Kurs sushi 16h


UWAGA!!! Skorzystaj z atrakcyjnej oferty dla dwóch osób. Zgłoś dwie osoby na kurs sushi i otrzymaj
100 zł zniżki.
Interesujesz się kulturą Japonii? Gotowanie to Twoja pasja? Chcesz rozwijać swoje kulinarne umiejętności, zdobywać nowe doświadczenia? A może po prostu zaimponować gościom pod czas przyjęcia jako prawdziwy sushi master? W takim razie, kurs sushi jest właśnie dla ciebie!



D
o czego przygotowuje mnie ten kurs ?

Sushi należy do najpopularniejszych potraw na świecie. Proces jego przyrządzenia nie jest łatwy i wymaga specjalnego przygotowania oraz odpowiednich produktów. Celem przeprowadzanego przez nas kursu jest uzyskanie przez uczestnika nie tylko wiedzy teoretycznej ale również praktycznych umiejętności w przygotowaniu różnych rodzajów sushi. Kursanci po ukończeniu będą potrafili między innymi ocenić jakoś dobieranych przez siebie składników, przygotować produkty, komponować różne zestawy oraz samodzielnie wykonywać potrawę i doskonale ją zaprezentować.

Do kogo adresowany jest ten kurs ?

Nie musisz być absolwentem szkoły gastronomicznej. Na kurs zapraszamy wszystkich. Zarówno osoby, które chcą poszerzyć już wcześniej zdobyte umiejętności w przygotowywaniu tego niezwykłego dania oraz miłośników tej potrawy, a także nowicjuszy, którzy pragną poznać nowe orientalne kultury i zagłębić się w świat sushi poprze podniebienie. Wystarczą chęci, motywacja oraz duże zaangażowanie, które z pewnością będzie niezastąpione w czasie nauki, wykorzystywania wiedzy w praktyce i dalszego rozwoju w tym kierunku.

W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?

Kurs w naszej firmie pomoże Ci awansować w obecnej pracy, bądź znaleźć nową, świetnie płatną, kreatywną i rozwijającą pracę w wielu lokalach gastronomicznych. Po ukończeniu kursu bez problemu będziesz mógł starać się o pracę w firmach cateringowych. Restaurację sushi cieszą się coraz większą popularnością nie tylko na zachodzie ale i w Polsce. Wzrasta zatem zapotrzebowanie na sushi masterów. Lokale gastronomiczne, hotele i restauracje nie tylko w Polsce ale i w całej Unii Europejskiej poszukują osób, znających się na gotowaniu, najlepiej zaświadczonym dyplomem ukończenia kursu kucharskiego. Ważne jest aby wiedza była oparta o umiejętności praktyczne, które nasz kurs zapewnia.

Oferty pracy dla sushi masterów można znaleźć w wyszukiwarce ofert pracy GoWork.pl. Kliknij na link obok i znajdź pracę marzeń!! Tutaj ofert pracy

Jakie umiejętności zdobędę po odbyciu tego kursu?
  • poznanie tajników i specyfikacji kuchni japońskiej
  • zdobędziesz odpowiednią wiedze z zakresu historii oraz przygotowywania sushi
  • dowiesz się jak rozpoznać, zamawiać i przechowywać produkty najwyższej jakości służące do przygotowania sushi
  • nauczysz się przygotowywania półproduktów
  • wykształcisz umiejętności tworzenia niepowtarzalnej smakowej i wizualnej kompozycji
  • poznasz zasady właściwego wykorzystania receptur
  • zdobędziesz praktyczne wskazówki od mistrzów sushi
  • przygotujesz swój własny zestaw sushi


Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Placówka Kształcenia Ustawicznego GoWork.pl zachęca do wzięcia udziału w kursie sushi ze względu na największą liczbę godzin szkoleniowych na rynku przy zachowaniu najniższej ceny.

Posiadamy w pełni wyposażone i odpowiednio przygotowane sale szkoleniowe.

Współpracujemy z wieloma najlepszymi hotelami, restauracjami i szkołami w całej Polsce.

Wszystkim uczestnikom zapewniamy staranie dobrane materiały edukacyjne, usystematyzowanie i pogłębiania swojej wiedzy, a także wykorzystanie zdobytych umiejętności w praktyce, która jest najlepszym sposobem nauki.

