Liberty Poland

Chorzów

Opinie o Liberty Poland

Minus 2017-02-22 18:13
do "Klaudia" - pomyliłaś firmy a jeśli nie to po prostu kłamiesz
2
zatrudniony 2017-02-22 18:48
Jak to nie oferują, ja pracuję jako doradca handlowy (tak naprawdę to sprzedawca, kasjer, magazynier, sprzątacz, księgowy, bankier, telemarketer bo pod stanowiskiem "doradca klienta" jest ukryte 150 innych zawodów) i mam umowę o pracę. Niestety jest to minimalna krajowa + premia o której można pomarzyć bo plany są nierealne do wykonania.
9
Gryziok 2017-02-25 08:38
Ludzie uciekają z firmy,a ich to nie obchodzi. Podstawą powinna być trochę większa niż aktualne . Proponuję kierownikom i zarządzie zastanowić się czy nie warto podnieść tych podstaw bo co jakiś czas nowy handlowiec to strata dużego czasu. W aktualnych czasach warto go utrzymać bo nauczyć nowego co i jak +akcja rejstracja napewno wam nie pomaga
Maja 2017-02-27 14:45
Czy zapoznaliście się już z wywiadem udzielonym przez przedstawicieli firmy Liberty Poland? Uczestniczyliście w którymś ze spotkań integracyjnych, o których wspominają Dyrektorzy Liberty Poland?
Damian 2017-02-27 20:52
Integracje akurat są mega fajne. Szkoda tylko że zawsze ktoś musi zostać w sklepie, no ale inaczej się nie da. Z tego co pamiętam to od 3 lat maj lub czerwiec się odbywają.
Bulba -36@o2.pl 2017-02-28 20:43
Witam,,czytam i oczom nie wierzę ....
Co firma płaci na czas??? Syn do dziś nie otrzymała wynagrodzenia za styczeń !!!
Przepracował cały luty ,więc za chwilę powinna być druga pensja .
Skandal ,nikt z nudów nie podejmuje pracy zarobkowej !!!
Nas nikt się nie pyta na poczcie czy jest pensja tylko trzeba media zapłacić !!!

Dział sprzedaż Polkomtel oraz Cyfrowy Polsat.
Liberty Poland 2017-03-01 08:51 [pracodawca]
Dzień dobry,
bardzo prosimy o bezpośredni kontakt na marketing@liberty.eu. w celu jak najszybszego wyjaśnienia sprawy. Takie sytuacje są niedopuszczalne.
Maja 2017-03-01 11:15
Zapoznaliście się już z aktualnymi ofertami pracy? Obecnie firma Liberty Poland poszukuje Specjalistów ds. sprzedaży, Doradców Klienta Biznesowego oraz Telefonicznych Doradców Klienta. Zamierzacie aplikować?
andy 2017-03-02 19:51
Proszę Państwa tu aż się głęboko mylicie ponieważ nawet konsultanci telefoniczni Plusa w firmie maksimum mają umowy o pracę więc mijacie się z prawda ja nie mówię, że od razu ją się dostaje ale po jakimś czasie a ta firma współpracuje z Plusem więc proszę o nie pisanie takich bzdur, że jest to zależne od stanowiska na jakim się pracuje
andy 2017-03-02 19:53
ale nie kolego na stanowisku jako konsultant telefoniczny czyli po polskiemu telemarketer
Liberty Poland 2017-03-03 10:14 [pracodawca]
Przypominamy, że firma Liberty Poland w swoich strukturach ma wiele działów i zespołów, w związku z czym rodzaj umowy o pracę zależy od stanowiska pracownika.
