Profil firmy Kilargo Sp. z o. o.

Kilargo Sp. z o. o.

Chechło Pierwsze

Opinie o Kilargo Sp. z o. o.

Koleżanka 2012-06-23 19:06:50
No właśnie zgadzam sie z nią,jeśli nie podoba nam sie cos w drugiej osobie to najlepiej podejsc i jej o tym powiedziec a nie pisac na stronie bo tak to kazdy potrafi,a czasami lepiej trzymac jezyk za zebami.A co do malej jesli mysle o tej samej bo jest tylko jedna taka na zmianie to jest bardzo fajna dziewczyna robotna i zaradna,moze ktos jej tego zazdrosci.Ja ja lubie przynajmniej nie chodzi i nie obgaduje ludzi jak inni.Pozdrawiam.
0
koleżanka 2012-06-24 20:21:36
ja sobie chwale prace w tym zakładzie ale zgodzę się są osoby których nie lubię bo przyszli pierwszy sezon i się panoszą ja by pracowały nie wiem jak długo to że stoją na jednym stanowisku to myślą że kimś są chodzi mi o te młode osoby bo nie są niczego nauczone i trzeba za nich pracować chodzi mi o zmianę ,a co do brygadzistek to są spoko
0
odpowiadam 2012-06-25 10:34:43
po to jest forum aby mozna czy pochwalić czy tez skrytykować i kazdy robi to względem swoich odczuc a nie widzimisie.W ten sposób przyszły pracownik może sobie sam naswietlic sytuację o firmie.
0
anonim 2012-07-06 10:16:40
praca na produkcji jest ciezka, ale do pracy w kilargo nie zmusza. da rade wytrzymac. polecam isc na produkcje ze znajomym - zawsze bendzie razniej i bendzie z kim ponarzekac. : )
0
lollll 2012-07-25 17:19:33
[usunięte przez moderatora] ogólnie praca tam mi się podobała.. czasami zapierdziel był czasami luzik ;) najlepsza zmiana z panią Asią i panią Irenką:) i tyle miłych ludzi tam poznałam :)
PS." Looody" łączą ludzi hehe ;D
0
Złota 2012-07-26 01:12:16
Nienawidzę tej pracy ! Pracowałam tak kilka miesięcy i było to dla mnie koszmarem.
0
życzliwy 2012-08-13 13:11:04
Nie przesadzaj człowieku. Wszędzie jest tak samo. Takie mamy czasy, a miała być druga Irlandia, tak jak to niektórzy obiecywali. Najważniejsze, że jest jakakolwiek praca, bo pewnie niedługo będzie jeszcze gorzej.
0
grubcio 2012-08-22 16:19:23
Musze przyznać, że rekrutacje sa naprawdę prowadzone profesjonalnie. Startuje na automatyka. Są bardzo ciekawe testy praktyczne, pierwszy etap to rozmowa, rzeczowa rozmowa z miłą Pania. Z tego co słyszałem to w dziale technicznym pracuje sie ok, dużo pracy ale tez duzo wyzwań i mozna sie sporo nauczyć. Czekam na odpowiedź z ich strony.
0
stop 2012-09-13 12:00:28
Witam, wszystkich komentujących. Zgodnie z hasłem STOP POMÓWIENIOM przypominam wszystkim autorom komentarzy typu "oszust" itp., iż mogą oni zostać pociągnięci do odpowiedzialności za oszczerstwa którymi się posługują. Zostałeś oszukany? - czemu tego nie zgłosisz do odpowiednich służb? Czy nie jest czasem tak, że czujesz, iż nie masz tak naprawdę podstaw by formułować takie oskarżenia? W Internecie próbujesz anonimowo (podkreślam - pseudo anonimowo) oczerniać ludzi czy firmy, nie mając ku temu podstaw. A może takie komentarze są nieczystymi zagrywkami konkurencji? Pozostawiam to do oceny czytającym. Spróbuj dwa razy pomyśleć zanim będziesz publicznie krytykował.
0
fishbone 2012-10-04 19:18:21
Witam.I jak?Odezwali się?Jakie zarobki zaproponowali?Jak wygląda rekrutacja na brygadzistę?
0
pytajnik 2012-10-31 13:41:55
Witam. Wasze wypowiedzi dotyczą stanowisk w sumie produkcyjnych albo pokrewnych.Czy może ktoś napisać jak wygląda praca od strony handlowców itp? Jakie są warunki, standardy, wynagrodzenia? Będę zobowiązana.
0
$$$ 2012-12-04 11:39:24
No właśnie. Powtórzę pytanko po koledze. Wiecie jak tam się żyje handlowcom???
0
Janko Bzykant 2012-12-05 00:44:21
A jak ma być handlowcom? Tak samo, jak w innych spożywkach. Luzik jest. Każdy z Was handlowców uważa, że umie handlować wszystkim, mydłem, powidłem, lodami i (usunięte przez administratora). A jak mu coś akurat nie halo, to po trzech miechach ląduje w innej firmie. To tylko na produkcji trzeba się "zlochać" i trwać, i trwać Q J mać.

PS. To nieprawda, że nadzieja umiera ostatnia. Rozpacz trwa jeszcze na posterunku.
0
es 2012-12-07 21:39:44
O produkci piszecie dużo złego - że ciężko, że ludzie, że brygadzistki, że liniowe, że kierownicy. A jak jest w innych działach??? magazynah, transporcie?/
0
Były pracownik sezonowy 2012-12-24 11:15:03
W Kaliszu na produkcji też nie jest różowo w sezonie ale można dać radę. Damy radę...
0
ktosiek 2013-01-02 12:58:05
No pewnie, ze damy rade:)
0
olczyca 2013-02-20 21:01:04
A jak jest w laboratorium??
4
ALa98 2013-02-22 10:11:07
a jak tam rekrutować?
0
Marcel 20 Nowotko 2013-02-23 20:14:36
Chyba raczej kandydować albo aplikować, w ostateczności "być rekrutowanym", jeśli już koniecznie rekrutacja ci pachnie?
0
sezon 2013 2013-04-27 17:57:39
hey ludki!

Czy moze ktos mi napisać ile płacą w tym roku na godzine? Ile można tam zarobić, i jak wywgląda robota? Soboty-niedziele-wolne?

pozdrawiasy dla pracujących tam! Mysle że ktos szczerze opisze...
0
Pracujący 4 Sezon 2013-05-16 14:55:24
Witam wszystkich
W końcu odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu , się znalazł
długo czekaliśmy na ten dzień panie (usunięte przez administratora) miejmy nadzieje ze ogarnie pan cały ten wczesniejszy syf na tej zmianie bo to co się dzieje to jedna wielka porażka Pozdrawiam Ogolnie co do pracy to nie jest Cięzko zalezy gdzie się stoi ogolnie jest Lajcik są dni ze idzie sie narobic ale wiekszosc jest lajtowych a zarobki jakie sa takie są
0
qba 2013-06-03 21:51:30
Robiłem w magazynie ale robota cienżka zeszłego roku ale kierownik ok ale zimno i robić trza. ogulnie niejest
0
6 miesiecy w Kilargo 2013-07-18 20:36:49
Kasa: Marna, 8,55/h brutto, plus (jeśli mnie pamięć nie myli) 25% za nocki. Miesięcznie przy zerowej absencji około 1225 PLN netto.
Robota: Nie jest ciężka, jak piszą niektórzy.
Podejście do pracowników: Nie najgorsze, można się dogadać z przełożonymi. Jeśli jest presja na wyrobienie planu, a zasoby ludzkie ograniczone - gorzej, ale nie jest tak, że się z pracownikiem w ogóle nie liczą.

Ogólnie obciążenie pracą OK, atmosfera naprawdę dobra (chodzi o innych pracowników). Jednak jak na 3-zmianową pracę płaca zdecydowanie za niska. 1200PLN/msc przy 10% bezrobociu jest akceptowalne w lekkiej-średnio ciężkiej pracy na 1, 2 zmiany. 3 zmiany, a czasami (w razie potrzeby) 4-brygadówka jest w stanie po dłuższym okresie czasu odbić się na zdrowiu. Nie za takie pieniądze... No i motywacji pensja również nie podnosi (usunięte przez administratora). Stąd szukam czegoś innego.

