Kursy tematyczne 21h: Kuchnia Fusion, Kuchnia Japońska, Kuchnia Amerykańska, Kuchnia czterech kultur

Zapraszamy do zapoznania się z unikatowym programem kursów kucharskich tematycznych. Kursy są realizowane w różnych miastach. Zajęcia są organizowane w miejscach wybranych pod kątem profesjonalnej kadry dydaktycznej. Intensywne zajęcia dają możliwość w przygotowania w ciągu dwóch dni od 8 do 10 dań na kursie i poznaniu specyfiki danej kuchni.

DODA
TKOWO:
Zapraszamy także do skorzystania z promocji studenckiej. Dokonaj rejestracji na kurs w terminie do 31.10.2016 r i uzyskaj 5% zniżki po okazaniu legitymacji studenckiej lub uczniowskiej. Zapytaj konsultanta o szczegóły promocji.


Ho! Ho! Ho! Idą święta

niech rodzina twe pyszności zapamięta 

barszcz, uszka i pierniki,

z piekarnika jeleń dziki

w akademii cuda twórz 

kup nasz voucher - już już już!


Do czego przygotuje mnie ten kurs?

Kursy tematyczne są skierowane dla osób chcących pogłębić swoje umiejętności i wiedzę. Kursy są ukierunkowane na zagadnienia związane z wybraną tematyką. Od omówienia produktów wykorzystywanych w danej kuchni, po praktyczne ich zastosowanie.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Kurs skierowany jest do osób planujących otworzyć działalność gastronomiczną oraz do osób już będących właścicielem lokali gastronomicznych. A  może chcesz po prostu poznać tajniki kuchni Amerykańskiej, Japońskiej, Czterech kultur lub Kurs daje niepowtarzalną możliwość poznania tajemnic specyfiki określonej kuchni. Cechą charakterystyczną szkolenia odróżniającą go od innych oferowanych na rynku jest jego indywidualny charakter, który umożliwia nabycie solidnych podstaw, które pozwolą na podjęcie pracy w branży gastronomicznej.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Celem kursu jest intensywna nauka konkretnych umiejętności i poznanie specyfiki konkretnej kultury.  

Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu szkolenia możesz pracować przede wszystkim na stanowiskach związanych z tematyką wybranego kursu jako kucharz, pom kucharza lub możesz otworzyć własną działalność uzbrojony w niezbędna wiedzę.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Niepowtarzalna formuła kursu tj. kurs będzie odbywał się w miejscach specjalizujących się w danej tematyce. Prowadzący są osobami o dużym doświadczeniu, popartym wieloletnią praktyką. Zajęcia dają szansę

Organizacja zajęć

Kursy trwają po 21 h dydaktycznych (45 min.) i realizowany jest w intensywnym trybie wyjazdowym.

  • 1 dzień: 10.00 przyjazd i powitanie uczestników, do 12.00 zakwaterowanie, omówienie zagadnień. Zajęcia od godziny 12 do 19 z godzinną przerwą w trakcie.
  • 2 dzień zajęcia od godziny 8/9 do maksymalnie 17, Podsumowanie, wykwaterowanie, pożegnanie i rozdanie Certyfikatów

Organizator kursu zastrzega sobie możliwość modyfikacji harmonogramu zajęć kursów tematycznych. Godziny mogą ulec zmianie, zgodnie z zasadami organizacji pracy na kuchni i w hotelu. 


Cena Kursu obejmuje:

materiały szkoleniowe, produkty spożywcze wykorzystywane na kursie, 1 nocleg oraz wyżywienie. 


Wymagania wstępne:

zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza medycyny pracy, bądź aktualna książeczka SANEPID
wykształcenie minimum: podstawowe

Program kursu

Warszawa – Kuchnia Fusion – 21 h szkoleniowych- 2 dni

Na początek:
  • Przedstawienie produktów używanych w kuchni molekularnej.
  • Przedstawienie technik:
  • technika vacum,
  • gotowanie w niskich temperaturach metodą sous vide,
  • technika wędzenia,
  • pianki,
  • gotowanie w azocie,
  • zagęszczanie,
  • żelowanie,
  • syfony,
  • slow food
  • sorbety i lody

Praktyka:
Przygotowywanie gotowych dań (przykładowego menu składającego się z 8-12 dań, na każdym szkoleniu inne menu) z wykorzystaniem poznanych wcześniej technik kuchni molekularnej.


Kraków –Kurs Kuchnii Japońskiej – 21 h – 2 dni


Na początek:
  • Historia i specyfika kuchni japońskiej
  • Omówienie składników wykorzystywanych w kuchni japońskiej
Praktyka:
  • Przygotowywanie surowców surowych
  • Przygotowywanie innych składników
  • Przygotowanie m.in.: deseru japońskiego, zupy miso, sushi (rodzaje do ustalenia), ryba smazona w cieście miso, tofu
  • Komponowanie zestawów
  • Estetyka W sztuce kuchni japońskiej


Warszawa – Kuchnia Amerykańska – 21 h – 2 dni


Na początek:
  • Historia i specyfika kuchni amerykańskiej
  • Omówienie składników wykorzystywanych w kuchni amerykańskiej
Praktyka:
  • Przygotowywanie surowców surowych
  • Przygotowywanie półproduktów
  • Przygotowanie m.in.: steków, żeberek, grill, burgery, deser: apple pie
  • Komponowanie zestawów
  • Estetyka W sztuce kuchni amerykańskiej

Łódź – Kuchnia 4 kultur – Rosyjska, Polska, Niemiecka i żydowska - 21 h - 2 dni


Na początek:
  • Historia i specyfika kuchni Rosyjskiej, Polskiej, Niemieckiej i żydowska
  • Omówienie składników wykorzystywanych w w.w. kuchniach
Praktyka:
  • Przygotowywanie surowców surowych
  • Przygotowywanie półproduktów
  • Przygotowywanie gotowych dań (przykładowego menu składającego się z 8-12 dań, na każdym szkoleniu inne menu)
  • Komponowanie zestawów

Galeria

Wykładowcy

Mirosław JabłońskiMirosław Jabłoński - Kurs Kuchnia Czterech Kultur: Mirosław Jabłoński od początku konsekwentnie piął się po szczeblach kariery. Po skończeniu technikum gastronomicznego rozpoczął swoją praktyczną przygodę ze sztuką kulinarną. Zaczął od pracy w warszawskiej Restauracji Belvedere, jednocześnie kształcąc się w Wyższej ...

Dowiedz się więcej

Grażyna UścińśkaGrażyna Uścińska - Kuchnia Fusion: Grażyna Uścińska – absolwentka Zasadniczej Szkoły Gastronomicznej w Warszawie. Posiada wieloletnie doświadczenie zawodowe związane z branżą gastronomiczną, które zdobywała w takich restauracjach jak: Restauracja „Smok”, Restauracja „Parnas”, „LOT Catering”. ...

Dowiedz się więcej

Wiktoria Włoch-YabaWiktoria Włoch-Yaba - Kurs Kuchni Japońskiej: Szefowa kuchni restauracji „Kaze Fusion”. Wieloletnie doświadczenie zdobywała w kraju kwitnącej wiśni. Pasję gotowania oraz umiejętności łączenia dwóch kulinarnych kultur przekłada na prowadzenie autorskiej i tradycyjnej kuchni – polskiej i ...

Dowiedz się więcej

Rafał ZawadzkiRafał Zawadzki - Kuchnia Amerykańska: Szef kuchni Hotelu Ibis, absolwent Technikum Gstronomicznego. Pasję do gotowania rozwija od prawie 20 lat. Pracował w renomowanych restauracjach i hotelach. Jako szef kuchni przewodzi zespół kucharzy, odkrywając jednocześnie swoje zamiłowanie do współpracy z innymi oraz do przekazywania ...

Dowiedz się więcej

Zobacz całą kadrę

Szkolenia uzupełniające


Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Małgorzata Zając

Tel.: 791 498 761

malgorzata.zajac@gowork.pl

 

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 15.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

    10-006 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

    15-428 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Kaszubska 52, lokal 210

    70-226 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

Zapisy

  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Kurs Kuchnia Amerykańska 21 h

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2017-01-08 do 2017-01-15
Cena: 1299
Cena: 1549

Kurs Kuchnia czterech kultur 21 h

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Łódź
od 2017-01-08 do 2017-01-15
Cena: 1499
Cena: 1749

Kurs Kuchnia Fusion 21 h

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2017-01-08 do 2017-01-15
Cena: 1399
Cena: 1649

Kurs Kuchnia Japońska 21 h

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Kraków
od 2016-12-20 do 2016-12-22
Cena: 1499
Cena: 1749
Zapisz się