Sedulus Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Sedulus Sp. z o.o.

Wychowawca 2017-01-25 10:09
Bardzo fajna agencja, niejednokrotnie korzystałem z ich ofert pracy w Niemczech i było naprawdę dobrze. Mali chłopcy, którzy wyjechali od mamusi do pracy , daleko od domu będą na pewno narzekali. Tam trzeba po prostu pracować często ciężko ale wiadomo za ile.
Mateusz 2017-01-30 21:48
Witaj. Tak jestem na skodzie w Kvasinach, co chcesz wiedzieć podpowiem
Mateusz 2017-01-30 21:52
Co chcesz wiedzieć jestem tu na miejscu chętnie odpowiem na pytania
Ucieszony 2017-02-08 19:02
Bardzo fajna agencja. Mają ciekawe roboty załatwione
Dżony 2017-02-10 13:33
Polecam pośrednictwo Sedulus! W przeciągu 3-4 dni znaleźli mi pracę na okres wakacji. Zarobki na +, mieszkanie też niczego sobie, bo z łazienkami, kuchnią, a dodatkowo miałem TV (Niemieckie) oraz dostęp do WI FI za 280€.
Chciałbym zaznaczyć, że jedzie się tam do pracy a nie na ferie :)
Probus 2017-02-12 09:29
Czy Sedulus ma aktualnie nowe oferty pracy w Bawarii? Słyszałem, że to fajna agencja i mają w ofercie dobrze płatne roboty na terenie Niemiec. Może ktoś ma informacje w tym temacie i mógłby się podzielić wiedzą? Czy znajomość języka do komunikowania się jest wystarczająca?
Onix 2017-02-13 10:41
Witam. Czy pracował ktoś w Monachium przy wymianie opon z agencją Sedulus? Jak wrażenia? Polecacie?
Deroker 2017-02-14 14:16
Sedulus.pl myślałem że jest to jedna z wielu firm pośrednictwa pracy na rynku i jestem bardzo miłe zaskoczony tym co...jak... nie wspominając już nawet za ile zaoferował Sedulus.pl. .. Z ręką na sercu i gorąco polecam tę firmę. Natomiast Sedulus.pl życzę więcej tak kompetentnych i sympatycznych pracowników jak Pani Paulina O.. Tak trzymać nie zmieniajcie się czego serdecznie życzę Wam ale i nam pracownikom którzy podejmują pracę za waszym pośrednictwem.. Pozdrawiam Krzysztof L.
Sedulus Sp. z o.o. 2017-02-14 14:26 [pracodawca]
Dziękujemy bardzo za pozytywną opinię i mamy nadzięję że znowu się zgłosisz do nas na pracę na wakacje :) Zapisy na pracę wakacyjną zaczynamy od połowy marca!

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
1
Sedulus Sp. z o.o. 2017-02-14 14:35 [pracodawca]
Witam Probus!

Dziękuję za opinię. Tak mamy aktualnie oferty na Bawarii dla fachowców: mechanik, operator maszyn CNC, ślusarz-spawacz itp. ale także dla pracowników produkcjnych/magazynowych oraz operatorów wózkóch widłowych. Język niemiecki na poziomie komunikatywnym wystarczy jednak przeprowadzamy z każdym kandydatem krótką rozmowę kwalifikacyjną w j.niemieckim, aby to ocenić.

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
Obserwer 2017-02-16 14:29
Sedulus a taką piękna laurkę że nic dodać nic ująć.
Produkcja walców 2017-02-17 14:30
Witam, pracował ktoś przy produkcji walców ?
3
Anton 2017-02-22 22:38
Słyszałem wcześniej dobre opinie o firmie i miałem zamiar złożyć cv. Po przeczytaniu wpisów widzę, że Sedulus jest profesjonalistą i jak organizuje coś to robi na medal. To jest ważne przy wysyłaniu ludzi za granicę.
Patrycja 2017-03-01 15:04
Dżony, z warunków w miejscu pracy również również byłeś zadowolony?
Deroker 2017-03-01 15:43
Tak ja pracuje w fabryce walcow od miesiąca.. Polecam
Deroker 2017-03-01 15:44
Tak, ja pracuje w fabryce walcow od miesiąca.. Polecam
Patrycja 2017-03-08 12:50
Deroker i jak przedstawiają się warunki?
Darek 2017-04-13 12:09
A czy bez znajomosci jezyka jest jakas szansa dostania pracy?
Darek 2017-04-13 22:09
Interesuje mnie oferta dla mobilnego montera opon, może ktoś ma wiedzę czy to jest jeszcze aktualne? Pracowałem już za pośrednictwem tej agencji i byłem zadowolony, wszystko zorganizowane tak jak powinno byc.
bolo 2017-04-24 09:57
Witaj...
Możesz napisać coś o tej pracy? Czy w każdą sobotę na rannej zmianie się pracuje i ile można miesięcznie zarobić na rękę. Mam już podpisaną umowę na wyjazd do tej pracy... tylko nie pasuje mi to że trzeba wszystko samemu załatwiać (wznowienie AOK, steuernummer itp). Myślałem że lising firma wszystko załatwi a okazuje się że oni tylko pieniądze kasują za nas a samemu wszystko trzeba załatwić niestety. Gdybym wiedział ile można w miesiąc zarobić to nie miałbym zgryzu... a tak to się niestety waham...

Pozdrawiam
Sedulus Sp. z o.o. 2017-04-24 10:06 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Bolo,

Wznowienie AOK zalatwia firma na miejscu(pracodawca jest zobowiazany zglosic Pana do ubezpieczalni), jedyne co Pan musi osobiście zalatwic to meldunek w Niemczech. A jak Pan juz pracował w Niemczech i posiada Pan steuer ID to tylko trzeba złożyć go w biurze.

Myślę że przy tej stawce która ta firma oferuje to naprawde nie wymagają dużo:)

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
bolo 2017-04-25 17:02
Witam "biuro"... Hmmm... coś mi się tu nie zgadza. Byłem w biurze w DE i dostałem namiar gdzie mam wznowić swoje AOK, tak że nie macie niestety racji. Do tego sam muszę "załatwić" steuer ID (pracowałem 4 lata temu w DE przez około rok czasu... i pierwsze słyszę o takim czymś niestety). Być może mam taki numer ale nie mam o tym pojęcia... a tym bardziej gdzie się dowiedzieć czy i jaki on jest. Co do stawki to 11.51 euro brutto... to też rewelacji nie ma... jak i miała to być praca "stała" a okazało się że okres próbny wynosi 2 m-ce i co będzie później to już biuro nie wiedziało (usunięte przez administratora) Może jestem przewrażliwiony albo nie znam tematu... ale pracując poza granicami kraju przez lizing firmy jeszcze nigdy nie musiałem niczego sam sobie załatwiać... a tym bardziej spraw urzędowych. Mógłbym jeszcze kilka kwestii poruszyć ( ubrania robocze- a raczej ich brak itp) ale to chyba nie jest odpowiednie miejsce na to... a poza tym to Wy jako biuro już chyba mi w niczym nie pomożecie bo teraz jak mniemam (usunięte przez administratora) ma mnie "pod sobą"... Pozdrawiam...
Polak 2017-04-25 19:45
Sedulus to agencja pracy wyspecjalizowana w pozyskiwaniu profesjonalistów w branżach specjalistycznych, gdzie jest duże zapotrzebowanie. Dzięki nim mam fantastyczna pracę i zawsze będę im wdzięczny za to.
Sedulus Sp. z o.o. 2017-04-25 22:32 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Bolo,

Prosze o kontakt pod nr +48 886697206 i postaram sie Panu pomoc w kwestii Steuer ID, AOK i ubran roboczych. Jestesmy po to zeby doradzic i pomoc a nie tylko wysylac aplikacje kandydatow po firmach:)

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
bolo 2017-04-26 15:05
Dziękuję Państwu bardzo... ale przed chwilą zostałem poinformowany że pracy nie będzie! Mimo że mam podpisaną umowę że od 2-go maja mam zacząć, mimo że jechałem 600 km, specjalnie do biura podpisać umowę... to jak gdyby nigdy nic ... poinformowali mnie że może za 2 miesiące coś ruszy. Gdybym to ja nie wywiązał się z umowy to musiałbym zapłacić karę... ale jak widać to działa tylko w jedną stronę niestety :(.
Wiem że to nie Państwa wina... ale zawiodłem się trochę ponieważ rezygnowałem z innych ofert na rzecz akurat tej pracy, a teraz wychodzą takie cyrki...

Pozdrawiam...
1
Sedulus Sp. z o.o. 2017-04-26 16:28 [pracodawca]
Witam serdeczie Panie Bolo!

Prosze o kontakt na wyzej wskazany numer i zainterweniujemy w tej sprawie. Musze jednak poznac szczegoly sytuacji. Prosze zadzwonic i pomozemy! Czekam na Pana kontakt!
Lubimyj 2017-05-03 19:03
Pracowałem z firmą Sedulus i nie miałem problemów, choć zawsze może coś się wydarzyć. Ale widzę, że firma reaguje natychmiast.
1
Pragmatyk 2017-05-22 11:24
Świetnie mi się pracowało dzięki Sedulus-owi. Postanowiłem napisać opinię po lekturze niektórych wpisów
Ewa 2017-06-03 15:50
Witam zainteresowała mnie ta firma czy mozna o jakąś opinie na maila ewaand350@wp.pl o nich jakie zarobki ,jak z mieszkaniem itd .
Pragmatyk 2017-06-05 09:04
@Rafał Może nie dopytałeś o wszystkie szczegóły przed wyjazdem?
Deroker 2017-06-05 18:01
Warunki pracy,płacy oraz mieszkaniowe na bardzo dobrym poziomie.. Mam pokój dwuosobowy z łazienką co prawda wspólna kuchnia ale w firmie codziennie można zjeść smaczny i obfity posiłek za ok 3 Euro więc zostają śniadania i kolacje. Praca na produkcji jest cicha i spokojna bez nacisków na tempo.. Bardo ważna znajomość języka i zagadnień mechaniki.. Choć pracę są powtarzalne i szybko można się nauczyć ich zakresu.. Język z kolei ważny bo czasem przydatne są instrukcje ale przede wszystkim dlatego, że ludzie tutaj lubią pogadać ;) Bawarczycy są specyficzni i na ogół b. sympatyczni.. Skład załogi to 85 -90 % bawarczykow, kilku Węgrów, dosyć dużo Czechów b mało Polaków i jeszcze mniej "pozostałych" więc atmosfera pracy bardzo fajna. Polecam pod każdym względem prace tutaj podobnie jak pośrednictwo firmy Sedulus.pl. Pozdrawiam Deroker
1
Deroker 2017-06-05 18:02
Warunki pracy,płacy oraz mieszkaniowe na bardzo dobrym poziomie.. Mam pokój dwuosobowy z łazienką co prawda wspólna kuchnia ale w firmie codziennie można zjeść smaczny i obfity posiłek za ok 3 Euro więc zostają śniadania i kolacje. Praca na produkcji jest cicha i spokojna bez nacisków na tempo.. Bardo ważna znajomość języka i zagadnień mechaniki.. Choć pracę są powtarzalne i szybko można się nauczyć ich zakresu.. Język z kolei ważny bo czasem przydatne są instrukcje ale przede wszystkim dlatego, że ludzie tutaj lubią pogadać ;) Bawarczycy są specyficzni i na ogół b. sympatyczni.. Skład załogi to 85 -90 % bawarczykow, kilku Węgrów, dosyć dużo Czechów b mało Polaków i jeszcze mniej "pozostałych" więc atmosfera pracy bardzo fajna. Polecam pod każdym względem prace tutaj podobnie jak pośrednictwo firmy Sedulus.pl. Pozdrawiam Deroker
1
Sonia 2017-06-16 19:28
Czy Sedulus posiada w swojej ofercie prace dla kobiet? Bardzo jestem zainteresowana pracą najlepiej okręg Bawarii.
12849269 2017-07-11 17:20
Czy jedzie ktoś w najblizszym czasie, bądź pracował w fabryce karmy dla zwierząt?
12849269 2017-07-11 17:21
Czy jedzie ktoś w najblizszym czasie, bądź pracował w fabryce karmy dla zwierząt?
Pajączek 2017-07-14 08:12
Słyszałam dobre opinie o agencji ale widzę po forum, że tak jest. Często jak ludzie są niezadowoleni to dużo piszą a tu nie ma prawie wcale wpisów, czyli można pracować z nimi.
Patrycja 2017-08-03 07:37
@Pajączek nie jest to żaden argument. Ludzie wchodzą tutaj po konkretne informacje dotyczące warunków pracy, rekrutacji, itp., spekulacje nikomu tutaj nie pomagają. Najlepiej zapytać aktualnych pracowników jakie mają zdanie to najpewniejsze źródło informacji.
Nemezis 2017-08-07 16:56
Witam powiem po krótce a więc t jeśli chodzi o pracę w BMW Dingolfing Sedolus wysyła tam ludzi ale nie wiadomo na jaką kwaterę trafić można ją z kumplem trafiłem na syf i melinę naszczęście udało się załatwić co innego al dzięki Beotronic no właśnie o to haczyk nie jedziecie pracować do BMW przez Sedulus tylko przez Beotronic niemieckiego pośrednika który nic nie załatwia ubezpieczenie ,klasę podatkową, meldunek trzeba wszystko samemu załatwić jak ma się auto jak nie to jest lipa bo zazwyczaj kwatery są na wioskach my trafiliśmy na fajną dzięki biurze Boetronic załatwienie wszystkiego zajmuje trochę czasu i cierpliwości i trzeba się liczyć z nie typowymi wydatkami typu kaucja zwrotna za pokój opłaty za tv internet no i w niektórych kwaterach nawet za skorzystanie z pralki trzeba płacić niestety i pozatym nie wieżecie w to że pojedziecie na konkretne stanowisko pracy tam gdzie jest zapotrzebowanie tam was dają przykładowo ja miałem być na kontroli końcowej aut a jestem na dziale gdzie robi się silniki a kumplem inżynier na układanie kabli w autach także gdzie brak ludzi tam dają. Jedyne co jest ok to zarobki a za pokój trzeba liczyć od 250 euro do 350 euro pozdrawiam ????
Sedulus Sp. z o.o. 2017-08-07 19:19 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Nemezis,

dziękujemy za komentarz. To co Pan napisał nie jest żaden haczyk, nasza firma zajmuje się wyłącznie rekrutacja kandydatów dla niemieckich firm (nigdy nie zatrudnialiśmy pracowników u siebie). Wszędzie mamy informacje ze zatrudnienie jest zawsze u niemieckiego pracodawcy. Co do mieszkania wystarczy zgłaszać do nas lub do firmy na miejscu ze mieszkanie nie spełnia warunków i wtedy można szybko załatwić sprawę.
Co do spraw urzędowych jedyne co trzeba załatwić samemu to zameldować się (Meldebescheinigung), Steuer ID oraz formularze z ubezpieczenia przychodzą poczta (musi oczywiście być nazwisko na skrzynce). Jesteśmy po to żeby doradzić i pomoc!

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
Kolo 2017-08-08 10:52
Widzę, że Sedulus ma całkiem pokaźną listę nowych ofert! Czy są rejony w których ta sama praca jest lepiej płatna?
JohnyBravo 2017-08-12 20:11
Ludzie nie dajcie sie skusić agencja najgorsza jesli nie znasz ang lub niemieckiego nie jedz bo robia z ciebie konia szefowie niemiecko ruscy mowia ty na nadgodziny maszz przyjsc 3 osoby ode mnie wygraly sprawe z nimi zglaszajcie to do polskich prawnikow lub arbeitsamt na hali minus 28 stopni za 1100 na miesiac ?? Zarty? nie polecam ! Panie z sedulus nie moga pomoc brygadzisci szkoda slow a polacy za 5 centow sprzedadza cie ale przychodza i mowia wez przetlumacz naprawde tak jest w (usunięte przez administratora)
Jasiek 2017-08-13 10:51
Chciałbym skorzystać z pośrednictwa tej agencji, gdyż słyszałem o nich dobre opinie. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć coś świeżo zainteresowanemu pracą generalnie w Niemczech? Taki znam język w miarę dobrze.
Sedulus Sp. z o.o. 2017-08-13 12:19 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Johny Bravo!

Dziękujemy bardzo za komentarz i cenna informacje. Jeśli możliwe prosimy o zgłoszenie sprawy mailowo do naszego biura i niezwłocznie się tym zajmiemy. Nasi koordynatorzy maja kontakt wyłącznie z kierownikami w miejscach pracy, jeśli jednak pracownicy nam zgłoszą że są nieodpowiednio traktowani w miejscu pracy to pomożemy, znajdziemy inna ofertę pracy lub pomożemy w sprawach administracyjnych, aby niemiecki pracodawca w przyszłości nie miał później wobec Pana.
Jeśli jednak nie otrzymamy żadnego zgłoszenia ani informacji to nie możemy pomoc, bo nie wiemy komu:) Anonimowy komentarz na forum może niestety każdy napisać.
Jesteśmy po to żeby doradzić i pomoc!

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
Sedulus Sp. z o.o. 2017-08-13 12:20 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Johny Bravo!

Dziękujemy bardzo za komentarz i cenna informacje. Jeśli możliwe prosimy o zgłoszenie sprawy mailowo do naszego biura i niezwłocznie się tym zajmiemy. Nasi koordynatorzy maja kontakt wyłącznie z kierownikami w miejscach pracy, jeśli jednak pracownicy nam zgłoszą że są nieodpowiednio traktowani w miejscu pracy to pomożemy, znajdziemy inna ofertę pracy lub pomożemy w sprawach administracyjnych, aby niemiecki pracodawca w przyszłości nie miał później wobec Pana.
Jeśli jednak nie otrzymamy żadnego zgłoszenia ani informacji to nie możemy pomoc, bo nie wiemy komu:) Anonimowy komentarz na forum może niestety każdy napisać.
Jesteśmy po to żeby doradzić i pomoc!

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
przemyślenie 2017-08-16 11:50
Już niejednokrotnie miałem wrażenie , że wiele osób pisze swoje opinie negatywne pod wpływem lub będąc inspirowanymi przez kogoś. Uważam, że jak się coś złego dzieje to dzwonimy do firmy a nie biadolimy na forum Po co to? Sedulus to profesjonalna agencja i dobrze się z nimi pracuje
Patrycja 2017-08-18 07:46
@przemyslenie forum jest miedzy innymi od tego, aby wyrażać wszelkie opinie - i te pozytywne, i te negatywne. Każda jest równie ważna. A jak Ty osobiście oceniasz prace dla Sedulus?
Czerwien 2017-08-22 14:22
Bardzo dobry kontakt telefoniczny jak mailowy
Spotkanie przebiegło w milej atmosferze
Wszystkie szczegóły zostały przedstawione
Jak dla mnie godna polecenia :)
Czerwien 2017-08-22 14:23
Bardzo dobry kontakt telefoniczny jak mailowy
Spotkanie przebiegło w milej atmosferze
Wszystkie szczegóły zostały przedstawione
Jak dla mnie godna polecenia :)
1
Roberto 2017-08-22 22:06
Nie ma idealnych agencji, każdemu może zdarzyć się jakaś wpadka. Może faktycznie nie wiedzą o złym traktowaniu Polaków w pracy? Okazuje się, że forum jest potrzebne?
1
Patrycja 2017-08-28 13:45
@czerwień, a jak po rozmowie oceniasz to, że nie wymagają znajomości języka? Wyjeżdżając za granicę wiele agencji bierze to za priorytet, a tutaj nie w każdej ofercie. Czy potencjalnemu pracownikowi Sedulusa na pewno jest będzie to w pracy przydatne?
Zostaw swoją opinię o Sedulus Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sedulus Sp. z o.o.