Kurs prowadzony jest przez doświadczonych i dyplomowanych sushi masterów, którzy chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem, oraz udzielają praktycznych porad.

Dostosowujemy harmonogram zajęć do uczestników - dogodne dni oraz terminy zajęć.

Stawiamy na organizacje małych kameralnych grup, dzięki czemu każdy uczestnik może liczyć na indywidualne podejście lektora podczas 80 % zajęć praktycznych.

Nasz kurs zakończony jest egzaminem, po którego zdaniu kursant otrzymuje dyplom i certyfikat świadczący o ukończeniu szkolenia.

O wysokiej jakości naszych szkoleń świadczy certyfikat ISO 9001:2015


Gdzie można wziąć udział w kursie? 

Kurs Sushi organizowany jest w największych miastach w Polsce: Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Lublinie, Olsztynie, Opolu, Poznaniu, Siedlcach, Szczecinie, Warszawie, Wrocławiu, Łodzi, Zielonej Górze, Rzeszowie. Liczy się kolejność zgłoszeń - ilość miejsc ograniczona




Program kursu

I. Część teoretyczna:

1. Wprowadzenie w specyfikację kuchni i kultury japońskiej:
  • historię sushi - jak doszło do powstania tej potrawy
  • jak wygląda sushi w Polskich realiach;
  • noże, przyrządy oraz inne pomoce potrzebne w przygotowywaniu sushi
  • właściwa organizacja oraz odpowiednie przygotowanie się do pracy
2. Sushi - omówienie:
  • produkty niezbędne do przygotowania sushi jak wybrać najlepsze, ich wygląd, ocena gdzie można je kupić oraz jak je przygotować;
  • omówienie produktów i ich zamienników;
  • zamawianie oraz odpowiednie przechowywanie produktów niezbędnych do wykonania sushi
  • stosowanie odpowiednich dodatków do sushi
  • dobór odpowiednich surowców (ryby, warzywa, ryż, owoce morza)
  • rodzaje sushi
II. Cześć praktyczna:

1. Metody przygotowywania surowców:
  • oczyszczanie, krojenie i przygotowywanie surowców (ryb, owoców morza,warzyw)
  • zasady odpowiedniego przygotowywania ryżu oraz zaprawy;
  • krojenie i filetowanie ryby, 
  • przygotowywanie pasty wasabi,
  • gotowanie krewetek;
2. Nauka zawijania - rolowania sushi krok po kroku:
  • przygotowywanie różnych typów sushi, np: hosomaki, futumaki, nigiri, california maki
  • tworzenie, dobieranie i ustalanie odpowiedniej kompozycji sosów
  • krojenie i układanie;
3. Kompozycja i prezentacja własnoręcznie stworzonych zestawów sushi

4. Wspólna degustacja przygotowanych sushi uczestników

Certyfikaty

Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje zaświadczenie wydane na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2014 r. poz. 622)

O wysokiej jakości naszych szkoleń świadczy certyfikat ISO 9001:2015

Materiały szkoleniowe

Oferujemy Państwu możliwość wyboru materiałów szkoleniowych w wersji standardowej lub w wersji rozszerzonej z materiałami na tablecie.

Materiały tradycyjne - cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Materiały elektroniczne: Tablet - opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 9- calowy tablet Goclever Terra 90. W komplecie otrzymują Państwo firmowe etui wraz z klawiaturą, które spełnią oczekiwania wymagających użytkowników. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.1. Posiada między innymi: dwurdzeniowy procesor DualCore 1GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO/e-BOOK. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.



