brak logo

Padav Polska Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Padav Polska Sp. z o.o.

ONa1rok 2016-03-09 15:39:26
Witam wszystkich! Czytam te opinie i jak to w kazdych opiniach/ komentarzach jest kawałek prawdy . Niektórzy poprostu się do tej pracy nie nadają co tu dużo mówić. Praca stojąca wymaga koordynacji i sprytu . Niestety nie każdy to posiada.. Co do atmosfery jak tez napisala agencja gi group czasami jest ciezko ale nie ma tragedii ten kto nie pracował nigdzie powie że jest tragedia i ganiają jak mogą poniżaja itd a to nie prawda!!! atmosfera jest ok!! brygadzistki? nigdy nie miałam z nimi problemu równe kobity:) Załatwić się wszystko z nimi da (jeśli chodzi o wolne/urlop nigdy nie mialam problemu. Jeśli nie moge przyjsć lub źle się czuję, dzwonie i bez problemu mam wolne bo przeciez nie będe przy linii czy jak to na whirpoolu stać i umierać) Zastrzezenie może do niektorych dziewczyn z linii które mają swoję grupy i jak ktoś z nimi nowy stanie to byle by go odesłać gdzie indziej. Nie pomogą Ci-nawet na to nie licz ale nie wszystkie takie są!na szczęście!!! Aaaaaa no i najlepsze!!!! Jest jeden gość ktory mega wkurrrr.. NO CO ZA CZŁOWIEK!! gość od pistoletów i od nie wiadomo czego jeszcze bo chyba od pistoletow to on byl albo teraz tak poprostu sie na niego mowi ,, no gościu a raczej PAN K. który czuje się urazony jak krzyczą po imieniu do niego .. wcale sie nie przejmuje ze pisstolety się psują ! Stałam na linii kilka razy to jest porażka tego goscia poprosić to chocbyś błagała powie Ci żę nie ma CZASU!!! no jasneee.. chyba zajety jest siedzeniem ciągle w biurze.. DZiewczyny mają problemy także na zakłuciach i na na tym dziale na przeciwko ze sprzętem. Jego zdaniem pistolety się psują przez dziewczyny które nimi operują i wiecznie ma wymówki że a to przez operatora a to przez zimną faszete a to że źle fasszetujesz a to ze trzaskasz pistoletem a to ze nie umiesz się z nim obchodZIc a ciul wie co jutro wymysli ten gosciu ... Jego kolega ktory faktycznie pistolety naprawia i przychodzi do dziewczyn jak proszą jest miły,pełna kultura i nawet zagadnie: "co tam u was..?" a nie to co ten gbur do ktorego każdy ma zastrzezenia tylko nie jego przełożony. Ale w sumie praca jest spoko wiec jeszcze może drugi rok tam zostane chyba że znajde lepiej płatną bo ta głodowa pensja lekko wkurza.. żeby nie powiedzieć bardzo..
3
ST 2016-03-09 16:29:34
W końcu ktoś napisał prawde o K:))))) hahahahaha Sama prawda .. gbur i prostak
3
iza 2016-03-13 17:07:44
Byłam pracowałam i nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za najmniejsze pieniądze nawet nie jest to najniższa krajowa.
ela 2016-04-02 12:28:49
Praca tam to jakaś porażka. Brygadzistki same nie wiedzą do końca, co i kto wpina, jakby je ustawił, to pewnie by się pogubiły, a od nas wymagają szybkiego tempa. Płacą marne grosze, system niby 2 zmianowy a cisną o nocki i soboty pracujące. Robisz na umowie podpisanej z agencją i nie ma szans na przejęcie przez firmę. Jesteś białym murzynem, który ma zapier... i się nie odzywać. Po jakimś czasie widać, że niektórym funkcja uderzyła do głowy i za wysoko się noszą.
Czasy niewolnictwa wróciły.
5
jola 2016-04-02 14:32:33
Ciezko napewno jest. I tu masz racje. Ale stawka ktora juz proponuja nie jest nizsza niz gdzie indziej. Teraz na wstepie placa 11,50 na umowie o prace a nie jak w innych miejscach na umowe zlecenie. Gdzies wiecej placa?? Maja dojazdy??? Kto chce szukac dziury w calym to znajdzie. Jest teraz wiecej pracy i jest praca w sobote ale tylko 6 godzin i tylko pierwsza zmiana. Ale placa nadgodziny 100% tak ze mozna zarobic dodatkowo. Jesli sa nocki i jak dobrze wiesz to nie wszyscy tylko tam gdzie nie ma wydajnosci, to jest dodatek za nocke 30% i pracuje sie od 22.30 do 5.50 czyli 7 godzin 20 minut a placa za 8 godzin. To zle?? Ja sama wole pracowac w nocy bo wtedy wiecej zarobie a w dzien sobie pozalatwiam inne sprawy. Jesli ktos chce pracowac i nie boi sie ciezkiej pracy a przy tym mysle ze atmosfera nie jest najgorsza to napewno sie odnajdzie. Jak sie dojdzie do wprawy to i nie jest najgorzej.
ja 2016-04-05 15:29:28
Jesli masz 30% dodatku za nocki to gratuluję. Za nocki jest 20%
6
11 2016-04-06 11:18:36
Podwyżka o 50 gr brutto, to naprawdę super motywacja do pracy w tym obozie. Nie czarujmy się, ale zawsze nam coś zabiorą, podobnie, jak te niby 100% za soboty.
2
pdv 2016-04-06 13:23:37
Nadgodziny w soboty są wypłacane 100% - w przypadku gdy jest inaczej prosimy zgłoszenie konkretnych przypadków do biura Padav.
osoby podejmujące zatrudnienie zgadzają się na stawkę 11,50pln, natomiast jeśli coś zostało "zabrane" prosimy o informację.
Gi Group 2016-04-07 11:45:07
Podpisujemy się pod informacją od pdv. Karty pracy są do wglądu są u nas i w Padav. Jeśli ktoś ma wątpliwości co do wypłaty zawsze prosimy to zgłaszać do agencji lub w biurze Padav. Zapisy na karcie pracy przedkładane są w razie kontroli inspekcji pracy. Proszę pamiętać, że stawki są brutto i pracodawca musi rozliczyć nietylko swoją część składek ale również zobowiązany jest do rozliczenia składe, którą pokrywa pracownik.
Gi Group 2016-04-11 08:20:44
lemur- zapraszamy do kontaktu z nami Gi Group ul. Tysiąclecia 4/3, 97-500 Radomsko, tel. ( usunięte przez administratora ). Przedstawimy wszystkie aktualne oferty pracy.
poszukująca pracy 2016-04-21 17:10:23
Witam,a czy posiadają Państwo oferty pracy dla kobiet czy tylko dla mężczyzn.
maja 2016-04-22 17:03:31
Witam,czy ktoś pracuje teraz lub pracował w ostatnim czasie w fabryce na Bloku Dobryszyckim i może mi powiedzieć jak warunki pracy czy coś się poprawiło,jeśli chodzi o traktowanie pracowników,bo wcześniej słyszałam wiele negatywnych opinii,interesuje mnie to ponieważ niedługo odbędzie się spotkanie dotyczące pracy właśnie w tym zakładzie i nie wiem czy warto.Z góry dziękuję za wszelkie informację.
Gi Group 2016-04-23 22:50:28
Miejsca pracy są głównie dla kobiet, ale są także pojedyncze stanowiska dla mężczyzn.
Gi Group 2016-04-23 22:52:47
Zapraszamy do naszego biura. Adres powyżej w poście. Odpowiemy na wszystkie pytania i dodatkowo osoby chętne umawiamy na spotkanie na terenie Padav.
aga 2016-05-12 12:35:52
Hej czy zaczął ktoś pracę niedawno w Padavie i może mi powiedzieć czy nadal jest tak beznadziejna atmosfera jak kiedyś.
Gi Group 2016-05-23 14:35:17
To zależy kiedy Pani pracowała. Przez ostatnie kilka miesięcy sporo się zmieniło. W naszej opinii na lepsze. Jednak dopóki się Pani sama nie przekona to nie będzie Pani miała opinii jak było a jak jest.
aga 2016-06-29 21:25:45
Czy ktoś wie czy w najbliższym czasie będą przyjęcia do Padav i czy jest zapewniony transport do pracy.
pdv 2016-06-30 08:28:25
Witam,
w okresie wakacyjnym jest mniej przyjęć, mimo to zachęcamy do zgłaszania się do nas osób chętnych do pracy; sytuacja może się zmienić;
CV można przesyłać na adres mailowy: nina.kraszkiewicz@padav.com
Padav zapewnia transport z Radomska i z Gorzkowic-Kamieńska-Gomunic.
2
nadia 2016-07-06 17:43:50
Może ktoś Wie gdzie w Radomsku przyjmują kobiety do pracy,czy są jakieś fabryki gdzie są przyjęcia albo poza Radomskiem ale z transportem zapewnionym.
A może są jakieś agencje pośrednictwa pracy które wysyłają do pracy za granicą jest coś takiego w Radomsku,bo ja nie słyszałam a myślę że mieli by duzo chętnych.Pozdrawiam.
pp 2016-07-09 14:05:28
Czyli raczej szanse nikłe zeby pracowac przez wakacje w Padav w tym roku?
1
ona 2016-07-23 18:04:16
Jeśli ktoś ma zamiar przyjść tu pracować, to niech się dobrze zastanowi. Atmosfera jest gorzej niż zła, wieczne czepianie się o wszystko i traktowanie człowieka, jak śmiecia. Zachowanie brygadzistek jest dalekie od normalnego i szkoda tylko, że dyrektor nie ma o tym pojęcia, co się dzieje poza jego gabinetem.
Co do zarobków-z miesiąca na miesiąc płacą coraz mniej, a stabilność zatrudnienia jest taka, że jak się krzywo spojrzysz, to możesz na drugi dzień już nie pracować.
Szczerze odradzam i nawet darmowy dojazd nie jest już żadną zachętą.
17
@ 2016-08-17 15:46:13
11.50 zł na godz. srednio wypłata wychodzi ok 1600 zł z premią. w soboty bardziej opłaca sie przyjsc bo płacą setkami. ogólnie to gdzie by sie nie stało na linii to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba zapierda... umowa jes tprzez agencje pracy wiec dłuższej umowy niz kilka miesiecy nie dostaniemy.
anet 2016-08-25 08:30:44
Praca w padav -odradzam!!! to jest wyzysk ludzi w biały dzień! Atmosfera tragiczna! może w końcu prezes zobaczy jak pracują brygadzistki i coś z tym zrobi!!
5
### 2016-08-30 22:43:24
Gościu, pracujesz tam, ze tak głupio gadasz?? Przyjdź i się przekonaj jak jest tutaj fantastycznie, bo takimi domysłami to sobie można...
4
jadzia 2016-09-10 15:01:37
Odpowiednie zarobki?? Dobre sobie - kolejny miesiąc, kolejna mniejsza wypłata. No nic, tylko tam pracować za grosze..... Jeszcze trochę, a ten zakład padnie, bo coraz więcej ludzi ucieka z niego, a nowych chętnych jakoś nie widać.
3
Iga 2016-09-10 16:39:31
Jesli pracowalas nie caly miesiac a tylko 3 tygodnie bo byl jeden tydzien wakacji i poszlas na zwolnienie a nie na urlop to czego oczekujesz??? Nie rozumiem czasami tych wypowiedzi. Zarobki sa jakie sa. Nie za duze, ale przychodzac ma sie 12,50 na godzine + premia. Jest dojazd darmowy do firmy. Mozna sie dogadac jak sie potrzebuje wolnego lub aby sie zamienic na zmiany. Mysle ze wiele z osob tutaj sie wypowadajacych nie pracowala w innych zakladach. W Radomsku napewno sa miejsca gdzie mozna lepiej zarobic, ale albo na czarno, albo jest rygor a jak sie spoznisz kilka razy do pracy lub zbyt czesto bierzesz wolne bo masz chore dziecko to Cie zwolnia. Tutaj chociaz jak sie starasz to mozna sie zawsze jakos domagac. Pracuje kilka lat i widze ze jest o wiele lepiej niz kilka lat temu.
### 2016-09-15 22:07:35
Nie na każdej linii jest stawka 12,50. Agencja się zarzeka, że wszyscy mają taką samą, ale jak właśnie się wydało są równi i równiejsi. Jak miło dla tych, co mają tylko 11,50. Niby nic, ale przez miesiąc się uzbiera....
2
kasia 2016-09-16 09:08:48
Witam czy wie ktos moze kiedy beda przyjecia do
Padav.podobno jest otwprzpna nowa hala wiec moze beda potrzebowac ludzi.bo juz dawno nie bylo ogloszenia z tej fabryki
Ona 2016-09-29 10:41:41
Pracowałam w tej firmie nie byłam najgorszym pracownikiem wyrabiałam normy co kazali to robiłam, ale atmosfera jest tragiczna, nie chodzi mi o Panie z produkcji bo są sympatyczne, lecz o brygadzistki szczególnie o K która myśli że jest fajna i że bycie wrednym to najlepsza metoda na zmobilizowanie pracowników, nie idzie na rękę z ludzmi tylko zeby im na złość zrobić (może miała trudne dzieciństwo). nie polecam tej firmy nikomu. Pozdrawiam
7
Ja 2016-09-30 19:21:28
Kogo masz na myśli pisząc K?
ela 2016-10-02 22:29:15
Niestety tak nie jest. Są różne stawki, chociaż każdy pracuje tak samo. Agencja nie udziela odpowiedzi na pytania o to rozgraniczenie, jak i nie przyznaje się ile tak naprawdę zarabiamy netto. Ciekawe kto się przyczynia do takiej sytuacji ??
1
On 2016-10-09 23:30:26
Proszę Cię kto tam dba o pracownika. Tam tylko normy się liczą. Nawet jak się wyrabia te normy to nic z tego nie ma marne grosze i premie śmieszne.Z tego co wiem to odchodzą starzy i najlepsi pracownicy więc o czymś to świadczy. Nawet nie są w stanie zatrzymać tych osób, więc nie mów mi że dbają o swoich pracowników!!!!
7
Takajedna 2016-10-10 21:00:28
Pani K w cale nie jest taka zła jak ją opisujesz. Gdyby wszystkim na wszystko pozwalała to by był jeden wielki burdel... Musi trzymać trochę rygoru w pracy. Ale prywatnie to bardzo miła kobitka i wyrozumiała. Przyjdzie pośmieje się. Naprawde jest spoko. Każdy czasem ma prawo się zdenerwować. A stwierdzenie że "nie miała dzieciństwa" jest nie stosowne i przede wszystkim to nie nasza sprawa nawet jeśli by tak było... Nie raz dostałam od niej opr. ale nie mam do niej żalu o to bo jeśli ma racje to niech opie**** a jeśli racjii nie ma to najlepiej jej to powiedzieć.
3
111 2016-10-13 22:13:39
Podpisuję się pod tą opinią. Starzy pracownicy odchodzą. O czymś to świadczy, prawda? Czyżby statek tonął ??? Zarobki są tak niskie, że niedługo ekwiwalent za pranie będzie wyższy niż premia. Normalna kpina.
6
Padav 2016-10-14 08:31:54
Witam, rotacja osób w zakładach pracy jest koleją rzeczy; każdej pracy towarzyszy wypalenie i chęć zmiany.
jeśli chodzi natomiast o zarobki, są one porównywalne do innych zakładów pracy w Radomsku.
1
Gi Group 2016-10-18 15:26:55
Jeśli chodzi o stawki.. Każdy pracownik tymczasowy zatrudniony przez Agencję Pracy Gi Group, otrzymuje po wypłacie wynagrodzenia pasek z wyszczególnioną kwotą netto.
Pracownicy różnicowani są stawkami pod względem stażu pracy, wysokością premii przyznawanych jednorazowo (za jakość, obecność w pracy i efektywność) w miesiącu.
Każdy pracownik ma również inną podstawę do wypłacenia za urlop i chorobowe.

Osoby zgłaszające wątpliwości co do wypłaconego wynagrodzenia, mają dokładnie rozpisane składniki wynagrodzenia co pozwala rozwiać wszelkie wątpliwości.

Zgodnie z Polskim prawem, za pełen przepracowany miesiąc pracownik musi otrzymać najniższą krajową tj. około 1355 zł netto/miesięcznie. Nawet my jako Agencja musimy tego przestrzegać.
2 2016-10-18 15:33:41
a tak w ogóle tyo czy padav posiada swoją stronę internetową? tak przyznam szczerze że usilnie szukam jej od jakiegoś dłuższego już czasu i znaleźć jej nie mogę - jakbyście dali namiary to byłabym bardzo wdzięczna
Ktosktos 2016-11-02 21:51:20
Z jednej strony kto chce iść zobaczyc jak jest naprawde niech idzie i sie przekona jak jest naprawde. Jezeli chodzi o zarobki na sam poczatek daja duzo jak na kogos kto nie ma zalozonej rodziny. Lecz pozniej juz coraz mniej. Checi ludzie maja,ale czegos zawsze brakuje!! Albo kabli nie ma albo jakiegoś komponentu i piatki sa wolne ! Bo po co przychodzic? I w taki o to sposob wykorzystujemy urlop o ile ktoś go wgl ma! A i co najwazniejsze tam nie ma umowy o prace! Tylko z agencji do agencji rzucaja i po 18 miesiacach podwyzka w wysokosci 50 groszy, masakra!!! A o atmosferze wole nie mówić. Idzcie i sie przekonajcie sami :) i liczcie sie z tym, ze sa tez ukrainki ktore sa lepiej traktowane od nas
3
jaja 2016-11-05 21:20:43
Albo się przychodzi na swoją zmianę i okazuje się, że nie ma co robić i rzucają człowieka jak szmatę z linii na linię, podkręcają czas nawet, jak się pierwszy raz jakiś kod robi. Piątki robią wolne, ale w soboty to już nie. Chora logika zarządzających. I jeszcze coś - na zewnątrz jest tak ciemno, że człowiek nie widzi, gdzie idzie, bo ramach oszczędności najlepiej jest pogasić wszystko.
3
Mela 2016-11-07 09:25:36
Nadgodziny.
Co do chorej logiki to masz racje ze to strata czasu i pieniedzy. Jednak mysle ze i tak lepiej na tym wyjdziemy jak z nadgodzin pokryjemy urlop w piatki jesli beda wolne. Wtedy za sobote naprzyklad zostanie jeszcze pare godzin do zaplaty. Nie ma co narzekac. Trzeba miec nadzieje ze sie poprawi. Aby praca byla.
q 2016-11-08 18:59:45
Za sobotę masz placone100%. Nawet jeśli nasz urlop bezpłatny to lepiej na tym wyjdziesz niż mieli by ci pokryc sobotę za bezpłatny piątek. Wystarczy sobie przeliczyc!Kiedyś już o to toczyly się wojny.
Mela 2016-11-08 19:58:39
Nie wiem jak to liczysz ale logicznie patrzac gdy masz zaplacona sobote 100% a inny dwa dni wolne, lub gdy za sobote pokryja Ci 2 dni urlopu to masz to samo zaplacone. A nawet jezeli srednia do wyliczenia urlopu jest nizsza, a w wiekszosci wypadkow tak jest to wziecie urlopu mniej sie oplaca. A gdy wezmiesz dni urlopu bezplatnego to napewno jest to samo. Wazne aby byla praca i placili. A z tego co slyszalem to od stycznia beda podwyzki. Co i ile nie wiem, ale takie sluchy chodza ze ok. 1 PLN na godzine. Sluszalam tez ze od nowego roku zaczna powoli przyjmowac bezposrednio do firmy. Zobaczymy jak to jest.
1 2016-11-09 16:52:58
He he bedziesz miał podwyżkę najniższej krajowej na 12 zł a od marca na 13. W tym zakładzie nawet premiera na święta nie dostaniesz a co dopiero podwyżke Tak pod firmę też cię na pewno wezmą. Może w agencji ci obiecali że poroku dostaniesz umowę pod firmę. ..??innym osoba też tak obiecywali 3 lata temu...
1
1 2016-11-09 16:53:32
He he bedziesz miał podwyżkę najniższej krajowej na 12 zł a od marca na 13. W tym zakładzie nawet premiera na święta nie dostaniesz a co dopiero podwyżke Tak pod firmę też cię na pewno wezmą. Może w agencji ci obiecali że poroku dostaniesz umowę pod firmę. ..??innym osoba też tak obiecywali 3 lata temu...
3
pracująca 2016-11-09 21:26:51
Zacznijmy od tego czy owa firma będzie istniała po nowym roku, bo póki co to wygląda jakby się mieli zwijać. Podwyżki, premie i przyjęcia do firmy??? Piękne bajki opowiadają, sam Andersen by się nie powstydził.... Z agencji do agencji i tak w kółko, jak na linii...
3
Mela 2016-11-10 08:43:44
Ja uwazam ze jesli mnie cos nie pasuje to sie zwalniam i zmieniam na lepsze, a nie narzekam i siedze dalej. Jest takie powiedzenie: Wszedzie dobrze gdzie Nas nie ma. Gdy ja chce cos wiedziec lub potwierdzic to ide do dyrektora i pytam. Nie mam z tym problemow. To moje prawo. Ale my wolimy karmic sie plotkami ì nakreca atmosfere. Niech te co narzekaja to sie zwolnia to bedzie wiecej pracy dla innych.
Temat podwyzek jest prosty, inne firmy dzisiaj daja pare groszy wiecej bo im brakuje osob i tym przyciagaja nowych a od stycznia czy marca i tak osoby by to mialy. Bedzie pare groszy wiecej to ja sie ciesze a nie wybrzydzam. Polska mentalnosc...
1
as 2016-11-10 17:44:31
tak polska mentalnosc gdyby nie ona to robiła bys za miske ryzu
aga 2016-11-15 12:39:04
Witam.Czy ktoś teraz pracuje,lub pracował ostatnio w Padav na Bloku Dobryszyckim i może mi napisać jak ta praca tam wygląda na czym polega,tak mniej więcej oraz jak jest z atmosferą panującą w tym zakładzie zakładzie.Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam.
poszukująca 2016-11-15 12:41:15
Wie ktoś może czy będą w tym roku jeszcze przyjęcia do tego zakładu w Dobryszycach.Jeśli tak to gdzie można złożyć CV żeby się tam dostać.
Gi Group 2016-12-06 09:41:12
Dzień dobry,
Zatrudnienia nowych osób dopiero w pierwszym kwartale nowego roku. Cv można dostarczyć zarówno do agencji Gi Group na ul. Tysiąclecia 4/3 w Radomsku lub dostarczyć bezpośrednio do firmy Padav.
Pozdrawiamy
Zostaw swoją opinię o Padav Polska Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Padav Polska Sp. z o.o.