brak logo

Stomil Sanok

Sanok

Opinie o Stomil Sanok

anonim 2009-01-30 09:24:15
Słowa kojarzące się z Stomil Sanok (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .solidna
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .ok
Od jakiej stawki można negocjować pensję?1300
Najbardziej podobało mi się w Stomil Sanok :atmosfera panującą w pracy
Najbardziej nie podobało mi się w Stomil Sanok :nic
Robi 2009-01-30 10:02:58
Hey wszystkim z Sanoka i okolic. Robilem dla naszej firmy 2 lata. Teraz pracuje w Norwegii na budowach tylko czasami przyjeżdzam do Polski.
Co mogę opowiedzieć o pracy w Stomilu?. Dobrze zorganizowana, każdy wie co ma robić cisną do wydajności, wszystko jest dokladnie wyliczone kiedy iść na przerwę kiedy koniec roboty. O spóźnieniach nie ma mowy. Ogólnie jest OK. pozdrawiam Pana (usunięte przez administratora) , kierownika w sumie uczciwy gość ale za bardzo sluchal się swojego dyrektora i chcial byc jego pupilkiem :) Ale poczciwy z niego gościu.
Tu w Norwegii jest mniejszy rygor, każdy pracuje spokojniej, można poudawać że się pracuje. Robisz sobie przerwy na fajka co godzinę nikt nie ma pretensji.
Ale dobra o Norwegiii nie będę pisal Chlopaki Ze Stomilu pozdrawiam was, napiszcie czy (usunięte przez administratora) dalej tam pracuje?
ftafek 2009-02-05 21:14:03
Teraz te zwolnienia. Na Z-1 nie wiadomo nic do końca, żadnych oficjalnych ogłoszeń tzn. "Czeski film". Trzeba dowiadywać się od ludzi, którzy roznoszą różne plotki. Tak ciężko jest wydrukować kilka stron i wywiesić listę osób zagrożonych zwolnieniem?
1
kaskader 2010-01-22 14:12:09
praca bardzo stresujaca, szczegolnie dla nieprodukcyjnych, robota zabierana do domu, nadgodziny.
atmosfera zastraszania. JEsli ma sie zastrzezenia mozna uslyszec- jak sie nie podoba za brama czekaja tysiace na twoje miejsce.
nie mozna negocjowac, bo slyszy sie odpowiedz jak wyzej.
jedno trzeba przyznac, jesli sie ma szczescie do ludzi/ znajomych mozna sie wiele nauczyc. Dzial konstrukcyjny i technologiczny na bardzo dobrym poziomie. Jesli natomiast chodzi o zarobki, stres versus zycie na pewno mozna znalesc gdzies lepsza prace. Do wytrzymania gora rok.
były 2011-07-06 23:02:34
zgadzam się w pełni z ostatnią opinią.
sojef 2012-03-28 12:43:20
Ty na pewno piszesz o stomilu?ja pracowalem w paru firmach ale takiego dziadostwa nie widzialem
1
sojef 2012-03-28 12:46:54
Jest tak jak Pan pisze Panie Dyrektorze
4
xyz 2013-06-11 15:44:01
praca w spółce Dystrybucja, jakie płace, atmosfera co wymagają.
5
oddźwierny 2013-06-28 10:19:53
Uniwersalne podanie z dużą szansą na przyjęcia kandydata, w szczególności jako specjalisty od maszyn.

Szefie jest szansa aby do waszej firmy trafiła taka osoba jak ja, aby wykonywać dla Pana każdą pracę zgodnie ze wszystkimi normami i bez zastrzeżeń, umiem w każdym zespole udawać niewiniątko. Będę donosił na kumpla, znajomego i wszystkich innych kogo mi Pan prezes wskaże. Chętnie również uczestniczyć będę w nagonkach. Zatrudnienie mojej osoby będzie wielką korzyścią dla zarządu i zakładu. Doskonale nadaję się na pracownika sekcji którą kieruje osoba bez zawodu i wykształcenie a w szczególnie po zawodówce.
Moją silną stroną jest również to, że nie przeszkadzają mi przełożeni którzy nie mają pojęcia o prawie pracy i przepisach bhp.

Mam wybitne predyspozycje do pracy w zespole gdzie wytworzyła się: nienawiść, podziały, wyniesienie na stanowiska ludzi ślepo lojalnych i bez względu na umiejętności. Doskonale będę nadawał się również do ratowania tyłków mimo policzonych dni do końca kariery szanownych Panów Dyrektorów.
1
anioł 2013-07-03 11:42:25
Hej ludzie z dystrybucji, co słychać u prezesa (usunięte przez administratora), słyszałem, że nie jest już zwykłym bożkiem, ale awansował na wszechmogącego boga :)
2
xyz 2013-07-04 12:59:19
szukaj lepiej w TRI Zagórz firma japońska nowy zakład, opinie na pozostały temat jak wyżej
anonim 2013-09-24 20:47:39
Firma dno. Jak przyjmuje swoich "pociotków" (specjalistów) to dostają taką kasę, że głowa boli, najgorzej jak kupuje inną firmę bo wtedy wszyscy są traktowani jak nieroby, lenie i nieważne jakie mają kwalifikacje są traktowani jak trędowaci. A tzw. specjaliści zajmują się wszystkim tylko nie tym czym powinni. np. kierownik sprzedaży zajmuje się listami obecności, (dublując przy okazji inną opłacaną pracownicę) zamiast zamawiać towar. Po prostu za dużo pseudospecjalistów.
1
anonim 2013-09-24 20:55:21
Nadgodziny, a kto za nie płaci?
2
anonim 2013-09-24 22:27:51
Licz tylko na siebie, nie wychylaj się to doczekasz emerytury z niezłą płacą.
anonimus 2014-01-15 18:15:00
Nie polecam, robota zabierana do domu,(usunięte przez administratora) sporo stresu - nie do wytrzymania, Jesli sie trafi na odpowiednich ludzi to mozna się wiecej nauczyć
1
misiek 2014-04-11 14:03:31

Słuchaj anonim, nie wiem o co dokładnie pytasz, napiszę tu o sobie i swojej pracy. Mam liczną rodzinę i robię wszystko co mam do zrobienia, wg. zasady rób wszystko co ci każą a będziesz miał święty spokój w tej firmie. Są również pewne mankamenty tej pracy.

Wiem, bo ludzie plotkują, że zamiast rozwijać firmę tylko noszę worki i zamiatam magazyn, oczywiście nosiłem te worki, ale po to żeby zrobić wrażenie na wykształciuchach. Szydzą ze mnie , że zrobili z dziecioroba preziem, którego można gonić bo ma rodzinę na utrzymaniu i nie podskoczy. Żeby nie było za łatwo dostawili mi do pomocy "rowera", tragedia, gość zupełnie bez pomysłów, żadnej du...e nie przypuści, wcześniej nie dawał sobie rady w pracy (ustawiał stoły do ping-ponga w fabryce, która nie tylko z nazwy miała produkować autobusy) jak go wykolegowali z roboty to zatrudnili gościa z litości, zgroza. Teraz ciotki kombinują jak się tu do mnie i do moich kumpli dobrać.
Drugiego rowera mam w firmie, zdecydowanie mniej urodziwy, taki ułomek, muszę tylko uważać żeby weksli klientów w karty nie przerżnął. Jestem w bezpośrednim kontakcie z kolegami w całej Polsce często rozmawiamy. Czy się coś zmieni w tej firmie? chyba już nie, za daleko to wszystko poszło.
Na razie jeszcze nie karzą mi wysyłać analiz do trzeciego miejsca po przecinku, ale ten przepocony knur, któremu muszę składać meldunki i zasuwać na drugi koniec świata, to tragedia no i jeszcze ten rower :(
Z zewnątrz a raczej ze strony internetowej firma wydaje się "solidna" lecz to co się dzieje w środku to tragedia. Podwładnych mam oczywiście cieniasów, którzy nie mogą mi zagrozić, wiedzę o rynku mają hi, hi z wikipedii, ale lepszy taki gamoń niż cwaniak który mógłby mi podskakiwać.

