logo Bytom S.A. Zakłady Odzieżowe

Bytom S.A. Zakłady Odzieżowe

Bytom

Opinie o Bytom S.A. Zakłady Odzieżowe

anonim 2012-10-03 12:43:28
Witam,

jest to najgorsza firma, z którą miałem wątpliwą przyjemność współpracować. Pieniądze nigdy nie wypłacane w terminie. Płaca do tego minimalna, a obowiązków nieskończenie wiele.

Odradzam każdemu, kto nie chce przeżywać nieskończonej ilości stresu za marne grosze.
xdg 2013-07-11 11:07:26
a teraz casting na kierownika sklepu - działalność gospodarcza plus...wyślij zdjęcie....heheheheeh

Żenada

Zarobki - minimalna plus pseudo premie
1
HAHANA 2014-03-16 23:15:51
Witam niedawno byłam na rozmowie na Kierownika sklepu Mam mieszane odczucia trzeba załozyc własna działalność i niby 2000zl netto mc ale reszta to wileka niwiadoma Moze ktos pracował i podzileim się opinią jak jest nie chcę wpaść z deszczu pod rynnę!!!
Shady 2014-04-15 02:05:26
Jestem pracownikiem tej firmy, na umowie zleceniu. 8,33 netto za godzinę(usunięte przez administratora)
Shady 2014-04-27 21:59:48
Administracja usuwa część komentarzy, chyba ktoś tutaj z kadry Bytomia dobrze zapłacił by usunęli wpis który jest prawdziwy, a szkoda bo ludzie dowiedzieli by się że nie warto tam pracować! Multum obowiązków, nie dość że klient musi zostać obsłużony to w między czasie masz zmienić pół wystroju sklepu i wielkie pretensje że utargi marne... albo się chce zarabiać albo bawić w dekoratora wnętrz... Generalnie nie polecam pracy w tej firmie, ostatnia wypłata za miesiąc marzec ma być do 10 kwietnia.... pensja co prawda przyszła, ale z 1,5 tyg opóźnieniem... Praca w takiej firmie jest żałosna, dobrze że już tam nie pracuję i jednocześnie nikomu nie polecam. Premiowy system tez jest słaby, przy zrobieniu przykładowo 100% dostajemy 3% od własnego utargu ale takie narzuty w cenach netto są narzucane że jest to niestety bardzo ciężkie do osiągnięcia.
2
HAHANA 2014-06-03 13:40:10
Witam szukam na necie opinii o tej firmie i warunkach pracy i nic !!! Bardzo dziwne ktos czyści chyba dobrze... Wizerunek zewnętrzny jest na wysokim poziomie niestety wewnątrz chyba już tak kolorowo nie jest Czy ktoś pracuje lub pracował jako kierownik sklepu i moze sie podzielić opinią ??? Działalność trzeba otworzyć ,zatrudniać pracowników na siebie , podpisać weksel in blanco a cała reszta to wielka niewiadoma .....Kierownik jest równocześnie pracownikime gdyz wchodzi na grafik ma niby te 2000tys netto ale jakie i ile obowiązków tego juz nie mozna sie dowiedzieć . proszę o pomoc :) doświadczonych ludzi
HOONIGAN 2014-06-07 04:23:46
Ja powiem tylko tyle, moja była Pani kierownik chodziła przez tą pracę cały czas napięta, (usunięte przez administratora), sama mówiła że jest strasznie ciężko...
bob 2014-07-18 10:29:44
kierownikowi proponują 2000 zł na rękę na własnej działalności, resztą oni się zajmują.Ale tez mam mieszane odczucia, jak nie dopełnią jakiś formalności to kierownika będą ciągać i kary bedzie płacic.
ocena 2015-01-21 19:55:57
nie wiem czym kieruję się firma przy wyborze pracowników ,ale pani obsługująca w Poznaniu w king crossie po prostu nie ma zębów....
Marka promowana przez taką osobę,to wstyd...
zażenowany klient.
Józek 2015-03-25 09:16:51
Praca w tej firmie to żenada.Stoisz na baczność obowiązków coraz więcej a minimalna pensja placona z opóźnieniem premia nierealna.Odradzam
3
Judyta 2015-04-20 22:25:17
Witam wszystkich miałam okazję pracować w tej firmie kilka lat ale nigdy więcej siwych włosów i bólu brzucha z rana... Jeszcze kilkanaście miesięcy temu było jako tako ale zmienił się system premiowania, poszło ostre cięcie kosztów personalnych o oczekiwaniach sprzedażowych nie wspomnę.Plany wyssane z kosmosu tak by ich nie dostać. Kierownik odpowiada dosłownie za wszystko jako że jest na działalności czyli de facto prowadzi firmę ale z tej strony odpowiedzialności bo na inne rzeczy nie ma zupełnie wpływ. Podstawa tak jak pisał ktoś poniżej marne 2000tyś a jesteś kierownikiem ,pracownikiem, rekruterem, sprzedawcą i prowadzisz firmę!!! Wypłaty faktur na pensję i opłaty ZAWSZE po terminie pensje masz wypłacić pracownikom i czekasz aż łaskawy pan Prezes podpiszę zgodę. Drugi po Bogu- gość oderwany od realiów handlu. Z zewnątrz sklepy wyglądają prestiżowo ale wewnątrz dramat. Wieczne przetowarowanie sklepy są magazynami, wciskane są rzeczy ze starych kolekcji które mają ,,udawać" nowe Firma chwyta się już takich kroków że wstyd sprzedawcom. Mają udawać ze to rzeczy z nowych kolekcji... Nie polecam nikomu byłam tam ale już mnie nie ma :)
2
ktoś 2015-04-23 22:03:44
Jak sie komuś nie chce pracować , to narzeka. Na premie sobie trzeba zapracować. Pozdrawiam.
1
nn 2015-09-02 15:28:17
Jak ktoś ma dylemat z tą działalnością to napisze z własnego doświadczenia z innej firmy ale o zbliżonych założeniach:
Na własnej działalności:
- nie jesteś pracownikiem, więc nie podlegasz kodeksowi pracy
- w kontrakcie zwykle masz wpisaną pracę zadaniową - bardzo ogólnie, co w praktyce można pracować niemal całą dobę bez dnia wolnego i to na legalu - to już kwestia firmy czy chce cię zajeździć czy nie,
- urlop w praktyce masz niepłatny - kwestia co masz wynegocjowane w kontrakcie
- zwolnienie lekarskie - płatne od składek zusowskich jakie opłacasz, zwykle od najniższej, więc nie utrzymasz się, zaś firma za ten czas nie musi ci nic płacić
odnośnie dwóch powyższych:
- w przypadku urlopu lub zwolnienia firma może zażądać od ciebie zastępstwa, rekompensaty za opóźnienia, straty itp. - jesteś przecież firmą, nie pracownikiem
- umowę można rozwiązać zwykle z na 30 dni ze skutkiem na ostatni dzień miesiąca o ile kontrakt nie przewiduje inaczej. Firmy zwykle zabezpieczają się zawierając kontrakty 30-90 dniowe, więc w zasadzie pracę możesz stracić w każdej chwili
- wynagrodzenie, nie musi być wypłacane na czas, mogą być opóźnienia - kwestia czy ciebie będzie stać jak firma zrobi przelew po dóch miesiącach i non stop będzie zalegać z jakąś opłatą za któryś miesiąc - naliczysz odsetki, wylecisz z pracy, postraszysz egzekucją lub oddasz na egzekucję należności jeszcze szybciej wylecisz

to tak oczywiście skrajnie, ale niestety to jest już niepewność, gdyż każda z wyżej opisanych sytuacji może zaistnieć w każdej chwili.
Są też plusy wypisywane na wielu portalach, ale niestety przy kontraktach na tak małych kwotach ich nie zobaczysz, gdyż firmy nie po to chcą zaoszczędzić by ci coś gwarantować więcej niż muszą. Niestety działalność się opłaca ale przy fakturach powyżej 6-8 tyś netto
emilia 2015-10-04 19:35:03
idziemy do pracy po to żeby pracować, prawda jest taka, że na obsługę klienta zostaje niewiele czasu, stare systemy komputerowe, ciągłe bezsensowne zmiany karteczek jest promocja, jest okazja cenowa itd. Żałosna firma.
1
Radek 2015-10-26 15:13:56
Witajcie,
Na spotkaniu byłem w piątek - z kierowniczką i koordynatorką rejonu. Kierowniczka o razu zaproponowała mi pracę - byłem zdziwiony. Po rozmowie zaprosiła mnie na 3 godziny w niedziele, mówiąc iż tego samego dnia w niedziele się odezwie i da mi ostateczną odpowiedź. Nie otrzymałem telefonu w określonym terminie - zadzwoniłem więc kolejnego dnia w poniedziałek. Kierowniczka stwierdziła, że koordynatorka ma już dla niej 2 pracowników - których co prawda jeszcze nie widziała. Wychodzi na to, że zanim przyszedłem na dzień próbny, wiedzieli, że mnie nie zatrudnią i nie wiem skąd się wzięli Ci pracownicy 'z polecenia'. Pierwsze wrażenie o pracodawcy bardzo dobre - na koniec kompletne rozczarowanie - rozmowa z takimi ludźmi to strata czasu - a pensja niższa niż w biedronce. Nie traćcie czasu.
1
ania 2015-11-04 10:41:19
Nie masz pojęcia o czym piszesz, wyzysk, płaca z dużym opóźnieniem, nie wiem co robi urząd pracy, może raz na jakiś czas warto by było przeprowadzic kontrole. Praca stojąca przez 12h, premie nieosiągalne prezes wydaje na 1 obiad tyle co płaci pracownikowi za 1 miesiąc. Tracą pieniądze na kartki,karteczki wymieniane co kilka dni pseudo promocje, a podwyzki nie widać
2
....Lepiej na kasie w biedronce... 2015-11-04 13:33:31
No dokładnie, też pracowałam i nigdy więcej. Każdy sprzedaje na siebie, gdzie potem każdy pracownik jest rozliczany z utargów netto... premi których wgl NIEMA...najniższa krajowa 1200..Żeby dobrze sprzedać, musisz się naskać, nalatać, pocałować w d*** i Bóg wie co jeszcze..... Ciągła kontrola, brak fajnych możliwości sprzedaży dla pracowników....wyrabianie norm, wskaźniki nie wskaźniki sruti trutii.....Najlepsze promocje 70%!!! gdzie przy sprzedaży pracownik nic na tym nie zarabia....Po co pierwsze wysokie ceny np. 999,9 kurtka czy płaszcz, jak klient przychodzi i mówi "a to ja poczekam bo i tak będą promocje, kupię to za miesiąc albo dwa za 300 zł ?!?!!" ....szkoda gadać..... słabe produkty, nie mówiąc jak rżną na produkcji.....człowiek mysli, że kupuje dobrą jakość a dostaje pozłacane (usunięte przez administratora) do ręki. To nie ta marka co kiedyś......
2
wenus 2015-12-08 17:55:33
Odradzam kazdej osobie. Zeby byc kierowniczka trzeba podpisac weksel in blanco!!! A pensja? Nie ma pensji bo trzeba miec dzialalnosc gospodarcza. Dostaje sie przelew za uslugi. Czyli odliczajac wszystko, ok 2000 na reke. Tyle co sprzedawca u konkurencji. Kierowniczka dostaje przelew w drugiej polowie miesiaca. Na poczatku zapewniaja ze do 10-tego. Smiechu warte. Sprzedawcy czekaja na pensje do konca miesiaca. Co wazne to odpowiedzialnosc. Sprzedawca skreci kark to kierowniczka do konca zycia placi jej rente. Bo jest zatrudniona u niej a nie w Bytom. Do tego kradzieze towaru i odpowiedzialnosc finansowa. Placi sie za kazdy brak. Praca po 12 h, Kierowniczka zero urlopow bo dzialalnosc, zero macierzynskiego, zero bonow, zero szkolen i rozwoju. Zrobi sie plan to jest kara. Nastepny plan z kosmosu. Ciagle straszenie, presja, stres. Premii nikt nie zarabia. Raz na jakis czas i to nie duzo. Sprzedawca jak zrobi 90% planu dostaje... 80 zl. To jakies zarty. Najgorsze ze ciagle klamia. Na poczatku ma byc pieknie. Pozniej pozostaje placz. Kazdy pracuje na 180% wlasnego zaangazowania. Nie ma z tego nic oprocz wypaleniA czy nerwicy. PIP powinien zajrzec do salonow. Karton na kartonie, zepsute drabiny, zero przerw, ciagle stres i stres... To czysty wyzysk.
2
byla kierowniczka 2016-01-14 08:15:17
Dołączam się do wszystkich postów z negatywnymi opiniami na temat tej firmy. Zdecydowanie powinien zając się tym PIP.Kierownik u nich to jeleń do wykorzystywania.Odpoiwada za wszystko bez wolnych dni zupelnie bo prowadzisz fimrę jakbyś był na franczyzie tylko pieniadze to jakis zart.Zawsze zawsze z opoznieniem.Ludzie otwierają debety na ogromne kwoty za ktore placa odsetki bo nie wplyaja pieniadze zeby wynagrpdzenia placi na czas bo pamietaj ze jestes pracowdawca i sprzedawcow ty zatrudniasz..Regionalni brak słów n opsanie osób które maja nas wspierać.To osoby ktore zupelnie nie maja pojecia na temat pracy w branzy odziezowej handlu i tej pracy. Pan prezes kolejny temat na ktory szkoda słów. Jednym słowem nigdy nigdy nie pracowałam w takim śmietniku i z osobami które są tak nieinteligentne a maja nas szkolić.Najkepsza jest ich projektantka ktora tworzy kolekcje.Osoba ktora tkaniny kolory wzory powina miec w jednym palcu nie potrafi sie wyslowic opisujac wlasne dziela haha.Nigdy w takim smietniku nie pracowałam ..Laska ktora pracowala w sklepie miesnym z braku chetnych zostala zca kierwonika i jest bezzebow dramat dramat..Nie polecam nigdy
Była pracownica 2016-02-08 18:46:31
Nie polecam pracy w Bytom S.A Agora, kierownik nieludzki, ma romans z zastępcą kierownika. Reszta po ich zmianach ma masę roboty i zwykle trzeba siedzieć nadgodziny, byłam krótko i psychicznie jak myślę o tej pracy to takie odczucia mam oglądając piłę, z ręką na sercu.
8
lil 2016-05-26 20:41:57
tak...fatalna firma odradzam..
1
daroo 2016-08-07 15:16:12
jak zapracowac ,glupi jestes czy masz nas za glupkow ,od kiedy to pracodawca dobrowolnie premie wyplaca w wysokosci adekwatnej do nakladu pracy????
Były pracownik 2016-10-17 21:16:51
Praca w Bytom S.A. hmm, ZDECYDOWANIE NAJGORSZA JAKĄ MIAŁAM!
Praca ciężka, po 12 godzin, 3,4 razy w tygodniu. W razie choroby którejś z pracownic trzeba było ciągnąc po 3 dni pod rząd, WYKOŃCZENIÓWKA! Zdecydowanie zbyt małe zarobki jak na zakres obowiązków i tryb pracy.
Kierownik sklepu - nie kompetentny a wymagający, osoba nie nadająca się na stanowisko, zdecydowanie pierwsza do zmiany, chaotyczna-bałaganiara. Mogłabym jeszcze wiele powiedzieć o tej Pani...
Kierownik regionalny - myślący że sprzedawca będzie chodził przez 12h z kijem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i każdego obsługiwał jak króla, nie szanująca pracowników Pani...
Ostatni dzień pracy- NAJLEPSZYM

Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie!
CHARLOTTA 2016-11-25 21:47:57
Ogólnie fatalna firma .Wytrzymałam jeden dzień ,za który jeszcze mi nie zapłacono .Wyzysk człowieka !!!
Nie wspominając o kierowniczce która nic nie robi wysługując się pracownikami we wszystkim co możliwe...Zamiast być asystentem sprzedaży musiałam w moim pierwszym i ostatnim dniu robić wszystko ,gdzie jest sprzedaż indywidualna .Przez to że pani kierownik nie robiła nic i wymyślała cały dzień jak nie sprzątanie , to inne rzeczy do zrobienia . Po całym dniu miałam dość ! A moja sprzedaż to jeden paragon bo nawet nie miałam czasu się wykazać ,nie wspominając że personel salonu ma takie samo zdanie co ja w moim jednym dniu pracy...Poza tym pani kierownik jest "pedantką" tylko że bałaganu nie widzi na salonie visual to nie tylko ekspozycja ale także wyłożenie rozmiarówki od malejących do rosnących numerów! Zamiast wysylać pracownikowi 50 stron o visualu chyba sama powinna poczytać i sprawdzić co i jak
Na koniec dnia przed 21 usłyszałam ze nie wiadomo czy wyjdę do domu bo trzeba salon uporzadkować pani kierownik na rano bo będzie zła jak rano wejdzie na salon ,oczywiście nic nie robieniem pani kierownik wyszła o 18 do domu bo była nic nie robieniem bardzo zmęczona...
Oczywiście wyśmiałam dziewczynę ,bo zamiast przyjść punkt 10 do pracy pani kierownik powinna być szybciej i sama sobie posprzątać ten salon . Przy okazji powinni przeszkolić kierownikow z kodeksu pracy co i jak nalezy się pracownikom od grafikow po inne przepisy .Bo jak zauważyłam to w tym salonie pani kierownik chyba nie wie że nie mozna pracować w salonie cztery dni pod rząd bez dnia wolnego , i za nim się bierze kogo kolwiek do pracy należy wysłac danego pracownika na badania lekarskie
Nie polecam salonu w Rivierze w Gdyni
3
Zostaw swoją opinię o Bytom S.A. Zakłady Odzieżowe - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bytom S.A. Zakłady Odzieżowe