brak logo

serix bis

Myszków

Opinie o serix bis

obiektywna pracownica 2016-03-02 09:24:14
60s to w sam raz na to żeby się obrobic, ale nic poza tym, a tu zamieć, wymiec zrób pudelka bo na początku juz nie można sobie robic...zalezy jeszcze na jakim detalu...a co do nowego brygadzisty, to chyba sam sie zbojkotuje niedługo, siedzi przy biurku 8 godzin, i zaraz tam zaśnie z nudów,nie trzeba byc super starym pracownikiem żeby to zauważyć... sama kilka razy podchodziłam z problemem z maszyną to mnie odsylal do kogos innego, a chłopaki nie wiedza w co ręce włożyć, za niedługo to zaczna tam biegac żeby się wyrobić...nic im brygadzista nie pomoże nawet kolo pudelka przejdzie obojętnie, ale na pogaduchy zawsze sie znajdzie czas a śmiech słychać na calej hali....zalosne, jak tak dalej pójdzie to nic nie zostanie z tego zakładu bo wszyscy pouciekają...zero sprawiedliwości, sprawiedliwego podziału pracy, niektórzy pracują na swoje wyplaty, inni wystarczy ze przychodzą do pracy i 10tego kasa za darmo wpada...z liderka nie można sie dogadać, o przerwach zapomina, masakra....
5
ja 2016-03-02 13:16:15
Jeżeli nie odpowiada Ci brygadzista, podział pracy są jeszcze trzy brygady można się przenieść, można się też zwolnić, powodzenia.
ustawiacz procesu 2016-03-06 15:08:47
60 sek.to dostatecznie dużo,aby sprawdzić i zapakować panel.
Pracowałem wcześniej w innej firmie i tam operatorka musiała odsługiwać 2 wtryskarki na raz z taśmociągami,pakować detale,itp.i to jest normalne w większości wtryskowni.
Pracować trzeba wszędzie a zamiast narzekać to zgłoś problem do kierownika lub szefa.Oni chętnie posłuchają-co boisz się!Na spotkaniach zachęcają aby zgłaszać problemy do poprawy.Dodatkowo mamy przedstawicieli do reprezentowania z kierownictwem-tylko trzeba japę otworzyć i powiedzieć co dolega.
Co do bojkotowania brygadzisty to chyba przesada-z pieluszek to on wyrósł i dodatek funkcyjny otrzymuje.Jak sobie nie radzi to może zrezygnować,znajdą się inni chętni na jego miejsce.
Pozdrowionka dla wszystkich brygad.
poinformowany pracownik 2016-03-13 16:46:18
Kolego kandydacie:15zł netto/h+dodatek funkcyjny 15%,premia uznaniowa 0-20% na tę chwilę,nadgodziny jak są to płatne i jeszcze ma być premia produkcyjna po wprowadzeniu wskażnika OFE czy coś tam podobnego.
No to co aplikujesz?
Pracownik produkcji 2016-03-15 11:49:04
Co za cymbał podaje stawki zakładowe na forum?! Znasz kolego cos takiego jak tajemnica zakładowa? Pewnie podpisywałes taki papierek kiedy zakład zlitował się nad tobą i dał ci pracę...Każdy kto jest zainteresowany sam podejmie decyzję czy przyjsc czy nie i wtedy zobaczy swoje wynagrodzenie za przepracowany miesiąc, znając niektórych inteligentów to zaraz zaczą nazwiskami wymieniać kto ile zarabia...żałosne.
4
pracownik@kiki2 2016-03-24 12:33:29
Ja tam nic do nowego brygadzisty nie mam. Problemów takich jakie opisywane były nigdy nie miałam. Wręcz przeciwnie zawsze przyszedł, ustawił, nie przypominam sobie żeby wysłał mnie do kogoś innego. Co więcej później przychodził i pytał się czy wszystko ok. Jednym słowem interesował się, bez jakiś głupich docinek, krzyków, wyzywania czy tez rzucania detalami jak było w przypadku innego brygadzisty. Prawda jest taka że niektórym było by bardzo na rękę gdyby stary brygadzista powrócił, i dlatego tak "głośno" narzekają.
Co do kierownictwa nie wypowiadam się, bo myślę że wszystko co można by było o nich powiedzieć zostało już zawarte we wcześniejszych postach. Uważam że powinni patrzeć tez chociaż trochę na pracownika. Myślę że stwierdzenie "nie ma być wygodnie tyko ładnie" ( tj. stwierdzenie jednego Pana z biura) nie polepszy jakości pracy czy też wydajności...
