brak logo

Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.

Marek 2016-07-10 21:37
Dobrze napisane:-)
Sprzątaczka 2016-07-11 12:13
Jeszce w lipcu będą zamontowane piktogramy i instrukcje korzystania z desek klozetowych, papieru toaletowego,szatni i pryszniców.
5
Xig 2016-07-28 23:17
Rozczarowany
Moglbys napisac oco pytaja na rekrutacji?
maestro 2016-08-29 22:25
zarobki są super,zapraszam wszystkich do składanie ofert na managera,a co- precz z robolami
,wszyscy do biura,a robote te nowoczesne maszyny zrobią,firmy won i tak im nie płacą
5
złomek 2016-09-07 11:16
czy rafi maczała jotfałpe jeszcze siedzi w strukturze?
Dori 2016-09-08 01:28
Wypinam sie co dziennie , mam pewną prace.
6
HaR 2016-09-12 23:07
Rozmowa o pracę żałosna, zero zagadnień czysto technicznych, głupie pytania Pani od HR, ( np. czy rozumiem jak wygląda spoina- mam prawie wszystkie uprawnienia ze spawalnictwa, czemu wybrałem dany kierunek studiów). Przejechałem pół Polski żeby porozmawiać a nawet nie oprowadzili mnie po zakładzie bo nie miałem szkolenia BHP :O ( gdzie na budowach załatwiało się tą formalność w 10 min.) . Zero poszanowania....... Oczywiście brak wzmianki o propozycji zarobków, a po mojej propozycji minuta niezręcznej ciszy. Żałosne.
6
Były 2016-09-27 16:54
Nie polecam pracy w bilfingerze zwłaszcza spawaczom tu się docenia tylko znajomości. Firma źle traktuje pracowników pełno kapusiów, wypłaty naliczać nie potrafią wiecznie giną godziny notują wszystko nawet czy chodzisz zaspany.Stawiaja oceny jak w szkole żenada.Na rozmowach kwalifikacyjnych Jacek Z. daje małe stawki ale obiecuję podwyżki po próbnym a potem twierdzi że nic nie pamięta dlaczego firma zatrudnia ludzi przez których zwalniają się fachowcy wielu spawaczy i monterów tylko czeka aż ruszy Stocznia bo bilfinger okazał się farsą
10
amfetaminowy diler 2016-09-29 17:18
Zostawcie kota w spokoju, dzieki niemu jeszcze zyje.
a jak ktos cos do niego ma to niech wygoogluje "imie nazwisko ZAMET" i adres zamieszkania jest.
pozdrawiam
jarek 2016-10-04 19:11
firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam
2016-10-05 01:29
Zwalniają wszystkich na poziomie, jak bosa PSD. Gość z klasą i spec. Reszta mu nawet do pasa nie sięga. Zatrudniają nowych co nawet nie wiedzą gdzie kibel jest/; Kapitan hak i kot w butach- od nich wszystko tam zależy.
1
2016-10-05 01:30
Zwalniają wszystkich na poziomie, jak bosa PSD. Gość z klasą i spec. Reszta mu nawet do pasa nie sięga. Zatrudniają nowych co nawet nie wiedzą gdzie kibel jest/; Kapitan hak i kot w butach- od nich wszystko tam zależy.
1
Fronius 2016-10-05 23:54
Burdel, chaos, brak kompetencji przełożonych, brak rzetelnych informacji na temat sytuacji w firmie, strach przed zwolnieniem z pracy...efekt to 8 wypadków od września, ten dzisiaj był cieżki. Za dwa dni znowu będzie gadka o bhp która nic nie wniesie i nie zmieni.
5
Patriota 2016-10-16 14:30
Ogólnie pracowałem w BILFINGERZE, i jestem zażenowany. Praca tam była czystym wyzyskiem za grosze, a kadra kierownicza wraz z JACUSIEM (kotem w butach) do niczego. Nikt nie interesował się wykonaną pracą, a uprawnienia jakie się posiada można zostawić w domu. Ilość wypadków była bardzo duża, pracownikom cały czas wbijali historyjki o bhp, a nawet nie mieli odpowiednich środków (np. pasów bezpieczeństwa, masek 3M lub nakolanników itp.). Osobniki w zielonych kaskach zamiast solidnie sprawdzać chodzili i robili zamieszanie (zdarzało się do aktów agresji słownej i fizycznej),a szargało się zwykłymi pracownikami głównie monterami i spawaczami, którzy wykonywali swoją pracę poprawnie. Zarobki to też kpina, od 1700 zł max 2500 zł nawet z wieloletnim doświadczeniem. KOT W BUTACH nie powinien zajmować stanowiska kierowniczego skoro jeszcze wiele lat temu miał problemu na stoczni, w pracy był nie przyjemny nie lubił nikogo, a jak człowiek chciał z kimś porozmawiać to mówił że nie ma czasu, nie przestrzegał regulaminu pracy. Jeśli ktoś chce tam pracować to stanowczo odradzam.

Jestem ciekaw czy jakaś instytucja skontroluje tą firmę, zwłaszcza w kwestii bezpieczeństwa lub finansami.
8
dypa romana 2016-10-23 09:27
Nie załamujcie się chłopaki ,niedługo przyjmie sie do was Tomcio Paluch z Telejardu ,i razem z Milkiem celebrytą zrobią porzadek z waszą firmą
MetalicA 2016-11-18 16:55
Panowie firma idzie na dno ... nowy projekt nowa nazwa firmy stary albo nawet gorszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Kto miał swoją opinię i potrafił ją podtrzymać i wybronić poleciał...
Stanowiska kierownicze, dyrekcja, mają w du...szy pracowników.

Byle ciepłe biuro i krzesełko i na koncie się zgadza.
Pracowałem tam i ani stawka nie zachwyca (choć wybrani potulni i z wazeliną ponoć nie narzekają kręcąc koło 4k brutto), ani robota nie najlżejsza.
Do pełni szczęścia trzeba dodać że Ci co na halach i placach rządzą czasem ciśnienia nie wytrzymują i wtedy my dostawaliśmy zj..be.

Pozdrowienia dla chłopaków z poligonu i śrutu
Greg 2016-11-20 17:24
To nie stocznia, jak się komuś nie podoba to wypad, większość z was patalachy nic nie potrafią a tu znaleźli się w ramach stażu. Każdego z was można zastąpić tańszym ukraincem.
6
pracuś 2016-11-22 02:42
To chyba wpis kota w butach - pasuje do jego stylu zarządzania. Ale stracił parasol w postaci grubasa więc teraz już jego czas policzony.
5
Wojti 2016-11-23 11:15
Siwnica kategoria S I. jakiego wynagrodzenia mozna oczekiwac.
1
Jayz 2016-11-23 15:57
Razem z nim powinni wyjebacc tych nadętych stoczniowców z wielkimi głowami,
2
prtacodawca 2016-11-28 00:28
tak firma refunduje kwatery do 60 procent placy podstawowej ale nie wiecej jak 500zl, doplaty sa rowniez do agencji towarzyskich ale te nie obejmuja mieszkancow poznania ofrta jest tylko wazna dla tubylcow i to takich co nie oszukuja swoich zon na codzien
szczery 2016-12-25 13:32
Byłą firmę Bilfinger powinno skontrolować Centralne Biuro Antykorupcyjne.
5
ZaMlody 2017-01-23 00:01
Umowa o prace na słabych warunkach zwalniają jak im się podoba zależnie od strat (a te ciągle są ze względu na duże koszta Blue Water wysyła faktury ) Dobre zarobki zależne od twoich umiejętności rozmowy na start oraz doświadczenia . Logistyka uprawnienia 1WJO oraz !S na wszystkie suwnice bramowe oraz te z poziomu roboczego, niezbyt ciężka praca ,wiele godzin spędzonych na telefonie , średnia atmosfera , zarobki logistyki z znajomością języka oraz doświadczeniem od 3000 do 6000 na ręke po podwyżkach oraz awansie . Kot w butach jest straszny ale da się przyzwyczaić do niego , st3 offshore to jego drugie życie .
2
ZaMlody 2017-01-23 00:06
A co do łapówek i biura antykorupcyjnego ciekawe czemu w trybie nagłym zwolnili Pana Sebastiana.W z logistyki :P To byłby ciekawy temat :P Czyżby umowy na boku z Sarens i Heavy Lift ? :P Dobrze się znali wcześniej Teraz Pan Sebastian znowu zawitał do Sarensa i ściąga pracowników znajomych z St3 offshore do Belgi :P Podobno niezłe zarobki na platformach SPMT Suwnicach i manitou około 5000 euro miesięcznie . oczywiście to z Sarens i Heavy lift to mogą być tylko plotki
zamlody 2017-01-23 07:37
Na reke około 2500 do 3000 na początek . Zależnie od tego jak komunikatywny jesteś
roman 2017-01-24 11:44
Witam wszystkich, widzialem, ze szukaja konstruktora CAD. Moze mi ktos powiedziec na jakie zarobki mozna liczyc z rocznym doswiadczeniem, dyplomem i biegla znajomoscia dwoch jezykow?
Ogór 2017-01-25 14:46
Witam .Nie wiecie czy potrzebują może piaskarzy ,śruciarzy ? .Pracowałem na kontraktach znam dobrze angielski.
Greg 2017-01-27 12:38
Parkingów brak, chyba że kogoś onteresuje 15 minut piechotą z parkingu do szatni
czarpar 2017-01-31 19:34
napewno potrzebują
czarpar 2017-01-31 19:36
jak byś nie wiedział jeździ autobus
1
Ogór 2017-02-02 14:07
@czarpar .Wiesz może jak tam aplikować wysłałem CV i brak odpowiedzi ,może lepiej przyjechać osobiście jeżeli jest taka możliwość .Byłbym wdzięczny za poradę .Pozdrawiam .
Montero-spawaczo-logistyk 2017-02-10 17:28
Pracuje pol roku jest tam balagan nikt nie moze nic zrobic. 2 godziny codziennie trzeba spedzic na znalezieniu sobie maszyny do spawania. Bhp czepia sie wszystkiego byle tylko sie czepic. Na 100 osob przydzielona jest tylko 1 mikrofalowka
2
Tadeusz 2017-02-16 10:41
możesz iść do innej Firmy, na śmieciówkę , bez urlopu, z zaniżoną pensja, wypłacaną jak się Szefowi podoba, odzież robocza we własnym zakresie,
3
Adam 2017-02-16 10:48
4000-4600 netto, zawsze płatne na czas,a minusy są jak w każdej pracy
3
Adam 2017-02-21 12:26
Ogólnie nie jest,zlr tylko rządzą w większości przeambicjonowane jednostki ludzkie które czasami nawet nie wiedzą o czym rozprawiaja no i to wszechobecne palenie fajek, co jakieś wejście to grupa palących śmierdzieli stoi z Bhp na czele. Palacze do palarni
2
mgr inż. obliczeniowiec 2017-03-07 20:33
śmieszy mnie jeden fakt. poszukują na stanowisko obliczeniowca MES, oni to nazwali statyk. Oczekują przy tym znajomości stofiku używanego chyba ? w inżynierii lądowej. Problem polega na tym że jedyni kompetentni ludzie w tej dziedzinie pracują w okrętowych biurach projektowo-konstrukcyjnych. Oczywiście nie chodzi o sam software ale o to że aby zapełnić wakat ktoś z biura musiał by odejść i zatrudnić się u nich. Przecież to jest czyste science fiction. poza tym przy tym typie konstrukcji to wykonuje się się obliczenia dynamiczne głownie no i fatigue
1
marg76 2017-03-15 23:05
Jak wam sie niepodoba biedronka czeka..wyplata na czas..pelen socjal..nikt niegoni ..spokojna praca..a stawki wieksze od sredniej krajowej..
2
HackOsx 2017-03-19 09:34
Panowie w szczególności spawaczy tak sobie czytam te opinie bo firma zajmuje się dokładnie tym samym co firma w której ja pracuje w Belgii i zarobki z tego co widzę to marne u nas tez nie ma kokosow ale spawacz ma na rękę od 12 euro w górę więc chyba lepiej. Pracuje się po 10 godzin dziennie w soboty 9 niedzielę wolne, kwatery mieszkalne za darmo, papier w kiblach jest. Pieniądze na czas składki do ZUS odprowadzane z około 6000 zł. Firma delegujaca ludzi z Polski do pracy w Belgii to Gladpol z Tczewa.
2
spaw 2017-03-20 15:32
Spawacze dobrzy maja kasa jak malo kto w polsce,a pracuje sie po 8godz dziennie i wekendy wolne,wiec co to za porownanie,a i jestes w domu na miejscu.Tym bardziej ze praca spokojna,fakt ze na 3zmiany..
2
Ryszard 2017-03-27 22:44
ogólnie to tak jak napisał Greg kilka wypowiedzi wyżej. jak się nie podoba to wypad... jak powiedział tak zrobili... efekt ? 25 różnych stanowisk do obsadzenia, w wypadku spawaczy, monterów, szlifierzy kilka, kilkanaście osób do przyjęcia od ręki jeśli znają się na robocie. Przy takiej rotacji załogi powodzenia przy rentownej realizacji kontraktów. Takie rotacje chyba są najlepszą (anty)rekomendacją jeśli ktoś pyta czy warto
4
Kolo 2017-04-05 02:06
Morzem masz rację
mks 2017-04-06 08:55
Niewielka to rotacja..te pare osob..
1
Krzysztof 2017-04-07 20:50
te panie od tzw. rekrutacji to chyba są nasłane przez konkurencję celem sabotowania firmy. Innego wytłumaczenia tej żenady,braku podstawowej wiedzy technicznej i szacunku podczas rozmowy kwalifikacyjnej nie widzę. W każdym bądź razie, gdybym ja miał biznes w tym sektorze to takie "specjalistki"od rekrutacji u konkurencji wymarzyłbym sobie. Możliwe także, że dążą do samozaorania ale w sumie co mnie to obchodzi nie mój szmal wpakowany jest w fabrykę
3
spokojny 2017-04-14 07:43
Słaba firma. Kierownictwo w większości bez wykształcenia i kultury. Nijaki pan Marcin K. obraz prostactwa i chamstwa, człowiek który nie powinien zajmować stanowiska TL. Nie bez powodu po kiblach o nim piszą
6
Aneta 2017-04-14 14:38
@Krzysztof odbywałeś niedawno rozmowę kwalifikacyjną do firmy? W jaki sposób wyglądał jej przebieg? Chętnie dowiemy się więcej na ten temat.
jerry 2017-04-20 16:52
zapraszam do współpracy z firmą z wieloletnim doświadczeniu na rynku międzynarodowym w izolacji przemysłowej.( usunięte przez administratora )
Prawda 2017-04-29 07:38
Dlaczego tyle wpisów jest kasowanych ? Niewygodna prawda ?

Ostatnio był wpis o dziale HR, teraz go brak.
Skoro wstydzicie sie swojej niekompetencji, to zamiast tuszować niewygodę idźcie na szkolenia,
a nie na urlopach znikacie... i mam tu na mysli głownie osobę, która za ten dział jest odpowiedzialna.

2
Spawacz 2017-05-01 23:27
Do którego kierownika najlepiej trafić? Który jest waszym zdaniem najlepiej zorganizowany?
Nie gania, nie mobinguje?
1
Ok 2017-05-10 08:32
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej z jakimś panem od hali malarni wyłożył mi na stole jakieś zabawki
psychologiczne po próbie rozwiązaniu stwierdził ze jestem za stary a mam 45 lat żadnych pytań o doświadczenie a mam w danej dziedzinie ponad 20 lat przykre
Fed 2017-05-15 14:39
Coś wiadomo o umowach? Jakie warunki przy przedłużeniu czy jest sens w ogóle iść do kadr bo to zaraz czerwiec
Zostaw swoją opinię o Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.