Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: AXIDUS

zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 21:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no rozumie. U mnie byo tak, że wypełniłem formularz, zdzwonił zweryfikował Mój angielski powiedział co będę robić i Moja dziewczyna, ile będzie godzin, poprosił o przesłanie jak najszybciej dokumentów zeskanowanych, wysłał nam adres na e-mail gdzie mamy się stawić we wtorek.
Powiedział, że w poniedziałek zadzwoni i potwierdzi tylko czy My przyjeżdżamy.
A co do Oczekiwania na telefon do Ciebie wg Mnie jak najbardziej w porządku, bo nie dołączysz do grona ludzi "czekałem 3 dni i wróciłem/łam do Polski".
Przesłał do Opola ok, Opole ma Cie w bazie i wie, że jesteś gotowa do wyjazdu.
Być może było tak, że zweryfikował ludzi ale okazało się, że np. Kilka osób za dużo, rozumiesz ? Rozumie, że się niecierpliwisz ale lepiej czekać na telefon niż tutaj na prace i mieć solaris na minusie.
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-25 21:44:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no oczywiscie rozumiem, no mi tez mowil co bede robila ze moge oprocz pakowania warzyw pakowac kapsulki kawy i ukladac bukiety reczne nadgodzinowo , ale to tylko kobiet, a jeśli chodzi o tą weryfikacje angielskiego to o co Cię pytał? jak to wygląda mniej więcej?
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 21:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma czegoś jak mniej więcej jest albo Mniej albo więcej ;) typowa weryfikacja językowa(czym się zajmujesz i tu musiałem powiedzieć więcej, hobby tu powiedziałem mniej, dlaczego chcesz wyjechać i tu powiedziałem mniej etc) znam komunikatywnie Angielski więc o to się nie martwię, bo jak zacząłem mówić po ang. to powiedział, że ok wystarczająco;)
odpowiedziałem bez zająknięcia.
Może tak być Kola, że jutro do Ciebie zadzwonią. więc nie panikuj i cierpliwie czekaj.
Poza tym czy byłaś kiedyś w Holandii?
zdjecie uzytkownika
Zabojadek - 2015-01-25 21:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chlopaki mcie moze namiar na kogos konkretnego z tej agentury kto by polapal tam robote dla chlopaka i dziewczyny . bo przyjechalem do NL w piatek z dziewczyna i co sie okazalo pracy nie ma a wszystkiemu jest winna pewna stara [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z Krapkowic. dajcie znac jak macie jakies namiary , zjechalem z polnocy (Alkmaar) na poludnie ,bo mam miec jutro rozmowe w POlluxie ale czytajac opinie tez nie jest za ciekawie . PZdr 600
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 21:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pollux ? słyszałem ale sie nie wypowiadam bo ile ludzi tyle opinii.
Masz doświadczenie przy czymś ? Mięso, magazyn ?
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-25 21:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tzn wiesz mój angielski jest ok , gorzej z angielskim mojego chłopaka oto się trochę boję. Pytam, bo nigdy nie weryfikowano mojej znajomości przez telefon rozumiesz, i nigdy nie wyjeżdzalam nigdzie przez agencje. Pracowalam dwa razy w Anglii ale w Holandii jeszcze mnie nie bylo,a Ty byles?
