brak logo

Padav Polska Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Padav Polska Sp. z o.o.

aga 2016-06-29 21:25
Czy ktoś wie czy w najbliższym czasie będą przyjęcia do Padav i czy jest zapewniony transport do pracy.
1
pdv 2016-06-30 08:28
Witam,
w okresie wakacyjnym jest mniej przyjęć, mimo to zachęcamy do zgłaszania się do nas osób chętnych do pracy; sytuacja może się zmienić;
CV można przesyłać na adres mailowy: nina.kraszkiewicz@padav.com
Padav zapewnia transport z Radomska i z Gorzkowic-Kamieńska-Gomunic.
3
nadia 2016-07-06 17:43
Może ktoś Wie gdzie w Radomsku przyjmują kobiety do pracy,czy są jakieś fabryki gdzie są przyjęcia albo poza Radomskiem ale z transportem zapewnionym.
A może są jakieś agencje pośrednictwa pracy które wysyłają do pracy za granicą jest coś takiego w Radomsku,bo ja nie słyszałam a myślę że mieli by duzo chętnych.Pozdrawiam.
pp 2016-07-09 14:05
Czyli raczej szanse nikłe zeby pracowac przez wakacje w Padav w tym roku?
1
ona 2016-07-23 18:04
Jeśli ktoś ma zamiar przyjść tu pracować, to niech się dobrze zastanowi. Atmosfera jest gorzej niż zła, wieczne czepianie się o wszystko i traktowanie człowieka, jak śmiecia. Zachowanie brygadzistek jest dalekie od normalnego i szkoda tylko, że dyrektor nie ma o tym pojęcia, co się dzieje poza jego gabinetem.
Co do zarobków-z miesiąca na miesiąc płacą coraz mniej, a stabilność zatrudnienia jest taka, że jak się krzywo spojrzysz, to możesz na drugi dzień już nie pracować.
Szczerze odradzam i nawet darmowy dojazd nie jest już żadną zachętą.
20
@ 2016-08-17 15:46
11.50 zł na godz. srednio wypłata wychodzi ok 1600 zł z premią. w soboty bardziej opłaca sie przyjsc bo płacą setkami. ogólnie to gdzie by sie nie stało na linii to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba zapierda... umowa jes tprzez agencje pracy wiec dłuższej umowy niz kilka miesiecy nie dostaniemy.
anet 2016-08-25 08:30
Praca w padav -odradzam!!! to jest wyzysk ludzi w biały dzień! Atmosfera tragiczna! może w końcu prezes zobaczy jak pracują brygadzistki i coś z tym zrobi!!
6
### 2016-08-30 22:43
Gościu, pracujesz tam, ze tak głupio gadasz?? Przyjdź i się przekonaj jak jest tutaj fantastycznie, bo takimi domysłami to sobie można...
4
jadzia 2016-09-10 15:01
Odpowiednie zarobki?? Dobre sobie - kolejny miesiąc, kolejna mniejsza wypłata. No nic, tylko tam pracować za grosze..... Jeszcze trochę, a ten zakład padnie, bo coraz więcej ludzi ucieka z niego, a nowych chętnych jakoś nie widać.
4
Iga 2016-09-10 16:39
Jesli pracowalas nie caly miesiac a tylko 3 tygodnie bo byl jeden tydzien wakacji i poszlas na zwolnienie a nie na urlop to czego oczekujesz??? Nie rozumiem czasami tych wypowiedzi. Zarobki sa jakie sa. Nie za duze, ale przychodzac ma sie 12,50 na godzine + premia. Jest dojazd darmowy do firmy. Mozna sie dogadac jak sie potrzebuje wolnego lub aby sie zamienic na zmiany. Mysle ze wiele z osob tutaj sie wypowadajacych nie pracowala w innych zakladach. W Radomsku napewno sa miejsca gdzie mozna lepiej zarobic, ale albo na czarno, albo jest rygor a jak sie spoznisz kilka razy do pracy lub zbyt czesto bierzesz wolne bo masz chore dziecko to Cie zwolnia. Tutaj chociaz jak sie starasz to mozna sie zawsze jakos domagac. Pracuje kilka lat i widze ze jest o wiele lepiej niz kilka lat temu.
### 2016-09-15 22:07
Nie na każdej linii jest stawka 12,50. Agencja się zarzeka, że wszyscy mają taką samą, ale jak właśnie się wydało są równi i równiejsi. Jak miło dla tych, co mają tylko 11,50. Niby nic, ale przez miesiąc się uzbiera....
2
kasia 2016-09-16 09:08
Witam czy wie ktos moze kiedy beda przyjecia do
Padav.podobno jest otwprzpna nowa hala wiec moze beda potrzebowac ludzi.bo juz dawno nie bylo ogloszenia z tej fabryki
Ona 2016-09-29 10:41
Pracowałam w tej firmie nie byłam najgorszym pracownikiem wyrabiałam normy co kazali to robiłam, ale atmosfera jest tragiczna, nie chodzi mi o Panie z produkcji bo są sympatyczne, lecz o brygadzistki szczególnie o K która myśli że jest fajna i że bycie wrednym to najlepsza metoda na zmobilizowanie pracowników, nie idzie na rękę z ludzmi tylko zeby im na złość zrobić (może miała trudne dzieciństwo). nie polecam tej firmy nikomu. Pozdrawiam
10
Ja 2016-09-30 19:21
Kogo masz na myśli pisząc K?
ela 2016-10-02 22:29
Niestety tak nie jest. Są różne stawki, chociaż każdy pracuje tak samo. Agencja nie udziela odpowiedzi na pytania o to rozgraniczenie, jak i nie przyznaje się ile tak naprawdę zarabiamy netto. Ciekawe kto się przyczynia do takiej sytuacji ??
1
On 2016-10-09 23:30
Proszę Cię kto tam dba o pracownika. Tam tylko normy się liczą. Nawet jak się wyrabia te normy to nic z tego nie ma marne grosze i premie śmieszne.Z tego co wiem to odchodzą starzy i najlepsi pracownicy więc o czymś to świadczy. Nawet nie są w stanie zatrzymać tych osób, więc nie mów mi że dbają o swoich pracowników!!!!
9
Takajedna 2016-10-10 21:00
Pani K w cale nie jest taka zła jak ją opisujesz. Gdyby wszystkim na wszystko pozwalała to by był jeden wielki burdel... Musi trzymać trochę rygoru w pracy. Ale prywatnie to bardzo miła kobitka i wyrozumiała. Przyjdzie pośmieje się. Naprawde jest spoko. Każdy czasem ma prawo się zdenerwować. A stwierdzenie że "nie miała dzieciństwa" jest nie stosowne i przede wszystkim to nie nasza sprawa nawet jeśli by tak było... Nie raz dostałam od niej opr. ale nie mam do niej żalu o to bo jeśli ma racje to niech opie**** a jeśli racjii nie ma to najlepiej jej to powiedzieć.
4
111 2016-10-13 22:13
Podpisuję się pod tą opinią. Starzy pracownicy odchodzą. O czymś to świadczy, prawda? Czyżby statek tonął ??? Zarobki są tak niskie, że niedługo ekwiwalent za pranie będzie wyższy niż premia. Normalna kpina.
7
Padav 2016-10-14 08:31
Witam, rotacja osób w zakładach pracy jest koleją rzeczy; każdej pracy towarzyszy wypalenie i chęć zmiany.
jeśli chodzi natomiast o zarobki, są one porównywalne do innych zakładów pracy w Radomsku.
1
Gi Group 2016-10-18 15:26
Jeśli chodzi o stawki.. Każdy pracownik tymczasowy zatrudniony przez Agencję Pracy Gi Group, otrzymuje po wypłacie wynagrodzenia pasek z wyszczególnioną kwotą netto.
Pracownicy różnicowani są stawkami pod względem stażu pracy, wysokością premii przyznawanych jednorazowo (za jakość, obecność w pracy i efektywność) w miesiącu.
Każdy pracownik ma również inną podstawę do wypłacenia za urlop i chorobowe.

Osoby zgłaszające wątpliwości co do wypłaconego wynagrodzenia, mają dokładnie rozpisane składniki wynagrodzenia co pozwala rozwiać wszelkie wątpliwości.

