FINIP GROUP

Warszawa

Opinie o FINIP GROUP

Janek 2016-04-21 12:06:54
Nie wiem kto pisał pozytywne opinie o tej firmie , ale piszący negatywne wypowiedzi mówią prawdę . Poszukajcie sobie normalnej pracy. Życzę szczęścia.
6
Rekrutowany 2016-05-06 13:09:27
Witajcie ! Mam mam jedno nietypowe pytanie : czy strój wymagany w firmie na stanowisku specjalista sprzedaży/doradca klienta jest elegancki typu garnitur czy w gorące dni można pojawić się np. w krótkich spodenkach ?
Wszechmocny 2016-05-06 20:57:23
Ja odrazu przyszedłem w eleganckim garniturze już po pierwszej rozmowie, ale w sumie nikt mi nie kazał. Na piętrze 9 wszyscy tak chodzą.
Ogólnie to wygląda tak, że wymagana jest przynajmniej ładna koszula, dobre spodnie i jakieś eleganckie buty, marynarka i krawat nie są wymagane, ale nie zaszkodzi się tak ubrać.
W krótkich spodenkach raczej nie przejdzie.
Tzn. większości w firmie by to pewnie nie przeszkadzało, porobili by sobie żarty i tyle, ale dyrektor (Czech) z pewnością nie chciałby czegoś takiego widzieć.
Pozatym jest kwestia taka, że klienci firmy widzą (bo mają widzieć) przez szkło pracowników, stąd ten strój.
Wszechmocny 2016-05-06 21:09:24
To czy zostajesz po pracy zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.
Wymagany jest wynik 20 na 20.
Sporo też zależy jakiego masz manadżera i na którym piętrze pracujesz, a także co mówisz na rozmowie rekrutacyjnej (tej pierwszej).
Każdy kto zrobi 20 na 20 (czyli minimum, które nie jest takie trudne do zrobienia wberw pozorą) może wyjść o, albo tuż przed 17.
Jak już ktoś mówił wcześniej, to nie jest praca dla każdego, a proponowana podstawa ma na celu tylko zmotywowanie celem osiągnięcia wyników i tymsamym prowizji.
W tej pracy możesz faktycznie zarabiać 1500zł netto miesięcznie (ale wtedy sami z Ciebie zrezygnują w ciągu max. 3 miesięcy) albo możesz zarabiać nawet do 15 tys. zł.
Ta praca wymaga dania z siebie wszystkiego i dużej odporności na stres, ale wyniki są jak najbardziej do osiągnięcia.
To nie jest praca dla każdego, trzeba zacisnąć zęby i pracować, a wyniki same przyjdą.
Jeśli spodziewałeś się przyjścia do pracy, porobienia jakiś prac i następnie wyjścia po 8 godzinach, to nie jest to praca dla Ciebie.
Praca jest wymagająca, jeśli uważasz że podstawa to za mała motywacja dla Ciebie, to porozmawiaj ze swoim manadżerem. Umowę możesz rozwiązać, a nawet renegocjować w dowolnym momencie.
Pamiętaj, Manadżer to też człowiek. On pracował tak samo na sprzedaży.
3
Wszechmocny 2016-05-06 21:21:10
Hej, zapraszam na Piętro 9 :) nadal tam pracuje, możemy na ten temat porozmawiać na przerwie powiedźmy o godz. 12:00?
Nie wiem jak jest na innych piętrach i nigdy nie twierdziłem, że negatywne opinie są nieprawdziwe, uważam jednak że są one niekompletne, dlatego uzupełniam o własne opinie.
Chętnie odpowiem na każde pytanie, a jeśli nadal tam pracujesz, chętnie pomogę.
W tej pracy w sumie ważne jest takie wsparcie, a co się tyczy szkoleń, mogę przekazać swoją wiedze tym którzy tam pracują i mają problemy, zupełnie prywatnie i za darmo. Zarówno co się tyczy rozmów z klientami jak i rozmów ze współpracownikami ;) bo rozumiem że to też problem.
Pozdrawiam
1
Wszechmocny 2016-05-06 22:02:45
Zachęcam przy wstawianiu opinii by powiedzieć na którym piętrze pracowaliście, przeglądając opinie na tej i na innych stronach i jednocześnie pracując w Finip Group dostrzegłem różnice nie tylko w opisywanych sytuacjach ale też w imieniu Dyrektora.
Każde biuro ma swojego Dyrektora i tak się składa, że jest to Czech w każdym przypadku.
Dlatego pomocne byłoby podanie o które piętro chodzi, z tego co wiem czytają to też manadżerowie, którzy z dyrektorem danego biura rozmawiaja.
Pamiętajcie, że tak długo jak jesteście na umowie zleceniu zawsze możecie iść do konkurencyjnego biura (o ile są wolne miejsca jeszcze) i porozmawiać, poprosić o przeniesienie.
Ponadto informacja na którym piętrze co się dzieje jest pomocna dla obecnych i przyszłych pracowników, którzy np. na rekrutacji dostając SMSem nr. piętra będą wiedzieli czego się spodziewać i mogą np. odmówić, i przed wyjściem zapukać do innego biura ;)
To nic nie kosztuje, a może komuś pomóc; szczególnie, że oba piętra/biura ze sobą konkurują nawzajem.
1
Wszechmocny 2016-05-11 21:52:13
Witam,
Faktycznie powinien być jak już wspominałem wcześniej aneks do umowy, ponieważ pensje wypłacane są teraz do 15 (jeśli wypada w Niedziele, to nastepnego dnia roboczego), wynika to z przyczyn niezależnych od Finip Group.
Jeśli nie było ze strony dyrektora aneksu, ani nawet przeprosin, to jest to bardzo naganne. Cóż mogę powiedzieć, jeśli pracujesz na 9 piętrze zgłoś się do mnie albo porozmawiaj z dyrektorem na ten temat, o ile jeszcze pracujesz - ja uważam, że wszystko jest do załatwienia i dogadania w fimie, trzeba tylko trafić na odpowiednie osoby.
Nie wiem kto kasuje negatywne opinie, ja jestem zwykłym szarym pracownikiem, wiem jedynie co się dzieje w mojej grupie.
Wszechmocny 2016-05-11 21:58:34
Powiem następująco - Jeśli wytrwasz w tej pracy miesiąc, dwa czy trzy, będziesz spełniać oczekiwania przełożonych, znajdziesz w sobie talent, będziesz chciał zbawiać świat, odnajdziesz w sobie niekończące pokłady motywacji i cierpliwości i jeszcze do tego będziesz miał prawdziwą wiedze na tematy giełdowe (Proszę mi wierzyć, prawdziwa wiedza pomaga w tej pracy, bo czym innym jest słuchać manadżerów, którzy mówią oczywistą oczywistość na temat giełdy, a czym innym jest jeśli ów rzeczywistość ktoś postrzega jak gruszki na wierzbie, bo nie posiada takowej wiedzy - jeśli przyjmuje się coś "na wiarę", bo "tak powiedział szef" - to zamiast motywacyjnie, może to działać demotywująco na niektórych),
jeśli tylko to Ci się uda osiągnąć to dostaniesz umowę o pracę.
Firma poszukuje osób, które są skuteczne. Fakt, faktem że zasadniczo niewiele ich obchodzi skąd dana osoba ową skuteczność wywodzi, ale to temat rzeka.
Wszechmocny 2016-05-11 22:07:46
Pani Karolino,
Nie zdawałem sobie sprawy, że u Pana Arka (który notabene ma ciekawe wyniki jako grupa) dzieją się takie jazdy, widać manadżer ciśnie swoją ekipe zbyt mocno i brutalnie i nie ma odpowiedniego podejścia, szczególnie do nowych osób.
Firma Finip Group działa na podstawie licencji wydanej przez TopForex, a z koleji TopForex podlega pod KNF, to prawda że Finip jest pośrednikiem, nie jest jednak prawdą że taka osoba nie otrzymuje opiekuna - otrzymuje, każda grupa ma swojego licencjonowanego maklera.
