brak logo

ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP Sp. z o.o.

Oferty Pracy
2016-02-02
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
Poszukuję kobiety na stanowisko KOORDYNATORKI. Obowiązki: - koordynowanie pracy podległemu zespołowi promotorek - tworzenie grafików  - raportowanie wyników zespołu - motywowanie podległego zespołu Oferujemy: - pracę na pełny etat - atrakcyjne wynagrodzenie - nawet 1200zł tygodniowo - pracę w młodym zespole - możliwość rozwoju i awansu Nie wymagamy doświadczenia - przeprowadzamy profesjonalne szkolenie.
gurken 2016-02-17 15:45
To widzę, że tam remont trwa od kilku miesięcy... Byłem na rozmowie na stanowisko tajemniczy klient. Nastawiony na pracę jako TK w delikatesach, gastronomii itp. zachodzę na rozmowę, a tam gość zaczyna coś kręcić. Gość z firmy bmc, a byłem w siedzibie firmy icg których obydwu nota bene właścicielem jest ta sama osoba. Po krótkiej rozmowie okazało się, że praca ma charakter wyjazdowy np. na tydzień do innego miasta i tam praca przy OCENIE klubów go-go.. I też nie wiadomo w charakterze kogo. Patologia.
8
fsdf 2016-03-24 10:11
potwierdzam - oferty pracy firmy dotyczą klubów go-go. w ogłoszeniach żadnej informacji szczegółowej o zakresie obowiazków na stanowisku na które prowadzona jest rekrutacja, ani słowa o profilu działalności. Szkoda zmarnowanego czasu na rozmowę
5
ICG Głogów 2016-05-09 13:54
ICG International Consulting Group z siedziba w Głogowie, informuje, iż nie ma nic wspólnego z firmą ICG z siedzibą w Krakowie.
8
ciekawa 2016-06-06 09:35
Czy pod adresem Plac Dominikański 2/3a jest jeszcze jakaś inna firma? Zadzwoniła do mnie dziewczyna i zaprosiła tam na rozmowę rekrutacyjną na stanowisko "manager ds. rekrutacji", co prawda nie pamiętam, żebym się na to zgłaszała, ale nie wykluczam takiej opcji, że jakiś czas temu wysłałam zgłoszenie na jakieś ogłoszenie, w którym zapewne nie było żadnych szczegółów... więc zgodziłam się przyjść. No, ale kluby gogo mnie nie interesują :)
4
Marzenkkka 2016-06-08 10:00
Byłam 6.06. na rozmowie na kierowniczkę/managerkę klubu. W ogłoszeniu nie było informacji do jakiego klubu prowadzona jest rekrutacja. Na rozmowie dowiedziałam się, że jest to klub nocny. Poczytałam różne opinie na necie i nie kieruję się tym co mówią rozżalone jednostki. W sumie praca jak każda inna, branża specyficzna ale ja nie jestem z tych co mają uprzedzenia. Jadę w poniedziałek na szkolenie. Napiszę jak będę w trakcie, co i jak. Na razie zapowiada się ciekawie i dobrze finansowo (płacą za szkolenie!). Pozdrawiam MarzenkkkA
13
rbs 2016-06-10 19:27
cześć byłaś już na szkoleniu jak to wygląda ?dzięki
1
moooooon 2016-06-14 16:13
ma ktoś jeszcze jakąs informacje na temat tej firmy?? np praca przy "monitoringu"???
Marzena 2016-07-04 18:20
Czy te opinie są o ICG Sp.zoo Kraków ul.Starowiślna? Bardzo proszę o odpowiedź
Vilis 2016-07-05 23:59
Tak, ICG Starowiślna

Wszystko co napisali poprzednicy jest prawdą, dziwna rozmowa rekrutacyjna (2 etapowa), umowa śmieciowa, urlop bezpłatny do 10 dni w roku, po miesiącu działalność gospodarcza, mało-klarowne warunki finansowe, niby tygodniówki ale w jakimś dziwnym systemie 50%,10%,40% plus "mrożenia" -25% z każdego miesiąca przez 3 (albo 4 miesiące- nie pamiętam) niby zwrotne w momencie odejścia i zachowania 2 tyg. okresu wypowiedzenia. W skrócie... totalne pomieszanie z poplątaniem....
9
Projektant 2016-08-08 14:02
Witam wszystkich,
zostałem zaproszony na rozmowę do ICG przy Starowiślnej 48 w Krakowie na stanowisko projektanta lecz nie mam takiej aplikacji w wysłanych a Pan, który zapraszał dość enigmatycznie opowiadał o stanowisku. Wiecie coś o tej firmie i jej profilu działalności, bo w necie jak na lekarstwo?
nick 2016-08-28 09:32
czy ktoś z was był na rozmowie kwalifikacyjnej na starowiślnej 48 na stanowisko manager ds. rekrutacji/hr lub specjalista ds. rekrutacji i może powiedzieć o tym coś więcej?
Anulka 2016-08-30 12:31
Marzenkkka ja byłam również na rozmowie na managera klubu, jest dla mnie podejrzany wyjazd na 4- tygodniowe szkolenie, ukończyłaś je? Podjęłaś pracę? Proszę daj znać bo waham się
damga 2016-09-06 18:37
jutro mam rozmowę, czy ktoś wie coś więcej o stanowisku specjalista ds. rekrutacji/HR?
w 2016-09-22 16:56
ponawiam temat czy ktoś wie coś więcej o stanowisku specjalista ds. rekrutacji?
w 2016-09-22 16:56
ponawiam temat czy ktoś wie coś więcej o stanowisku specjalista ds. rekrutacji?
3
zto 2016-09-23 13:34
Rzeczywiście mają do czynienia z klubami nocnymi , ale stanowisko specjalista ds. rekrutacji / HR nie tańczy na rurze. Bez przesady!
Normalna praca, tylko w innej branży.
5
ed 2016-09-27 14:08
Czy to jest ta sama firma w krk co na dlugiej 44/9?mam zaproszenie na rozmowe ale nie wiem czy jest sens pojsc jak chodzi o kluby go go...
ed 2016-09-27 23:15
Ale czy to jest ta sama firma?Stanowisko niby dotyczy specjalisty ds rekrutacji, widze ze w necie maja rozne oferty a nie rekrutacja do tanczenia na rurze...
CiociaSoprano 2016-09-30 16:29
Jak po szkoleniu ? Więcej info ? Dziś bylam na rozmowie tez mam jechać na szkolenie. Proszę daj znać
Andrzej 2016-10-03 00:07
Omijajcie szerokim lukiem... Właścicielem jest nie jaki Piotr Hawryła, który założył ponad 40 podobnych spółek. To pralnia pieniędzy....
4
Jolanta 2016-10-20 09:18
Przepracowałam tam ponad 2 lata i muszę przyznać, że bardzo dobre warunki pracy. Szczególnie dla osób bez większego doświadczenia zawodowego. Miałam normalną umowę o pracę więc nie jest wcale tak źle. Od siebie mogę polecić tego pracodawcę, można nieźle zarobić, a nawet jest szansa na karierę :)
1
Jędrek 2016-10-21 15:13
Niestety musiałem się z nimi pożegnać - nie zapłacili mi!
7
xyz 2016-10-22 18:17
Pracowałeś bez umowy?
W3k 2016-10-29 12:10
Nie wypłacają należnych pieniędzy!
Umowa jest tak skonstruowana, że bez pozwu się nie obędzie, a i tak nie ma szans wygrać i odzyskać pieniądze.
ODRADZAM!
5
kaja 2016-11-01 12:18
Bardzdo dobre warunki finansowe, systematyczne wypłaty co daje stabilność finansową, pracuje od 7mies owszem są minusy, ale gdzie nie ma? .umowa o pracę akurat nie jest dla mnie taka istotna przynajmniej mnie państwo nie obdziera z połowy wypłaty.Firma daje duże mozliwosci i wiele ciekawych stanowisk zarówno w klubach jak i w centrali.Polecam.
3
Były pracownik 2016-11-07 18:31
xyz, na umowie o dzieło, którą dostajesz nie masz wpisanego wynagrodzenia za pracę.
Więc w praktyce możesz dostać- nic ;)
1
Horton 2016-11-23 09:37
Bardzo przyzwoite warunki zatrudnienia, dobre stawki na umowie. Pracy jest dużo, ale to odbieram akurat za plus. Można wykazać się zawodowo i to jest dla mnie najcenniejsze. Praca zarówno zespołowa, jak i indywidualna. Wypłata wynagrodzenia zawsze o czasie, czasem można liczyć na dodatkowe bonusy w postaci premii.
Momo 2016-12-02 09:20
W ogłoszeniach o pracę nie pisza o co chodzi, bardzo enigmatycznie, olx.pl nie podają nawet nazwy firmy bo można sobie sprawdzić co to za firma. A zapraszając na rozmowy marnuja czas osób, które mają inny plan na życie, niż rekrutacja striptizerek.
6
Klaudiaa 2016-12-09 05:30
Jestem po ukończonym szkoleniu. To co napisała Marzenka to wszystko prawda, maja inny system rozliczeniowy niz inni pracodawcy. Jest system procentowy, mrożenia i tygodniowa wypłata. Dzieki temu ciagle mam pieniądze. Otrzymałam wlasnie prace w tej firmie na menagera czyli koordynatorka promocji. Pieniądze są mi uczciwe wypłacane, a zarobki są jak obiecywali. Nie ma co sie bać bo wszystko jest zgodnie z tym co powierza wam w pierwszym dniu na szkoleniu. Krąży dużo opinii ale gdybym ja jimi sie sugerowała to nie zarabialambym tyle ile zarabiam. Jestem zadowolona. Pozdrawiam.
PS. Jesli ktos nie był a tylko słyszał to nie piszcie tu głupot i bredni.
3
Gloria 2016-12-13 17:30
Już trzeci raz pod przykrywką nazwy innej firmy zaproszono mnie na rozmowę. Ogłoszenie było bez nazwy firmy albo pod inną nazwą. Na miejscu jeszcze inne nazwy. Dopytywalam i powiedzieli "BMC". Na budynku "ICG", przy wejsciu do biura jeszcze inna.... Przez telefon ani mailowo nie podaja szczegolow, natomiast na miejscu okazuje sie to różnoraka praca dla klubu go-go... Manager (dyrygowanie promotorkami chodzacymi z parasolkami lub pracownikami wewnatrz czyli tanczacymi na rurze), tajemniczy klient, monitoring, rekruter, bramka, praca "biurowa"... Niby dobre zarobki, ale mam znajome kolezanki ktore sie tak wkopaly, ze mialy pracowac na innym stanowisku, a i tak koniec koncow tanczyly na rurze, nie wyplacano im pieniedzy, jakies "zamrażania".... Do tego wyjazd szkoleniowy bardzo dlugi na podejrzanych warunkach, w nie wiadome miejsce/miasto...
Jestem zażenowana, ze wszedzie ich PEŁNO.. Powinni miec baze osob rekrutowanych i nie tracic czasu osob, ktore w ogole nie sa zainteresowane pracowaniem dla nich ...
Radze wszystkim UWAŻAĆ ... Firme zdecydowanie ODRADZAM.
Zarowno na ul. Starowiślna jak i plac Dominikański... To jest to samo powidło..
1
Grzesiek 2017-02-16 01:12
Praca dotyczy różnorakich stanowisk w nocnych klubach. Obsługa monitoringu, tajemniczy klient, kelnerki (...) Mi osobiście ciężko się do czegoś przyczepić - od strony technicznej wszystko było tak jak na rozmowie kwalifikacyjnej. Rzeczywiście mają "dziwny" (jak już ktoś wyżej wspomniał) system wypłacania pensji, ale byłem o nim wyraźnie informowany przed podpisaniem umowy. Należne pieniądze trafiały na moje konto zawsze bez ani jednego dnia zwłoki. Jeśli komuś nie przeszkadzają zmiany nocne i specyficzna praca o której lepiej nie mówić babci, to polecam.
Odważna 2017-02-17 14:24
Dzień dobry

Mam nie miłe doświadczenie z tą firmą. Zanim pojechałam na rozmowę wstępną, przeczytałam to forum. I zapytałam tej Pani z którą się umówiłam na rozmowę: czy ta praca ma coś wspólnego z klubami nocnymi typu go-go. Niestety Pani nie odpowiedziała mi na pytanie. Powiedziała tylko, że dział promocji pilnuje pracy promotorek weryfikuje przez kamery czy podchodzą do potencjalnych klientów. Pani zignorowała moje pytanie które zadałam 3 razy co znaczy, że są to kluby go go. Gdyby potraktowała mnie uczciwie powiedziałaby prawdę. Cieszę się,że nie zmarnowałam pieniędzy na bilet i czasu.
Przykro mi, że zostałam potraktowana z brakiem szacunku. I nie polecam tej firmy.
cotozafirma... 2017-02-21 18:12
Panie/Panowie zakładają fikcyjne konta na facebooku i piszą,że praca polega na zwykłej promocji miejsca (roznoszenia MENU, którego obecnie nie mogą zrobić zdjęcia ani napisać co zawiera,bo trzeba go zobaczyć dopiero na rozmowie inie używają tu ani słowa klub ani restauracja i ciężko się dowiedzieć co to jest). Na rozmowę rekrutacyjną wstępnie umówiłam się na godzinę 17 ale musiałam przełożyć na godzinę 19. Próbowałam się dowiedzieć co to za miejsce, jak się nazywa (klub,pub,restauracja) i gdzie się mieści ale niestety ciężko było czegokolwiek się dowiedzieć. Chwyt rozmowy rekrutacyjnej polega na tym,że próbują wmówić,że trzeba być o 17,ponieważ o 17:30 jest już NASTĘPNA OSOBA,której nie ma. Po kilku pytaniach dowiedziałam się,że to klub fashion na ul. floriańskiej ale niestety w internecie nie mogę takiego znaleźć, Żenua
1
ktosktozna 2017-03-04 22:12
Klub Fashion czyli praca przy roznoszeniu ulotek z parasolką.
klontwa 2017-03-28 22:15
byłam kiedys u nich na rozmowie na stanowisko prawnik. Oczywiscie okazało się, że chodzi o prowadzenie spraw dotyczacych klubów nocnych. Bardzo się zdziwiłam bo w ogłoszeniu nic takiego nie było napiasane, dla mnie trochę podejrzany pracodawca.
Ps. rozmowę miałam z Panią, która wyglądała tak jakby w nocnych godzinach pracowała własnie w takim klubie.
Emilia 2017-05-11 11:21
Pracowałam w innym klubie go go na selekcji i uwierzcie mi - oni często nie piszą od razu o jaki klub chodzi bo właśnie ludzie szybko stereotypowo oceniają. Nikt nikogo nie zmusza na inne stanowisko. Dziewczyny trzymają się razem, jest dobra atmosfera choć czasem napięta. Jeśli nie jesteś tancerka to jest to praca jak każda inna - na monitoringu, selekcji, kelnerka czy barmanka. Dodam, że na dole pracują przeważnie same kobiety na wszystkich stanowiskach prócz ochroniarzy. Nieoceniajcie stereotypowo, a właśnie w stripe można zarobić najwięcej - koordynator promotorów czy manager.
tildik 2017-06-14 16:38
Oczywiście jest to branża GO GO. Kilka faktów na temat tej firmy i jej podobnym, których jest naprawdę wiele.
- umowa zlecenie ewentualnie o dzieło
- system pracy monitorowany przez kamery CCTV których jest średnio po 60 na jednym obiekcie (wliczając w to ubikacje - w niektórych przypadkach)
- Jeśli chodzi o pracę tancerek, to liczcie się z tym, że nie ma czegoś takiego jak podstawa. Klienta trzeba urabiać na jak największe wydatki a od tego masz procent czytaj: jeśli do lakalu nie zawita klient nie zarobisz nawet 1zł.
-ciekawostka dla klientów takich lokali; jesli łudzicie się na jakąkolwiek dyskrecje to jesteście - słusznie jak panujące przekonanie w firmie - frajerami. Podczas całego pobytu na terenie lokalu jesteście ciągle obserwowani przez co najmniej 3 osobową grupę pracowników monitoringu. Wliczając w to pokoje prywatne, toalety, tzw. zoom na terminal gdzie wpisywany jest Kod pin. Materiał z kamer nigdy nie jest usuwany nawet po dłuższym czasie. Jakość monitoringu jest HD więc widać wszystko nawet to jak wysyłacie żonie smsa, że jesteście na spotkaniu służbowym.
-Kelnerki mają taki sam system pracy jak tancerki z wyjątkiem tego, że nie muszą się obnażać.
-Tancerki muszą pić drinki, które zamawiają im klienci - był przypadek, że jedna z dziewczyn odmawiała. Została zwolniona z tekstem " idz szukaj sobie pracy za taką kase w spożywce"
- Kluby co prawda pilnują aby w klubie nie dochodziło do nierządu ale jeśli klient zostawia troche gotówki, to dozwolona jest "robótka ręczna"
- Jeśli chodzi o usługi lokalu to wyglądają one następująco;
pokaz podstawowy 1260 + butelka szampana ( bo trzeba jakoś nabić paragon aby Urząd skarbowy nie dokuczał)
Pokaz zaawansowany 18040 + szampan - i nie, nie dodało się przypadkowe 0 bo pokazy kosztują nawet po 20tyś zł!!!!!!!
- Nowi pracownicy są ciągle sprawdzani przez grupkę z monitoringu bo są z automatu podejrzani.
- Promotorki jeśli nie wprowadzą klientów do lokalu zostają obciążone karami 50, 100 zł
- Jedyny komfort pracy mają ochroniarze wystarczy, żę siedzą na telefonach i grają w gry. Mają płacone za obecność więc mogą sobie nawet żonglować.

Założenie firmy jest takie, że można w dowolny sposób wykorzystywać pracowników - w szczególności tancerki - ponieważ są to przeważnie ludzie z patologicznych środowisk, które są skazane na tego typu zajęcie. Wiele dziewczyn łudzi się, że to nie jest prostytucja ale prawda jest niestety taka, że decydując się na takie zajęcie stajecie się towarem który musi się sprzedawać, musi być ustawiany ,przestawiany ,myty, malowany itp . Liczcie się z takimi kosztami jak; przymusowa opłata za służbowe mieszkanie (uwaga niekiedy 15- osobowe!) . To raptem niewielka część informacji dla potencjalnych pracowników tej branży.

PS. Praca oczywiscie od 20 do ostatniego klienta, niekiedy do 7;00 10;00 rano

1
ICG International Consulting Group s.c. - Głogów 2017-07-05 09:06
UWAGA KOMUNIKAT

Firma ICG International Consulting Group s.c.- zajmująca się usługami prawnymi w tym windykacją należności w Polsce i całej Europie OŚWIADCZA, że nie ma nic wspólnego z nieetyczną działalnością firmy ICG Sp. z o.o. z Krakowa- wspomnianą w przedmiotowym poście.
3
Dzejdzej 2017-08-22 23:07
Pracowałam w tej firmie i szczerze odradzam. Ludzi tam traktuje się jak zwierzęta nieważne jakie stanowisko. Obcinają kasę za każde niespełnione widzi mi się a nawet jest problem z l4 bo można szybko wylecieć. Na klubach zdarzały się pobicia personelu przez ochroniarzy jak i klientów a sprawy były tuszowane żeby przypadkiem nic nie wyciekło.
Ogólnie rekrutatorki zapierają się nogami i rękami ze nie chodzi o kluby nocne tylko lokale gastronomiczne. Dopiero po przyjściu na dzień próbny wychodzi ze to jednak gogo. Szkoda czasu i nerwów na tego typu patole jaka maja wiec omijajcie te firmę szerokim łukiem!
Dominika 2017-09-13 09:28
@Dzejdzej jak to ochroniarze bili pracowników? Ale jakim prawem i z jakiego powodu? Czemu nie próbowaliście nic z tym zrobić i gdzieś to zgłosić? A ktoś teraz pracuje w ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP i może powiedzieć czy nadal tak to wygląda?
Dzejdzej 2017-09-13 19:42
Różne były sytuacje. Pracownicy z tzw. "Góry" tuszowali sprawę żeby po prostu nie było z tego problemów. Na takich zasadach to niestety ale działa. A my stosowaliśmy się jedynie do poleceń przełożonych.
corinne 2017-09-14 11:37
Ma ktos moze maila zeby sie z nimi skontaktowac? Pozdrawiam!
Nico 2017-09-20 13:10
Pracowalas tam? Prosze jesli tak to odezwij sie. Ja pracowalam i mam pare pytan do ciebie. Mam traume po tym miejscu!!!!!!
J.s 2017-09-20 13:15
Prosze odezwij sie do mnie na email joanna.senyszyn@o2.pl pracowalam tam,tragedia.
Dominika 2017-09-25 16:21
@corinne na stronie firmy ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP Sp. z o.o. w zakładce kontakt masz wszystkie informacje kontaktowe: http://www.icg-group.com/inkasso_icg_international_consulting_group.html @J.s i @Nico a może podzielicie się tutaj swoimi doświadczeniami z ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP Sp. z o.o.?
Dominika 2017-10-04 11:24
@Nico a dlaczego tak uważasz o ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP? Proszę podaj uzasadnienie Twojej opinii. Dlaczego obrażasz firmę na forum? Wiesz, że takie treści nie powinny pojawiać się na forum? O wszystkim jest mowa w regulaminie forum: http://www.gowork.pl/regulamin z którym powinieneś się zapoznać przed wejściem na forum.
N. 2017-10-04 13:04
Chcę wszystkich przestrzec przed tą firmą. Uważasz,że to źle,że chciałabym zrobić porządek z ludźmi,którzy działają z innymi "agencjami",nie wydają umów,mamią młode naiwne osoby i oszukują,? A przepraszam,kim Ty jesteś,współdziałasz z nimi? No to gratuluje,poziom etyki i moralności na najwyższym poziomie. Chyba wszyscy wiemy jak działają tego typu firmy,po co to ukrywać? Niech ludzie się wreszcie ockna i zobaczą z kim mają do czynienia. Ja nazywam rzeczy po imieniu,tak jak się mają,nie mydle nikomu oczu i otwarcie do Was mówię.
2
Nico 2017-10-04 17:11
Natomiast,jeśli kogokolwiek urazilam to przepraszam,nie miałam tego w zamiarze,ale nerwy i związana z tym miejscem trauma zrobiły swoje. Jednak nie mam możliwości cofnięcia komentarza.
Deb 2017-10-05 20:12
Zgadzam się z Toba w zupełności. Walą ludzi w niezłego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dodatkowo umowa widmo, która była i gdzieś się zmyła. Szkoda czasu i nerwów, bo wykończą fizycznie i psychicznie (w zależności na jaka placówkę trafisz). Wiem jak praca tam wyglada od „góry” i „dołu” i lepiej darujcie sobie te firmę, bo chorzy ludzie nią zarządzają!
Zostaw swoją opinię o ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ICG INTERNATIONAL CONSULTING GROUP Sp. z o.o.