Kilargo Sp. z o. o.

Chechło Pierwsze

Opinie o Kilargo Sp. z o. o.

pytajnik 2012-10-31 13:41:55
Witam. Wasze wypowiedzi dotyczą stanowisk w sumie produkcyjnych albo pokrewnych.Czy może ktoś napisać jak wygląda praca od strony handlowców itp? Jakie są warunki, standardy, wynagrodzenia? Będę zobowiązana.
$$$ 2012-12-04 11:39:24
No właśnie. Powtórzę pytanko po koledze. Wiecie jak tam się żyje handlowcom???
Janko Bzykant 2012-12-05 00:44:21
A jak ma być handlowcom? Tak samo, jak w innych spożywkach. Luzik jest. Każdy z Was handlowców uważa, że umie handlować wszystkim, mydłem, powidłem, lodami i (usunięte przez administratora). A jak mu coś akurat nie halo, to po trzech miechach ląduje w innej firmie. To tylko na produkcji trzeba się "zlochać" i trwać, i trwać Q J mać.

PS. To nieprawda, że nadzieja umiera ostatnia. Rozpacz trwa jeszcze na posterunku.
es 2012-12-07 21:39:44
O produkci piszecie dużo złego - że ciężko, że ludzie, że brygadzistki, że liniowe, że kierownicy. A jak jest w innych działach??? magazynah, transporcie?/
Były pracownik sezonowy 2012-12-24 11:15:03
W Kaliszu na produkcji też nie jest różowo w sezonie ale można dać radę. Damy radę...
ktosiek 2013-01-02 12:58:05
No pewnie, ze damy rade:)
olczyca 2013-02-20 21:01:04
A jak jest w laboratorium??
4
ALa98 2013-02-22 10:11:07
a jak tam rekrutować?
Marcel 20 Nowotko 2013-02-23 20:14:36
Chyba raczej kandydować albo aplikować, w ostateczności "być rekrutowanym", jeśli już koniecznie rekrutacja ci pachnie?
sezon 2013 2013-04-27 17:57:39
hey ludki!

Czy moze ktos mi napisać ile płacą w tym roku na godzine? Ile można tam zarobić, i jak wywgląda robota? Soboty-niedziele-wolne?

pozdrawiasy dla pracujących tam! Mysle że ktos szczerze opisze...
Pracujący 4 Sezon 2013-05-16 14:55:24
Witam wszystkich
W końcu odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu , się znalazł
długo czekaliśmy na ten dzień panie (usunięte przez administratora) miejmy nadzieje ze ogarnie pan cały ten wczesniejszy syf na tej zmianie bo to co się dzieje to jedna wielka porażka Pozdrawiam Ogolnie co do pracy to nie jest Cięzko zalezy gdzie się stoi ogolnie jest Lajcik są dni ze idzie sie narobic ale wiekszosc jest lajtowych a zarobki jakie sa takie są
qba 2013-06-03 21:51:30
Robiłem w magazynie ale robota cienżka zeszłego roku ale kierownik ok ale zimno i robić trza. ogulnie niejest
6 miesiecy w Kilargo 2013-07-18 20:36:49
Kasa: Marna, 8,55/h brutto, plus (jeśli mnie pamięć nie myli) 25% za nocki. Miesięcznie przy zerowej absencji około 1225 PLN netto.
Robota: Nie jest ciężka, jak piszą niektórzy.
Podejście do pracowników: Nie najgorsze, można się dogadać z przełożonymi. Jeśli jest presja na wyrobienie planu, a zasoby ludzkie ograniczone - gorzej, ale nie jest tak, że się z pracownikiem w ogóle nie liczą.

Ogólnie obciążenie pracą OK, atmosfera naprawdę dobra (chodzi o innych pracowników). Jednak jak na 3-zmianową pracę płaca zdecydowanie za niska. 1200PLN/msc przy 10% bezrobociu jest akceptowalne w lekkiej-średnio ciężkiej pracy na 1, 2 zmiany. 3 zmiany, a czasami (w razie potrzeby) 4-brygadówka jest w stanie po dłuższym okresie czasu odbić się na zdrowiu. Nie za takie pieniądze... No i motywacji pensja również nie podnosi (usunięte przez administratora). Stąd szukam czegoś innego.