1
pracownica 2016-03-30 11:53:19
Witam,co do nowego brygadzisty to chłopak młody, przystojny ,mało tego grzeczny i odnosi się do każdego z szacunkiem. Nie przejdzie obojętnie jeśli ktoś ma jakiś problem. Takich ludzi nam trzeba.
ja 2016-03-30 12:31:28
Zgadzam się,nie ma zaraz,za chwilę lub k...a nie mam czasu
mops 2016-04-21 22:15:25
ustawiacze mięli się zwalniać a wrócili z podwiniętymi ogonami w innych firmach trzeba robić a nie rżnąć gwiazdę ,szkoda czasu na serix ma mało zleceń
pracownik 2016-04-23 09:45:39
Wszędzie trzeba robic tak samo, zadna firma nie jest wyjątkiem, jesli ktos jest obrotny i robotny to da sobie rade wszędzie, jesli ktos siedzi w jednym zakladzie xx lat to nie ma bladego pojęcia jak jest gdzie indziej wiec niech sie nie wypowiada, a serix jest wybitny pod względem obrabiania sobie gitary nawzajem, ludzkiej zawiści i tępienia kogos kto jest pracowity i daje sobie rade...zazdrość poprostu...wez się do roboty zamiast oglądać się na boki i zapracuj na swoje wynagrodzenie, a jesli nie potrafisz to znaczy ze jestes zerem.
ja 2016-04-26 13:42:04
na co chcecie zapracować w serixie jak oni pracy mają tyle co kot napłakał ,jak nie pracuje Elektrolux to serix jest w czarnej dziurze ,przy jednym kontrahencie to cud ,że istnieją
stary wiarus 2016-05-16 15:24:32
Jeżeli przejście z czterobrygadówki na trzy zmiany przez dwa miesiące w roku jakiś mądrala uważa za problem Serixu,że nie ma zleceń to jest w błędzie.Co roku trzeba wykonać przeglądy maszyn i wybrać zaległe urlopy i co w tym złego?
Jątrzenie i obrabianie gitary to raczej zasługa konkurencji a nie zatrudnionych pracowników w Serixie.A skoro tyle lat chce z nami współpracować Electrolux i daje nam projekty przy których wymięka konkurencja to nie powód do zmartwień.
Ja jestem zadowolony z pracy i sam zapracowałem na to i nic to nie ma wspólnego z ilością zleceń.Trzeba być burakiem aby tak uważać i to do potęgi!
Pozdrawiam pracowników.
pimpek 2016-05-16 18:01:24
amen to jakiś kierownik pisze
1
pimpek 2016-05-16 18:09:16
daj im całusa że Cię zatrudniają oni lubią zatrudniać miernoty co za dużo nie mówią
pracownik produkcji 2016-05-17 13:22:29
No właśnie, a miernot które chodzą z kąta w kąt, udają ze cos robią a patrzą tylko gdzie sie schować i znalesc sobie jak najlżejsze zajecie nie brakuje, taki to zawsze sobie bedzie chwalić, jeden zapier*** z formami a inny lata z kartkami w te i wewte, praca pracy nierowna a najwięksi leserzy maja największe poparcie u góry... Tylu juz jest samozwańczych specjalistow...
mec 2016-05-18 12:48:41
Dlaczego ubliżasz komuś od cymbała?Moim zdaniem dobrze zrobił pisząc na forum o stawkach w końcu i tak dowiem się tego na rozmowie wstępnej.A dla mnie to zaoszczędzenie sobie czasu skoro mam dostać jak już ktoś trafnie spostrzegł 2euro na godzinę.Cymbałem jest dla mnie raczej ten kto bierze kota w worku i po miesiącu pracy w ciemno (bo nadal nie wie na jakich warunkach) uświadamia sobie stawke w dniu wypłaty-dla mnie to "najciemniejszy byk"
2
waldek kiepski 2016-06-02 22:56:31
60 sekund na jeden detal to bardzo dużo. Jak patrzę jak pracujecie i jak zorganizowana jest ta śmieszna "firma" to ogarnia mnie śmiech. Ludzie, żyjemy w 21 wieku, a to normalna manufaktura. Jak widzę ile detali schodzi na zmianie, tyle co kot napłakał, a wy piszecie o 60 sekundach. Pracowałem i obecnie znów pracuję na śląsku i tam norma jest dwa razy większa i nikogo to nie męczy. Dlaczego? Bo tam jest ułożona i zorganizowana praca, a w serixie to psi chooy rządzi, a wszystko się zaczyna za tym "machoniowym ze skleiki biurkiem" na górze i potem przelewa się na kierowników i na kloakę na dole :-)
Nie dziękujcie za poradę cwele.
