FINIP GROUP

Warszawa

Opinie o FINIP GROUP

monika 2016-09-09 10:45
To nie wiem może w to w biurze jest zatem jakoś nie halo @Gabryssss z tego co Ty piszesz no to kurde taka pensja..pozazdrościć. Jeśli możesz to napisz o co chodzi z tym pracownikiem biurowym bo w ofercie są spoko warunki, staże zagraniczne itp. a tutaj takie opinie, ze szkoda gadać
Andrzej 2016-09-10 07:29
Jak nie umiesz używać klawiatury komputera , to co ty tam robisz. Lepiej się nie wypowiadaj.
1
iśka t 2016-09-10 10:17
monika czy jesteś w stanie powiedzieć nieco więcej o stażach zagranicznych w tej firmie jestem nie ukrywam bardzo zainteresowana ale potrzebuję więcej info
steven69 2016-09-11 19:42
Jakie staże zagraniczne, jakie benefity, o czym wy piszecie ludzie ??? Przecież to wszystko są bajki dla naiwniaków...
1
Tom 2016-09-11 20:25
Nie wiem czy moja odpowiedz w dalszym ciągu ciebie interesuje ale jeśli tak to odpowiem.
W moim przypadku byłem pytany o to czy mam już doświadczenie w podobnej branży i co konkretnie tam robiłem tak więc odpowiedziałem wszystko co i jak i zostałem spytany jak oceniam swoje szanse w ich firmie tak wiec powiedziałem że lubię wyzwania i ono będzie jednym z nich.
Sama rozmowa trwała dosyć krótko a tuż po niej zostałem zaproszony na szkolenie na które duży nacisk kładli co do ubioru, miał być garnitur, nawet elegancka koszula nie przeszła według ich standardów.
I to tyle, na szkolenie nie poszedłem ponieważ uznałem to za stratę czasu.
3
fine 2016-09-12 10:55
Zrezygnowałeś bo kazali ci założyć garnitur @tom? Jak dla mnie to żadne wytłumaczenie a dla nich raczej plus skoro od razu organizują szkolenia
1
Marek 2016-09-12 11:50
Te szkolenia to dno. Oni nie mają pojęcia o inwestycjach na rynku kapitałowym. Pierwszy lepszy licencjonowany makler by ich zagiął.
2
antke 2016-09-12 20:35
wiesz, firma się całkiem dobrze trzyma na rynku więc moim zdaniem nie masz racji, a oni całkiem dobre pojęcie o tym co robia mają. a poza tym jak ktoś szuka obecnie fajnego zatrudnienia to w Warszawie im jest potrzebny pracownik biurowy aktualnie, polecam
1
robert 2016-09-13 14:22
Fajne jest to, że dają dużo swobody - szczególnie jest to istotne na początku, kiedy trzeba wdrożyć się w ich system. Uważam, że możliwości też są duże. Wprawdzie rynek jest młody, ale widzieliście jak szybko rośnie? Coraz częściej też można trafić na świadomych klientów, którzy wiedzą jakie ryzyko się z tym wiąże, ale jakie są też możliwości zysku. Nie było jeszcze pracodawcy, który dostałby 6. Tylko lub a 5.
1
Adaś 2016-09-16 07:31
Pamiętam, że kiedyś rynek kapitałowy to była dla mnie czarna magia. Nie miałem pojęcia co z czym się je. Pierwsza moja praca, to bankier w Idea Banku - nie było źle, ale strasznie dużo musiałem pracować. Praca w FG to moja druga praca w poważniejszej firmie zajmującej się rynkami kapitałowymi. Praca poprzedzona jest szkoleniem składającymi się z różnych etapów.
bajgiel' 2016-09-18 22:11
robert a w jaki sposób konkretnie się niby objawia ta swoboda możesz przyjacielu napisać? no nioby można jak widzę się starać o pracę w tej grupie marketingowej, ale jednak szkoda ogromna moim zdaniem, że jednak nie dali listy ogłoszeń tylko sugerują w ciemno wysłanie cv
robert 2016-09-19 08:00
Na tym, że na początku nie ma ciśnienia jak to bywa u niektórych pracodawców: Już? Już? Ile sprzedałeś? Ile zarobiłeś?
To raczej mnie demotywuje niż motywuje. U nich na szczęście tego nie uświadczyłem.
sara t 2016-09-25 11:59
ja i tak chętnie podejmę się u was pracy biurowej skoro są ogłoszenia i teraz widzę właśnie taką oferujecie - kwestia tylko na czym dokładnie miałaby taka prac polegać żebym tylko kawy nie obiła a czegoś się uczyła i rozwijała
Andrzej 2016-09-28 14:11
Dlaczego wykasowano wiele prawdziwych postów o pracy w tym syfie ?
2
As_san 2016-09-29 12:16
Bo GoWork pozwala firmie na edytowanie postów...
1
Finip srup 2016-09-29 21:26
Hahaha kasuja komentarze no masakra. Powiedzialbym Wam szczerze ludzie co tam sie wyprawia ale i tak by usunęli po chwili więc sobie daruję.
Po prostu szkoda czasu.
2
39 2016-10-02 21:17
no na pewno się dostaniesz, bez doświadczenie do tej pracy biurowej zatrudniają , nawet masz szansę jeśli byś miała wykształcenie średnie - ciekawe tylko dlaczego konkretnie napisali że od pracownika ewentualnego wymagana jest duża odporność na stres
Prezes 2016-10-03 09:18
Mścicielu wróć (na forum), proszę...
1
Maciek 2016-10-03 12:11
Z tego co mi wiadomo to chyba nie ma za bardzo na co narzekać w tej firmie, nie mają może zatrzęsienia ogłoszeń, ale to głównie dlatego, że po prostu rotacja jest dość niska, w tym momencie są dwa na pracę biurową i pracownika biurowego dla Warszawy i tyle.
AB 2016-10-05 18:13
Witam,
chcę opisać moją dzisiejszą rozmowę o pracę na stanowisko wyższe w Finip Group
Na początek wygląd biurowca/biura - hermetyczny, ale schludny, trochę klaustrofobicznie na wejściu - okej

Punktualność spotkania - przybyłem wcześniej, spotkanie rozpoczęło się o umówionej godzinie po krótkim samotnym oczekiwaniu - na plus.

Rozmowa - spotkanie zainicjowane telefonicznie przez Katarzynę było prowadzone przez innego człowieka, brak informacji więc pierwszy minus.

Retoryka - Mariusz, który przeprowadzał rozmowę, mimo rzeczowości nie przeszedł od razu do sedna sprawy. Temat przedstawiony lekko "na okrętkę" co wzbudza już pierwsze ciche alarmy.
Z rozmowy wywnioskowałem jednak kilka rzeczy, o których rozwinięcie poprosiłem.
1. Nie jest to firma zajmująca się marketingiem, a jedynie pozyskiwaniem klienta. Ewentualny dalszy etap można podczepić pod zarządzanie (ale małej grupy osób )- tu się nie wypowiem, nie dotarłem tam.
2. Do stanowiska pożądanego można dojść jedynie zaczynając od spodu hierarchii - będąc w ten czy inny sposób przedstawionym konsultantem. Należy zapewnić 200k $ majątku obrotowego wprowadzonego od klientów, by się sprawdzić. Niby niewiele, ale biorąc pod uwagę TOP wynagrodzenie bez prowizji i wyrobienie kwoty przez 3 miesiące - dostajemy ok 1,5% revenue share, więc firma bardzo słabo dzieli się z pracownikiem.
Ogółem: Plus dla Mariusza za rzeczową formę wypowiedzi i umiejętność "zawoalowania" przekazu. Mało wprawne ucho może nie wychwycić niechcianych niuansów. Jednak minus za ich obecność.

Otoczenie spotkania - pełen rush, spotkanie po wysłaniu CV tego samego dnia za 6 godzin. Do takiego spotkania ciężko przygotować się w pełni (wiedząc, że idzie się na spotkanie dotyczące managementu, należy przecież przeprowadzić szerszy research i zebrać pożądane informacje). In minus
Wiążąca umową rozmowa z właścicielem firmy na dzień następny.

Firma wg informacji mi przekazanych ma 8 lat(marka) i chyba rok w Polsce(nie pamiętam dokładnie). Ma 100 osób, zaczynała podobno od 3. Biorąc pod uwagę, że "leader" ma mieć pod sobą +/- 20osób, firma wykształciła ich pięciu w ciągu roku.

Decyzja/Opinia: Zdecydowałem się odrzucić ofertę pracy mimo proponowanego "wstępnie" wynagrodzenia 3-4k PLN + prowizja w okresie próbnym. Jeśli ktoś chce się sprawdzić na rynku finansowym jako pośrednik i wynagrodzenie tego typu przypadło mu do gustu - śmiało. W końcu podstawę Finip wypłacić musi. Jeśli ktoś ma za sobą już wiele szczebli i nie chce wykonywać kroku wstecz(jak ja), a statystyka promocji leaderów daje mu do myślenia - niech nie traci czasu.

Postanowiłem zamieścić tu informację, bo widzę, że ludzie mają obiekcje co do obiektywizmu komentarzy.
3
Stanłysy 2016-10-06 15:55
Pracowałem w tej firmie krótko.Pamiętam jak jeden z Czechów managerów opowiadał kawał i krzyknął po polsku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co usłyszał mój klient . Totalnie porażka , a ten łysy kurdupel z podniesioną głową to bambus który powinien kopać rowy.
1
Stefan 2016-10-06 16:03
Ludzie uciekajcie od tej firmy rękami i nogami. Dobra rada byłego pracownika.
2
Jj 2016-10-06 21:58
Powiedzcie mi jak jest w tym momencie w firmie, są jakieś przyjęcia, można dostać pracę tak mniej więcej od już?
crrm 2016-10-12 13:54
dcfv 2016-10-12 18:27
@Jj można bo akurat szukają na chwilę obecną pracownika biurowego w Warszawie na pracuj. pl masz całe ogłoszenie więc możesz sobie tam tak na prawdę wszystko na ten temat co Cię interesuje a o resztę to możesz też dopytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej
marcin 2016-10-14 23:21
Prawda o tej firmie jest jedna. Jest to jedna wielka ściema, nawet nie jest wiadome kiedy tą firmę zamkną, bo, że zamkną jest oczywiste - sami przełożeni o tym mowią. Zmienią lokalizacje i nazwe firmy, sprawdzcie kapital zakladowy 5.000.... Pracowałem u nich i wiecej nie chce ich znac. Stanowiska poszukiwane to asystent menagera albo pracownik biurowy... W rzeczywistosci to dzwonienie po ludziach i naciaganie ich na to zeby zarejestrowali sie na platformie i wplacili hajs. Call center tlyko ze musicie sie ladnie ubierac.
i jesli dostaliscie propozycje rozmowy - nie traćcie czasu, przyjmuja każdego, bo nikt tam nie chce pracować.
marcin 2016-10-14 23:21
Prawda o tej firmie jest jedna. Jest to jedna wielka ściema, nawet nie jest wiadome kiedy tą firmę zamkną, bo, że zamkną jest oczywiste - sami przełożeni o tym mowią. Zmienią lokalizacje i nazwe firmy, sprawdzcie kapital zakladowy 5.000.... Pracowałem u nich i wiecej nie chce ich znac. Stanowiska poszukiwane to asystent menagera albo pracownik biurowy... W rzeczywistosci to dzwonienie po ludziach i naciaganie ich na to zeby zarejestrowali sie na platformie i wplacili hajs. Call center tlyko ze musicie sie ladnie ubierac.
i jesli dostaliscie propozycje rozmowy - nie traćcie czasu, przyjmuja każdego, bo nikt tam nie chce pracować.
Karola 2016-10-15 00:07
Mam pytanie. Czy Finip ma coś wspólnego z firmą UFX?
02 2016-10-15 18:37
@stefan a niby dlaczego miałbym uciekać? przecież jak tak patrzę na ich ogłoszenia o prace to całkiem sensowne warunki oferują na zatrudnienie, przesadzasz
Karo 2016-10-15 22:02
z tego co szukalem o tym to jedyne co ich laczy to ze maja biura w jednym budynku.
Karo 2016-10-15 22:02
z tego co szukalem o tym to jedyne co ich laczy to ze maja biura w jednym budynku.
Stefan 2016-10-17 08:22
Popracujesz , to zobaczysz. Normalny klient idzie do licencjonowanego biura maklerskiego gdzie ma licencjonowanych maklerów do dyspozycji a nie jakichś amatorów.
2
cśś 2016-10-18 21:28
A wiecie czy niedługo pojawią się u nch jakieś oferty pracy? Chętnie bym się załapał, ale chyba nie ma szansy na odpowiednią rekurtację wśród pracowników.
Piotr 2016-10-19 10:31
Dlaczego zniknęły negatywne komentarze o tej firmie . Czyżby kierownictwo wstydziło się prawdy o tej firmie ?
Piotr 2016-10-19 12:13
Dlaczego zostały usunięte negatywne informacje o tej firmie . Czyżby to ingerencja kierownictwa ?
Piotr 2016-10-20 05:10
Dlaczego wiele negatywnych komentarzy o tej firmie zostało usuniętych ?
Piotr 2016-10-20 05:25
Dlaczego tyle negatywnych komentarzy o tej firmie zostało usuniętych ?
1
Piotr 2016-10-20 09:38
Dlaczego zniknęło tyle negatywnych opinii o tej firmie ?
1
Rudq 2016-10-23 09:30
Literówki się zdarzają...trochę więcej luzu
Kazik 2016-10-23 12:42
To nie są literówki , tylko nieumiejętność obsługi klawiatury komputera w języku polskim , chyba że się jest obcokrajowcem do do czego trzeba się przyznać.
Krzysztof 2016-11-17 13:06
Przestrzegam wszystkich potencjalnych klientów i pracowników przed tą firma , która co parę lat zmienia nazwę i adres . Wtajemniczeni wiedzą o czym piszę . Liczy się tylko kasa , a klient to jest po to żeby go oskubać na maksa.
1
Andzej 2016-11-30 10:18
Dlaczego negatywne opinie o tej firmie są kasowane ?
1
Grzegorz 2016-12-01 15:35
Naiwnych pracowników i klientów nie sieją.
1
Krzysztof 2016-12-15 07:02
Co się dzieje w firmie ? Od dwóch miesięcy nie ma żadnych komentarzy. Czy ona jeszcze istnieje ?
4
Gucci 2017-01-02 09:23
Prima a prima... Finip był - Finipa ni ma...
Koala 2017-01-11 10:46
Zamilkł Finip... pewno nie ma się czym chwalić...
2
11pietrotwarda 2017-02-08 16:38
Istnieje, ma sie dobrze. Chlopaczki z Finipu pracowali na moim pietrze w wiezowcu na Twardej 18 w Warszawie. Przykleili sobie zamiast nazwy firmy zdjecie kadru z wilka z wall street i darli ryj na korytarzu jak udalo im sie cos sprzedac. z rozmow prowadzonych przez nich przez telefony (rowniez na korytarzu) mialem z szefem niezle smiechy. dla tych "maklerow" inwestycja dlugoterminowa to 2-3 miesiace a krotkoterminowa to pare dni.. szkoda gadac! wiadomo, ze hajsik z prowizji sie pewnie zgadza ale to tylko jak ktos nie ma godnosci i lubi wciskac ludziom kit :)
2
mość 2017-04-03 22:42
Nie łudźcie się - praca 9h dziennie, więc nie "pensja dobra", tylko zapierdalanie.
Wszyscy wam będą wciskać, że to niby "praca w finansach, wilk z wall street", a tak naprawdę to zwykle wydzwaniactwo. I to jeszcze taka bida, że pracujecie na kartkach papieru, nie komputerach, a rządzi wami jebany pepik, co przychodzi do opery i pyta "gdzie wódka?". Co miesiąc zmiana nazwy firmy, bo się KRS doczepia, klienci wcale nie przychodzą do biura, a stroicie się nie wiadomo dla kogo.
5
mość 2017-04-03 22:44
I jeszcze sugerują, żebyś w swoim wolnym czasie obdzwaniał i odbierał firmowy telefon za darmo
3
Kazik 2017-04-14 11:46
Jedyna nadzieja w PISIE. Komentarz dopowiedzcie sobie sami.
1
Zostaw swoją opinię o FINIP GROUP - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FINIP GROUP