Minus 2017-03-03 15:16
Szanowne Liberty Poland - czy zdajecie sobie sprawę jak bardzo ośmieszacie się takimi wpisami ? Wychodzi na to, że nie potraficie napisać zdania po Polsku. Czy słyszeliście może o znakach interpunkcyjnych ? To co napisaliści jest tak nieskładne i kwadratowe, że trzeba mocno się skupić, żeby dowiedzieć się o co chodzi. (Ciekawe czy tym razem znowu Wasz wpis zostanie usunięty tak jak ostatnio)
Kuba123 2017-03-03 18:57
Cześć,

To i ja się podzielę. Zostałem zaproszony na rozmowę w salonie w Warszawie na ulicy Chłodnej przez zastępcę kierownika - Pana M. Osoba, która mnie zaprosiła na rozmowę nawet się nie zjawiła, nie napisała maila, nie zadzwoniła, nie napisała sms, z prośbą o przełożenie rozmowy na inny termin. Obejrzałem nowe telefony i pojechałem do domu, wnioski wyciągnijcie sami.
Pracownik 2017-03-04 04:23
W zeszłym roku integracja była w Zakopanem było megaaa a gdzie w tym roku ?
Maja 2017-03-06 09:28
@Pracownik jakie są Twoje wrażenia z pracy w firmie? Chętnie również usłyszymy na temat działań integracyjnych w Liberty Poland.
Liberty Poland 2017-03-06 11:19 [pracodawca]
Dziękujemy za porady lingwistyczne.
Liberty Poland 2017-03-06 11:23 [pracodawca]
Dzień dobry,
bardzo prosimy o bezpośredni kontakt na marketing@liberty.eu. w celu jak najszybszego wyjaśnienia sprawy.
Maja 2017-03-06 11:42
Osoby zainteresowane aplikacją do Liberty Poland zachęcamy do zapoznania się z zakładką Rekrutacja: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,100733,0,0,rekrutacja
rozczarowana 2017-03-10 10:06
Pani rekruterka nie potrafiła odpowiedzieć na pytania dotyczące zatrudnienia. Niejasne warunki. Odmówiłam. W związku z wieloma niepochlebnymi ocenami - wydaje się mocno podejrzane.
Liberty Poland 2017-03-10 10:33 [pracodawca]
Dzień dobry,
bardzo prosimy o informację w jakim dziale była Pani na rozmowie kwalifikacyjnej? Chcielibyśmy wyjaśnić sytuację.
Maja 2017-03-10 10:34
@rozczarowana kiedy wystąpiła taka sytuacja? Co było niejasne? Chętnie dowiemy się więcej na temat tej rozmowy. W razie wątpliwości odnośnie procesu rekrutacji warto też skontaktować się bezpośrednio z firmą. Taki feedback również ze strony osób rekrutowanych może być przydatny dla firmy. Kontakt do firmy znajdziesz tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,100733,0,0,kontakt
ant2314 2017-03-18 14:57
szukajacym odradzam aplikowania, szkoda czasu. Proponowane wynagrodzenie juz na wstepie odtraca i jest demotywujące az prosza sie panie rekrutujace aby zapytac czy za takowe same podjelyby sie pracy. Nikt nie pracuje dla satysfakcji tylko dla pieniedzy chyba ze jest milionerem ale wtedy po co pracowac
4
Natalia 2017-03-21 18:05
Liberty Poland bardzo fajna firma, praca dla ludzi aktywnych.
Lorak 2017-03-28 18:52
Mam pytanie do Liberty. Czy planujecie otwarcie jakiegos callcenter na terenie warszawy badź okolic w najblizszym czasie?
andy 2017-03-29 21:02
tak na stanowisku konultant telefoniczny
Liberty Poland 2017-03-30 12:33 [pracodawca]
Dzień dobry, w tej chwili nie planujemy.
Magdalena 2017-04-06 09:20
@Liberty Poland, jestem zainteresowana ofertą pracy jako reprezentant handlowy (woj. zachodniopom)
pytanie mam czy jest to praca na jedną zmianę ośmiogodzinną ze stałą stawką 2tys brutto? Mogłabym prosić o więcej informacji? proszę o inf , mail: skaska2399@gmail.com
Liberty Poland 2017-04-06 15:14 [pracodawca]
Dzień dobry,
już wkrótce się z Panią skontaktujemy.
Luiza 2017-04-12 23:15
Mam pytanie ile w Liberty Poland może zarobić specjalista ds. sprzedaży? Czy do podstawy dochodzi prowizja od sprzedaży ?Jaka jest atmosfera w firmie czy daje sie pracować bo słyszałam, że ok? Proszę o info
Liberty Poland 2017-04-13 08:35 [pracodawca]
Dzień dobry,
zapraszamy do udziału w procesie rekrutacyjnym. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej udzielimy odpowiedzi na dodatkowe pytania.
Minus 2017-04-13 15:23
To raczej źle słyszałaś bo jeśli przeczytasz to forum to zorientujesz się, że atmosfera w firmie nie jest ok.
Liberty Poland 2017-04-13 16:12 [pracodawca]
Dzień dobry,
Ocena atmosfery w pracy jest subiektywna, tworzona według indywidualnych potrzeb. W przypadku jakichkolwiek nieprawidłowości, zapraszamy do kontaktu.
andy 2017-04-15 14:55
wszystko zależy od koordynatora ale jedno można powiedzieć o Liberty Poland w Chorzowie, że dla mnie paranoją jest jedna rzecz, że jak nie ma nikogo z kierowników czy koordynatorów to na salę nie można nawet wejść choć nie wiem czy cokolwiek tam można byłoby wynieść ponieważ na sali jest monitoring a na dole w budynku jest tez ochroniarz więc głupota jakich mało, że jak pracownik przyjdzie wcześniej do pracy to na salę sprzedażową nie ma prawa wejść
Marika 2017-04-18 18:28
Pracując w Liberty Poland mogę powiedzieć, że obecnie nie jest łatwo prowadzić taką działalność. Osoby, którym nie do końca odpowiada taki rodzaj pracy nie będą zadowolone.
Alex 2017-04-21 22:45
Nie szanują pracownika!!!
andy 2017-04-22 14:01
ja tam pracowałem i się dziwiłem, że po miesiącu mnie stamtąd nie wyrzucili bo nie szło mi wogóle a zatrudniałem się w marcu 2015 a zwalniałem się stamtąd w lipcu i byłem najszczęśliwszym człowiekiem na świeci odchodząc stamtąd choć teraz może was zdziwić, że dalej pracuje w Plusie ale nie w salonie tylko też w callcenter tylko w maksimum w Katowicach i jest o niebo lepiej tam niż w Liberty tam nie ma takiej presji jak w Liberty i przede wszystkim jest możliwość otrzymania umowy o pracę a w Liberty w callcenter o tym można tylko pomarzyć bo to nie osiągalne
Liberty Poland 2017-04-24 08:58 [pracodawca]
Dzień dobry,
Szacunek dla pracownika jest dla nas bardzo ważnym aspektem w codziennej pracy. Prosimy o każdorazowe zgłoszenie sytuacji, które Państwa zdaniem są nieodpowiednie w Dziale Zarządzania Zasobami Ludzkimi.
Obserwator 2017-04-29 15:27
Mam już długi staż pracy i widzę jak się niektórzy zachowują, dokuczając innym. Sami sobie robimy piekiełko w pracy.
