Liberty Poland

Chorzów

Opinie o Liberty Poland

Zdziwiony 2015-08-12 15:23:31
Znów pojawiło się ogłoszenie rekrutacyjne na stanowisko Specjalisty ds. personalnych. Co się takiego dzieje w dziale (usunięte przez administratora) że ciągle jest wakat na to stanowisko? Nie wierzę także w ciągły rozwój Firmy, bo oferta pokazuje się regularnie co kwartał od 1,5 roku. Tu zwracam uwagę Zarządu - może należałoby przyjrzeć się (usunięte przez administratora) .
minus 2015-08-19 12:23:03
Piszesz w taki sposób jakbyś pracował w dziale marketingu Liberty.
Jeśli Tobie zależy na tym stanowisku to dlaczego reklamujesz go innym ?
szklanka22 2015-08-26 21:06:56
Ostatnio byłam tam na rozmowie i proponują umowę na czas zastępstwa i się zastanawiam czy zadzwonią
MIA 2015-09-01 12:38:56
Ojj liberty liberty ... temat rzeka ;) tyle powiem
1
max 2015-09-13 21:55:22
PH doładowań pp i t.eleltr.
mamax 2015-09-13 21:59:46
Cała prawda o dziale doładowan i t. Elektro
olga 2015-09-25 10:04:07
nie odprowadzają pracownikom składek do ZUS
2
Logan 2015-10-07 08:20:33
To, że nie odprowadzają składek do ZUS nie jest Twoim problem tylko ich, bo dla ZUS podstawą jest stosunek pracy. Jeżeli ten występuje to składki są naliczane, a za odprowadzanie jest odpowiedzialny pracodawca i jeżeli nie odprowadza to nie ma to żadnych negatywnych skutków dla pracownika.
wiedzący 2015-10-14 21:47:43
Nie dadzą ci umowy o pracę tylko zlecenie. Chyba że od razu załapiesz się na koordynatora. Ale zwykły konsultant może robić kilka lat na zleceniu.
niezadowolona 2015-11-04 22:25:48
hahahahahaa , nie ma co marzyć ,ze odrazu dostanie się umowę o pracę ? Jej się tam wgl nie dostanie . Ja tak sobie zdecydowałam ,że jednak napiszę opinie o tej firmie ;] Więc tak : pracowałam tam w 2011 roku -2012 ( i wtedy było super ) choć pod koniec 2012 juz zaczelo się coś psuć. Potem poszlam na macierzyński ( jeszcze wtedy był pół roku ) i wróciłam dokłądnie w lipcu 2013 roku. Pracowałam tam d połowy grudnia 2013 roku . I powiem bardzo krótko : Nie polecam !!!!!!! absolutnie !!!! praca dobra dla desperatów . Nie wiem czy ta stawka dalej jest taka sama , ale ja po macierzyńskim otrzymałam stawkę (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Ja dzisiaj pracując zdalnie po 4 godziny dziennie zarabiam 3 razy więcej niż tam pracując po 6h. JUż dalej nie będę pisać , bo tylko jeszcze bardziej was pogrąże, jakbym napisała o jeszczej jednej rzeczy ,która była totalnie chamska !!!!aaaa i jeszcze jedno . Uważajcie na pana (usunięte przez administrator (usunięte przez administratora)
Nusia95 2015-11-05 16:03:26
Kazdy kto trafi do eweliny d w chorzowie to juz ma przes...rane , laska tak naciska i obraza ze ino miesiac z nia wytrzymalam,serio nienawidzila mnie jakis ma problem ze soba i na wszystkich sie wyzywa, staralam sie na tyle ile moge to caly czas dostawalam komunikaty ze kto mi pozwolil wejsc na ta baze jak nie zrobilam umowy ,jak nie zrobilam jeden dzien umowy zadnej odrazu byla haja ,zarzuca wszystkim ze nie pokonujemy obiekcji klient mi mowil ze ma juz dwa telefony to ja zapytalam moze ktos z rodziny bylby zainteresowany to ona mowi ze jak takie cos slyszy to ja krew zalewa jest naprawde [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ewelina wiec serio nie radze isc do tej pracy jest za duzy nacisk i przez eweline wlasnie sie zwolnilam bo nie umie normalnie rozmawiac z pracownikami tylko drze pysk , naprawde jest zalosna
4
gość 2016-02-21 18:52:46
Zastanawiam się nad praca w CC Liberty. Mógłby ktoś coś więcej powiedzieć. Jakie zarobki, ile "umów" trzeba zrealizować, ile jest przerw itp
Z góry dziękuję ;)
3
Zainteresowany 2016-03-17 13:49:58
Cześć czy możecie coś powiedzieć o zarobkach w dziale prepaid i tranzakcji elektroninych
MARCIN 2016-03-18 14:02:01
Witam. jakie zarobki jako specjalista ds sprzedaży w punkcie? Prozę o informacje ponieważ rozmyslam taką pracę
asdf 2016-04-11 16:38:42
Czy na stanowisko reprezentanta handlowego mają jakąkolwiek szansę studenci zaoczni?
Liberty Poland 2016-04-14 11:31:36
Wśród naszych pracowników jest wiele osób studiujących zaocznie, więc oczywiście jest taka szansa. Zapraszamy do wzięcia udziału w rekrutacji.
burn 2016-04-15 20:00:45
czym się różni praca reprezentanta handlowego od przedstawiciela ? Ostatnio u mnie w regionie były dwie oferty na pracuj.pl jeden przedstawiciel drugi reprezentant.
emj 2016-04-16 20:11:24
dział prepaid - sprzedaż kart startowych - Fabia bez gps a premia nie jest większa od podstawy
obecny Reprezentant Handlowy 2016-04-16 20:39:28
Praca na stanowisku Reprezentant Handlowy. Tak na prawdę wszystko zależy od kierownika obszaru sprzedaży (usunięte przez administratora) , od terenu (akceptacji marki na danym obszarze) oraz od jego wielkości. Auto bez gps do użytku prywatnego (na początek citroen Nemo - dwuosobowe pół dostawcze auto), karta multisport, ubezpieczenia etc. Wynagrodzenie przelewane pod koniec miesiąca (za miesiąc bieżący). Generalnie ok. Kłopoty, które możecie napotkać (nie musicie) - nierealne plany sprzedażowe - ustawa o rejestracji prepaid (część ustawy antyterrorystycznej), co zmieni całkowicie kształt tej pracy i być może będzie się to wiązało z redukcją etatów - rozliczanie stanów magazynowych (sprzedaż jest w systemie vansellingowym) Pytania, które warto zadać na rozmowie: - o ustawę - o poziom realizacji planów w obszarze sprzedaży w którym będziecie pracować (od 90 do 105 to przyzwoity wynik) - o ilość przedstawicieli, którzy pracowali na etacie o który się ubiegacie w przeciągu dwóch ostatnich lat (jak był jeden to jest szansa, że będzie ok) Dodam jeszcze, że obecnie poziom kontroli pracy RH jest bardzo wysoki a premie są ucinane za wszelkie nieprawidłowości (np. brak zdjęcia w punkcie, brak zeskanowanego startera)
obecny Reprezentant Handlowy 2016-04-16 20:45:44
Reprezentant Handlowy jeździ po punktach sprzedaży detalicznej, zatowarowuje je, buduje ekspozycję.
elmo 2016-04-18 15:25:56
O jakiej podstawie mówmy na stanowisku reprezentanta handlowego?
Zainteresowany 2016-04-22 16:13:42
A stanowisko przedstawiciela ? Zaznaczę nie reprezentant tylko przedstawiciel. U mnie w mieście (slupsk) niedawno było ogłoszenie na przedstawiciela handlowego a teraz jest tylko na reprezentanta czy to błąd czy dwa różne stanowiska?
obecny Reprezentant Handlowy 2016-04-24 23:03:40
z premią jest to obecnie (na początku) (usunięte przez administratora) średniej krajowej. Po dwóch latach średnia krajowa. Aktualnie premii czasami nie ma w ogóle.
Obecny rh 2016-06-02 18:15:00
Ogolnie premia jest zawsze wyplacana, gorzej z realizacją parametrów np.matryc sprzedażowych,ktore juz są na poziomie nierealnym do zrealizowania, niestety piecze nad ty trzyma (usunięte przez administratora) sprzedaz, raz lepiej raz gorzej, jak wszedzie, ogolnie nie ma tragedii, gorzej z ciaglymi kontrolami ktorych kiedys nie bylo, teraz sa co miesiąc, (usunięte przez administratora) , trzeba miec bardzo wysoki standard na pos co czesto bardzo rzadko osiągnąć
StalyKlient 2016-08-16 21:08:13
Pracowałam rok i mam duzo do powiedzenia. Jak robisz umowy jesteś super, jeden dzień wyjdziesz z zerem następny dzień przychodzisz na godzinę 10 do pracy a ustalaliście że chodzisz tylko na 8:30. Ciągle coś zmieniają. (usunięte przez administratora)
konkretny 2016-08-16 21:12:52
zarobki w tej firmie są żałosne i uwłaczające godności człowieka - tyle w temacie tej firmy bo jak by nie było pracuje się dla pieniędzy
3
Liberty Poland 2016-08-30 16:29:45 [pracodawca]
Dzień dobry, wielokrotnie prosiliśmy, aby w swoich komentarzach podkreślać dział, w którym się pracowało. Firma posiada złożoną strukturę, w związku z czym ułatwi to lokalizację problemów. Ponadto pragniemy zauważyć, iż wysokość zarobków oraz ocena ich poziomu jest indywidualna. W razie pytań zapraszam do kontaktu.
