Szkolenie Smacznie, zdrowo - NARODOWO 8h

Kurs jest skierowany do osób, które chcą poznać tajniki przyrządzania tradycyjnych potraw charakterystycznych dla naszego kraju. Kurs pozwoli Ci zapoznać się z technikami przygotowywania mięs. ryb i deserów.

To cykl trzech spotkać podczas, których zagłębisz się w tajniki kuchni Polskiej. Od tradycji po nowoczesność. Polska kuchnia nie musi być nudna !!

Możesz wykupić pakiet trzech kursów lub wybrać się na najbardziej interesujący cię element kursu.

Szkolenie trwa 6 h zegarowych.

Podczas każdego przygotujesz min. 4 dań + dodatek

Baza programowa jest zawsze ta sama - każde spotkanie to nowe, unikatowe menu!


Program kursu

1.0. : Tradycyjna Kuchnia Polska

Na kursie poznasz:

Tradycyjne techniki kulinarne m.in wędzenie, bejcowanie

Sposoby przygotowania mięsa, ryb oraz deserów

Sposoby na atrakcyjne podanie przygotowanych potraw


Podczas każdego spotkania przygotujesz min. 4 potraw + dodatek, czyli :

  • Zupę

  • Danie Mięsne

  • Danie Rybne
  • Dodatek: sos, sałatka

  • Deser


Przykładowe menu:

  • Staropolski żurek
  • Pieczona Gęś z jabłkiem
  • Pstrąg wędzony
  • Dodatek: sos, sałatka
  • Sernik

———————————————————————————————————————————

Nowe formy wykorzystywania tradycyjnych produktów. Na kursie nie zabraknie nowinek i trików, które urozmaicą Twoje codzienne gotowanie. Szkolenie to pokazuje jak gotować, piec, przygotować dania w kuchni polskiej w nowej odsłonie, jak wyciągnąć to co najlepsze w produktach.

2.0 Nowoczesna Kuchnia Polska

Na kursie poznasz:

Triki i nowinki techniczne dot. technik kulinarnych

Nowoczesne sposoby przygotowania mięsa, ryb oraz deserów

Sposoby na atrakcyjne podanie przygotowanych potraw

Przygotujesz:

  • Zupę

  • Danie Mięsne

  • Danie Rybne
  • Dodatek: sos, sałatka

  • Deser

Przykładowe menu:
  • Krem z marchwi i pieczonej papryki
  • Polędwiczka wieprzowa z grilowaną gruszką i oscypkiem
  • Sandacz z risotto z borowikami
  • Dodatek: sos, sałatka
  • Lody o smaku chałwy z owocami
———————————————————————————————————————————

Kuchnia Polska to nie tylko zraz, bigos czy ziemniaczki. Chcesz poznać zapomnianą kuchnię polską zapraszamy na kurs. Zapoznasz się min z produktami tradycyjnie polskimi ale zapomnianymi przez wieki. Poznasz nowoczesne formy podania dań, miks oldschoolu z new modern a to wszystko w trakcie sześciu godzin zegarowych łączących naukę, zabawę i przepyszną degustację.


1.1. Kuchnia Polska - prestige

Na kursie poznasz:

Produkty zapomniane przez wieki m.in. skarby natury polskiej takie jak bez. dzika róża, głóg i wiele innych a także ich zastosowanie we współczesnej kuchni

Sposoby wykorzystania tradycyjnych produktów w nowoczesny sposób

Mięsa wykorzystywane w przedwojennej kuchni Polskiej mi.n cielęcina, drób czy baranina.

Przygotujesz:

  • Zupę

  • Danie Mięsne

  • Danie Rybne
  • Dodatek: sos, sałatka

  • Deser

Przykładowe menu:

  • Bulion warzywny z boczkiem
  • Marynowana cielęcina z ziemniakami au gratin
  • Dorada z pianą z groszku
  • Dodatek: sos, sałatka
  • Owoce leśne z galaretką z zsiadłego mleka z dżemem z głogu

Szkolenia uzupełniające

Qchnia Gluten Free
Kurs sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu 16h
Kursy tematyczne 21h: Kuchnia Fusion, Kuchnia Japońska, Kuchnia Amerykańska, Kuchnia czterech kultur

Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Małgorzata Zając

Tel.: 791 498 761

malgorzata.zajac@gowork.pl

 

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 15.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

    10-006 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

    15-428 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Kaszubska 52, lokal 210

    70-226 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

Zapisy

  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Smacznie, zdrowo - NARODOWO - Nowoczesna Kuchnia Polska - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-14 do 2016-12-14
Cena: 480
Cena: 720

Szkolenie Smacznie, zdrowo - NARODOWO - Nowoczesna Kuchnia Polska 8h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-14 do 2016-12-14
Cena: 480
Cena: 720
Zostały 2 ostatnie miejsca!
Zapisz się