Ocena uczciwa w skali 1-5: wynagrodzenie-3 (średnie zarobki 1800 zł), atmosfera-1, ogranizacja firmy-0, zarządzanie pracownikami-1
ustawiacz procesu 2016-06-08 21:23:50
"Waldku kiepski",dobrze się nazwałeś,ksywa za dychę.Ale wiedzy to ci brakuje i kultury też pisząc te brednie jak patrzysz jak jest zorganizowana ta "śmieszna firma"jak piszesz na forum.Pracujesz na Śląsku i ze Śląska widzisz i wydajesz takie bzdurne opinie i jeszcze masz czelność ubliżać innym gamoniu.To z góry Śląska patrzysz jak pracujemy bogu wszechmogący, wszechwiedzący i wszechwidzący.Napisz jak ty pracujesz i za ci tam płacą cwaniaczku wredny!
mops 2016-06-29 20:04:15
brednie ustawiacz nam się zwija i obiecują złote góry ,ustawiacz ma oprócz ustawiania form śmiga z paleciakiem i kartonami
Uprzejmy 2016-07-28 08:51:30
Jesteś bardzo niesprawiedliwy w swej wypowiedzi. Nie zapominaj iż z woli pracodawcy (jeżeli takie poszanowanie dla pracowników swej firmy ma) można utworzyć Fundusz Socjalny. Kwota przypadająca na rok dla jednego pracownika to już około 1450zł.
Tą kwotę roczną można rozdysponować na Św.Wielkanocne, Boże Narodzenie, paczki dla dzieci, zapomogę w trudnej sytuacji materialnej itp.
Dlaczego zatem takiego funduszu opartego o wewnętrzny Regulamin ZFŚS w danej firmie nie utworzyć.
Przecież opinia o zakładzie idzie w świat, jeżeli pracownikom jest dobrze.
Uprzejmy. 2016-07-28 09:09:28
No to najwyższa pora wysłać przedstawicieli pracodawcy do Wrocławia-Whirlpool, Łódż-Indesit, Wrocław-Samsung itd.
Przy jednej dziurze jak to się mówi kot zdechnie. Electrolux to nie wszystko, ale niech nie trzymają się tylko Siewierza są jeszcze Oława, Świdnica, Żarów. Każdy z zakładów ma swą specyfikację.
2
Uprzejmy 2016-07-28 10:03:58
Na jaki okres można zawrzeć umowę na okres próbny?
Maksymalnie na okres trzech miesięcy - nie ma jednak dolnej granicy czasu trwania takiej umowy (i tu pracodawcy popełniają błąd żle interpretując prawo KP)
. Może ona zostać zawarta nawet na tydzień. Oczywiście zmienia się wtedy okres wypowiedzenia takiej umowy. I tak, umowa zawarta na:

Maksimum dwa tygodnie – okres wypowiedzenia 3 dni
Powyżej 2 tygodni do 3 miesięcy – okres wypowiedzenia tydzień
3 miesiące – okres wypowiedzenia 2 tygodnie

Warto pamiętać o tym, że jeśli to pracodawca wypowiada umowę na okres próbny 3 miesięczny (i w związku z tym pracownikowi przysługuje 2 tygodnie wypowiedzenia), to należą mu się również dwa dni płatnego wolnego na szukanie pracy (o ile oczywiście złoży o nie wniosek). Dni te nie przysługują pracownikowi w razie wypowiedzenia mu umowy, jeśli jest na krótszej umowie próbnej.

Warto pamiętać, że w odróżnieniu do normalnej umowy na czas określony, której nie można rozwiązać za wypowiedzeniem jeśli nie ma w niej odpowiedniej umożliwiającej to klauzuli, rozwiązanie umowy zawartej na okres próbny jest gwarantowane kodeksem pracy (art. 32 par 1) i nie wymaga specjalnych, dodatkowych zapisów w treści umowy.
pracownica 2016-07-29 18:09:48
Zatrudnienie jako kto? Na jakim stanowisku?
Pracownica 2016-08-01 17:39:36
Rekrutacje są na wiele stanowisk, lecz chętnych brak... Niestety...taki podział obowiązków ze ludzie nie chca przychodzić...jedni leżą a innym sie po tylkach leje...jeszcze chwila a kierownictwo zobaczymy przy maszynach jak pracują, bo taki deficyt ludzi....
1
dzięcioł 2016-08-07 21:04:54
Przychodzą młodzi i jak się dowiadują,że to produkcja i czterobrygadówka to szybko rezygnują bo lepiej u mamusi na garnuszku-takie to problemy z chętnymi do pracy.Jeszcze młody palcem nie kiwnie a już by chciał kasiorę jak doświadczony pracownik.Trafia się jeden na dziesięciu i zostaje to i tak nieżle...
