brak logo

OLIVER WYMAN Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o OLIVER WYMAN Sp. z o.o.

oku 2016-01-14 22:20:42
Z tego co się orientuję fajna atmosfera, ale dosyć niskie pensje
A. 2016-01-31 18:54:21
Stawki jak na początek zadowalające :)
monique 2016-02-05 20:19:59
To raczej nie chodzi o język polski:)
A co do pensji to przecież też są różne potrzeby, dobra pensja to też pojęcie względne- jeden będzie skakał z radości jak dostanie 2500 na rekę,drugi za mniej niż średnia krajowa się nawet nie schyli.
Warszawiak 2016-08-03 09:24:54
Witam
Ja rozmawiałem z firmą o pracy jako programista. Firma pyta jako pierwsza ile chcesz zarabiać, jak nie chcesz podać, to stwierdza, że oni tak nie pracują. Zarówno ja jak i koledzy programiści uważamy, że jeśli firma tak postępuje, to szuka jak najtaniej.
Ja oczywiście nie podjąłem dalszych rozmów z firmą, gdyż jest dla mnie niepoważna i roszczeniowa.
Pozdrawiam programistów tej firmy. Współczuje Wam.
1
Warszawiak 2016-08-03 12:04:40
Nie bardzo chcę o tym pisać, bo mnie rozpoznają.
Moim zdaniem szukają taniej siły roboczej, bo gdyby szukali uczciwie, to by chcieli się porozumieć. Tymczasem oni udowadniają człowiekowi, że nie jest wart nic, by zgodził się zapewne na ich niskie stawki. Niby firma zagraniczna, za granicą podaje się stawki za pracę.
2
Warszawiak 2016-08-04 07:33:35
premie za znalezienie taniego programisty np?
Gość 2016-08-04 12:45:27
Właśnie zauważyłem, że firma nadal szuka programisty, a mojemu koledze odpisali, że znaleźli kogoś z większym doświadczeniem. Tym z większym doświadczeniem opowiadają, że jest 10 studentów na ich miejsce, studentom, że szukają z doświadczeniem seniora, wszystko by tylko zbić stawkę za pracę i znaleźć naiwniaka. Uważajcie na tych cwaniaków, bo z doświadczenia wiem, że firma, która się tak zachowuje zwyczajnie szuka jak najtańszej siły roboczej (najtańszych zasobów). Ten zakłamany system musi upaść! Zwalczaj nieuczciwych pracodawców!
poldek potrzebny to wyrobnik a nie pracownik, niewolnika szukają zapewne.
1
Gość 2016-08-04 15:49:52
wyższe stanowisko nie zawsze równa się większa pensja, często jest tak, że dodają Ci odpowiedzialności i wymagań, ale pensja zwiększa się o 100-200zł o nadgodzinach płatnych zapomnij jako kierownik.
Jeśli żadna firma nie daje szansy młodym to należy je opodatkować jak banki i markety, bo nie spełniają swojej roli takie firmy. Miało byc lepiej niż za komuny, jest gorzej.
Nie potrzebne nam firmy z zagranicy, które chcą nas tylko eksploatować, a nie chcą nic zainwestować.
Ani ja ani mój kolega nie jesteśmy świeżo po studiach, mamy szerokie doświadczenie, a firma okłamała! Wyzysk nie jest powodem do tego by się cieszyć, że nie trzeba umierać z głodu.
Z wyzyskiem trzeba walczyć i to obowiązek każdego Polaka, zdrajcom należy głowy ogolić.
Gość 2016-08-04 18:25:56
nie wiem, malo mnie to interesuje. tak na prawdę nie ma to znaczenia jeśli umiesz liczyć. Jeśli płacą na B2B dobrze gdzieś to też Ci się to opłaci bardziej niż tyrać na UoP za marny grosz. Myśl, kalkuluj.
Gość 2016-08-04 20:46:44
do pracy się chodzi zarabiać, wykonywać pracę jak najlepiej, nie na ploteczki, na ploteczki to chodzą baby z HR
Ja nie podjąłem pracy w Oliver, gdyż nie doszliśmy do porozumienia w sprawie finansów. Moim zdaniem szukają tanich wyrobników, ale to tylko moja prywatna opinia, tak czy siak chciałem innych przestrzec, bo może ktoś szuka uczciwej firmy i uczciwie pracuje jak ja, a nie chodzi do pracy na pogaduszki :)
Sylwia 2016-08-09 13:45:31
Co za brednie piszesz @kerol. Pytanie na rozmowie kwalifikacyjnej o oczekiwania finansowe to w dzisiejszych czasach standar. Firma musi wiedziec na początku, czy jest w stanie sprostać oczekiwaniom przyszłego pracownika.
1
Gość 2016-08-18 20:15:36
firme stać, tylko szuka taniego pracownika, to taka strategia
1
Gosc 2016-08-21 21:52:05
,u - z jednej strony tak, ale z drugiej dlatego zatrudniają na i takich stanowiskach glownie w Polsce, a nie np w Niemczech.
Wiadomo, ze specjalista IT zarobi pewnie wiecej niz przecietny pracownik w takiej firmie, ale wciaz duzo mniej niz w Niemczech, Francji czy UK gdzie musieliby mu zaplacic w euro czy w funtach. Poki sie oplaca dla firmy, to tak zatrudniaja
Gosc 2016-08-22 07:46:32
hjj jeśli pytasz o finanse myślę, że finansowo i rozwojowo lepiej by ci wyszlo gdybys zostala po prostu personalna asystentka jakiegos czlonka zarzadu w fajnej firmie najlepiej z wykorzystaniem twoich jezykow.
abra k. 2016-08-22 10:25:58
hjj też mnie interesuje to ogłoszenie o pracę, chciałabym jednak najpierw wiedzieć o co chodzi z tym przyjaznym miejscem pracy o którym wspominają w ofercie pracy, dla mnie takie informacje są niezwykle istotne
Zostaw swoją opinię o OLIVER WYMAN Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OLIVER WYMAN Sp. z o.o.