Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Kilargo Sp. z o. o.

zdjecie uzytkownika
Szaman - 2015-01-16 16:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zdecydowanie odradzam pracę w Łodzi!! Niestety bezpośredni kontakt z właścicielami bywa nie do zniesienia. ciągła rekrutacja (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
opel - 2015-01-20 08:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Szaman Podpowiedz proszę, co takiego złego jest w ciągłym kontakcie z właścicielami? Logicznie patrząc można odnieść wrażenie, że można się wielu rzeczy nauczyć etc. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
realista - 2015-02-03 11:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słuchajcie mam sprawę, jestem na etapie poszukiwań pracy, z tego co tutaj piszecie nie jest wcale kolorowo. Ciekawą opcją jest to, że informacja o pracy na stronie cały czas wisi i nie ma żadnego konkretu czy ktoś mógłby wspomnieć o ogólnych warunkach ?? Chodzi mi także po głowie otwarcie własnego biznesu ... chciałbym zrobić analizę.
zdjecie uzytkownika
plater na bezrobocie - 2015-02-17 15:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w kilku zakładach co produkowały słodycze już pracowałam i chętnie podejmę się zatrudnienie w kolejnym, słyszałam że w Kilargo Sp. z o. o. mają być jakieś zatrudnienia nowe ale nie wiem jak to zweryfikować. ogólnie to jakie trzeba mieć kwalifikacje i kompetencje żeby zatrudnili mnie u nich na produkcji?
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2015-02-19 13:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Dlaczego znowu szukaja dyrektora logistyki? ...przeciez niedawno przyszedl nowy....
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-20 16:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no własnie nie wiem @Ciekawy, ale to prawa, że szukają i w Łodzi i w Kaliszu, wiec moze chcą zmienić zespoł po prostu.. są jakieś wolnienia u Was teraz?
zdjecie uzytkownika
Lnko - 2015-06-03 03:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Z tymi Ukraincami to wcale nie jest do końca wszystko jasne. Nie wykluczone, że firmy będą sięgały po takie rozwiązania bo są ekonomiczniejsze. Sam się zastanawiam nad ofertami, bo teraz sporo się ich pojawiło na stanowisko młodszego pracownika produkcyjnego. Ale brak perspektyw finansowych raczej młodych Polaków nie zachęci.
zdjecie uzytkownika
Xavery - 2015-06-24 19:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam!
Zainteresowała mnie obecna rekrutacja na stanowisko Key Account Manager - czy ktoś może mi napisać jak wygląda praca na takim stanowisku? I jak ogólnie pracuje się w biurze w Łodzi? Będę wdzięczny. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
marylka - 2015-07-03 11:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@lnko nie sądzę aby zatrudnianie Ukraińców było złym rozwiązaniem, chociaż ciekawi mnie jask poradzą sobie z bariera językową. nie sądzę też żeby zabierali nam pracę. widząc kilkadziesiąt prowadzonych obecnie rekrutacji w kilargo jestem spokojna że wystarczy miejsc pracy dla nas wszystkich. ja chciałabym zostać operatorką wózka widłowego w Opatówku
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-07-03 11:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba faktycznie zmieniają zespoły, bo jest masa ogłoszeń od nich. Szukają głównie na stanowiska magazyniera i mechanika. Ciekawe, czy trzeba mieć duże doświadczenie jako operator wózków, żeby zatrudnili. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
oczlik - 2015-07-19 21:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Powinni już dawno mieć PiP za wydawanie dni wolnych za prace w nadgodzinach oraz prace w soboty i niedziele a także święta. Zamiast ustawowej odpłaty za takie dni.
zdjecie uzytkownika
tomuś - 2015-08-02 15:28:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oczlik - 2015-07-19 21:59:59]:
tak pewnie , najłatwiej jest firmę od razu sprzedaż pipowi i nie mieć sobie z tego powodu nic do zarzucenia. Uwierz , że jakby było tak źle jak Ci się tylko wydaje to firma już dawno inspekcje by miała. Dla tych którzy nie wierzą w takie bajki może pomoże informacja że firma poszukuje obecnie młodszych pracowników produkcyjnych,..
zdjecie uzytkownika
oczlik - 2015-08-17 20:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie broń firmy bo zamydlasz rzeczywisty obraz - są w kaliszu i mniejsze zakłady które mimo podobnych zarobków przestrzegają prawa pracy - a to nie sztuka dawać dni wolne a potem wciskać uzbierany urlop na przestrzeni jesieni i zimy bo nie ma innyh terminów aby odebrać albo są takie braki w ludziach że zostaja tylko okres poza sezonem. Nie dotyczy naszej produkcji sezonowej bo tu pracownicy ledwo wejdą już całują klamke i im faktycznie nie robi się nadgodzin aby nie było kłopotu z odbiorem [i oczywiście też niepłacone] ale są inne działy jeszcze poza produkcją...
