AXIDUS

Maasdijk

Opinie o AXIDUS

Mrtn 2017-07-01 15:07
jak a stawka netto? jaka forma zapłaty?
adikowe 2017-07-02 00:33
Jak zarobki? i w jakim wieku są najczęściej osoby tam pracujące?
Klaudia:) 2017-07-02 22:06
Jedziemy busem, nie autem ;)
1
jack 2017-07-03 16:37
Hej, jeśli ktoś również myśli o sprzątaniu eventów, proszę się zgłosić, ja też nad tym myśle! Pozdrawiam :)
lukaszyk.daniel@gmail.com
jack 2017-07-03 16:53
Podasz może swojego maila? Chciałbym się dopytać Ciebie o kilka rzeczy, pozdro! :)
Figa 2017-07-04 06:04
Dziewczyno nie ryzykuj na pak i wanie owoców. Praca ciężka o małopłatna.
1
Klaudia:) 2017-07-04 12:47
a co tam sie dokladnie robi ?
gfk 2017-07-04 12:52
Też prosiłbym o więcej info na temat sprzątaniu eventów :) graffik87@gmail.com
Jack 2017-07-04 16:33
Też podbijam i proszę o maila z wiadomością albo o podanie samego maila, chciałbym zapytać jak to wygląda, planuję się zarekrutować :)
Kwiatuszek 2017-07-04 18:08
Zastanawiam się nad pracą w szklarni przy hortensjach. Uwielbiam kwiaty i myślę, że to byłoby dla mnie dobre zajęcie. Może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji? Nie chciałabym tak w ciemno jechać. ?
pankratzy 2017-07-04 21:03
Również poszukuję opinii/doświadczeń związanych ze sprzątaniem eventów :P jonol@wp.pl
Dosia 2017-07-05 11:52
A po jakim czasie od złożenia CV zadzwonili z ofertą pracy?
ślązak27 2017-07-05 12:26
jade na sprzątanie eventów :D ciekawe jak tam będzie:] ktoś też jedzie? w jakim terminie?
Mati 2017-07-05 14:04
Hej. Czy ktoś z tu obecnych pojechał do pracy przy pakowaniu owoców egzotycznych i może podzielić się info na ten temat? :)
gfk 2017-07-05 17:25
A wysyłałeś im skan dowodu? I czy trzeba mieć konto PL czy walutowe wystarczy?
Nikt 2017-07-06 05:55
Przerąbane. Srtujesz nie tylko owoce egzotyczne, bo papryka i czerwone ziemniaki nimi przecież nie są.
Wojtas94 2017-07-07 14:58
witam. pierwszy raz jadę na sprzatanie eventow muzycznych na 3 tyg. wyjazd planowany jest 19 lipca. byl juz ktos z tego biura w takiej pracy ? jak to wszystko wyglada? ja jestemm z rzeszowa i jade z rzeszowa. jesli ktos jedzie na ten event moze sie odezwac na kamilwojtas94@wp.pl. Pozdrawiam (:
Marcin 2017-07-07 20:23
Witam pracowałem tam 6 miesięcy praca jak na szklarni ciepło ale bardzo miło wspominam. Pracowałem 6 dni w tygodniu czasem nawet i w niedziele ale za to kasa była dużo wyższa. Ci co piszą negatywne komentarze to przeważnie figuranci którym się nie chciało pracować i teraz narzekają. Wystarczą chęci i pieniądze znajdą się same. Pozdrawiam wszystkich z Naaldwijku.
Mika80 2017-07-07 21:27
Nie jedz! Wiem co mówię. Koszmar
Łukasz 2017-07-08 02:03
Jedzie ktoś 11 lipca?
Hubert 2017-07-08 12:11
Cześć wszystkim, wraz z dziewczyną wyjeżdżamy 12 lipca własnym autem więc mamy dwa miejsca wolne :-) wyjeżdżamy z opoczna jeśli kota byłby chętny to proszę o kontakt. hbercik97@gmail.com
Nana 2017-07-08 13:14
Sprzątanie eventów, zazwyczaj polega na chodzeniu z taką mechaniczną dmuchawą i sprzątaniem śmieci. Praca dość ciężka. Jak się ma spory kawałek do miejsca pracy, może się zdarzyć tak, że nocuje się w namiotach.
ślązak27 2017-07-08 13:27
Wysłałem skan paszportu - bezpieczniej ;) nie wiem, mam konto walutowe zagraniczne, walutowe założone w pl i kilka kont polskich więc do wyboru do koloru - co będą chcieli to podam :P
Daria 2017-07-09 20:11
Ja jadę ????
Lukasz 2017-07-10 07:24
Pytasz czy jedziesz ;d? Gdzie Cie wysylaja i na jaka prace?? Jedziesz od nich busem czy autem??
:) 2017-07-10 09:19
Byłem na eventach chcesz informacji ? Dzwon 796 065 024
Miłośnik 2017-07-10 10:06
@Mika80 Myślę, że jesteś bardzo niesprawiedliwa pisząc tak o firmie. Może miałaś jakieś przykre doświadczenia ale nie wiadomo czy nie przyczyniłaś się do tego?
