brak logo

SN Strukton Sp. z o.o.

Sopot

Opinie o SN Strukton Sp. z o.o.

Pracownik Esenu 2015-11-22 11:39:30
Witam!Pracuje od jakiegos czasu w w ESENIE na działalnosci.Zakladajac dzialalnosc pani od kadr pieknie zilustrowała forme zarobkow w firmie(kto wtajemniczony wie o co chodzi)w kazdym badz razie im wiecej godzin tym wieksza pensja.Zostalem skierowany to TOBOŁA na budowe (S.O),niby kierownik a zero pojecia.Nie ma pojecia o rysunkach technicznych.
Wszystko chciałby zrobic najlepiej na wczoraj i jak najmniejszym nakładem godzin,a prezes za to go głaszcze po "głowie" i dostaje premie.Obiecuje tobie jako pracownikowi złote gory a tak naprawde cygani i wyciska z ciebie ostatnie soki.Tak wiec za bardzo u niego nie idzie zarobic.
Zadne interwencje nie daja skutku,czy telefon do biura w Sopocie czy całego prezesa.Wiadomo ze prezes bedzie za kierownikiem co mu kase stuka.Kto za bardzo sie udziela i dochodzi swojego,temat jest z nim krotki w sensie "pisz wypowiedzenie".Panowie kto zostanie skierowany z Polski do Toboła lepiej niech w PL zostanie.Niby na dzialalnosci mozesz godzin robic ile chcesz a tak naprawde jestes uzalezniony od kierownika.Pieniadze miały byc dobre a w tym miesiacu po opłatach dzaiłalnosci na małym zusie 1500E z tego zyc i utrzymac rodzine.Kazdy ma swoj wybor.Chciałem podzielic sie tylko opinia.
Pracownik Esenu 2015-11-23 18:55:18
bosko--- W Belgii Antwerpia tez.
roki 2016-01-27 11:13:40
PRACOWAŁEM W TEJ FIRMIE TO FIKCJA NA WSZYSTKIM OSZUKUJĄ NIE TERMINOWE WYPŁATY UCINAJĄ NA CZYM SIĘ DA , ZERO SZACUNKU DO PRACOWNIKA KOSZMAR TRAKTUJĄ CIĘ JAK ŚMIECIA I WYKORZYSTUJĄ NA MAKSA NIE POLECAM NIKOMU TEGO PRACODAWCY TO CWANIAK I OSZUST !!!!!!!
4
tobół 2016-02-04 21:48:54
Wszystko to prawda czy są podnazwą samuelson and nordhaus czy sn strukton to jeden wał.Przepracowałem u nich pół roku nawet jeżeli na początku dadzą ci zarobić [oile ci dadzą ]to na koniec i tak cie wydymają z kasy.Prezes pierwsza klasa oby takiego cwaniaka nigdy więcej na swojej drodzenie nie spotkać.Jak zaczniesz u nich pracować to się przekonasz z czym masz doczynienia.co do pracywszędzie taka sama trzeba zapiepszać żeby zarobić aleto nie problem. problem to prezes i biuro same przekręty i złodziejuszki.jak im sie zacznie robićkoło dupy to znowu zamkną firme iotworzą nową pod zmienionąnazwą .
ja 2016-02-04 21:57:56
niedajcie się oszukać ta firma to dobry przekręt szukajcie jej pod nazwą samuelson and nordhaus to sobie poczytacie co to za twór.całe jej doświadczenie to samuelson a SN Strukton to dopiero odroku jak przekrętów narobili i zmienili nazwe.potem będziecie szukać pieniEdzy na cyprze bo prezesik tam zamyka swoje firemki jak chce wszystkich dymnąć na kasie. życze powodzenia i żeby potem niebyło płaczu że nikt nie opisał [psedo firmy ]
Oferty Pracy
2016-01-31
Żródło: Gowork.pl
Belgia
( )
Firma budowlana z 15letnim doświadczeniem i ugruntowaną pozycją rynkową poszukuje kandydatów na stanowisko:   Majster/Kierownik Robót Żelbetowych (Belgia)    Opis stanowiska • Nadzór nad brygadami cieśli i zbrojarzy w zakresie robót żelbetowych lub/i murarskich. • Kontrola jakości, planowanie i raportowanie produkcji. • Prowadzenie robót zgodnie z harmonogramem i przepisami BHP
