Warsztaty Kuchnii Orientu: Chiny 5h

     Warsztaty z kuchni chińskiej kierowane są do wszystkich osób chcących poznać bliżej tradycyjne smaki orientu. Tak jak w całym życiu Chińczyków, tak i w kuchni dominuje filozofia zasady Yin i Yang – szukania więzi z naturą oraz zachowania harmonii między przeciwieństwami smaków, zapachów, a nawet temperatury składników dania. W ten sposób, na naszym talerzu mogą znaleźć się tylko pozornie niepasujące do siebie elementy, które połączone w całość tworzą niepowtarzalne nigdzie indziej niespotykane danie.

Chcąc bliżej poznać ten cudowny zakątek Azji, zapraszamy wszystkich Państwa na warsztaty kuchni chińskiej. Pod okiem wykwalifikowanych kucharzy będziemy przygotowywać tradycyjne chińskie pierożki wonton, pikantne zupy i orzeźwiające desery. Jak na prawdziwe chińskie spotkanie przystało, nie zabraknie także lekcji jedzenia pałeczkami. Wspólna kolacja będzie wyśmienitą okazją do poznania historii tego kraju, wymiany doświadczeń oraz zaczerpnięcia praktycznych informacji, jak gotować by było smacznie i zdrowo. Nasi trenerzy chętnie odpowiedzą na wszystkie Państwa pytania, tak by żadne z przygotowywanych dań nie miało tajemnic. Dzięki temu, będziecie mogli bez problemu odtworzyć nasze menu w zaciszu własnego domu, przy okazji oczarowując swoim talentem kulinarnym rodzinę i znajomych.


Program kursu

1. Chińskie smaki w pigułce: krótki historyczny zarys tradycyjnej kuchni chińskiej, różnice między kuchnią regionów
2. Orientalny smak: dobór regionalnych produktów, komponowanie przypraw, aranżacja potraw
3. Wspólne przygotowywanie dań:
  • Przystawka: smażone pierożki wonton z nadzieniem z owoców morza podawane z sosami łagodnym, ostrym i wasabi
  • Danie I: zupa sezamowa z kurczakiem i kapustą
  • Danie II: wołowina w sosie ostrygowym podawana z makaronem chow mein z grzybami mun
  • Deser: banany w cieście kokosowym z lodami waniliowymi i gorącym sosem czekoladowym
4. Wspólna kolacja przy suto zastawionym stole

Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Małgorzata Zając

Tel.: 791 498 761

malgorzata.zajac@gowork.pl

 

Zapisy

Zapisy już wkrótce!
  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Warsztaty Kuchnii Orientu: Chiny 5h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-07 do 2016-12-07
Cena: 299
Cena: 549

Warsztaty Kuchnii Orientu: Chiny 5h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-17 do 2016-12-17
Cena: 299
Cena: 549

Warsztaty Kuchnii Orientu: Chiny 5h - tryb wieczorowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-15 do 2016-12-15
Cena: 299
Cena: 549
Zapisz się