Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Profil firmy: Holicon sp. z o.o. call center

Oceniono 728 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
anonim - 2009-02-15 13:12:01 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Holicon Contact Center Sp. z o.o. - Poznań. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-03-06 13:08:29 odpowiedz | cytuj
ogólnie nienajgorzej jak na odbieranie telefonów - robiłem to w innych miejscach i było zdecydowanie gorzej
anonim - 2009-03-11 09:06:01 odpowiedz | cytuj
Hehehe, ja też pracowałam w tej firmie. I też byłam na szkoleniach, brałam udział w różnych szkoleniach, czasem było bardzo fajnie, różne ciekawe zadania, m. in. "Tom i Jerry", przynajmniej było zabawnie na tych szkoleniach z telemarketingu. Bardzo miło wspominam trenerów, bardzo fajni ludzie, sympatyczni i służący zawsze swoją pomocą. Oby więcej takich ludzi w pracy, daj Boże. Co do samej pracy, to tak jak już zostało napisane, jesteś na początku na jednej akcji, a potem Cię przenoszą na wiele innych, a czasem jest wręcz tak, że w czasie swojej pracy robisz kilka akcji, np. odbierasz połączenia, wykonujesz, itp. A niestety płacą Ci tylko za godz. a nie za to na ilu akcjach siedzisz. Co do atmosfery to jest to praca wśród młodych ludzi, głównie studentów, tak więc ogólnie rzecz biorąc nie jest najgorzej. Czasem bywały zgrzyty z naszymi koordynatorami, szczegónie na netii sprzedażowej, ogólnie to głónie przez nich atmosfera była napięta. Co chwila nam na ( usunięte przez administratora ) do nas uwagii, że nie dzwonimy. Słyszałam też od koleżanek, które pracowały na infolinii finansowej i technicznej, że tam też ciężko jest. Trudni klienci, ogónie trzeba być bardzo odpornym na stres i na koordynatorów, bo oni uważają się za niewiadomo kogo,.
anonim - 2009-03-18 13:19:14 odpowiedz | cytuj
Ja tam nie wiem na jakim świecie żyją poprzedni oceniający, rownież p
anonim - 2009-03-18 13:37:46 odpowiedz | cytuj
Jeśli chodzi o Holicon - pracowałem tam ponad 2 lata.Na początku jak firma się rozkręcała mieli naprawdę dobrych pracowników , były obiecywane podwyżki i lepsze warunki niż w TP.Szkolenia - na poziomie żenującym - nie przygotowują do pracy na infolinii.Warunki pracy - stare komputery i rozwalające się fotele , klima która wogóle nie działa i nie jest czyszczona.Panuje w tej firmie straszny bałagan , choć próbuje się to ukryć.Jeśli się coś otwarcie powie(co jest dla firmy nie wygodne)odrazu jest się posądzanym o niekompetencje i ma się rozmowę z kierownikiem projektu.Stawki za godzinę pracy są śmieszne (( usunięte przez administratora )Konsultanci w tej firmie nie mają nic do powiedzenia , a kierownictwo jedynie "robi swoje" , czyli ma gdzieś tych którzy na nich pracują.Jeśli ktoś jest ambitny i myśli że w tej firmie się rozwinie...to lepiej niech szuka innej pracy.Premie , podwyżki i wygadywanie że wszędzie indziej jest gorzej to teoria sience fiction wymyślona przez kierownictwo.Niewątpliwym plusem tej pracy są ludzie tam pracujący(nie mówię oczywiście o kierownikach)głównie studenci.
anonim - 2009-04-04 23:34:03 odpowiedz | cytuj
Proszę niech odpowie ktoś kto tam już pracował, jak jest z tymi premiami?
anonim - 2009-04-05 14:13:10 odpowiedz | cytuj
Ja też dołączam się, co z tymi premiami?
anonim - 2009-04-05 22:25:28 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Holicon Contact Center Sp. z o.o. - Poznań, Żmigrodzka. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-04-06 16:11:09 odpowiedz | cytuj
Premie są...sam dostaję prawie co miesiąc...ale trzeba być dobrym konsultantem:) widocznie się nie staracie:)
anonim - 2009-04-06 16:19:46 odpowiedz | cytuj
Hmm...tak sobie czytam..i dziwi mnie Wasze podejście...ja miałam już wiele problemów, ale z każdym dało radę się dogadać, czy to z koordynatorem, czy to z kierownikiem, czy to nawet z Paniami z administracji...Może warto porozmawiać? a nie krytykować chowając się pod anonimowym hasłem? Ja pracę polecam, czasami bywa ciężko, bywają kolejki, bywają trudni klienci...ale przecież nie pracujemy za darmo...Co do premii, to zdarzają się, nie miałam ich co miesiąc, ale na pewno są. Można też niezłą kasę dorobić w dni świąteczne. Pozdrawiam i polecam dialog:)
anonim - 2009-04-08 19:20:50 odpowiedz | cytuj
premie są owszem. ale to zalezy od tego jakie są Twpje rozmowy. Audyt je odsluchuje, jesli akurat trafi na dobra rozmowe-jest premia, jesli nie-trudno... ale na ocene rozmowy tez wplywa wiele czynników.
anonim - 2009-04-09 09:30:31 odpowiedz | cytuj
Premie są, przynajmniej na akcjach sprzedażowych - wtedy przelicza się liczbę twoich godzin przepracowanych i ilość zebranych przez ciebie zamówień. jeśli masz niezły współczynnik, dostajesz za każdą umowę określoną stawkę (zależną od tego jak bardzo dobrym sprzedawcą jesteś). Znam ludzi, którzy wyciągali z prowizji drugą pensję, więc jeśli ktoś ma do tego talent i się stara - jest to możliwe.
Też nie rozumiem dlaczego ludzie tak narzekacie, pracuję w holi już jakiś czas, rotacja - owszem - jest, ale to chyba raczej z winy ludzi, którzy początkowo pracują, a potem zaczynają się pojawiać raz w tygodniu. Przecież to logiczne, że stanowiska muszą być odstawione.
Co do tego, że trzeba dzwonić (i koordynatorzy do tego namawiają - jak ktoś napisał) - cóż, nie ma się co dziwić, w końcu na tym polega ta praca, więc hmm...chyba nie ma się co dziwić.
Ludzie są świetni, warunki pracy również, więc nie ma co narzekać, tylko cieszmy się, że nie jest gorzej. A jeśli komuś się nie podoba, to niech szuka innej pracy.
kaska - 2009-04-09 12:54:26 odpowiedz | cytuj
zgadzam sie w pelni w poprzednia wypowiedzia jesli sie chce mozna zarobic dobre pieniadze, ale trzeba sie starac
anonim - 2009-04-12 12:43:39 odpowiedz | cytuj
Mam pytanko. Chcę wysłać CV do tej firmy. Wiem, że zatrudniają na umowę zlecenia, czy przyjmują tylko studentów czy osoby po 26 roku życia też tam pracują, a jeśli tak to czy ta firma odprowadza w takim przypadku składki na ZUS?
ble ble - 2009-04-13 23:21:32 odpowiedz | cytuj
Tak ale to zalezy jesli masz wiecej niz 26 lat to masz umowe o dzielo, w innym wypadku moze Ci sie uda dostac umowe prace..
anonim - 2009-04-14 07:48:52 odpowiedz | cytuj
Dzięki za odpowiedź. Szukam już parę miesięcy pracy w Poznaniu. Dostałam jedną propozycję, ale po 12 godz w markecie ze sprzętem TV ale razem z dojazdem tramwajem i powrotem byłoby to 13 godz, nie dałabym rady mimo, że praca do drugi dzień, ale stać tyle godz. Spróbuję do Holicon się dostać, czego mogę się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej??
anonim - 2009-04-21 20:39:25 odpowiedz | cytuj
Premie sa i to czasami bardzo duze, ale to zalezy na jaki projekt sie trafi. Ja bardzo milo wspominam holicon atmosfera super, koordynator tez spoko. Ale na netii technicznej i finansowej jest rzeczywiscie ciezko, netie zdecydowanie odradzam, ale inne akcje polecam
anonim - 2009-04-22 11:05:05 odpowiedz | cytuj
Jak wyglada obecnie z zatrudnieniem? Jest mozliwośc otrzymania pracy od zaraz?
anonim - 2009-04-22 16:28:19 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Holicon Sp. z o.o. - Poznań. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
glokk - 2009-05-18 18:30:38 odpowiedz | cytuj
ile połączeń w ciagu minuty sie odbiera.
glokk - 2009-05-18 18:32:23 odpowiedz | cytuj
GODZINY*
mateusz - 2009-05-23 11:57:11 odpowiedz | cytuj
Mnie się tam bardzo podoba, jedynym minusem pracy w holiconie jest brak klimatyzacji. Niby ma ona być, ale kiedy? ;p
Ile połączeń się odbiera na godzinę? To zależy od dnia tygodnia i od pory dnia. ;)
anonim - 2009-05-30 23:32:45 odpowiedz | cytuj
Zalezy od infolinii przede wszystkim i od siedziby, w kazdej jest inaczej. A odbierasz tyle ile Ci sie uda wszystko zalezy od wielu czynnikow, klientow etc.
anonim - 2009-06-03 13:53:41 odpowiedz | cytuj
ooo widzę, że pewnie liczyłeś na awans w Holiconie, ale coś Ci nie wyszło, więc teraz odreagowujesz na innych:) stara, dobra metoda na ulżenie sobie:) no cóż, życzę zatem powodzenia w innej pracy, na pewno tam ktoś dostrzeże Twój potencjał i zdolności:) pozdrawiam
anonim - 2009-06-04 03:32:49 odpowiedz | cytuj
Bardzo trafna opinia. Po pierwsze niedobór pracowników, po drugie duża rotacja, która skutkuje niestety niskim poziomem obsługi klienta. Z firmy odchodzą konsultanci z doświadczeniem, którzy problem klienta są w stanie rozwiązać profesjonalnie i szybko, a zgłoszenia techniczne wystawiają, kiedy jest taka potrzeba. Co z tego, że jest szkolenie za szkoleniem, skoro osoba świeżo po takim "kursie" nie wiem praktycznie nic. Skutek? Godzinne rozmowy,( usunięte przez administratora ) końcu źle wystawiane zgłoszenia itd. Zanim konsultant zdąży się wszystkiego nauczyć, odchodzi bo znajdzie lepsza pracę. Mam nadzieję, ż( usunięte przez administratora )w końcu wyciagnie wnioski i zrezygnuję z usług Holiconu w całym zakresie. Bo jeśli nic się nie zmieni, będzie coraz gorzej. A kluczem do sukcesu jest usunięcie ( usunięte przez administratora ) Pozdrawiam ;)
x