Sedulus Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Sedulus Sp. z o.o.

Sedulus Sp. z o.o. 2016-11-14 11:03 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Arek,

jak Pan napewno sam pamięta przyjazd do Ingolstadt był w poniedziałek (podpisanie umowy w biurze), napewno Pan dostał kopię umowy proszę sobie tam sprawdzić datę (powinna być data wtorkowa). Od wtorku każdy pracownik ma normalnie płacone (w wtorek odbywa sie BHP, sroda i czwartek szkolenie i piatek egzamin), za każdy dzień powinien Pan dostać ustaloną stawkę godzinową brutto (zależy ile godzin trwało szkolenie) + dieta dzienna netto za 4 dni (jeśli Pan nie zdał egzaminu). Jeśli Pan otrzymał mniejszą kwotę może to być spowodowane brakiem meldunku w Ingolstadt (Meldebescheinigung) lub brakiem niemieckiego NIPu (Steueridentifikationsnummer) wtedy Finanzamt przydzielił Panu klasę podatkową 6.
Jeśli jednak są większe niezgodności proszę o kontakt z biurem i jak najszybciej Panu pomożemy wyjaśnić sprawę. Nam zależy, aby kandydaci i pracownicy byli zadowoleni z pracy oraz otrzymali swoje wynagrodzenia.

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
1
Marek 2016-11-22 10:54
nie polecam egzaminy zdane popracowałem 2 tyg i zwolniony jak i pare innych osob powiedzieli ze nie ma pracy i tak to jest co tydz kogos zwalniaja oferuja inna prace ale za duzo gorsza kase katastrofa
2
Sedulus Sp. z o.o. 2016-11-22 11:10 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Marku

Dziękuje za komentarz. Niestety zwolnienia nie były z naszej winy tylko to odgórnie nastąpiło. Jak Pan przebywał w Niemczech to napewno Pan słyszał w wiadomościach o manipulacjach spalin także w firmie w Ingolstadt (link do artykułu: http://www.autobild.de/artikel/vw-abgasskandal-news-und-hintergruende---update-6077591.html). Takich czynników niestety nie da się przewidzieć i my na to nie mamy wpływu. Nie tylko w firmie której Pan pracował ale też w każdej innej były i są zwolnienia.

Zapomniał Pan także napisać, że nowa pracę oferowała Panu niemiecka firma, nie nasza i to też tylko miała być praca przejściowa, ponieważ od stycznia znowu cała produkcja powraca do normy i wtedy można wrócić znowu normalnie do pracy (wtedy juz bez testów). Jeśli Pan poszukuje pracy za podobną stawkę zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
1
marek 2016-11-23 09:58
NIe potrzebuje jakich odnosnikow ktore mi tu wysyłacie a sami nie wiecie co tam napisane zwalniaja tylko tych nowych co przyjechali przed 3 tyg, po swietach tez sie zanosi ze nie bedzie pracy bo maja jedna linie likwidowac a i nie wiadomo co do konca bedzie z trzecia zmiana
1
Sedulus Sp. z o.o. 2016-11-23 20:10 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Marku,

dziękuję za wiadomość. Z Pana informacji można wywnioskować ze to jest spowodowane spadkiem produkcji (jak to też zostało opisane w przesłanym artykule). Firma w której Pan pracował zajmowała się zaopatrywaniem produkcji, jak produkcja samochodów się zmniejsza to tym samym są redukcje etatów na logistyce, która zaopatruje produkcje.

My jako firma rekrutacyjna otrzymujemy tylko informacje o przyjęciach oraz gdy firma ma zapotrzebowanie.

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
1
Grzegorz 2016-11-23 20:26
Firma godna polecenia pracuje juz od pewnego czasu przez ta agencje i musze powiedzieć ze zarobki,podejście do pracownika oraz pomoc biura na bardzo wysokim poziome. Polecam wszystkim
1
Zadowolona 2016-11-24 09:17
Bardzo dobra firma. Jestem bardzo zadowolona zawsze można liczyć na szybką i skuteczna pomoc. Polecam
Adriana 2016-11-24 09:39
Jestem Bardzo zadowolona z Firmy Sedulus
3
Tomek 2016-11-25 21:50
A ja jestem bardzo nie zadowolony
10
Marcin 2016-11-28 10:40
Pracowałem w Sedelus-ie jakiś czas temu, szczerze mówiąc narzekać nie mogłem. Reakcja koordynatora na różnego rodzaju zapytania i pomoc z jego strony były w porządku i szybko reagował. Pracowałem za ich pośrednictwem w BMW, praca może nie należała do łatwego kawałka chleba ale nikt nigdy nie powiedział że będzie łatwo, jednak wynagrodzenie do wykonywanej pracy było na solidnym poziomie. Z terminowością płacenia wynagrodzenia w moim przypadku problemu nie było. Z czystym sumieniem mogę polecić.

Pozdrawiam
1
Sedulus Sp. z o.o. 2016-11-28 10:47 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Tomku,

dziękujemy za komentarz, proszę napisać z jakiego powodu jest Pan "bardzo nie zadowolony"?
Tomek 2016-12-05 15:43
Z tego samego co był○o wyzej napisane o pracy (usunięte przez administratora) tragedia 2 tyg i do domu,dalej wysyłajce tam ludzi tylko im napiszcie ze po nowym roku beda robic 4 dni w tyg tak to wyglada
3
shrek 2016-12-08 13:06
Witam!Pracuje ktoś w drukarni kolo Monachium?
Proszę o opinie.Pozdr.
Szad 2016-12-08 13:21
Witam!Pracuje-pracowal ktoś w drukarni kolo Monachium?
Prezesik223 2016-12-21 13:59
Witam.Czy ktoś pracował poprzez tą firmę w Skodzie Kvasiny?Zastanawiam się nad wyjazdem 2.01.2017.Generalnie wszystko wygląda w porządku,aż nadto dlatego mam pewne obawy:)
2
szysiu88 2016-12-30 10:19
Witaj planujemy z dziewczyną tez wyjechać tylko nie wiemy przez jaką agencje żeby nie zostać oszukanym czy ta firma Sedulus jest godna polecenia
Minka 2016-12-30 10:58
Podbijam pytanie o wyjazd do Czech do pracy w Skodzie Kvasiny
Pragmatyk 2017-01-04 18:46
Fajnie że są takie firmy. Bardzo bym chciał wyjechać do Monachium może ktoś podpowie co muszę zrobić, jakie warunki muszę spełniać. Czy język może być tylko w mowie i to nie tak płynnie.
roksi 2017-01-05 12:21
Jest juz ktos zvwas w firmie skoda
2
johny123 2017-01-11 19:46
Witam. Pracował ktoś jako spawacz przez sedulus???
1
johny123 2017-01-11 19:49
Witam pracował ktoś jakos spawacz w niemczech ???
Tommy 2017-01-14 07:47
Czy ktoś wybiera się do Landshut, do BMW z końcem tego miesiąca?
Pracował tam ktoś, ktoś coś wie jak tam jest?
Wychowawca 2017-01-25 10:09
Bardzo fajna agencja, niejednokrotnie korzystałem z ich ofert pracy w Niemczech i było naprawdę dobrze. Mali chłopcy, którzy wyjechali od mamusi do pracy , daleko od domu będą na pewno narzekali. Tam trzeba po prostu pracować często ciężko ale wiadomo za ile.
Mateusz 2017-01-30 21:48
Witaj. Tak jestem na skodzie w Kvasinach, co chcesz wiedzieć podpowiem
Mateusz 2017-01-30 21:52
Co chcesz wiedzieć jestem tu na miejscu chętnie odpowiem na pytania
Ucieszony 2017-02-08 19:02
Bardzo fajna agencja. Mają ciekawe roboty załatwione
Dżony 2017-02-10 13:33
Polecam pośrednictwo Sedulus! W przeciągu 3-4 dni znaleźli mi pracę na okres wakacji. Zarobki na +, mieszkanie też niczego sobie, bo z łazienkami, kuchnią, a dodatkowo miałem TV (Niemieckie) oraz dostęp do WI FI za 280€.
Chciałbym zaznaczyć, że jedzie się tam do pracy a nie na ferie :)
Probus 2017-02-12 09:29
Czy Sedulus ma aktualnie nowe oferty pracy w Bawarii? Słyszałem, że to fajna agencja i mają w ofercie dobrze płatne roboty na terenie Niemiec. Może ktoś ma informacje w tym temacie i mógłby się podzielić wiedzą? Czy znajomość języka do komunikowania się jest wystarczająca?
Onix 2017-02-13 10:41
Witam. Czy pracował ktoś w Monachium przy wymianie opon z agencją Sedulus? Jak wrażenia? Polecacie?
Deroker 2017-02-14 14:16
Sedulus.pl myślałem że jest to jedna z wielu firm pośrednictwa pracy na rynku i jestem bardzo miłe zaskoczony tym co...jak... nie wspominając już nawet za ile zaoferował Sedulus.pl. .. Z ręką na sercu i gorąco polecam tę firmę. Natomiast Sedulus.pl życzę więcej tak kompetentnych i sympatycznych pracowników jak Pani Paulina O.. Tak trzymać nie zmieniajcie się czego serdecznie życzę Wam ale i nam pracownikom którzy podejmują pracę za waszym pośrednictwem.. Pozdrawiam Krzysztof L.
Sedulus Sp. z o.o. 2017-02-14 14:26 [pracodawca]
Dziękujemy bardzo za pozytywną opinię i mamy nadzięję że znowu się zgłosisz do nas na pracę na wakacje :) Zapisy na pracę wakacyjną zaczynamy od połowy marca!

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
Sedulus Sp. z o.o. 2017-02-14 14:35 [pracodawca]
Witam Probus!

Dziękuję za opinię. Tak mamy aktualnie oferty na Bawarii dla fachowców: mechanik, operator maszyn CNC, ślusarz-spawacz itp. ale także dla pracowników produkcjnych/magazynowych oraz operatorów wózkóch widłowych. Język niemiecki na poziomie komunikatywnym wystarczy jednak przeprowadzamy z każdym kandydatem krótką rozmowę kwalifikacyjną w j.niemieckim, aby to ocenić.

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
Obserwer 2017-02-16 14:29
Sedulus a taką piękna laurkę że nic dodać nic ująć.
Produkcja walców 2017-02-17 14:30
Witam, pracował ktoś przy produkcji walców ?
2
Anton 2017-02-22 22:38
Słyszałem wcześniej dobre opinie o firmie i miałem zamiar złożyć cv. Po przeczytaniu wpisów widzę, że Sedulus jest profesjonalistą i jak organizuje coś to robi na medal. To jest ważne przy wysyłaniu ludzi za granicę.
Patrycja 2017-03-01 15:04
Dżony, z warunków w miejscu pracy również również byłeś zadowolony?
Deroker 2017-03-01 15:43
Tak ja pracuje w fabryce walcow od miesiąca.. Polecam
Deroker 2017-03-01 15:44
Tak, ja pracuje w fabryce walcow od miesiąca.. Polecam
Patrycja 2017-03-08 12:50
Deroker i jak przedstawiają się warunki?
Darek 2017-04-13 12:09
A czy bez znajomosci jezyka jest jakas szansa dostania pracy?
Darek 2017-04-13 22:09
Interesuje mnie oferta dla mobilnego montera opon, może ktoś ma wiedzę czy to jest jeszcze aktualne? Pracowałem już za pośrednictwem tej agencji i byłem zadowolony, wszystko zorganizowane tak jak powinno byc.
bolo 2017-04-24 09:57
Witaj...
Możesz napisać coś o tej pracy? Czy w każdą sobotę na rannej zmianie się pracuje i ile można miesięcznie zarobić na rękę. Mam już podpisaną umowę na wyjazd do tej pracy... tylko nie pasuje mi to że trzeba wszystko samemu załatwiać (wznowienie AOK, steuernummer itp). Myślałem że lising firma wszystko załatwi a okazuje się że oni tylko pieniądze kasują za nas a samemu wszystko trzeba załatwić niestety. Gdybym wiedział ile można w miesiąc zarobić to nie miałbym zgryzu... a tak to się niestety waham...

Pozdrawiam
Sedulus Sp. z o.o. 2017-04-24 10:06 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Bolo,

Wznowienie AOK zalatwia firma na miejscu(pracodawca jest zobowiazany zglosic Pana do ubezpieczalni), jedyne co Pan musi osobiście zalatwic to meldunek w Niemczech. A jak Pan juz pracował w Niemczech i posiada Pan steuer ID to tylko trzeba złożyć go w biurze.

Myślę że przy tej stawce która ta firma oferuje to naprawde nie wymagają dużo:)

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
bolo 2017-04-25 17:02
Witam "biuro"... Hmmm... coś mi się tu nie zgadza. Byłem w biurze w DE i dostałem namiar gdzie mam wznowić swoje AOK, tak że nie macie niestety racji. Do tego sam muszę "załatwić" steuer ID (pracowałem 4 lata temu w DE przez około rok czasu... i pierwsze słyszę o takim czymś niestety). Być może mam taki numer ale nie mam o tym pojęcia... a tym bardziej gdzie się dowiedzieć czy i jaki on jest. Co do stawki to 11.51 euro brutto... to też rewelacji nie ma... jak i miała to być praca "stała" a okazało się że okres próbny wynosi 2 m-ce i co będzie później to już biuro nie wiedziało (usunięte przez administratora) Może jestem przewrażliwiony albo nie znam tematu... ale pracując poza granicami kraju przez lizing firmy jeszcze nigdy nie musiałem niczego sam sobie załatwiać... a tym bardziej spraw urzędowych. Mógłbym jeszcze kilka kwestii poruszyć ( ubrania robocze- a raczej ich brak itp) ale to chyba nie jest odpowiednie miejsce na to... a poza tym to Wy jako biuro już chyba mi w niczym nie pomożecie bo teraz jak mniemam (usunięte przez administratora) ma mnie "pod sobą"... Pozdrawiam...
Polak 2017-04-25 19:45
Sedulus to agencja pracy wyspecjalizowana w pozyskiwaniu profesjonalistów w branżach specjalistycznych, gdzie jest duże zapotrzebowanie. Dzięki nim mam fantastyczna pracę i zawsze będę im wdzięczny za to.
Sedulus Sp. z o.o. 2017-04-25 22:32 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Bolo,

Prosze o kontakt pod nr +48 886697206 i postaram sie Panu pomoc w kwestii Steuer ID, AOK i ubran roboczych. Jestesmy po to zeby doradzic i pomoc a nie tylko wysylac aplikacje kandydatow po firmach:)

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
bolo 2017-04-26 15:05
Dziękuję Państwu bardzo... ale przed chwilą zostałem poinformowany że pracy nie będzie! Mimo że mam podpisaną umowę że od 2-go maja mam zacząć, mimo że jechałem 600 km, specjalnie do biura podpisać umowę... to jak gdyby nigdy nic ... poinformowali mnie że może za 2 miesiące coś ruszy. Gdybym to ja nie wywiązał się z umowy to musiałbym zapłacić karę... ale jak widać to działa tylko w jedną stronę niestety :(.
Wiem że to nie Państwa wina... ale zawiodłem się trochę ponieważ rezygnowałem z innych ofert na rzecz akurat tej pracy, a teraz wychodzą takie cyrki...

Pozdrawiam...
1
Sedulus Sp. z o.o. 2017-04-26 16:28 [pracodawca]
Witam serdeczie Panie Bolo!

Prosze o kontakt na wyzej wskazany numer i zainterweniujemy w tej sprawie. Musze jednak poznac szczegoly sytuacji. Prosze zadzwonic i pomozemy! Czekam na Pana kontakt!
Lubimyj 2017-05-03 19:03
Pracowałem z firmą Sedulus i nie miałem problemów, choć zawsze może coś się wydarzyć. Ale widzę, że firma reaguje natychmiast.
Pragmatyk 2017-05-22 11:24
Świetnie mi się pracowało dzięki Sedulus-owi. Postanowiłem napisać opinię po lekturze niektórych wpisów
Zostaw swoją opinię o Sedulus Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sedulus Sp. z o.o.