Warsztaty Kuchnii Orientu: Tajlandia 5h

     Kuchnia tajska to jedna z gałęzi kuchni orientu, która swoją sławę zdobyła dzięki połączeniu wyrazistych smaków pikantnego chilli z kwaskowatością kafiru oraz słodyczą mleczka kokosowego. Przez wieki kształtowała się pod wyraźnym wpływem kuchni chińskiej z północy i kuchni indyjskiej z zachodu, dzięki czemu jej smaki przenikały się nabierając swoistej szlachetności. A jeśli do tego wszystkiego dodamy jeszcze ekologiczne produkty: świeżo wyłowione ryby, pachnące słońcem owoce czy też cierpki smak galangalu, to efekty tajskiej kuchni mogą oczarować każdego.

Dlatego też, jeśli
lubisz poznawać nowe smaki, nie boisz się łączyć tylko pozornie niepasujących do siebie składników, albo po prostu jesteś ciekawy, jak gotuje się na drugim końcu świata przyjdź na nasze warsztaty. Szkolenie z kuchni tajskiej skierowane jest zarówno do osób lubiących gotować, jak i do wszystkich tych, którzy chcą nauczyć się nowych rzeczy, poznać tradycyjne smaki orientu, bądź po prostu miło spędzić czas w gronie ludzi pełnych pasji i zaangażowania. Dzięki cennym radom naszych trenerów, przygotowane dania z łatwością będzie można odtworzyć w domowym zaciszu. A na koniec zabawy wspólna uczta w myśl tajskiej zasady, że samotne jedzenie przynosi pecha!

Program kursu

1. Wyprawa w głąb azjatyckiego kontynentu: krótki zarys kulinarnej historii Tajlandii
2. Tajskie smaki w pigułce: regionalne produkty, dobór przypraw, tradycyjne receptury i metody przyrządzania dań
3. Wspólne przygotowywanie kolacji:
  • Przystawka: ostre paszteciki z nadzieniem z wieprzowiny i bazylii azjatyckiej oraz yam som o – barwna sałatka z pomelo i papryczek chilli
  • Danie I: tom yam czyli kwaśna zupa z krewetek i grzybów z dodatkiem świeżej kolendry i trawy cytrynowej
  • Danie II: pad thai - makaron ryżowy smażony z tofu i kurczakiem, doprawiony kiełkami fasoli mung i orzeszkami nerkowca
  • Deser: chrupiące naleśniki z białym kremem i wiórkami kokosowymi z kurkumą
4. Wspólna kolacja przy tajsko zastawionym stole

Zapisy

Zapisy już wkrótce!
  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Warsztaty Kuchnii Orientu: Tajlandia 5h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-15 do 2016-12-15
Cena: 299
Cena: 549

Warsztaty Kuchnii Orientu: Tajlandia 5h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-17 do 2016-12-17
Cena: 299
Cena: 549

Warsztaty Kuchnii Orientu: Tajlandia 5h - tryb wieczorowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-14 do 2016-12-14
Cena: 299
Cena: 549

Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Małgorzata Zając

Tel.: 791 498 761

malgorzata.zajac@gowork.pl

 
Zapisz się