brak logo

Jeremias sp.z o.o.

Gniezno

Opinie o Jeremias sp.z o.o.

otworz oczy 2016-10-31 08:23
Firma za nic ma człowieka. Machloje w kadrach, sześciodniowy tydzien pracy chcesz zobaczyć większą wypłatę przyjdź w niedziele.. A i na tym jeszcze cie oszukaja. Nie ma dystrybutorów z woda na halach tylko jak sanepid przyjedzie o czym wiedza z wyprzedzeniem! Zapylenie i hałas na hali taki ze stopery nie pomagaja to nikogo nie interesuje. Ukraiński pracownik bez wiedzy
zarabia wiecej niż ci z kilkuletnim stażem.
Ludzie z doświadczeniem odchodzą i zamiast ich zatrzymać zaproponować lepsze warunki, pokazać że firmie zależy zatrudniają więcej Ukraińców bo to sie bardziej opłaca .
10
hahahaha 2016-11-14 16:24
I to jest napisana szczera prawda, wszędzie oszustwa i machlojki na kasie a może teraz ktoś z Biura napisze że jęczmen zawsze będzie jęczmenem jak kilka postów wcześniej ! Nie ! ludzie jęczą bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawsze będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i będzie cię okradał pod przykrywką że system tak wyliczył !Odchodzić jak najszybciej z tej Firmy! Tam czeka was tylko choroba na raka !
3
fabian33 2016-12-23 14:49
Jeremias.........Uciekajcie!!!!!!!!!!!!!!
2
fabian33 2016-12-23 14:52
Jest nawet takie powiedzenie "Nie bądź chamski jak kierownik z Jeremiasa!"
3
ffdfdf 2016-12-30 18:05
Zapraszamy do jeremiasa....psy już na was czekają!!!
Obojetny 2016-12-30 20:42
2500to moze i maja ale ci co robia juz tam po 10lat..do 2000to max na pierwsze lata pracy jak na gniezno to i tak w miarę.
2
kuleczka 2017-01-15 11:38
Hej.
Wie ktoś czy rekrutują do tej firmy?
gg 2017-01-15 13:06
Tak jeśli jesteś z Ukrainy
1
Iwona 2017-03-02 09:25
@kuleczka jeśli dalej szukasz pracy w firmie to obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Operator Wózka Widłowego. Zamierzasz aplikować?
kuleczka 2017-03-02 09:53
Pisalem tego posta ponad miesic temu, lol.
No pewnie, ze nie bede aplikowal jak juz dawno mam robote.
Iwona 2017-03-08 10:54
@kuleczka w takim razie gratulacje. Czy pracujesz teraz w firmie Jeremias? Chętnie usłyszymy więcej o Twoich wrażeniach z pracy.
były 2017-03-08 12:30
firma dziwna...młode dziewczyny odradzam przyjść tutaj do pracy bo nie dostaniecie normalnej umowy, chyba że wystarczy wam zatrudnianie przez pośrednika co miesiąc na nową umowę, najlepszy ukrainiec spawacz, chodzi tempem staruszka przez całą halę i spawa je prawie godzinę, noga na nogę to jego ulubiona pozycja do spawania :) (pomijając to że mają jakąś dziwną manię dłubania w nosie), ale jak to prezes powiedział "żeby coś robili" ciekawe ile za nich dostaje kasy, pomijając to że w Gębarzewie będzie stała druga hala, w końcu lepiej więźniowi dać minimalną niż szukającemu pracy normalnemu obywatelowi :)
2
Iwona 2017-03-09 11:42
@były rozumiem, ze nie pracujesz już w firmie. Kiedy działa się sytuacja, o której wspomniałeś? Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy oferowanych przez firmę?
what 2017-03-15 08:25
Nową hala?
ehh po raz kolejny 2017-03-19 16:13
Ludzie odchodzą. Ukraińców co raz więcej wiadomo, oplacaja się. Niech robią cokolwiek. Nie szanuje sie tu ludzi z doświadczeniem. Takie jest moje zdanie.