Jeśli o wady idzie, to powinienem jeszcze napisać, że nie można polegać na słowie danym przez przełożonych.
Tzw. "kliki" czy też grupy znajomych przełożonych występują, jak w każdej większej firmie. Taka już specyfika naszego rodzimego rynku pracy. Na szczęście polityki za 1200 PLN nie chce się niemal nikomu uprawiać, więc donosicieli i fałszywców relatywnie mało. Niemniej tym, którzy się do powyższej oceny kwalifikują (usunięte przez administratora).

Pozdrawiam sezonowiczów.

PS.
Zapomniałem o jeszcze jednym minusie - mało ładnych dziewczyn ;) .
2
6 miesiecy w Kilargo 2013-08-02 06:06:28
Ciekawe rzeczy piszesz. Moje zdanie na temat firmy jest zupełnie inne. Czyżby aż taka różnica między zmianami? U kogo robisz?
2
anonim 2013-08-07 10:48:04
6 miesiecy w kilargo a czy możesz napisać swoją opinię na temat firmy Kilargo sp.z.o.o? czy jesteś zadowolony z tej pracy?
0
sezonowiec 2013-08-12 21:22:23
Niedawno zwalniali, teraz przyjmują do roboty - dopóki ludzie bendą się tak dawać ciągnąć na smyczce to tam nigdy nie będzie lepiej. Ludzie zrozumcie to. Potem przychodzicie i narzekacie
0
anonim 2013-08-13 12:39:56
baszta a jaka jest twoja opinia na temat firmy Kilargo sp.z.o.o? czy jesteś lub byłeś pracownikiem tej firmy?
0
kulibrodaczerwonysmok#*)! 2013-08-22 06:51:40
A jak wygląda robota w chechle pod Pabianicami???bo słyszałem że lipa ,?wprawdzie robiłem tam ale z 9lat temu było w miare oki
1
anonim 2013-08-27 14:53:10
kto może napisać jak wyglądają obecnie warunki pracy w firmie Kilargo sp.z.o.o? czy ciężko jest się tam dostać?
0
kacha 2013-08-29 23:23:57
Przyjmują/zwalniają/agencja/przyjmują z powrotem - istny kabaret. Mało zresztą dowcipny,
1
anonim 2013-09-06 11:48:10
kacha, ale czy tak traktując pracowników Kilargo nie miało żadnych kłopotów prawnych? nie podpisujecie tam żadnych umów itp?
0
anonimowy anonim 2013-10-22 21:50:45
Umowy są tak samo co roku. Do lipca jeszcze jakoś tak na miesiąc się dostaje, ale później umowy przedłużają tylko co tydzień więc nie wiadomo czy szukać innej roboty czy czy przedłużą, no i po 3 umowach z Kilargo zatrudniają przez pośrednika, istne cyrki. Roboty trochę jest, ale to zależy na jaką zmianę. Moja zmiana jak robiłem na 2 hali sandwiche wyrabiała z różnymi drobnymi awariami np 10 palet a poprzednia 5-6 bez żadnych awarii, więc to tylko kwestia na jaką zmianę traficie, bo ja właśnie trafiłem na tą z "postrzelonymi" kierownikiem i brygadzistą i takie limity na nas wymagali, a inne zmiany miały prawie, że luzik. Generalnie nie jest źle. Czasem jakaś maszyna strzeli to i pół zmiany pracuje się z innymi pomagając tylko, czasem nawet 2 osoby niosły jeden worek śmieci, czasem wyślą na magazyn żeby ręcznie kontener załadować, także zdarzają się nawet dni gdzie sie za bardzo nie narobi. Atmosfera na ogół jest fajna, z liniowymi idzie się dogadać ludzie z produkcji też w porządku, czasem jak się maszyna zatnie (usunięte przez administratora) i zmiana toczy się dalej. Do hałasu panujacego na hali można w kilka dni sie przyzwyczaić
0
pytanie 2013-11-07 17:23:42
witam wszystkich
mam pytanie dotyczące stanowiska Specjalista ds. planowania i zaopatrzenia
napiszcie proszę max info czy warto czy nie. Obecnie pracuję od ponad 10 lat w firmie na takim stanowisku. Zarobki miesięczne netto to 2800 - 3100.
Dajcie proszę znać.
1
nowa 2013-11-12 11:27:58
Witam
Ponawiam pytanie na temat stanowiska Specjalisty ds. planowania i zaopatrzenia. Jakie są zarobki? Jaka atmosfera pracy?
1
twój_stary 2013-11-12 16:46:36
Atmosfera na pewno lepsza niż na produkcji.
1
kiki 2013-11-14 22:38:37
tutaj tyle nie dostaniesz kasy
0
olo081174 2013-11-19 20:47:49
ok dzięki " kiki "
odpuszczam
0
ona 2013-11-28 16:38:55
Witam
Widzialam dzisiaj ogloszenie pracy na prodykcji wystawione dzisiaj.
Czy ktos wie na jakie stanowiska produkcyjne potrzebuja? I jakie zarobki miesiaczne netto
bez nadgodzin?
Pozdrawiam
1
xxxxxx 2013-12-09 17:47:32
A czy na swieta sa talony?
0
xxx1 2013-12-16 14:57:28
jak co roku po 200 zł tylko tym razem do realizacji w sklepie metalowym
1
szu 2014-01-22 20:02:55
Kierownik magazynu jest wporzo
1
piol 2014-02-13 20:07:24
A który bo hyba jest dwuch. Z jednym miałem do czynienia i sprawia wrażenie gościa na poziomie -
3
rere 2014-02-24 12:37:50
hej jak wyglada praca jako ph na sieciach zarobki, atmoslera, auto?
1
rrererererererer 2014-02-25 20:50:47
to już Tobie nikt z Kalisza nie odpowie. Sprzedaż jest w Łodzi a tam się rządzą troszkę innymi prawami i takie wieści do Kalisza bardzo rzadko docierają. Z tego jednak co mi wiadomo to rotacja w sprzedaży jest na nienaturalnie wysokim poziomie. PH dostają Fabie. Co do zarobków to jest temat tabu w całym przedsiębiorstwie no może poza szeregowymi pracownikami produkcji którzy dostają minimalne uposażenie.
1
kaml 2014-03-09 16:15:15
no to Kilargo nie wyjdzie najlepiej na tak częstych zmianach przedstawicieli handlowych. wiem z doświadczenia...
1
gal 2014-03-13 23:32:24
Wiadomo, ze rotacje nawet w pionie przedstawicieli handlowych w Kilargo to nic dobrego, powinni poprawić warunki, by ludzie zostawali.
0
praca 2014-03-20 17:15:25
Witam
Jakie warunki pracy sa na stanowisku produkcyjnym
Dzisiaj widzialam ogloszenia z tej firmy.
Pozdrawian
0
żabik 2014-04-10 17:52:03
znalazłaś je gdzieś w internecie czy może gdzieś na zewnątrz wisiały? możesz powiedzieć co było w ofercie?
0
Oferty Pracy
Pracownik produkcji
2014-04-12   KILARGO to polska firma produkcyjno handlowa, właściciel marki AUGUSTO. Nasze zakłady produkcyjne należą do najnowocześniejszych w Europie. Zbieramy doświadczenia już kilkanaście lat i stale się rozwijamy, co dla Ciebie, Drogi Kandydacie, oznacza, że jeśli przejdziesz pomyślnie proces rekrutacji będziesz miał okazję pracować w dynamicznej firmie, która jest niekwestionowanym liderem w produkcji lodów.
marcinek 2014-04-13 08:52:53
Pracownik produkcji2014-04-12   KILARGO to polska firma produkcyjno handlowa, właściciel marki AUGUSTO. Nasze zakłady produkcyjne należą do najnowocześniejszych w Europie. Zbieramy doświadczenia już kilkanaście lat i stale się rozwijamy, co dla Ciebie, Drogi Kandydacie, oznacza, że jeśli przejdziesz pomyślnie proces rekrutacji będziesz miał okazję pracować w dynamicznej firmie, która jest niekwestionowanym liderem w produkcji lodów. [...]">@Oferty Pracy - 2014-04-13 08:52:53
WoW a jak wygląda proces rekrutacji w tak dynamicznej firmie,i jakie warunki taki kandydat powinien spełniać ,zaszczytem było by mięć okazje tam pracować choć ubolewam że tylko okazję co oznacza że prace tymczasową
1
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kilargo Sp. z o. o.