logo iCEA Sp. z o.o.

iCEA Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o iCEA Sp. z o.o.

Kasia 2014-09-05 17:29
Czy oferta pracy na Doradcę to zwykły telemarketer?
Gość 2014-09-05 18:22
Zgadza się umowa o pracę - dają kiedy uznają za stosowne ! Ale podstawa nędzne 1200 plus prowizje - stanowisko pięknie opisane ale to zwykły telemarketing... Obiecują nie wiadomo jakie pieniądze a w praktyce to wygląda bardzo kiepsko. Jeżeli ktoś lubi siedzieć na słuchawce to praca dla niego i jeżeli kogoś satysfakcjonuje wypłata 1200zł to też spoko !
Milka 2014-09-05 18:23
Niestety tak - siedzisz i dzownisz
Anna 2014-09-08 15:18
Ja pracowałam u nich jakiś czas i wiem, że dają umowę o pracę szybko byłam jedyna w firmie bez umowy o pracę ale to dletego że byłam tam najświeższym pracownikiem. Umowę dostałam w drugim miesiącu pracy i szczerze byłam zadowolona - nie jest to telemarketing ponieważ nikt nie każe tobie robić 100-200 telefonów dziennie tylko około 20 reszta pracy to tworzenie ofert, przygotowywanie umów, maile wieć standardowa praca biurowa z klientem. a że jest to stanowisko sprzedażowe to standard żę prowizja jest dużą częścią wypłaty a prowizje mają naprawdę spooorrree :)
Marcin S 2014-09-08 19:58
Jedna z najlepiej płacących i doceniających pracownika firm z Poznania (pozycjonerskich).
Wielkie joł 2014-09-09 10:43
jak zakładasz że na stanowisku w sprzedaży będziesz odbierał gołą podstawę to gratuluję podejścia - znaczy że nie będziesz sprzedawał hmmm ciekawe wiec po co im jesteś potrzebny jek nie będziesz wykonywał planów....
jak robisz swoje to kasa jest i to konkret ja np odebrałem ostatnio prawie ponad 5k
S.S 2014-09-25 10:18
Pracowałam tam jakiś czas i mam pozytywne odczucia, umowę o pracę dają, fakt pierwszy miesiąc odbierasz podstawę ale z kolejnymi miesiącami odbierasz coraz więcej, jeżeli jesteś dobrym sprzedawcą nie masz się czego obawiać. Czasami wykonuje się 40 telefonów, czasami 20 a czasami zrobisz tylko 10. Możesz jeździć do klienta na spotkania, przygotowujesz oferty, wysyłasz maile. Z przyczyn prywatnych musiałam zrezygnować ale polecam, atmosfera jest super ! nikt nikomu nie podstawia nogi bo to nie wielka korpo i wyścig szczurów, jeżeli czegoś nie wiesz lub nie umiesz to doradzą ! A to, że ktoś odebrał 5koła wypłaty to potwierdzone info ;)
1
On 2014-09-30 22:11
Hahaha zapłacili wam żebyście takie komentarze dawali ? Cały kierownik to tylko liczy pieniadze ile zarobi w danym mc, wymaga a nie daje nic od siebie ! Pracownicy nie maja szkoleń odpowiednich, ja przyszedłem do pracy 2dni teoria i jazda do słuchawki.... Wszystko musisz zrobic sam - wymyślić do jakiej branży chces dzwonić, zrobic bazę kontaktów i dalej ! Zwykły telemarketing tylko musisz wiecej sie narobić za mniejsze pieniadze - nie polecam i jeszcze raz nie polecam !
3
PP 2014-10-08 11:42
Pracuje w tej firmie od prawie 3 lat i nie mogę narzekać. Osobiście nie znam osoby, która została zwolniona pomimo wysokich kompetencji. Śmiać mi się chcę z żali osób, które tu pracowały, nie poradziły sobie bo były za słabe, a teraz wylewają żale i pomyje.

ps.
swoją drogą jak można pisać, że wymagają samodzielności, a jednocześnie porównywać z telemarketingiem
1
pitu 2014-10-25 15:14
Nie polecam tej firmy, atmosfera tragiczna, pensje niskie.
Margo 2014-10-30 13:32
byłam tam na rozmowie, orientowałam się na różnych portalach i formach i nawet udało mi się pogadać z pracownikami z ich działu handlowego i widzę, że atmosfera jest naprawdę przyjazna z tego co widziałam i słyszałam sami młodzi ludzie, spoko zarobki i pomoc kierowników i koordynatorów jest na bieżąco. jak mnie beda chcieli to chyba w to wejdę..
1
Magda22 2014-11-05 09:17
Zupełnie nie polecam!