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 21:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kola, to by wyjaśniało dlaczego czekasz na telefon już Ci tłumaczę: zaczynając pracę w Holandii, agencja pracy MUSI i tu podkreślam w pierwszej kolejności wyrobić Ci tzw Sofi (Burger service nummer)numer to jest odpowiednik NIP w Polsce, który już nie obowiązuje (chyba, że zakładasz własną działalność), i na podstawie tego odprowadzają podatki w Anglii to się nazywa NIN i bez tego też nie rozpoczniesz pracy, więc w tej sytuacji możliwe, że w pierwszej kolejności biorą ludzi, którzy ten numer Sofi już mają rozumiesz? Nie słuchaj bzdur, że za wyrobienie Sofi numeru agencja zgarnia jakąś kasę bo to są totalne bzdury. To jest OBOWIĄZEK w momencie zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
Zabojadek - 2015-01-25 22:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wlasnie chodzi o to ze nie ,tutaj niestety jestem pierwszy raz i moja dziewczyna tez, jestesmy tutaj 3 dni i przewalilismy juz prawie cala kase ,nawet nie wiadomo jak teraz wrocic do domu,bo firma do ktorej jechalismy kategorycznie nie pozwalala jechac wlasnym autem tylko kazali jechac busem ,niby z tego wzgeldu ze policja jest strasznie cieta na polskie auta w ich rejonie,a bylismy na ich kwaterze 200 metrow od morza. a teraz mamy 10 km do granicy z Belgią, zeby przyjechac tutaj. pracowalem na produkcji ,magazynie ,ale tylko w PL w NL nawet SOFI jeszcze nie mam no bo jak,skoro jezyka zbytnio nie ogarniam, to sam do urzedu nie pojde ..
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-25 22:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiem, że bez SOfi nie mozna podjąć pracy i rozumiem,że w pierwszej kolejności biorą ludzi, którzy posiadają numer wiadomo, żeby uniknąć załatwiania dodatkowych spraw. a do Twojej dziewczyny dzwonil oddzielnie i sprawdzał jej angielski, czy podczas jednej rozmowy po koleji Ty i Ona? wiem, ze glupie pytania zadaje ale chce takie rzeczy wiedzieć , żeby jakoś chł emocjonalnie przygotować;p
zdjecie uzytkownika
Zabojadek - 2015-01-25 22:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
POza tym moj przypadek jak dzwonilem wczoraj do 40 roznych agencji jest pierwszym takim przypadkiem,bo nikt nigdy do nich nie zadzwonil ze ma taki problem jak ja, ale musialbym ci powiedziec jak bylo w od poczatku do konca bo tak to nie zrozumiesz jaka lipa mnie tu zastala :) zreszta siebie mi nie szkoda,patrze pod wzgledem dziewczyny ,bo strasznie to przezywa,te podroze i ogolnie przeprowadzki co chwile z hotelu do hotelu, z miasta do miasta .
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 22:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok rozumie więc zabojadek powiedz Mi jesteście na wiekówce czy po ?Co do Polskich blach racja jest nagonka ale po pierwsze Policja ma to gdzieś i nic do Ciebie nie ma tylko autka z napisem DOUANE to jak u nas straż graniczna oni mogą kazać Ci odwieźć auto do domku w Pl ale warunek jeden: Musisz być zameldowany w NL i albo zostawiasz auto w PL albo opłacasz belasting, więc rozumiesz czemu większość agencji nie daje meldunku ?;)
zdjecie uzytkownika
Zabojadek - 2015-01-25 22:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No kminie kminie chociaz z tymi oplatami za auta polskie sa troche [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a co do wiekowki to moja dziewczyna ma 22 lata skonczy za pol roku 23 , a ja za 2 miechy bede mial 24 , ogolnie troche chała tutaj z tym wszystkim ,ale jak juz wszystko ogarne w sensie albo robote tutaj albo powrot do kraju, to tak czy siak w Krapkowicach zawitam zeby polamac tamtej starszej pani nogi, ręce i Bóg wie co jeszcze, wyjazd z dnia na dzien, 3500 plnow w plecy i kupa straconych nerwow ,czy to jest gra warta swieczki ?
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 22:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kola nie zweryfikował Mój poziom języka i wystarczyło.
Zna angielski na poziomie jak i ja.
Kola więc nie panikuj i odrobinę cierpliwości.
