brak logo

Dekorglass

Jarocin

Opinie o Dekorglass

Jjps 2016-02-24 12:28
Panie prezesie,
apeluje do Pana albo osoby odpowiedzialnej za tzw."szkolenia", które są jedną wielką pomyłką lub wyciągnięciem Pańskich pieniędzy. Proszę z oddali przyjrzeć się lub " uczestniczyć" w jednym ze spotkań.
4
Zosia 2016-02-24 19:12
Dokładnie. Już były wyjazdy do Cierszewa na których wmawiano głupoty, wyciągano wiadomości od pracowników. Kto był ten wie co się tam działo.
4
pomoooocyyyy 2016-03-20 21:41
A na pakowaniu ludzie znowu nie mają pracy siedzą w domu i mają po 10 dni nowego urlopu to skandal, kto tam siedzi na planowaniu i nic nie myśli.Panie Suś weż się za tę sprawe bo za miesiąc nie bedą ci ludzie mieli urlopów to co dzieje się w tym roku to pomsta do nieba
1
pomoooocyyyy 2016-03-21 07:30
no niestety nie- po prostu jest odbierany tym pracownikom ,można śmiało powiedzieć że to jest kradzież tych urlopów,w tej chwili siedzą w domach i wszyscy czekają jak na zbawienie ( na telefon )kiedy to jaśnie panie ich powiadomią że jakaś tam praca się znalazła,moim zdaniem też to powinno być naliczane PŁATNE POSTOJOWE chyba że osoba kompetętna się za to weżmie i pomoże
1
Jurek 2016-03-22 18:55
Jej co za dział. Ciagle tylko o nim i ich problemach.Strach sie bać. Przedszkole na kółkach.
ja 2016-04-02 21:40
Mam pytanie odnośnie płac w DG a mianowicie kiedy będą podwyżki? Wstydem jest w taki sposób traktować pracowników. Firma świadcząca usługi zdobienia dla najbardziej rozpoznawalnych, najdroższych i najbardziej wymagających klientów a płaci ludziom ledwo na przeżycie.
3
Ela 2016-04-02 21:48
Z doświadczenia powiem że brakuje Państwu związków zawodowych. Przemyślcie to a może wtedy dyrektor "pomyśli" iż pracownicy oczekują godziwej wypłaty aby normalnie funkcjonować z rodzinami.
1
Jjps 2016-04-02 22:12
Nie macie na co liczyć dopóki niezmądrzejecie i o swoje nie będziecie walczyć. Przykre ale prawdziwe. Swoją drogą ile trzeba by było płacić gdyby firma znajdowała się w większym mieście.
1
baba 2016-04-04 19:22
na pakowaniu średnia pensja 1300 do 1500 , to tak dużo ? to uważasz że to są duże wymagania ? to wstyd że nie starcza na przeżycie zresztą pani kierownik cały czas twierdzi że my i tak dużo zarabiamy {ciekawe czy by chciała żyć za takie pieniądze}.chyba że jest lepszy miesiąc i praca to wtedy jest żdziebko lepiej
1
Irena@wp 2016-04-06 08:22
ale macie premie kwartalne socjal to sie liczy
4
łowca 2016-04-06 13:36
poszukuje kierownika produkcji szkła lub dekoracji ozdobnych na szkle.Zapytania proszę kierować do firmy PSP International
7
klępa 2016-06-08 19:14
Witam,tak jak dzisiaj zachowała się pani kierownik pakowania z Komornik na Grunwaldzkiej to przechodzi ludzkie pojęcie ,kompletny brak kultury taktu i wychowania.Dużo musi się jeszcze nauczyć,pokazówka była godna pożałowania ale co tam gadać to można tylko podziękować najkochańszej ,najpiękniejszej brygadziśce i kierowniczce za te lekcję pokazową p.Agnieszki
1
mama 2016-06-09 17:00
Wyrażnie pani Agnieszka nie chodzi na szkolenia na temat godnego zachowania kierownika wobec pracownika- fe nie ładnie!
1
ja 2016-06-10 20:48
Słyszałem kiedyś od Pana pełniącego funkcje kierownika że polityka jest taka aby pracownika "( usunięte przez administratora ) aby za dużo niechciał. Najlepsza metoda to metoda zastraszenia lub skłucenia załogi.
Co do szkoleń kadry adm. to tylko nagrać i Panu prezesowi pokazać co za dyrdymały i w jaki sposób wpaja się jak traktować człowieka.
1
@ 2016-06-12 09:00
niektórzy się nie nadają na stanowiska kierowników są tylko po znajomości,ostatnio znów miał łzy w oczach jak ktoś go nie posłuchał,do zastraszania się nie nadaje ,ale do skłócania pracowników i stanie godzinami przy niektórych i słuchanie plot to i owszem,nawet szkoda dla tekiego pieniędzy na szkolenia
1
UWAGA 2016-06-19 13:08
podobno znowu na pakowaniu wszyscy umyli ręce a padło na szarych ludzi zupełnie niewinnych,chodzi o 20 palet które kontrola jakości odebrała jako dobre do wysyłki -a co się okazało ani brygadzistka ani kontrol jakości nie przekazała pracownikowi który zbierał zeslifowane butelki jak mają być ułożone kratownice na palecie - dodam że zbierająca osoba to osoba głuchoniema której nie jedno trzeba przekazać , dodam że osoby z innego stanowiska nie zbierający tych butelek mają to przestawić po godzinach pracy ,jeszcze jedno jest to dział osób niepełnosprawnych na ulicy Grunwaldzkiej
1
brawo 2016-06-19 13:13
To kontrola se rączki umyła i kozła ofiarnego znalazła brawo pani kierownik
1
CIUPAGI 2016-06-19 15:01
TO KONTROLA NIECH SE PRZESTAWIA , KAWY SE SPIJAJĄ NA HALI TO I CZAS BEDĄ SE MIELI
ja 2016-06-19 17:11
dajcie po cichu te palety na jedną zmiane,ten kierownik pozwala po kryjomu przed panem P.K. przebierać tak zeby nikt nie widział i nie były przed kamerami
1
,,, 2016-06-19 19:50
po 3 dniach gdy 20 palet poszło na magazyny odebrane przez kontrole okazało się że nie na tej stronie co powinny być odwrócone kratownice i mają cofnąć te palety na pakowanie i mają zrobić te osoby co nic temu nie są winne a co najgorsze po godzinach pracy -rozumiesz? JA NA ICH MIEJSCU POSZEDŁ BYM Z TĄ SPRAWĄ DO ODPOWIEDNIEJ OSOBY. JAK SPRAWDZAŁA KONTROL TE PALETY ŻE ZIELONE KÓŁKA PRZYKLEJAŁA
1
,,, 2016-06-19 20:06
CIEŻKIE TO SWOJĄ DROGĄ ALE ROZUMIESZ PO GODZINACH SWOJEJ PRACY TZN. W CZYNIE SPOŁECZNYM - NIE ZAPŁACĄ IM ,A NA DODATEK OBWINIAJĄ ZA TE PALETY OSOBY CO NIE SĄ NIC WINNE
1
OOOO 2016-06-19 20:12
TO DLACZEGO NIKT NIE PRZEKAZAŁ TAK WAŻNEJ INFORMACJI TEMU GŁUCHONIEMEMU TEMU CO ZBIERAŁ JA WINIE ZA TO BRYGADZISTKĘ NO I TĄ CO ODBIERAŁA TE NIESZCZĘSNE PALETY
1
ja 2016-06-19 20:21
a dlaczego po godzinach? na komornikach przeberają w czasie zmiany i nie muszą zostawać po godzinach,no chyba ze dyrektor sie dowie to nie,ale kierownik zawsze tak robi ze załatwia ludzi zeby przebierać palety lizusów i niemotów
5
Figo 2016-06-19 20:56
Gienia jak zawsze aktywna na forum, brawo brawo
2
:) 2016-06-19 21:29
haha przyjaźnie w dekorglasie to dobre było
1
Kudłaty 2016-06-29 14:25
Minęło 20 lat firmy i nic nie słychać o jakiejś balandze. Czyżby szef nic nie organizował dla pracowników?
4
pracownik 2016-06-29 15:54
20 lat firmy tak piękny jubileusz a szefostwo ani słowem ani gestem -smutno a w nie których firmach tak potrafią się cieszyć z takiego święta ,to wszystkiego najlepszego
10
nigdyNaSitodruk 2016-07-14 23:17
wyrazy współczucia dla działu sitodruku którzy wypalają czyste butelki dla innych działów i na dodatek są poganiani żeby wypalili jak najwięcej za DNIÓWKĘ !!!!!! PORAŻKA !!!!!!!!1
9
ja 2016-07-15 23:01
Na sitodruku są najgorsze lenie ,więc jak troche popracują to nic im sie nie stanie,a może szkielety wyrobią sobie jakieś mięśnie ,tylko by chcieli siedzieć i robić akordy ,BRAWO
2
ja 2016-07-17 21:17
się odezwał napakowany "pracuś"
2
Kudłaty 2016-07-19 09:12
W Dekorglasie jest bardzo dużo fikcyjnych stanowisk. Ilu jest tu niepotrzebnych ludzi którzy biorą pieniądze za nic. Szef to niech żyje 150 lat bo jak go zabraknie to firma się rozpadnie
12
aaa 2016-07-20 23:37
to prawda płacą niektórym za nic,wytarczy tam dobrze żyć z kierownikiem lub brygadzistą i karta zrobiona idealnie do wysokiej wypłaty,szef to nie wie co się tam dzieje,bo by połowe kierowniczków sam wywalił
7
Ja 2016-08-04 11:21
A co tam na pakowaniu słychać? ???
1
ups 2016-08-31 23:13
Padło pytanie o terminowe wypłaty , tak wypłaty są w terminie bez problemów .Co do wysokości zgadza się dobre stosunki z brygadzistą i miejsce pracy lepsze dniówka wyższa i karta cacy . A jak jeszcze jest się kobietą i romans z brygadzistą ooo!!! To już super tak jak na S1 hahaha
9
herb 2016-09-17 13:28
Przepraszam jak to ustaliłeś?
Sprawę trzeba skierować na policję.
2
Długo letni pracownik produkcji. 2016-10-01 21:10
Dwa lata pracy mamy "opór" dla bardzo bogatych klientów że świata i stąd moje pytanie. Kiedy, ile lat temu mieliście podwyżki za swoją ciężką pracę? Taplamy się w chemii, wdychamy z farb metale ciężkie, oznaczenie na niektórych farbach, chobołkach "strach się bać". Wypalamy szkło na których jest farba- nadruki i wdychamy. Sposób w jaki jesteśmy traktowani nie pozostawia złudzeń, coraz gorzej. Przypomnę tylko sprawę z przed lat jak kierownictwo postąpiło z prezesem, niedawno Pani która tak wysoko nosiła głowę w biurowcu zleca nadruki "konkurencji" to byli zaufani ludzie Pana prezesa. To za kadrę powinien się wziąć zarząd bo wszelkie afery idą od samej góry.
Coraz częściej słyszę od ludzi z DG o stanie ich coraz gorszego zdrowia: przepuklina kręgosłupa, anemia problemy płuc ilu ludzi w ostatnich 10 latach boryka się z nowotworami itp.
Najgorsze w tym wszystkim jest to że cały czas słychać jaka to bieda w zakładzie jeśli chodzi o podwyżkę wynagrodzeń a za chwilę słychać o nowo nabytych za ogromne pieniądze ranczach, nowych samochodach - Bóg wie o czym jeszcze. Dlaczego tylko część ludzi zarabia godziwie tzn. kadra, premie jakie zostały rozdane w ostatnim czasie - słyszeliśmy o 10 tyś przyprawia o zawrót głowy a my po 150 zł kwartalnik z wielkim bólem - śmiech, żałosne lecz prawdziwe. Zostaliśmy sprowadzenia do parteru, co się stało zarzadowi że tak jesteśmy traktowani. Kiedyś praca w DG była zaszczytem teraz z musu. Tylko układy z przełożonym się liczą kto ma lepszy układ. Większość osób uczciwie, ciężko pracuje w zmianach ale robol to robol po co mają lepiej zarabiać po co mają edukować swoje dzieci po co mają spędzać urlopy nad morzem, w górach nie wspomnę o zagranicy.
Mam nadzieję że te kilka słów dotrze do zarządu i skłonią do refleksji.
21
lament 2016-10-13 22:08
Zawsze można się zwolnić , iśc do LG lub kurników.. pozdrawiam.... :)
5
zmiana S1 2016-10-13 22:11
Witam , a co tam u Ani i Tomka.. :)
12
ad1 2016-10-16 06:48
Ile trzeba czekać na umowę o pracę? Rok, dwa, czy jeszcze dłużej? Moja znajoma pracuje już ponad dobry rok i jeszcze nie dostała tej umowy. Trochę to przykre, bo wiadomo, że umowy zlecenia nie zapewniają nic tak naprawdę pracownikom.
1
Do LAMENT 2016-10-17 17:48
Wszędzie lamusie jest lepiej niż w Dekorglassie ,nawet w LG.Wiele osób,którzy wcześciej tu pracowali,a teraz pracują w LG czy gdzieś indziej chwalą sobie,a tobie jak dobrze tzn,że jesteś lizusem i konfidentem i tyle na temat,bo takich tam uwielbiają,ogólnie to zakład ten ma złą opinie z takimi ludżmi
3
lament 2016-10-18 22:21
Złą opinie to ma przez takie osoby jak Ty ,pisząc takie głupoty, na 98% pracujesz w DG trzepiesz akord i narzekasz !! Pochwal się ludziom z LG lub innym zakładom ile masz przerwy sniadaniowej ile dniówki, że jest palarnia itd.......
2
Aaaa 2016-11-16 22:01
Fakt jest taki że nie szef Ale kierownictwo jest do bani....jak jeden dostał się na stołek to już ma w du...ie tych co z nimi pracował...mało tego podnosi normy i śmieje się w twarz
... Taka osoba nie powinna być kierownikiem czy też dyrektorem bo jest po prostu śmieciem ... Bez wartosciowym człowiekiem .....
11
Aaaa 2016-11-16 22:06
Bezwartościowym ** poprawie bo zaraz będzie ze na produkcji to pisać nie potrafią ....
7
ja 2016-12-27 12:54
Każdy pracuję tą częścią ciała którą najlepiej potrafi :-)
3
pikuś 2017-01-21 09:39
Podobno duża liczba pracowników się zwolniała? może wiecie czym to jest spowodowane? ;)
7
Ola 2017-02-04 19:00
Wyzyskiem ludzi, zwolniło się ponad 10 osób z jednej zmiany z Komornik z S3.Wstyd że taka firma z renomą światową płaci głodowe pensje jak można tak traktować ludzi.
7
Xxx 2017-02-19 13:08
Oooo to ja jeszcze nie wiem, hehe
ja 2017-02-26 22:42
Joanna L ? Z Komornik ?
*** 2017-03-14 18:08
napewno niee
1
*** 2017-03-14 18:08
napewno niee
Zostaw swoją opinię o Dekorglass - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekorglass