logo Holicon sp. z o.o.

Holicon sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Holicon sp. z o.o.

zyx 2015-03-09 21:54:12
Jak tutaj się brać do pracy jak motywacja zerowa ? Jaka płaca taka praca :-)
2
m. 2015-03-10 01:10:50
Jaka płaca taka praca ;)
4
mesene 2015-03-16 16:46:02
Na start to chociaż jakiekolwiek pieniądze by sie przydały :)
ja 2015-03-18 07:25:26
chyba dwa i pół
bez perspektyw 2015-03-23 12:00:34
Gdzie wynagrodzenie za styczeń? Nikt nic nie wie, już nawet telefonów nie odbierają. Brak wypłat!!!!
2
m. 2015-03-29 23:10:50
Również potwierdzam, ten kto odszedł z pracy kasy nie zobaczył. Ci co pracują dostali jakieś grosze, prawdopodobnie po to żeby im paszcze zamknąć i żeby dalej pracowali za ładny uśmiech, bo za pieniądze to chyba dyrektor i prezes pracują.
2
irena 2015-04-01 20:01:53
Tak aktualne jeśli nie chcesz mieć problemów i tracić nerwów daruj sobie współpracę. Ludzie dzięki nim zyskali długi i brak odpowiedzi na pytanie kiedy będą pieniądze. Potrafią stwarzać tylko i wyłącznie pozory.
Lara 2015-04-02 10:35:37
nawet nie próbujcie się brać do Holiconu do pracy, bo was wykorzystają a kasy nie dostaniecie bo firma aktualnie leży i kwiczy! dyrektor jeździ super drogim samochodem a nam wypłacić kasy to nie ma kto...
jeszcze niedawno mogłabym polecić bo warunki były w porządku i praca nie należała do najgorszych, ale teraz to co się tam dzieje to jakaś totalna porażka!
f 2015-04-05 17:59:42
Powiedzmy sobie szczerze - to już koniec Holiconu, nawet sam kierownik to powiedział. Teraz tylko czekać, aż firma ogłosi upadłość i wypłaci nam zaległe pieniądze. O ie w ogóle wypłaci!
m. 2015-04-06 18:22:56
Nigdy
zdziwiona 2015-04-06 20:34:36
Jakiś czas temu pracowałam w holiconie w Ostrowie i z wypłatami było różnie, ale rzeczywiście nadal nie ma wypłat za styczeń tak jak ktoś napisał w komentarzu? I naprawdę "wielcy holiconu" mówią już otwarcie o końcu firmy?
Rocky 2015-04-08 14:02:08
kasy nie odzyskacie nigdy , ponieważ byliście na umowach "śmieciowych" czyli najwyżej możecie se założyć sprawę cywilną która będzie se trwała ze 2 lata plus trzeba zapłacić od takiej sprawy wpis na dzień dobry oraz dac adwokatowi jeśli chcecie aby ktoś za was to zrobił więc przy należności zaległej około 1000 pln to pewnie ze 300 musicie wywalic na pocżtek a i tak jak wygracie po 2 latach to nikt wam tego nie zapłaci bo nie ma z czego :) - więc można dla samej satysfakcji
O 2015-04-08 14:02:56
Czyżby za tym tajemniczym m krył się sam Pan Prezes i tak szczerze odpowiedział?
1
m. 2015-04-08 14:50:10
Rzeczywiście nie ma i prawdopodobnie nie będzie chyba ze sobie sami je wydrzemy.
nick 2015-04-09 20:55:40
jak mozna tak ludzi traktowac - w tych czasach, gdzie wiekszosc umow, to umowy smieciowe!
Bruno 2015-04-09 21:46:44
Jak zobaczyłam nabór na infolinię do Ostrowa to nie wiem czy się sśmiać ilu jeszcze ludzi chcecie oszukać. Byłym pracownikom nie płaci cie od stycznia. ,mało tego pozostawieni sobie jak te worki ze śmieciami które pozostały , może teraz będzie sprzedaż robili przez telefon.
Rocky 2015-04-09 23:21:09
żeby wydrzeć trzeba mieć skąd wydrzeć a tu nie ma szans - w skarbowym wiszą na kilka baniek i w ZUS podobnie więc te instytucje nie odpuszczają z wsadzeniem do pierdla włącznie :)
m. 2015-04-10 11:39:54
Nie trzeba być prezesem żeby sie domyślić prawdy o tym czy dostaniecie kase czy nie. ;) No, może osoby które jeszcze pracują będą dostawały coś w ratach żeby się zbytnio nie burzyły.
Bruno 2015-04-12 20:29:08
Ciekawe w środę będzie przedstawiciel holicon w Ostrowie o 10 zapraszam wszystkich zainteresowanych. Co do informacji że ZUS i skarbowy nie odpuszcza to już jest ciekawe na co czekają. Może na oficjalne zgłoszenie o popełnieniu przestępstwa. A może Nowe firmy to nowe konta , i komornik również ma być wystawiony do wiatru.
Bruno 2015-04-12 21:03:31
Acha jeżeli macie smieciowa umowę o pracę możecie zmienić jest status .jeżeli musieliśmy wykonywać w określonym miejscu i był nad wami zwierzchnik jak koordynator , kierownik można wnieść do sądu o zmianę kwalifikacji umowy ,
j. 2015-04-14 08:52:25
Dokładnie. To się nazywa ustalenie stosunku pracy. Sama złożyłam już wniosek o ustalenie stosunku pracy i o wyplate zaległego wynagrodzenia do Inspekcji Pracy. Czekam na ich odpowiedź. To nic nie kosztuje z tego co sie orientowałam.
ostrowianka 2015-04-15 19:39:25
Dzisiaj byli z holiconu w Ostrowie , bez żadnych konkretnych informacji poza nic nie wiem - no jak takie biedaczki. Zdziwieni co wszyscy od nich chcą gdy koleżanka ich poprosiła o konkrety to jeszcze poczuli się popokrzywdzeni i jak zdarta płyta jedno i to samo w koło. Mało tego z brakiem poszanowania naszej godności jako byłych pracowników kłamiac prosto w oczy. Zero empatii jak to stwierdzili będzie sprawa w sądzie to się odniosą bo tak najlepiej . gratuluję dobrego samopoczucia. Prezes nie źle musi im za to płacić , gratulacje po trupach do celu bez żadnej etyki .Kiedyś panowie będziecie w takiej samej sytuacji Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy.
1
Bruno 2015-04-15 21:22:08
Potwierdzam spotkanie w Ostrowie żenada, nie wiem jakie pieniądze musiał by mi prezes dać by zrobić z siebie takich pajacow. Faktycznie panom się pomyliło ze nie przyjechali jako osoby prywatne tylko w imieniu holiconu.Co do adconectu oni kasę za luty otrzymali, gratulacje dla ich przełożonych postawili się panu prezesowi i udało się można tylko do tego trzeba mieć jaja a nie skorupki. Pan prezes czeka na pozwy jak to ujął pan Koszal będzie sprawa to się odniosą. Zmieniajcie umowy w sądzie pracy tym bardziej nic to nie kosztuje. Dzisiaj podpisywał rachunki z aliora i ING , adconectu był na tyle mądry ze że swoimi konsultantami zrobił osobno bez udziału holiconu by się nie okazało jak to już bywało że rachunki nie dojechałyy.Jeszcze raz gratulacje dla przełożonych adconectu można po ludzku z wzajemnym szacunkiem .Panowie z holiconu może koledzy po starej znajomości nauczą Was jak nie stracić szacunku do samego siebie i wasze skorupki to nie zbuki .
1
nick 2015-04-18 01:09:25
trzeba bylo od razu napisac w ogloszeniu o prace ze szukacie wolontariuszy
ja 2015-04-21 09:43:46
Czy w Poznaniu ktoś dzwoni?
505 2015-04-23 17:35:35
poznan dziala juz jako nowa firma.
m. 2015-04-23 18:17:52
Zatrudniają teraz jako VIA VOX - uważajcie na tą firmę i nie dajcie się zrobić w bambuko jak wiele ludzi z Holiconu.
Maciek 2015-04-24 16:19:26
Hej, jeżeli pracujecie, pracowaliście w Holi, a macie już dość braku wypłaty i chcielibyście pracować jako normalny Doradca Klienta, wykonując 5 telefonów dziennie, a nie 150, zapraszam do wysłania CV na warthunder2555@gmail.com.
Pytania też proszę na adres email.
pikuś 2015-04-24 18:30:59
Pracujesz tam charytatywnie. Za 3 miesiące nie otrzymałem wynagrodzenia. Żadnych informacji nie przekazują na ten temat. Odradzam. Na stronie wygląda to przyzwoicie - myślisz sobie - rzetelna firma. Rzeczywistość jednak MOCNO ROZCZAROWUJE. NIE POLECAM.
Marta 2015-04-25 01:11:48
Czy ktoś złożył już może pozew do sądu pracy?
j. 2015-04-27 00:34:39
Ja wysłałam zgłoszenie dwa tygodnie temu o ustalenie stosunku pracy i wyplate zaległego wynagrodzenia. Za tydzień dwa tygodnie powinnam dostać odpowiedz, bo tyle sie u nich czeka z tego ci babka w IP mi mowila.
Pikuś a ty tam jeszcze pracujesz? Czy w ogóle obecni pracownicy otrzymują jakies wynagrodzenia po przekształceniu firmy na via vox?
1
Bruno 2015-04-27 21:47:58
Tak w Ostrowie będą pierwsze sprawy na początku maja. Warto sprawdzić na jakie konto bankowe zostały przelane pieniądze z aliora i ING , może na nowy firm i komornik nie sprawdził , i został pominięty , jeśli tak to przestępstwo. To może sprawdzić między innymi sąd.
j. 2015-04-29 13:11:20
Konto bankowe Via Vox a konto bankowe Holiconu to dwie różne sprawy dlatego to nie jest przestępstwo. Po to właśnie ta druga spolka byla zakladana żeby komornik nie mogl się do niej dobrać, bo nie moze wejść na konto innej spółki ktora z długami holiconu nie ma nic wspólnego.

Najważniejsze to zająć sie tym, czym mozna sie zająć czyli zwrotem wynagrodzeń. Mozna to uzyskać na dwa sposoby. Albo w sadzie cywilnym albo w sadzie pracy prosząc sie jednocześnie o ustalenie stosunku pracy i zapłatę zaległego wynagrodzenia. Wtedy staracie sie o zmianę swoich umów na umowy o prace, bo macie takie prawo a firma, jesli wygracie musi wam zaplacic zalegle składki i oddać wszelkie zalegle wynagrodzenia. Na pewno nie powinno sie pozwolić żeby pozostali bezkarni. Oni na to właśnie liczą. Ze zamkniecie gęby i nic z tym nie zrobicie bo po co, bo za dlugo, bo za kosztownie. Byc może i dlugo, może dla wielu kosztownie ale mnie bardziej by bolalo ze dalam się tak porobic i nic z tym nie zrobiłam.
bruno 2015-05-05 07:53:09
Tak tylko jest instytucja jak urząd skarbowy który może sprawdzić nową firmę i przelewy za jaki okres wpłynęły , jeśli okaże się że alior i ING przelał za styczeń luty marzec na nowe konta a nowa firma była zarejestrowana pod koniec lutego , jest to poważne wykroczenie. A banki to za poważne firmy by potwierdzać nieprawdę. By pieniądze odzyskać poza wyrokami muszą być jeszcze środki na koncie. A urząd skarbowy jest dokładny przy takich kontrolą
emas 2015-05-19 21:05:31
Holicon, Addconnect, ViaVox firmy ktore sa zalezne od siebie i od żadnej z nich nie zobaczycie za szybko wypłat pracowalem w addconnect i nadal czekam na wyplate z marca. Ludzie z Holiconu podobnie. Jeśli chodzi o ViaVox to nowo powstala firma w celu pokrycia holiconu i addconnectu by wierzyciel nie usiadl na firme. Więc tam tez bym nie spodziewal sie wyplat
1
Poirytowana 2015-06-22 20:35:39
Przecież to ogłoszenie z lutego. Jak to się ma do czerwca?
Małgorzata 2015-06-24 12:18:33
Jak z kasą nie ma problemów to dlaczego za miesiąc styczeń nie otrzymałam żadnego wynagrodzenia?. Może jak już nie pracuję to nie należy mi się za przepracowany styczeń. Jak robiono tak w HOLICONIE to następnych firmach prezesa też tak będzie - kwestia czasu.
Czy ktoś ma już termin rozprawy w Sądzie Pracy? Poza odzyskaniem pieniędzy można również zmienić status umowy z umowy o dzieło na umowę o pracę. Sąd wydaje wyrok i firma ma do uzupełnienia ZUSy + kara a dla nas plus bo liczy nam się staż pracy i chronieni jesteśmy zdrowotnie. Jeśli wykonuję się prace na umowie o dzieło lub zlecenie a inni pracownicy wykonywali taką sama prace na umowie o pracę to jest to nie zgodne z prawem i Sąd nakazuje zamieć taką umowę na umowę o pracę. Nie dajmy się oszukiwać przez pracodawce który nie w porządku do pracowników nie wypłacając im wynagrodzenia za pracę. Pozdrawiam ciepło wszystkich czekających na zaległe wynagrodzenia
Do Małgorzata 2015-07-07 19:12:12
i Coś w tej sprawie się zadziało ? Nie pracuję już w addconnect (holicon) czy ja teraz ta firma się nazywa ? Flexy coś tam ^^ od 3.2014. Jedyne co chce dopowiedzieć to współczuje ostatnim pracownikom, którzy nie otrzymali nawet tego ochłapu który oferowała firma jako WYNAGRODZENIE.
Madame 2015-08-07 15:45:12
Niestety, ja sparzyłam się właśnie na VIA VOX. Po dwóch tygodniach szkolenia z powodu jednego dnia nieobecności poinformowano mnie, że dalsza współpraca nie jest możliwa, mimo, że wcześniej, przez cały tydzień uczestniczyłam w szkoleniu. Straciłam czas i energię dojeżdżając na Starołękę, i kasę - uwzględniając koszt dojazdów (nie jestem z Poznania). sTUPROCENTOWY ANSURD.
Klara 2015-08-07 15:50:00
Odwieczna zagrywka - szkolenie nie jest płatne, nie podpisujesz żadnej umowy (czyli właściwie uczestniczysz "na czarno") i po 2 tygodniach nie masz żadnej gwarancji, że otrzymasz umowę
1
doktor 2015-08-13 15:11:45
A przeszłaś pozytywnie rozmowy testowe?
habababa 2015-09-01 21:56:01
Viavox nie jest taki zły. Jeśli chodzi o umowy po szkoleniu bez problemu są dostępne w kadrach. Przychodzisz poprosisz i dostajesz umowę za szkolenie i na nowy miesiąc-jeśli umowa o dzieło.
Delfina 2015-09-30 17:57:52
Gdyby było - tak jak mówisz, że (cytuję) "nie starałam się" lub w wypełnianiu obowiązków pojawiły się uchybienia - po prostu takie byłoby uzasadnienie, tłumaczące niemożność podjęcia ze mną współpracy. Takie zarzuty w moim przypadku nie padły. Co więcej, zaryzykuję przekornie stwierdzenie, że moje doświadczenie plus bagaż pewnych umiejętności są na przyzwoitym poziomie. Odnoszę po prostu wrażenie, że taka koncepcja - uczestniczysz w szkoleniu za friko, bez umowy - jest na starcie PODEJRZANA. Uczciwy pracodawca czegoś takiego nie robi. Po prostu. Dlaczego przez cały czas szkolenia nie uprzedzono mnie, że nawet jednodniowa nieobecność wyklucza możliwość podjęcia pracy, bo rzekomo takie wytyczne ma Luxmed, mogę jedynie snuć przypuszczenia, np. takie, że za mój udział w szkoleniu firma otrzymuje jakąś kasę. W każdym razie poinformowanie uczestnika szkolenia o zasadach, na jakich opiera się szkolenie byłoby uczciwym postawieniem sprawy.
Madame 2015-09-30 18:05:31
Nie zostałam do nich dopuszczona ;(, choć precyzując podczas szkolenia zostałam wybrana do projektu sprzedażowego, opierającego się na innych zasadach
odradzam 2015-10-02 17:39:06
w ogóle nie ma co aplikować do tej firmy.
ja zgłosiłam swoją aplikację na konsultanta infolinii przychodzącej LuxMed.
przyszłam na szkolenie, które trwało 3 dni. 4 dnia dowiedziałam się, że szkoleniowiec się rozchorował i poinformują nas kiedy możliwe będzie przeprowadzenie dalszej części szkolenia. do tej pory się nie odezwali (mija 2 tydzień) więc zapraszanie na 3 dni szkolenia i zajmowanie cennego czasu innych ludzi nie jest w dobrym guście.
nie wierzcie w stabilne zatrudnienie, skoro nawet porządnie szkolenia nie umieją przeprowadzić.
bardzo duże rozczarowanie, bo praca zapowiadała się całkiem ciekawie.
OGÓLNA OPINIA: szkoda czasu, na każdym możliwym poziomie będę odradzała, zwłaszcza, że już wrzucają nowe ogłoszenia z kłamstwami.
i dajcie sobie spokój z komentarzami "jeśli się nie podpisujesz, jesteś niewiarygodna/y" ja tylko ostrzegam przed rozczarowaniem i traceniem cennego czasu na oferty firmy Via Vox.
pozdrawiam.
1
HabaBaba 2015-11-23 20:14:20
Nie ma żadnych ofert bo firmy też nie ma. Teraz firma nazywa się ViaVox i ogólnie nie polecam, no chyba, że lubisz sprzedawać prąd i gaz i nie dostawać wynagrodzenia na czas.
1
Odradzam Via Vox 2015-12-02 21:19:45
Jeśli chodzi o wypłaty - wypłacają tylko i wyłącznie na czas pracującym tam osobom, a osoby, które się zwolniły - czekają za wypłatą dłużej, niż powinny. Strasznie nierówne traktowanie pracowników - skandal! Absolutnie zgadzam się z opinią A.P. Ta firma to wielkie nieporozumienie, gdzie trzeba się prosić o należną wypłatę. Jeżeli ktoś kiedyś pracował w Holiconie i zastanawia się nad pracą w Via Vox, to musi mieć świadomość, że to jedno i to samo, tyle że pod inną nazwą. Nie polecam i odradzam.
1
trader 2015-12-07 09:14:37
Witam,
poszukuję pracowników, którzy pracowali w Holiconie na tzw "utrzymaniu". Oferuje umowę o pracę, solidne wynagrodzenie, prowizje, opiekę medyczną i pracę dla dużej spółki akcyjnej.
Proszę o kontakt mailowy : agnieszka.sobieraj@trader.pl
bnś 2015-12-19 14:04:03
A ja tam kocham Viavox, Holicon i Add <333
M.S. 2016-07-13 15:50:00
Pracowałam w Firmie Holicon, minął rok a ja nadal walczę o pieniądze za swoją pracę, nie dajcie się nabić w butelkę, to nie jest poważna firma.
2
Zostaw swoją opinię o Holicon sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holicon sp. z o.o.