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-25 22:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a slyszales może o waldemarze mireckim ktory załatwia prace przy pakowaniu warzyw i owocow i podaje numer tel ? dzwonilismy tam z chlopakiem i mowił ze są wyjazdy ze dzis byl wyjazd ze we wtorek bedzie i w czwartek prawdopodobnie, ze 5,5e 6,5 e na godzine , mieszkanie w bungalow domkach , gwarantowane 37,5 godziny. Slyszal może ktoś o tym , bo w necie nic nie moge znaleść
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 22:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zabojadek sporo popłynąłeś na wyjazd. Wiesz opłaty za auta wg mnie są ok. popatrz My mamy podatek w paliwie a oni nie i przelicznik 1 euro = 1 zł, zarabiasz w euro wydajesz w euro prawda ? wiec nie przeliczaj na Polskie pracując i będąc w NL.
Dla dziewczyny zapewne byłą by praca od ręki na kwiatach albo na mięsie bo dojścia mam na wiekówce ją wezmą, Ty poza wiekówką ale próbować możesz.
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 22:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kola po pierwsze nie pchaj sie w dodatkowego pośrednika, bo w NL ich nie brakuje. To działa tak, koleś otworzył Swoją działalność ma układy w biurem X nagania ludzi i bierze prowizje np. Podpisując z nim umowę w umowie masz zapisek, że np. z pierwszej wypłaty płacisz 100Euro prowizji za podjęcie pracy, to jest wszystko legalne ponieważ Ty podpisując umowę zgadzasz się na te warunki rozumiesz? jak chcesz ryzykować to już przez agenture.
Co do stawek wiekowych to od kwoty brutto odejmij 2 euro w zaokrągleniu i tyle masz kwote netto na rękę ( po odliczeniu zakwaterowania, ubezpieczenia, dojazdu do pracy etc).
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 22:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poza tym co do godzin żadna agentura nie zagwarantuje Ci godzin bo oni nie mają sami tej gwarancjo czasem się takie zdarzają ale to rzadko. Wiec na umowie nie masz zagwarantowanych godzin, ale jeżeli jesteś ok, to i prace masz codziennie.
Wiem z autopsji. I jeżeli chcesz coś załatwić w sprawie godzin np. to pamiętaj, żeby zawsze rozmawiać dosadnie a nie kur*** i ch**** bo tym nic nie zdziałasz.
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-25 22:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz racje... do głowy mi takie cos nie przyszło. eh to chyba pozostaje mi czekać na axidusa. a tak apropo byłeś w Holandii masz swoje opinie o agencjach i axidus wypada u Ciebie ok ?
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 22:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz ja byłem w NL, teraz jestem na Urlopie w Pl a zmieniam pracę ze względu, że ja już dawno po wiekówce jestem a Moja dziewczyna ma wiekówkę jeszcze i znalazłem pracę dla par, nie mam złej pracy ale nie ma pracy dla niej więc rozglądam się za inną pracą i akurat natrafił się axidus.
chce być z nią dlatego zmieniam bo pewnie byś o to zapytała.
Co do Axidusa wiesz hasło reklamowe mnie nie rusza, jak przewiniesz strony i poczytasz od strony 39 opinie za zeszły rok, to wypada 70% na tak. Najważniejsze, że płacą i dadzą zarobić a warunki mieszkaniowe kwestia przyzwyczajenia i dbania o Swoją czystość tak? Nie wiesz na kogo trafisz, więc uodpornij się na opinie typu jest taka czy siaka firma, pojedź sprawdź i się przekonasz tylko bądź przebiegła jak będziesz miała mniej godzin, a Twój chłopak normalnie, zawsze możesz cv porozsyłać i dzwonić po firmach będąc w Nl prawda ? więc nie zrażaj się tym, że np. będziesz jeden dzień w domu bo pracując na Holenderskim kontrakcie maż określone godziny a wiesz czemu ludzie narzekają, że harują po tyle godzin i mają mniej kasy? Pomyśl, do 50 godzin w tygodniu jest ok, powyżej 50 godzin w Holandii podatek podwyższa się do 60%, więc dostajesz mniej wypłaty prawda ? Więc sama Sobie odpowiedz dlaczego ludzie narzekają, że mało zarabiają i jedno tak na przyszłość: Nieznajomość prawa nie zwalnia Cię z jego nieprzestrzegania więc jadąc do Nl poczytaj troszkę o ich warunkach podatkowych pracy etc a później na samym końcu komentarze ;)
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-25 22:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki bardzo, powiem szczerze, ze takie rady kierowane bezpośrednio trafiają, sporo opiń przeczytałam, i przez to te obawy, i przede wszystkim pierwsze chęci wyjazdu z agencji za granicće, chccemy zarobić na życie, zabawy czy inne nam nie w głowie. Prawda jest taka, że jak się samemu nie przekonana to się niczego nie będzie miało, doświadczenia budują człowieka mimo wszystko, te dobre jak i te złe.