Jeśli o wady idzie, to powinienem jeszcze napisać, że nie można polegać na słowie danym przez przełożonych.
Tzw. "kliki" czy też grupy znajomych przełożonych występują, jak w każdej większej firmie. Taka już specyfika naszego rodzimego rynku pracy. Na szczęście polityki za 1200 PLN nie chce się niemal nikomu uprawiać, więc donosicieli i fałszywców relatywnie mało. Niemniej tym, którzy się do powyższej oceny kwalifikują (usunięte przez administratora).

Pozdrawiam sezonowiczów.

PS.
Zapomniałem o jeszcze jednym minusie - mało ładnych dziewczyn ;) .
2
6 miesiecy w Kilargo 2013-08-02 06:06:28
Ciekawe rzeczy piszesz. Moje zdanie na temat firmy jest zupełnie inne. Czyżby aż taka różnica między zmianami? U kogo robisz?
2
sezonowiec 2013-08-12 21:22:23
Niedawno zwalniali, teraz przyjmują do roboty - dopóki ludzie bendą się tak dawać ciągnąć na smyczce to tam nigdy nie będzie lepiej. Ludzie zrozumcie to. Potem przychodzicie i narzekacie
kulibrodaczerwonysmok#*)! 2013-08-22 06:51:40
A jak wygląda robota w chechle pod Pabianicami???bo słyszałem że lipa ,?wprawdzie robiłem tam ale z 9lat temu było w miare oki
1
kacha 2013-08-29 23:23:57
Przyjmują/zwalniają/agencja/przyjmują z powrotem - istny kabaret. Mało zresztą dowcipny,
1
anonimowy anonim 2013-10-22 21:50:45
Umowy są tak samo co roku. Do lipca jeszcze jakoś tak na miesiąc się dostaje, ale później umowy przedłużają tylko co tydzień więc nie wiadomo czy szukać innej roboty czy czy przedłużą, no i po 3 umowach z Kilargo zatrudniają przez pośrednika, istne cyrki. Roboty trochę jest, ale to zależy na jaką zmianę. Moja zmiana jak robiłem na 2 hali sandwiche wyrabiała z różnymi drobnymi awariami np 10 palet a poprzednia 5-6 bez żadnych awarii, więc to tylko kwestia na jaką zmianę traficie, bo ja właśnie trafiłem na tą z "postrzelonymi" kierownikiem i brygadzistą i takie limity na nas wymagali, a inne zmiany miały prawie, że luzik. Generalnie nie jest źle. Czasem jakaś maszyna strzeli to i pół zmiany pracuje się z innymi pomagając tylko, czasem nawet 2 osoby niosły jeden worek śmieci, czasem wyślą na magazyn żeby ręcznie kontener załadować, także zdarzają się nawet dni gdzie sie za bardzo nie narobi. Atmosfera na ogół jest fajna, z liniowymi idzie się dogadać ludzie z produkcji też w porządku, czasem jak się maszyna zatnie (usunięte przez administratora) i zmiana toczy się dalej. Do hałasu panujacego na hali można w kilka dni sie przyzwyczaić
pytanie 2013-11-07 17:23:42
witam wszystkich
mam pytanie dotyczące stanowiska Specjalista ds. planowania i zaopatrzenia
napiszcie proszę max info czy warto czy nie. Obecnie pracuję od ponad 10 lat w firmie na takim stanowisku. Zarobki miesięczne netto to 2800 - 3100.
Dajcie proszę znać.
1
nowa 2013-11-12 11:27:58
Witam
Ponawiam pytanie na temat stanowiska Specjalisty ds. planowania i zaopatrzenia. Jakie są zarobki? Jaka atmosfera pracy?
1
twój_stary 2013-11-12 16:46:36
Atmosfera na pewno lepsza niż na produkcji.
1
kiki 2013-11-14 22:38:37
tutaj tyle nie dostaniesz kasy
olo081174 2013-11-19 20:47:49
ok dzięki " kiki "
odpuszczam
ona 2013-11-28 16:38:55
Witam