Zgodnie z Polskim prawem, za pełen przepracowany miesiąc pracownik musi otrzymać najniższą krajową tj. około 1355 zł netto/miesięcznie. Nawet my jako Agencja musimy tego przestrzegać.
2 2016-10-18 15:33
a tak w ogóle tyo czy padav posiada swoją stronę internetową? tak przyznam szczerze że usilnie szukam jej od jakiegoś dłuższego już czasu i znaleźć jej nie mogę - jakbyście dali namiary to byłabym bardzo wdzięczna
Ktosktos 2016-11-02 21:51
Z jednej strony kto chce iść zobaczyc jak jest naprawde niech idzie i sie przekona jak jest naprawde. Jezeli chodzi o zarobki na sam poczatek daja duzo jak na kogos kto nie ma zalozonej rodziny. Lecz pozniej juz coraz mniej. Checi ludzie maja,ale czegos zawsze brakuje!! Albo kabli nie ma albo jakiegoś komponentu i piatki sa wolne ! Bo po co przychodzic? I w taki o to sposob wykorzystujemy urlop o ile ktoś go wgl ma! A i co najwazniejsze tam nie ma umowy o prace! Tylko z agencji do agencji rzucaja i po 18 miesiacach podwyzka w wysokosci 50 groszy, masakra!!! A o atmosferze wole nie mówić. Idzcie i sie przekonajcie sami :) i liczcie sie z tym, ze sa tez ukrainki ktore sa lepiej traktowane od nas
3
jaja 2016-11-05 21:20
Albo się przychodzi na swoją zmianę i okazuje się, że nie ma co robić i rzucają człowieka jak szmatę z linii na linię, podkręcają czas nawet, jak się pierwszy raz jakiś kod robi. Piątki robią wolne, ale w soboty to już nie. Chora logika zarządzających. I jeszcze coś - na zewnątrz jest tak ciemno, że człowiek nie widzi, gdzie idzie, bo ramach oszczędności najlepiej jest pogasić wszystko.
5
Mela 2016-11-07 09:25
Nadgodziny.
Co do chorej logiki to masz racje ze to strata czasu i pieniedzy. Jednak mysle ze i tak lepiej na tym wyjdziemy jak z nadgodzin pokryjemy urlop w piatki jesli beda wolne. Wtedy za sobote naprzyklad zostanie jeszcze pare godzin do zaplaty. Nie ma co narzekac. Trzeba miec nadzieje ze sie poprawi. Aby praca byla.
1
q 2016-11-08 18:59
Za sobotę masz placone100%. Nawet jeśli nasz urlop bezpłatny to lepiej na tym wyjdziesz niż mieli by ci pokryc sobotę za bezpłatny piątek. Wystarczy sobie przeliczyc!Kiedyś już o to toczyly się wojny.
Mela 2016-11-08 19:58
Nie wiem jak to liczysz ale logicznie patrzac gdy masz zaplacona sobote 100% a inny dwa dni wolne, lub gdy za sobote pokryja Ci 2 dni urlopu to masz to samo zaplacone. A nawet jezeli srednia do wyliczenia urlopu jest nizsza, a w wiekszosci wypadkow tak jest to wziecie urlopu mniej sie oplaca. A gdy wezmiesz dni urlopu bezplatnego to napewno jest to samo. Wazne aby byla praca i placili. A z tego co slyszalem to od stycznia beda podwyzki. Co i ile nie wiem, ale takie sluchy chodza ze ok. 1 PLN na godzine. Sluszalam tez ze od nowego roku zaczna powoli przyjmowac bezposrednio do firmy. Zobaczymy jak to jest.
1 2016-11-09 16:52
He he bedziesz miał podwyżkę najniższej krajowej na 12 zł a od marca na 13. W tym zakładzie nawet premiera na święta nie dostaniesz a co dopiero podwyżke Tak pod firmę też cię na pewno wezmą. Może w agencji ci obiecali że poroku dostaniesz umowę pod firmę. ..??innym osoba też tak obiecywali 3 lata temu...
1
1 2016-11-09 16:53
He he bedziesz miał podwyżkę najniższej krajowej na 12 zł a od marca na 13. W tym zakładzie nawet premiera na święta nie dostaniesz a co dopiero podwyżke Tak pod firmę też cię na pewno wezmą. Może w agencji ci obiecali że poroku dostaniesz umowę pod firmę. ..??innym osoba też tak obiecywali 3 lata temu...
3
pracująca 2016-11-09 21:26
Zacznijmy od tego czy owa firma będzie istniała po nowym roku, bo póki co to wygląda jakby się mieli zwijać. Podwyżki, premie i przyjęcia do firmy??? Piękne bajki opowiadają, sam Andersen by się nie powstydził.... Z agencji do agencji i tak w kółko, jak na linii...
6
Mela 2016-11-10 08:43
Ja uwazam ze jesli mnie cos nie pasuje to sie zwalniam i zmieniam na lepsze, a nie narzekam i siedze dalej. Jest takie powiedzenie: Wszedzie dobrze gdzie Nas nie ma. Gdy ja chce cos wiedziec lub potwierdzic to ide do dyrektora i pytam. Nie mam z tym problemow. To moje prawo. Ale my wolimy karmic sie plotkami ì nakreca atmosfere. Niech te co narzekaja to sie zwolnia to bedzie wiecej pracy dla innych.
Temat podwyzek jest prosty, inne firmy dzisiaj daja pare groszy wiecej bo im brakuje osob i tym przyciagaja nowych a od stycznia czy marca i tak osoby by to mialy. Bedzie pare groszy wiecej to ja sie ciesze a nie wybrzydzam. Polska mentalnosc...
3
as 2016-11-10 17:44
tak polska mentalnosc gdyby nie ona to robiła bys za miske ryzu
aga 2016-11-15 12:39
Witam.Czy ktoś teraz pracuje,lub pracował ostatnio w Padav na Bloku Dobryszyckim i może mi napisać jak ta praca tam wygląda na czym polega,tak mniej więcej oraz jak jest z atmosferą panującą w tym zakładzie zakładzie.Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam.
poszukująca 2016-11-15 12:41
Wie ktoś może czy będą w tym roku jeszcze przyjęcia do tego zakładu w Dobryszycach.Jeśli tak to gdzie można złożyć CV żeby się tam dostać.
Gi Group 2016-12-06 09:41
Dzień dobry,
Zatrudnienia nowych osób dopiero w pierwszym kwartale nowego roku. Cv można dostarczyć zarówno do agencji Gi Group na ul. Tysiąclecia 4/3 w Radomsku lub dostarczyć bezpośrednio do firmy Padav.
Pozdrawiamy
ewa 2017-01-10 13:02
Czy ktoś wie,czy teraz będą jakieś przyjęcia dla kobiet w którymś z zakładów w Radomsku lub poza Radomskiem ale żeby był transport zapewniony.Będę wdzięczna za informację.Pozdrawiam.
Gi Group 2017-01-12 09:41
Zapraszamy do naszego biura na ul. Tysiąclecia 4/3 celem zapoznania z aktualnymi ofertami pracy.
Gi Group 2017-03-15 15:30
Dla zainteresowanych pracą! Są zatrudnienia w Padav. Z uwagi na dużą ilość zamówień potrzebujemy 10 nowych osób. Zapraszamy do biura Gi Group na Tysiąclecia 4/3 w Radomsku.
mira 2017-04-14 15:14
nieprawda, bo 13/godz.
Aneta 2017-04-18 11:50
@mira a Ty na jakim stanowisku pracujesz w Padav Polska? Co więcej możesz powiedzieć o tym jakim pracodawcą jest firma?
Ela 2017-04-28 08:47
Napewno masz racje co do tego faktu, ale myślę, że powodem jest stres i dużo obowiązków. Warto pomyśleć co by było gdyby ktoś był na jej miejscu. Powinna przeprosić jeśli dojdzie do niej, że krzyk nie pomoże. Myślę że za dużo pracy i obowiązków.
Dyrektor 2017-05-05 08:25
Witam
Mysle, ze wiele rzeczy pewne osoby nie widza. Wiekszosc ludzi potrafi narzekac, ale nie potrafi nic zaproponowac. Kazdy potrafi krytykowac i kryc sie za anonimowoscia sieci, ale nie potrafi o tym powiedziec glosno na forum a przynajmniej do konkretnej osoby. Wiele rzeczy jest poprawionych nad pozostalymi pracujemy, ale widzi sie tylko to co jest nie dobre. Nikt nie jest doskonaly i mysle, ze nie jednokrotnie osoba ta ktora tak sie zachowala(wydarla sie) po pewny czasie uswiadomi sobie to i naprawi.
Kazdy z pracownikow ma prawo byc godnie szanowany i kazdy ma prawo na to zareagowac.
Ale warto zastanowic sie czy to jest normalne aby ktos za kogos wykonywal jego prace.
Jesli osoby nieprodukcyjne nie moga sie wyrobic to nie bylo nigdy sytuacji aby ktos zabronil wziasc inna osobe do pomocy.
Nie warto oceniac kogos innego ile ma pracy, poiewaz kazdya sowje obowiazki.
A jedny z obowiazkow Brygadzisty jest pilnowanie aby produkcja pracowala, a linie sie nie zatrzymywaly.
A dyrekcja je z tego rozlicza. I kiedy linia sie zatrzymuje lub brak jest czegos to misza zareagowac. A jesli one tego nie zrobia to zrobi to ktos inny.
Jesli ktos uwaza ze lepiej sie nadaje na to stanowisko i lepiej by sobie poradzil to zapraszam, aby zglosil swoja kandydature do biura.
Jest zawsze otwarte i nikt jeszcze nie byl z niego wyrzucony.
A co do szacunku, to przyznaje racje ze powinien byc, ale w stosunku do wszystkich, do jednej jak i do drugiej strony.
Krzyk napewno tutaj nie pomoze, ale tak jak to ktos napisal wczesniej, spowodowany jest on stresem jak i obowiazkami. Mysle, ze w/w osoba duzo sie zmienila i moga to powiedziec osoby ktore bardzo dlugo z nia pracuja.
A kiedy krzyczy, poprawia to znaczy ze jeszcze jej na kims lub czyms zalezy. Gorzej jak przestanie to robic...
Biuro jest zawsze otwarte, aby swoje sugestie zglosic lub rozwiazac niejasnosci.
Pozdrawiam
Dyrekcja
3
Lola 2017-05-05 21:49
Jest o wiele lepiej jak kiedyś ludzie którzy piszą takie opinie o tej firmie to bzdury wcale nie traktują ludzi źle niestety przychodzimy do pracy pracować a nie leżeć ani rządzić od rządzenia są tam osoby a Brygadzistki nie są takimi osbami za jakie je tu opisujecie a opinie łatwo każdemu zepsuć napewno idzie z każdym się dogadać też są ludźmi Dyrektor też się stara zmienić dużo w tej firmie ale odrazu Rzymu nie zbudowano a warto chyba każdemu dać szansę a opisując w ten sposób to kazdej firmie i osobie można popsuć opinie a każdy sądzi według siebie ps jak się komuś pracować nie chce to o każdej firmie lub pracodawcy i przełożonych będzie pisał źle a jeszcze nigdy nikt nikomu niedogodził wiadomo że są plusy i minusy jak wszędzie bo niema niczego nikogo idealnego
4
Lola 2017-05-05 21:53
Jest o wiele lepiej jak kiedyś ludzie którzy piszą takie opinie o tej firmie to bzdury wcale nie traktują ludzi źle niestety przychodzimy do pracy pracować a nie leżeć ani rządzić od rządzenia są tam osoby a Brygadzistki nie są takimi osbami za jakie je tu opisujecie a opinie łatwo każdemu zepsuć napewno idzie z każdym się dogadać też są ludźmi Dyrektor też się stara zmienić dużo w tej firmie ale odrazu Rzymu nie zbudowano a warto chyba każdemu dać szansę a opisując w ten sposób to kazdej firmie i osobie można popsuć opinie a każdy sądzi według siebie ps jak się komuś pracować nie chce to o każdej firmie lub pracodawcy i przełożonych będzie pisał źle a jeszcze nigdy nikt nikomu niedogodził wiadomo że są plusy i minusy jak wszędzie bo niema niczego nikogo idealnego
1
hahaha 2017-05-07 13:33
Widać, że firma dba o swoje dobre imię. Bardzo szybko zniknęły poprzednie opinie na temat brygadzistki jak i firmy. Pozostałe są tylko pozytywne. Zastanawiające, prawda ???? Może w internecie się wybielicie, ale na zakładzie już nie !!!
11
Lola 2017-05-08 11:46
Dba o swoje dobre imię i imię pracownika a widocznie nie jest tak źle a że pozostałe opinie są dobre to chyba o czym świadczy haha haha?☺
3
normalny 2017-05-15 13:10
witam szczerze odradzam pracę w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W czasach koniunktury to wstyd dla naszego państwa że jeszcze jakiekolwiek osoby dobrowolnie się rekrutują do tego obozu pracy. Jestem pewny że więzniowie obozu koncentracyjnego Auschwitz- Birkenau mieli lepsze warunki pracy od tego co tam zobaczyłem. Pracownicy aby zdążyć zamontować masę kabelków muszą po nie biegać niczym sprinterzy na mistrzostwach świata w lekkoatletyce jeśli tego nie robią to sie nie wyrabiają i tablica sie obraca i wtedy przychodzi nie wychowana brygadzistka która cie potraktuje jak zero i się tak na ciebie wydrze jakbyś conajmniej zabił jej córkę. A czasami człowiek po 5 godzinach biegania jest już zmęczony i może sie opóźnić o 5 sekund. Niestety ona tego nie rozumie. Oczywiści e sama nie potrafi pokazać jak to zrobić bo sama tego nie potrafi. Ludzie pracujący tam po roku dwóch mają zwyrodnienia stawów złamania. Szczerze odradzam przed podjęciem najgorszej decyzji w życiu i mam nadzieje że mój post uratuje chociaż jedną osobę przed tym miejscem. I najgorsze ze to ludzie ludziom zgotowali ten los.
6
Gi Group 2017-05-18 15:55
Szanowany Panie "normalny". Dlaczego nie pisze Pan o sobie i swojej pracy i obowiązkach a tylko opisuje szczątkowe obserwacje pracy pozostałych osób? Dziwią mnie Pana opinie, gdyż z Padavem współpracuję wiele lat i widzę ile się zmieniło na plus. Wnioskuję, iż pracuje/pracował Pan krótko bo nie jest Pan w stanie realnie ocenić zmian, które nastąpiły. Łatwiej anonimowo oczerniać pracodawcę niż przyjść do biura i osobiście "wylać" swoje pretensje. Ponownie powtarzamy, że wszelkie przejawy mobbingu powinny być zgłaszane do agencji lub biura Padav z koniecznością wyciągnięcia konsekwencji. Dlaczego wspólnie nie możemy starać się polepszać warunków pracy tylko krytykować anonimowo? Jednak z obozem mocno Pan przesadził. Nigdy Pan tam nie był, więc proszę nie godzić w pamięć osób, które tam zginęły. Ciekawe czy tak samo by Pan pisał gdyby Pan rzeczywiście się znalazł w takim obozie.
Życzę Panu Miłego Dnia
Pozdrawiamy
Gi Group
4
Lola 2017-05-18 16:50
Zgadzam się z tym w stu procentach i niech pan nie obraża ludzi którzy tam pracują
Lola 2017-05-18 16:50
Zgadzam się z tym w stu procentach i niech pan nie obraża ludzi którzy tam pracują
Aneta 2017-06-09 10:20
@Lola rozumiem, że nie zgadzasz się z negatywnymi komentarzami na temat firmy. Chętnie dowiemy się więcej o tym co Ty myślisz o firmie jako pracodawcy. Mogłabyś wymienić to co uważasz za plusy pracy w Padav Polska? Takie merytoryczne komentarze mogą być bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad dołączeniem do firmy i trafiły na ten wątek szukając dodatkowych informacji.
Zostaw swoją opinię o Padav Polska Sp. z o.o. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Padav Polska Sp. z o.o.