W ogłoszeniu o pracę 3000 zł, a na umowie ledwie tysiąc. Z tego co się dowiedziałam plan jest nie do zrobienia. NIE POLECAM.
1
Młody123 2014-11-05 09:28
Po przepracowaniu kilku miesięcy tam moge powiedzieć jedno: nie próbujcie. Firma traktuje pracowników ja przedmioty. Ciągła presja, słabe premie, fatalna atmosfera.
1
MałaMi 2014-11-07 11:56
zasadniczo żeby wyrobić plan wystarczą 4 umowy w miesiącu o niskiej wartości więc czy plan jest niewykonalny? wiem co mówię bo pracuję i jakoś ten śmieszny plan wyrabiam i dzięki temu nie zarabiam 1000 ani 1200 tylko zdecydowanie więcej :) presja? hmm jak to w sprzedaży jest zawsze i być musi....
1
Paweł S. 2014-12-29 04:04
Podstawa niska ale tabela premii chyba najlepsza w Poznaniu, chociaż pewności mieć nie mogę bo zwiedziłem tylko 3 firmy. Średnia wieku z 25 lat, więc pracuje się spoko, to nie korpo
Pan duże C 2015-01-05 02:38
Prowizje są megaaa
Łysy 2015-01-27 18:45
Polecam zdecydowanie tą firmę, mam firmę zajmującą się przeprowadzkami i obsługa jest na bardzo wysokim poziomie. Pozycje są satysfakcjonujące, na początku nie wierzyłem w klienta z internetu, teraz kupiłem kolejne 3 auta. Polecam!
Mariusz S. 2015-02-27 03:56
W dziale handlowym mają 14 osób ale z tego co wiem to jeszcze zatrudniają.
Na prawdę spore premie, chyba na rynku nigdzie takich nie ma.
1
Mariusz S. 2015-02-27 04:00
5k to zarabiają ale najlepsi w dziale (pewnie z 2 ludzi) przy czym to 5k na rękę w pełni ozusowane, żadnej kasy pod stołem... Jak ktoś jest pracowity to 3k wyciągnie.
Piotr Nowak 2015-03-25 12:32
Zemsta człowieka prawdopodobnie niezrównoważonego psychicznie który po rozmowie z klientem wali pięścią w ścianę i krzyczy na innych kolegów z pracy. Nawet nie masz odwagi się podpisać... Pozdrawiam - Piotr
Pracownik 2015-03-25 20:11
Dlaczego tak jest, że jak komuś nie wychodzi to chce zaszkodzić firmie? Bo co miała dać jałmużnę za samo siedzenie i notoryczne spóźnianie się? Kojarzę pracownika, który tak negatywnie opisał sytuację, tylko blanty mu w głowie były i przychodził rano jakby naćpany.
Mandarynka 2015-04-02 18:55
Całkiem spoko ekipa :)
Lukasss 2015-04-07 13:18
Szukają też copywriterów wiem bo byłem u nich i wygląda to na całkiem fajną rozwojową firmę
FALKOR 2015-04-09 09:57
***do "piotr nowak" i "pracownik" ***

Szkoda wielka, że zabrakło odniesienia się do zarzutów zawartych w opinii!
Samo zbluzganie byłego pracownika, ubliżanie mu i usunięcie
jego opinii to raczej marność... Świadczy jednoznacznie o firmie!
Opinia ani nikogo nie krzywdziła ani nie zawierała najmniejszego kłamstwa!
Jedyne co przychodzi na myśl:

* prawda w oczy kole!
* uderz w stół a nożyce się odezwą!
* psy i suki ujadają a karawana jedzie dalej! (moja) :)
maks 2015-04-13 09:06
z tego co się dowiedziałem faktycznie chcą zatrudnić kilku copywriterów na etat i dają umowę o pracę
martusia 2015-04-15 09:43
całkiem dobre warunki na tego copy proponują więc polecam
Maras 2015-04-23 17:36
Nie polecam!
Marcellll 2015-05-08 10:48
Bardzo rozwojowa profesjonalan firma po ludzku traktująca każdego pracownika. Świetny klimat i atmosfera super ekipa, super wypłaty i docenianie pracowników z każdego szczebla. trudno szukać tak klimatycznej i nowoczesnej firmy. A jak widzę hejterzy zawsze się znajdą . pozdrawiam
1
Człowiek Pająk 2015-05-13 09:50
Potwierdzam :)
Paweł 2015-05-16 02:55
Otwierają nowy oddział w Poznaniu ale na jakie stanowiska i czy będą zatrudniać to nie wiem
malutka 2015-06-18 14:28
spoko atmosfera
1
paweł 2015-07-13 21:50
Kiepsko u nich
Jacenty 2015-07-24 08:34
Fajna atmosfera i możliwości. Poważnie pracowałem w wielu firmach i takiej sympatycznej jeszcze nie doświadczyłem POLECAM :)
2
MMC 2015-08-28 10:49
POLECAM! Spoko branża, spoko płacą
3
Piotras 2015-08-28 12:52
Co wy niektórzy narzekacie praca jak każda inna cłakiem normalna firma i normalnie i na czas płacąca. Czego wy ludzi oczekujecie, że będą wam płacić 10.00 na rekę i nic nie wymagać. Do roboty.FIRMA OK:)
Magduś 2015-08-31 12:32
Same dobre wrażenia :)
2
P.N.G 2015-09-03 12:04
Lipa. Praca na umowe zlecenie 8h dziennie, w stalym miejscu pracy, to wbrew prawu zdaje sie?! Umowe zlecenie, mozna wykonywac gdziekolwiek i kiedykolwiek w przeciwnym razie to oszukiwanie, i Pracownika, i Panstwa! LIPA!
Pumba 2015-09-03 13:22
szkoda słów bo i tak złe opinie usuną a dopiszą pozytywne bo tym zajmują się na co dzień. Dobrze w firmie mają tylko Ci którzy namiętnie włażą wiadomo gdzie... CICHO SZA :D
1
Pumba 2015-09-03 15:20
mam przeczucie Magduś że jesteśmy z jednego szkolenia i naboru więc nie wiem po co wypisujesz banialuki? tylko dlatego że zostałaś w firmie? nie musisz tam pracować a tym bardziej w strachu
2
Ja tu tylko sprzątam ;) 2015-09-04 14:54
Panie Pumba, widzę, że zmieniasz nick jak Google logo, ale nie zapomniałeś o bluzganiu;)
Co do warunków to handlowcy mogą się cieszyć świetnymi prowizjami, webmasterzy i copy też nie narzekają. Mając doświadczenie u konkurencji wiem co mówię, firma się mocno rozwija i chętnie negocjuje warunki z pracownikami, po prostu odrobina sumienności i wystarczy.
Jak wszędzie są okresy próbne na umowach innych niż o pracę, potem dają normalną umowę na bardzo przyzwoitych warunkach. A największym plusem jest to, ze nie musisz się wstydzić za firmę, bo mają naprawdę dobre realizacje i opinie
1
M.R 2016-04-12 17:33
Polecam iCEA. Nie dla każdego jest praca w iCEA ale te kilka miesięcy wspominam dobrze.
12
Piotr 2016-09-09 05:32
najlepsza Poznańska firma SEO
3
PiK 2016-10-04 19:54
Wypłaty zawsze na czas
gbne 2016-10-04 20:06
super ze wypalta jest tutaj na czas chociaż z drugiej strony to nie powinno być jednak nic dziwnego
2
xxx 2016-12-03 22:46
I jaki masz efekt tej reklamy
PanMonter 2017-01-26 09:38
Zaskakująco lajtowa atmosfera

Jeżeli robisz swoje masz spokój

Jak chcesz robić więcejto tym lepiej dla Ciebie Trzeba się mocno postarać żeby cie wyrzucili
4
Paweł Z. 2017-02-10 00:14
Znajomy tam pracuje od 3 lat, twierdzi że jest spoko, firma się stale rozwija
3
Lotnik ;) 2017-02-10 21:09
Praca jak to praca, nie ma lekko i trzeba dawać dużo od siebie, dobrze - działa na kreatywność :)
Co mnie zaskoczyło, kiedy tu pracowałem?
Kierownik, zawsze trafiałem na szefów tego typu - szybciej, szybciej, szybciej. Co że jesteś chory? Za......
A tu? Niebo, a ziemia, powaga, możecie mi wierzyć lub nie ale trafić na takiego kierasa, to rzadkość.
Atmosfera w pracy też jest bardzo ważna, a że pracowałem tam, to powiem Wam z ręką na sercu, że wiara, która tam pracuje jest na prawdę na wysokim poziomie, bardzo spoko ludzie iii... JA TO SZANUJĘ! ;)
3
Mariusz 2017-03-19 07:18
W handlówce płacą najlepiej z Poznańskich firm SEO
3
Agnieszka 2017-04-07 13:26
@Mariusz, a co więcej powiesz na temat pracy w tym miejscu?
Zostaw swoją opinię o iCEA Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie iCEA Sp. z o.o.