Marchewa 2016-02-08 11:06:32
Majster/Kierownik Robót Żelbetowych (Belgia) SN Strukton Sp. z o. o. 2016-01-31 Żródło: Gowork.pl Belgia ( ) Firma budowlana z 15letnim doświadczeniem i ugruntowaną pozycją rynkową poszukuje kandydatów na stanowisko:   Majst[...]">@Oferty Pracy - 2016-02-08 11:06:31
No tak, pomarudzic kazdy moze. Skoro tak ta firma oszukuje to dlaczego chlopaki od 10 lat wracaja do tej firmy? Od lat firma utrzymuje sie na rynku przy woelu kontrolach szczegoilnie belgijskiego Pipu I jakos nie wstrzymuja im budow za oszukiwanie ludzi. Jak to z name Polakami wszystkim nie dogodzisz a ludziska rozne. Jednym wydaje sie, ze super fachowcy a innym, ze robic nie trzeba. Firma to nie urzad pracy I dobieraja sobie ludzi aby robota szla.
Żona 2016-02-09 19:54:04
Już pisałem swoje zdanie pod dawna nazwą firmy, ale się powtórzę. Mąż jest tam od roku i nie narzeka. Fakt, że firma część wypłaty ucina, ale i tak jest lepiej niż w niejednej innej firmie
Jak komuś nie pasuje, to przecież nie musi tam pracowac, ale też niech nie oczernia
Płaca terminowo, czasem 2 góra 3 dni poslizg, ale to nie jakaś tagedia
Fakt, że u Oleksego podobno nieciekawie. Mąż był u niego na szczęście tylko miesiąc
U każdego innego kierownika podobno jest ok.
Na wypłaty też nie narzekamy choć mąż na działalności jest. Wszystko też zależy od pogody. W styczniu na tydzień był w Pól, więc wiele nie zarobił ale i tragedii nie ma
2
Również żona 2016-02-23 10:22:36
Zobaczymy co Pani powie jak dostanie pismo ze skarbówki belgijskiej że trzeba zapłacić podatek ponieważ mąż przekroczył 183 dni pobytu w Belgii
ktoś 2016-02-26 11:10:38
CO ŻONA MOŻE WIEDZIEĆ O PANUJĄCEJ ATMOSFERZE W PRACY TYLKO KASA SIĘ LICZY A CO Z RESZTĄ ŻE LUDZI TRAKTUJĄ JAK ŚMIECI A SZEF TO PA.. NT KTÓRY ORŻNIE CIĘ NA WSZYSTKIM HAHA DOBRE A TERROR TAKI ŻE SZKODA GADAĆ ZACZEŁA BYŚ TAM PRACOWAĆ TO DOPIERO POGADAMY TO KANAŁ NIE PRACA BRYGADZIŚCI Z SYNDROMEM NIEDOWARTOŚCIOWANIA I KRZYKI I WYMUSZENIA PRACA DESZCZ I ŚNIEG A UBRAŃ ŻERO I MOKRY I CHORY I MUSISZ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A ICH TO NIE INTERESUJE KANAŁ NIE PRACA NIE POLECAM UCIEKAJCIE BO I TAK WAS ORŻNĄ NA CZYM SIĘ DA ZŁODZIEJE ...!!!!!
incubus 2016-02-29 11:52:26
Od dłuższego czasu z firmą współpracuję i nie narzekam. Jak ktoś zna się na rzeczy to nie powinien mieć żadnych problemów.
1
Marcin 2016-03-10 23:31:01
Ja tam nie narzekałem na pracę, nawet u kierownika Oleksego. Facet w porządku, nie dziwie mu się że morde drze na pracowników, jak to w gruncie rzeczy same barany są. (nie wszyscy oczywiście) ale większość!Logiczne jest że żeby zarobić trzeba coś zrobić,i to dobrze zrobić! A jak co nie którzy tam, idą do roboty po to aby odbębnić swoje godziny, i chować się żeby ich czasami kierownik nie namierzył, i jeszcze narzekać że jest źle, i że im pół godziny odliczyli.Pamiętajcie Panowie to wszystko działa w dwie strony, jak wy bedziecie w porządku wobec kierownika, to i kierownik bedzie w porządku wobec was.( p. Oleksy) ale faktem jest że firma trochę nieuczciwie podchodzi do pracowników, obiecują mozliwość pracy w zwiększonej ilości godzin, a tak naprawde zawijasz się po 9 godzinach, bo wszyscy idą , a ty jak zostaniesz to nie bedziesz miał jak wrocić na kwatere. pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi pracujących dla sn strukton
1
Tornado 2016-03-12 19:15:26
Pracuje od roku wiec moje zdanie jest takie przy 200 godz wychodze 3 tys euro minus 310 hotel 110 dojazd i maly zus ze skarbowka jakies 250 e po przeliczeniu zostaje 2300 minus zycie 400 e 1900 na czysto a kierownicy i majstrzy to poganiacze bydla nic wiecej biuro kase przelicza z tab c zamiast a jest to firma o ktora mozna zachaczyc w fazie przejscia zeby przeskoczyc gdzies gdzie jest lepiej w belgiii
Tornado 2016-04-08 21:42:20
Hihihi pracuje bo nie lubie skakac z kwiatka na kwiatek pamietajcie ze teraz w sn ludzia odpisuja 1 godz dziennie nie pol
1
Żona 2016-04-08 22:19:00
Niestety murarze mają akord i nie zawsze dobrze wychodzą. Lepiej mają cieśle i zbrojarze, a także operatorzy dźwigu, bo tu płacone jest za godzinę.
Dużo zależy też od stawki. Teraz przyjmują tylko na działalności i stawki są różne, zależy kto i co wynegocjuje.
A z tego co wiem wahają się od 14 nawet do 17 euro za godzinę. Ale warto pojechać nawet za najniższą. Pokazać się przez ten pierwszy miesiąc i negocjować podwyżkę. A dobrych pracowników chcą zawsze zostawić.
Żona 2016-04-08 22:20:06
To niestety prawda
Żona 2016-04-08 22:24:29
"Również żona", jestem pewna, że wysnuta przez Ciebie teoria nie będzie miała miejsca.
Mąż pracował 180 dni na umowie i od jakiegoś czasu jest na działalności.
kran 2016-04-10 15:13:50
Witam jestem w Antwerpii od lutego na wlasnej działalności z firma SN strukton i mam zamiar tu pracowac do konca miesiąca (kwietnia) bo dluzej nie dam sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kase. 15 eu/godz × ok 170 = 2500eu ×4.2 =10,500zl a teraz musisz zapłaci firmie 1800 zl za stancje i dojazdy -1200zl ZUS i ok400 podatku = 7000zl zarabiasz netto. A na zycie tu tzeba 200 euro. Ja jestem zobaczylem i jade do domu bo robic za granica za 9,50 eu /godz dziekuje
byly stary 2016-04-11 09:54:56
Pracowałem u nich - teraz mam karencje,nie odpisują godzin,a nawet czasem jest więcej jak dobrze pójdzie robota,niestety trzeba się znać na robocie i pracować,nie ma miejsca dla nygusów,widziałem nieraz gości jak wiszą w robocie na telefonie albo zbrojarzy jak wiążą rekami najpierw drut, a później zdziwko ze go zwalniają,ja już stary jestem ale przerobiłem u wszystkich kierowników,nie jest źle ,powtarzam trzeba pracować rzetelnie.A ci z działalności jak nałapią godzin to całkiem niezła kasa,lepiej jak na umowie.Panowie jak się przyjmujecie to nie oszukiwać ,coś trzeba umieć bo później na budowie jaja wychodzą.Zawsze można se poszukać roboty u belgusa ale podatki cie zjedzą.I trzeba mieć swoje mieszkanie,dojazdy itd.Inne firmy odciągają po 500 euro kaucji za mieszkanie wszystkim ,tutaj jeszcze tego nie było.
BO 2016-04-15 18:02:47
TAK ALE OSZUKUJ I NIE TYLKO PRZECIEŻ NIE PO TO ZMIENIŁ NAWĘ FIRMY I TAK WSZYSTKICH Z OSZUKAŁ NA PIENIĄDZACH A ŻE LUDZIE PRZEZ NIEGO UCIEKLI BO TERAZ TO TYLKO KIEROWNICY BUDOWY TO SĄ STALI A LUDZIE UCIEKAJĄ OD NICH I SAMI NOWI I NA DZIAŁALNOŚCI BO TAK ZATRUDNIA
byly stary 2016-04-17 15:59:35
Jakis frustrat tutaj bzdury wypisuje,murarze na dzialalnosci po 4000 euro wyciagaja w SN,kazdy moze firme zalozyc i zmieniac nazwy jak chce ,konkurencja na rynku jest taka ze sie oplaca na dzialalnosci zatrudniac i czesc,kilku starych robi tutaj juz od poczatku firmy,jeszcze nie odeszli,z reguly takie bzdety pisza pseudofachowcy i pijaki,za napisanie publicznie ze firma oszukuje mozna sie spodziewac reakcji i konsekwencji prawnych.
ha 2016-04-18 13:33:04
PRACOWAŁEM OD SAMEGO POCZATKU TEJ FIRMY I NIESTETY ZREZYGNOWAŁEM BO NIE DOŚĆ ŻE OSZUKAŁ MNIE NA PIENIĄDZACH TO JESZCZE UCINAŁ GDZIE SIĘ DA I NIE PISZCZIE TAKICH GŁUPOT A ON ZAWSZE WYJDZIE NA SWOJE I NAWET MA WE WSZYSTKIM WTYKI DAJ NA LUZ POPRACUJ DŁUŻEJ I UPOMNIEJ O SWOJE TO ZOBACZYCIE A TU DOBRE OPINIE PISZĄ PRACOWNICE BIUR BO MUSZA I MAJĄ OS NIEGO PRYKAZ HAHA
2
szczęściarz 2016-05-17 19:47:50
Nikomu nie polecam tej firmy. OSZUŚCI I CWANIAKI !!!!
3
z Polski 2016-05-21 11:02:43
Kolega robi u nich za murarza ,w tamtym miesiacu zarobil ponad 4000 euro.Na akord.Na godzinach tyle nie zarobisz u belgusa.
2
Kaszub 2016-05-23 09:20:17
Za dobrą, uczciwą robotę, dają dobrze zarobić. Tyle w temacie.
6
alter 2016-05-25 12:09:02
W Belgii da się zarobić. Jak trafisz pod normalnego kierownika to daje radę.
Podobno zaczynają coś w Szwecji. Nie jest źle.
2
Majster 2016-05-27 09:54:21
Wyjechałem z firmy jesienią. Praca nie jest lekka ale idzie dobrze zarobić! Jak się jedzie zarabiać, nie się obijać to się zarobi. Warunki mieszkalne też wporządku.
3
elmo 2016-05-30 11:09:41
Jak to w firmie budowlanej, rotacja jest i bedzie, jedni odchodza drudzy przychodza. Poszukuja ludzi bo praca jest w Belgii, a teraz w Szwecji. Dobrze tez płacą.
Ziutek 2016-05-30 11:34:03
Pracuję dla nich od zeszłego roku na DG i jestem bardzo zadowolony.Stawki dobre. Kasiora w terminie. Kierownik w porządku. Kwatera mogłaby być lepsza ale najgorzej nie jest. Firme poleciłem kumplom i też są zadowoleni.Gdyby było źle to dawno bym dla nich nie robił.
2
hejka 2016-05-30 18:15:39
Ludzie to jest normalna firma tylko trzeba pracowac,nowych robot duzo nabrali, do Szwecji podobno w sierpniu najlepsi pojada,no z kasa to jeszcze nie bylo problemu.
1
Rysio 2016-06-06 16:45:29
Dużo ostatnio słyszałem o tej firmie. Przynajmniej na takie towarzystwo powiązane z nimi trafiłem. Niemniej ludzie wypowiadają się na ich temat pozytywnie.
1
Faust 2016-06-16 09:41:55
Człowiek dostaje tyle ile chce mu ktoś zapłacić. Czy zasługuje na wynagrodzenie w danej wysokości to inna sprawa. Ja nie narzekam.
1
Misza 2016-06-20 13:00:47
Niektorzy pisza ostro ale ja robilem i mi sie podobalo...
no prawie bo nieraz trzeba robic wiecej i ciezej ale ja chcialem !!! pracowac i wiecej kasy bylo.
1
Zibi 2016-07-05 13:58:27
Firma jak każda inna , jak ktoś chce narzekać to zawsze będzie to robił. Jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził. Ja tam pracowałem dla nich jakiś czas temu i też marudziłem: a to kwatera nie taka, a to że budowa daleko itp . No to znalazłem robote u Niemca i nich go szlak trafi - mam 6,5 euro na godzinę!!!!!!!. Za wszystko kasę uwala i w terminie nie płaci!!! Wiecie jak to mówią "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"
Zibi 2016-07-06 12:19:32
Tedzio wszystko zależy od twojego doświadczenia w zawodzie stawki zaczynają się od 14 euro na godzinę. Murarzom płaca z metra więc stawki są różne w zależności od tego z czego murujesz. Jak znasz język i masz uprawnienia np. wózki widłowe i pokażesz że jesteś dobry to na pewno dostaniesz większą stawkę.
mich 2016-07-07 10:29:24
Oni notorycznie szukają ludzi do pracy. Widać że idą do przodu. Praca jak wszędzie wymagająca, ale też dobrze można zarobić. Najlepiej do Belgii i teraz słyszałem że też do Szwecji.
1
mich 2016-07-07 10:29:42
Oni notorycznie szukają ludzi do pracy. Widać że idą do przodu. Praca jak wszędzie wymagająca, ale też dobrze można zarobić. Najlepiej do Belgii i teraz słyszałem że też do Szwecji.
tom 2016-07-22 15:13:35
Zarobki w porownaniu do innych firm sa naprawde w porzadku! Probuje sie do nich dostac bo sam bylem w niemczech gdzie dostawalem na budowie jako zbrojarz 7 euro za godz.
byly 2016-07-25 20:33:47
Witam serdecznie bylem pracownikiem w belgi z sn butto miałem 15 e. odliczylem koszt za stancje potraca z wyplaty 300e -zus i podatek na czysto mialem 11 euro . nie placi na czas i na raty. Nie polecam i norma to 30 min pracy za darmo bo kryzys. Byłem na swojej dzialalnosci i malo godzin ok180 i zrezygnowalem.
Tomek 2016-08-08 09:21:41
Mam do nich jechać,do Belgii.Widzę tu rózne opinie.Nie wiem co o tym sądzić.Jak płacą na działalności gospodarczej?Wypłata co tydzień?Jak płacą na umowę o prace?Raz na miesiąc?Opowiedzcie proszę.
Gdynianin 2016-08-09 09:22:20
Pracuję i nie narzekam. Z tego co wiem szykują się nowe projekty w Belgii, ale też w Szwecji, więc roboty będzie sporo.
Gdynianin 2016-08-10 13:39:10
Z tego co mi wiadomo to odpowiadają na pytania zadane przez FB (facebook.com/snstrukton)
2
stany4surowe4belgia4@gmail.com 2016-09-22 14:34:43
Dzien dobry,

Jestesmy belgijska firma budowlana dzialajaca na rodzimym rynku
jako generalny wykonawca i podwykonawca prac stanu surowego w
szczegolnosci roboty :

- betonowe
- ciesielskie
- zbrojarskie
- murarskie


Z racji na duze zapotrzebowanie na nasze uslugi poszukujemy wiarygodne firmy ze zorganizowanymi ekipami do wspolnej realizacji naszych projektow.

Wszystkich zainteresowany prosimy o kontakt pod adresem email:

stany4surowe4belgia4@gmail.com

lub/i

nr fax +322 706 53 99

Wszelkie informacje na priv.

Dziekujemy i zapraszamy do wspolpracy.
1
3wp- 2016-09-22 15:17:40
no właśnie, kwestia zakwaterowania, chciałabym wiedzieć jakie dają warunki i ogólnie czy dużo osób na kwadracie meldują
Zostaw swoją opinię o SN Strukton Sp. z o.o. - Sopot
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SN Strukton Sp. z o.o.