brak logo

serix bis

Myszków

Opinie o serix bis

Stary wiarus 2017-03-23 19:36
Urlopy są tylko wszyscy chcieli by na nie latem a nie teraz kiedy jest spadek zamówień.Przedada z tą kłódką kolego.A znasz taką firmę gdzie trzymają jak nie ma roboty?
Pracownik 2017-03-23 20:59
Po pierwsze to nie znam firmy w której nie ma roboty kolego....no przepraszam....znam, serix sie nazywa, a po drugie logiczne ze każdy chce urlop latem, ale możesz sie poswiecic i wybrać caly swoj urlop w kwietniu zbierając krokusy na działkach szczędząc tym samym urlopu innym....
3
pimpek 2017-03-24 19:42
czyli jak co roku to samo ,wylać ludzi a pomyśleć jak zdobyć nowe kontrakty to nie łaska??w tej firmie to jest więcej kierowników niż pracowników ,znaleźć nowych kontrahentów a nie po najmniejszej linii oporu tylko elektrolux
3
radosny 2017-03-28 16:14
Zastępca kierownika już ma swoje M1 na wartexie może spędzać całe dnie, nowe kamery jest co przegląda,ć cieszyć się jak dziecko przy tym. chłop prawie lat 40...żałosne
14
pracus 2017-03-29 21:10
Zastępca kierownika? Jak tu nawet kierownika nie ma z prawdziwego zdarzenia to kto jest niby zastępca?
6
brygadzista 2017-04-01 21:07
Co ty pimpek walisz głupa,przecież innych kontrahentów mamy,a co ty pierdo...sz wypłatę dostajesz w terminie i utyskujesz że tylko do eletroluxu jest produkcja.O co ci chodzi,co po najmniejszej lini oporu, co ci pałę przygrzało.Nowe projekty wchodzą i się trzeba z tego cieszyć bo następne lata będzie co robić.Idż kręcić choinki do Koziegłówek tak jest wielu klientów na ten towar przez Bożym Narodzeniem.Żenada...
stara marysia 2017-04-01 21:16
Musi pilnować takich obiboków jak ty całe dnie co nie mają żadnych ambicji tylko jak jest okazja to się chowają w dziurę jak szczury.Takie radosne wrzody to tylko zatruwają atmosferę-nowa hala po remoncie,kuchnia,sanitariaty i czego narzekasz pomyliłeś miejsce pracy z hotelem?
duży janek 2017-04-01 21:23
Pimpek i oprócz choinek możesz jeszcze karpie sprzedawać pod Domem Dziecka,jak ci elektrolux nie pasuje.Fajna robota bo i wielu klientów i marketing bezpośredni.
wilson 2017-04-01 22:01
Jak patologiczny zakład i ludzie tak patologiczne forum. Amen.
1
zakładowy psycho 2017-04-02 22:14
Jak patologiczny naród taki patologiczny zakład,szkoły,uniwersytety,politycy,itp.itd.Ludzie o tym stanowią i ich zachowania,fobie,kompleksy.
1
nowy pracownik z WD 2017-04-02 22:21
Wskażcie mi niepatologiczne forum chętnie poczytam.Nie ma to jak anonimowo odreagować bo zupa była za zimna,szef wymagający a żona ma kochanka.W niedzielę to do kościółka i modlitwa Polaka jak u Koterskiego na filmie,tak cały czas życie upływa.
Joanna 2017-04-04 11:23
@nowy pracownik z WD długo już pracujesz w serix bis? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego co myślisz o firmie jako pracodawcy. Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy?
nowy pracownik z WD 2017-04-04 12:57
Joanna daj se spokój
1
John 2017-04-12 21:07
I nadszedł czas że tu już nikt nie chce pracować , zasługa kierownictwa... Wkrótce sezon staną przy maszynach. Pozdrawiam
3
Kukacz 2017-04-24 13:01
Pytanie, kiedy tęczowy kawaler zacznie szanować pracowników? Nie polecam pracy na Kościuszki!
8
wilson 2017-04-26 12:38
Kukacz napisz do szefa o przeniesienie do rezerwy...jak masz problem z tęczowym kawalerem.Szef ma dobre serce i jest szansa na przeniesienie.
Kukacz 2017-05-01 22:02
Wilson wskocz mu na kolana
7
Pimpek 2017-05-11 08:15
Czli nic nowego dalej ukraina was leczy
спостерігач 2017-05-12 21:05
Tak sobie przeglądam opinie różnych okolicznych firm i zauważyłem że ilość opini zależy nie od ilości ogółu zatrudnionych tylko ilości pracowników biurowych kirowników majstrów itp. Ciekawe co? Czyżby wśród zaufanych bybli "krety", a może obrońcy uciśnionego ludu pracującego?
