brak logo

LandAR - Architektura Krajobrazu

Warszawa

Opinie o LandAR - Architektura Krajobrazu

san 2015-11-05 22:32:29
W LandAR jest bardzo duża rotacja pracowników. Większość rezygnuje po 2-3 miesiącach, a to już o czymś świadczy. Już na rozmowie kwalifikacyjnej można zwykle usłyszeć opowieści o tym jak poprzedni pracownicy na tym czy innym stanowisku zawiedli i trzeba było z nimi "zakończyć współpracę". Nie należy w to wierzyć. Prawda jest taka że ludzie rezygnują bo nie chcą dłużej znosić złych warunków pracy, podłego traktowania i ciągłego chaosu w firmie generującego tylko niepotrzebny dodatkowy stres. Zarobki nie są na tyle wysokie by mogły to wynagrodzić. Nie wiem jakie są oferowane stawki dla projektanta instalacji sanitarnych, ale wiem że projektanci z branży architektury krajobrazu za swoje wynagrodzenie nie są w stanie zapewnić sobie utrzymania. Właścicielka jest nastawiona na wyzysk pracowników. W pierwszym momencie wydaje się być miła, jednak bardzo szybko człowiek się przekonuje jak bardzo pozory mylą. Bardzo źle wspominam pracę w tej firmie. Szczerze odradzam!
4
kongo 2016-01-20 11:48:19
Totalny wyzysk! Jak postawisz się to nagle jesteś wrogiem. Telefony po godzinach nawet w weekendy! atmosfera:chaos, stres, niekompetencja i wielkie wymagania. Biorą wszystko za małe pieniądze,a ty pracuj po 12h. Nie płacą w terminie, a pracownika który już nie pracuje jest wrogiem i takiemu nie płacą za ostatnią pensje
3
mp 2016-01-20 13:14:02
Jesli chcesz miec umowe smieciowa, nic nie zarabiac mimo nielimitowanego czasu pracy (obowiazkowa dostepnosc 24h/dobe), byc zniszczony psychicznie, miec telefony w srodku nocy, siedziec ciagle przy komuterze, pracowac w niekompetentnym zespole, doswiadczac mobbingu i ponizania to praca dla Ciebie! Niestety pani prezes, główny architekt, kobieta sukcesu Ula na poczatku wydaje sie byc przemila i wesola ale nie dajcie sie zwiesc, jest zaklamana i dwulicowa wszystkie opinie powyzej sa prawdziwe. Jesli czegos nie zrobisz, bo masz dosc wyzysku jestes napietnowanym wrogiem bo sie sprzeciwiles i zaczyna gadac na Ciebie za plecami. serio. Wyplaty to smiech! Po podliczeniu wychodzi ze dokladasz do tego zeby tam pracowac! A zeby otrzymac wyplate musisz najpierw stoczyc o nia walke! Takze polecam tym co lubia mocne wrazenia i brak kasy na koncie.
7
AH 2016-01-26 14:31:40
Zawsze są tacy, którzy będą krytykować, wylewać publicznie swoje żale i w ten sposób tłumaczyć własne niepowodzenia. Znam tę firmę, wiem, że bardzo szybko się rozwija, pracy jest dużo, ale czy to źle? Na pewno nie jest to miejsce dla osób nastawionych głównie na picie kawy...
1
a 2016-02-10 21:53:21
Duża rotacja pracowników. Umowy śmieciowe. Dostepność 24h. Wyzysk. Praca na swoim sprzęcie i telefony służbowe wykonywane prywatnym telefonem. Wszystkie wpisy powyżej są prawdziwe. Przestrzegam, przed pracą w tej firmie. Do tej pory nie otrzymałam pieniędzy.
10
AH 2016-03-03 13:51:57
Wszyscy, którzy współpracują z daną firmą, a następnie (po zakończeniu współpracy) publicznie ją krytykują, oczywiście anonimowo, sami wystawiają sobie wizytówkę. Szkoda tylko, że brakuje odwagi, żeby się podpisać.
1
Askaniusz 2016-05-13 17:53:15
Wyzyskuja biednych podwykonawców obiecuja złote góry. Podszywają się pod "rzetelna firmę" a nic nie mają wspólnego z tym. Odradzam współpracę z firmą, telefony po godzinie 20 i weekendy. Brak profesjonalizmu i kompetencji.
5
Askaniusz 2016-05-13 17:53:52
Wyzyskuja biednych podwykonawców obiecuja złote góry. Podszywają się pod "rzetelna firmę" a nic nie mają wspólnego z tym. Odradzam współpracę z firmą, telefony po godzinie 20 i weekendy. Brak profesjonalizmu i kompetencji.
8
AH 2016-06-09 13:01:25
A ciekawe czy ci biedni podwykonawcy wywiązują się rzetelnie z powierzonych zadań? Firma istnieje od 2010 roku, cały czas ma Klientów, a anonimowe zarzucanie braku profesjonalizmu i kompetencji to dopiero brak profesjonalizmu.
1
ooo 2016-06-30 13:32:02
Wszystkie negatywne opinie to czysta prawda wyjęta mi z ust ! Oczywiscie podwykonawcy wywiązuja się z zadan, to w firmie jest brak jakiejkolwiek organizacji. A to ze względu ze "pani prezes" zeby zaoszczędzić zatrudnia studentow za marne gorsze. Po kilku miesiacach studenci orientują się co jest grane i uciekają z firmy - zazwyczaj nie dostając ostatniej marnej wypłaty. Czasami bywa tam ponoć jedna kompetenta osoba niby do sprawdzania projektow, ale zazwyczaj nie ma czasu pomoc studentom w robieniu poważnych projektów. Ta firma to temat rzeka - ogólnie chaos i brak jakiegokolwiek profesjonalizmu. "Pani prezes" nie ma pojęcia co dzieje się w projektach bo oczywiscie jest "Panią prezes" :)
8
AH 2016-07-06 07:39:24
Widziałam zupełnie coś innego, Pani Ula kończyła i oddawała projekty, których Ci "biedni", "rzetelni" podwykonawcy nie raczyli dokończyć. Podjąć się - oczywiście - a potem zabrać swoje kredki i tyle Go widzieli. To jest poważne? Tak zachowują się dorośli ludzie? Czy ktoś ich zmuszał, żeby pracowali? Poznali warunki, mogli nie podjąć pracy, a jednak... Teraz wylewają z siebie złość i frustracje za własne niepowodzenia.
1
b 2016-07-06 10:46:58
Pani prezes się broni ojj broni.. Myśle że jednak warto poczytać opinie innych :) a tyle negatywów od różnych osób to chyba coś oznacza :))???
9
kuy 2016-07-06 10:54:05
Uważam, że bardziej wiarygodne są opinie kilki/kilkunastu byłych pracowników (które jak widać są tak samo negatywne) - niż jednej Pani prezes która usilnie się broni...
4
AH 2016-07-08 09:11:57
Nie jestem Panią Prezes, gratuluję natomiast determinacji i konsekwencji w obrażaniu firmy, w której się pracowało.
1
bn 2016-07-10 00:44:52
Szczerze odradzam! Rotacja pracowników, nie płacą w terminie, telefony po godzinach oraz w weekendy!
6
Og 2016-07-16 10:53:18
Tak ja wiem - pracowałem tam parę miesięcy. Mimo obiecanych premii nic nigdy nie dostałem. Żaden z pracowników też nigdy nic nie dostał a pracowali np od roku.
lfdd 2016-07-16 18:42:23
@dko mysle ze jezeli jestes faktycznie zainteresowany podjeicem pracy tam u nich to warto by bylo sie z nimi bezposrednio skontaktowac i zapytacv o rekrtuacje
aaa 2016-11-17 10:07:25
Pracodawca jest bardzo nierzetelny, nie wypłaca wynagrodzeń projektantom jak i branżystą po ukończeniu projektów. Firma funkcjonuje tylko dzięki "darmowej pracy". Podejście do pracownika bardzo słabe. Sama praca w biurze zapewnia realizację ciekawych projektów i to jedyne plusy pracy w tej firmie.
Zostaw swoją opinię o LandAR - Architektura Krajobrazu - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LandAR - Architektura Krajobrazu