brak logo

serix bis

Myszków

Opinie o serix bis

ustawiacz procesu 2016-08-14 14:29
Lolo co byłeś u nas się najarać? Powąchaj świeże powietrze w Myszkowie lub Krakowie a nie wal dyrdymałów o szkodliwości pracy w przetwórstwie.Od tego jest PIP i BHP-aplikuj do nich albo wybierz się na wycieczkę po innych wtryskowniach ...
dzięcioł 2016-08-14 14:37
Podtrzymuję swoją opinię,czarny PR to metoda konkurenci na oczernianie.Bujda z tym zwalnianiem w marcu i gównianym wynagrodzeniu,chyba że jest w firmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] która zamiast poszukać innego zajęcia bo wokół ofert nie brakuje to wylewa swoje żale na forum.Jest co roku poprawa i każdy kto tu pracuję to wie o tym.Żenada i jałowe dyskusje,wyłączam odbiornik,bo dzisiaj jest impreza firmowa.
Ania przyjdż,do chlebka coś na pewno będzie z grila.
łooo.. 2016-08-14 17:05
No i co zarobiłeś 1800zł na miecha i jeszcze narzekasz:)
Gdzie indziej dostaniesz 1500zł a jak klepniesz coś na kierownika to 1200zł dadzą :)
1
x 2016-08-16 20:03
W niedzielę pracownicy Serixu udowodnili że potrafią się wspólnie doskonale bawić na imprezie firmowej.
dzięcioł 2016-08-18 20:11
Dodam tylko,że przelew zawsze w terminie najpóżniej do 9 każdego miesiąca,rekrutacja dotyczy osób bez kwalifikacji do przyuczenia obsługi maszyn,ale trzeba mieć chęci.Czterobrygadówka skoro zakład pracuje w ruchu ciągłym to nie minus tylko się trzeba skonfigurować i być kompatybilnym.
Wyłączam nadajnik,poz.
1
pimpek 2016-08-22 19:08
zwolnienia są normą w marcu , firma z 4 brygadówki idzie na 3 zmiany zapominają poinformować nowych o swoich praktykach takie u nas są od lat
pimpek 2016-08-22 19:09
zwolnienia są normą w marcu , firma z 4 brygadówki idzie na 3 zmiany zapominają poinformować nowych o swoich praktykach takie u nas są od lat
jagna 2016-08-25 10:37
co roku w marcu operatorki są zwalniane zostają tylko te co maja stałe umowy
Obs 2016-08-25 15:47
I stało się , mieszkańcy Myszkowa i okolic poznali się na firmie.teraz pora na pracowników z Ukrainy.
jagna 2016-08-25 16:45
już jedna firma próbowała zatrudnić Ukrainki jak się dowiedziały za ile to ich wyśmiały
1
obiektywny 2016-08-25 20:55
I stało się co się stać musiało,bo skoro nie ma chętnych w Myszkowie i okolicy do uczciwej pracy na produkcji to zaczęto przyjmować pracowników z Ukrainy,a co w tym złego skoro naszych przyjmują do pracy w Niemczech,Holandii,Anglii? Mieszkańcy Myszkowa i okolicy też do wyjątków nie należą.Wolny wybór każdy jedzie i pracuje tam gdzie mu odpowiada,a co nienawidzisz Ukraińców Obs-cie?
W Polsce pracuje ich już ponad milion i to nie jest wyjątek i nic złego,że znajdują tutaj pracę i chleb. Napewno to szanują i również firmy w których pracują.
dzięcioł 2016-08-25 21:02
Co leniuszki zatrudnione w Serixie z Myszkowa i okolicy boicie się konkurencji z Ukrainy,zabolało jak Obsta, co?
Lepiej się weżcie się do roboty bo wymienią was na lepszy model z Ukrainy.Wszyscy w okolicy już od dawna to ćwiczą.
mops 2016-08-25 22:27
no Ukraińcy to nie lepszy model ale zapchaj dziura ,jak zobaczą pasek wypłaty to zdębieją a mieszkańcy Myszkowa może znaleźli lepszą pracę z umową na stałe
mówiąca 2016-08-25 22:42
nadmieniam ,że firma ma dziwną politykę zatrudnienia a my stare pracownice na to patrzymy , zostawia się lalki co podłapały facetów z serixa
ustawiacz procesu 2016-08-26 22:45
Wszyscy starzy pracownicy mają umowy na czas nieokreślony,mówiąca chyba też. Co się dziwi,że trzeba sobie na to zapracować.No raczej powinna się cieszyć z pełnej ochronki.Przecież jak nie odpowiada to choinki w okolicy czekają na skręcanie,tylko że L4 tam nie zadziała jak sobie paluszek nożykiem przetniesz.
operator 2016-08-27 01:42
Jaki zaklad takie opinie....obrabiajcie sobie dupska wzajemnie dalej na anonimowym forum a potem przytulajcie sie na imprezie firmowej i udawajcie zgrany zespol wielkich przyjaciół....forum z serixu jest najbardziej rozpisane w calym tym portalu, nic dziwnego skoro same nieroby, zamiast wsiąść sie za robotę i zapracować na swoje wynagrodzenie lepiej jeden drugiemu opier*** tylek anonimowo....za duzo czasu macie chyba.... Szef zasiądzie pewnego dnia na stoleczku w swoim nowym biurze na wtrysku to ciekawe gdzie sie pochowacie leserzy...bedziecie chodzić jak w zegareczku, choc pewnie większość sie przestraszy tego ze trzeba zakasac rękawy i wziasc sie za robotę i sie zwolnią...bo dla większości na cieciowce byłby juz niezły zapieprz...jestescie zalosni.
4
ernest 2016-08-29 14:21
skoro Ukraińcy tacy dobrzy to zatrudnić ich bezpośrednio a nie przez agencje jak się zorientują co i jak to zostaną wam tylko Bułgarzy
1
travian 2016-10-06 23:35
Witam. Pracowałem tam trzy dni. Nie polecam nikomu, można udusić się smrodem topionego plastiku. Jak za 7 zł na godzinę umowa zlecenie to wystarczające, aby już po trzech dniach jebnąć szmatami.
Pozdrawiam pana waldka, co się nie boi.
1
RS 2016-10-11 23:38
a ja chcę podziękować seriksowi za to ,że dał mi nowy zawód ,praktykę przez 10 miesięcy płacił i dał mi przysłowiową wędkę na którą umiem złapać rybę, czyli mogłam za trudnić się w innej firmie i robić to czego się nauczyłam pozdrowienia dla serixu
radek 2016-10-12 13:07
Idealne dla mnie jest to @ak, że oprócz dobrych stosunków między rpacownikami, dopisują zatrudnienie w dość przyjacielskiej atmosferze. Ważne jest to, żeby wypłata była adekwatna do powierzanych zadań, a jest?
1
Agness 2017-01-05 08:43
Witam
Pracuje w firmie nie długo i kompletnie nie zgadzam się z tym co piszą o firmie pracuje na drukarni i jest tam bardzo dobra atmosfera wśród załogi i brygadzistów . Podobno to zasługa nowego kierownika i zmian jakie firma wprowadza tak mówią starzy pracownicy


Tomasz 2017-01-22 22:15
Witam chciałem zapytać o warunki pracy w tej firmie. Jakie zarobki jestem chetny do pracy.
posłuszny pracownik 2017-01-27 21:19
Warunki nie najgorsze: woda, prąd, gaz.
Marecki 2017-01-30 15:10
Witam...Jestem zainteresowany pracą w Serix, nie wiecie czy są jakieś miejsca pracy
1
pracownik wszech czasów 2017-02-21 17:12
Warunki super. Można się poopierdalać, tzn. udawać że się pracuje, bo kierownicy nie mają o robocie zielonego pojęcia, więc trudno nas wyliczyć z czegokolwiek. Jak si dobrze zakręcisz to nawet poruchać idzie, tylko z miejscówką gorzej. Masz do wyboru stołówkę albo kible, ale laski zwłaszcza mężatki są b. chętne.
jobbler 2017-03-14 21:44
Serix ledwo przedzie....a miało być tak pięknie....marzec a ludzie juz bez urlopów bo roboty nie ma...jeszcze troche i kłódka na rygiel i do widzenia
4
ja 2017-03-18 11:30
Pracodawca roku! Długoletnich pracowników wysyła na zieloną trawkę, a Ukraińców trzyma, prawdziwy patriota.
4
Stary wiarus 2017-03-23 19:36
Urlopy są tylko wszyscy chcieli by na nie latem a nie teraz kiedy jest spadek zamówień.Przedada z tą kłódką kolego.A znasz taką firmę gdzie trzymają jak nie ma roboty?
Pracownik 2017-03-23 20:59
Po pierwsze to nie znam firmy w której nie ma roboty kolego....no przepraszam....znam, serix sie nazywa, a po drugie logiczne ze każdy chce urlop latem, ale możesz sie poswiecic i wybrać caly swoj urlop w kwietniu zbierając krokusy na działkach szczędząc tym samym urlopu innym....
3
pimpek 2017-03-24 19:42
czyli jak co roku to samo ,wylać ludzi a pomyśleć jak zdobyć nowe kontrakty to nie łaska??w tej firmie to jest więcej kierowników niż pracowników ,znaleźć nowych kontrahentów a nie po najmniejszej linii oporu tylko elektrolux
2
radosny 2017-03-28 16:14
Zastępca kierownika już ma swoje M1 na wartexie może spędzać całe dnie, nowe kamery jest co przegląda,ć cieszyć się jak dziecko przy tym. chłop prawie lat 40...żałosne
13
pracus 2017-03-29 21:10
Zastępca kierownika? Jak tu nawet kierownika nie ma z prawdziwego zdarzenia to kto jest niby zastępca?
6
brygadzista 2017-04-01 21:07
Co ty pimpek walisz głupa,przecież innych kontrahentów mamy,a co ty pierdo...sz wypłatę dostajesz w terminie i utyskujesz że tylko do eletroluxu jest produkcja.O co ci chodzi,co po najmniejszej lini oporu, co ci pałę przygrzało.Nowe projekty wchodzą i się trzeba z tego cieszyć bo następne lata będzie co robić.Idż kręcić choinki do Koziegłówek tak jest wielu klientów na ten towar przez Bożym Narodzeniem.Żenada...
stara marysia 2017-04-01 21:16
Musi pilnować takich obiboków jak ty całe dnie co nie mają żadnych ambicji tylko jak jest okazja to się chowają w dziurę jak szczury.Takie radosne wrzody to tylko zatruwają atmosferę-nowa hala po remoncie,kuchnia,sanitariaty i czego narzekasz pomyliłeś miejsce pracy z hotelem?
duży janek 2017-04-01 21:23
Pimpek i oprócz choinek możesz jeszcze karpie sprzedawać pod Domem Dziecka,jak ci elektrolux nie pasuje.Fajna robota bo i wielu klientów i marketing bezpośredni.
wilson 2017-04-01 22:01
Jak patologiczny zakład i ludzie tak patologiczne forum. Amen.
1
zakładowy psycho 2017-04-02 22:14
Jak patologiczny naród taki patologiczny zakład,szkoły,uniwersytety,politycy,itp.itd.Ludzie o tym stanowią i ich zachowania,fobie,kompleksy.
nowy pracownik z WD 2017-04-02 22:21
Wskażcie mi niepatologiczne forum chętnie poczytam.Nie ma to jak anonimowo odreagować bo zupa była za zimna,szef wymagający a żona ma kochanka.W niedzielę to do kościółka i modlitwa Polaka jak u Koterskiego na filmie,tak cały czas życie upływa.
Joanna 2017-04-04 11:23
@nowy pracownik z WD długo już pracujesz w serix bis? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego co myślisz o firmie jako pracodawcy. Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy?
nowy pracownik z WD 2017-04-04 12:57
Joanna daj se spokój
1
John 2017-04-12 21:07
I nadszedł czas że tu już nikt nie chce pracować , zasługa kierownictwa... Wkrótce sezon staną przy maszynach. Pozdrawiam
3
Kukacz 2017-04-24 13:01
Pytanie, kiedy tęczowy kawaler zacznie szanować pracowników? Nie polecam pracy na Kościuszki!
6
wilson 2017-04-26 12:38
Kukacz napisz do szefa o przeniesienie do rezerwy...jak masz problem z tęczowym kawalerem.Szef ma dobre serce i jest szansa na przeniesienie.
Kukacz 2017-05-01 22:02
Wilson wskocz mu na kolana
7
Pimpek 2017-05-11 08:15
Czli nic nowego dalej ukraina was leczy
спостерігач 2017-05-12 21:05
Tak sobie przeglądam opinie różnych okolicznych firm i zauważyłem że ilość opini zależy nie od ilości ogółu zatrudnionych tylko ilości pracowników biurowych kirowników majstrów itp. Ciekawe co? Czyżby wśród zaufanych bybli "krety", a może obrońcy uciśnionego ludu pracującego?
Jedno jest pewne musi im się zaj...ście nudzić.
Kukacz 2017-05-12 21:14
Na jakiej podstawie opierasz swoją tezę, robiłeś jakieś badania na ten temat? Musisz posiadać sporą wiedzę w temacie zasobów ludzkich w "okolicznych " firmach. Dobry materiał na pracę dyplomowa, może nawet doktorat.
1
Zbyszek Stonoga 2017-05-20 23:24
Przecież wszystko co tu jest napisane to boli ich tak jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po ostrym kebsie, pewnie dlatego, że większość z tego to prawda... w tej firmie ludzi traktuje się jak śmieci i żeruje na tym, że większość tam robi bo się przyzwyczaili do tego syfu albo maja rodziny na utrzymaniu.. a wyplata jest zawsze w terminie (co jest jedynym atutem) i nadgodzin tez dużo wiec można zarobić.. "W Koziegłowach przy choinkach jest robota" - ulubiony tekst szefa a teraz i "kierownicy" go używają. Dałem cudzysłów, ponieważ kierownik prócz wykonywania swoich zadań powinien wyróżniać się kulturą osobistą. Powinien...
Wracając do tych komentarzy to widzę, że co drugi pisze jakiś zdesperowany brygadzista broniący za wszelka cenę imienia zakładu, i swojego M1 lub jego przyjaciele... Szczerze wątpię żeby te teksty o choinkach pisał jakiś pracownik, co lepsze nie ma tam pracownika który by bronił imienia zakładu... takiego zakładu.. Polecam oszczędności w zakładzie nie zaczynać od ludzi tam pracujących.. 9 zl/h które dajecie, obraża ludzi pracujących tam po kilka lat którzy maja taka sama stawkę.. Można tam zrobić zawrotna karierę jak widać.. Kończe bo szkoda strzępić ryja...
10
Zakładnik 2017-06-24 20:22
Witam! Bardzo chętnie podjalbym pracę na Gruchli..Ale wiadomo minus jest taki ze nie mam prawka a dojechać tam na zmiany jest ciężko nic nie jedzie. Ech szkoda, powinien być dojazd zapewniony jakiś...W innych zakładach produkcyjnych to norma.
1
Joanna 2017-06-26 12:12
Obecnie serix bis poszukuje osób do pracy jako Operator / operatorka maszyn drukujących. Taka oferta pracy znajduje się aktualnie na stronie internetowej firmy. Co jako pracownicy możecie doradzić osobom, które rozważają pracę właśnie w tym dziale?
Zostaw swoją opinię o serix bis - Myszków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie serix bis