1
Kawka1992 2017-07-10 10:39
Witam, jedzie ktoś na evenciak 24? Byłoby dobrze już się z kimś znać, jak coś to pisz dawid.kawinski@o2.pl
Daria 2017-07-10 12:42
Jadę, a pytajniki to nie wiem skąd się wzięły xD gdzieś w okolice Rotterdamu i Hagi i na pakowanie warzyw chyba. Jadę busem :)
Łukasz 2017-07-10 20:38
Ja też miałem jechać ale nie jadę xd bo nagle im się zachciało pobytu w pracy 3 miesiące a nie jak się wcześniej umawialiśmy na 7tygodni ;p
Daria 2017-07-11 09:06
A to ja mam na 2 miesiące, nic nie mówili żeby coś się zmieniło xD
Gregory 2017-07-11 10:41
Czy komuś jeszcze przesunęli wyjazd z 12 na 17 lipca tłumacząc się problemem z mieszkaniami?
gfk 2017-07-11 14:35
Niestety spóźniłem się jeden dzień w wysłaniu CV... Rekrutacja na Tomorrowland zakończona :( Może jakieś eventy się znajdą na sierpień...
Werka 2017-07-11 15:08
Część , moglbys powiedzieć jak wygląda wypłata ? Ile na godzinę , jakie warunki mieszkaniowe ? Właśnie zastanawiam się nad wyjazdem
Mika 2017-07-12 12:43
Nie polecam. Koszmar i dno! Najgorsza firma jaka może tutaj być.
6
Tommorowland 2017-07-12 14:30
Jak ktoś jedzie na tommorowland to może się odezwać na tj04072@wp.pl, bo też jadę ale pierwszy raz ;)
Kkkk 2017-07-12 15:33
Praca fajna dziewczyny kontroluja owoce na tasmie pozniej kleja na to stikery i to wszystko. A faceci podaja kartony,kisty na tasme a nastepny na koncu sztapluje. Praca bardzo fajna my tam z mezem pracujemy. Zarobki zaleza od godzin na sortowni jesy zazwyczaj 13 godz i wbtym odliczaja przerwy wiec masz wyplacane za 11,5 .Ja z mezem chwale sobie prace choc roznie bo walo
Marminta 2017-07-13 17:30
Jak przeczytałem opinie to niestety nic z tego nie można się dowiedzieć. Ludzie piszą tak różnie. Może boją się nowych pracowników, że zabiorą im pracę i dlatego wypisują te straszne teksty? Dla mnie jest super.
Lukasz 2017-07-14 13:01
Moze mnie nie polubili :p daj znac jak tam praca
2
Mariusz 2017-07-15 14:23
Podawaliście pesel i nr dowodu osoby zgłaszającej was do ubezpieczenia? Wydaje mi się, że oni nie potrzebują aż tylu danych, przynajmniej przy innych umowach nie musiałem takich rzeczy podawać.
Daria 2017-07-15 16:33
Jak na razie praca jest i dużo h także jestem zadowolona xD
1
12334 2017-07-16 18:20
Jesteśmy tu od 29.06 o czym chcesz pogadać ?
Jucha 2017-07-17 11:15
Ja bym prosiła o informację o tej firmie jak z pracą , wypłata i zakwaterowaniem itp. jucha513312@wp.pl z góry dziękuję pozdrawiam
Axiduslol 2017-07-18 07:26
Nie polecam. 3h tygodniowo do 28 max
Awern 2017-07-19 23:26
Czy ktoś był na pakowaniu i sortowaniu owoców z tej firmy a może ktoś jest proszę o więcej informacji na e-mail Piotrs244@o2.pl jak ogólnie jest itd.
Mosiek 2017-07-20 08:46
Tradycyjnie opinie są skrajnie różne i nie wiadomo co sądzić o agencji. Ja słyszałem sporo dobrego od ludzi , którzy już wrócili. Często narzekają osoby, które myślą, że za granicą zarobią dobra kasę bez specjalnego wysiłku a to nie jest prawda. Pozdrawiam
WorkWorkWork 2017-07-21 06:40
Hej, czy ktos wyjechal 20.07 z Olsztyna?
Julaaa1999 2017-07-21 11:17
Jedzie ktoś w środę wieczorem na sortownie i pakowanie owoców i warzyw? ;)
dianka0605@wp.pl
1
Agssson 2017-07-22 20:17
Przestroga dla wszystkich poszukujących pracy za granicą!!!
Wraz z moim chłopakiem zaplanowaliśmy wyjazd do Holandii w celu zarobkowym. Przez pewien czas szukaliśmy biura które miałoby jakieś rozsądne oferty i tak trafiliśmy na AXIDUS. Pełna porażka i nic więcej. Biuro przed wyjazdem obiecuje stabilną pracę, przeciętne zarobki i przyzwoite zakwaterowanie, co zupełnie odbiega od rzeczywistości. Byliśmy jednymi z osób, które wszystkie formalności związane z wyjazdem za pośrednictwem biura załatwiały przez telefon oraz mejlowo. Jednym z głównych zapewnień jakie dostaliśmy od pracownika biura było to, iż będziemy pracować przy magazynie z owocami lub na produkcji przy pakowaniu wcześniej wspomnianych owoców. Okazuje się, że jadąc tam własnym autem nie jest to dodatkowym atutem tylko wręcz przeszkodą, ponieważ może się okazać, że w pobliżu miejsca zamieszka,nia nie będzie gdzie zaparkować samochodu. Podróżując z różnych części Polski każdy przyszły pracownik płaci za tułaczkę firmowym transportem tą samą horrendalną kwotę 330 zł, nie zważając na to jaka jest odległość punktu docelowego, wiec może to być 1100 km czy 1800 km i tak i tak zapłacimy tyle samo. Oczywistym jest, że przed wyjazdem jesteśmy ostrzeżeni przed tym, iż jeżeli spóznimy się chociaż minutę nikt nie obiecuje, że dostaniemy pracę, nie biorąc pod uwagę że jest to daleka droga i różne sytuacje mogą mieć miejsce. Meldując się na miejscu jedyne co zastajemy to ogromną ilość straconego czasu, ponieważ wchodząc do biura o bladym świcie wychodzimy póznym popołudniem. Będąc w biurze przy podpisaniu umowy nie mamy oczywiście czasu na przeczytanie jej bo za długo by to trwało. Gdy po długich oczekiwaniach na przydzielenie mieszkania trafiamy na miejsce, w recepcji dowiadujemy się że nic im o nas nie wiadomo, dopiero po rozmowie telefonicznej z pośrednikiem okazuje się że jednak jest dla nas miejsce i dostajemy "pokój", faktycznie warunki były całkiem dobre ale znów nie takie o jakich była mowa we wcześniejszych rozmowach bo o ile względnie wszystko wyglądało okay, tak wcześniejsze ustalenia były takie, iż dostajemy osobny pokój a nie przejściowy jak się okazało. Współlokatorzy przywitali nas bardzo ciepło i szepneli parę słówek o pracy w tej, że firmie:
-Często dojazdy do pracy to nawet 200 km w jedną stronę
-Koszty zakwaterowania i i ubezpieczenia potrafią być takie same jak zarobki
-Zdarza się że pracę zaczyna się o 6 rano a kończy o 23 plus dojazd po czym następnego dnia
znów na 6 godzinę do pracy
-Codziennie można być przydzielonym do innej pracy
-Codziennie do godziny 20-21 nie wiadomo do jakiej pracy będziemy przydzieleni
-No i oczywiście jest takie coś jak rezerwa czyli przez dzień, dwa, trzy, nawet tydzień można siedzieć i nie chodzić do pracy ale cały czas trzeba być pod telefonem bo w każdej chwili mogą zadzwonić, że jest się potrzebnym do pracy
-Jest możliwość dostania auta do dojazdów do pracy lecz wtedy trzeba być cały czas pod telefonem ponieważ może być opcja że kogoś innego trzeba zawiezć do pracy,
Pierwszy dzień pobytu w Holandii oczywiście dostaliśmy rezerwę i czekaliśmy na jakikolwiek odzew ale oczywiście nic takiego nie miało miejsca. Kolejnego dnia dostaliśmy informację, że jedziemy wyrobić numer sofi który jest niezbędny do legalnej pracy w Holandii. Po przybyciu do urzędu firma udzieliła nam informacji, że o 10 mamy spotkanie po czym się okazało, że to pomyłka i wszystko zostało odwołane.
Szukaliśmy w między czasie innej pracy z innymi pośrednikami ale bez jakiegoś wielkiego odzewu. W sezonie letnim ciężko jest tam znalezć pracę. Należy się przygotować na to, iż w większości firm będzie potrzebny język angielski bo o ile ja i mój chłopak znamy angielski na poziomie średnio zaawansowanym tak nasz kolega który z nami pojechał nawet nie w stopniu podstawowym wiec to było również problemem w podjęciu pracy, są firmy które mają większość pracowników którzy mówią po polsku, ale wtedy jest już problem żeby się do nich dostać.
W mojej opinii należy bardzo dogłębnie analizować pośredników i wszystkie biura, ponieważ może nam to zaoszczędzić rozczarowań. Radzę zabrać ze sobą trochę pieniążków, ponieważ nigdy nie wiadomo kiedy trzeba będzie wracać.
Dyzma 2017-07-23 02:04
Mam pytanie. Czy biuro rozliczylo sie do konca z wami za prace? Poniewaz mam z nimi problem i zastanawia mnie czy sa osoby ktore tez zostaly okradzione przez axidus w ostatnim czasie.
Zostaw swoją opinię o AXIDUS - Maasdijk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXIDUS