brak logo

serix bis

Myszków

Opinie o serix bis

pimpek 2016-08-08 22:00
a potem w marcu was wywalą bo taki maja zwyczaj
lolo 2016-08-09 08:23
Dlaczego będą was zwalniać ? Odpowiedz jest prosta praca w oparach plastiku i w nocy powoduje trwały uszczerbek na zdrowiu ! Wszystkie koncerny z zachodu przeniosły swoją produkcję do krajów wschodnich i Chin z uwagi na brak ochrony życia i zdrowia pracowników i brak odpowiedniej ochrony prawnej , aby produkować np. w Niemczech plastikowe części na wtryskarkach inwestor musi zainwestować ogromne pieniądze w odciąg oparów filtry, wygłuszyć hale inwestycja dwa razy droższa niż w Polsce w Myszkowie . Osobiście jak byłem w waszym miejscu pracy to swąd topionego plastiku był wszędzie ! Dla myślących polecam ten artykuł :
http://orzeczenia.gdansk.so.gov.pl/content/$N/151015000003521_VII_U_002485_2013_Uz_2014-04-07_001
ania 2016-08-11 13:59
Atmosfera to tam właśnie mocno z każona- a człowiek nie atmosferą żyje a chlebem a w ogóle to najważniejsze zdrowie drogi Radku
ania 2016-08-11 19:32
tak po zrobieniu wszystkich opłat to tylko na chlebek starcza
pimpek 2016-08-13 21:48
wynagrodzenie gówniane najniższa krajowa plus premia brygadzisty ,chyba ,że znajdziesz sponsora ustawiacza lub kogoś to będziesz tyłkiem do góry leżała
ustawiacz procesu 2016-08-14 14:29
Lolo co byłeś u nas się najarać? Powąchaj świeże powietrze w Myszkowie lub Krakowie a nie wal dyrdymałów o szkodliwości pracy w przetwórstwie.Od tego jest PIP i BHP-aplikuj do nich albo wybierz się na wycieczkę po innych wtryskowniach ...
dzięcioł 2016-08-14 14:37
Podtrzymuję swoją opinię,czarny PR to metoda konkurenci na oczernianie.Bujda z tym zwalnianiem w marcu i gównianym wynagrodzeniu,chyba że jest w firmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] która zamiast poszukać innego zajęcia bo wokół ofert nie brakuje to wylewa swoje żale na forum.Jest co roku poprawa i każdy kto tu pracuję to wie o tym.Żenada i jałowe dyskusje,wyłączam odbiornik,bo dzisiaj jest impreza firmowa.
Ania przyjdż,do chlebka coś na pewno będzie z grila.
łooo.. 2016-08-14 17:05
No i co zarobiłeś 1800zł na miecha i jeszcze narzekasz:)
Gdzie indziej dostaniesz 1500zł a jak klepniesz coś na kierownika to 1200zł dadzą :)
1
x 2016-08-16 20:03
W niedzielę pracownicy Serixu udowodnili że potrafią się wspólnie doskonale bawić na imprezie firmowej.
dzięcioł 2016-08-18 20:11
Dodam tylko,że przelew zawsze w terminie najpóżniej do 9 każdego miesiąca,rekrutacja dotyczy osób bez kwalifikacji do przyuczenia obsługi maszyn,ale trzeba mieć chęci.Czterobrygadówka skoro zakład pracuje w ruchu ciągłym to nie minus tylko się trzeba skonfigurować i być kompatybilnym.
Wyłączam nadajnik,poz.
1
pimpek 2016-08-22 19:08
zwolnienia są normą w marcu , firma z 4 brygadówki idzie na 3 zmiany zapominają poinformować nowych o swoich praktykach takie u nas są od lat
pimpek 2016-08-22 19:09
zwolnienia są normą w marcu , firma z 4 brygadówki idzie na 3 zmiany zapominają poinformować nowych o swoich praktykach takie u nas są od lat
jagna 2016-08-25 10:37
co roku w marcu operatorki są zwalniane zostają tylko te co maja stałe umowy
Obs 2016-08-25 15:47
I stało się , mieszkańcy Myszkowa i okolic poznali się na firmie.teraz pora na pracowników z Ukrainy.
jagna 2016-08-25 16:45
już jedna firma próbowała zatrudnić Ukrainki jak się dowiedziały za ile to ich wyśmiały
1
obiektywny 2016-08-25 20:55
I stało się co się stać musiało,bo skoro nie ma chętnych w Myszkowie i okolicy do uczciwej pracy na produkcji to zaczęto przyjmować pracowników z Ukrainy,a co w tym złego skoro naszych przyjmują do pracy w Niemczech,Holandii,Anglii? Mieszkańcy Myszkowa i okolicy też do wyjątków nie należą.Wolny wybór każdy jedzie i pracuje tam gdzie mu odpowiada,a co nienawidzisz Ukraińców Obs-cie?
W Polsce pracuje ich już ponad milion i to nie jest wyjątek i nic złego,że znajdują tutaj pracę i chleb. Napewno to szanują i również firmy w których pracują.
dzięcioł 2016-08-25 21:02
Co leniuszki zatrudnione w Serixie z Myszkowa i okolicy boicie się konkurencji z Ukrainy,zabolało jak Obsta, co?
Lepiej się weżcie się do roboty bo wymienią was na lepszy model z Ukrainy.Wszyscy w okolicy już od dawna to ćwiczą.
mops 2016-08-25 22:27
no Ukraińcy to nie lepszy model ale zapchaj dziura ,jak zobaczą pasek wypłaty to zdębieją a mieszkańcy Myszkowa może znaleźli lepszą pracę z umową na stałe
mówiąca 2016-08-25 22:42
nadmieniam ,że firma ma dziwną politykę zatrudnienia a my stare pracownice na to patrzymy , zostawia się lalki co podłapały facetów z serixa
ustawiacz procesu 2016-08-26 22:45
Wszyscy starzy pracownicy mają umowy na czas nieokreślony,mówiąca chyba też. Co się dziwi,że trzeba sobie na to zapracować.No raczej powinna się cieszyć z pełnej ochronki.Przecież jak nie odpowiada to choinki w okolicy czekają na skręcanie,tylko że L4 tam nie zadziała jak sobie paluszek nożykiem przetniesz.
operator 2016-08-27 01:42
Jaki zaklad takie opinie....obrabiajcie sobie dupska wzajemnie dalej na anonimowym forum a potem przytulajcie sie na imprezie firmowej i udawajcie zgrany zespol wielkich przyjaciół....forum z serixu jest najbardziej rozpisane w calym tym portalu, nic dziwnego skoro same nieroby, zamiast wsiąść sie za robotę i zapracować na swoje wynagrodzenie lepiej jeden drugiemu opier*** tylek anonimowo....za duzo czasu macie chyba.... Szef zasiądzie pewnego dnia na stoleczku w swoim nowym biurze na wtrysku to ciekawe gdzie sie pochowacie leserzy...bedziecie chodzić jak w zegareczku, choc pewnie większość sie przestraszy tego ze trzeba zakasac rękawy i wziasc sie za robotę i sie zwolnią...bo dla większości na cieciowce byłby juz niezły zapieprz...jestescie zalosni.
4
ernest 2016-08-29 14:21
skoro Ukraińcy tacy dobrzy to zatrudnić ich bezpośrednio a nie przez agencje jak się zorientują co i jak to zostaną wam tylko Bułgarzy
1
travian 2016-10-06 23:35
Witam. Pracowałem tam trzy dni. Nie polecam nikomu, można udusić się smrodem topionego plastiku. Jak za 7 zł na godzinę umowa zlecenie to wystarczające, aby już po trzech dniach jebnąć szmatami.
Pozdrawiam pana waldka, co się nie boi.
1
RS 2016-10-11 23:38
a ja chcę podziękować seriksowi za to ,że dał mi nowy zawód ,praktykę przez 10 miesięcy płacił i dał mi przysłowiową wędkę na którą umiem złapać rybę, czyli mogłam za trudnić się w innej firmie i robić to czego się nauczyłam pozdrowienia dla serixu
radek 2016-10-12 13:07
Idealne dla mnie jest to @ak, że oprócz dobrych stosunków między rpacownikami, dopisują zatrudnienie w dość przyjacielskiej atmosferze. Ważne jest to, żeby wypłata była adekwatna do powierzanych zadań, a jest?
1
Agness 2017-01-05 08:43
Witam
Pracuje w firmie nie długo i kompletnie nie zgadzam się z tym co piszą o firmie pracuje na drukarni i jest tam bardzo dobra atmosfera wśród załogi i brygadzistów . Podobno to zasługa nowego kierownika i zmian jakie firma wprowadza tak mówią starzy pracownicy


Tomasz 2017-01-22 22:15
Witam chciałem zapytać o warunki pracy w tej firmie. Jakie zarobki jestem chetny do pracy.
posłuszny pracownik 2017-01-27 21:19
Warunki nie najgorsze: woda, prąd, gaz.
Marecki 2017-01-30 15:10
Witam...Jestem zainteresowany pracą w Serix, nie wiecie czy są jakieś miejsca pracy
1
pracownik wszech czasów 2017-02-21 17:12
Warunki super. Można się poopierdalać, tzn. udawać że się pracuje, bo kierownicy nie mają o robocie zielonego pojęcia, więc trudno nas wyliczyć z czegokolwiek. Jak si dobrze zakręcisz to nawet poruchać idzie, tylko z miejscówką gorzej. Masz do wyboru stołówkę albo kible, ale laski zwłaszcza mężatki są b. chętne.
jobbler 2017-03-14 21:44
Serix ledwo przedzie....a miało być tak pięknie....marzec a ludzie juz bez urlopów bo roboty nie ma...jeszcze troche i kłódka na rygiel i do widzenia
4
ja 2017-03-18 11:30
Pracodawca roku! Długoletnich pracowników wysyła na zieloną trawkę, a Ukraińców trzyma, prawdziwy patriota.
4
Stary wiarus 2017-03-23 19:36
Urlopy są tylko wszyscy chcieli by na nie latem a nie teraz kiedy jest spadek zamówień.Przedada z tą kłódką kolego.A znasz taką firmę gdzie trzymają jak nie ma roboty?
Pracownik 2017-03-23 20:59
Po pierwsze to nie znam firmy w której nie ma roboty kolego....no przepraszam....znam, serix sie nazywa, a po drugie logiczne ze każdy chce urlop latem, ale możesz sie poswiecic i wybrać caly swoj urlop w kwietniu zbierając krokusy na działkach szczędząc tym samym urlopu innym....
3
pimpek 2017-03-24 19:42
czyli jak co roku to samo ,wylać ludzi a pomyśleć jak zdobyć nowe kontrakty to nie łaska??w tej firmie to jest więcej kierowników niż pracowników ,znaleźć nowych kontrahentów a nie po najmniejszej linii oporu tylko elektrolux
2
radosny 2017-03-28 16:14
Zastępca kierownika już ma swoje M1 na wartexie może spędzać całe dnie, nowe kamery jest co przegląda,ć cieszyć się jak dziecko przy tym. chłop prawie lat 40...żałosne
9
pracus 2017-03-29 21:10
Zastępca kierownika? Jak tu nawet kierownika nie ma z prawdziwego zdarzenia to kto jest niby zastępca?
5
brygadzista 2017-04-01 21:07
Co ty pimpek walisz głupa,przecież innych kontrahentów mamy,a co ty pierdo...sz wypłatę dostajesz w terminie i utyskujesz że tylko do eletroluxu jest produkcja.O co ci chodzi,co po najmniejszej lini oporu, co ci pałę przygrzało.Nowe projekty wchodzą i się trzeba z tego cieszyć bo następne lata będzie co robić.Idż kręcić choinki do Koziegłówek tak jest wielu klientów na ten towar przez Bożym Narodzeniem.Żenada...
stara marysia 2017-04-01 21:16
Musi pilnować takich obiboków jak ty całe dnie co nie mają żadnych ambicji tylko jak jest okazja to się chowają w dziurę jak szczury.Takie radosne wrzody to tylko zatruwają atmosferę-nowa hala po remoncie,kuchnia,sanitariaty i czego narzekasz pomyliłeś miejsce pracy z hotelem?
duży janek 2017-04-01 21:23
Pimpek i oprócz choinek możesz jeszcze karpie sprzedawać pod Domem Dziecka,jak ci elektrolux nie pasuje.Fajna robota bo i wielu klientów i marketing bezpośredni.
wilson 2017-04-01 22:01
Jak patologiczny zakład i ludzie tak patologiczne forum. Amen.
zakładowy psycho 2017-04-02 22:14
Jak patologiczny naród taki patologiczny zakład,szkoły,uniwersytety,politycy,itp.itd.Ludzie o tym stanowią i ich zachowania,fobie,kompleksy.
nowy pracownik z WD 2017-04-02 22:21
Wskażcie mi niepatologiczne forum chętnie poczytam.Nie ma to jak anonimowo odreagować bo zupa była za zimna,szef wymagający a żona ma kochanka.W niedzielę to do kościółka i modlitwa Polaka jak u Koterskiego na filmie,tak cały czas życie upływa.
Joanna 2017-04-04 11:23
@nowy pracownik z WD długo już pracujesz w serix bis? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego co myślisz o firmie jako pracodawcy. Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy?
nowy pracownik z WD 2017-04-04 12:57
Joanna daj se spokój
John 2017-04-12 21:07
I nadszedł czas że tu już nikt nie chce pracować , zasługa kierownictwa... Wkrótce sezon staną przy maszynach. Pozdrawiam
1
stara marysia 2017-04-12 22:40
Ci co się chcą opierda...ć na pewno nie chcą tu pracować,taki mamy klimat Johnie Wędrowniczku-odchodzisz do innej roboty?Choinki czekają,w Koziegłowach rekrutacja.
stary wiarus 2017-04-12 22:48
Jedzie świeża dostawa z Ukrainy,do Myszkowa i okolicy.Problem jest w całym kraju,róbta dzieci to kasa sama do kieszeni wejdzie,ciekawe kiedy to pierdyknie?A od Angoli to już niedługo też świeże mięsko będzie wypier....ć.Przypomną se wtedy o Serixie i innych.
Kukacz 2017-04-24 13:01
Pytanie, kiedy tęczowy kawaler zacznie szanować pracowników? Nie polecam pracy na Kościuszki!
3
wilson 2017-04-26 12:38
Kukacz napisz do szefa o przeniesienie do rezerwy...jak masz problem z tęczowym kawalerem.Szef ma dobre serce i jest szansa na przeniesienie.
Zostaw swoją opinię o serix bis - Myszków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie serix bis