AXIDUS

Maasdijk

Opinie o AXIDUS

Kuba 25 2017-08-15 22:12
(usunięte przez administratora) jeśli tak to proszę o jakieś istotne info na e- mail czarnodolski22@wp.pl bo mam tam jechać za miesiąc i nie mam pojęcia jak tam jest
a nie mogę sobie pozwolic na "potknięcie finansowe" bo komornicy mnie wtedy "zjedzą" ale mniejsza o moje problemy :D
Rozalia 2017-08-15 22:23
Często narzekają na pracę osoby, które mają inne wyobrażenie tego co trzeba robić! Po co więc jadą?
1
Ona 2017-08-16 11:35
Zastanawiam się nad wyjazdem do pakowania owoców. Tak czytam i jestem zmieszana opiniami. Jadę sama i to pierwszy raz za granicę, ale pracy fizycznej się nie boje w PL swoje się orobiłam. Z mieszkaniami z tego co wyczytałam to zależy gdzie trafisz ale jak trafisz gorzej to w jakim sensie? (usunięte przez administratora)
WOOOHOOOOOOO! 2017-08-17 11:37
dostałem przelew za Tomorrowland. 16 dni pracy NETTO do wyplaty 7 tysi. Mozna???
jeste Za***scie zadowolony. Nie wiem z pewoscia sa ludzie ktorzy wszedzie znajda minusy i narzekaja ale ja polecam. Na wlasnym przykladzie wiem ze nie bylo zle!!
1
Kacper 2017-08-17 12:52
A w którym banku masz konto? Bo ja w dalszym ciagu nic nie dostalem.
3
Łysy z kombi 2017-08-17 21:27
Nikt jeszcze nie dostał hajsu za tomorrowland. No może oprócz Axidusa.
4
Zuzanna 2017-08-18 12:42
@WOOOHOOOOOOO! - dobrze to słyszeć! A czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w AXIDUS? Piszesz o wynagrodzeniu, a w ramach jakiej umowy jest podejmowanie zatrudnienie? Czy wymagana jest znajomość języka obcego? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w AXIDUS.
nowy2017 2017-08-18 12:47
witam ja też mam zamiar jechać do AXIDUSA z Częstochowy przez Agencję KLAVER i nie wiem co myśleć na ten temat po przeczytaniu wszystkich postów na temat tej firmy mam jechać za tydz z Częstochowy niech mi ktoś uczciwie oposze jak wygląda praca w jakiej firmie nie wiem ale przez AXIDUS po tych wszystkich wpisach łeb człowiekowi odmawia posłuszeństwa co robić jechać czy nie oto jest dylemat proszę o odpowiedz
Nicke s 2017-08-20 13:59
dostalem kase za tomorrowland na reke 2 tysiace pln za de facto 37 godzin pracy ale pracodawca dodal extra godziny wiec wyszlo 54,5h
gimby nie wiedza co to netto brutto wiec faktycznie brutto jest 2900 ale reszta to ubezpieczenia i podatki
ja jestem zadowolony mega bo praca ciezka nie byla i chetnie pojade za rok jak. rdzie taka opcja
Mirka 2017-08-21 12:47
Czy jesteście pewni, że nie można napisać o AXIDUS-ie coś pozytywnego. Może zdarzają się jakieś trudne sytuacje ale nie należy przekreślać firmy. Działają już dość długo, chociaż rozumiem stres osób.
Klaudia 2017-08-21 17:26
Hey , dostałam właśnie dziś ofertę na wyjazd 5 wrzesnia właśnie na to pakowanie. Pojechałaś? jedziesz? z jakiej jesteś miejscowości ?
Klaudia 2017-08-21 17:27
Hey , dostałam właśnie dziś ofertę na wyjazd 5 wrzesnia właśnie na to pakowanie. Pojechałaś? jedziesz? z jakiej jesteś miejscowości ?
Memento 2017-08-22 02:36
Napisz do mnie priv
Basia 2017-08-24 22:21
Podpowiedzcie mi czy agencja ma praca dla par w szklarniach ? Mieli na wiosnę ale może wiecie czy jest ?
Grand 2017-08-26 15:42
Hejka :)

Jedzie ktoś 29 lipca z Torunia buseem :) ?