Jedno jest pewne musi im się zaj...ście nudzić.
Kukacz 2017-05-12 21:14
Na jakiej podstawie opierasz swoją tezę, robiłeś jakieś badania na ten temat? Musisz posiadać sporą wiedzę w temacie zasobów ludzkich w "okolicznych " firmach. Dobry materiał na pracę dyplomowa, może nawet doktorat.
1
Zbyszek Stonoga 2017-05-20 23:24
Przecież wszystko co tu jest napisane to boli ich tak jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po ostrym kebsie, pewnie dlatego, że większość z tego to prawda... w tej firmie ludzi traktuje się jak śmieci i żeruje na tym, że większość tam robi bo się przyzwyczaili do tego syfu albo maja rodziny na utrzymaniu.. a wyplata jest zawsze w terminie (co jest jedynym atutem) i nadgodzin tez dużo wiec można zarobić.. "W Koziegłowach przy choinkach jest robota" - ulubiony tekst szefa a teraz i "kierownicy" go używają. Dałem cudzysłów, ponieważ kierownik prócz wykonywania swoich zadań powinien wyróżniać się kulturą osobistą. Powinien...
Wracając do tych komentarzy to widzę, że co drugi pisze jakiś zdesperowany brygadzista broniący za wszelka cenę imienia zakładu, i swojego M1 lub jego przyjaciele... Szczerze wątpię żeby te teksty o choinkach pisał jakiś pracownik, co lepsze nie ma tam pracownika który by bronił imienia zakładu... takiego zakładu.. Polecam oszczędności w zakładzie nie zaczynać od ludzi tam pracujących.. 9 zl/h które dajecie, obraża ludzi pracujących tam po kilka lat którzy maja taka sama stawkę.. Można tam zrobić zawrotna karierę jak widać.. Kończe bo szkoda strzępić ryja...
12
Zakładnik 2017-06-24 20:22
Witam! Bardzo chętnie podjalbym pracę na Gruchli..Ale wiadomo minus jest taki ze nie mam prawka a dojechać tam na zmiany jest ciężko nic nie jedzie. Ech szkoda, powinien być dojazd zapewniony jakiś...W innych zakładach produkcyjnych to norma.
1
Joanna 2017-06-26 12:12
Obecnie serix bis poszukuje osób do pracy jako Operator / operatorka maszyn drukujących. Taka oferta pracy znajduje się aktualnie na stronie internetowej firmy. Co jako pracownicy możecie doradzić osobom, które rozważają pracę właśnie w tym dziale?
pracuś 2017-06-30 23:37
Złóż CV i napisz że podmiesz pracę ale masz problem z dojazdem,kierownictwo poinformowało,że będzie organizować dojazd do pracy,tylko muszą być kandydaci.
kierownik 2017-06-30 23:40
Warto spróbować,firma się dynamicznie rozwija i potrzebuje "normalnych " ludzi do pracy.
RuDy102 2017-07-01 12:12
Będą organizować dojazdy bo miejscowi wszyscy już robili i uciekli.(przypadek?)
Najciekawiej jest na Kościuszki Pracownicy pracujący kilka lat dostają 11-14zł/h gdzie chłopaki pracujący rok czy dwa na drugiej lokalizacji już mają takie stawki(12,5-14zł). Jeśli chodzi o stawki kobiet to lepiej nie strzępić sobie języka.Szef ostrzegł przed przyjazdem Ukraińców o dyskryminacji mamy traktować się równo itp.(kierownictwo także miało traktować wszystkich równo).Tak miało być jednak z kolegów i koleżanek ze wschodu zrobiły się święte krowy mogą wszystko nie ponoszą żadnej odpowiedzialności(zarabiają tyle samo co ww kobiety z doświadczeniem i odpowiedzialnością za wykonaną pracę)W tym momencie wywnioskować można że wszyscy Polacy zatrudnieni są dyskryminowani.
4
Joanna 2017-07-04 10:08
@RuDy102
to dobra informacja, że będzie organizowany dojazd do firmy. Wiadomo już z jakich miejscowości?
Putin 2017-07-04 11:00
Z Prypecia na Ukrainie
4
Iskra 2017-07-06 22:22
Znasz język Ukraiński? Aplikuj!
1
Zielonka 2017-07-11 01:12
pracuje w tym syfie ponad 10 lat. Ci którzy pracują razem ze mną widzą co się tu dzieje, ale napiszę dla tych którzy chcą tu przyjść do roboty. NAWET O TYM NIE MYŚLCIE.
Złóżcie papiery do Kern Lieberns albo do Marcusa. W tych dwóch zakładach szanuje się pracowników i atmosfera jest normalna. Zresztą takich firm w myszkowie jest więcej i zainteresowani na pewno wiedzą że seriksa nie ma tym w tym gronie. Szef w Marcusie szanuje każdego pracownika i nikim nie gardzi tak jak ten garbaty Wąsacz w białych skapetkach, poruszający się jakby miał telewizory pod pachami.

Wąsacz teraz klepie po plecach ukraińców a starych pracowników takich jak ja udaje że nie widzi.

Ta firma to mobbing, strach i chora atmosfera!!! Już niedługo mnie tu nie będzie!!! Bye Bye
4
kukacz 2017-07-12 20:21
Przypomnę Zielonce aby sobie Gazetę Myszkowską przeczytał sprzed 1,5 roku jak Kern Libers miał sprawę o mobing w sądzie .Kochaniutki tam pracownicy są rozliczani z minut pracy a nie godzin,trzeba wyrobić normy ilościowych i nie płacą im kroci(2.200 na rękę to apogeum). Znajoma tam pracowała,wybierz się tam są przyjęcia.Ciekawe czy też 10 lat tam się przechowasz???
stary wiarus 2017-07-12 20:34
Dawno mnie nie było i czytam i oczom nie wierzę.Kto to jest ten stary Wąsacz w białych skarpetkach poruszający się jakby miał telewizor pod pachami?Chciałbym to zobaczyć przyjacielu,bo to widoki sprzed 20 lat.Jakiegoś dinozaura mamy czy co?Może 10 lat temu go zobaczyłeś i tak ci zostało,zmień pracę i swojego lekarza także.Bye,bye.
Pedryl 2017-07-12 22:00
No fajni jesteśta wszyscy
1
stara marysia 2017-07-13 12:56
Co roku są w firmie przeszerogowania,może nie takie jak oczekiwanie,ale są nienawistna Zielonko.Ty chyba też nie jesteś wyjątkiem.Albo specjalnie hejtujesz aby psuć atmosferę i nie jesteś w ogóle pracownikiem.Nie siedział byś 10 lat z takim kwasem i pogardą dla firmy,bo już dawno by cię szlag trafił.A jeżeli jesteś to chwalić Pan,że niedługo wybędziesz jak się zarzekasz.
Zażenowana 2017-07-25 12:59
Tak jak cholera zwłaszcza że są nie wydajni i trzeba ich pilnować na każdym kroku
Zażenowana 2017-07-25 13:05
Ta historia się wciąż powtarzać lubi
Joanna 2017-08-12 14:10
Czy te przeszeregowania wynikają z awansów stanowiskowych @stara marysia? Jak tobie pracuje się w serix bis? Dla wielu osób możliwość rozwoju, jak i awansu to kluczowe aspekty zatrudnienia. Szczególnie dla tych, którzy są na początku swojej kariery zawodowej.
jorg 2017-08-15 09:11
Nie, te przeszeregowania wynikają z lizodupstwa, kumplostwa z kierownikami działów itp. Najlpsze jest to ze osoba awansującą nie ma zielonego pojęcia o swojej pracy i nie wyróżnia sie nieczym wybitnym, wręcz przeciwnie sa to średniaki a wręcz leserzy, ale znajomość z kierownikiem daje właśnie taki efekt "wielkiego awansu"....
3
rudy 2017-08-16 20:05
Jak w firmie wygląda system zmianowy chodzi mi o dni pracy ile nocek ile popołudniowej itp i czy ciężko nauczyć się pracy na stanowisku ? Pytam bo aplikowalem i obawiam się czy dam rade.
Eryk 2017-08-17 22:35
Dasz radę ew powiesz że nie pojemajusz nie zwolnią cię nie makro robić!
2
Kfino 2017-08-17 22:45
Chemia syf smród ,można się udusić Nadgodzin nie wpisujemy liczą jako nagroda , premie masz do zabrania. Chłopcy bronio i tomo żyją firma , zapomnieli jak dymali na maszynie. Szacunku do pracownika brak , w sobotę dymasz by zarobić na makaron z ketchap.
Joanna 2017-08-22 11:20
Dziękuje za odpowiedź @Jorg, nepotyzm to dość poważne zarzuty stawiane Serix bis. Czy masz dowody na takie zachowania, które wystąpiły w firmie? Warto od razu je podawać, tak żeby inni mogli się do nich odnieść.
ibisz 2017-08-31 19:06
Dzień Dobry moim zdanie firma postawiła na Ukraińców, polaków garstka: liderzy, ustawiacze, kierownictwo. Polak ponosi odpowiedzialność za wszystko natomiast "koledzy, koleżanki" z zagranicy "nie znaju,nie pojemaju". stoją po 3-4 na maszynie śmiechy chichy i rozmowa fajnie idzie. Tu na przemysłowej i na wartexie nie dzieje się dobrze. Swój swojego poniża a zagranica klepana... Polecam szukać czegoś innego cześć czołem
Joanna 2017-09-02 15:05
@ibisz a kierownictwo firmy pozwala na takie rozmowy i plotkowanie koło maszyny? Jak to wygląda - nikt tego nie kontroluje? Jak wyglądają same warunki zatrudnienia?
Lider 2017-09-19 15:39
Ludzie rozsądni nie wierzcie w te bzdury,Polaków do pracy wszędzie brakuje i dlatego zatrudnia się z zagranicy.Nieprawdą jest że firma postawiła na Ukrainiców.Czarny PR i oczernianie firmy i wylewanie żalu na wszytko wokół to nasza polska specjalność.Jeżeli wokół tyle lepszej pracy to po co taka dyskusja.W firmie w której pracuje 250 osób zawsze znajdzie się czarna owca,która brużdzi.To takie niesmaczne i prostackie.A cały ten jad to płynie z Wydziału Druku,nie mówmy o nepotyzmie tylko o kondycji psychicznej co niektórych współplemieńców.
Joanna 2017-09-19 17:40
@Lider, dlatego też staram się tak jak powyżej dopytywać o konkretne sytuacje. Wiadomo, że wszędzie znajdują się narzekacze, jak to napisałeś, ale najważniejsze jest to, żeby takie sytuacje wyjaśniać i przedstawiać prawdziwy obraz Serix bisu. Możesz coś dodać o warunkach pracy, bo na ten temat też toczyła się tutaj wymiana zdań?
lider 2017-09-25 20:49
Joanna zobacz stronę internetową to zrozumiesz,że to nie jest większy garaż.A skoro od 2 lat są ciągłe inwestycje w infrastrukturę i sprzęt to chyba w jakimś celu.Poza tym przy rekrutacji każdy kandydat na pracownika to może sprawdzić osobiście podczas rozmowy rekrutacyjnej.Problem tylko w tym,że tę różnicę widzą osoby,które pamiętają jak firma wyglądała kilka lat temu a dla nowych to oczywista oczywistość-kasa się liczy i ile dadzą zarobić,a o perspektywach na przyszłość -to nowi pracownicy(czytaj młodzi) to tym sobie głowy tym zawracają.
Pozdrawiam.
Porazony 2017-09-29 01:21
Kierownictwo jest z kosmosu pani Joanno z Dąbrowy co nie wiesz jak wyglądać powinien plan produkcji i zamiast zająć się problemami produkcji to tylko tym na czym się znasz czyli niczym jak drażnieniem starych pracowników co sobie żyły wypruwają żeby wyjechały wysyłki a ty sprawdzasz pojemniki z odpadami i szukasz zaczepki
Freedom 2017-09-29 02:30
Przez jedną sytuację w tym roku straciłem wiarę że jest tu jakakolwiek mądra polityka i szacunek do dobrych oddanych pracowników co poświęcali swoje życie osobiste dla dobra firmy, wypruwa sobie ktoś żyły zgadza się na nadgodziny zostaje w ostatniej chwili byle by firma nie ucierpiała, a tu z dnia na dzień po latach żegnamy za to że ktoś chciał być doceniony, serix jest porownywany do obozu pracy nie za darmo, jesteś sztuką i mają cię za nic choćbyś latami się starał, szef niech zniży się do poziomu i reali swoich ludzi i zacznie ich traktować jak osoby nie sztuki
Joanna 2017-10-08 14:44
@Porażony rozumiem, że identyfikujesz mnie jako osobę, która pracuje w serix bis? Nie jestem w żaden sposób związana z tą formą. Jestem moderatorem forum gowork.pl i tylko z troski o osoby, które wchodzą na forum poszukując konkretnych informacji - dopytuję. @lider czyli według Ciebie - młodzi pracownicy nie myślą o perspektywach na przyszłość? Moim zdaniem to właśnie młodzi ludzie z nimi liczą się najbardziej.
Zostaw swoją opinię o serix bis - Myszków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie serix bis