zdjecie uzytkownika
miejscowa - 2015-08-18 08:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co mi się wydaje każdy na początku pracy jest informowany w jaki sposób będzie wyglądał harmonogram pracy i jak rozliczane będą nadgodziny - w związku z tym pracownicy są świadomi tego w jakich godzinach i kiedy pracują, a kiedy mają wolne. Te osoby, które się na to nie zgadzają po prostu nie podejmują pracy z tą firmą. Nie rozumiem w takim razie o czym jest dyskusja. Niech każdy zdecyduje sam czy chce pracować na takich zasadach czy nie. Jedno jest pewne praca w tej firmie jest idealnym rozwiązaniem dla ludzi, którzy chcą zwyczajnie pracować - nie mają wygórowanych wymagań.
zdjecie uzytkownika
AHA - 2015-09-23 08:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z wolnym stanowiskiem technologa? Czy jest już ktos zatrudniony? Jak wygląda ta praca, czy pracuje się również w weekendy i święta? Ile można zarobić na tym stanowisku?
zdjecie uzytkownika
pomocna - 2015-09-24 17:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem, szukają technologa z doświadczeniem, a nie na początku drogi zawodowej. Słyszałam od znajomej, która tam pracuje, że jak ktoś ma fajne doświadczenie i wiedzę to zarobki też są przyzwoite. Brałam udział w rekrutacji, ale nie mam póki co odpowiedniego doświadczenia. Praca tylko od poniedziałku do piątku.
zdjecie uzytkownika
dymek - 2015-10-01 22:55:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@oczlik, obecnie w większości firm małych, dużych do odbioru za nadgodziny są dni wolne zamiast gotówki, wiadomo jednym pasuje jednym nie, kwestia sporna. Poza tym na stronie Kilgaro można aplikować bezpośrednio na ogłoszenia.Również w sezonie letnim zatrudniają pracowników na produkcje fajna sprawa by dorobić. Wiadomo, że na poważniejsze stanowiska trzeba posiadać odpowiednie wykształcenie.
zdjecie uzytkownika
były - 2015-10-25 13:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miejscowa - 2015-08-18 08:16:22]:
"Z tego co mi się wydaje każdy na początku pracy jest informowany w jaki sposób będzie wyglądał harmonogram pracy i jak rozliczane będą nadgodziny'' (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-01 02:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam! wydaje mi się, ze pracy u nich jest pod dostatkiem. Pamiętam, ze ktoś pytał, wiec mówie. Jak ktoś ma dobre zdrowie i też checi do pracy to niech zgłasza się na magazyn do nich, bo nieźle płaca, mój znajomy był u nich na rozmowie i mówi, że bardzo profejlonalnie to wszystko wyglądało. Tylko trezba mieć uprawnienia na wózek widłowy.
zdjecie uzytkownika
7654 - 2015-11-07 21:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej ja na przykład widziałem że firma Kilargo Sp. z o. o. poszukuje od niedawna specjalsity do spraw administracji sprzedaży ze znajomością języka niemieckiego w Łodzi oferują stabilne zatrudnienie w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku,wynagrodzenie adekwatne do posiadanych kompetencji,współpracę z profesjonalnym i sympatycznym zespołem fachowców
zdjecie uzytkownika
miczek - 2015-11-10 00:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiście firma ostatnio sporo ofert wypuściła, więc może planują otworzenie się na jakiś nowy rynek ?
zdjecie uzytkownika
Deutsche - 2015-11-12 03:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@7654, język niemiecki jest mniej znany niż angielski, wiec myślę że to zrobi przesiew w aplikowanych CV.
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-11-14 12:15:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@7654 dobra atmosfera to podstawa profesjonalnej współpracy, więc fajnie, że można to tutaj osiągnąć przy tych ich ofertach pracy.
zdjecie uzytkownika
Marlena - 2015-12-02 18:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z Tobą @Deutsche język niemiecki robi w Kilargo ogromne znaczenie, bo sporo linii produkcyjnych mają też za granicą. Płacą z tego co wiem średnią krajową, ale w takich miastach jak Łask czy Sieradz to potężny pieniadz
zdjecie uzytkownika
LLL - 2015-12-12 22:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że poszukują ludzi na stanowisko specjalista ds. sprzedaży w dziale wsparcia sprzedaży. Nie orientujecie się może czy ciężko na rekrutacji? Z góry dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
dymek - 2016-01-07 14:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie ja własncie aplikowałem do nich na stanowisko pracownika produkcji,mila i przyjemna praca na produkcji lodow, system pracy 3zmianowy,godziną są ok, oferują 2000 tyś plus premie
zdjecie uzytkownika
Wariat - 2016-01-09 18:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dymek też widziałem tą ofertę pracy i się zastanawiam nad aplikowaniem. Wymagania nie są duże, praktycznie żadne. Płacą za nadgodziny, można nawet dostać 100 zł premii frekwencyjnej. Tak to zarobki 2000 brutto, więc nie jest źle.
zdjecie uzytkownika
nosek - 2016-01-11 21:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie 2000 złotych jak na produkcje to jest całkiem dobra stawka. Ciekawe, czy mozna jeszcze ją zwiekszyć jakimiś nadgodzinami, czy pracą w weekendy.
zdjecie uzytkownika
henry - 2016-01-14 00:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz jeszcze dorzucili nowe oferty pracy w województwie łódzkim w kilku miastach. Też szukają pracownika produkcyjnego. Troche mi nie odpowiada system trójzmianowy plus soboty
zdjecie uzytkownika
kojot - 2016-01-16 04:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kurcze jak dla mnie system trójzmianowy to kicha, ale wiem, że są osoby, które lubią tak pracować i nic mi do tego :) ważne, że dobrze płacą i zapewniają opiekę medyczną
zdjecie uzytkownika
damian3 - 2016-01-18 12:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kojot no nnie wiem czy masz, ja chcę aplikowac na aktualną ofertę mechanika urządzeń przemysłowych i piszą tylko że wynagrodzenie jest adekwatne do posiadanych kwalifikacji
zdjecie uzytkownika
hak - 2016-01-20 14:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@damian3 no to jak dla mnie super opcja. Im więcej potrafisz tym więcej zarabiać będziesz. No a umówmy się, że taki mechanik u nich mniej niż 3 tysiące nie zarabia, więc może być tylko lepiej.
zdjecie uzytkownika
Marysia - 2016-01-22 14:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to faktycznie @hak nie ma na co narzekać, ale to jak się jest facetem :D chociaż dla kobiet też jest trochę ogłoszeń z tego co widzę i to nawet nowych
zdjecie uzytkownika
wladek - 2016-03-08 08:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
maja bardzo dużo ogłoszeń na stronach @witek wystarczy poszukac dla kobiet może też się coś znajdzie ale musisz mnie doświadczenie i dużą wiedzę np. jako spec od transportu
zdjecie uzytkownika
Macieq - 2016-03-15 00:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam trochę na produkcji więc pozwolcie ze się wypowiem. (usunięte przez administratora) Pozytywy to małe wymagania i pewne zarobki. I nie słuchajcie opinii ze zimno bo to bzdety, no chyba ze dadzą cie do chłodni, ale jeśli ktoś lubi zimę przez cały rok to żaden problem :)
zdjecie uzytkownika
Marlena - 2016-03-15 11:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście, że to o zimnie to są bzdedy, jest dość dobrze, powiedziełabym że na wielu oddziałach tutaj jest mega mega dobrze, trzeba to powiedzieć wprost
zdjecie uzytkownika
IGA - 2016-03-22 12:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojawilo sie ogloszenie na stanowisko specjalisty ds jakosci. MOze ktoś coś napisać o pracy na tym stanowisku? Mniej wiecej jakich zarobków mozna sie spodziewac i czy jest to praca w weekendy również? Jak jest z wolnym, czy robią problemy jak ktoś chce urlop? Bardzo proszę o opinie
zdjecie uzytkownika
kojot - 2016-03-22 17:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@IGA o pracy w weekendy nic nie piszą, ale jest to praca na 3 zmiany i na to musisz by,c przygotowana, ponadto możesz korzystać z programu MultiBenefit i ubezpieczenia na życie
zdjecie uzytkownika
IGA - 2016-03-22 23:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kojot dzieki za odp. Może ktoś coś jeszcze wie na temat warnków pracy w laboratorium?
zdjecie uzytkownika
Timiso - 2016-03-26 16:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że poszukują specjalisty ds. kontroli, a po waszych komentarzach chyba zaryzykuję :) chyba jako nieliczni proponują benefity i ubezpieczenie na życie wow :) wszystko pięknie ładnie ale czy jest ktoś kto może powiedzieć mi coś o zarobkach, warto?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-03-31 10:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o zarobki to nie wydje mi się, żeby były naprawdę jakieś z kosmosu, bo spokojnie można do 2- 3 tys na strcie mieć i nawet jako automatyk jest.
zdjecie uzytkownika
d - 2016-04-02 10:53:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kate tutaj wcale nie chodzi o pieniądze, ale o doświadczenie i prestiż. dlatego ja do nich jestem nawet teraz gotowa iść na te bezpłatne praktyki w księgowości
Kilargo Sp. z o. o.