Jak tak to zapraszam na maila daka@vip.onet.pl
Eva 2017-08-29 10:41
Hej mam wyjazd 3 wrzesnia jade pierwszy raz prosze o szczera wypowiedz czy jechac praca sortowanie
JARO 2017-08-30 13:51
Nie jedz, przynajmniej nic nie stracisz
5
Mała 2017-08-31 23:03
Hej. Ktoś wyjeżdża 5 września na owoce egzotyczne? :-)
Jasiu 2017-09-01 10:52
Będziesz miała takie owoce egzotyczne że zawiniesz się na samym początku na pięcie w drugą stronę ;)
5
Onakkkk 2017-09-01 17:13
Hej mam kechac zna chlopakiem w srode czemu nie polecasz
Nikt 2017-09-02 11:02
Było ok,
pracowałem przez całe wakacje i złego słowa nie powiem na ta agencje. a widziałem wiele.
Pracowalem na roznych zakladach (prace bardziej monotonne niz ciezkie) roznego rodzaju pakownie i sortownie.
Placa nawet niezle ja mialem 9,04 podstawy ale mialem ok 45 godzin z reguly wiec czesc byla lczona jako nadgodziny czyli 11E.
Nie musisz korzystac z ich transportu do pracy mozna kupic rower (20-80 euro na targu) albo dogadac sie z kims kto ma auto na miejscu.
Koorydnatorzy wporzatku ale z reguly nie maja czasu, na maila odpowiadaja w ciagu 2-czasem 3 dni.
wiele osob narzeka na Axidus bo mysli ze po przyjezdzie agencja bedzie calowala po nogach ze ktos laskawi edo pracy przyjechal i do niej pojdzie. w tej agencji jest zero tolerancji dla osob ktore nei stawiaja sie w pracy zwlaszcza w poneidzialek, robia imprezy na domkach maja syf albo zatargi z innymi.
wyplata zawsze na czas, pracy sporo.
acha z mieszkaniem zalezy jak trafisz i z kim jedziesz teraz duzo mieszkan sie zwolnilo bo tak jak ja studenci wyjechali
polecem
3
Mała 2017-09-02 11:48
Hahaaaa, owoce egzotyczne czy inne owoce, warzywa- nieważne. Ważne, że chcę pracować a Ty jak widać potrafisz się tylko zawijać napięcie w drugą stronę ;-)
2
JARO 2017-09-03 06:35
byłem, widziałem, nie polecam.
3
Arturoo 2017-09-03 09:39
Ktoś z Olsztyna ,chętny do wspólnego wyjazdu zawsze bedzie raźniej jak cos to pisac
buro17@o2.pl
Justyna 2017-09-04 09:38
Szkoda, że jeden człowiek próbuje zepsuć opinię agencji.
1
Tchibo 2017-09-05 00:52
Nie polecam pracy pakowanie kawy i odzieży (usunięte przez administratora)
2
Feliks 2017-09-05 11:03
Witam czy ktoś mógłby napisać co znajduje się w miejscach gdzie mieszkają pracownicy np czy jest lodówka itd. Po ile osób mieszka i co najważniejsze co należy zabrać ze sobą? Czy jakieś garnki pościel itd? Proszę niech się wypowie ktoś kto tam był i nie odradzajcie mi wyjazdu ponieważ wolę na własnej skórze się przekonać o tej pracy czy warto jechać czy nie
Feliks 2017-09-05 11:10
Witam niech ktoś napisze co należy zabrać ze sobą np garnki pościel itd???
Ania 2017-09-06 12:11
Witam wszystkich.
Orientuje się może ktoś z was czy Axidus ma oferty pracy od połowy września? Próbuję się do niech dodzwonić ale cały czas wpadam na zajęte połączenie...no cóż będę próbować dalej :) Jeśli będzie jakiś wyjazd i ktoś będzie jeszcze we wrześniu jechał to z miłą chęcią się zabiorę :) w kilka osób zawsze raźniej tym bardziej, że to byłby mój pierwszy wyjazd. Proszę was o kontakt (usunięte przez administratora)
Zeus 2017-09-06 13:12
Jedzie ktoś 12.09 z Olsztyna na produkcję jak tak to proszę o kontakt (usunięte przez administratora)
jakis typ 2017-09-06 13:28
halo czy jedzie ktos z Grudziądz we wtorek 12.09 ??? na sortowanie
Ania 2017-09-06 14:02
a wybiera się ktoś tam do pracy 19 września ? (usunięte przez administratora)
Travel Master 2017-09-06 18:37
12.09 zbieram fajna paczkę :) owocowo- warzywna :)
Ania 2017-09-06 22:26
A czy ktoś wybiera się tam 19 września?
Ania 2017-09-07 09:16
a nie chcesz przełożyć tego na 19.09 ? :)
Piotrek 2017-09-07 14:25
Ja jadę na sortowanie owoców w wrześniu 4 będzie ok :)
Oponka 2017-09-08 12:26
Wprawdzie jest mało opinii ale jak widać ludzie pracują dzięki agencji.
Ania 2017-09-09 05:48
Szukam osób, które wyjeżdżaja z Axidusa do pracy 19 września. Może jedną grupką pojedziemy ?
1
Czaki 2017-09-09 06:10
Jeżeli lubicie ryzyko to axidus spoko wybór.
2
Domi78903 2017-09-09 21:40