zorro 2016-09-09 08:46:26
Na jaką podstawę można liczyć brutto jako reprezentant handlowy?
zorro 2016-09-09 08:48:56
Jaka podstawa na start brutto/netto?
Marek 2016-09-09 08:55:15
Dzień dobry, proszę o informacje na jaką podstawę może liczyć reprezentant handlowy w Państwa firmie.

Z góry dziękuje za odpowiedz
Adamus 2016-09-12 10:50:40
Od dłuższego czasu widnieje ogłoszenie oferty na reprezentanta handlowego - ok. 4 miesiące. Czy są to oferty aktualne czy firma chce mieć w bazie potencjalnych chętnych pracowników na wypadek ewentualnego zwolnienia pracownika aktualnie zatrudnionego na tym stanowisku ?
Adi 2016-09-12 14:42:55
Oferta pracy na stanowisko Reprezentant Handlowy (różne lokalizacje) widnieje od ok. 4 miesiecy. Czy firma rzeczywiście szuka pracowników, czy na razie chce stworzyć bazę potencjalnych pracowników ?
Liberty Poland 2016-09-14 08:56:16 [pracodawca]
Dzień dobry! Ciągły nabór na stanowiska Reprezentanta Handlowego jest efektem dynamicznego rozwoju sieci sprzedaży.
W celu uzyskania szczegółów zapraszamy do wzięcia udziału w rekrutacji.
nowy 2016-09-14 09:13:31
Wszystko super...tylko kiedy rozpoczęcie tej rekrutacji?
Hey 2016-09-26 12:38:54
A jak jest w Częstochowie?
ed 2016-09-28 21:20:45
zarobki w tej firmie zatrzymały się na latach 90-tych szczerze odradzam bo szkoda czasu nawet na rozmowę kwalifikacyjną i poświęcony na nią czas skoro i tak się na takie warunki mało kto by zgodził chyba że zaraz po szkole żeby zdobyć doświadczenie.
1
hipster 2016-10-05 23:06:36
Firma Liberty - spółka córka Polkomtela, to nie jest właściwy wybór jeśli chodzi przede wszystkim o dobrze płatną pracę. Nie liczy się tu pracownik, plany są nierealne a jeśli nawet są i uda się je zrealizować to wystarczy jeden miesiąc "potknięcia" aby wylądować u przełożonego na dywaniku. Jeśli bezpośredni przełożony nic nie poradzi to czeka Was rozmowa z cwaniaczkiem - koordynatorem i plan naprawczy. Wsparcie ze strony Liberty jeśli chodzi o pracę jako przedstawiciel handlowy (tzw. Doradca Biznesowy) jest praktycznie zerowe. Przepływ informacji między pracownikiem a kadrami również kiepski. System premiujący jest tak skomplikowany jeśli chodzi o sprzedaż bezpośrednią (G300), że wyjaśnianie ewentualnych błędów trwa niejednokrotnie miesiącami i uwierzcie mi - nikogo to nie obchodzi - wszyscy w biurze pracują swoim, żółwim tempem a Ty płacisz za wszystko z własnej kieszeni. Do tego dochodzi churn, mała wartość bazy (i nie wierzcie na rozmowach, że dostaniecie kokosy), ciągłe problemy z dostępnością telefonów na magazynie, meldowanie koordynatorowi co się robi i jaki wynik przewiduje się w przyszłym miesiącu. Jeśli nie spełnicie swoich obiecanek - dywanik. Dobrze mają Ci, którzy zatrudnili się jako handlowcy dawno temu i sami wypracowali sobie lojalnych klientów. Praca w salonach stacjonarnych również nie jest lepsza, aczkolwiek wszystko zależy od kierownika punktu który być może będzie w stanie Was wybronić przez kilka miesięcy jeśli plany nie będą realizowane. Jeśli traficie na kierownika "żołnierzyka" to możecie się szybko pożegnać z pracą. Oczywiście, jeśli potraficie kombinować, jesteście młodzi i pełni werwy, zakładacie działalność i macie 2 lata ulgowego ZUSu oraz dobre znajomości w kadrach Polkomtela bądź Liberty to spróbujcie swoich sił - w przeciwnym razie, szkoda czasu i nerwów.
3
verystrowbery 2016-10-09 16:28:32
Byłam całkiem nie dawno na rozmowie rekrutacyjnej dla Liberty Poland na stanowisko specjalisty ds. sprzedaży w punkcie. Przede wszystkim trzeba umieć się sprzedać i potrafić wyrażać własne zdanie na konkretny temat (Jaki powinien być dla Ciebie dobry sprzedawca i co powinno go wyróżniać?). Dużo pytań dotyczących CV, więc nawet jeśli nie masz doświadczenia w sprzedaży nie ma co zmyślać bo wszystko z Ciebie wyciągną. Bardzo dużo pytań o zainteresowania, karierę i doświadczenia w pracy. Pytania o oczekiwania od pracodawcy. Zawierajcie w odpowiedziach zdania typu "bardzo cenie kontakt z drugim człowiekiem". Na rozmowie miałam także symulację sprzedaży produktu typu myszka do komputera, co leży na biurku. Dostałam się dalej wiec nie mogło mi pójść źle ;)
andy 2016-10-23 20:36:52
Czy w ogóle Państwo weryfikujecie swoje filie np. taką jak Liberty Poland oddział Chorzów bo to co tam wyprawiają Koordynatorzy to raz, że woła o pomstę do nieba a dwa nadaje się to do Państwowej Inspekcji Pracy,
6
rozczarowany 2016-10-27 20:04:17
Tragedia nie polecam, nie jasne warunki zatrudnienia, nie miła atmosfera!!! Nie polecam nawet wrogowi!!!
1
Madlen 2016-10-28 09:05:04
O jakim stanowisku piszesz?
Liberty Poland 2016-10-28 14:33:41 [pracodawca]
Dzień dobry,
zapewniamy, że sprawdzamy swoje filie. Zapraszamy do kontaktu w celu zweryfikowania Pana wątpliwości związanych z funkcjonowaniem oddziału chorzowskiego.
fgasadsf 2016-11-02 22:54:53
nie wiele wyższa niż najniższa krajowa
andy 2016-11-03 08:03:45
pracowałem tam od marca zeszłego roku do połowy tego roku jeszcze jakoś zeszły rok można nazwać, że był super ale w tym roku to jedna wielka porażka a znajomi, którzy teraz stamtąd odchodzą mają takie samo zdanie, że jedna wielka paranoja i ja przynajmniej mam teraz święty spokój nie pracując tam a również obecnie pracuje w CallCenter dla innego operatora sieci komórkowej i mam porównanie z tym co było u was a tym co jest teraz tam gdzie pracuję jest atmosfera nie do opisania
1
andy 2016-11-03 08:32:37
mam jeszcze jedno pytanie dlaczego w innych CallCentrer, które działają na zlecenie Plusa są umowy o pracę dla pracowników a w Liberty Poland nie ma takiej nawet opcji
1
rechotka 2016-11-15 22:44:39
faktycznie słabo, że nie ma umowy o pracę, ale ja nie mogę narzekać. Miałam iść do konkurencji, ale podnieśli stawki za godzinę - dostałam ponad 17 zł brutto. Jestem póki co zadowolona, bo jak zaczynałam to dali mi 9 zł brutto. Trzeba prowadzić rozmowy tak jak chcą i na to jest ciśnienie, ale i dodatkowa kasa z prowizji. Szkoda, że wcześniej nie płacili tyle samo studiującym i nie studiującym. Ciekawe jak długo będzie tak dobze jak teraz.
andy 2016-11-17 20:44:41
a ile tam już pracujesz jak ja się zwalniałem to miałem 12 brutto za godzinę a to było w lipcu
były pracownik 2016-11-27 16:20:23
pracowałem tam przez wiele lat i właśnie przypomniało mi się krążące po firmie powiedzenie: "jak wytrzymasz w Liberty, to wytrzymasz wszędzie" i drugie: "po Liberty wszędzie dobrze".
Bardzo się cieszę, że już tam nie pracuję:).
3
Pastelkkwa 2016-12-05 15:40:45
A ja mam podpisac umowę na konlustanta sprzedaży, umowa zlecenie, czy wypłaty wpływają terminowo i czy mam szanse dostac jakiś dzień wolny u nich na tej umowie?
Liberty Poland 2016-12-05 15:49:31 [pracodawca]
Dzień dobry,
wynagrodzenia w naszej firmie są zawsze płacone terminowo.
W sprawie wolnych dni należy skontaktować się z swoim przełożonym.

Pozdrawiamy,
1
Zostaw swoją opinię o Liberty Poland - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Liberty Poland