+ firmy to od razu umowa o prace fakt z firma zewnętrzną typu jopp ale przynajmniej nie smieciowa albo o dzieło. Wypłata zawsze na czas. Można dorobić nadg
- stresujaca atmosfera, hałas , wszechobecna wełna (trzeba sie przyzwyczaić)
1
Iwona 2017-03-20 09:43
@ehh po raz kolejny dziękuję za Twoją opinię. To ważne, że pracownicy mają od razu umowę o pracę. A czy firma zapewnia oferuje dodatkowe benfity dla pracowników?
i kit 2017-03-24 17:57
niektórzy nadal lubią zmuszać do nadgodzin R.D. przyjdzie i powie wpisuj się na nadgodziny jak odmawiasz to narzuca się raz kulturalniej raz chamsko, w tygodniu niema co robić czasami, a na weekend fuuul zamówień i magazynów nagle, pracowników się nie szanuje, starzy się zwalniają bo są niedocenieni, pracujesz przez pośrednika po rok a nawet dłużej ! syf na halach niesamowity ! aż strach pomyśleć jakby przyszli i zbadali powietrze ! szkodliwe mają wypłacane na wełnie, ale na gnieździe rur robisz metr od wełny i już nie masz nic a wdychasz tyle samo co inni ! filtry w laserze były zużyte i cały syf wywalał na halę (pomijając stary który jest odkryty!!!), ale prezesowi to nie przeszkadzało bo wychodzi na pół godziny dziennie, patrzy, dzwoni i robi zdjęcia, benefity Iwono ? z łaski dostaniesz na święta (ok 100 za rok, ale max 1000 ) czy jakoś tak....i gdzie tu fundusz socjalny, który firma musi płacić ? firma zarządza całym urlopem ! rok temu miałeś w czerwcu/lipcu no to teraz dostaniesz kwiecień/maj ! WICEPREZES totalnie ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników ! mają robić i nie marudzić ! jedyny plus to że kasa zawsze jest na czas :) ukraińce ? jedni fajni normalni ludzie pracujący, inni nie powinni tu robić wg, ale to nie ich wina, że prezes chce ich na siłę, takie firmy powinny tracić ulgi wszelkiego rodzaju za antypolskie zatrudnianie, to kłamstwo, że niema ludzi do pracy, są tylko firma wyrobiła sobie taką renomę, że nie chcą tam przychodzić ! podstawa, premia, jakiś dodatek za nocki, premia od wydajności i to koniec.....wczasy pod gruszą? nie na produkcji...urlop w sierpniu? też nie bo "sezon" wymyślony, żeby kierownicy dobili portfele, a produkcja odświętówki, owszem pół wypłacili,ale resztę teraz jak tylko się da wykorzystują żeby reszty nie płacić :D
6
Brzydki burok 2017-04-11 18:47
Płaca nieadekwatna do tego co robisz.
Warunki pracy jak 40 lat temu, żadnych udogodnień, brud, nieład na większości stanowisk. Do tego mobbing ze strony przełożonych. Oczywiście to nie ich wina, lecz prezesa- prosty chłop nie wiem, czy po zawodowce, więc nie ma co za dużo wymagac. Poprawi się dopiero jak odejdzie, lub wejdzie nowy inwestor.
Nie przeszkadza ci, że pracujesz z więźniami czy ukraincami to na przeczekanie da się z miesiąc popracować.
W innym przypadku naprawdę lepiej omijać szerokim łukiem, szkoda nerwów i zdrowia.
4
Iwona 2017-04-12 09:06
@Brzydki burok co rozumiesz przez mobbing? Jakie sytuacje występują w firmie?
1
OAL 2017-04-12 21:26
MAM PYTANIE PRZEZ JAKĄ AGENCJĘ MOŻNA DOSTAĆ SIĘ DO JEREMIASZA CHODZI O KOBIETY
ah 2017-04-17 14:36
Job lub work z tego co wiem
Anka 2017-05-16 22:06
witam mam pytanko ile można przez agencje zarobić w jeremiasie chodzi o kobiety
nikt 2017-05-17 12:52
Macie namiary do work i job
Tomek 2017-06-25 16:14
kiepska atmosfera w tej firmie jest ,
2
Iwona 2017-06-28 12:06
@Tomek mógłbyś powiedzieć coś więcej o pracy w firmie? Jakie są mocne i słabe strony Jeremias jako pracodawcy? Takie dodatkowe informacje mogą być istotne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy. Co byś im doradził?
i kit 2017-07-04 21:30
ta firma to żenada w podejściu do pracownika, ciesz się że masz robotę i tyle, jak ostatnio ktoś powiedział :) 20 lecie firmy a Ty co dostajesz? kuponik na piwo i kiełbasę :D haha ciekawe co w biurze dostaną albo kierownictwo i wyżej, chociaż nikt się nie pochwali :) na hali ZERO wentylacji poza wiatrakami, tam niema wymiany powietrza !!! a zrobić przerwę dodatkową to już łaska, chociaż znajdzie się kierownik co zrobi :) więc wdychasz ten cały syf, dziwne że nikt nie sprawdzał tam jakości powietrza z jakiejś inspekcji. wiceprezes chyba dąży do tego, żeby Polaków zastąpić ukraińcami....nic po polsku, ale dostajesz takiego i masz z nim robić...ale jak to ktoś powiedział "byle by coś robili"... i taki wiceprezes dostaje nagrodę „Przedsiębiorcy, Menedżera Roku 2016”, to powinno być nagroda antypolskiej firmy !!!!
2
Iwona 2017-07-05 09:31
@i kit
rozumiem, że w Twoim odczuciu warunki pracy w firmie nie są najlepsze, szczególnie na hali. Wspominasz też o podejściu do pracownika. Mógłbyś rozwinąć tę kwestię? Jakie jest podejście przełożonych? Z tego co piszesz, to niektórzy umożliwiają Wam np. wyjście na dodatkową przerwę. Można na nich liczyć również w innych kwestiach?
Anka 2017-07-12 19:14
dokładnie atmosfera jest bardzo nieciekawe , stare pracownice gnębią nowych pracowników , są tak nie miłe że się odechciewa pójść do pracy ,
3
mati 2017-08-01 22:16
polaków zwalniają a pracę ukraińcom dawają śmieszne
4
Obserwator 2017-08-02 09:35
Wrzuca nam po 3-4 Uk na plecy i bedziemy na nich robić. Polakowi coraz mniej. Na palcach można policzyc tych przyjezdnych którzy sie starają. .
3
jako 2017-08-03 16:28
Na magazynie ludzie też zaczynają się zwalniać.To co zarabia pracownik na magazynie z doświadczeniem to już jest śmiech na sali. Ukrainiec świeżo przyjęty na produkcji ma więcej.
4
Tomek 2017-08-04 11:25
no dokładnie nam Polakom umów dalej nie przedłużają a ukrainców nowych ciągle przybywa , pracujesz z taki lub taką nie znają języka i ty masz ich nauczyć
5
Gostek 2017-08-06 22:45
Warunki pracy ciezkie. Gorąco kurz wełna opary. Brak wyciągów. Brak wyciszenia maszyn. Hałas i brud. Metody pracy jak ze średniowiecza najlepiej przynieś wszystko sam na plecach i garbie. Teraz doszla seria wypadków przyczyną jest brak doświadczenia i zmęczenie. Bo nowych pełno a nie da się wypocząć jak chodzi się do pracy cały czas. No i ten pięknie przedłużony czas pracy do 6 dni gdzie sobota jest musowa ale nie platna. W niedzielę przymuszanie do nadgodzin. Gdzie jest inspekcja pracy. Jesteśmy niewolnikami. Trzeba uciekać tym bardziej że kierownikami są ludzie którzy nie umia zadzwonić po karetkę jak dojdzie do wypadku. Albo ćpuny R.D. i koksy którym odwala bo mają wladze. Ukraińcy lepsi lub gorsi to zależy od przypadku ale wypierają nas Polaków bo są tańsi.
7
krzys 2017-08-17 21:44
niby mają sezon a roboty brak więc po co te weekendy darmowe
1
rocco sifredi 2017-08-22 11:40
w jeremiaszu fajnie jest, hej, hej hej. Kierownicy super goscie, mozna zostawac po godzinach, dorobic w weekend, czy to sobota, czy niedziela. Noe robia problemu z przerw 11 godzinnych miedzy zmianami, mozesz przyjsc na rano w niedziele na osiem godzin i wrocic na nocke tego samego dnia. Masa pieniedzy do zarobienia, nawet w swieta mozna dopykac do pensji. Polecam dla kawalerow lub dla Pan/Panow znudzonych pozyciem malzenskim. Same plusy. Kasa na czas, raz mniej, raz wiecej na kwitku, chyba wedlug humorow systemu wyliczajacego wyplaty. Na stanowiskach decyzyjnych i kierowniczych ludzie po solidnych uczelniach, znajacy zycie i ludzi oraz problemy swiata rzeczywistego oraz wirtualnego, znakomici psychologowie i rozjemcy, nie ustepujacy w madrosci niczym samemu Salomonowi. Przyjdz, przekonaj sie, a nie polegaj na opiniach internetowych.
1
rura 2017-08-22 21:27
za dużo wełny się nawdychałeś!!!!albo za długo robisz w tej firmie i już tobie odwaliło!!!
1
Pracownik 2017-08-28 18:06
Rocco.Masz poczucie humoru.Początek,ok.Ale od kierowników po szkołach w dół,sprawdź dokładniej.Każdy pisze jak uważa.Praca niebezpieczna, dla ludzi z doświadczeniem i bez,ale pracowitych,wytrwałych,odpornych na stres,uważnych.Wypadków sporo.Jeżeli ktoś jest nauczony pracy,to firma dla niego.Najlepiej przyjdź,i przekonaj się sam.Powodzenia dla nowych pracowników.
łysy_ z_Brazzers 2017-08-29 18:00
Siedzisz w tej firmie i szczyt twoich zdolności, to nabijanie rur wełną, w piątek i świątek (nie, to nie kierownik magazynu). Po tym, jak piszesz i składasz zdania, wnioskuję, że nie masz lotnego umysłu. Dlatego możemy się spotkać, ale jedyne na co możesz liczyć, to potrzymanie pytonga w pysku. Do niczego innego się nie nadajesz.
Iwona 2017-08-30 12:48
Aktualnie firma poszukuje osób do pracy jako Operator Wózka Widłowego. Możecie powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca na tym stanowisku? W treści oferty pracy można znaleźć informacje, że pracodawca oferuje możliwość udziału w szkoleniach zawodowych i podnoszeniu kwalifikacji. Ktoś z Was brał u nich udział? Jak często jest taka możliwość wzięcia udziału w dodatkowych szkoleniach?
robol 2017-09-03 19:19
ponoc przewietrza sie sklad na surowcach? szukaja nowych pracownikow, czy tam wozkowych? ktos odszedl, a ktos nowy przyszedl?
aaa 2017-09-04 18:58
dajcie sobie spokój z tą firmą jeśli ukrainiec zarabia lepiej od polaka to świadczy tylko o poziomie tego zakładu żenada i brak logiki (praca dla zdesperowanych kobiet i emerytów)
jarząbek 2017-09-06 15:47
".. bo w jeremiasie nigdy nie wie, oj nie wie sie, czy pracujacy bedzie weekend, czy tez nie .. "
1
krzyś 2017-09-06 21:00
niby przestrzegają BHP a tam brud i smród , BHP przestrzegają tylko na rano a na popkach lub nockach olalewane jest , to jak to jest albo przestrzegamy 24 h albo wogóle
2
Iwona 2017-09-08 12:57
@jarząbek często zdarzają się takie pracujące weekendy? Czy liczą się one jako dodatkowo płatne dni pracy, czy też można w zamian odebrać sobie wolne?
heniek 2017-09-13 21:14
jakies przeciagi na mag surowca? ludzi wywiewa na amen?
nik 2017-09-21 20:33
O jakim nowym dyŕektorze mówisz? Zmienił się zarząd czy go nie chcieli w starej firmie?Chciał mieć stanowisko po ojcu i go nie dostał.sTo tyle
gość 2017-09-24 01:03
No widzę że magazynie surowców brak wózkowych no to wspaniały kierownik GWIAZDA zacznie w końcu coś robić a nie obgadywać innych poza plecami .
Może pan prezes zobaczy co jest wart taki kierownik
3
Y 2017-10-01 11:27
Podwyzki dla NAJLEPSZYCH.. Atmosfera co raz gorsza
pytający 2017-10-05 14:08
mam takie pytanko pracował tam u was M. Lewandowaki ? i kim on tam był ?
ooo 2017-10-06 17:58
Robil taki. To chyba familia z tym slynnym pilkarzem, bo w robocie w trampkach do halówki biegał ..
Zostaw swoją opinię o Jeremias sp.z o.o. - Gniezno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jeremias sp.z o.o.