Dzień dobry Proszę o kontakt na r (usunięte przez administratora) Bardzo chciałabym wyjechać ale kompletnie sama sie boję .Będę bardzo wdzięczna za kontakt :) Jeśli ktoś jeszcze ktoś mógłby mi pomóc nie jechać samej to bardzo proszę napisać :) mam 20 lat i niestety zero pomocy i " znajomości" za granicą
1
Dub fx 2017-09-10 16:58
Tez mam w planach jechac na produkcję, jak ktos jedzie teraz 12 albo niewiele pozniej dajcie znac biegajacytoster@gmail.com
Mania 2017-09-12 10:34
Trudno na postawie opinii z forum wyrobić sobie zdanie o agencji. Z moich informacji wynika, że są dobrym pracodawcą.
Karola 2017-09-14 10:59
Ja jadę też 19 :)
Dzaga 2017-09-14 14:53
Raczej przekonasz sie o czym mowa, kiedy sama juz tam będziesz. Ale zycze powodzenia. Zreszta, nie chodzi o pracę w wielu przypadkach tylko o ludzi, i o to jak Cie beda traktowac
Cherry 2017-09-14 16:52
Ja będę dziś dzwonić czy da radę żeby jechać 19 września.. cherry153@vp.pl
1
Cherry 2017-09-14 16:55
Hej, ja chciałabym jechać 19 o ile będzie jeszcze miejsce.. skąd jesteś? cherry153@vp.pl
KapralH 2017-09-17 20:17
Ja mając 30 lat zarabiałem 9.95 na godzinę. Na tydzień wychodziło mi około 250 euro ma czysto po odliczeniu kosztów mieszkania, ubezpieczenia i dawało to na miesiąc jakieś 1000 euro, ale też za coś jeść trzeba było (około 200 euro na miesiac) więc dopiero te 800 euro można było zaoszczędzić. Byli jednak ludzie, którzy pracowali po 6 dni w tygodniu i po wiele godzin, to udawało im się zarobić nawet 400 euro na czysto. Nadmienię też coś o ubezpieczeniu, gdyż jest to uważam rzecz bardzo ważna i ludzie powinni być świadomi realiów. Te ubezpieczenie jest naprawdę podstawowe, wypadek może ci się zdarzyć tylko od pon do piatku, a w sobotę i niedzielę o szpitalu możesz sobie zapomnieć w jakieś nagłej sytuacji (koleżanka miała taką). Pierwsza wizyta u lekarza jest gratis i podwozi cię kierowca axidusa, a następne to już koszt 35 euro od podwózki :(, więc naprawdę bardzo nieciekawie to wygląda i najlepiej nie chorować tam wcale. Na dodatek dwie dziewczyny mialy taką nieprzyjemną sytuację, że axidus pobierał od nich ubezpieczenie przez dwa miesiące, a gdy już zachorowały i potrzebowały iść do lekarza, to okazało się, że nie mialy ubezpieczenia i musiały sobie nerwów napsuć aby to załatwić. Radzę więc po przyjdziensprawdzić tą kwestie ubezpieczenia. Ja przepracowałem tak 3 miesiące i mogę powiedzieć, że pomimo tych wszystkich negatywów, to mimo wszystko nie było aż tak najgorzej. Fajne osoby sprawiły, że czulem się trochę jak w akademiku i co ciekawe wiele osób pracuje w Axidusie na dłużej, więc moim zdaniem opinia o Axidusie nie powinna być jednoznacznie zła. W jakiej innej pracy w Polsce zarobiłbym 800 euro na czysto odliczając koszty życia? Sam zrezygnowalem z pracy dla Axidusa gdyż wyjechałem do pracy do rodziny w Niemczech, gdzie zarabiam 2500 euro miesięcznie i za te 400 euro mam normalne dwupokojowy mieszkanie dla samego siebie, pralkę i normalny internet. Tak więc mógłbym polecić Axidusa dla ludzi, którzy pierwszy raz wyjeżdżają zagranicę. Wyjeżdżając do Holandii przez te pierwsze parę miesięcy poznaliby ludzi którymi mogliby sobie wynająć później normalne mieszkanie jak też mogliby już łatwo zbaleźć pracę bez pośrednika (a już zwłaszcza, gdy znają dobrze Angielski)
natkaviki 2017-09-18 14:13
ja wyjeżdżam jutro z mężem na owoce bus z wielkopolski
Gremo 2017-09-18 20:12
Do osób które jutro jadą, możecie dać znać jak będziecie na miejscu jak jest tzn warunki itp, bo własnie się zastanawiam nad wyjazdem z tejże agencji i taka opinia z pierwszych dni powinna się przydać :D.
Zuzanna 2017-09-20 16:03
@KapralH - a ubezpieczenie o którym piszesz, jest gwarantowane przez pracodawcę, tak? Czy jest ono obowiązkowe, czy obligatoryjne? Jak oceniasz pozostałe warunki zatrudnienia? Na jaki okres standardowo podpisywana jest umowa z Agencją? Czy pracodawca wymaga znajomości języka obcego? Często bariera językowa jest czynnikiem, który nie pozwala na podjęcie pracy poza granicami Polski. Wszelkie konkretne i merytoryczne uwagi będą cenną wskazówką dla innych użytkowników, którzy mogą być potencjalnie zainteresowani podjęciem pracy w tej firmie.
Zostaw swoją opinię o AXIDUS - Maasdijk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXIDUS