brak logo

"WDX" S.A.

Warszawa

Opinie o "WDX" S.A.

insider 2015-10-21 16:39
W WDX inżynierowie sprzedaży zarabiają w przedziale 2500-7500 wynagrodzenie stałe + prowizja. W sumie, na początek można liczyć na kwotę roczną nie mniejszą niż 60.000 - 70.000 PLN. Atrakcją jest nielimitowana premia prowizyjna, rekordziści dostawali nawet jednorazowe premie przekraczające 100.000 PLN.
Skowron 2015-10-30 12:43
Czy taka jednorazowo wypłacona premia 100000 złotych jest wynikiem działań podejmowanych w ciągu miesiąca , roku czy lat? Czy dotyczy jednej transakcji czy wielu?
handlowiec 2016-05-12 15:36
Dzień dobry,
Pytanie do stałych pracowników, ile zarabia handlowiec w Warszawie (jest oferta na pracuj.pl na PH) - zakładając, że spełnia wymagania w 100%, dodatkowo ang. B1 i jest można powiedzieć z branży logistycznej i z log. wykształceniem oraz z kilku letnim stażem pracy jako PH. Chodzi o czystą podstawę bez prowizji. Dla ułatwienia możecie odpowiedzieć wybierając A,B lub C) :
A: 4000 - 5000 zł netto
B: 5000 - 6000 zł netto
c: 6000 < i wyżej netto

Pytanie nr 2 - jaki średni procent stanowi prowizja w stosunku do pensji podst. przy założeniu realizacji targetu w 100% w okresie rozliczeniowym.

Pytanie nr 3 - Jakie samochody mają handlowcy oraz czy jest jakiś limit km do prywatnego użytku.

Fajnie, że forum jest aktywne ale powyższe wiadomości kompletnie nic nie mówią o podstawowym czynniku, dla którego chodzi się do pracy.

Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam,
4
Wdx 2016-09-01 21:58
Oj naiwni ,naiwni te posty to przecież marketing HR Wdx.Obiecują dziesiątki tysięcy , mega premie itd ,ci co się nabrali szybko odchodzą.trzeba zatem znów obiecać by złapać kolejnych naiwnych....Czy nikogo nie zastanawia dlaczego WDX tak czesto szuka pracownikow na te same stanowiska?Nie chodzi tu wcale o rozwoj firmy.Firma bardzo wykorzystuje i oszukuje pracowników-właściciel ma z tego pola golfowe i wiele rezydencji
8
boss 2016-09-01 22:19
Hej, a wiecie jaka aktualnie panuje atmosfera u nich zwłaszcza jako technik ds. serwisu? Dzięki za odpowiedź
Aneta 2017-02-28 09:50
Pracujesz w firmie "WDX" S.A.?
Chętnie przeczytamy jak wygląda Twoja codzienna praca i jakie warunki oferuje firma!
yelaxx 2017-03-16 23:47
Załosna firma .Atmosfera fatalna.Pałaca za gorsze.Pięknie tylko piszą o sobie by złapać kolejnych naiwnych Więszość nowozatrudnionych ucieka po 2 -3 miesiącach. Wyciskają człowieka jak cytrynę , znajdz kontrakt i spadaj .Nie wierzcie że będziecie tu szanowani i doceniani.Zero szacunku dla pracownika , zero możliwości rozwoju i poczucia stabilności
6
Iza 2017-03-23 16:04
Powiedzcie mi coś więcej czego dotyczy praca z najnowszej oferty dla technika ds. serwisu. Zależy mi na pracy w WDX stąd moja prośba. Jak sie pracuje w firmie i czy macie jakieś dodatki do pensji typu socjalnego? Jak przebiega rekrutacja , czy są dwa etapy?
Vovan 2017-05-25 08:39
ty tam pracujesz?
Aneta 2017-05-25 08:45
@Vovan nie jestem związana z WDX. Jestem pracownikiem gowork.pl. Zależy mi na poznaniu tego jak się w firmie pracuje, między innymi dzięki Waszym komentarzom. Mógłbyś powiedzieć jakie są Twoje doświadczenia z pracy w firmie? Takie informacje będą cenne dla osób szukających opinii na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy.
Poszukujący 2017-05-31 10:51
Hmmm… ciężko uzyskać rzetelną informację na temat pracodawcy na tej stronie. Wszystkie ostatnie wpisy wyglądają na pisane przez tę sama osobę. Dziwnym zrządzeniem napisane zostały niemal jednocześnie, a i konstrukcja nicka jest identyczna (imię i pierwsza litera nazwiska). Jak bardzo nieszczęśliwym trzeba być człowiekiem, aby wypisywać takie „paszkwile”. Mała rada: może osoba ziejąca jadem całą parę włożyłaby w poszukiwanie zajęcia, które ja uszczęśliwi, a nie w oczernianie innych w sieci. My tu szukamy potwierdzonych i prawdziwych (WIARYGODNYCH) informacji.
Iza 2017-06-10 17:34
Czy mógłby ktoś wyjaśnić z jakiego powodu firma ma tak dużą ofertę pracy? Czy to z powodu rozbudowy czy tez z innego? Interesuje mnie praca dla WDX dlatego pytam.
Pracownik 2017-06-14 20:54
Firma się bardzo dynamicznie rozwija, tworzone są nowe działy, stąd też tak bogata oferta pracy.
Kolo 2017-06-18 15:54
Dziękuję za pomoc w uzyskaniu informacji. Słyszałem wcześniej sporo dobrego o firmie i miałem zamiar aplikować. Lubię wcześniej dowiedzieć się czegoś od obecnych pracowników. Czy firma ma jakieś konkretne wymagania wobec chętnego na stanowisko PH w firmie?
Aneta 2017-06-21 11:43
@Pracownik wspominasz o powstawaniu w WDX nowych działów. Mógłbyś powiedzieć o jakie działy firma się rozszerzy? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda w nich praca. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat działu, w którym Ty pracujesz?
II 2017-08-23 20:47
Non stop ktoś odchodzi lub zwalniają . Firma WDX nie jest solidnym pracodawcą. Wynagrodzenie słabe, plany przestrzelone, czeka się na wypłatę prowizji, logistyka zawala dostawy wózków widłowych, sam produkt - wózki/regały drogi są lepsze i tańsze firmy, ze strony przełożonych żadnego wsparcia. To rodzinna firma i mimo tego, że jest notowana na giełdzie to zwykła klika i liczą się układy i układziki. Nie polecam pracy.
ii 2017-08-23 20:51
Potwierdzam. Firma i kadra zarządzająca nie szanuje pracy i ludzi którzy ją wykonują.
Roberto 2017-08-23 21:16
Wystarczy poczytać informacje o firmie WDX i można wyciągnąć jeden wniosek. Ta firma ciągle się rozwija, zwiększa swoje oddziały, unowocześnia swoje produkty dopasowując je do wymagań odbiorców. Jeśli są osoby nie potrafiące tego docenić to powinny zmienić firmę.
Aneta 2017-08-24 08:07
@ii piszesz, że pracodawca nie szanuje pracowników. Jest to bardzo ogólne stwierdzenie. Mógłbyś przybliżyć bardziej to jak wygląda sytuacja i atmosfera w firmie? Bardziej konkretnie wpisy będą lepiej pokazywać osobom zainteresowanym pracą obraz firmy. @Roberto rozumiem, że Ty nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami. Możesz powiedzieć dlaczego? Co sprawia, że warto pracować właśnie w WDX?
tomasz z 2017-09-06 21:28
Oczywiscie co miesiac....Proszę zejść na ziemie to jedna z niewielu firm o tak dużej rotacji pracowników.Czy odchodza ludzie dostajacy takie gigantyczne premie jak w opisie Dzialu PR firmy WDX???
Lolek 2017-09-06 22:48
Jeśli potrzeba zatrudnienia kilku pracowników, w firmie która ma zatrudnionych ponad trzysta osób, jest dużą rotacją to chyba rozmawiamy nie o tej samej firmie? Może trzeba spojrzeć na siebie bardziej krytycznie? Może firma jest spoko tylko a nami jest źle?
Aneta 2017-09-07 10:24
@tomasz z wspominasz o rotacji jaka występuje w firmie. Jaka jest jej skala? Jak wiele osób odeszło w ciągu ostatnich kilku miesięcy? Czy dotyczy całej firmy, czy też któregoś z działów szczególnie?
BP 2017-09-18 21:19
Firma nie jest fajna. W katowickim oddziale w okresie ostatnich 18 miesięcy zwolniono 3 ludzi, 2 odeszło, z czego 1 po 2 miesiącach, kolejnych dwóch nie zdecydowało się na podjęcie pracy po wizycie w oddziale - który jest na wśi czyli w Mikołowie a nie jak chwali się firma w Katowicach - Oddział Katowice. W Poznaniu handlowcy dostają pensję z dużym opóźnieniem. Tam też ciągle kogoś zwalniają albo ludzie sami odchodzą. Wózki widłowe oferowane przez WDX są drogie. Jungheinrich oferuje wózki spalinowe od 13 000 euro - WDX od 17000 euro proponuje nieznane wózki Doosan składane w Chinach. Firma nie dotrzymuje terminów dostaw. Produkcja regałów magazynowych to fikcja - zła jakość wykonania, opóźnienia w produkcji i dostawach. Firma nie ma własnych montażystów do regałów. Serwis wózków widłowych to fikcja na Śląsku mają 2 ludzi a taki Jungheinrich ma 29 serwisantów. CHCIELIBYŚCIE PRACOWAĆ W TAKIEJ FIRMIE? JA NIE POLECAM.
Aneta 2017-09-22 10:22
@BP co masz dokładnie na myśli mówiąc o dużych opóźnieniach, jeśli chodzi o wypłatę przez firmę wynagrodzenia? Często taka sytuacja ma miejsce? Czy jest to problem, który właśnie dotyczy tylko oddziału w Poznaniu?
Zostaw swoją opinię o "WDX" S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "WDX" S.A.