Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Kilargo Sp. z o. o.

zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-11-10 01:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej wszystkim :) poszukuje pracy i właśnie przeglądałem oferty pracy i zastanawiałem się czy jednak nie złożyć cv właśnie tu, ale czytając te posty zacząłem się zastanawiać bo dość negatywnych jest sporo. Co prawda nie za duże mam wymagania, bo raczej bardziej potrzebuje jak najszybciej chociaż na trochę by podreperować budżet. Polecacie ?
zdjecie uzytkownika
róża - 2014-11-24 12:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
totalnie nie widzę się w pracy fizycznej na produkcji choć to najłatwiejsza opcja jeśli chodzi o szukanie pracy i pójście na łatwiznę. jestem w trakcie kończenia studiów marketingowych i robię kursy menagerskie - jaką pracę może mi zaproponować firma Kilargo aby godnie i z szacunkiem potraktować moje wykształcenie?
zdjecie uzytkownika
abcd1234 - 2014-11-24 13:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [róża - 2014-11-24 12:15:35]:
Młodszy pracownik produkcyjny. :P
zdjecie uzytkownika
labor - 2014-11-25 18:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
właśnie przez takich "kursantów" w działach projektowych tworzy się zament - patrzycie tylko na cyferki nieznając dowolnej branży od strony praktycznej czyli sypiecie pomysłami od końca bez żadnego przełożenia na rzeczywistość - marketing to powinien być kierunek zamykany na studiach - od razu też widać przerost formy nad treścią - trzeba spokornieć a dopiero potem stanowiska
zdjecie uzytkownika
fala - 2014-12-08 15:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
e tam przesadzacie, niech sobie ludzie studiuja co tylko chca bo przeciez i tak to nic nie zmienia w ich zyciu za bardzo. umowmy sie ktory czlowiek pacuje zgodnie ze swoim wyksztalceniem ;) ? no wlasnie... sami widzicie. labor jak dla mnie troszke przesadziles ze swoja opinia, ale coz do tego masz prawo
zdjecie uzytkownika
bethesda - 2014-12-20 23:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
marta pracy warta - 2014-12-22 18:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jeśli już się nawet podejmę tego i zrobię uprawnienia na widlaka to jaką umowę dostanę na początek? jestem gotowa zrobić takie uprawnienia ale jak się by potem okazało że dzieło dostanę to bym się chyba załamała. a wiadomo chociaż ile netto sie zarabia u nich i jak jest z praca w weekendy i nadgadziny?
zdjecie uzytkownika
szerman - 2015-01-05 22:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja zastanawiam się nad ofertą pracy dla mechanika w kilargo. Niestety w ofercie brak jest tego co firma daje od siebie. Także napiszcie na ten temat jeśli posiadacie taką wiedzę . Oczekiwania nie powalają na kolana: -wykształcenie min. zawodowe - kierunek mechanik / elektromechanik - zdolności manualne - uprawnienia elektryczne do 1kV - mile widziane - doświadczenie w pracy w przedsiębiorstwie produkcyjnym (branża spożywcza,)
zdjecie uzytkownika
Pomocny - 2015-01-07 08:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szerman - 2015-01-05 22:32:11]:
Kilargo posiada bardzo nowoczesne maszyny i urządzenia- dla pracownika, który szczerze interesuje się swoją pracą jest to bardzo fajne doświadczenie. Pracy jest dużo bo firma stale się rozwija. Wynagrodzenie atrakcyjne jak na rynek lokalny.
zdjecie uzytkownika
KIL - 2015-01-08 08:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pomocny - 2015-01-07 08:40:46]:
Kilargo posiada bardzo nowoczesne maszyny i urządzenia. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-01-13 22:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
kilargo posiada jedynie ładne laborantki (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Szaman - 2015-01-16 16:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdecydowanie odradzam pracę w Łodzi!! Niestety bezpośredni kontakt z właścicielami bywa nie do zniesienia. ciągła rekrutacja (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
opel - 2015-01-20 08:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Szaman Podpowiedz proszę, co takiego złego jest w ciągłym kontakcie z właścicielami? Logicznie patrząc można odnieść wrażenie, że można się wielu rzeczy nauczyć etc. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
realista - 2015-02-03 11:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie mam sprawę, jestem na etapie poszukiwań pracy, z tego co tutaj piszecie nie jest wcale kolorowo. Ciekawą opcją jest to, że informacja o pracy na stronie cały czas wisi i nie ma żadnego konkretu czy ktoś mógłby wspomnieć o ogólnych warunkach ?? Chodzi mi także po głowie otwarcie własnego biznesu ... chciałbym zrobić analizę.
zdjecie uzytkownika
plater na bezrobocie - 2015-02-17 15:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w kilku zakładach co produkowały słodycze już pracowałam i chętnie podejmę się zatrudnienie w kolejnym, słyszałam że w Kilargo Sp. z o. o. mają być jakieś zatrudnienia nowe ale nie wiem jak to zweryfikować. ogólnie to jakie trzeba mieć kwalifikacje i kompetencje żeby zatrudnili mnie u nich na produkcji?
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2015-02-19 13:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dlaczego znowu szukaja dyrektora logistyki? ...przeciez niedawno przyszedl nowy....
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-20 16:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no własnie nie wiem @Ciekawy, ale to prawa, że szukają i w Łodzi i w Kaliszu, wiec moze chcą zmienić zespoł po prostu.. są jakieś wolnienia u Was teraz?
Kilargo Sp. z o. o.
