brak logo

Pontoon

Kraków

Opinie o Pontoon

Krzysztof 2016-09-21 20:30
Witam czy ktoś moze mi tutaj napisać prawdę i opinie o pracy w pontoon ? Potrzebuje informacji od kogoś kto tam pracował czy pracuje jaka atmosfera czy jest dużo pracy ? Chodzi o siedzibe w Krakowie w orange office parku.
zato 2016-10-09 02:10
pracowałam. Nie polecam.
1
kandydat 2016-10-10 15:21
Firma nie robi zbyt dobrego wrażenia jeśli rekrutujący umawiają się na kontakt i informację o przebiegu rekrutacji, a potem cisza. W dodatku pani nie odróżniała administracji kadrowej od działu zajmującego się poszukiwaniem i selekcją kandydatów, które w dużych firmach często są oddzielnymi działami .
1
LOL 2016-10-17 11:24
Nie polecam, żadnych możliwości rozwoju ani awansu
1
daniel 2016-10-17 11:30
@LOL dla najlepszych pracowników zawsze taka możliwość się znajdzie
2
Ona 2016-12-27 12:39
Polecam, świetna firma i bardzo pozytywna nie-korporacyjna atmosfera
Koleżanka 2017-01-21 16:13
Bardzo fajna atmosfera pracy, stosunkowo młoda firma z dużymi możliwościami dla najlepszych i zarobki powyżej średniej jak na Kraków. Oczywiście jak w każdej firmie tego typu nie da się każdego awansować wiec najwięcej narzekają ci którzy nawet do tego celu nie dążą a maja największe oczekiwania ze względu na staż pracy. Dużo fajnych ludzi i elastyczne godziny pracy.
A... 2017-03-12 14:23
Fajna firma z potencjalem, super atmosfera, dobry bonus roczny
Nika 2017-03-22 15:54
Byłam na rozmowie prowadzonej przez jednego z Managerów, bardzo sympatyczna atmosfera i podejście do kandydata
Ania 2017-04-04 11:28
Przez którego managera, jeśli mogę spytać? :)
Jaki był przebieg rozmowy?
Weronika 2017-04-07 13:19
@Nika, a jak przebiegła rozmowa, jakie pytania usłyszałaś? I przede wszystkim czy udało Ci się dostać pracę?
szukam 2017-04-24 16:46
czy może ktoś powiedzieć jak wygląda rozmowa?
Weronika 2017-05-05 13:35
@szukam, a jakie stanowisko Cię interesuje? Pamiętajmy, że przebieg rozmowy kwalifikacyjnej jest uzależniony od docelowego stanowiska.
Nikifor 2017-09-01 11:23
Po pierwsze podpisujesz umowę nie z Pontoon tylko z Adecco
Benefity to żenada
Jazdy z urlopami bo Adecco gubi dokumenty
Nie da się nic załatwić bo nie ma nikogo z HR na miejscu
Wszyscy normalni ludzie odchodzą
3
Weronika 2017-09-02 13:02
@Nikifor czyli znalazłeś się w takiej sytuacji, w której firma zgubiła Twoje dokumenty? Wiesz, wydaje mi się, że nie powinieneś oceniać warunków zatrudnienia w Pontoon pracując przez agencję pracy. Na pewno jednak możesz powiedzieć coś o samej pracy i atmosferze w firmie - jak wygląda?
Nikifor 2017-09-05 09:59
Nie jesteśmy zatrudnieni przez Pontoon tylko przez Adecco! przez to głównie atmosfera psuje się coraz bardziej bo nie da się nic normalnie załatwić!
Weronika 2017-09-10 12:28
@Nikifor a czy potencjalnie jest szansa na to, żeby docelowo zostać zatrudnionym już przez samą firmę? Niektóre firmy, które korzystają z usług agencji pracy, właśnie w taki sposób poszukuje stałych pracowników. Jak to działa w Pontoon?
MJ 2017-09-13 12:38
Pontoon nie ma osobowości prawnej w Polsce, wszyscy są zatrudnieni przez Adecco
2
Basia 2017-09-21 14:26
Atmosfera ok, firma nadal się rozwija i ma potencjał o ile będzie transferowanych więcej klientów do SSC w Krakowie. Zarobki jak średnia na rynku chociaż jest i cześć niezadowolonych (odchodzących) którym się wydaje iż na juniorskich stanowiskach powinni zarabiać jak w Niemczech. HR z Adecco na pewno do poprawy.
2
Weronika 2017-09-27 14:58
W takim razie nie do końca rozumiem @MJ zasadność tego wątku? Skoro Pontoon nie ma osobowości prawej to po co w ogóle użytkownicy zamieszczają tutaj komentarze? Czy ktoś jeszcze dla pewności może to potwierdzić?
1
haha 2017-10-16 16:40
Tak to prawda, powinniśmy mieć szyld Adecco bo z nimi mamy podpisane umowy, Pontoon to spółka córka która nie ma osobowości prawnej w Polsce
Zostaw swoją opinię o Pontoon - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pontoon