brak logo

Wonga.pl Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Wonga.pl Sp. z o.o.

swwee 2015-12-09 12:07
a jak płaca w call center ktoś coś wie???
10
asia 2016-04-01 16:24
wlasnie chciałam zapytac o prace w call center, bo to musi byc fajna praca dla tej firmy w dziale sprzedaży, jaka stawka i umowa?
curious 2016-10-14 11:08
Proszę o informację jakie mniej więcej zarobki oferują dla stanowiska Specjalista ds. Obsługi Klienta, czy są jakieś premie realne do wyrobienia. Ponadto praca w centrum miasta - wie ktoś gdzie dokładnie bo kiedyś mieli biuro w okolicach Okęcia. Z góry dziękuję za pomoc.
drozd 2016-10-14 11:31
No właśnie też mnie zastanawia, gdzie teraz dokładniej ma swoje biuro w Warszawie Wonga.pl... Oferty są zachęcające.
4
neeet 2016-12-08 10:24
Po rozmowie o pracę, informują, że będą dzwonić do kandydata zarówno w przypadku pozytywnego jak i negatywnego wyniku owego spotkania, a tu rekrutacja się zakończyła jakiś czas temu i odpowiedzi brak, chyba tak nie powinno być!!!! Po takim zachowaniu stwierdzam, że nie warto kandydować na stanowisko do nich skoro nie potrafią dotrzymać słowa.
6
była i widziała 2017-03-30 08:52
Niestety takich gwiazd i gwiazdorów jest tam więcej.
16
Wonga.pl 2017-03-30 14:54
W trakcie wewnętrznych rekrutacji w naszej firmie weryfikujemy zarówno kwalifikacje kandydatów do objęcia danego stanowiska, a także ich zaangażowanie i podejście do wykonywanych zadań. Dokonując wyboru finalnego kandydata przyglądamy się również dotychczasowym wynikom jej/ jego pracy. Wyżej wymienione aspekty były analizowane również w kontekście wspomnianej rekrutacji. Wonga jest spółką, dla której szczególne znaczenie ma przestrzeganie takich wartości jak: wzajemny szacunek, etyka i partnerstwo w działaniu, czego wielokrotnie wyraz dawali nasi Pracownicy, dlatego jeśli w ocenie Pani/ Pana wskazany proces rekrutacyjny budzi zastrzeżenia zapraszam do kontaktu z mną i podzielenia się swoimi wątpliwościami.
Anna Fiejko, Dyrektor ds. Personalnych w Wonga.pl
12
cs 2017-03-30 20:20
Samo to ile osób odeszło mówi samo za siebie...weryfikowanie taaaak jasne...Na chwilę można wpaść popracować ale wyliczanie czasu, robienie kilku rzeczy równocześnie, ocenianie, podwyżki to jest śmiech na sali. Również zwalnianie osób pokazało nam jakie są układy układziki i szacunku próżno tam szukać. Ale praca na słuchawce jest ważna!! Jesteście niezastąpieni (yhymmm) i należą wam się podziękowania...Tak za to nic nie kupię, nie opłacę a satysfakcji zero jak się słucha kto tam awansował i jak...
9
Arbuz 2017-03-30 21:19
"Wyżej wymienione aspekty były analizowane również w kontekście wspomnianej rekrutacji. "

Czy w trakcie rekrutacji było weryfikowane kto z kim sypia ?
14
były pracownik 2017-03-30 21:52
W końcu wyszla kultura pracy, poszanowanie dla pracownika i mnogość frazesów stosowanych w tej firmie. 'Odpowiedzialny pożyczkodawca' w dupie mający swoich pracowników. W obsłudze rządzi Pani której słowo niewiele znaczy a uszy się zepsuly. Nie ma sie co dziwić że takie decyzje są podejmowane. Szkoda tylko dobrych ludzi. Omijać i nie dać się omamić przyrostem formy nad treścią.
11
Kc 2017-03-30 22:32
Pani Anno, rozumiemy, że ktoś to Pani kazał napisać, żeby zamieść pod dywan brudy, żyjemy wszyscy w hipokryzji, ale my staramy się żyć tak aby móc nie tylko spojrzeć w lustro, ale również spojrzeć w oczy kolegom z pracy, ale tu również jesteśmy wyrozumiali, intratne stanowisko, ludzie w końcu modlą się za pieniądze. Etyka, piękna gałąź filozofii z której wyciągamy wartości i zasady moralne, także przykro nam ale z definicji etyki dajemy ocenę niedostateczną, odsyłamy do encyklopedii, bo widocznie ukończenie szkoły, życie, doświadczenie, nic nie dadzą skoro ktoś nadal potrafi tylko używać sloganów, nie mając pojęcia o tym co znaczą. Idąc tą drogą, szacunek, o osobie, która okazuje najwięcej szacunku swoim podwładnym w tej firmie napisano już piosenkę , w jej tytule można usłyszeć 'buc, buc, buc', zatem rozumiemy, że szacunkiem nazywamy tu poniżanie oraz deprecjonawanie pracowników. No naprawdę jesteśmy pod wrażeniem. A donoszenie na kolegów z pracy to nie partnerstwo w działaniu, to nadal donoszenie w celu osiągnięcia korzyści. Zatem aby otrzymać awans należy postępować w taki sposób. Gratulujemy.
29
kasopa 2017-04-11 21:19
W jaki sposób mogłabym złożyć CV ?
1
Zonk 2017-04-28 21:45
Rozumiem, że pytanie Kasopy nie jest tak porywające jak zagadnienie kto z kim sypia, ale mi też zależy na odpowiedzi na pytanie jak aplikować. Swoją drogą patrzę, że wonga jest jak wielka rodzina z mody na sukces- każdy z każdym??
6
edi554 2017-05-15 22:25
Ja tam polecam netpozyczka24.pl dla mnie to wiarygodna i godna polecenia firma.
Dżizas 2017-05-21 15:49
A jak to się ma do wątku? Jako pracodawcę polecasz czy robisz na siłę kiepską reklamę, którą i tak każdy ma gdzieś?
1
JaJo 2017-07-06 10:56
Do Wongi przyszłam z doświadczeniem w dużych korporacjach i powiem, że był to bardzo dobry wybów, bo jest to moja najlepsza i naprzyjemniejsza praca od lad. Pracują tu bardzo młodzi ludzie, a firma jest naprawdę bardzo propracownicza. Wszystko działa tu bardzo sprawnie, procedury ułatwiają życie, a nie utrudniają, jak jest w wielu innych miejscach. Firma naprawdę godna polecenia.
5
Dominika 2017-07-20 09:04
@JaJo
co według Ciebie wyróżnia Wonga jako pracodawcę? Mogłabyś również powiedzieć coś więcej na temat tego jakie możliwości rozwoju zapewnia pracownikom firma?
1
@ jajo dwa 2017-07-20 17:00
O tak, formy rozwoju w tej firmie są najlepszym przykładem naszej koleżanki :-) zero znajomosci worda, excela, jezyka angielskiego ( a to nie jest przypadkiem angielska firma ?) z wymuszaniem płaczu i robieniem z siebie "ofiary" jak tylko ktoś zwróci uwagę. Podpieprzanie kolegów i koleżanek na porządku dziennym i oczywiście udawaniem Przyjaciółki wszystkich i wszystkiego, skład osób dla których to co najważniejsze w pracy to wyjście na piwo i darmowa herbata i kawa.
12
mięso armatnie 2017-08-06 16:23
Bardzo młodzi udzie no tak reszta starsza poszła po rozum do głowy i uciekła z tego rajskiego przybytku. Procedury ułatwiają no w sumie... Bądź jak robot, milcz na forum, rób jak ci każą, rób co ci każą, nie myśl, rób nadgodziny za grosze, broń boże nie chodź na l4, i wtedy tak w ramach za świetne zachowanie podwyżkę dostaniesz 30 zł albo i nie xD LOL Ale z 2 str gdzieś zacząć trzeba w cv jest co wpisać :) a dzieci w końcu się ogarną i odejdą jak to ciągle ma miejsce...Ze starej ekipy to już chyba brak ludzi... I nic tam wyżej nikomu nie zaświta czemu....Czemu ludzie masowo odchodzą lub przyjdą na chwile...Mięso armatnie może dlatego ;) jest to jest a jak nie-będzie inne taka prawda.
5
Dominika 2017-08-10 12:55
@mięso armatnie piszesz, że w Wonga.pl jest duża rotacja. Mógłbyś powiedzieć jak duża jest jej skala? Czy dotyczy któregoś z działów szczególnie?
Piszczałka 2017-08-17 19:39
Napiszcie proszę, jak realnie wygląda kwestia premii? Na rozmowie mocno to podkreślali, ale mnie jakoś nie przekonali, ale może się mylę? Ogólnie, jak zarobki?
Wawa 2017-08-24 16:48
Pracowałem wczesniej w banku w obsłudze klienta i tutaj mam wyższe zarobki.
Premie sa do zrobienia a dodatkowo jest spoko socjal
9
Dominika 2017-09-04 11:34
@Wawa wspominasz, że pracując w Wonga.pl można liczyć na socjal. Co się na niego składa? Czy na pakiet socjalny mogą liczyć wszyscy pracownicy? Dodatkowe informacje będą bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją. Rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy u tego pracodawcy. Możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Chętnie dowiem się więcej o tym jak wyglądało Twoje wdrażanie do nowego stanowiska i na jakie szkolenia mogłeś liczyć.
JaNo 2017-09-05 09:45
czaruj dalej... może ktoś się skusi
5
Wawa 2017-09-07 15:26
Dominika socjal jest dla wszystkich. Mysle tutaj o bilecie ZTM lub Karcie benefit (do wyboru); enel Med; lektorat angielskiego za ktory Wonga płaci; tysiak za polecenie znajomego do pracy, kuchnia w której mamy owoce (sok pomarańczowy rano lepszy niz kawa :-)), kawa herbata w kuchni, blendery do owoców, toster. Hmmm to chyba wszystko :-) sa jeszcze co miesiąc śniadania w kuchni. , fotel do masażu, piłkarzyki, stół do pingponga konsole z grami. Moze to dla niektórych standardy ale dla mnie nie były.

Co do szkolenia to trwało to kilka dni - szkolenie z trenerem a potem z pracownikiem juz w rozmowie z klientem.
9
Dominika 2017-09-12 13:58
@Wawa dziękuję za odpowiedź. Wiadomość, że w firmie działa program poleceń pracowniczych też pewnie będzie dla niektórych osób dobrą informacją.
5
Rozczarowana 2017-09-16 00:29
Moim zdaniem kiepska firma a jak ktoś leci na soki i śniadania raz w miesiącu to aż żal mi napisać co o tym myśle. Myśle ze szacunek do drugiej osoby jest jednak najważniejszy No ale niestety nie każdy pracodawca potrafi to zapewnić :(
6
xxxx 2017-09-16 00:32
Blender i toster towar luksusowy xD
6
Wredna 2017-09-16 00:35
Xxxx wiesz nie każdego stać na takie luksusy ;) Kochany/a bądź bardziej wyrozumiały :P Firma takie luksusy zapewnia a ty gardzisz xD
4
xxxx 2017-09-16 00:38
Kurde tyle stracić.... Przynajmniej rano wstaję z uśmiechem na twarzy xD
5
MC 2017-09-16 14:57
Fajna firma i fajni ludzie. Sa szanse rozwoju i podwyżki.
5
Gx7 2017-09-25 09:53
Ludzie nie rozumieją, że soki, śniadania firmowe itp są z funduszu socjalnego, czyli z pieniedzy pracowników. PS: maszynkę do soków i blender mam w domu, kawe i owoce też.
3
Ziemniak 2017-09-30 16:42
Haha no tak herbata, kawa ... to najważniejsze co w pracy powinno być. Szok.. ale cóż każdy ma to na co go stać, układy układziki i proszę tu nie czarować szansami rozwoju, bo to na jakim poziomie były ostatnie "awanse" przeszło chyba wszelkie możliwe wyobrażenia ..... kto i jak awansował, litości. Serio, najlepiej zatrudnić 18latkow ci bedą zachwyceni i łykną każda możliwa gadkę jak bardzo ważna jest ich praca w tek firmie hihi
2
Dominika 2017-10-02 10:47
@Ziemniak rozumiem, że nie widzisz dla siebie możliwości rozwoju w Wonga.pl na obecnym stanowisku. Mógłbyś powiedzieć w jakim dziale pracujesz? Taka informacja może być ważna dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją oraz ułatwi obecnym pracownikom odniesienie się do poruszonej przez Ciebie kwestii. Cenne będą też informacje z pokazujące jak wygląda praca i możliwości w różnych działach firmy.
1
Dominika 2017-10-09 11:48
@Aaa jeśli masz jakieś zastrzeżenia co do pracy któregoś z pracowników firmy, to taką informację warto przesłać wewnętrznie i bezpośrednio do firmy. Próbowałaś to robić?
Pomarańczka 2017-10-09 12:31
A naczelna HR to chyba wie ze osoba ktora by sie odwazyla to zglosic w trybie pilnym zostalaby zwolniona z pracy...
4
guest 2017-10-09 19:35
Mam przyjemność pracować w Wonga od kilku lat. Uważam, że to jedno z lepszych miejsc do rozwoju kompetencji zarówno zawodowych jak i osobistych. Niektóre z powyższych wypowiedzi uważam, za pozbawione jakichkowliek argumentów,personalne rozgrywki .
12
Oczko21 2017-10-10 15:51
Mam najlepsza prace na świecie, mam najlepszego szefa na świecie, pracuje ze wspaniałymi ludzmi w super atmosferze. Kropka.

Myślę sobie, że jak ktoś jest Rozczarowany albo Wredny to dalej już nie ma dyskusji, a i komentarz
zbędny.
11
obsługa klienta 2017-10-12 20:55
To prawda, że firma jest podzielona na dwa światy, lepszy sort i tą gorszą obsługę klienta. Być może w innych działach istnieje możliwość rozwoju, awansu, panuje przyjazna atmosfera. Natomiast w obsłudze klienta nie ma co na to liczyć. Pracownicy traktowani są jako Ci gorsi, którzy nie mają prawa głosu. Nikt nie szanuje ich czasu wolnego i nie zwraca uwagi na to, że niekoniecznie komuś odpowiada praca do 22 przez cały miesiąc. Osobiście mam wrażenie, że panuje tam coraz większy chaos i przybywa osób niekompetentnych a firma nie wyciąga żadnych wniosków, przecież na słuchawkę zawsze kogoś znajdą. Niestety taka postawa prowadzi tylko do tego, że tracą Państwo dobre imię jako pracodawca, który jeszcze kilka lat temu miał spore perspektywy przed sobą. Pakiet medyczny, Multisport, benefity teraz to standard w większości firm, który przestaje kusić do podjęcia pracy.
1
super słuchawa 2017-10-13 14:28
Ale o co chodzi? Przecież pracowało się w wielu firmach i akurat w Wonga jest najbardziej ok dla studenta. Można się dogadać o godziny pracy, pracujesz w bluzie i jeansach, nikt nie każe wyznawać kutury korporacyjnej, robisz swoje, kasę płacą i spadasz do domu. Jak masz ochotę na karierę to też można bo kupa ludzi idzie ze słuchawki do innego działu. W maju to więcej przeszło pracować ze słuchawki do innego działu niż pożegnało się z Wonga. Nie wiem kto takie bzdury pisze o Wonga jak w poprzednich postach. Może sie w d.. poprzewracało. W poprzedniej robocie mi nie zapłacili za dwa tygodnie, do tej pory ich ścigam.
3
Gosc 2017-10-13 17:09
Opinie nie dotyczą studentów, którzy złapali pierwsza czy druga prace, nie maja doświadczenia etc. Opinie dotyczą osób które ze swoim doświadczeniem i wykształceniem mógłby wiele zdziałać jeżeli firmie zalezaloby na tym aby ludzi mogli rozwijać sie i przechodzić do innych działów. Czytanie ze zrozumieniem.
1 2017-10-13 17:54
Ja awansowałem. Chcieć to moc ;-)
5
Ananas 2017-10-14 11:27
A tak realnie- ile osób pracujących na słuchawce awansowało w przeciągu ostatnich powiedzmy dwóch/ trzech lat i przeszło do innego działu? Dwie, może trzy? Toż to świetny wynik, naprawdę! I te awanse były efektem tego, że akurat z tych działów gdzie było miejsce, odeszli ludzie :-p Świetne perspektywy, rzeczywiście. Rzucają ochłapy, a Ci co zostali traktują to jak mannę z nieba.
Sąsiad 2017-10-14 13:40
Ananas mówisz ze nie chcesz pracować w obsłudze klienta bo masz inne kwalifikacje?
Ananas 2017-10-14 19:13
Mówię o tym, że Wonga ma tendencję niejednokrotnie do zatrudniania przypadkowych ludzi do działów innych niż obsługa klienta, zamiast czerpać i wykorzystywać potencjał ludzi, ktorzy pracują na słuchawce, czyli z windykacji i obsługi klienta właśnie. Zatrudnianie "znajomków", zamiast dac szansę ludziom ktorzy pracuja juz jakis czas, znaja firmę- realia, problemy, mają pomysły na poprawe wielu rzeczy... nie mówiąc o tym, ze niejednokrotnie mieli kierunkowe wykształcenie, żeby zajac się np marketingiem czy czyms innym. Ci wszyscy prawie ludzie z potencjałem odeszli, bo nie było szans na jakikolwiek rozwój. Nie chodzi mi o awans/ zmiane dzialu po pół roku, ale perspektywę. Na jakis czas- praca spoko. Ale z czasem kazdego męczy stagnacja.
Past 2017-10-18 22:59
a kto przeszedł d innego działu?
On 2017-10-19 00:29
Past pracujesz jeszcze czy juz nie?
Zostaw swoją opinię o Wonga.pl Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wonga.pl Sp. z o.o.