Kilargo Sp. z o. o.
"Wywiad z Bartłomiej Czubak - Dyrektor Personalny w firmie Kilargo Sp. z o. o."
Czy firma Kilargo posiada jakąś standardową procedurę rekrutacji? Jak wygląda i czy jest jakiś szczególny okres przyjęć? Temat rekrutacji jest tematem złożonym. Przede wszystkim, procedura tego działania uzależniona jest od tego, na jakie stanowisko szukamy pracownika. Jeżeli chodzi o funkcje menadżerski to liczba etapów jest dostosowywana do konkretnego zapotrzebowania, ale składa się z co najmniej trzech części. Pierwsza z nich to rozmowa z pracownikiem HR. Drugie spotkanie polega na ewentualnej symulacji realnej pracy czy rozwiązywaniu zadań lub case'ów. Jeżeli jest większa liczba kandydatów to biorą oni udział w Assessment Center. I zawsze na samym końcu jest spotkanie z bezpośrednim przełożonym. Natomiast na absolutnie kluczowe stanowiska jest również spotkanie z prezesem firmy. Jeżeli mówimy o stanowiskach specjalistycznych to proces jest prostszy: spotkanie z działem z HR i, potem, z bezpośrednim przełożonym. Rekrutacja na stanowiska produkcyjne polega na jednej rozmowie plus spełnieniu wymogów formalnych, czyli na przykład przyniesieniu książeczki sanepid.     Nawiązując do specy...
zdjecie uzytkownika
Lnko - 2015-06-03 03:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Z tymi Ukraincami to wcale nie jest do końca wszystko jasne. Nie wykluczone, że firmy będą sięgały po takie rozwiązania bo są ekonomiczniejsze. Sam się zastanawiam nad ofertami, bo teraz sporo się ich pojawiło na stanowisko młodszego pracownika produkcyjnego. Ale brak perspektyw finansowych raczej młodych Polaków nie zachęci.
zdjecie uzytkownika
Xavery - 2015-06-24 19:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Zainteresowała mnie obecna rekrutacja na stanowisko Key Account Manager - czy ktoś może mi napisać jak wygląda praca na takim stanowisku? I jak ogólnie pracuje się w biurze w Łodzi? Będę wdzięczny. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-03 11:33:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
marylka - 2015-07-03 11:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lnko nie sądzę aby zatrudnianie Ukraińców było złym rozwiązaniem, chociaż ciekawi mnie jask poradzą sobie z bariera językową. nie sądzę też żeby zabierali nam pracę. widząc kilkadziesiąt prowadzonych obecnie rekrutacji w kilargo jestem spokojna że wystarczy miejsc pracy dla nas wszystkich. ja chciałabym zostać operatorką wózka widłowego w Opatówku
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-07-03 11:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba faktycznie zmieniają zespoły, bo jest masa ogłoszeń od nich. Szukają głównie na stanowiska magazyniera i mechanika. Ciekawe, czy trzeba mieć duże doświadczenie jako operator wózków, żeby zatrudnili. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
oczlik - 2015-07-19 21:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Powinni już dawno mieć PiP za wydawanie dni wolnych za prace w nadgodzinach oraz prace w soboty i niedziele a także święta. Zamiast ustawowej odpłaty za takie dni.
zdjecie uzytkownika
tomuś - 2015-08-02 15:28:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oczlik - 2015-07-19 21:59:59]:
tak pewnie , najłatwiej jest firmę od razu sprzedaż pipowi i nie mieć sobie z tego powodu nic do zarzucenia. Uwierz , że jakby było tak źle jak Ci się tylko wydaje to firma już dawno inspekcje by miała. Dla tych którzy nie wierzą w takie bajki może pomoże informacja że firma poszukuje obecnie młodszych pracowników produkcyjnych,..
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wejscie przez bramkę mętalową, po wejściu do budynku w którym ma miejsce przesłuchanie, trzeba jeszcze samemu odnaleźć miejsce rozmowy
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-17 20:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
oczlik - 2015-08-17 20:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie broń firmy bo zamydlasz rzeczywisty obraz - są w kaliszu i mniejsze zakłady które mimo podobnych zarobków przestrzegają prawa pracy - a to nie sztuka dawać dni wolne a potem wciskać uzbierany urlop na przestrzeni jesieni i zimy bo nie ma innyh terminów aby odebrać albo są takie braki w ludziach że zostaja tylko okres poza sezonem. Nie dotyczy naszej produkcji sezonowej bo tu pracownicy ledwo wejdą już całują klamke i im faktycznie nie robi się nadgodzin aby nie było kłopotu z odbiorem [i oczywiście też niepłacone] ale są inne działy jeszcze poza produkcją...
zdjecie uzytkownika
miejscowa - 2015-08-18 08:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co mi się wydaje każdy na początku pracy jest informowany w jaki sposób będzie wyglądał harmonogram pracy i jak rozliczane będą nadgodziny - w związku z tym pracownicy są świadomi tego w jakich godzinach i kiedy pracują, a kiedy mają wolne. Te osoby, które się na to nie zgadzają po prostu nie podejmują pracy z tą firmą. Nie rozumiem w takim razie o czym jest dyskusja. Niech każdy zdecyduje sam czy chce pracować na takich zasadach czy nie. Jedno jest pewne praca w tej firmie jest idealnym rozwiązaniem dla ludzi, którzy chcą zwyczajnie pracować - nie mają wygórowanych wymagań.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kilargo Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kilargo Sp. z o. o.?
Zadaj pytanie
alert