brak logo

Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.

pracuś 2016-11-22 02:42
To chyba wpis kota w butach - pasuje do jego stylu zarządzania. Ale stracił parasol w postaci grubasa więc teraz już jego czas policzony.
5
Wojti 2016-11-23 11:15
Siwnica kategoria S I. jakiego wynagrodzenia mozna oczekiwac.
2
Jayz 2016-11-23 15:57
Razem z nim powinni wyjebacc tych nadętych stoczniowców z wielkimi głowami,
3
prtacodawca 2016-11-28 00:28
tak firma refunduje kwatery do 60 procent placy podstawowej ale nie wiecej jak 500zl, doplaty sa rowniez do agencji towarzyskich ale te nie obejmuja mieszkancow poznania ofrta jest tylko wazna dla tubylcow i to takich co nie oszukuja swoich zon na codzien
szczery 2016-12-25 13:32
Byłą firmę Bilfinger powinno skontrolować Centralne Biuro Antykorupcyjne.
6
ZaMlody 2017-01-23 00:01
Umowa o prace na słabych warunkach zwalniają jak im się podoba zależnie od strat (a te ciągle są ze względu na duże koszta Blue Water wysyła faktury ) Dobre zarobki zależne od twoich umiejętności rozmowy na start oraz doświadczenia . Logistyka uprawnienia 1WJO oraz !S na wszystkie suwnice bramowe oraz te z poziomu roboczego, niezbyt ciężka praca ,wiele godzin spędzonych na telefonie , średnia atmosfera , zarobki logistyki z znajomością języka oraz doświadczeniem od 3000 do 6000 na ręke po podwyżkach oraz awansie . Kot w butach jest straszny ale da się przyzwyczaić do niego , st3 offshore to jego drugie życie .
2
ZaMlody 2017-01-23 00:06
A co do łapówek i biura antykorupcyjnego ciekawe czemu w trybie nagłym zwolnili Pana Sebastiana.W z logistyki :P To byłby ciekawy temat :P Czyżby umowy na boku z Sarens i Heavy Lift ? :P Dobrze się znali wcześniej Teraz Pan Sebastian znowu zawitał do Sarensa i ściąga pracowników znajomych z St3 offshore do Belgi :P Podobno niezłe zarobki na platformach SPMT Suwnicach i manitou około 5000 euro miesięcznie . oczywiście to z Sarens i Heavy lift to mogą być tylko plotki
1
zamlody 2017-01-23 07:37 [użytkownik zarejestrowany]
Na reke około 2500 do 3000 na początek . Zależnie od tego jak komunikatywny jesteś
1
roman 2017-01-24 11:44
Witam wszystkich, widzialem, ze szukaja konstruktora CAD. Moze mi ktos powiedziec na jakie zarobki mozna liczyc z rocznym doswiadczeniem, dyplomem i biegla znajomoscia dwoch jezykow?
Ogór 2017-01-25 14:46
Witam .Nie wiecie czy potrzebują może piaskarzy ,śruciarzy ? .Pracowałem na kontraktach znam dobrze angielski.
Greg 2017-01-27 12:38
Parkingów brak, chyba że kogoś onteresuje 15 minut piechotą z parkingu do szatni
czarpar 2017-01-31 19:34
napewno potrzebują
czarpar 2017-01-31 19:36
jak byś nie wiedział jeździ autobus
1
Ogór 2017-02-02 14:07
@czarpar .Wiesz może jak tam aplikować wysłałem CV i brak odpowiedzi ,może lepiej przyjechać osobiście jeżeli jest taka możliwość .Byłbym wdzięczny za poradę .Pozdrawiam .
Montero-spawaczo-logistyk 2017-02-10 17:28
Pracuje pol roku jest tam balagan nikt nie moze nic zrobic. 2 godziny codziennie trzeba spedzic na znalezieniu sobie maszyny do spawania. Bhp czepia sie wszystkiego byle tylko sie czepic. Na 100 osob przydzielona jest tylko 1 mikrofalowka
2
Tadeusz 2017-02-16 10:41
możesz iść do innej Firmy, na śmieciówkę , bez urlopu, z zaniżoną pensja, wypłacaną jak się Szefowi podoba, odzież robocza we własnym zakresie,
4
Adam 2017-02-16 10:48
4000-4600 netto, zawsze płatne na czas,a minusy są jak w każdej pracy
7
Adam 2017-02-21 12:26
Ogólnie nie jest,zlr tylko rządzą w większości przeambicjonowane jednostki ludzkie które czasami nawet nie wiedzą o czym rozprawiaja no i to wszechobecne palenie fajek, co jakieś wejście to grupa palących śmierdzieli stoi z Bhp na czele. Palacze do palarni
2
mgr inż. obliczeniowiec 2017-03-07 20:33
śmieszy mnie jeden fakt. poszukują na stanowisko obliczeniowca MES, oni to nazwali statyk. Oczekują przy tym znajomości stofiku używanego chyba ? w inżynierii lądowej. Problem polega na tym że jedyni kompetentni ludzie w tej dziedzinie pracują w okrętowych biurach projektowo-konstrukcyjnych. Oczywiście nie chodzi o sam software ale o to że aby zapełnić wakat ktoś z biura musiał by odejść i zatrudnić się u nich. Przecież to jest czyste science fiction. poza tym przy tym typie konstrukcji to wykonuje się się obliczenia dynamiczne głownie no i fatigue
1
marg76 2017-03-15 23:05
Jak wam sie niepodoba biedronka czeka..wyplata na czas..pelen socjal..nikt niegoni ..spokojna praca..a stawki wieksze od sredniej krajowej..
3
HackOsx 2017-03-19 09:34
Panowie w szczególności spawaczy tak sobie czytam te opinie bo firma zajmuje się dokładnie tym samym co firma w której ja pracuje w Belgii i zarobki z tego co widzę to marne u nas tez nie ma kokosow ale spawacz ma na rękę od 12 euro w górę więc chyba lepiej. Pracuje się po 10 godzin dziennie w soboty 9 niedzielę wolne, kwatery mieszkalne za darmo, papier w kiblach jest. Pieniądze na czas składki do ZUS odprowadzane z około 6000 zł. Firma delegujaca ludzi z Polski do pracy w Belgii to Gladpol z Tczewa.
2
spaw 2017-03-20 15:32
Spawacze dobrzy maja kasa jak malo kto w polsce,a pracuje sie po 8godz dziennie i wekendy wolne,wiec co to za porownanie,a i jestes w domu na miejscu.Tym bardziej ze praca spokojna,fakt ze na 3zmiany..
3
Ryszard 2017-03-27 22:44
ogólnie to tak jak napisał Greg kilka wypowiedzi wyżej. jak się nie podoba to wypad... jak powiedział tak zrobili... efekt ? 25 różnych stanowisk do obsadzenia, w wypadku spawaczy, monterów, szlifierzy kilka, kilkanaście osób do przyjęcia od ręki jeśli znają się na robocie. Przy takiej rotacji załogi powodzenia przy rentownej realizacji kontraktów. Takie rotacje chyba są najlepszą (anty)rekomendacją jeśli ktoś pyta czy warto
4
Kolo 2017-04-05 02:06
Morzem masz rację
mks 2017-04-06 08:55
Niewielka to rotacja..te pare osob..
1
Krzysztof 2017-04-07 20:50
te panie od tzw. rekrutacji to chyba są nasłane przez konkurencję celem sabotowania firmy. Innego wytłumaczenia tej żenady,braku podstawowej wiedzy technicznej i szacunku podczas rozmowy kwalifikacyjnej nie widzę. W każdym bądź razie, gdybym ja miał biznes w tym sektorze to takie "specjalistki"od rekrutacji u konkurencji wymarzyłbym sobie. Możliwe także, że dążą do samozaorania ale w sumie co mnie to obchodzi nie mój szmal wpakowany jest w fabrykę
4
spokojny 2017-04-14 07:43
Słaba firma. Kierownictwo w większości bez wykształcenia i kultury. Nijaki pan Marcin K. obraz prostactwa i chamstwa, człowiek który nie powinien zajmować stanowiska TL. Nie bez powodu po kiblach o nim piszą
8
Aneta 2017-04-14 14:38
@Krzysztof odbywałeś niedawno rozmowę kwalifikacyjną do firmy? W jaki sposób wyglądał jej przebieg? Chętnie dowiemy się więcej na ten temat.
jerry 2017-04-20 16:52
zapraszam do współpracy z firmą z wieloletnim doświadczeniu na rynku międzynarodowym w izolacji przemysłowej.( usunięte przez administratora )
Prawda 2017-04-29 07:38
Dlaczego tyle wpisów jest kasowanych ? Niewygodna prawda ?

Ostatnio był wpis o dziale HR, teraz go brak.
Skoro wstydzicie sie swojej niekompetencji, to zamiast tuszować niewygodę idźcie na szkolenia,
a nie na urlopach znikacie... i mam tu na mysli głownie osobę, która za ten dział jest odpowiedzialna.

3
Spawacz 2017-05-01 23:27
Do którego kierownika najlepiej trafić? Który jest waszym zdaniem najlepiej zorganizowany?
Nie gania, nie mobinguje?
1
Ok 2017-05-10 08:32
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej z jakimś panem od hali malarni wyłożył mi na stole jakieś zabawki
psychologiczne po próbie rozwiązaniu stwierdził ze jestem za stary a mam 45 lat żadnych pytań o doświadczenie a mam w danej dziedzinie ponad 20 lat przykre
1
Fed 2017-05-15 14:39
Coś wiadomo o umowach? Jakie warunki przy przedłużeniu czy jest sens w ogóle iść do kadr bo to zaraz czerwiec
Greg 2017-05-26 22:36
widocznie jemu było brak doświadczenia jak dużej większosci w tej firmie,ludzi na stanowiskach mianowanych nie wiadomo za co,możeś być debilem byle byś troche angielski znał i umiał jak wkręt bez mydełka
1
Aneta 2017-05-29 11:15
@Prawda jeśli zniknął jakiś wpis oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora za naruszanie zasad regulaminu. Dlatego przed zmieszczeniem komentarza należy zapoznać się z jego treścią.
@Ok Rozumiem, że w firmie Bilfinger Mars Offshore rekrutacja przebiega inaczej niż w innych firmach. Przy rekrutacji na jakie stanowisko można oczekiwać takiej niestandardowej rozmowy kwalifikacyjnej?
poszukujący 2017-05-31 17:16
Czy to jest ta sama firma co ST3?
wiedzacy 2017-06-02 06:39
Nie prawda, znikające wpisy możliwe są także po wykupieniu abonamentu przez firmę.
Kasują wtedy co chcą.

Ostatni wpis o rekrutacji był rzeczowy i nie naruszał regulaminu, a zniknął, ponieważ był bardzo niewygodny w dwóch obszarach dla spółki.
3
speluno 2017-06-14 12:19
fajnie sie tam robil ale ludzie tylko k... czekaja zeby cie sprzedac ostatnio nawet jest taka skrzynka jawna jak chcesz sprzedac kogos ...koles nie pracuje a drugi dumny lata !
Aneta 2017-06-14 12:25
@wiedzacy
Nasz serwis nigdy nie dawał możliwości płatnego usunięcia opinii. Każdy ma prawo do zgłoszenia reklamacji odnośnie treści zawartych na portalu, jednak administrator podejmuje ostateczną decyzję odnośnie jej rozpatrzenia i nie ma obowiązku usuwania wpisów. Podstawą ku usunięciu komentarzy jest wyłącznie niezgodność wpisu z regulaminem naszego serwisu.

Jeśli Twój komentarz został usunięty niesłusznie bardzo prosimy o poinformowanie o tym naszego administratora pod adresem: admin@gowork.pl
Dokładna procedura reklamacji znajduje się w treści regulaminu w §10.
1
wiedzacy 2017-06-16 20:56
Tere-fere...
Tak się składa, że poponujecie przecież możliwość wykupienia za kwotę xxxx abonamentu miesięcznego, a jedną z opcji jest możliwość edycji i usuwania wpisów, więc na prawdę, proszę o więcej powagi. Chyba, że zostałem oszukany podczas składania oferty, ale w takim razie wrócę do tematu.

Co do wpisu, który został usunięty, spróbujmy zatem jeszcze raz:
Rating spółki, ogólnie dostępny w wywiadowniach zaczyna się na literę "C"
Wyniki finansowe, także ogólnie dostępne, zaczynają się od znaku "-", niestety także w działalności operacyjnej.
W której części powyższe narusza regulamin serwisu?

Proszę zauważyć, że ani słowem nie skomentowałem poziomu kompetencji rekruterów, ponieważ jak wiadomo jeżeli jest "shit in" to będzie "shit out" i trudno Ich winić za niekompetencje osób zlecających rekrutację i brak podstawowych danych na oferowane stanowisko.
1
zainteresowany 2017-06-24 10:03
czy w firmie ST3 Offshore jest obowiązek pracy w weekend? sobota ok zgadzam się ale czy w niedziele pracują?
1
Odpowiadający 2017-06-24 12:17
Nocki zaczynają się w niedziele wieczorem. Nadgodziny w niedziele to zależy jaki team, w którym są aktualnie największe opóźnienia oraz pod jakim kierownikiem się jest. Ogólnie na niedziele nie słyszałem o wielkim ciśnieniu.
W nowym regulaminie są podpunkty o pracy w systemie ciągłym, dlatego za jakiś czas może być zmiana.
1
Welder 2017-06-24 23:06
A do jakiego TEAMU najlepiej trafić? Gdzie Cię docenią za umiejętności i atmosfera jest ok?
Fr 2017-06-25 07:12
Team 10
Odys 2017-06-25 10:26
To prawda ze jest uwas najwiecej wypadkówodys
Pawel 2017-06-25 19:59
Zatrudnie do pracy w st3 daje 30 zl netto i umowe o prace. Email wollmer.pawel@onet.pl
Pracownik 2017-06-25 20:44
Ostatno byl kolejny wypadek... 2 mlodych chlopakow. Jeden stracil 2 nogi, drugi jedna. Cos w tej firmie musi byc nie tak, bo to jest naprawde dziwne aby bylo tyle wypadkow.
9
bodziak72 2017-06-26 05:14
Jeden chociaż napisał krótko i na temat, bo od tego wylewania żalu to aż mdli.
Adalbert 2017-06-27 17:58
Wymagania na to stanowisko to obsługa pomp 2K z super komputerem i umiejetnością rozwiązywania prostych zadań technicznych. Doświadczenie w malowaniu nawet 20 letnie jest tu wręcz przeszkodą. Zadania tego typu rozwiazują obecnie dzieci w szkole podstawowej. Po prosu byłeś cienki jak sznórówka.
1
Maly 2017-06-28 09:13
Firma to fikcja stanowiska kierownicze i funkcyjne to kolesiostwo nie ważne kwalifikacje brak doświadczenia efekt to choćby ostatni wypadek .bhp to środki ochrony osobistej ą maszyny i urządzenia bez stref ochrony i zabezpieczeń tego nikt nie dostrzega ciekawe kto dopuścił tą maszynę do eksploatacji na której młodzi chłopcy stracili nogi
Zostaw swoją opinię o Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.