Coś widze, że u Pana Arka są spore nieprawidłowości (jeśli to co Pani napisała to prawda oczywiście), natomiast zwracam uwagę, że celem jest zawsze rzetelne poinformowanie klienta PRZED jego rejestracją i stanowi to obowiązek wszystkich pracowników - klient nie tylko powinien być zainteresowany inwestowaniem, ale powinien otrzymać wszystkie potrzebne informacje przed podjęciem decyzji, a obowiązek ten spoczywa na pracowniku, który takiego klienta zainteresował.
Mój manadżer o tym informował, widać Pana Arkadiusza to być może nie obchodzi (tak to jest jak ktoś sobie postawił za cel wyniki, a nie myśli o etyce pracy).
Tym niemniej pracując w tej firmie, Pani sama mogła stawiać na tą etykę - nawet jako mały trybik można zmienić świat.
Niemniej jednak naganne jest postępowanie wspomnianego manadżera, jednakże to nie reprezentuje działalności całej firmy - w tej firmie pracują osoby, które stawiają nie tylko na wyniki, ale również etykę pracy.
Warto o etyce pamiętać, ponieważ nawet jeśli ktoś trafi do takiego złego manadżera, nie zwalnia to z odpowiedzialności za własne sumienie.
Manadżer jest informowany o każdym kliencie, który się zarejestruje i to manadżer przydziela licencjonowanego maklera - jaki manadżer, taka opieka :(
Wszechmocny 2016-05-12 00:37:33
PS. jeszcze do tych straconych 8 tys. zł
Wszystkie inwestycje na giełdzie trwające krótcej niż 2 miesięczne są czysto spekulacyjne! Na giełdzie naturalnie zdarzają się wachnięcia kursu, czasami pod wpływem emocji inwestorów, a czasami z powodu niespodziewanych informacji rynkowych. W przypadku spadku akcji NIE WOLNO zamykać pozycji, bo przy zamknięciu pozycji następuje realizacja strat, tak samo jak w przypadku zysku PRZY zamknięciu pozycji dochodzi do realizacji zysków.
Na platformach inwestycyjnych obowiązuje coś takiego co się nazywa dźwignia finansowa - nawet po wpłacie depozytu np. 30 tys. zł nie należy realnie inwestować więcej niż 20% środków w akcje - właśnie z powodu dźwigni finansowej.
O tym wszystkim licencjonowany makler POWINIEN powiedzieć, jak również powinien wyjaśnić mechanizmy giełdowe szczególnie dla osoby, która pierwszy raz decyduje się zainwestować.
2 tygodnie to bardzo krótki okres inwestycyjny, ponadto niezaleźnie od tego co doradza makler czy też o jakich informacjach mówił rozmówca, inwestor sam podejmuje decyzje.
Istotne jest by rozmawiając z klientem mówić prawdę, by nie myśleć tak bardzo o wynikach czy zdobyciu klienta, lecz by zwyczajnie mówić prawdę - i o tym NIE WOLNO zapominać, bez względu na to jak zachowują się przełożeni w firmie, bo można trafić na różnych. Szefa się nie wybiera, ale sposób pracy już można, i o ile manadżer jest odpowiedzialny za przydzielenie maklera klientowi jak również za odpowiednie przeszkolenie pracownika w firmie i o to istotnie należy mieć pretensje, o tyle nie wolno zapominać o własnym sumieniu.
Ubolewam nad tym, że dochodzą do mnie tutaj na tym forum sygnały o tym, że nie wszyscy w firmie stosują etykę pracy. Cóż mogę powiedzieć - nie zależnie jakiego dostaniecie szefa, jeśli zdecydujecie się na pracę w tej firmie, nie zapominajcie że w każdej pracy macie Państwo własny rozum, a powiadomić przełożonego swojego przełożonego o nagannym zachowaniu czasami warto, bo być może ten o zachowaniu podwładnego nie wie.
ona96 2016-05-12 21:22:20
gdzie jest zakładaany ten email dla pracownika??
1
Bartekblabla 2016-05-17 12:19:00
Właśnie zostałem zaproszony na rozmowę w sprawie pracy na pracownika biurowego, widzę że chodzi im o kontakt z klientem, czy jest to typowe call center?
6
podlega 2016-05-20 07:57:20
"a z koleji TopForex podlega pod KNF"

Podlega, jak najbardziej, i jest na liście ostrzeżeń KNF
(prowadzenie działalności maklerskiej bez zezwolenia KNF poz.35)
4
marek 2016-05-27 13:25:19
Mam kumpela który pracuje w tej firmie, nawet ma bloga o sprzedaże :)
On mówi że firma jest fer i pracować tam spokojnie można. Po prostu ludzi które nie umieją sprzedawać szybko odchodzą z firmy.
Jeżeli ktoś ma ochotę przeczytać post na ten temat to proszę: (usunięte przez administratora)
4
Marcin 2016-05-28 06:23:36
Najpierw naucz się pisać po polsku , a potem wydawaj opinie.
3
JaJechać 2016-05-30 22:20:41
Nie czepiaj się - To Ukrainiec, który "dostać robota w Polszy"
3
bartlomiej 2016-06-28 13:03:37
Ej, sekunda. A co macie do spekulacji? Spekulacja jest fajna, daje zarobić niezłe pieniądze. Ludzie spekulują przy sprzedaży niemal wszystkiego. Sprzedaż mieszkania, sprzedaż walut, sprzedaż akcji - generalnie kupno i sprzedaż opierają się na spekulacji. Widać, tutaj po niektórych użytkownikach, że nie odrobili lekcji z inwestowania. Piszę to jako osoba świadomie korzystająca z ich usług. Tyle w tym temacie.
1
Wojtek 2016-06-30 09:28:01
Mieszkanie można sprzedać z zyskiem , a na rynku kapitałowym można dużo stracić , co mogliśmy zaobserwować po wyniku referendum brytyjskiego. A to nie koniec niespodzianek w tym roku.
2
Srul 2016-07-06 23:20:05
To jest forum o warunkach pracy a nie sztuce inwestowania.
P.S.
Mądry zawsze zarabia, spekuluje i mnoży pieniądze. Głupi maja niebo obiecane przez Nazarejczyka.
Bartek 2016-07-15 10:52:31
Zadzwoń lub napisz do nich :) A skąd my tutaj możemy wiedzieć :P
Z tego co wiem (mogę się mylić - ale podobno tak jest), to masz tam podstawę + premię od zrealizowanych celów. Generalnie można wyciągnąć do kilku tysi. Kasa zawsze na czas na koncie, więc tutaj nie ma to tamto.
Pracę oceniam jako fajną, rozwojową, z dużymi możliwościami rozwoju. Pojawiają się czasami zgrzyty, czy stres - ale to norma w tej branży. Wg mnie warto.
Marcin 2016-07-15 17:59:47
Całe życie pracowałem w handlu gdzie dobro klienta była moją największa wartością . bo on opłacał moją pensję . Na rynku kapitałowym wygrywają głównie banki i duzi inwestorzy a reszta średnio 80% ma w plecy. Chcecie ich dorabiać wraz z właścicielami tych pseudo firm , czy poszukać sobie normalnej pracy.
2
Mrozu 2016-07-18 09:00:28
Ale jako były pracownik tej firmy mogę powiedzieć, że klient w tej branży też jest w centrum uwagi. To chyba oczywiste, zadowolony klient to taki który poleci daną usługę innym. Klient zniechęcony i 10 potrafi zniechęcić.
Nie rozumiem więc o co chodzi tutaj niektórym.
Dla tych którzy zastanawiają się nad aplikowaniem do tej firmy, wg mnie warto. Są plusy i minusy, ale plusów jest więcej. I pamiętajcie, że każda tego typu praca to możliwość zdobycia sporego doświadczenia, które procentuje w przyszłości.
1
Karolina 2016-07-18 13:24:25
Wiesz, zespół jest młody - to i łatwo nawiązuje się nowe relacje, znajomości. Jest z kim wyjść na fajkę czy na jakieś jedzenie na miasto.
Na pewno nie jest tak, że każdy sobie rzepkę skrobie i to jest wg mnie duży plus.
Adaś 2016-07-20 15:01:31
Powiem szczerze, że na początku troch obawiałem się - bo naczytałem się negatywnych opinii - jak się później okazało praktycznie żadna nie ma pokrycia w rzeczywistości.
Ludzie spoko, pomocni. Można pogadać nie tylko o pacy. Jak jest coś do zrobienia to się to robi na cito, wiadomo, rzetelnie i czasem jest z tym stres związany - ale ogólnie jestem zadowolony.
1
Czarek 2016-07-20 16:23:31
Ciekawe że masz czas odpowiedzi na post w godzinach pracy , i to w ciągu 2 minut. Niech sobie na to odpowiedzą potencjalni pracownicy tej firmy.
1
alicja 2016-07-24 11:02:25
Jest całkiem okey. Jest możliwość awansu, jest z kim pogadać. Przełożeni dbają o dobre relacje. Pojawiają się czasami jakieś spięcia itd, ale to normalne.
Co najważniejsze masz tam możliwość wybrania umowy która najbardziej Ci odpowiada. Zarobki są okey.
Prezes 2016-07-26 08:50:35
Bravo Ty!
1
Karol 2016-07-29 12:13:13
Ogłoszenia piszą wielce enigmatyczne i niekonkretne, ale z ciekawości odpowiedziałem. Następnego dnia zadzwoniła pani i umówiłem się na spotkanie w ich siedzibie. Byłem punktualnie, po 25 minutach czekania (pani nie była w stanie powiedzieć mi kiedy mnie przyjmą), zrezygnowałem i wyszedłem. Firma wybitnie niepoważna, nieprofesjonalna zdecydowanie nie polecam. Wystrój biura pretensjonalny: w recepcji głośno gra amerykańska telewizja, której i tak nikt nie słucha, dostępne są stare numery biznesowych magazynów, żeby wyglądało poważniej. A ludzie jacy się tam kręcą...( usunięte przez administratora )którym imponuje siedziba firmy w wieżowcu i wszystko takie "amerykańskie". Recepcjonistka kompletnie nie radzi sobie z obsługą interesantów, jest arogancka i niemiła. Poprosiłem o wodę mineralną, dostałem w brudnej szklance ciepłą ciecz nie wyglądającą na wodę mineralną, najwyżej kranówkę. Ogólnie może i dobre miejsca dla ( usunięte przez administratora ), ale nikt poważny raczej się w to nie zaangażuje. Przestrzegam: szkoda czasu!
15
J j j k l jj k ll 2016-08-24 23:53:54
Witam napiszę ktoś czy osobą która ma wywalone na głupie komentarze a ma dobrą gadkę,ma szansę tam zarobić?Rzeczywiście jest tak jak opisują komentarze na górze?
Krzysztof 2016-08-29 10:55:49
Jeżeli szuka Pan pracy w sprzedaży to zapraszam do wysłania cv do mnie na maila krzysztof.solnica@t-novum.pl. Oferuję wyższe podstawy i inną atmosferę pracy.
Pozdrawiam
Krzysztof Solnica
ScarFejs 2016-08-30 11:14:58
Po co tu reklama T-novuma?

@J j j k l jj k ll
tak, ma. po prostu trzeba myśleć i trzeba pracować i wszystko będzie git :)
@Min
zgadzam się!
1
Mała taka a moze duza 2016-09-05 22:42:55
Siemka,patrzę ze Finip Group bardzo się ogłasza od jakiegoś miesiąca...Czyli wysoka rotacja?Ktoś tam pracuję dłużej niż miesiąc?Serio jest tak podstawa 3k?
Stefan 2016-09-06 14:52:07
Ty pracujesz w firmie , czy Cię ktoś nasłał ?
2
Kazik 2016-09-07 12:15:13
Facet naucz się pisać po polsku , a potem wyrażaj swoje zdanie.
1
Tom 2016-09-07 22:19:12
Jutro mam rozmowę na stanowisko pracownika biurowego i po komentarzach aż strach iść ;)
Nie spodziewam się nie wiadomo czego w gruncie rzeczy idę tam tylko z czystej ciekawości ponieważ sama oferta brzmi aż za dobrze.
Wynagrodzenie do 3tys do tego umowa o pracę, brzmi zbyt pięknie musi być gdzieś jakiś haczyk.
3
Tom 2016-09-08 14:38:56
Byłem na rozmowie i w sumie okazało się że nie do końca jest tak jak się ogłaszają.
Przede wszystkim zamiast gwarantowanych 3tys dają 2tys brutto i to jest podstawa jaką każdy dostanie.
Do tego umowy o pracę nie ma a jest zlecenie.
W każdym bądź razie jutro niby mam szkolenie ale sam nie wiem czy pójdę.
Bo mimo iż mam doświadczenie na podobnych stanowiskach to ja jednak potrzebuję pewnej wypłaty a nie życia z samych prowizji bo wiadomo jak z nimi jest, raz ci się poszczęści a innym razem nie.
5
Joes 2016-09-08 17:24:14
Tom opowiedz co było na rozmowie...sam się waham czy wysłać CV.
Gabrysssss 2016-09-09 08:11:06
Finip to dobra firma, a wszystkie negatywne komentarze wypisuja ludzie ktorzy przychodza do pracy nic nie robic, sam pracuje od poczatku istnienia firmy, caly czas na sprzedazy i srednio miesiecznie zarabiam od 4-7 tys wystarczy chciec. Atmosfera jest zajebista do tego imrezy, wyjazdy.
1
Andrzej 2016-09-10 07:29:22
Jak nie umiesz używać klawiatury komputera , to co ty tam robisz. Lepiej się nie wypowiadaj.
1
Tom 2016-09-11 20:25:58
Nie wiem czy moja odpowiedz w dalszym ciągu ciebie interesuje ale jeśli tak to odpowiem.
W moim przypadku byłem pytany o to czy mam już doświadczenie w podobnej branży i co konkretnie tam robiłem tak więc odpowiedziałem wszystko co i jak i zostałem spytany jak oceniam swoje szanse w ich firmie tak wiec powiedziałem że lubię wyzwania i ono będzie jednym z nich.
Sama rozmowa trwała dosyć krótko a tuż po niej zostałem zaproszony na szkolenie na które duży nacisk kładli co do ubioru, miał być garnitur, nawet elegancka koszula nie przeszła według ich standardów.
I to tyle, na szkolenie nie poszedłem ponieważ uznałem to za stratę czasu.
3
robert 2016-09-13 14:22:33
Fajne jest to, że dają dużo swobody - szczególnie jest to istotne na początku, kiedy trzeba wdrożyć się w ich system. Uważam, że możliwości też są duże. Wprawdzie rynek jest młody, ale widzieliście jak szybko rośnie? Coraz częściej też można trafić na świadomych klientów, którzy wiedzą jakie ryzyko się z tym wiąże, ale jakie są też możliwości zysku. Nie było jeszcze pracodawcy, który dostałby 6. Tylko lub a 5.
1
Adaś 2016-09-16 07:31:42
Pamiętam, że kiedyś rynek kapitałowy to była dla mnie czarna magia. Nie miałem pojęcia co z czym się je. Pierwsza moja praca, to bankier w Idea Banku - nie było źle, ale strasznie dużo musiałem pracować. Praca w FG to moja druga praca w poważniejszej firmie zajmującej się rynkami kapitałowymi. Praca poprzedzona jest szkoleniem składającymi się z różnych etapów.
robert 2016-09-19 08:00:16
Na tym, że na początku nie ma ciśnienia jak to bywa u niektórych pracodawców: Już? Już? Ile sprzedałeś? Ile zarobiłeś?
To raczej mnie demotywuje niż motywuje. U nich na szczęście tego nie uświadczyłem.
AB 2016-10-05 18:13:19
Witam,
chcę opisać moją dzisiejszą rozmowę o pracę na stanowisko wyższe w Finip Group
Na początek wygląd biurowca/biura - hermetyczny, ale schludny, trochę klaustrofobicznie na wejściu - okej

Punktualność spotkania - przybyłem wcześniej, spotkanie rozpoczęło się o umówionej godzinie po krótkim samotnym oczekiwaniu - na plus.

Rozmowa - spotkanie zainicjowane telefonicznie przez Katarzynę było prowadzone przez innego człowieka, brak informacji więc pierwszy minus.

Retoryka - Mariusz, który przeprowadzał rozmowę, mimo rzeczowości nie przeszedł od razu do sedna sprawy. Temat przedstawiony lekko "na okrętkę" co wzbudza już pierwsze ciche alarmy.
Z rozmowy wywnioskowałem jednak kilka rzeczy, o których rozwinięcie poprosiłem.
1. Nie jest to firma zajmująca się marketingiem, a jedynie pozyskiwaniem klienta. Ewentualny dalszy etap można podczepić pod zarządzanie (ale małej grupy osób )- tu się nie wypowiem, nie dotarłem tam.
2. Do stanowiska pożądanego można dojść jedynie zaczynając od spodu hierarchii - będąc w ten czy inny sposób przedstawionym konsultantem. Należy zapewnić 200k $ majątku obrotowego wprowadzonego od klientów, by się sprawdzić. Niby niewiele, ale biorąc pod uwagę TOP wynagrodzenie bez prowizji i wyrobienie kwoty przez 3 miesiące - dostajemy ok 1,5% revenue share, więc firma bardzo słabo dzieli się z pracownikiem.
Ogółem: Plus dla Mariusza za rzeczową formę wypowiedzi i umiejętność "zawoalowania" przekazu. Mało wprawne ucho może nie wychwycić niechcianych niuansów. Jednak minus za ich obecność.

Otoczenie spotkania - pełen rush, spotkanie po wysłaniu CV tego samego dnia za 6 godzin. Do takiego spotkania ciężko przygotować się w pełni (wiedząc, że idzie się na spotkanie dotyczące managementu, należy przecież przeprowadzić szerszy research i zebrać pożądane informacje). In minus
Wiążąca umową rozmowa z właścicielem firmy na dzień następny.

Firma wg informacji mi przekazanych ma 8 lat(marka) i chyba rok w Polsce(nie pamiętam dokładnie). Ma 100 osób, zaczynała podobno od 3. Biorąc pod uwagę, że "leader" ma mieć pod sobą +/- 20osób, firma wykształciła ich pięciu w ciągu roku.

Decyzja/Opinia: Zdecydowałem się odrzucić ofertę pracy mimo proponowanego "wstępnie" wynagrodzenia 3-4k PLN + prowizja w okresie próbnym. Jeśli ktoś chce się sprawdzić na rynku finansowym jako pośrednik i wynagrodzenie tego typu przypadło mu do gustu - śmiało. W końcu podstawę Finip wypłacić musi. Jeśli ktoś ma za sobą już wiele szczebli i nie chce wykonywać kroku wstecz(jak ja), a statystyka promocji leaderów daje mu do myślenia - niech nie traci czasu.

Postanowiłem zamieścić tu informację, bo widzę, że ludzie mają obiekcje co do obiektywizmu komentarzy.
2
Stefan 2016-10-06 16:03:50
Ludzie uciekajcie od tej firmy rękami i nogami. Dobra rada byłego pracownika.
2
Karola 2016-10-15 00:07:16
Mam pytanie. Czy Finip ma coś wspólnego z firmą UFX?
Karo 2016-10-15 22:02:15
z tego co szukalem o tym to jedyne co ich laczy to ze maja biura w jednym budynku.
Karo 2016-10-15 22:02:39
z tego co szukalem o tym to jedyne co ich laczy to ze maja biura w jednym budynku.
Stefan 2016-10-17 08:22:46
Popracujesz , to zobaczysz. Normalny klient idzie do licencjonowanego biura maklerskiego gdzie ma licencjonowanych maklerów do dyspozycji a nie jakichś amatorów.
1
cśś 2016-10-18 21:28:21
A wiecie czy niedługo pojawią się u nch jakieś oferty pracy? Chętnie bym się załapał, ale chyba nie ma szansy na odpowiednią rekurtację wśród pracowników.
Zostaw swoją opinię o FINIP GROUP - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FINIP GROUP