brak logo

Widex Roc Emea

Wrocław

Opinie o Widex Roc Emea

nes 2015-12-04 11:13:04
ktoś może dostał jakąś odpowiedź zwrotną na wysłane CV? Wysłałem ponad tydzień temu i nawet powiadomienia z pracuj.pl nie mam, że moje CV zostało otwarte.
Miś 2016-03-10 11:35:48
Pracuje w tej firmie od listopada. Jestem bardzo zadowolona. Atmosfera jest ok. Warunki pracy bardzo dobre (w porównaniu do tego z czym miałam do czynienia). Warunki płacowe też ok (płaca stopniowo rośnie a nie stoi w miejscu). Oferują dużo benefitów, proces wdrożenia do pracy jest przyjazny (od strony formalnośći jak i technicznej). Nie ma się do czego przyczepić.
1
ktoś 2016-03-25 08:47:46
Witam,
Czytam wcześniejsze wypowiedzi i zastanawiam się czy na pewno czytam opinie o właściwej firmie... Nie wiem kto ma takie doświadczenia, żeby zachwalać wspaniałość i dobrobyt jaki panuje po zatrudnieniu w firmie WIDEX ROC...
@Natalia - życzę powodzenia ;) Jeśli jesteś biegła w obsłudze i naprawie urządzeń takich jak AC, piec gazowy, tudzież w innych konserwacyjnych sprawach odnośnie budynku to masz spore szanse... (mam nadzieję, że masz już wychodowany swój garb na plecach lub masz wielką ochotę taki sobie sprawić). Moje doświadczenia (i nie tylko moje) pokazują, że najlepiej uciekać stamtąd jak najszybciej. Kadra zarządzająca zupełnie oderwana od rzeczywistości. Zainteresowani uprawianiem polityki a nie produkcji. Pracownicy traktowani jak wycieraczki do butów. Zasada - "nie podoba Ci się to tam są drzwi"... KAŻDEMU KTO MA POMYSŁ I CHĘĆ ŻEBY TAM SIĘ REKRUTOWAĆ POLECAM JEDNO - PRZEMYŚLCIE TO JESZCZE RAZ!!! Benefity są ale nie za darmo... Wczasów pod gruszą nikt jeszcze nie doświadczył...
Jedni się boją, inni się wstydzą - ja mówię jak jest...
Pozdrawiam.
2
Olga 2016-09-07 12:22:29
Witam,
pracuję dopiero niecały rok, ale parę rzeczy mogę już powiedzieć:
wynagrodzenie podstawowe dla młodszego technika w czasie szkolenia to od 3000 do 3400 brutto (tak jest napisane w ogłoszeniu na pracuj.pl) i to potwierdzam. Technik zarobi trochę więcej.
Po 3 miesiącach podwyżka (ok. 10-15%) i stawiane nowe cele do osiągnięcia, a po kolejnych 7 miesiącach szkolenia (jeżeli spełni się cele) umowa na stałe i włączenie do programu premiowego (8% rocznych zarobków w formie premii wypłacane raz w roku).
Najlepsi zostają trenerami i liderami (zarobki także rosną) - ale muszą umieć przekazywać wiedzę i motywować ludzi do rozwoju, a nie tylko dużo robić samemu.

Dodatkowo firma zapewnia dofinansowanie do obiadów, szkolenia językowe (angielski, a teraz francuski i niemiecki ze względu, że ma klientów z tych krajów), ubezpieczenie medyczne, Multisport, zakładowy fundusz świadczeń socjalnych (w tym bony na święta, dofinansowanie wypoczynku czy opieki nad dziećmi), jabłka 2x w tygodniu i generalnie fajną atmosferę w pracy.

Firma szybko się rozwija i ma zapotrzebowanie na nowych pracowników, ale dbają o dobranie właściwych osób aby zachować dobrą atmosferę w pracy.
Na razie praca na 1 zmianę, ale od pewnego czasu mówią o drugiej, więc pewnie tak wkrótce będzie (zwłaszcza, że zrobili już zmiany w ustawieniu stanowisk pracy).

Wady?
Nadgodziny (ostatnio dużo, bo okres wakacyjny) - najpierw do odbioru, ale jak nie uda się odebrać to płacą.
Sezonowość, ale ponieważ mają kilka działów, to przesuwają pracowników między nimi aby ludzie mieli pracę cały czas (stąd program szkoleń wewnętrznych, a szkolenie nowych (jak ja) trwa nawet do 10 miesięcy).
Pewnie dlatego też nie mają pracowników tymczasowych z agencji (wolą inwestować w swoich już wyszkolonych pracowników i ich przenosić wewnętrznie wg potrzeb).
Ważne: wszyscy są na umowach o pracę. Ale wymagają, aby uczyć się cały czas nowych rzeczy i być gotowym na przeniesienie do innego działu.
Generalnie dbają o pracowników i wolą dać im nadgodziny, niż zwalniać jak przyjdzie słabszy sezon lub mniej zamówień.
To tyle co mogę napisać z mojego doświadczenia. Polecam wszystkim pracę tutaj.
1
Bzik 2016-09-13 15:09:34
Hej, pracuje już w tej firmie jakiś czas i wszystkie powyższe opinie zarówno dobre jak i złe są prawdziwe. W dobrych jest jednak mały szkopuł. Na początku faktycznie jest super i te wszystkie benefity, podwyższanie kwalifikacji itp wydają się spoko. Jednak jak się trochę popracuje i zorientuje w sytuacji, to na premię 8% to nie ma co liczyć bo jest tylko po to żeby jej nie dać a o późniejszych podwyżkach też można zapomnieć albo są bardzo małe. Normy są podwyższanie a na niektórych działach są nawet mało realne. Atmosfera jest super ale jest to sprawa pracowników bo zarząd raczej słaby a niektóre decyzję ewidentnie prowadzą firmę w złą stronę. Ode mnie z działu nowi ludzie już zaczynają szukać pracy bo jak na początku było fajnie tak teraz robi się kicha a i starzy ostatnio jakoś dziwnie uciekają. Firma była dobra ale teraz zaczyna się tam ludzi coraz gorzej traktować. Trudno mi powiedzieć czy polecam. Jak ktoś chce na chwilę się załapać lub pracuje w beznadziejnym miejscu to tak a jak szuka czegoś pożądanego to chyba odradzam. Choć mam nadzieje, że się coś jeszcze zmieni.
6
Olga 2016-09-16 14:58:59
chrzanisz, premia 8% będzie dopiero wypłacana i to tym, którzy w zeszłym roku pracowali w tym systemie premiowym. Akordowcy, którzy przeszli do nowego systemu od czerwca dostaną swoją premię dopiero za rok.
Poza tym ich wynagrodzenia i tak są bardzo wysokie, tylko zamiast pracować jak pracowali na akordzie, to chodzą i zniechęcają nowych aby się nie wykazywali.
Ciekawe jest to że nowi już po kilku miesiącach robią więcej i lepiej niż dawni akordowcy, wiec pewnie boją się, że ich pensje zostaną obniżone.
A co do szkoleń - jest ich naprawdę dużo. Korzystać z nich mogą wszyscy. Ja korzystam i jestem zadowolona.
1
technik 2016-09-16 15:12:25
Tomek, weź no nie Bzikuj, tylko wracaj z tego lewego zwolnienia lekarskiego do roboty - jesteś nam tu potrzebny. Przez ciebie wszyscy siedzimy w extra nadgodzinach. Dobrze jedynie że będą płatne a nie do odbioru - tak przynajmniej mówi Kuba.
2
Dział HR Widex ROC EMEA 2016-10-07 09:29:28
Witamy Serdecznie,

Bardzo dziękujemy za Pana opinie. Każda informacja zwrotna jest dla nas niezwykle cenna, gdyż dzięki niej możemy udoskonalić nasz proces rekrutacji oraz zapewnić bardziej komfortowe warunki dla kandydata podczas rozmowy.

Chcieliśmy jednocześnie sprostować powstałe nieporozumienie oraz wyjaśnić prawdopodobne przesłanki niezakwalifikowania Pana kandydatury w procesie rekrutacji na stanowisko pracy, na które Pan aplikował.

Doświadczenie zawodowe jest przez nas bardzo cenione w procesie rekrutacji, jednak nie jest one wyznacznikiem zakwalifikowania kandydata. Oprócz wspomnianego doświadczenia zwracamy uwagę, m. in. na podejście kandydata, ocenę charakterologiczną, motywację, itd. Wszystkie te czynniki mają swoją wagę i dopiero pełna ocena ich wszystkich pozwala nam ocenić czy dany kandydat nie tylko sprawdzi się na danym stanowisku, ale również czy prawdopodobnie będzie zadowolony z pracy oraz czy zaaklimatyzuję się w naszym zespole.

Jeśli w danej chwili nie posiadamy stanowiska odpowiadającego kwalifikacjom kandydata, niewykluczone, że w momencie pojawienia się wakatu lepiej dopasowanego do profilu, kontaktujemy się ponownie.

Jeszcze raz dziękujemy Panu za wyrażenie swojej opinii i czas poświęcony na rozmowę kwalifikacyjną.

Z pozdrowieniami,
Dział HR Widex ROC EMEA
2
Ilona 2016-10-12 18:53:45
Pytanie do Dział HR Widex ROC EMEA

Jaki jest średni wiek nowozatrudnianych pracowników? (a jaki max?)
Jakie (i czy w ogóle) szanse ma kandydat wieku 45, który spełnia istotne dla Was wymagania, wymienione wyżej , takie jak "podejście kandydata, odpowiedni charakter i motywacja" i zna dobrze język obcy (EN lub DE)?

Chodzi mi o stanowiska typu :
Młodszy Technik w dziale Jakości
Młodszy Technik Produkcji
tehniq 2016-10-23 00:07:54
Dobra firma aby zdobyć doświadczenie i czegoś się nauczyć, warto się zaczepić na trochę, a potem samemu ocenić. Plus to ludzie całkiem na poziomie.
Zyrardow 2016-12-02 11:23:20
ciekawy artykuł sponsorowany
Zostaw swoją opinię o Widex Roc Emea - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Widex Roc Emea