Widzialam dzisiaj ogloszenie pracy na prodykcji wystawione dzisiaj.
Czy ktos wie na jakie stanowiska produkcyjne potrzebuja? I jakie zarobki miesiaczne netto
bez nadgodzin?
Pozdrawiam
1
xxxxxx 2013-12-09 17:47:32
A czy na swieta sa talony?
xxx1 2013-12-16 14:57:28
jak co roku po 200 zł tylko tym razem do realizacji w sklepie metalowym
1
szu 2014-01-22 20:02:55
Kierownik magazynu jest wporzo
1
piol 2014-02-13 20:07:24
A który bo hyba jest dwuch. Z jednym miałem do czynienia i sprawia wrażenie gościa na poziomie -
3
rere 2014-02-24 12:37:50
hej jak wyglada praca jako ph na sieciach zarobki, atmoslera, auto?
1
rrererererererer 2014-02-25 20:50:47
to już Tobie nikt z Kalisza nie odpowie. Sprzedaż jest w Łodzi a tam się rządzą troszkę innymi prawami i takie wieści do Kalisza bardzo rzadko docierają. Z tego jednak co mi wiadomo to rotacja w sprzedaży jest na nienaturalnie wysokim poziomie. PH dostają Fabie. Co do zarobków to jest temat tabu w całym przedsiębiorstwie no może poza szeregowymi pracownikami produkcji którzy dostają minimalne uposażenie.
1
praca 2014-03-20 17:15:25
Witam
Jakie warunki pracy sa na stanowisku produkcyjnym
Dzisiaj widzialam ogloszenia z tej firmy.
Pozdrawian
Oferty Pracy
Pracownik produkcji
2014-04-12   KILARGO to polska firma produkcyjno handlowa, właściciel marki AUGUSTO. Nasze zakłady produkcyjne należą do najnowocześniejszych w Europie. Zbieramy doświadczenia już kilkanaście lat i stale się rozwijamy, co dla Ciebie, Drogi Kandydacie, oznacza, że jeśli przejdziesz pomyślnie proces rekrutacji będziesz miał okazję pracować w dynamicznej firmie, która jest niekwestionowanym liderem w produkcji lodów.
marcinek 2014-04-13 08:52:53
Pracownik produkcji2014-04-12   KILARGO to polska firma produkcyjno handlowa, właściciel marki AUGUSTO. Nasze zakłady produkcyjne należą do najnowocześniejszych w Europie. Zbieramy doświadczenia już kilkanaście lat i stale się rozwijamy, co dla Ciebie, Drogi Kandydacie, oznacza, że jeśli przejdziesz pomyślnie proces rekrutacji będziesz miał okazję pracować w dynamicznej firmie, która jest niekwestionowanym liderem w produkcji lodów. [...]">@Oferty Pracy - 2014-04-13 08:52:53
WoW a jak wygląda proces rekrutacji w tak dynamicznej firmie,i jakie warunki taki kandydat powinien spełniać ,zaszczytem było by mięć okazje tam pracować choć ubolewam że tylko okazję co oznacza że prace tymczasową
1
niezadowolonymlodszypracownikprodukcyjny 2014-04-13 15:58:10
pracowalem tam nie jeden sezon, ale szkoda mi bylo gdy bylem chory i pozniej mi umowy nie przedluzyli, bo pan ( usunięte przez administratora )nagadal glupot kierownikowi i o ponownym przyjeciu moge pomarzyc, a pracy nie stety, ale nie ma...
Zibi 2014-04-15 12:07:58
Pracowalismy az 3 dni przyjetych bylo 15osob a zwolniono 7 po 3 dniach wiecej zalatwjania szkolenie lekarz to byly nocki 1dzien popoludniu ja bylem tasmie nie bylo zastrzen niewiem dlaczego zwolniony...
Niezadowolony 2014-04-29 22:41:03
Czytałem wasze opinie i poczesci macie racje. Pracowalem tu jakis czas temu na zmianie u tego 60 letniego brygadziscy nie bylo najgorzej. Najlepiej robilo sie na 2 zero jakiej kolwiek kontroli ze strony kierownictwa. Palic mozna palic u mechanikow ale tylko na popołudniu i nockach rewelacja. Gdyby tam byly kamery to by sie dyrekcja przerazila ile tam osob korzysta z uprzejmosci mechanikow tak na marginesie
