Warsztaty Dania Mączne: kluski, pyzy, pierogi 5h

        Czym byłaby tradycyjna kuchnia polska bez wigilijnych pierogów z kapustą i grzybami, albo leniwych ze słodkim cynamonem? Dań, które swym smakiem i zapachem przywodzą na myśl słodkie chwile dzieciństwa. Nawiązując do tych cudownych wspomnień, chcemy zaprosić Państwa na warsztaty przygotowywania dań mącznych. Będzie to niecodzienna okazją do spróbowania tradycyjnych smaków rodem z babcinej kuchni. Nie zabraknie także nowatorskich połączeń, inspirowanych najnowocześniejszymi trendami światowymi. Wspólnymi siłami będziemy uczyć się, jak dobrać mąkę idealną, gnieść różne warianty ciast, tworzyć farsze i omasty, a także łączyć wszystkie elementy, tak by powstały zachwycające pierogi, pyzy i kopytka. Na te kilka godzin, stolnice i wałki pójdą w ruch zamieniając nasze pracownie w prawdziwą pierogarnię. Nie zabraknie także czasu na wspólną degustację przyrządzonych dań oraz pamiątkowe wręczenie certyfikatów upamiętniających radosne chwile spędzone w naszym towarzystwie

                         

Program kursu

1. Z babcinej kuchni czyli jak stworzyć ciasto idealne z wykorzystaniem różnych mąk: pszennej, żytniej, orkiszowej, gryczanej, jaglanej, kukurydzianej, ryżowej itp.
2. Produkty wysokiej jakości, dobór odpowiednich narzędzi i receptur, techniki lepienia i ozdabiania wyrobów
3. Wspólne przygotowywanie dań:

  • Pierogarnia: stworzenie 2 wariantów ciast na bazie różnych mąk: ciasto klasyczne, wareniki oraz z dodatkami np. ziół oraz stworzenie 2 rodzajów farszu, m.in.: z kozim serem i ricotta, kaszą gryczaną i twarogiem, suszonymi śliwkami, kurczakiem i suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem, świeżymi warzywami lub owocami, z mięta i pistacjami, prawdziwkami i tymiankiem
  • Pyzarnia: stworzenie wybranych rodzajów ciast, np. klasyczne, z nadzieniami mięsnymi, serowymi, owocami, ziołami, z młodym jęczmieniem
  • Kluseczkarnia: stworzenie wybranych rodzajów ciast, np. kładzione, leniwe z marchewką i cynamonem, ziemniaczane z szałwią, itp.

4. Sztuka apetycznego podania: czyli jak dobrać dodatki tak by na talerzu było smacznie i kolorowo

5. Wspólna degustacja przyrządzonych dań

Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Małgorzata Zając

Tel.: 791 498 761

malgorzata.zajac@gowork.pl

 

Zapisy


  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Warsztaty Dania Mączne - kluski, pyzy, pierogi 5 h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-07 do 2016-12-07
Cena: 299
Cena: 549

Warsztaty Dania Mączne - kluski, pyzy, pierogi 5 h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-10 do 2016-12-10
Cena: 299
Cena: 549
Zapisz się