Sedulus Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Sedulus Sp. z o.o.

Dawidos 2016-07-20 19:18
Beta,wlasnie przeczytalem to ogloszenie z "SEDOLUS".Napisz prosze jak wyglada rekrutacja,ile czasu uplywa od zgloszenia sie do momentu wyjazdu,itp...Wielkie dzieki,za ewentualne info.Pozdrawiam Dawid..
balu 2016-07-27 13:13
Jak ta praca w servisie opon?? Bo tez mam wyjechac do tej firmy
jaktos 2016-08-14 22:49
Hej Beata i jak tam jest?
Aron 2016-08-14 23:06
Sedulus Sp. z o.o. z tego co mi wiadomo to naprawdę jest w porządku i nie można niczego im zarzucić, nie od dziś jest wiadomo, że ciągłe się rozwijają i ciągle jest coraz lepiej, zwłaszcza jeśli chodzi o Niemcy więc generalnie jest w porządalu i pensje rosną
1
ciekawa 2016-08-18 22:03
Hej wam, czy ktoś jest z tej agencji w pracy w ERFURT magazyn z książkami??? i jak jest ile godzin jak praca?
2
jaro 2016-08-19 10:58
Firma warta polecenia. Pracowalem z nimi ponad rok i zlego slowa nie powiem. Wlasciciele ok i bardzo pomocni.
Oby tak dalej
jaro 2016-08-19 10:59
Firma warta polecenia. Pracowalem z nimi ponad rok i zlego slowa nie powiem. Wlasciciele ok i bardzo pomocni.
Oby tak dalej
1
erfurt 2016-08-21 11:53
witam. czy pracuje ktos na magazynie w Erfurt jako komisjoner juz bezposrednio przez firme? zastanawiam sie czy wogole zatrudniaja p0rzez firme czy tylko agencyjnie. pozdr
6
antek 2016-08-24 13:24
Fajnie, ze po zakonczeniu sezonu wakacyjnego, nadal posiadaja wiele ofert pracy. Niektore agencje juz zakonczyly wspolprace z niektorymi firmami a u nch wszystko trwa, to an plus.
b.t 2016-10-30 11:23
Wybieramy się do pracy w magazynie książek w Erfurcie.
Mozna cos więcej o tej pracy ?
bedziemy wdzięczni za info - e-mail ugosi@interia.pl
Scotchu 2016-10-31 10:07
Witajcie.
Właśnie natrafiłem na ogłoszenie, że Sedulus potrzebuje Elektryka w Niemczech. Niestety w ogóle
nie znam niemieckiego!! Czy jest to problem? Czy rzeczywiści zakwaterowanie jest niedaleko pracy?
I jakie proponują stawki, bo zapewne odciągną podatki, ubezpieczenie i koszt mieszkania.
Pytam bo nie wiem czy gra warta świeczki.
Z góry dzięki za jakieś konkretne informacje.
Sedulus Sp. z o.o. 2016-10-31 10:19 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Scotchu,

Aktualne oferty dla elektryków które posiadamy wymagają j.niemieckiego - tego wymaga niemiecki pracodawca ponieważ nie mają jeszcze zatrudnionych osób z Polski. Co do mieszkań to każdy kandydat u nas dostaje dokładne adresy mieszkania i firmy po pozytywnej rozmowie z pracodawcą z Niemiec, aby sobie samemu sprawdzić dokładną odległość mieszkania od miejsca pracy. Zazwyczaj mieszkania są w obrebie do 20km, w przypadku elektryków jest także możliwość, że bus firmowy może odbierać pracownika z mieszkania.

Zapraszamy do kontakty z naszymi biurami!
Arek 2016-11-13 13:41
Witam nie polecam tej firmy rekrutuja do pracyw ingolstadt jako zugmaschinfahrer jezdzisz i zbierasz zamowienia wydawalo by sie ze robota spoko ale jak sie okazuje najpierw trzeba przejsc 4 egzaminy 2 pisemne ustny i praktyczny tego juz nie mowia trwa to ponad tydz z 50 osob zostaje moze 10 po tych wszystkich testach wszystko oczywiscie po niemiecku i tak wlasnie wyglada u nich wycieczka 2 tyg do niemiec wziasc kase za lepka i mu nie powiedziec ze napierw musi zdac zeby mogl tam pracowac
2
Sedulus Sp. z o.o. 2016-11-14 08:50 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Arek,

każdy pojedynczy kandydat jest informowany przed wyjazdem o szkoleniu i egzaminie, który trwa w pierwszym tygodniu. Także zapomniał Pan napisać, że podczas trwania kursu każdy kandydat ma normalnie płaconą ustaloną stawkę godzinową + dieta dzienna. Jeśli Panu się powinęła noga na egzaminie to bardzo nam przykro z tego powodu, możemy wtedy zaoferować inne oferty pracy. Jeśli miał Pan jakieś kłopoty z firmą na miejscu lub nie otrzymał Pan wynagrodzenia za czas szkolenia prosimy o kontakt z naszym biurem, a napewno Panu pomożemy w wyjaśnieniu sprawy.

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
3
Arek 2016-11-14 09:51
witam
niech Pan bzdur nie wypisuje bo nikt o tych kursach tu nie wiedział tylko sie dowiedział jak przyjechał na miejscu ze po tygodniu jak zda to bedzie pracował ,za kurs płaca ale tylko ostatnie 2 dni a nie cały tydz tak nam powiedzieli,ludzie nie znajacy dobrze jezyka nie zdadza tego ,bo tu sie nie pytaja tak jak Wy w biurze jak sie nazywasz itp tylko jest 30 pytan na jednym tescie i 5 bledow mozesz zrobic, ludzie po filologi mieli problemy z słownictwem a o ustnym to juz nie wspomnę takze informjcie ludzi naprawde jak jest a nie mówcie że mozecie inna prace zaoferowac bo moze ktos chcial taka robic a nie inna potem to wiadomo musi robic co jest bo niema wyjscia pozdrawiam
4
Sedulus Sp. z o.o. 2016-11-14 11:03 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Arek,

jak Pan napewno sam pamięta przyjazd do Ingolstadt był w poniedziałek (podpisanie umowy w biurze), napewno Pan dostał kopię umowy proszę sobie tam sprawdzić datę (powinna być data wtorkowa). Od wtorku każdy pracownik ma normalnie płacone (w wtorek odbywa sie BHP, sroda i czwartek szkolenie i piatek egzamin), za każdy dzień powinien Pan dostać ustaloną stawkę godzinową brutto (zależy ile godzin trwało szkolenie) + dieta dzienna netto za 4 dni (jeśli Pan nie zdał egzaminu). Jeśli Pan otrzymał mniejszą kwotę może to być spowodowane brakiem meldunku w Ingolstadt (Meldebescheinigung) lub brakiem niemieckiego NIPu (Steueridentifikationsnummer) wtedy Finanzamt przydzielił Panu klasę podatkową 6.
Jeśli jednak są większe niezgodności proszę o kontakt z biurem i jak najszybciej Panu pomożemy wyjaśnić sprawę. Nam zależy, aby kandydaci i pracownicy byli zadowoleni z pracy oraz otrzymali swoje wynagrodzenia.

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
1
Marek 2016-11-22 10:54
nie polecam egzaminy zdane popracowałem 2 tyg i zwolniony jak i pare innych osob powiedzieli ze nie ma pracy i tak to jest co tydz kogos zwalniaja oferuja inna prace ale za duzo gorsza kase katastrofa
1
Sedulus Sp. z o.o. 2016-11-22 11:10 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Marku

Dziękuje za komentarz. Niestety zwolnienia nie były z naszej winy tylko to odgórnie nastąpiło. Jak Pan przebywał w Niemczech to napewno Pan słyszał w wiadomościach o manipulacjach spalin także w firmie w Ingolstadt (link do artykułu: http://www.autobild.de/artikel/vw-abgasskandal-news-und-hintergruende---update-6077591.html). Takich czynników niestety nie da się przewidzieć i my na to nie mamy wpływu. Nie tylko w firmie której Pan pracował ale też w każdej innej były i są zwolnienia.

Zapomniał Pan także napisać, że nowa pracę oferowała Panu niemiecka firma, nie nasza i to też tylko miała być praca przejściowa, ponieważ od stycznia znowu cała produkcja powraca do normy i wtedy można wrócić znowu normalnie do pracy (wtedy juz bez testów). Jeśli Pan poszukuje pracy za podobną stawkę zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
1
marek 2016-11-23 09:58
NIe potrzebuje jakich odnosnikow ktore mi tu wysyłacie a sami nie wiecie co tam napisane zwalniaja tylko tych nowych co przyjechali przed 3 tyg, po swietach tez sie zanosi ze nie bedzie pracy bo maja jedna linie likwidowac a i nie wiadomo co do konca bedzie z trzecia zmiana
1
Sedulus Sp. z o.o. 2016-11-23 20:10 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Marku,

dziękuję za wiadomość. Z Pana informacji można wywnioskować ze to jest spowodowane spadkiem produkcji (jak to też zostało opisane w przesłanym artykule). Firma w której Pan pracował zajmowała się zaopatrywaniem produkcji, jak produkcja samochodów się zmniejsza to tym samym są redukcje etatów na logistyce, która zaopatruje produkcje.

My jako firma rekrutacyjna otrzymujemy tylko informacje o przyjęciach oraz gdy firma ma zapotrzebowanie.

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
Grzegorz 2016-11-23 20:26
Firma godna polecenia pracuje juz od pewnego czasu przez ta agencje i musze powiedzieć ze zarobki,podejście do pracownika oraz pomoc biura na bardzo wysokim poziome. Polecam wszystkim
Zadowolona 2016-11-24 09:17
Bardzo dobra firma. Jestem bardzo zadowolona zawsze można liczyć na szybką i skuteczna pomoc. Polecam
Adriana 2016-11-24 09:39
Jestem Bardzo zadowolona z Firmy Sedulus
1
Tomek 2016-11-25 21:50
A ja jestem bardzo nie zadowolony
3
Marcin 2016-11-28 10:40
Pracowałem w Sedelus-ie jakiś czas temu, szczerze mówiąc narzekać nie mogłem. Reakcja koordynatora na różnego rodzaju zapytania i pomoc z jego strony były w porządku i szybko reagował. Pracowałem za ich pośrednictwem w BMW, praca może nie należała do łatwego kawałka chleba ale nikt nigdy nie powiedział że będzie łatwo, jednak wynagrodzenie do wykonywanej pracy było na solidnym poziomie. Z terminowością płacenia wynagrodzenia w moim przypadku problemu nie było. Z czystym sumieniem mogę polecić.

Pozdrawiam
Sedulus Sp. z o.o. 2016-11-28 10:47 [pracodawca]
Witam serdecznie Panie Tomku,

dziękujemy za komentarz, proszę napisać z jakiego powodu jest Pan "bardzo nie zadowolony"?
Tomek 2016-12-05 15:43
Z tego samego co był○o wyzej napisane o pracy (usunięte przez administratora) tragedia 2 tyg i do domu,dalej wysyłajce tam ludzi tylko im napiszcie ze po nowym roku beda robic 4 dni w tyg tak to wyglada
2
shrek 2016-12-08 13:06
Witam!Pracuje ktoś w drukarni kolo Monachium?
Proszę o opinie.Pozdr.
Szad 2016-12-08 13:21
Witam!Pracuje-pracowal ktoś w drukarni kolo Monachium?
Prezesik223 2016-12-21 13:59
Witam.Czy ktoś pracował poprzez tą firmę w Skodzie Kvasiny?Zastanawiam się nad wyjazdem 2.01.2017.Generalnie wszystko wygląda w porządku,aż nadto dlatego mam pewne obawy:)
2
szysiu88 2016-12-30 10:19
Witaj planujemy z dziewczyną tez wyjechać tylko nie wiemy przez jaką agencje żeby nie zostać oszukanym czy ta firma Sedulus jest godna polecenia
Minka 2016-12-30 10:58
Podbijam pytanie o wyjazd do Czech do pracy w Skodzie Kvasiny
Pragmatyk 2017-01-04 18:46
Fajnie że są takie firmy. Bardzo bym chciał wyjechać do Monachium może ktoś podpowie co muszę zrobić, jakie warunki muszę spełniać. Czy język może być tylko w mowie i to nie tak płynnie.
roksi 2017-01-05 12:21
Jest juz ktos zvwas w firmie skoda
1
johny123 2017-01-11 19:46
Witam. Pracował ktoś jako spawacz przez sedulus???
johny123 2017-01-11 19:49
Witam pracował ktoś jakos spawacz w niemczech ???
Tommy 2017-01-14 07:47
Czy ktoś wybiera się do Landshut, do BMW z końcem tego miesiąca?
Pracował tam ktoś, ktoś coś wie jak tam jest?
Wychowawca 2017-01-25 10:09
Bardzo fajna agencja, niejednokrotnie korzystałem z ich ofert pracy w Niemczech i było naprawdę dobrze. Mali chłopcy, którzy wyjechali od mamusi do pracy , daleko od domu będą na pewno narzekali. Tam trzeba po prostu pracować często ciężko ale wiadomo za ile.
Mateusz 2017-01-30 21:48
Witaj. Tak jestem na skodzie w Kvasinach, co chcesz wiedzieć podpowiem
Mateusz 2017-01-30 21:52
Co chcesz wiedzieć jestem tu na miejscu chętnie odpowiem na pytania
Ucieszony 2017-02-08 19:02
Bardzo fajna agencja. Mają ciekawe roboty załatwione
Dżony 2017-02-10 13:33
Polecam pośrednictwo Sedulus! W przeciągu 3-4 dni znaleźli mi pracę na okres wakacji. Zarobki na +, mieszkanie też niczego sobie, bo z łazienkami, kuchnią, a dodatkowo miałem TV (Niemieckie) oraz dostęp do WI FI za 280€.
Chciałbym zaznaczyć, że jedzie się tam do pracy a nie na ferie :)
Probus 2017-02-12 09:29
Czy Sedulus ma aktualnie nowe oferty pracy w Bawarii? Słyszałem, że to fajna agencja i mają w ofercie dobrze płatne roboty na terenie Niemiec. Może ktoś ma informacje w tym temacie i mógłby się podzielić wiedzą? Czy znajomość języka do komunikowania się jest wystarczająca?
Onix 2017-02-13 10:41
Witam. Czy pracował ktoś w Monachium przy wymianie opon z agencją Sedulus? Jak wrażenia? Polecacie?
Deroker 2017-02-14 14:16
Sedulus.pl myślałem że jest to jedna z wielu firm pośrednictwa pracy na rynku i jestem bardzo miłe zaskoczony tym co...jak... nie wspominając już nawet za ile zaoferował Sedulus.pl. .. Z ręką na sercu i gorąco polecam tę firmę. Natomiast Sedulus.pl życzę więcej tak kompetentnych i sympatycznych pracowników jak Pani Paulina O.. Tak trzymać nie zmieniajcie się czego serdecznie życzę Wam ale i nam pracownikom którzy podejmują pracę za waszym pośrednictwem.. Pozdrawiam Krzysztof L.
Sedulus Sp. z o.o. 2017-02-14 14:26 [pracodawca]
Dziękujemy bardzo za pozytywną opinię i mamy nadzięję że znowu się zgłosisz do nas na pracę na wakacje :) Zapisy na pracę wakacyjną zaczynamy od połowy marca!

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
Sedulus Sp. z o.o. 2017-02-14 14:35 [pracodawca]
Witam Probus!

Dziękuję za opinię. Tak mamy aktualnie oferty na Bawarii dla fachowców: mechanik, operator maszyn CNC, ślusarz-spawacz itp. ale także dla pracowników produkcjnych/magazynowych oraz operatorów wózkóch widłowych. Język niemiecki na poziomie komunikatywnym wystarczy jednak przeprowadzamy z każdym kandydatem krótką rozmowę kwalifikacyjną w j.niemieckim, aby to ocenić.

Zapraszamy do kontaktu z naszymi biurami!
Obserwer 2017-02-16 14:29
Sedulus a taką piękna laurkę że nic dodać nic ująć.
Produkcja walców 2017-02-17 14:30
Witam, pracował ktoś przy produkcji walców ?
Anton 2017-02-22 22:38
Słyszałem wcześniej dobre opinie o firmie i miałem zamiar złożyć cv. Po przeczytaniu wpisów widzę, że Sedulus jest profesjonalistą i jak organizuje coś to robi na medal. To jest ważne przy wysyłaniu ludzi za granicę.
Zostaw swoją opinię o Sedulus Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sedulus Sp. z o.o.