brak logo

ADM SSC EUROPE SP Z O O

Poznań

Opinie o ADM SSC EUROPE SP Z O O

moka 2015-10-21 13:45
a co tutaj tak cicho? weszlam zeby sie dowiedziec jak sie ma sytuacja w ADM SSC EUROPE SP Z O O? chcialabym sie dostac tam na stanowisko mlodszej ksiegowej. gdyz wlasnie szukaja.. ale jak to jest tam z zarobkami.. czy spokojnie cos kolo 2000 zl miesiecznie mam szanse zarobic? bo wczesniej tak zarabialam i nie chcialabym z tej stawki schodzic.
5
pepe 2017-04-10 12:58
A po ilu dniach proponuja pracę po drugim spotkaniu rekrutacyjnym?
Ella 2017-05-20 09:48
2000 w korpo?! Kobieto dlaczego tak zanizasz warunki finansowe? Masz doświadczenie jako księgowa i tak niskie oczekiwania? Uważam że ktoś z doświadczeniem, nawet nie konkretnie w księgowości ale w SSC nie powinien schodzić poniżej 3000. Ludzie cencie się, to firma z zagranicznym kapitałem - niech płaci porządnie!
1
Subiektywny 2017-06-02 22:51
Wielka amerykańska korporacja z wszystkim plusami i minusami takiego miejsca.

Open space to nie jest zdecydowanie dobre miejsce pracy dla każdego. Ciężko się skupić w miejscu, w którym niektórzy nagminnie zapominają, że współdzielą przestrzeń biurową z innymi.

Bardzo duża liczba systemów. Pamiętacie MS DOSa? W ADMie będziecie mieli możliwość pracować na systemach tej klasy. Są też oczywiście nowocześniejsze programy jak JDE i SAP, ale nie każdy może na nich pracować.

Lubicie startować w zawodach na Pracownika Miesiąca? W tej firmie będzie taka możliwość.

Pensje? Przeciętne.

Lubicie tzw. "calle" (czyż nie jest to piękne amerykańskie określenie?!). Tutaj będzie dużo okazji do udziału w telekonferencjach.

Rotacja pracowników? Duża.

Rozwój zawodowy? To zależy. Na pewno możliwość obcowania z językiem/językami obcymi na co dzień na plus, ale to jest cecha wszystkich SSC.
Rozwój pod względem finansowo-księgowym? To zależy. Od ograniczonego dla niektórych po całkiem duży dla innych.

Niech każdy wyciągnie własne wnioski z powyższego opisu. Chcę podkreślić, że powyższa opinia jest subiektywną opinią autora. Możecie się z Nią zgadzać lub nie.

1
latte 2017-06-08 12:18
Daj sobie spokój z ADM. Za 2000 zł znajdziesz pracę wszędzie. To nie jest warte wchodzenia w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale nie musisz wierzyć mi na słowo. Idź i sama się przekonaj, ale jakby co to ostrzegałam.
Nick 2017-06-20 14:12
Wyzysk, Wyzysk, WYZYSK...i jeszcze ciągłe krzyki na Open Space po stronie AP UK
Grzymz 2017-06-21 09:52
Tam nie szanuje się pracowników. Czyste niewolnictwo XXI wieku. Dziękuję bardzo za ADM...
Zawiedzony 2017-06-24 12:53
Wielki amerykański moloch z branży rolno-spożywczej, którzy utworzył swoje centrum usług finansowych w Poznaniu.

Plusy:
Pensja terminowo
Ludzie (większość w porządku)

Neutralnie:
Wysokość pensji (kwestia indywidualnych oczekiwań)

Minusy:
Open space
Ścieżka awansu (Junior Accountant I-III, Accountant I-III itd.). Generalnie jesteś jako pracownik numerowany.
Wyścig szczurów o tytuł "Pracownika Miesiąca"
Systemy (naprawdę wiele od archaicznych typu VAX czy AS400 do nowocześniejszych JDE i SAP)
Niektórzy Team Leaderzy - bardzo nerwowi, zamiast tonować atmosferę to ją dodatkowo podgrzewają
Tranzycje - stresujące
Duża rotacja pracowników - wyciągnijcie wnioski sami
Nick 2017-07-17 15:19
Jak najdalej od ADMu!
Mary 2017-07-20 16:54
To ty z jaką kwotą zaczynalas w ADMie ? Chciałabym wiedzieć bo ciężko gdzieś znaleźć jakieś info o zarobkach a ludzie boją się wprost mówić tak jakbym miała zabrać im kasę
1
Zostaw swoją opinię o ADM SSC EUROPE SP Z O O - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADM SSC EUROPE SP Z O O