brak logo

Polteron Sp. z o.o. Firma Inżynieryjna

Kraków

Opinie o Polteron Sp. z o.o. Firma Inżynieryjna

m 2015-11-29 10:32:32
Tam gdzie w grę wchodzi kasa nie ma sentymentów. Gdyby było dobrze to by nikt nie narzekał tylko pracował. A tak to nie jest ciekawie.
? 2015-12-06 17:56:47
Szukaj innej firmy.
1
do mgr inżyniera 2015-12-08 09:06:13
Jeśli szukasz "dobrej posadki" to to miejsce jest w sam raz dla kogoś takiego jak TY. Tam szybko wydoroślejesz.
1
weteran 2015-12-09 16:42:07
odradzam. w sprawie pytania o "system socjalno benefitowy" - czegoś takiego w tej firmie nie ma.
1
do Alicji 2015-12-21 10:46:52
Dokładnie to wygląda tak. Przy zawieraniu umowy wszystkie części wynagrodzenia są sumowane i prezentowane klientowi jako kwota do wypłaty. W praktyce realizowana jest tylko kwota zasadnicza a reszta bardzo rzadko a często w ogóle. Żądaj regulaminu.
W ramach tzw. befitu zarząd kiedyś wystawiał w knajpie wigilię z nagrodami dla zarządu - chyba już tego nie robi. Bywało też, że w ramach imprez konsularnych finansowanych przez firmę robiono spęd pracowniczy w celu podniesienia frekwencji. Innych benefitów nie pamiętam.
Korzystając z okazji życzę członkom zarządu przed Świętami BN zrobienia solidnego rachunku sumienia, skutecznej spowiedzi, żalu za grzechy, wypełnienia pokuty i zadość uczynienia wszelkiemu złu jakiego się dopuścili. Może wtedy wylądują w czyśćcu, czego im życzę.
ad Alicja z krainy ..... 2015-12-21 10:59:49
Owszem motywują, czasem dość głośno ale do pracy. Benefitem jest pewno sama możliwość bycia na liście pracowniczej. Wszystko to MATRIX.
AS 2015-12-23 12:28:36
Szanowny Panie Mecenasie
dziękuję za kolejny przedświąteczny prezencik. Przywołane przez Pana wpisy nie istnieją. Podsumowanie mojej korespondencji zawarłem w oświadczeniu z dnia 18.11.2015 godz. 15:17:08.
Na tym forum nie mam więcej nic do dodania.
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Dobrego Nowego Roku 2016 w którym mam nadzieję zakończymy wszystkie nasze sprawy.
AS
Pytajnik 2016-02-11 09:12:25
A czas jak rzeka, jak rzeka płynie... a o was ani widu ani słychu...Halo... jest tam kto?
b pracownik 2016-02-25 16:56:24
Ja tam sobie myślę, że oliwa zawsze sprawiedliwa. Pan AS wielki kierownik biura projektów dostał w końcu nauczkę. Już koniec donoszenia na biednych pracowników do ZUS'u, wysyłanie za karę na delegację itp zagrywki. Nawet się przyjemnie czyta to co tutaj się wyprawia. Żal tylko prawdziwych pracowników, którzy chcieli zdobyć doświadczenie w branży i czegoś się nauczyć. Niestety przykład z góry szedł nie taki jak powinien. Pan AS przy rozmowach w obecności p. prezesa sam grał pierwsze skrzypce przy gnojeniu pracowników. Co takiego musiało się wydarzyć, że p. AS jest tak bardzo poszkodowany? Czyżby braki w gigantycznych poborach zaczęły doskwierać? Pozdrawiam wszystkich pracowników, którzy chcą walczyć o swoje. Da się to wygrać jednak trzeba być dość bezczelnym i nie dać się zastraszyć!!!
Do b. pracownika 2016-02-26 09:50:12
Kim ty jesteś były pracowniku, że piszesz takie bzdety. ZUS i delegacje zawsze były w rękach właścicieli firmy realizowane przez służby administracyjne. Jeśli tak bardzo interesuje Cię los Pana AS to zadaj mu pytania, a nie obrażaj człowieka który merytorycznie stworzył tę firmę, windując ją technicznie o kilka poziomów do góry. To pozwoliło na znaczny wzrost zatrudnienia z którego może i Ty skorzystałeś.
Pan AS przepłacił zdrowiem swoje zaangażowanie i przeszedł na emeryturę.
Nie pamiętam, aby kogokolwiek gnoił, czasem jedynie namawiał matołków - których nie mało się przewinęło - do zmiany zawodu. Czy byłeś wśród nich?
55 2016-02-27 18:08:19
Może warto przestać żyć przeszłością? Jeżeli pracujesz w innym miejscu to dobrze. AS miał udział przy tworzeniu najlepszego okresu dla Polteronu. Teraz jest tam pewnie inaczej. Pracują tam wolni ludzie i mają wybór - nikt ich na siłę nie trzyma. Było i minęło.
b pracownik 2016-03-03 10:48:32
Co za bzdury. AS nigdy nic nie stworzył. Wieczne zmiany i niewiedza kosztowała dużo poprawek w projektach ... Przekonanie go do zmiany stanowiska zajmowało mniej więcej 5 minut i projekt wywracał się do góry nogami. Wspaniałe doświadczenie w prowadzeniu biura - gratuluję. ZUS i inne wspaniałości, które spotykały wszystkich po kolei były prowadzone przy udziale AS'a. Wszelkie rozmowy nt. niewypłaconych premii również w obecności AS. Ciekawe jak to wspomniany pan wniósł firmę na wyższy poziom? Jeszcze na koniec nt. AS wystarczy popytać na mieście (Krk nie taki duży jak się wydaje) i wszystko się wyjaśni. Opinia nt. kierownika wszystkich pracowni jest okropna, która potwierdza się tylko w rzeczywistości. Bardzo żal tylko ludzi (nie rodziny!), którzy tam dalej muszą pracować ....
... 2016-03-04 12:52:50
Windując ją na parę poziomów wyżej ale chyba głupoty ... :)
były pracowniku 2016-03-06 11:11:59
Były pracowniku. Chyba nie wiesz o kim piszesz, po prostu mylisz osoby.
AS nigdy nie był "kierownikiem wszystkich pracowni". Dawno już z tą firmą nie ma nic wspólnego. Ten opis jak ulał pasuje do pełniącego tę funkcję nadal pana Pawła C.
Jeśli jednak robisz to celowo to miej odwagę i podpisz się. Inaczej twoje wpisy są jedynie kiepską prowokacją.
b. pracownik 2016-03-14 10:54:26
Ja piszę o tym co było. Pan AS brał udział w całej zabawie na 1000% ... Wspomniany Pan C to zupełnie inna sprawa i inny temat do rozmowy. W sumie ta cała firma to jedno wielkie .... z którego każdy ucieka jak najszybciej i jak najdalej.
dp b.p. 2016-03-15 16:01:49
A co TY robiłeś w tej firmie, zamiatałeś? A teraz co robisz: to samo co czy ci się nudzi?
ODSETKI 2016-03-15 21:34:11
NIEBAWEM ODSETKI PRZEROSNĄ KWOTĘ DŁUGÓW. OD ODSETEK TEŻ BĘDĄ ODSETKI. Im dalej w las tym więcej drzew. Przed długami nie ma ucieczki.
były 2016-03-16 09:59:48
Czy ostatnio nie spotkaliśmy się w Castoramie koło Almy?
były 2016-03-17 13:53:18
Osoby postronne nie wiedzą i nie do nich jest to zapytanie. Może odpowie mój rozmówca, bo ten pewno pamięta. Piszcie po polsku inżynierze.
W tej firmie jak w kinie, czasami się przejaśnia, ale to tylko projekcja marketingowa. Rzeczywistość to twój stan konta po wypłacie i parking zarządu.
b. pracownik 2016-03-17 14:09:47
Od "zamiatania" to był ktoś inny. A co robię teraz to nikogo nie powinno interesować. Tematem rozmowy jest firma z którą tutaj wszyscy mają problem. Widać, że ktoś mocno się obruszył... Nic życzę szczęścia w szukaniu innych firm (normalnych). Pracownie te które ja pamiętam już wyglądają zupełnie inaczej niż kiedyś.
do b. pracownika 2016-03-18 11:22:45
B. pracowniku dlaczego odpowiadasz na "ODSETKI". Czy sam jesteś dłużnikiem, czy to ciebie puścili z torbami. Chyba jednak szwendałeś się po dołach bo mało wiesz kto kogo i dlaczego. To obojętne czy jesteś Zbyszek, Bogusław, Jolka czy inny z problemami; pisz prawdę, bo wbrew temu co ktoś napisał na tym forum nie jesteśmy anonimowi.
A swoją drogą, ta firma jak i wszystkie poprzednie jej wcielenia od lat powielają ten sam schemat działania "na hienę", kończąc programowaną upadłością. Za-rząd jakoś się wyżywia.
Wierzyciel 2016-03-30 22:46:42
Czy dłużnik może być HONOROWYM konsulem?
też wierzyciel 2016-04-04 13:43:28
Można temat rozważyć. Czy ktoś jeszcze nie dostał należnej kasy? Wpisujcie się.
wierzyciel 2016-04-05 20:39:25
Wierzyciel to ten co uwierzył, że dostanie zapłatę. Dłużnik to ten co tej zapłaty nie zrealizował. Jeśli jest to działanie powtarzalne i nie dotyczy tylko jednej osoby, to jak to można nazwać ?!
3
nadal wierzyciel 2016-04-12 12:54:22
Na zderzaku limuzyny plakietka ze znakami CC. W sądzie procesy o zapłatę. Kiedyś się skończą i zapadną wyroki. Wtedy zobaczymy, czy pytanie wierzyciela jest zasadne.
też wierzyciel 2016-04-16 15:30:27
Może zapytać w ambasadzie?
AS 2016-04-18 09:10:48
Macie trzy dni na zapłatę moich wszystkich należności. W przeciwnym przypadku informacja o długach i rozprawach zostanie przekazana do Mostostalu, z którym próbujecie zawrzeć porozumienie.
wierzyciel 2016-04-20 10:24:15
Czy CENZOR trochę nie przesadza zdejmując kolejne relacje. Te wpisy to samo życie. Chyba należy się potencjalnym poszukiwaczom pracy rzetelna wiedza na temat tej firmy. Po co eksperymentować, tracąc czas i nieraz zdrowie.
as 2016-04-25 09:50:05
Trzy dni minęło. Pismo wychodzi.
3
johny 2016-05-05 10:36:25
Czy Polteron wypłaca pieniądze pracownikom za niewykorzystany urlop lub nadgodziny?
bnm 2016-05-05 12:16:00
Polteron wypłaca pracownikom tylko minimum z umowy. Priorytet ma zatrudniona rodzina. Administracja w tym księgowość obsadzona jest przez samych swoich. Firma dryfuje jeszcze dzięki takim dla których "lepszy rydz jak nic".
3
bnm 2016-05-07 11:05:54
To prawda. Aby tam pracować trzeba mieć mentalność misjonarza. Ilu takich charakternych leniwców zostało. Czy pomimo to zarząd do nich dokłada? Czy to oni kosztem własnych zarobków utrzymują przerośniętą administrację i pozostawiają bonusy zarządowi. Najczęściej z firmą utożsamiają się wspólnicy, lecz czasem przyklejają się mruczące pod nosem wylęknione miernoty bez inicjatywy.
wierzyciel 2016-05-07 14:06:55
Trzeba mieć niebywały tupet i być bezczelnym cynikiem, aby jak za komuny która rozdawała medale i goździki zamiast godziwego wynagrodzenia, bazować na poczuciu misji i utożsamianiu się pracowników z firmą. Popytajcie "byłych" jak po latach pracy zostali potraktowani. Skąd wzięły się odwołania do sądu i trwające latami procesy sądowe? O tym ani mru.. mru..?!
AS 2016-05-12 09:52:22
Kolejne pismo wychodzi teraz do zarządu CP. Ciekawe co zwycięży, rzeczowa kalkulacja czy trwanie w przekonaniu że poprzez rozciąganie procedur sądowych można uniknąć egzekucji długów. A odsetki rosną.
AS 2016-05-12 10:20:13
I jeszcze jedno. Nie jest w interesie adwokata szybkie zakończenie sprawy, szczególnie z góry przegranej. Im dłużej proces trwa tym większe koszty ponosi klient a za końcowy wynik procesu adwokat i tak nie odpowiada. Robił co mógł.
kjhg 2016-05-21 11:21:54
Wynajmij firmę windykacyjną. Oni sobie radzą z "idącymi w zaparte".
AS 2016-06-17 23:02:41
O zaległe niewypłacone wynagrodzenia. Oczywiste sprawy od blisko 4 lat toczą się w sądzie. Bez dalszego komentarza. Powodzenia w innej firmie.
1
AS 2016-09-08 23:32:08
Panie (usunięte przez administratora)
może zdążycie to przeczytać zanim zniknie z tego forum. Żle pan trafił. Będę walczył o swoje do końca mojego lub pańskiego.
AS
A nie mówiłem 2016-09-28 21:46:50
A koniec tuż, tuż.... Z powodu złej dokumentacji, ZUO Szczecin zerwał życiodajny kontrakt z Mostostalem. Projekt Szczecina pozyskany przez Polteron rodzinnymi układami, sterowany na max uzysk, kierowany skandalicznie , realizowany kuriozalnie, od początku zmierzał na półkę. To świadome pozoranctwo techniczne, organizacyjne i finansowe. Takiego tematu w Polteronie nigdy nie robiono.
Obecne dochodzenie swoich racji liczonych w milionach złotych pewno odsłoni kulisy tej całej afery. Polteron przez 4 lata zainkasował od Mostostalu za swoją papierologię kilkanaście milionów złotych. Pewnie dlatego Mostostal główną winę przypisze teraz generalnemu projektantowi (Polteron) a zarząd Polteronu dyrektorowi biura, kierownikom pracowni i projektantom.
Ciekawym czy w ramach uniku będzie próba postawienia firmy POLTERON w stan upadłości?
W takiej sytuacji AS dalej będzie się procesował i pewno bez "bicia piany" chętnie podzieli się swymi własnymi spostrzeżeniami w tym temacie.
AS 2016-09-29 10:09:03
Temat Szczecina w odcinkach potencjalni aplikanci znajdą we wcześniejszych wpisach.
Moje przewidywania się sprawdziły. Zastanawia wcześniejsze stwierdzenie na tym forum, że temat ten to wielki "sukces" biura. Jeśli chodziło tu o wielkie pieniądze bez przewidywanej odpowiedzialności za efekt końcowy, to zrozumiały staje się sposób planowania, podejmowanych decyzji i działań.
Czy teraz ktokolwiek jest jeszcze w stanie te klocki poprzekładać tak, aby spełniały wymagania kontraktowe? Kto zapłaci karę umowną 33 mln zł ? Kto zwróci UE prawie 300 mln zł, jeśli w tym roku tematu się nie zakończy? Kto pokryje straty ? Kto się na tym obłowił a kto odpowie za epilog?
Piękne pole do działania dla organów, bo chodzi tu o duże pieniądze, a ta wtopa to nie przypadek o czym wszyscy zainteresowani doskonale wiedzą.
ad nico 2016-09-29 22:51:16
Napisz skąd patrzysz i co widzisz? Jak mówią "KONIEC DZIEŁO CHWALI". Ja marzę, a ty mażysz - ucz się gramatyki.
ad mico 2016-09-30 19:59:38
Czemu akurat w Świebodzicach a nie np. na Cyprze w raju podatkowym?
Do MIRKA 2016-10-02 09:47:19
Mirek napisz więcej o swoich kwalifikacjach, zawodowym doświadczeniu i oczekiwaniach. Może coś u mnie zarobisz.
Do nauki 2016-10-03 23:31:44
Ludzie, czy nie potraficie sklecić dwóch zdań gramatycznie po polsku i bez błędów ortograficznych. Kto wydał wam świadectwa maturalne lub co gorsze dyplomy studiów wyższych. Z taka pisownią z powrotem do podstawówki a nie do aplikowania i oczekiwania na dodatkowe benefity. SKANDAL !!
ktoś 2016-10-06 17:21:12
odradzam.naprawdę lepiej poszukać innej firmy.
3
Suma 2016-10-08 01:51:15
@tg, @J,@miko, @pffff , @mirek - wystarczy przezwyciężyć lenistwo i przeczytać wpisy od początku do końca a wszystko wam się wyjaśni. Jeśli to nie wystarczy to możecie przerobić to jak się mówi na "własnym garbie".
W SKRÓCIE: firma wpadła w kryzys z którego już się nie podźwignie. Tematów nie ma dlatego brak ofert, wartościowi ludzie odchodzą, gdyż są tylko częściowo wynagradzani, perspektywy nijakie. Zmniejszają zatrudnienie. Reszta to bajanie.
3
do wer 2016-10-08 21:10:32
Czy na rynku pracy jest aż tak kiepsko?
tg 2016-10-08 21:26:52
@do wer nie rozumiem skąd Twoja opinia i do czego się ona odnosci? skad taki pomysł że tak jest hm ?
tomek 2016-11-08 15:59:39
Czy firma ma w chwili obecnej duże tematy? Czytając wcześniejsze wątki rozumiem ze temat spalarni w Szczecinie się już skończył.
tomek 2016-11-08 16:00:06
Czy firma ma w chwili obecnej duże tematy? Czytając wcześniejsze wątki rozumiem ze temat spalarni w Szczecinie się już skończył.
Zostaw swoją opinię o Polteron Sp. z o.o. Firma Inżynieryjna - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polteron Sp. z o.o. Firma Inżynieryjna