2
pracownik 2014-05-10 16:04:03
Niestety na zdrowie psychiczne znacznie, znacznie bardziej !!!
2
Oferty Pracy
Młodszy pracownik produkcji
2014-05-19 Aktualnie poszukujemy kandydatów na stanowisko: Młodszy pracownik produkcji Miejsce pracy: Chechło Pierwsze (okolice Pabianic) Zadania: Praca przy linii produkcyjnej, produkcja lodów Wymagania: Aktualna książeczka sanepid Dyspozycyjność do pracy w systemie 3 zmianowym Rzetelność Sumienność Prosimy o przesyłanie aplikacji na adres:anna.czupryniak@kilargo.pl z podaniem w tytule wiadomości nazwy stanowiska. Więcej informacji pod numerem: 43 881
wwwwwww 2014-05-25 20:56:13
To prawda . wiecznie chodzisz w weekendy do pracy a jak chcesz wolne to maja pretensje bo ludzi nie ma ...
5
vv 2014-05-29 16:55:57
nie rozumie co ma laboratorium do personelu. A ludzi na produkcji mało niestety jaka płaca taka praca i jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie :) :)
2
MPP 2014-06-01 22:01:38
(usunięte przez administratora). Praca w kazdy wekend tak zwane nadgodzine za które nie płaca,atmosfera na produkcji do bani. Ogólnie nie polecam
2
rozważający 2014-06-02 17:19:33
ktoś orientuje się jak wygląda zaplecze laboratoryjne, praca w labie i zespół? jakieś przybliżone wynagrodzenie dla laboranta ?
niki 2014-06-27 20:26:48
labolatorium a produkcja to dwa różne działy a każdy dział rządzi się swoimi prawami, wysokość zarobków również jest inna w każdym dziale ale także na każdym stanowisku wygląda to inaczej, narzekacie na obecną kierowniczkę labo, na dawną też narzekaliście, na produkcji przy taśmie zarabiają najmniej, labo traktowane jest jak administracja więc zarobki są lepsze ale na okresie próbnym nie spodziewałabym się zbyt wiele
zana 2014-07-01 07:08:00
chyba nie myślisz, że ktoś kto pracuje w Kilargo poda Ci kwote jaka zarabia na formum publicznym, zatrudnij się to zobaczysz ile tu się zarabia
ANIA 2014-07-02 18:17:50
Stanowisko młodszy pracownik produkcji miesiąc maj 2014 roku przepracowałam 22 dni 176 godz. 1 maj w pracy, dwie soboty w nadgodzinach, dwa tygodnie nocek (usunięte przez administratora) TRAGEDIA !!!
2
julia 2014-07-12 19:47:00
bardzo dobra praca
3
joker 2014-08-14 16:48:01
bardzo dobry kawał
1
marko 2014-08-28 08:07:56
Odradzam pracę w Kilargo , no chyba ze ktoś chce dorobić na wyjazd na wakacje.Jak będziesz pracował to będą tak pięknie ci gadać (usunięte przez administratora)
2
Nowy 2014-10-22 10:48:37
Jak wygląda praca w biurze w Łodzi?
1
róża 2014-11-24 12:15:35
totalnie nie widzę się w pracy fizycznej na produkcji choć to najłatwiejsza opcja jeśli chodzi o szukanie pracy i pójście na łatwiznę. jestem w trakcie kończenia studiów marketingowych i robię kursy menagerskie - jaką pracę może mi zaproponować firma Kilargo aby godnie i z szacunkiem potraktować moje wykształcenie?
Zostaw swoją opinię o Kilargo Sp. z o. o. - Chechło Pierwsze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kilargo Sp. z o. o.