Kilargo Sp. z o. o.
"Wywiad z Bartłomiej Czubak - Dyrektor Personalny w firmie Kilargo Sp. z o. o."
Czy firma Kilargo posiada jakąś standardową procedurę rekrutacji? Jak wygląda i czy jest jakiś szczególny okres przyjęć? Temat rekrutacji jest tematem złożonym. Przede wszystkim, procedura tego działania uzależniona jest od tego, na jakie stanowisko szukamy pracownika. Jeżeli chodzi o funkcje menadżerski to liczba etapów jest dostosowywana do konkretnego zapotrzebowania, ale składa się z co najmniej trzech części. Pierwsza z nich to rozmowa z pracownikiem HR. Drugie spotkanie polega na ewentualnej symulacji realnej pracy czy rozwiązywaniu zadań lub case'ów. Jeżeli jest większa liczba kandydatów to biorą oni udział w Assessment Center. I zawsze na samym końcu jest spotkanie z bezpośrednim przełożonym. Natomiast na absolutnie kluczowe stanowiska jest również spotkanie z prezesem firmy. Jeżeli mówimy o stanowiskach specjalistycznych to proces jest prostszy: spotkanie z działem z HR i, potem, z bezpośrednim przełożonym. Rekrutacja na stanowiska produkcyjne polega na jednej rozmowie plus spełnieniu wymogów formalnych, czyli na przykład przyniesieniu książeczki sanepid.     Nawiązując do specy...
zdjecie uzytkownika
Kajka - 2016-04-05 23:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie zarobki na stanowisku specjalisty ds jakości ? ktos wie? w granicach 2000 zl na reke czy mozna liczyc na coś wiecej?
zdjecie uzytkownika
eden - 2016-04-06 08:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
myślę, że spokojnie skoro piszą, że dają umowę o pracę i nawet jakieś tam benefity to na pewno tak jest z tym, że ta oferta była dodana już jakiś czas temu..ale na Kalisz jest ich teraz parę nawet na praktyki coś jest
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2016-04-18 21:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [IGA - 2016-03-22 12:56:03]:
Kajka na stanowisku specjalisty powinnaś spokojnie dostać 2 tys na rękę, praca 6 dni w tygodniu, z wolnym problem, ruchomy grafik, ,,benefity", miła atmosfera w pracy. Praca dla wytrzymałych :-)
zdjecie uzytkownika
Marlena - 2016-05-05 14:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bezpłatne praktyki w dziale logistyki - administracja magazynowa kto był na tym, jak się sprawy mają, czy potem zapraszają ludzi do stałej współpracy czy nie ma czegoś takiego, w sensie za kasę, jak jest?
zdjecie uzytkownika
byly - 2016-05-08 22:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Marlena
Jest tkz sezon lodowy, potrzebują ludzi za friko, jakby kogoś chcieli na stale to już by zatrudnili ale widocznie cos nie poszlo. Chcesz to staruj i skanuj papiery, niewile ma to wspólnego z "logistyka"
zdjecie uzytkownika
Kotek - 2016-05-11 23:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy w laboratorium pracuje sie również w weekendy?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie ograniczyło sie do jednego spotkania
Pytania: zasadniczym pytaniem było kto mnie polecił do tej pracy- pracownik zakładu czy ktoś z zewnatrz. Wiadomo, że trzeba odbyć kilka spotkań aby zatrudnić osobę o której jeszcze przed rozpoczęciem procesu rekrutacji wiadomo, że ma dostac tą pracę. Wszystko wielka ściema.
zdjecie uzytkownika
lila - 2016-05-12 11:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kotek - 2016-05-11 23:18:29]:
tak
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-05-28 13:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest teraz możliwe u nich zatrudnienie jako Operator Linii Produkcyjnej – Lider Linii Produkcyjnej i wydaje mi sie, że na dobrych warunkach.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Kilargo Sp. z o. o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kilargo Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert