brak logo

ONWELO S.A.

Warszawa

Opinie o ONWELO S.A.

łubudubu 2016-08-31 19:09
sami sobie piszemy te opinie
1
arek 2016-08-31 19:11
To może w końcu ktoś napisze coś prawdziwego @łubudbuu? Firma podobno ostatnio dodaje sporo ofert głównie do działu IT więc może dla odmiany ktoś napisze jak jest w firmie tak naprawdę zamiast tego lukru? Jakieś info o zarobkach, godzinach pracy itp.?
11
kandydat 2017-01-02 19:14
Szukają raczej taniej siły roboczej. Pasowałem na stanowisko idealnie ale chyba wynagrodzenie im nie odpowiadało. Zarzekli się że nie pasuję na stanowisko. Rozmowa z menedżerem który myli CRM z CMSem i rekruterką. Menedżer strasznie niekumaty, nie zna się na technologiach. Firma młoda więc dopiero zaczynają zabawę z rynkiem. Osobiście mam negatywne doświadczenia.
walt 2017-02-16 23:07
ja odniosłem wrażenie, że szukają kompetentnych, z doświadczeniem i komunikatywnych
do rozmowy o finansach nie doszło
6
Nowa 2017-04-06 13:06
Zaczęłam prace w Onwelo 2 miesiące temu i jest bardzo zadowolona. Nie ma tu żadnej taniej siły roboczej :) Stanowiska zajmują, tak jak firma obiecała, osoby kompetentne i doświadczone w swej dziedzinie więc jest się od kogo uczyć. O atmosferze powiem tylko, że jest SUPER! ; )
1
Emer 2017-05-26 16:26

Byłam w Krakowie w firmie "Onwelo" na dwóch, kolejnych spotkaniach rekrutacyjnych dotyczących jednego stanowiska w obszarze tzw. "back office".

Osoby, z którymi się spotkałam, zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie.
Pani z HR - bardzo uprzejma, wyczerpująco opisała firmę, proces rekrutacyjny oraz wymagania związane ze stanowiskiem, a także benefity płynące z możliwości zatrudnienia w reprezentowanej przez nią firmie. Chętnie odpowiadała na moje pytania. Osoba bardzo profesjonalna, ale przy tym bardzo sympatyczna i kulturalna.
Druga osoba, z którą miałam przyjemność się spotkać także uprzejma, zaangażowana i sprawiająca wrażenie dynamicznej, doskonale wiedzącej, czego oczekuje, by zawodowo wypełnić postawione przed nią zadania, czyli m.in. te, dotyczące rekrutacji podległych jej osób.

Moja kandydatura została odrzucona - zgodnie z otrzymaną odpowiedzią - ze względu na niekompletne dopasowanie do idealnego profilu pożądanego kandydata. Mówiąc wprost, myślę, ze znaleźli się lepsi ode mnie wśród rekrutowanych osób.

Jednak wrażenie ze spotkań w firmie mam pozytywne.
Uważam, że największą zaletą spółki w tym momencie jest jej dynamiczny rozwój i związane z tym korzyści w postaci możliwości wzięcia czynnego udziału we wzroście organicznym spółki, współtworzenia organizacji, obcowania z dynamicznymi i zaangażowanymi współpracownikami. Ludzie przypadkowo napotkani przeze mnie w przestrzeni "open space" tej organizacji byli swobodni i uśmiechnięci, więc zapewne zadowoleni z pracy dla "Onwelo".

To tyle, co mogę napisać o firmie na podstawie osobistych wrażeń z procesu rekrutacyjnego.
Ale to też ważny etap. Czasem, gdy przebiega źle, może zniechęcić potencjalnych kandydatów do aplikowania. Zachęcam do aplikowania osoby, które znalazły oferty pracy zgodne ze swoim profilem zawodowym oraz zainteresowaniami.

Życzę "Onwelo" sukcesów, dalszego rozwoju, bardzo dobrej atmosfery i świetnych współpracowników! Żałuję, że mnie się nie udało dołączyć do zespołu...

7
przyszły pracownik 2017-06-05 11:03
Czy ktoś z programistów może się wypowiedzieć o pracy dla Onwelo w Warszawie? Tak ogólnie o ilości projektów, technologiach i atmosferze w zespole?
John 2017-06-21 16:15
Sam proces rekrutacyjny w firmie Onwelo był bardzo przyjemny. Pierwszy etap to rozmowa z HR. Miałem przyjemność rozmawiać z niezwykle miłą i życzliwą Panią, która wiedziała o czym mówi. Typowa rozmowa hr'owa, standardowe pytania, plus część rozmowy w języku angielskim.
Kolejny etap to rozmowa z dyr. obszaru, do którego prowadzi się rekrutację oraz kimś z HR. Rozmowa niezwykle rzeczowa, badanie doświadczeń i opinii kandydata.
Paweł 2017-06-23 17:38
Zastanawiam się właśnie nad aplikowaniem do Onwelo w Warszawie, tylko nie wiem za bardzo na jaki poziom szukają .NET Developerów: junior, regular czy senior ? Jeżeli Ktoś już przechodził u Nich rekrutację byłbym wdzięczny za informację :)
Natalia 2017-07-20 08:48
@Paweł Widzę, że @John opisuje proces rekrutacji w swoim poście. Myślę, że zawsze możesz skontaktować się z firmą i spytać o wymagania lub zaaplikować i sprawdzić swoje umiejętności na spotkaniu kwalifikacyjnym. Kontakt do firmy i najnowsze oferty pracy znajdziesz na https://onwelo.pl/pl
Zostaw swoją opinię o ONWELO S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ONWELO S.A.