A słuchy chodzą,że już niedługo przyjadą pracownicy z Ukrainy do pracy co im się chce nawet po 12 godzin pracować.Pierdoły,że kierownictwo przy maszynach stanie,bo ludzi do pracy nie ma.Nie po to się firma rozbudowała i dostała nowe projekty,aby się zamykać z powodu braku chętnych do pracy.
Składajcie CV,robota na was czeka zamiast słuchać leni i nieudaczników.
pimpek 2016-08-08 22:00:44
a potem w marcu was wywalą bo taki maja zwyczaj
lolo 2016-08-09 08:23:18
Dlaczego będą was zwalniać ? Odpowiedz jest prosta praca w oparach plastiku i w nocy powoduje trwały uszczerbek na zdrowiu ! Wszystkie koncerny z zachodu przeniosły swoją produkcję do krajów wschodnich i Chin z uwagi na brak ochrony życia i zdrowia pracowników i brak odpowiedniej ochrony prawnej , aby produkować np. w Niemczech plastikowe części na wtryskarkach inwestor musi zainwestować ogromne pieniądze w odciąg oparów filtry, wygłuszyć hale inwestycja dwa razy droższa niż w Polsce w Myszkowie . Osobiście jak byłem w waszym miejscu pracy to swąd topionego plastiku był wszędzie ! Dla myślących polecam ten artykuł :
http://orzeczenia.gdansk.so.gov.pl/content/$N/151015000003521_VII_U_002485_2013_Uz_2014-04-07_001
ania 2016-08-11 13:59:08
Atmosfera to tam właśnie mocno z każona- a człowiek nie atmosferą żyje a chlebem a w ogóle to najważniejsze zdrowie drogi Radku
ania 2016-08-11 19:32:32
tak po zrobieniu wszystkich opłat to tylko na chlebek starcza
pimpek 2016-08-13 21:48:16
wynagrodzenie gówniane najniższa krajowa plus premia brygadzisty ,chyba ,że znajdziesz sponsora ustawiacza lub kogoś to będziesz tyłkiem do góry leżała
ustawiacz procesu 2016-08-14 14:29:11
Lolo co byłeś u nas się najarać? Powąchaj świeże powietrze w Myszkowie lub Krakowie a nie wal dyrdymałów o szkodliwości pracy w przetwórstwie.Od tego jest PIP i BHP-aplikuj do nich albo wybierz się na wycieczkę po innych wtryskowniach ...
dzięcioł 2016-08-14 14:37:18
Podtrzymuję swoją opinię,czarny PR to metoda konkurenci na oczernianie.Bujda z tym zwalnianiem w marcu i gównianym wynagrodzeniu,chyba że jest w firmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] która zamiast poszukać innego zajęcia bo wokół ofert nie brakuje to wylewa swoje żale na forum.Jest co roku poprawa i każdy kto tu pracuję to wie o tym.Żenada i jałowe dyskusje,wyłączam odbiornik,bo dzisiaj jest impreza firmowa.
Ania przyjdż,do chlebka coś na pewno będzie z grila.
łooo.. 2016-08-14 17:05:36
No i co zarobiłeś 1800zł na miecha i jeszcze narzekasz:)
Gdzie indziej dostaniesz 1500zł a jak klepniesz coś na kierownika to 1200zł dadzą :)
x 2016-08-16 20:03:49
W niedzielę pracownicy Serixu udowodnili że potrafią się wspólnie doskonale bawić na imprezie firmowej.
dzięcioł 2016-08-18 20:11:45
Dodam tylko,że przelew zawsze w terminie najpóżniej do 9 każdego miesiąca,rekrutacja dotyczy osób bez kwalifikacji do przyuczenia obsługi maszyn,ale trzeba mieć chęci.Czterobrygadówka skoro zakład pracuje w ruchu ciągłym to nie minus tylko się trzeba skonfigurować i być kompatybilnym.
Wyłączam nadajnik,poz.
pimpek 2016-08-22 19:08:12
zwolnienia są normą w marcu , firma z 4 brygadówki idzie na 3 zmiany zapominają poinformować nowych o swoich praktykach takie u nas są od lat
pimpek 2016-08-22 19:09:19
zwolnienia są normą w marcu , firma z 4 brygadówki idzie na 3 zmiany zapominają poinformować nowych o swoich praktykach takie u nas są od lat
jagna 2016-08-25 10:37:55
co roku w marcu operatorki są zwalniane zostają tylko te co maja stałe umowy
Obs 2016-08-25 15:47:02
I stało się , mieszkańcy Myszkowa i okolic poznali się na firmie.teraz pora na pracowników z Ukrainy.
jagna 2016-08-25 16:45:08
już jedna firma próbowała zatrudnić Ukrainki jak się dowiedziały za ile to ich wyśmiały
1
obiektywny 2016-08-25 20:55:27
I stało się co się stać musiało,bo skoro nie ma chętnych w Myszkowie i okolicy do uczciwej pracy na produkcji to zaczęto przyjmować pracowników z Ukrainy,a co w tym złego skoro naszych przyjmują do pracy w Niemczech,Holandii,Anglii? Mieszkańcy Myszkowa i okolicy też do wyjątków nie należą.Wolny wybór każdy jedzie i pracuje tam gdzie mu odpowiada,a co nienawidzisz Ukraińców Obs-cie?
W Polsce pracuje ich już ponad milion i to nie jest wyjątek i nic złego,że znajdują tutaj pracę i chleb. Napewno to szanują i również firmy w których pracują.
dzięcioł 2016-08-25 21:02:48
Co leniuszki zatrudnione w Serixie z Myszkowa i okolicy boicie się konkurencji z Ukrainy,zabolało jak Obsta, co?
Lepiej się weżcie się do roboty bo wymienią was na lepszy model z Ukrainy.Wszyscy w okolicy już od dawna to ćwiczą.
mops 2016-08-25 22:27:15
no Ukraińcy to nie lepszy model ale zapchaj dziura ,jak zobaczą pasek wypłaty to zdębieją a mieszkańcy Myszkowa może znaleźli lepszą pracę z umową na stałe
mówiąca 2016-08-25 22:42:01
nadmieniam ,że firma ma dziwną politykę zatrudnienia a my stare pracownice na to patrzymy , zostawia się lalki co podłapały facetów z serixa
ustawiacz procesu 2016-08-26 22:45:13
Wszyscy starzy pracownicy mają umowy na czas nieokreślony,mówiąca chyba też. Co się dziwi,że trzeba sobie na to zapracować.No raczej powinna się cieszyć z pełnej ochronki.Przecież jak nie odpowiada to choinki w okolicy czekają na skręcanie,tylko że L4 tam nie zadziała jak sobie paluszek nożykiem przetniesz.
operator 2016-08-27 01:42:05
Jaki zaklad takie opinie....obrabiajcie sobie dupska wzajemnie dalej na anonimowym forum a potem przytulajcie sie na imprezie firmowej i udawajcie zgrany zespol wielkich przyjaciół....forum z serixu jest najbardziej rozpisane w calym tym portalu, nic dziwnego skoro same nieroby, zamiast wsiąść sie za robotę i zapracować na swoje wynagrodzenie lepiej jeden drugiemu opier*** tylek anonimowo....za duzo czasu macie chyba.... Szef zasiądzie pewnego dnia na stoleczku w swoim nowym biurze na wtrysku to ciekawe gdzie sie pochowacie leserzy...bedziecie chodzić jak w zegareczku, choc pewnie większość sie przestraszy tego ze trzeba zakasac rękawy i wziasc sie za robotę i sie zwolnią...bo dla większości na cieciowce byłby juz niezły zapieprz...jestescie zalosni.
3
ernest 2016-08-29 14:21:11
skoro Ukraińcy tacy dobrzy to zatrudnić ich bezpośrednio a nie przez agencje jak się zorientują co i jak to zostaną wam tylko Bułgarzy
1
travian 2016-10-06 23:35:59
Witam. Pracowałem tam trzy dni. Nie polecam nikomu, można udusić się smrodem topionego plastiku. Jak za 7 zł na godzinę umowa zlecenie to wystarczające, aby już po trzech dniach jebnąć szmatami.
Pozdrawiam pana waldka, co się nie boi.
1
RS 2016-10-11 23:38:56
a ja chcę podziękować seriksowi za to ,że dał mi nowy zawód ,praktykę przez 10 miesięcy płacił i dał mi przysłowiową wędkę na którą umiem złapać rybę, czyli mogłam za trudnić się w innej firmie i robić to czego się nauczyłam pozdrowienia dla serixu
radek 2016-10-12 13:07:00
Idealne dla mnie jest to @ak, że oprócz dobrych stosunków między rpacownikami, dopisują zatrudnienie w dość przyjacielskiej atmosferze. Ważne jest to, żeby wypłata była adekwatna do powierzanych zadań, a jest?
Zostaw swoją opinię o serix bis - Myszków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie serix bis