Cóż poza tym, w głowie się mi nie mieści żeby osoba na stanowisku kierowniczym w tej firmie na ogólnopolskich targach obgadywała swoich pracowników i kpiła z jakości wyrobów swojego głównego dostawcy. Sam się nieraz zastanawiam czy jak taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nieuk po zawodówce, który naubliża pracownikowi to myśli , że ten będzie wysłuchiwał klientów i nawiązywał kontakty na pstryknięcie palca o każdej porze a nawet w święta.
Pracownik u mnie czuje się, jakby siedział na bombie i nie wiadomo kiedy coś wypali, co ciekawe ma to również wpływ na klientów i sprzedaż, która ciągle spada.
Ale co mnie to obchodzi, nie mogę nic zrobić jestem tylko na umowie menedżerskiej i mam liczną rodzinę do wykarmienia jak już wcześniej wspominałem :)

Na tym kończę bo żona goni mnie do roboty. Nigdy nie wiesz, co cię czeka danego dnia .
Ciężka praca, może jeszcze rok dadzą pożyć.
4
edzik 2015-01-14 12:52:23
wpisz w googlach hasło gowork pass-pol, będziesz wiedział wszystko na bieżąco, ci sami ludzie, adres, branża, i wodzowie
2
jolcia63 2015-02-28 17:20:04
Stomil Sanok przejal niemiecka Firme. Czy jest komus wiadome, jaka jest mozliwosc otrzymania pracy w Niemczech?
1
muniek 2015-10-02 11:17:27
Zmieniło się tyle że zabrali wszystkim premię, nie dość że ludzie zarabiają tak nędzne pieniądze że ciężko jest z tego wyżyć to potrafią jeszcze z tego coś zabrać. Wprowadzają ludzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] długów i nędzy.
3
Stomil 2015-10-15 11:37:42
PAN prezes i zarząd uważają że w Polsce jest deflacja i nie ma potrzeb do podwyżek. Chore to i jeszcze piszą o tym otwarcie.
2
ktos 2016-01-24 19:43:26
Hej. Czy moze ktos powiedziec jak wyglada praca w tej firmie daj my na to chociaz na montazu i czy sa jakies jakies przyjecia do tej firmy
Tajemniczy klient 2016-02-19 16:33:02
kadra biurze to porażka stomilu .
gosc 2016-02-24 21:23:25
Hej.Szukam jakiejś pracy i jestem ciekawy jak wygląda praca w tej firmie. Czy są jakieś przyjęcia, jak wygląda, robota(czy jest trudna) i ile mozna tam zarobić
Spejson 2016-02-29 15:34:31
Firma beznadziejna,nie szanuja pracownika,uklady rodzinne stanowia wiekszosc. Pozorowana praca w biurowcu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] donosiciele i kretacze sa cenieni. Kadra kierownicza to ludzie oderwani od rzeczywistosci,pierdzacy w stolek kolesie z nadania rodzinnego.
4
Nicki 2016-04-08 09:42:22
@ Ulka, czytasz ze zrozumieniem, raport za 2015 z marca 2016, wyraźnie pisze że zatrudnienie się zmniejszyło, nie ma ofert pracy, bo ludzi zwalniają, logiczne ?
1
Nicki 2016-04-12 17:12:07
@ulka, prześledź jeszcze raz raporty, które są na ich stronie domowej, i nie pisz o lepszych czy gorszych miesiącach, wyraźnie widać, że zatrudnienie od kilku lat tam spada, nie tylko w zakładzie ale i po oddziałach
1
pkb40% 2016-05-10 12:12:11
@erf praktyki, staż to są dobre w sklepie spożywczym, w dużej firmie, to chyba tylko po to żeby poobserwować, podpatrzeć, nauczyć się czegoś nowego i puść z falami :)
2
fghj 2016-06-27 19:52:14
to najlepiej wygląda dla firm z branży HR kiedy takiego jelenia ustrzelą
1
dfghjkl 2016-10-15 12:14:38
omijać z daleka, nie polecam nikomu nawet najgorszemu wrogowi
5
sajmon says 2016-10-15 13:59:14
a niby dlaczego kolego tak bardzo nie polecasz - masz jakiekolwiek argumenty żeby uczynić twoją wypowiedź wiarygodną czy po prostu tak hejtersko oskarżasz? @pbk ja również uważasz że zawsze się jakieś cenne doświadczenie zdobędzie
Zostaw swoją opinię o Stomil Sanok - Sanok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil Sanok