownikiem HR. Drugie spotkanie polega na ewentualnej symulacji realnej pracy czy rozwiązywaniu zadań lub case'ów. Jeżeli jest większa liczba kandydatów to biorą oni udział w Assessment Center. I zawsze na samym końcu jest spotkanie z bezpośrednim przełożonym. Natomiast na absolutnie kluczowe stanowiska jest również spotkanie z prezesem firmy. Jeżeli mówimy o stanowiskach specjalistycznych to proces jest prostszy: spotkanie z działem z HR i, potem, z bezpośrednim przełożonym. Rekrutacja na stanowiska produkcyjne polega na jednej rozmowie plus spełnieniu wymogów formalnych, czyli na przykład przyniesieniu książeczki sanepid.     Nawiązując do specy...
zdjecie uzytkownika
kulibrodaczerwonysmok#*)! - 2013-08-22 06:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak wygląda robota w chechle pod Pabianicami???bo słyszałem że lipa ,?wprawdzie robiłem tam ale z 9lat temu było w miare oki
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 14:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto może napisać jak wyglądają obecnie warunki pracy w firmie Kilargo sp.z.o.o? czy ciężko jest się tam dostać?
zdjecie uzytkownika
kacha - 2013-08-29 23:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przyjmują/zwalniają/agencja/przyjmują z powrotem - istny kabaret. Mało zresztą dowcipny,
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-06 11:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kacha, ale czy tak traktując pracowników Kilargo nie miało żadnych kłopotów prawnych? nie podpisujecie tam żadnych umów itp?
zdjecie uzytkownika
anonimowy anonim - 2013-10-22 21:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-09-06 11:48:10]:
Umowy są tak samo co roku. Do lipca jeszcze jakoś tak na miesiąc się dostaje, ale później umowy przedłużają tylko co tydzień więc nie wiadomo czy szukać innej roboty czy czy przedłużą, no i po 3 umowach z Kilargo zatrudniają przez pośrednika, istne cyrki. Roboty trochę jest, ale to zależy na jaką zmianę. Moja zmiana jak robiłem na 2 hali sandwiche wyrabiała z różnymi drobnymi awariami np 10 palet a poprzednia 5-6 bez żadnych awarii, więc to tylko kwestia na jaką zmianę traficie, bo ja właśnie trafiłem na tą z "postrzelonymi" kierownikiem i brygadzistą i takie limity na nas wymagali, a inne zmiany miały prawie, że luzik. Generalnie nie jest źle. Czasem jakaś maszyna strzeli to i pół zmiany pracuje się z innymi pomagając tylko, czasem nawet 2 osoby niosły jeden worek śmieci, czasem wyślą na magazyn żeby ręcznie kontener załadować, także zdarzają się nawet dni gdzie sie za bardzo nie narobi. Atmosfera na ogół jest fajna, z liniowymi idzie się dogadać ludzie z produkcji też w porządku, czasem jak się maszyna zatnie (usunięte przez administratora) i zmiana toczy się dalej. Do hałasu panujacego na hali można w kilka dni sie przyzwyczaić
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2013-11-07 17:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich
mam pytanie dotyczące stanowiska Specjalista ds. planowania i zaopatrzenia
napiszcie proszę max info czy warto czy nie. Obecnie pracuję od ponad 10 lat w firmie na takim stanowisku. Zarobki miesięczne netto to 2800 - 3100.
Dajcie proszę znać.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie ograniczyło sie do jednego spotkania
Pytania: zasadniczym pytaniem było kto mnie polecił do tej pracy- pracownik zakładu czy ktoś z zewnatrz. Wiadomo, że trzeba odbyć kilka spotkań aby zatrudnić osobę o której jeszcze przed rozpoczęciem procesu rekrutacji wiadomo, że ma dostac tą pracę. Wszystko wielka ściema.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2013-11-12 11:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Ponawiam pytanie na temat stanowiska Specjalisty ds. planowania i zaopatrzenia. Jakie są zarobki? Jaka atmosfera pracy?
zdjecie uzytkownika
twój_stary - 2013-11-12 16:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Atmosfera na pewno lepsza niż na produkcji.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Kilargo Sp. z o. o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kilargo Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert