brak logo

Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.

mgr inż. obliczeniowiec 2017-03-07 20:33
śmieszy mnie jeden fakt. poszukują na stanowisko obliczeniowca MES, oni to nazwali statyk. Oczekują przy tym znajomości stofiku używanego chyba ? w inżynierii lądowej. Problem polega na tym że jedyni kompetentni ludzie w tej dziedzinie pracują w okrętowych biurach projektowo-konstrukcyjnych. Oczywiście nie chodzi o sam software ale o to że aby zapełnić wakat ktoś z biura musiał by odejść i zatrudnić się u nich. Przecież to jest czyste science fiction. poza tym przy tym typie konstrukcji to wykonuje się się obliczenia dynamiczne głownie no i fatigue
1
marg76 2017-03-15 23:05
Jak wam sie niepodoba biedronka czeka..wyplata na czas..pelen socjal..nikt niegoni ..spokojna praca..a stawki wieksze od sredniej krajowej..
4
HackOsx 2017-03-19 09:34
Panowie w szczególności spawaczy tak sobie czytam te opinie bo firma zajmuje się dokładnie tym samym co firma w której ja pracuje w Belgii i zarobki z tego co widzę to marne u nas tez nie ma kokosow ale spawacz ma na rękę od 12 euro w górę więc chyba lepiej. Pracuje się po 10 godzin dziennie w soboty 9 niedzielę wolne, kwatery mieszkalne za darmo, papier w kiblach jest. Pieniądze na czas składki do ZUS odprowadzane z około 6000 zł. Firma delegujaca ludzi z Polski do pracy w Belgii to Gladpol z Tczewa.
4
spaw 2017-03-20 15:32
Spawacze dobrzy maja kasa jak malo kto w polsce,a pracuje sie po 8godz dziennie i wekendy wolne,wiec co to za porownanie,a i jestes w domu na miejscu.Tym bardziej ze praca spokojna,fakt ze na 3zmiany..
4
Ryszard 2017-03-27 22:44
ogólnie to tak jak napisał Greg kilka wypowiedzi wyżej. jak się nie podoba to wypad... jak powiedział tak zrobili... efekt ? 25 różnych stanowisk do obsadzenia, w wypadku spawaczy, monterów, szlifierzy kilka, kilkanaście osób do przyjęcia od ręki jeśli znają się na robocie. Przy takiej rotacji załogi powodzenia przy rentownej realizacji kontraktów. Takie rotacje chyba są najlepszą (anty)rekomendacją jeśli ktoś pyta czy warto
4
Kolo 2017-04-05 02:06
Morzem masz rację
mks 2017-04-06 08:55
Niewielka to rotacja..te pare osob..
1
Krzysztof 2017-04-07 20:50
te panie od tzw. rekrutacji to chyba są nasłane przez konkurencję celem sabotowania firmy. Innego wytłumaczenia tej żenady,braku podstawowej wiedzy technicznej i szacunku podczas rozmowy kwalifikacyjnej nie widzę. W każdym bądź razie, gdybym ja miał biznes w tym sektorze to takie "specjalistki"od rekrutacji u konkurencji wymarzyłbym sobie. Możliwe także, że dążą do samozaorania ale w sumie co mnie to obchodzi nie mój szmal wpakowany jest w fabrykę
4
spokojny 2017-04-14 07:43
Słaba firma. Kierownictwo w większości bez wykształcenia i kultury. Nijaki pan Marcin K. obraz prostactwa i chamstwa, człowiek który nie powinien zajmować stanowiska TL. Nie bez powodu po kiblach o nim piszą
11
Aneta 2017-04-14 14:38
@Krzysztof odbywałeś niedawno rozmowę kwalifikacyjną do firmy? W jaki sposób wyglądał jej przebieg? Chętnie dowiemy się więcej na ten temat.
jerry 2017-04-20 16:52
zapraszam do współpracy z firmą z wieloletnim doświadczeniu na rynku międzynarodowym w izolacji przemysłowej.( usunięte przez administratora )
Prawda 2017-04-29 07:38
Dlaczego tyle wpisów jest kasowanych ? Niewygodna prawda ?

Ostatnio był wpis o dziale HR, teraz go brak.
Skoro wstydzicie sie swojej niekompetencji, to zamiast tuszować niewygodę idźcie na szkolenia,
a nie na urlopach znikacie... i mam tu na mysli głownie osobę, która za ten dział jest odpowiedzialna.

3
Spawacz 2017-05-01 23:27
Do którego kierownika najlepiej trafić? Który jest waszym zdaniem najlepiej zorganizowany?
Nie gania, nie mobinguje?
1
Ok 2017-05-10 08:32
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej z jakimś panem od hali malarni wyłożył mi na stole jakieś zabawki
psychologiczne po próbie rozwiązaniu stwierdził ze jestem za stary a mam 45 lat żadnych pytań o doświadczenie a mam w danej dziedzinie ponad 20 lat przykre
2
Fed 2017-05-15 14:39
Coś wiadomo o umowach? Jakie warunki przy przedłużeniu czy jest sens w ogóle iść do kadr bo to zaraz czerwiec
Greg 2017-05-26 22:36
widocznie jemu było brak doświadczenia jak dużej większosci w tej firmie,ludzi na stanowiskach mianowanych nie wiadomo za co,możeś być debilem byle byś troche angielski znał i umiał jak wkręt bez mydełka
1
Aneta 2017-05-29 11:15
@Prawda jeśli zniknął jakiś wpis oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora za naruszanie zasad regulaminu. Dlatego przed zmieszczeniem komentarza należy zapoznać się z jego treścią.
@Ok Rozumiem, że w firmie Bilfinger Mars Offshore rekrutacja przebiega inaczej niż w innych firmach. Przy rekrutacji na jakie stanowisko można oczekiwać takiej niestandardowej rozmowy kwalifikacyjnej?
poszukujący 2017-05-31 17:16
Czy to jest ta sama firma co ST3?
wiedzacy 2017-06-02 06:39
Nie prawda, znikające wpisy możliwe są także po wykupieniu abonamentu przez firmę.
Kasują wtedy co chcą.

Ostatni wpis o rekrutacji był rzeczowy i nie naruszał regulaminu, a zniknął, ponieważ był bardzo niewygodny w dwóch obszarach dla spółki.
4
speluno 2017-06-14 12:19
fajnie sie tam robil ale ludzie tylko k... czekaja zeby cie sprzedac ostatnio nawet jest taka skrzynka jawna jak chcesz sprzedac kogos ...koles nie pracuje a drugi dumny lata !
Aneta 2017-06-14 12:25
@wiedzacy
Nasz serwis nigdy nie dawał możliwości płatnego usunięcia opinii. Każdy ma prawo do zgłoszenia reklamacji odnośnie treści zawartych na portalu, jednak administrator podejmuje ostateczną decyzję odnośnie jej rozpatrzenia i nie ma obowiązku usuwania wpisów. Podstawą ku usunięciu komentarzy jest wyłącznie niezgodność wpisu z regulaminem naszego serwisu.

Jeśli Twój komentarz został usunięty niesłusznie bardzo prosimy o poinformowanie o tym naszego administratora pod adresem: admin@gowork.pl
Dokładna procedura reklamacji znajduje się w treści regulaminu w §10.
1
wiedzacy 2017-06-16 20:56
Tere-fere...
Tak się składa, że poponujecie przecież możliwość wykupienia za kwotę xxxx abonamentu miesięcznego, a jedną z opcji jest możliwość edycji i usuwania wpisów, więc na prawdę, proszę o więcej powagi. Chyba, że zostałem oszukany podczas składania oferty, ale w takim razie wrócę do tematu.

Co do wpisu, który został usunięty, spróbujmy zatem jeszcze raz:
Rating spółki, ogólnie dostępny w wywiadowniach zaczyna się na literę "C"
Wyniki finansowe, także ogólnie dostępne, zaczynają się od znaku "-", niestety także w działalności operacyjnej.
W której części powyższe narusza regulamin serwisu?

Proszę zauważyć, że ani słowem nie skomentowałem poziomu kompetencji rekruterów, ponieważ jak wiadomo jeżeli jest "shit in" to będzie "shit out" i trudno Ich winić za niekompetencje osób zlecających rekrutację i brak podstawowych danych na oferowane stanowisko.
2
zainteresowany 2017-06-24 10:03
czy w firmie ST3 Offshore jest obowiązek pracy w weekend? sobota ok zgadzam się ale czy w niedziele pracują?
1
Odpowiadający 2017-06-24 12:17
Nocki zaczynają się w niedziele wieczorem. Nadgodziny w niedziele to zależy jaki team, w którym są aktualnie największe opóźnienia oraz pod jakim kierownikiem się jest. Ogólnie na niedziele nie słyszałem o wielkim ciśnieniu.
W nowym regulaminie są podpunkty o pracy w systemie ciągłym, dlatego za jakiś czas może być zmiana.
1
Welder 2017-06-24 23:06
A do jakiego TEAMU najlepiej trafić? Gdzie Cię docenią za umiejętności i atmosfera jest ok?
Fr 2017-06-25 07:12
Team 10
Odys 2017-06-25 10:26
To prawda ze jest uwas najwiecej wypadkówodys
Pracownik 2017-06-25 20:44
Ostatno byl kolejny wypadek... 2 mlodych chlopakow. Jeden stracil 2 nogi, drugi jedna. Cos w tej firmie musi byc nie tak, bo to jest naprawde dziwne aby bylo tyle wypadkow.
10
bodziak72 2017-06-26 05:14
Jeden chociaż napisał krótko i na temat, bo od tego wylewania żalu to aż mdli.
Adalbert 2017-06-27 17:58
Wymagania na to stanowisko to obsługa pomp 2K z super komputerem i umiejetnością rozwiązywania prostych zadań technicznych. Doświadczenie w malowaniu nawet 20 letnie jest tu wręcz przeszkodą. Zadania tego typu rozwiazują obecnie dzieci w szkole podstawowej. Po prosu byłeś cienki jak sznórówka.
2
Maly 2017-06-28 09:13
Firma to fikcja stanowiska kierownicze i funkcyjne to kolesiostwo nie ważne kwalifikacje brak doświadczenia efekt to choćby ostatni wypadek .bhp to środki ochrony osobistej ą maszyny i urządzenia bez stref ochrony i zabezpieczeń tego nikt nie dostrzega ciekawe kto dopuścił tą maszynę do eksploatacji na której młodzi chłopcy stracili nogi
2
Obserwator 2017-07-02 14:43
W tej firmie pracują świetni ale nieliczni fachowcy z dobrym tzw. "stoczniowym" doświadczeniem i cała gromada parodystów którzy nie potrafią nic i nie potrafią wykorzystać danej im szansy nauki zawodu i zdobycia doświadczenia. Parodyści nie znają rynku pracy , okolicznych firm , warunków pracy i płacy w tych firmach. Bardzo szybko przyjmują postawę roszczeniową bo im się wszystko należy ...
Zarżną kurę znoszącą złote jajka a potem będą za grosze spawać płoty i ogrodzenia w firmach garażowych albo wyjadą za granicę gdzie szybko zostanie zweryfikowana ich marna wiedza i mierne umiejętności.
10
marcin A. 2017-07-02 15:09
Najwięksi parodyści to niektórzy team i shiftleaderzy, a poza tym uważam że przed przedłużeniem umów teraz w czerwcu większość powinna zdać coś na wzór testu sprawdzającego co by ewentualnie zweryfikowało by ich żądania o podwyżkę , bo niektórzy nawet po studiach pozostawiają wiele do życzenia.
Nie PIS. 2017-07-05 05:30
Jeśli Twoim źródłem informacji jest ten szmatławiec,no to powodzenia...no i automatycznie,jeśli chodzi o Twój NICK , "strzał w kolano ".
pewny 2017-07-07 20:44
Jeśli chodzi o co niektórych pracowników to wydaje im się że są asami spawania i rządają nie wiadomo jakich stawek a jakość ich spawania to woła o pomstę do nieba. Zwykła pachwina to co dla niektórych mega wyzwanie. Fakt Jay-Z chroni firmy obce jak tylko może, pewnie koperty chodzą pod stołem non stop. Zaraz będzie trzeba pojazf zmienić na nowszy. A ogólnie team leaderzy są spoko.
2
mks 2017-07-09 09:50
jak chcesz zarobic to pracujesz..
Kuki 2017-07-25 20:16
panowie a jak wyglada sytuacja n stanowisku operator robota spawalniczego IGM ?
Jakie są warunki i atmosfera w pracy?
Kuki 2017-07-25 20:58
panowie operatorzy , śmiało nie czajie śię piszcie śmiało ;)
Pryk 2017-08-01 00:26
Ogólnie potrzebny jest programista. Jeżeli ogarniasz to dawaj praca od zaraz.
Jacek 2017-08-01 08:54
I jak z tym operatorem IGM ,pytałeś się o prace z tego co wiem to potrzebują pilnie.
Pryk 2017-08-04 00:28
Aktualnie jestem ręcznym spawaczem ale wiem że potrzebują. Wystarczy zadzwonić i zapytać :)
Wojti 2017-08-07 15:34
W ofercie do suwnicy sa takze wymagania wozki jezdne WJO2.
Suwnica i wozki jezdne sa polaczonym stanowiskiem?
dzwonek na suwnicy 2017-08-10 18:26
Ogólnie te wymagania ma logistyka, dodatkowo chcą jeszcze 1p ale bez nich też biorą...wszystkich biorą i tu właśnie jest problem firmy.
30% ludzi na hali to w ogóle jakiś żart, ściemniacze, palacze szlugów,specerowicze+ teorytycy którzy najzwyklejszą robotę umieją przeciągnąć z godziny do 8, zwalając na wszystkich tylko nie na swoje podejście do pracy. Praca rozpoczyna się od 2h szukania albo pobierania sprzętu, kolejne 2h to obwinianie poprzedniej zmiany ze coś zrobiła źle. później przerwa 30min+40min szukanie młotków i palników.
Długo by tak wymieniać. Liderzy chcieli by coś nowego zrobić to maja bloka od J-Zeja. Pieniądz wydawane na ulepszenia które nie pomagają a przeszkadzają do tego nacisk by ich używać.
Ludzie się dziwią że firma tak zipie.
Pozdrowienia dla Transportu i teamu 10/11 i T12
3
józek 2017-08-12 00:48
Pracownik roku się znalazł. Troglodyta .
Animo 2017-08-14 22:22
Siema. Ile może zarobić operator CNC na rękę (netto) w firmie ST3?
Jest możliwość pracy w nadgodzinach?

Jacek 2017-08-15 18:34
Timem 10 liderem jest szlifierz bez muzgu ,dobry jest jedynie w gębie i kapowaniu tak zwany karierowicz ,znam go bardzo dobrze i za dobrze gdzie był to tylko były same problemy ,,,,brak słów
3
mks 2017-08-16 04:05
Cos sie dzieje w firmie?? jakies plotki?
Spawacz 2017-08-16 15:42
Pachnie syndykiem
Nikt 2017-08-16 20:23
Podobno ktos wykupll 50%m. troche to dziwne.. zero informacji..
Sławek 2017-08-17 20:40
Same wafle. Nic dziwnego ze firma przyniosła straty skoro 3/4 nic nie robi i sie cieszy. Pełno pajacy i monterów z PGRów. Wiocha górą. Team liderzy to kelnerzy i pełno watchmenów co parami chodzą bo sie asekurują. Do tego stado kontroli jakości. Dziewczyny które spacerują i cos tam spisują. To jak ta firma ma zarabiać skoro pracownicy nic nie produkują. Pozdro dla PGRów po układach
Zostaw swoją opinię o Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.