andy 2017-05-02 08:40
przede wszystkim w Chorzowie trzeba nauczyć szacunku do innych osób koordynatorów bo tam to różnie bywa bo jedni mogą robić co chcą a drudzy pomimo tego, że realizują cele na poziomie ponad 100% są gorzej traktowani
andy 2017-05-02 14:49
powiem szczerze, że szacunek przynajmniej w Chorzowie do pracowników jest taki sobie ponieważ jak się koordynator dowiaduje, że ktoś szuka pracy to ma już u tej osoby przechlapane na każdym kroku ja się sam o tym przekonałem
greg 2017-05-06 00:05
Wczoraj miałem okazje być na rozmowie w placówce w Poznaniu przy Pl Andersa 5. Moje pierwsze wrażenie było całkiem ok. Rekruterzy mili. Jednak spodziewałem się bardziej ambitnych pytań. Dzień wcześniej byłem na rozmowie w markecie budowlanym i tam mnie całkiem solidnie przeczołgano. Tu rozmowa była bardzo ogólnikowa, miałem wrażenie, że to czasami Ja sam podtrzymywałem tempr rozmowy. Mam spore doświadczenie i już sporo lat pracy za sobą ale nie przypominam sobie podobnej rozmowy. Spotkanie bez pomysłu. Naturalnie zgodnie z szablonem takich spotkań, wypadało o coś zapytać. Zapytałem. Odpowiedzi, które uzyskałem były mało konkretne. Ale padł jeden konkret: Telefon jeszcze w dniu dzisiejszym z informacją czy będę w drugim etapie czy też nie. Bez względu na wszystko obiecał rekruter kontakt telefoniczny. Cisza. I to już wystawia świadectwo tej firmie. Niby korpo z cyklu "Bą tą pierdą" a tak naprawdę słoma w papciach. Nie wolno lekceważyć ludzi. Gentlemen's agreement ponad wszystko. Takie moje zdanie. Stanowczo nie polecam. Straciłem czas.
1
cudak 2017-05-08 23:02
Mógłby ktoś podzielić się informacją co nowego słychać w firmie.? Ciągle czuję sentyment do firmy i dlatego tak dopytuję się. Jak tam atmosfera w firmie? Widziałem sporo nowych ofert czyżby firma sie powiększała?
Liberty Poland 2017-05-09 11:13 [pracodawca]
Cieszymy się, że miło wspomina Pan naszą firmę.
W związku z dynamicznym rozwojem i powiększeniem firmy, szukamy nowych pracowników.
Liberty Poland 2017-05-09 11:13 [pracodawca]
Cieszymy się, że miło wspomina Pan naszą firmę.
W związku z dynamicznym rozwojem i powiększeniem firmy, szukamy nowych pracowników.
Minus 2017-05-09 11:17
Czy mógłbym prosić aby "Liberty Poland", które tak aktywnie i elokwentnie stara się bronić na tym forum mogło odnieść się do powyższego postu kolegi "grega" ?
Minus 2017-05-09 13:22
Cudak - poczytaj komentarze na tym forum i najlepiej dowiesz sieco nowego w firmie.
1
Liberty Poland 2017-05-09 13:50 [pracodawca]
Dziękujemy za subiektywne odczucia po rozmowie kwalifikacyjnej. Skontaktowaliśmy się z naszym Punktem Sprzedaży w Poznaniu w celu wyjaśnienia sytuacji. Informację o kolejnym etapie rekrutacji otrzymał Pan na drugi dzień.
Pierwszy etap rekrutacji jest etapem zapoznawczym, kolejne etapy procesu rekrutacyjnego weryfikują kompleksowo umiejętności.

Dziękujemy za udział w procesie rekrutacyjnym.
Henry 2017-05-16 20:34
Co słychać nowego w firmie? Firma ma dość dużą ofertę pracy?
Szakul 2017-05-20 20:46
Nie wiem co Wy macie do tego call center. Według mnie atmosfera [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w oddziale częstochowskim. Ludzie pomocni dla nowych pracowników, luz w pracy, nikt nad Tobą nie stoi, nie karze Ci tłuc umów, praca bez presji. Stawka na godzine zwiększająca się z miesiącami pracy, i co najważniejsze, zarówno student jak i osoba bez statusu ucznia dostaje na rękę tyle samo co jest wielkim plusem. Na samej sprzedaży można zarobić premie wartości wypłaty. Jeśli chodzi o callcenter to polecam jak najbardziej na pierwszą pracę
Antonina 2017-05-22 23:24
Bardzo fajna firma, podoba mi się ich aktywność na forum. Ludzie denerwowali się czytając te niektóre wpisy a teraz można będzie od razu je zweryfikować lub wyjaśnić. Błędy lub niedociągnięcia to wynik złej pracy ludzi, a nie firmy, trzeba po prostu pracować.
Zostaw swoją opinię o Liberty Poland - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Liberty Poland