Referencje

quote
Solidnie poprowadzony kurs. Zajęcia praktyczne prowadzone były ciekawie. Prowadzący to kompetentna osoba, przekazał wiedzę w inetersujący sposób. Mogę polecić ten kurs..
quote
Wojtek Rybak
Uczestnik Kursu Sushi
quote
Uczestnicząc w kursie sushi nauczyłam się wielu praktycznych umiejętności, które z pewnością wykorzystam wielokrotnie w praktyce. Zajęcia prowadzonebyły w przemyslany sposób, a prowadzący przekazywał rzetelne informacje. Polecam wszystkim miłośnikom sushi!
quote
Ewelina Bączyk
Uczestniczka kursu sushi
quote
Kurs, który odbyłam w firmie GoWork zdecydowanie spełnił moje oczekiwania. Pan, który prowadziłkurs dokładnie i rzetelnie przekazywał informacje oraz odpowiadał na wszystkie nasze pytania. Od teraz przygotowanie wyjątkowej kolacji dla znajomych nie stanowi dla mnie żadnego problemu.
quote
Kamila Kosacka
Uczestniczka kursu sushi
quote
Od zawsze interesowałem się kulturą Japonii, a od niedawna również sztuką kulinarną. Idąc na kurs sushi liczyłem, że nauczę się jak sporządzać apetycznie wyglądający posiłek, zgodny z tradycyjnymi przepisami. Zdecydowanie polecam ten kurs każdemu kto ma podobne oczekiwania co ja. trener wspierał nas przez cały czas trwania zajęć, a atmosfera w grupie była super - możliwość wymiany przemyśleń i doświadczeń z innymi czestnikami jest zdecydowanie bezcenna.
quote
Tomasz Grzegorzewski
Uczestnik kursu sushi
Sprawdź opinie wystawione przez naszych kurstantow

Galeria

Wykładowcy

Marcin SzachowiczMarcin Szachowicz - Marcin Szachowicz - zaufany szef kuchni w prestiżowym 4-gwiazdowym hotelu J.M. APART Zaufany szef kuchni w prestiżowym 4-gwiazdowym hotelu Zaufany szef kuchni w prestiżowym 4-gwiazdowym J.M. APART HOTEL w Warszawie, z wykształcenia technik technologii żywienia. Swoją zdumiewającą wiedzę i zaskakujące ...
Tomasz AdamskiTomasz Adamski - Z wykształcenia i zamiłowania jest kucharzem, posiada wykształcenie pedagogiczne, przeszedł wiele specjalistycznych kursów i szkoleń z zakresu gastronomii, a także rozwoju osobistego, piął się po szczeblach kariery od kucharza po szefa kuchni i menagera w wielu Hotel oraz Restauracjach na terenie woj. ...
Marek StanisławskiMarek Stanisławski - Posiada wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej i hotelarskiej, w tym ponad 30-letni staż na stanowiskach kierowniczych. Przez 16 lat prowadził własną działalność gastronomiczną. Specjalizuje się w obsłudze dużych imprez i cateringu. Posiada duże doświadczenie oraz umiejętności w ...
Marcin WojtczakMarcin Wojtczak - Niezwykle doświadczony szef kuchni wielu europejskich restauracji. Swoje umiejętności kulinarne rozwijał w wielu znanych restauracjach zarówno w Polsce jak za granicą, min. w Londynie, czy w Madrycie. Od 2013 roku z sukcesem zarządza kadrą kucharzy w prestiżowej restauracji Smaki Warszawy. Prowadził i ...

Szkolenia uzupełniające


Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Małgorzata Zając

Tel.: 791 498 761

malgorzata.zajac@gowork.pl

 

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 15.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

    10-006 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

    15-428 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Kaszubska 52, lokal 210

    70-226 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

Zapisy

  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Kurs Sushi Master - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849
Bydgoszcz
od 2016-12-07 do 2016-12-08
Cena: 599
Cena: 849
Gdańsk
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849
Katowice
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849
Kraków
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849
Lublin
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849
Olsztyn
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849
Poznań
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849
Szczecin
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849
Szczecin
od 2016-12-07 do 2016-12-08
Cena: 599
Cena: 849
Warszawa
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849
Wrocław
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849
Łódź
od 2016-12-15 do 2016-12-16
Cena: 599
Cena: 849

Kurs Sushi Master - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 599
Cena: 849
Bydgoszcz
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 599
Cena: 849
Gdańsk
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 599
Cena: 849
Katowice
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 599
Cena: 849
Kraków
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 599
Cena: 849
Lublin
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 599
Cena: 849
Olsztyn
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 599
Cena: 849
Poznań
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 599
Cena: 849
Szczecin
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 599
Cena: 849
Warszawa
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 599
Cena: 849
Wrocław
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 599
Cena: 849
Łódź
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 599
Cena: 849
Zapisz się