brak logo

ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP Sp. z o.o.

una 2015-11-04 11:47
Dziwna firma. Byłam na rozmowie i nic z tego. Wymagania żadne. Umowa zlecenie. Chyba trzeba założyć pieniądze na dalekie podróże po całej Polsce z własnej kasy. Może tworzą jakąś baze danych albo szukają pracowników sponsorów? Ciągle dają ogłoszenia od 4 miesiecy. Sama firma wygląda jakby tam była chwilkę i miała się zmywać. Kręcą się ludzie o podejrzanej proweniencji.

Pozdrawiam
16
zażenowana 2015-12-03 16:44
Uważajcie na tą firmę, bo na rozmowie okazuje się że zajmują się klubami nocnymi pod przykrywką jakiejś innej firmy. PATOLOGIA!
12
xxx 2016-01-20 12:28
Tak to prawda spółka zajmuje sie rozliczeniami innych spółek czyli klubów nocnych w całej Polsce. Atmosfera i ludzie w wiekszości super. Umowa to tragedia...zlecenie (składki płacone od najniższej możliwej kwoty) a od nowego roku umowa o dzieło i najlepiej jak pracownik założy działalność gospodarczą... Umowa zlecenie a jesteś traktowany jak na umowie o pracę!! tylko oczywiście nie masz płatnych urlopów i innych przywilejów! wypłata w formie tygodniówek
2
Oferty Pracy
2016-02-02
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
Poszukuję kobiety na stanowisko KOORDYNATORKI. Obowiązki: - koordynowanie pracy podległemu zespołowi promotorek - tworzenie grafików  - raportowanie wyników zespołu - motywowanie podległego zespołu Oferujemy: - pracę na pełny etat - atrakcyjne wynagrodzenie - nawet 1200zł tygodniowo - pracę w młodym zespole - możliwość rozwoju i awansu Nie wymagamy doświadczenia - przeprowadzamy profesjonalne szkolenie.
Agnieszka 2016-02-09 14:11
Dzień Dobry,

Chętnie podejmę pracę w charakterze koordynatorki. Mam do zaoferowania doświadczenie w kordynowaniu zasobami ludzkimi.

Proszę o rozważenie mojej kandydatury,
Pozdrawiam,
Agnieszka Farbaniec
5
gurken 2016-02-17 15:45
To widzę, że tam remont trwa od kilku miesięcy... Byłem na rozmowie na stanowisko tajemniczy klient. Nastawiony na pracę jako TK w delikatesach, gastronomii itp. zachodzę na rozmowę, a tam gość zaczyna coś kręcić. Gość z firmy bmc, a byłem w siedzibie firmy icg których obydwu nota bene właścicielem jest ta sama osoba. Po krótkiej rozmowie okazało się, że praca ma charakter wyjazdowy np. na tydzień do innego miasta i tam praca przy OCENIE klubów go-go.. I też nie wiadomo w charakterze kogo. Patologia.
6
fsdf 2016-03-24 10:11
potwierdzam - oferty pracy firmy dotyczą klubów go-go. w ogłoszeniach żadnej informacji szczegółowej o zakresie obowiazków na stanowisku na które prowadzona jest rekrutacja, ani słowa o profilu działalności. Szkoda zmarnowanego czasu na rozmowę
3
ICG Głogów 2016-05-09 13:54
ICG International Consulting Group z siedziba w Głogowie, informuje, iż nie ma nic wspólnego z firmą ICG z siedzibą w Krakowie.
7
ciekawa 2016-06-06 09:35
Czy pod adresem Plac Dominikański 2/3a jest jeszcze jakaś inna firma? Zadzwoniła do mnie dziewczyna i zaprosiła tam na rozmowę rekrutacyjną na stanowisko "manager ds. rekrutacji", co prawda nie pamiętam, żebym się na to zgłaszała, ale nie wykluczam takiej opcji, że jakiś czas temu wysłałam zgłoszenie na jakieś ogłoszenie, w którym zapewne nie było żadnych szczegółów... więc zgodziłam się przyjść. No, ale kluby gogo mnie nie interesują :)
1
Marzenkkka 2016-06-08 10:00
Byłam 6.06. na rozmowie na kierowniczkę/managerkę klubu. W ogłoszeniu nie było informacji do jakiego klubu prowadzona jest rekrutacja. Na rozmowie dowiedziałam się, że jest to klub nocny. Poczytałam różne opinie na necie i nie kieruję się tym co mówią rozżalone jednostki. W sumie praca jak każda inna, branża specyficzna ale ja nie jestem z tych co mają uprzedzenia. Jadę w poniedziałek na szkolenie. Napiszę jak będę w trakcie, co i jak. Na razie zapowiada się ciekawie i dobrze finansowo (płacą za szkolenie!). Pozdrawiam MarzenkkkA
11
rbs 2016-06-10 19:27
cześć byłaś już na szkoleniu jak to wygląda ?dzięki
moooooon 2016-06-14 16:13
ma ktoś jeszcze jakąs informacje na temat tej firmy?? np praca przy "monitoringu"???
Marzena 2016-07-04 18:20
Czy te opinie są o ICG Sp.zoo Kraków ul.Starowiślna? Bardzo proszę o odpowiedź
Vilis 2016-07-05 23:59
Tak, ICG Starowiślna

Wszystko co napisali poprzednicy jest prawdą, dziwna rozmowa rekrutacyjna (2 etapowa), umowa śmieciowa, urlop bezpłatny do 10 dni w roku, po miesiącu działalność gospodarcza, mało-klarowne warunki finansowe, niby tygodniówki ale w jakimś dziwnym systemie 50%,10%,40% plus "mrożenia" -25% z każdego miesiąca przez 3 (albo 4 miesiące- nie pamiętam) niby zwrotne w momencie odejścia i zachowania 2 tyg. okresu wypowiedzenia. W skrócie... totalne pomieszanie z poplątaniem....
6
Projektant 2016-08-08 14:02
Witam wszystkich,
zostałem zaproszony na rozmowę do ICG przy Starowiślnej 48 w Krakowie na stanowisko projektanta lecz nie mam takiej aplikacji w wysłanych a Pan, który zapraszał dość enigmatycznie opowiadał o stanowisku. Wiecie coś o tej firmie i jej profilu działalności, bo w necie jak na lekarstwo?
nick 2016-08-28 09:32
czy ktoś z was był na rozmowie kwalifikacyjnej na starowiślnej 48 na stanowisko manager ds. rekrutacji/hr lub specjalista ds. rekrutacji i może powiedzieć o tym coś więcej?
Anulka 2016-08-30 12:31
Marzenkkka ja byłam również na rozmowie na managera klubu, jest dla mnie podejrzany wyjazd na 4- tygodniowe szkolenie, ukończyłaś je? Podjęłaś pracę? Proszę daj znać bo waham się
damga 2016-09-06 18:37
jutro mam rozmowę, czy ktoś wie coś więcej o stanowisku specjalista ds. rekrutacji/HR?
w 2016-09-22 16:56
ponawiam temat czy ktoś wie coś więcej o stanowisku specjalista ds. rekrutacji?
w 2016-09-22 16:56
ponawiam temat czy ktoś wie coś więcej o stanowisku specjalista ds. rekrutacji?
2
zto 2016-09-23 13:34
Rzeczywiście mają do czynienia z klubami nocnymi , ale stanowisko specjalista ds. rekrutacji / HR nie tańczy na rurze. Bez przesady!
Normalna praca, tylko w innej branży.
ed 2016-09-27 14:08
Czy to jest ta sama firma w krk co na dlugiej 44/9?mam zaproszenie na rozmowe ale nie wiem czy jest sens pojsc jak chodzi o kluby go go...
ed 2016-09-27 23:15
Ale czy to jest ta sama firma?Stanowisko niby dotyczy specjalisty ds rekrutacji, widze ze w necie maja rozne oferty a nie rekrutacja do tanczenia na rurze...
CiociaSoprano 2016-09-30 16:29
Jak po szkoleniu ? Więcej info ? Dziś bylam na rozmowie tez mam jechać na szkolenie. Proszę daj znać
Andrzej 2016-10-03 00:07
Omijajcie szerokim lukiem... Właścicielem jest nie jaki Piotr Hawryła, który założył ponad 40 podobnych spółek. To pralnia pieniędzy....
4
Jolanta 2016-10-20 09:18
Przepracowałam tam ponad 2 lata i muszę przyznać, że bardzo dobre warunki pracy. Szczególnie dla osób bez większego doświadczenia zawodowego. Miałam normalną umowę o pracę więc nie jest wcale tak źle. Od siebie mogę polecić tego pracodawcę, można nieźle zarobić, a nawet jest szansa na karierę :)
1
Jędrek 2016-10-21 15:13
Niestety musiałem się z nimi pożegnać - nie zapłacili mi!
5
xyz 2016-10-22 18:17
Pracowałeś bez umowy?
W3k 2016-10-29 12:10
Nie wypłacają należnych pieniędzy!
Umowa jest tak skonstruowana, że bez pozwu się nie obędzie, a i tak nie ma szans wygrać i odzyskać pieniądze.
ODRADZAM!
3
kaja 2016-11-01 12:18
Bardzdo dobre warunki finansowe, systematyczne wypłaty co daje stabilność finansową, pracuje od 7mies owszem są minusy, ale gdzie nie ma? .umowa o pracę akurat nie jest dla mnie taka istotna przynajmniej mnie państwo nie obdziera z połowy wypłaty.Firma daje duże mozliwosci i wiele ciekawych stanowisk zarówno w klubach jak i w centrali.Polecam.
2
Były pracownik 2016-11-07 18:31
xyz, na umowie o dzieło, którą dostajesz nie masz wpisanego wynagrodzenia za pracę.
Więc w praktyce możesz dostać- nic ;)
1
Horton 2016-11-23 09:37
Bardzo przyzwoite warunki zatrudnienia, dobre stawki na umowie. Pracy jest dużo, ale to odbieram akurat za plus. Można wykazać się zawodowo i to jest dla mnie najcenniejsze. Praca zarówno zespołowa, jak i indywidualna. Wypłata wynagrodzenia zawsze o czasie, czasem można liczyć na dodatkowe bonusy w postaci premii.
Momo 2016-12-02 09:20
W ogłoszeniach o pracę nie pisza o co chodzi, bardzo enigmatycznie, olx.pl nie podają nawet nazwy firmy bo można sobie sprawdzić co to za firma. A zapraszając na rozmowy marnuja czas osób, które mają inny plan na życie, niż rekrutacja striptizerek.
4
Klaudiaa 2016-12-09 05:30
Jestem po ukończonym szkoleniu. To co napisała Marzenka to wszystko prawda, maja inny system rozliczeniowy niz inni pracodawcy. Jest system procentowy, mrożenia i tygodniowa wypłata. Dzieki temu ciagle mam pieniądze. Otrzymałam wlasnie prace w tej firmie na menagera czyli koordynatorka promocji. Pieniądze są mi uczciwe wypłacane, a zarobki są jak obiecywali. Nie ma co sie bać bo wszystko jest zgodnie z tym co powierza wam w pierwszym dniu na szkoleniu. Krąży dużo opinii ale gdybym ja jimi sie sugerowała to nie zarabialambym tyle ile zarabiam. Jestem zadowolona. Pozdrawiam.
PS. Jesli ktos nie był a tylko słyszał to nie piszcie tu głupot i bredni.
1
Gloria 2016-12-13 17:30
Już trzeci raz pod przykrywką nazwy innej firmy zaproszono mnie na rozmowę. Ogłoszenie było bez nazwy firmy albo pod inną nazwą. Na miejscu jeszcze inne nazwy. Dopytywalam i powiedzieli "BMC". Na budynku "ICG", przy wejsciu do biura jeszcze inna.... Przez telefon ani mailowo nie podaja szczegolow, natomiast na miejscu okazuje sie to różnoraka praca dla klubu go-go... Manager (dyrygowanie promotorkami chodzacymi z parasolkami lub pracownikami wewnatrz czyli tanczacymi na rurze), tajemniczy klient, monitoring, rekruter, bramka, praca "biurowa"... Niby dobre zarobki, ale mam znajome kolezanki ktore sie tak wkopaly, ze mialy pracowac na innym stanowisku, a i tak koniec koncow tanczyly na rurze, nie wyplacano im pieniedzy, jakies "zamrażania".... Do tego wyjazd szkoleniowy bardzo dlugi na podejrzanych warunkach, w nie wiadome miejsce/miasto...
Jestem zażenowana, ze wszedzie ich PEŁNO.. Powinni miec baze osob rekrutowanych i nie tracic czasu osob, ktore w ogole nie sa zainteresowane pracowaniem dla nich ...
Radze wszystkim UWAŻAĆ ... Firme zdecydowanie ODRADZAM.
Zarowno na ul. Starowiślna jak i plac Dominikański... To jest to samo powidło..
1
Grzesiek 2017-02-16 01:12
Praca dotyczy różnorakich stanowisk w nocnych klubach. Obsługa monitoringu, tajemniczy klient, kelnerki (...) Mi osobiście ciężko się do czegoś przyczepić - od strony technicznej wszystko było tak jak na rozmowie kwalifikacyjnej. Rzeczywiście mają "dziwny" (jak już ktoś wyżej wspomniał) system wypłacania pensji, ale byłem o nim wyraźnie informowany przed podpisaniem umowy. Należne pieniądze trafiały na moje konto zawsze bez ani jednego dnia zwłoki. Jeśli komuś nie przeszkadzają zmiany nocne i specyficzna praca o której lepiej nie mówić babci, to polecam.
Odważna 2017-02-17 14:24
Dzień dobry

Mam nie miłe doświadczenie z tą firmą. Zanim pojechałam na rozmowę wstępną, przeczytałam to forum. I zapytałam tej Pani z którą się umówiłam na rozmowę: czy ta praca ma coś wspólnego z klubami nocnymi typu go-go. Niestety Pani nie odpowiedziała mi na pytanie. Powiedziała tylko, że dział promocji pilnuje pracy promotorek weryfikuje przez kamery czy podchodzą do potencjalnych klientów. Pani zignorowała moje pytanie które zadałam 3 razy co znaczy, że są to kluby go go. Gdyby potraktowała mnie uczciwie powiedziałaby prawdę. Cieszę się,że nie zmarnowałam pieniędzy na bilet i czasu.
Przykro mi, że zostałam potraktowana z brakiem szacunku. I nie polecam tej firmy.
cotozafirma... 2017-02-21 18:12
Panie/Panowie zakładają fikcyjne konta na facebooku i piszą,że praca polega na zwykłej promocji miejsca (roznoszenia MENU, którego obecnie nie mogą zrobić zdjęcia ani napisać co zawiera,bo trzeba go zobaczyć dopiero na rozmowie inie używają tu ani słowa klub ani restauracja i ciężko się dowiedzieć co to jest). Na rozmowę rekrutacyjną wstępnie umówiłam się na godzinę 17 ale musiałam przełożyć na godzinę 19. Próbowałam się dowiedzieć co to za miejsce, jak się nazywa (klub,pub,restauracja) i gdzie się mieści ale niestety ciężko było czegokolwiek się dowiedzieć. Chwyt rozmowy rekrutacyjnej polega na tym,że próbują wmówić,że trzeba być o 17,ponieważ o 17:30 jest już NASTĘPNA OSOBA,której nie ma. Po kilku pytaniach dowiedziałam się,że to klub fashion na ul. floriańskiej ale niestety w internecie nie mogę takiego znaleźć, Żenua
ktosktozna 2017-03-04 22:12
Klub Fashion czyli praca przy roznoszeniu ulotek z parasolką.
Zostaw swoją opinię o ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP Sp. z o.o.