STELWELD

Jelcz-Laskowice

Opinie o STELWELD

Spawcio 2010-01-16 07:34:48
Jeśli rozłożenie wypłat na raty ma pomóc jestem za.
Szkoda mi tylko tych ludzi którzy potrafią tylko narzekać i chować się po kątach zamiat uczicwie wziąć się do roboty.
anonim 2011-05-06 06:25:33
Czołem wszystkim, dobrze wiedzieć co tam się dzieje - rozważałem przyjść na spawacza, ciekawi mnie tylko jedno w takich firmach czy ta sytuacja dotyczy jak zwykle tylko nas - produkcyjnych czy biurowi też mają nie za ciekawie? Jak wygląda sytuacja biurowych - u nich pewnie jak zwykle luz-blues... Kasa na czas plus płatne nadgodziny?
niedoszły magazynier 2012-03-08 14:31:49
witam ! Miałem przyjść w poniedziałek 12.03.2012 na rozmowę rekrutacyjną ale z tego co widzę nie ma po co. Dzięki za info
2
bobo 2012-06-20 00:08:51
Idź ,Idź te opinie to tylko (usunięte przez administratora)którzy chcą aby im płacono za bycie w pracy a nie za pracę
luki 2012-09-03 11:48:04
jak tam sytuacja z płacami teraz?? I jak warunki pracy? Czy warto na produkcję się starać?
antony 2013-02-05 21:58:04
Stelweld to najlepsza firma w Jelczu...
1
bonzo 2013-03-18 12:32:10
Mam pytanie ile zarabia spawacz w 8 godz. mam zamiar złożyć c.v jestem z Brzegu i nie wiem czy się bedzie opłacało
xxx 2013-05-12 14:37:26
Nie polecam. Sam zobaczysz, ten wpis usuną później. Chyba im wstyd!
xxl 2013-06-03 23:26:00
Wszystko zależy od tego ile ściemniasz na rozmowie. Jak usłyszą to co będą chcieli to idzie wyrwać dobre siano.
1
Były pracownik 2013-06-06 21:15:49
to zależy na jakie stanowisko idziesz i ile mamsz doswiadczenia
na maszynach |CNC możesz dostać(usunięte przez administratora) Netto... jesli jestes dobry i masz gadane to możesz tam dostac dobre pieniądze, powodzenia
adam 2013-07-27 11:57:05
Chciałbym się dowiedzieć na temat tego na podstawie jakiej umowy są zatrudniani nowi pracownicy w Stelweld?
XXX 2013-08-02 19:35:01
Nie polecam i tyle... Kryzys się zbliża :D
1
anonim 2013-08-06 11:26:53
Chciałem dowiedzieć się o warunkach pracy w firmie, atmosfera, zarobki itp
1
wujek dobra rada 2013-08-11 14:44:55
Umowa normalna. Zarobki zależą od zajmowanego stanowiska oraz doświadczenia. Średnio zarobki [według mojego zdania] zaczynają się od (usunięte przez administratora)ł/h brutto. Do tego dziwne premie za niechorowanie i premia za wyrobienie. Atmosfera... hmm. trudno powiedzieć, ludzie ok. ale i tak pot po J..... i ciśnienie żeby się wyrobić, nie liczy się jakość lecz ilość. ''w firmie nie musisz myśleć wystarczy być silnym i odpornym'' tak mawiali koledzy. Każdy kto ''przychodził'' do firmy był w szoku, chcesz i ty doznać tego uczucia stelweld wita. Tam nic się nie zmieni, chyba że ktoś dostrzeże że tak naprawdę pracują tam ludzie a nie maszyny.
wujek dobra rada 2013-08-12 21:18:21
zależy na ile jesteś dobrym pracownikiem i ile ,,wytargujesz,, Jedni nie dostają wcale a inni 10-15%więcej [brutto]
wujek dobra rada 2013-08-22 20:20:12
Dobry pracownik? tam nie będziesz dobrym pracownikiem ponieważ nie będziesz miał okazji się wykazać wiedzą i doświadczeniem. Będziesz dobrym jak pokażesz że zapie....asz i robisz dużą ilość danego wyrobu.
1
wujek dobra rada 2013-08-30 16:01:29
(usunięte przez administratora)Ale jeśli chcesz nauczyć się czegoś, lub masz jakieś ambicje to nic nie zyskasz. Chyba że chcesz "przesiedzieć" w tej firmie jakiś czas. Tylko się nie zasiedż. :)
2
wujek dobra rada 2013-09-20 19:26:27
(usunięte przez administratora)Większość projektów to podzespoły do takich maszyn .Przez co mniej się produkuje i jest mniejsza kasa w firmie. Więc komu zabiorą żeby mieć tyle co zwykle???
1
2013-09-24 09:14:45
Teraz nie ma tragedii...ale np. nadgodziny które robiles w kwietniu zapłacili dopiero...we wrześniu. Szansa że będzie lepiej zawsze jest, przecież każdy by chciał uczciwie pracować na sensownych warunkach i z godnymi zarobkami o co w okolicy ciężko (usunięte przez administratora)
1
jan 2013-10-09 11:35:55
Chciałem zapytać o sytuacje w firmie, zarobki.
Marek 2013-10-09 14:01:37
Firma dostala duzy kontrakt na zime. Zaczynają zatrudniac.
Krzysiek 2013-10-11 14:50:19
Moje pytania:
Jak wygląda Praca w firmie?
Jaki jest system pracy 1,2 ... zmiany???
Możliwości awansu??
1
Andrzej 2013-10-11 20:00:54
Praca w firmie ujdzie jeśli tylko uznasz ze jesteś doceniany! Praca w firmie STELWELD jest na 3 zmiany. Jeśli chodzi o awans to ciężko powiedzieć bo czasem awansują ludzie których nie brało się pod uwagę.
olek 2013-10-12 17:27:44
A zarobki
na hali i w biurze?
6
marian 2013-10-31 10:45:22
Czy w firmie jest system 4 - brygadowy?
2
Życzliwy 2013-11-17 20:46:03
Zarobki: hala, ślusarz 1200-1800zł, spawacz 2000zł w 3500zł, CNC, 2200zł - 4000zł, magazynier 1200 - 1600zł, o reszcie się nie wypowiem bo nie mam pojęcia :---)
W firmie nie ma systemu 4 brygadowego, na przygotowaniu produkcji (lasery, prasy,cnc) są 3 zmiany, na produkcji w zależności od zapotrzebowania ale raczej 1-2. Czasami na lakierni i robotach spawalniczych są 3 zmiany, częściej na robotach.

Pozdr.
4
piotr 2013-11-26 12:19:00
Moze wiesz jakie stawki ma utrzymanie ruchu bo ciagle sa ogloszenia (usunięte przez administratora)
1
Życzliwy 2013-12-17 11:22:33
Jak wszędzie zależy od doświadczenia, masz uprawnienia SEP itp. Na wózek i suwnice to inaczej patrzą niz na "golasa"ale myślę ze od 1800zl na pewno.
oooop 2013-12-17 23:27:35
A nie wiecie jak wygląda praca pracowników biurowych.
gfgf 2014-01-17 01:30:07
A skąd Ty wziełeś te kwoty ? Chyba ,że masz na myśli wynagrodzenie brutto .
Życzliwy 2014-01-31 12:10:22
Ale co masz na myśli pisząć "jak wygląda?" Jak pracują czy ile zarabiają?
Praca jak praca w biurze, stosy niepotrzebnych papierów mimo tego że w firmie jest feeest drogi system SAP który, jak powiedział kiedyś były dyrektor(usunięte przez administratora)
Ciekawski 2014-03-19 17:07:35
Jak wygląda wynagrodzenie netto operatorów CNC ( laser giętarka itp. ), a jak to wygląda u ślusarzy ?
3
anonim 2014-05-16 11:44:18
Nie polecam firmy.( usunięte przez administratora )Ale bałagan straszny panuje.Nikt nic nie wie.Odradzam firmę.
1
bogdan 2014-05-23 19:15:47
masz racje :D
3
bolo 2014-11-28 22:12:12
Pamiętajcie, że najniższa krajowa to nie jest żadne przestępstwo, ani wykroczenie. Jest wiele firm, które w przeciwności do Stelweld potrafia płacic znacznie mniej i do tego oszukiwac ludzi. Takze może warto docenić uczciwy zarobek? Nikt tez nie każe Wam sie zgadzać na te stawki, chyba uczciwie o nich informuja na rozmowach rekrutacyjnych, nie?
bogdanS 2014-12-18 20:48:22
na święta będzie dwa razy tyle co w zeszłym roku potwierdzone info
5
Stolc men 2015-06-04 01:01:13
Wszyscy się cieszyliśmy ze na święta itd... Ale co dalej?
4
TyPytaszJaOdpowiadam 2016-03-20 11:35:41
Multisport? Nie ma czegoś takiego u nas. Jest jedynie dofinansowanie raz na 3 miesiące do kwoty ok.120zł max. Rozliczane są właśnie: karnety na basen, bilety do kina, teatru itp...
au2016 2016-05-19 19:35:08
szukają BHP - owca, a dlaczego ten odchodzi
xyz 2016-06-22 19:22:22
bhp-owcy są już nowi, poprzedni idzie na emeryturę i a druga na macierzyński.
rfg4 2016-06-22 19:24:54
@lep mozesz porbowac bo to ogloszenie nadal widnieje w internecie w ogloszeniu tam na stronie napisali ze oferuja miedzy innymi udział w budowaniu wysokiej pozycji firmy na rynku wyzwania dobrą atmosferę pracy nagrody za wyniki umowę o pracę dofinansowanie biletów do kina, teatru, wejścia na fitness itp.
Spawacz 2016-12-09 14:54:52
Nie polecam, odradzam i przestrzegam Spawaczy aby tam nie jechali na próbki, traktują ludzi jak śmieci. Szkoda czasu, paliwa i nerwów na firmę która udaje że szuka pracowników. Byłem tam na próbkach, czekałem półtorej godziny aż mnie łaskawie poproszą, wykonałem trzy próbki, za każdym razem szef spawalni mówił Ok, dobrze, proszę kontynuować, gdy zrobiłem przejrzał certyfikat i uprawnienia, krzywo się spojrzał i powiedział że to koniec próbek, udaliśmy się na biuro i oznajmił że nie zaliczyłem próbek. Jak spytałem co konkretnie było źle to powiedział że próbki. Żałuję że zdjęć nie porobiłem to bym je dodał. Powiedziałem znajomym Spawaczom jako ostrzeżenie i przestrogę, też mieli jechać ale po tym będą omijali Stelweld szerokim łukiem. Bądźcie bogatsi w moje doświadczenia i olejcie ich tak jak oni olewają spawaczy. Pozdrawiam wszystkich Spawaczy, pamiętajcie tak długo będą nas traktowali jak śmieci, jak długo na to pozwolimy. Koniec wyjazdów na próbki z mojej strony, jak ktoś szuka pracownika to go zatrudnia i po tygodniu przeszkolenia zwalnia lub kontynuuje współpracę.
1
Spawacz 2016-12-09 15:05:20
Nie polecam, odradzam i przestrzegam Spawaczy aby tam nie jechali na próbki, traktują ludzi jak śmieci. Szkoda czasu, paliwa i nerwów na firmę która udaje że szuka pracowników. Byłem tam na próbkach, czekałem półtorej godziny aż mnie łaskawie poproszą, wykonałem trzy próbki, za każdym razem szef spawalni mówił Ok, dobrze, proszę kontynuować, gdy zrobiłem przejrzał certyfikat i uprawnienia, krzywo się spojrzał i powiedział że to koniec próbek, udaliśmy się na biuro i oznajmił że nie zaliczyłem próbek. Jak spytałem co konkretnie było źle to powiedział że próbki. Żałuję że zdjęć nie porobiłem to bym je dodał. Powiedziałem znajomym Spawaczom jako ostrzeżenie i przestrogę, też mieli jechać ale po tym będą omijali Stelweld szerokim łukiem. Bądźcie bogatsi w moje doświadczenia i olejcie ich tak jak oni olewają spawaczy. Pozdrawiam wszystkich Spawaczy, pamiętajcie tak długo będą nas traktowali jak śmieci, jak długo na to pozwolimy. Koniec wyjazdów na próbki z mojej strony, jak ktoś szuka pracownika to go zatrudnia i po tygodniu przeszkolenia zwalnia lub kontynuuje współpracę.
1
Zostaw swoją opinię o STELWELD - Jelcz-Laskowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STELWELD