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 22:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie chodzi o to, żeby trafiały tylko właśnie Ci wytłumaczyłem bez żadnych ku*** czy ch**** jak realnie wszystko wygląda.
Popatrz teraz na to, że jedziesz i okazuje sie, że faktycznie nie masz pracy przez 3 dni i wtedy rzucasz mięsem na prawo i lewo, że firma ch**** czy taka a nie inna prawda ? Czy, że byłam w tej firmie, nie było roboty było ch**** a wg Mnie lepiej napisać, że byłaś w firmie, warunki mieszkaniowe były jakie były na luksusy nie licz a pracy było mało, więc zjechałam bo być może nie trafiłam w sezon i taka opinia jest najbardziej rzetelna wg Mnie.
Ja nie jadę na zabawę ale do pracy ale wiem, że 50 godzin nie mogę przekroczyć bo podatek wskoczy na 60%, więc jesteś do tyłu z kasą a jak ktoś nie wie to później wypisuje takie a nie inne opinie. Tak samo jak popatrz na to ,że firma płaci pierwsze dwa razy tygodniówki a później miesięcznie i pewnie też Mi nie odpowiesz dlaczego prawda ? Ale spróbuj może Ci się uda :)
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-25 23:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moge sie tylko domyslac, ale nie bede pisala , zeby sie nie wydurnić;p a jesli pracodawca mowi ze mam pracowac a to by bylo juz przekroczenie tych 50 godzin to moge odmowic powolujac sie na to?
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 23:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No napisz, śmiało najwyżej Cię poprawie.
Nie pracodawca na Holenderskiej umowie nie da Ci pracować powyżej 50 godzin w tygodniu to raz dwa, jeżeli jakimś cudem przekroczysz te 50 godzin i wskoczysz na podatek 60% to się nie zrażaj, przy rozliczeniu podatkowym dostaniesz te kilkanaście euro zwrotu ;) Dlatego widzisz np. ktoś się przyzwyczai do tego, że pracuje po 12 godzin przez 4 dni a później ma wolne właśnie po to, żeby nie przekroczyć tej ilości godzin i nie płacić wyższego podatku ;) i co się później dzieje? że pisze opinie, że zapi***** a później dali mu wolne i firma jest ch*** :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: jakaś wieloosobowa szopka nikt nie wiedzial o co chodzi
Pytania: pytania były łatwe nie rozumiem po co one były skoro pracy i tak nie zobaczyłem
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2015-01-25 23:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wygląda tak, że jeżeli pracujesz powyżej 50 godzin tygodniowo to dopadnie Cię tzw. loonheffing bijzonder tarief tzw wyższa tabela podatkowa i jest on do podstawowego podatku +33,5% :) więc do normalnego podatku w Holandi ok.30 % dolicz ten powyżej 50 godzin, dlatego masz mniejsza wtedy wypłatę rozumiesz ? :)
zdjecie uzytkownika
kola - 2015-01-26 09:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem zeby sprawdzic czy pracownik sie utrzyma te dwa tygodnie? albo zeby mial pieniadze na starcie? nie wiem :D
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXIDUS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AXIDUS?
Zadaj pytanie
x