Kurs sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu 16 h



Kurs Carvingu realizujemy w kilkunastu polskich miastach:
Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Lublinie, Olsztynie, Opolu, Poznaniu, Siedlcach, Szczecinie, Warszawie, Wrocławiu, Łodzi, Zielonej Górze oraz Rzeszowie. Zajęcia odbywają się w kameralnych grupach, liczba miejsc jest ograniczona 
                  

Do czego przygotuje mnie ten kurs?

Kurs sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami Carvingu skierowany jest do wszystkich osób chcących tworzyć niesamowite ozdoby z roślin jadalnych. W końcu, kto z nas nigdy nie zachwycał się pięknym przyozdobieniem weselnych potraw czy też spersonalizowanymi elementami towarzyszącymi rodzinnej uczcie? Kwiaty z rzodkiewek, łabędzie z owoców, a nawet  wielopiętrowe kompozycje z warzyw zielonych? Czemu nie, to tylko niektóre pomysły, jakie zrealizujemy na naszych zajęciach. Dlatego, jeżeli jesteś osobą, która uwielbia gotować, przywiązujesz wagę nie tylko do smaku ale także wyglądu serwowanej potrawy, albo po prostu masz w domu małego niejadka i szukasz ciekawego sposobu na przemycenie do jego diety owoców i warzyw, koniecznie skorzystaj z naszych warsztatów.

Kurs dodatkowo wzbogacony jest o zasadnicze elementy Carvingu czyli tajskiej filozofii tworzenia warzywno-owocowych dekoracji. Sztuki tak cenionej obecnie przez pracodawców. Dlatego, jeśli jesteś osobą, która pracuje w gastronomii i szuka ciekawego sposobu na dalszy rozwój zawodowy, albo po prostu chcesz wykonywać kreatywny zawód, skorzystaj z prezentowanej oferty kursu. Dzięki ogromnej wiedzy i bogatemu doświadczeniu naszych Trenerów, uczestnicząc w zajęciach zdobędziesz solidne podstawy teoretyczne oraz praktyczne umiejętności  zapewniające dalszy rozwój i sukces na rynku pracy.


Do kogo adresowany jest ten kurs?

Na kurs z carvingu zapraszamy wszystkie osoby, które są związane zawodowo z branżą gastronomiczną, bądź które chcą poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności. Każdy uczestnik kursu po uprzednim poinstruowaniu przez wykładowcę, sam rzeźbi w owocach i warzywach.
Na  szkoleniu sporządzania potraw z warzyw i owoców uczymy zarówno prostych i szybkich w wykonaniu elementów dekoracyjnych, jak również efektownych i misternych kompozycji. Instruktorzy nauczą nas podstaw sztuki carvingu z elementami rzeźby przestrzennej oraz pokażą, jak wyeksponować swoje prace, tak by wzbudzić zachwyt otocznia.


Jakie
umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?


Dzięki czynnemu uczestnictwu w zajęciach poznamy wyjątkowe receptury oraz praktyczne  umiejętności przyrządzania takich potraw, jak: surówki, sałatki, bukiety warzyw oraz posiłki przygotowane z warzyw gotowanych. Dzięki dużej ilości ćwiczeń praktycznych zasady carvingu nie będą miały przed nami żadnych tajemnic! Ozdobione w tym stylu potrawy sprawią, że organizowane przez nas przyjecie będzie bardziej atrakcyjne i estetyczne. W końcu, rzeźbione owoce oraz warzywa dodają klasy, zaskakują kunsztem, a jednocześnie przyciągają wzrok kształtem i wielobarwną grą kolorów.


Po odbyciu kursu w firmie GoWork.pl bez problemu wyczarujemy ze zwykłych owoców i warzyw, cudowne kompozycje rodem z egzotycznych krain.

W jakim zawodzie mogę pracować po ukończeniu kursu?


Kończąc szkolenie związane z ozdabianiem potraw warzywami i owocami z carvingu możesz pracować w lokalach gastronomicznych: restauracjach, salach bankietowych, firmach cateringowych oraz innych miejscach zajmujących się wydawaniem jedzenia, w których wygląd potraw jest tak samo ważny, jak ich smak.

Dzięki odbytemu kursowi nabędziesz nowe kwalifikacje pozwalające awansować w obecnym zakładzie pracy, bądź też znaleźć nowe, świetnie płatne i rozwijające zajęcie.

Dzięki możliwości otrzymania certyfikatu w języku angielskim, będziesz mógł starać się o pracę  nie tylko w Polsce, ale w całej UE. O tym jak duże jest zapotrzebowanie na osoby znające się na efektownym sporządzaniu i dekorowaniu potraw, świadczy najlepiej nasza baza ofert pracy,która aż pęka w szwach. Najświeższe oferty skierowane do pracowników branży gastronomicznej znajdziesz tutaj


Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?


GoWork.pl zachęca do wzięcia udziału w kursie sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami Carvingu ze względu na największą liczbę godzin szkoleniowych na rynku przy najniższej cenie.

Posiadamy w pełni wyposażone sale szkoleniowe, a także współpracujemy z wieloma najlepszymi hotelami, restauracjami  i szkołami gastronomicznymi w całej Polsce.

Uczestnikom naszych kursów gwarantujemy niezbędne materiały do nauki.

Niezwykle doświadczona kadra wykładowców doskonale przygotuje uczestników do przyszłej pracy zawodowej. Trenerzy chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają praktycznych porad.

Zawsze dostosowujemy harmonogram zajęć do uczestników - dogodne dni oraz godziny zajęć. Staramy się organizować kameralne grupy dzięki czemu każdy uczestnik może liczyć na indywidualne podejście lektora podczas 80% zajęć praktycznych

Absolwent kursu sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami Carvingu nabywa prawo do 10% zniżki, którą może wykorzystać na dowolny kurs organizowany przez GoWork!

O wysokiej jakości naszych szkoleń świadczy certyfikat ISO 9001:2015

Gdzie można wziąć udział w kursie?

Kurs Carvingu organizowany jest w największych miastach w Polsce: Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Lublinie, Olsztynie, Opolu, Poznaniu, Siedlcach, Szczecinie, Warszawie, Wrocławiu, Łodzi, Zielonej Górze oraz Rzeszowie. Liczy się kolejność zgłoszeń - ilość miejsc ograniczona. 

Kurs kucharski w gowork.pl JM Apart Hotel

Program kursu

1. Zastosowanie warzyw i owoców w gastronomii:
  • obróbka wstępna roślin jadalnych
  • metoda sortowania, oczyszczania i rozdrabniania warzyw i owoców
2. Przedstawienie głównych technik sporządzania: surówek, sałatek jarzynowych, bukietów warzyw

3. Technika dekorowania i serwowania potraw z warzyw gotowanych

4. Kilka słów o carvingu:
  • historia carvingu,
  • omówienie technik i rodzajów cięć,
  • omówienie sposobów zabezpieczania wykonanych rzeźb,
5. Prezentacja sprzętu do carvingu:
  • rodzaje noży,
  • zabezpieczanie sprzętu, 
6. Praktyczne ćwiczenia rzeźbienie w owocach i warzywach:
  • tworzenie drobnych kwiatków i miniaturowych elementów
  • kwiaty ozdobne m.in. z cebuli, buraków, kalarepy
  • szyszki z marchwi, pietruszki, pora
  • tworzenie liści dekoracyjnych
  • wykorzystanie roślin liściastych w dekoracji
  • tworzenie figurek przestrzennych: papuga, łabędź itp.
  • tworzenie rzeźb przestrzennych z arbuza, melona, dyni
7. Wycinanie płaskich ornamentów w owocach i warzywach

8. Tworzenie aranżacji dekoracyjnych z wykorzystaniem przygotowanych elementów i rzeźb - wykonanie własnej kompozycji przestrzennej

    Organizacja zajęć

    Oferujemy Państwu możliwość wyboru materiałów szkoleniowych w wersji standardowej lub w wersji rozszerzonej z materiałami na tablecie.

    Materiały tradycyjne - cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

    Tablet-opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.




    Certyfikaty

    Galeria

    Referencje

    quote
    Kurs, na którym uczestniczyłam, dotyczył sporządzania potraw z warzyw i owoców oraz carvingu. Nie tylko nauczyłam się przygotowywać świetne sałatki, surówki, ale takze dowiedziałam się, jak je dekorować. Teraz bez problemu będę mogła przygotować wspaniałe przyjęcie dla rodziny i znajomych.
    quote
    Fustyna Kalkestein
    uczestniczka kursu sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu
    quote
    Po prostu super kurs. W ogóle się nie nudziłam. Trener był nieziemski, miał wielką wiedzę i doświadczenie. Podzielił się z nami takimi technikami, których nie znajdzie się w żadnej książce. mam nadzieję, że niebawem uda mi się wziąć udział w całym kursie kucharskim ogranizowanym przez Waszą firmę.
    quote
    Anna Mioduszewska
    Uczestnik kursu sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu
    quote
    Wziąłem udział w szkoleniu organizowanym przez firmę GoWork. Informacje wyniesione ze szkolenia pomogły znaleźć mi prac, przeprowadzone było w pełni profesjonalnie, z osobą, która rzeczywiście wiedziała, o czym mówi.
    quote
    Antoni Kosecki
    Uczestnik kursu sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu
    quote
    Moja opinia na temat kursu carvingu jest bardzo pozytywna. Zarówno część teoretyczna, jak i cała praktyka były idelanie ze sobą powiązane i nawzajem się uzupełniały. Trener super, pokazał nam mnóstwo tricków i sztuczek. Po tym kursie poczułam się artystą od rzeźbienia w owocach i warzywach. Polecam wszystkim zainteresowanym tą tematyką.
    quote
    Małgorzata Skowrońska
    Uczestnik kursu sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu
    Sprawdź opinie wystawione przez naszych kurstantow

    Wykładowcy

    Marcin SzachowiczMarcin Szachowicz - zaufany szef kuchni w prestiżowym 4-gwiazdowym hotelu J.M. APART Zaufany szef kuchni w prestiżowym 4-gwiazdowym hotelu J.M. APART HOTEL w Warszawie, z wykształcenia technik technologii żywienia. Swoją zdumiewającą wiedzę i zaskakujące umiejętności kulinarne zdobywał w hotelu Marriott czy Bristol, a ...

    Dowiedz się więcej

    Tomasz AdamskiTomasz Adamski - Z wykształcenia i zamiłowania jest kucharzem, posiada wykształcenie pedagogiczne, przeszedł wiele specjalistycznych kursów i szkoleń z zakresu gastronomii, a także rozwoju osobistego, piął się po szczeblach kariery od kucharza po szefa kuchni i menagera w wielu Hotel oraz Restauracjach na terenie woj. ...

    Dowiedz się więcej

    Marek StanisławskiMarek Stanisławski - Marek Stanisławski - Posiada wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej i hotelarskiej, w tym ponad 30-letni staż na stanowiskach kierowniczych. Przez 16 lat prowadził własną działalność gastronomiczną. Specjalizuje się w obsłudze dużych imprez i cateringu. Posiada duże doświadczenie oraz ...

    Dowiedz się więcej

    Marcin WojtczakMarcin Wojtczak - Niezwykle doświadczony szef kuchni wielu europejskich restauracji. Swoje umiejętności kulinarne rozwijał w wielu znanych restauracjach zarówno w Polsce jak za granicą, min. w Londynie, czy w Madrycie. Od 2013 roku z sukcesem zarządza kadrą kucharzy w prestiżowej restauracji Smaki Warszawy. Prowadził i ...

    Dowiedz się więcej

    Zobacz całą kadrę

    Szkolenia uzupełniające


    Koordynator

     
    Zdjęcie Zapytaj koordynatora

    Małgorzata Zając

    Tel.: 791 498 761

    malgorzata.zajac@gowork.pl

     

    Siedziby szkoleniowe

    Oddział Główny:

    ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

    Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 15.00

    Tel. 22 622 13 09

    • Warszawa:

      ul. Żurawia 47 piętro III

      00-680 Warszawa

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 22 622 13 09

    • Katowice:

      Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

      40-096 Katowice

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 32 701 25 50

    • Kraków:

      Wielopole 18b, II piętro

      31-072 Kraków

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 12 359 99 00

    • Lublin:

      ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

      ścisłe centrum - zobacz na mapie 

      Tel. 81 477 90 00

    • Łódź:

      ul. Gdańska 90, piętro I

      lokal nr 1-4, klatka A

      90-508 Łódź,

      ścisłe centrum - zobacz na mapie 

      Tel. 42 292 81 00

    • Olsztyn:

      ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

      10-006 Olsztyn

      ścisłe centrum - zobacz na mapie 

      Tel. 22 622 13 09

    • Białystok:

      ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

      15-428 Białystok

      zobacz na mapie 

      Tel. 22 622 13 09

    • Poznań:

      Św. Marcin 66/72, piętro 11

      61-807 Poznań

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 61 818 28 14

    • Szczecin:

      ul. Kaszubska 52, lokal 210

      70-226 Szczecin

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 91 820 70 00

    • Bydgoszcz:

      ul. Jagiellońska 12, I piętro

      85-067 Bydgoszcz

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 525208000

    • Siedlce:

      ul. Kochanowskiego 18

      08-110 Siedlce

      zobacz na mapie

      Tel. 25 749 39 00

    • Wrocław:

      ul. Ruska 51B

      50-079 Wrocław

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 71 729 39 00

    • Gdańsk:

      ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

      80-749 Gdańsk

      ścisłe centrum - zobacz na mapie

      Tel. 58 717 89 00

    Zapisy

    1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
    2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
    3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
    4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
    5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
    6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
    7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
    8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
    9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
    Zobacz terminy

    Kurs sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu 16h - tryb dzienny

    Miejsce
    Termin
    Wersja standardowa
    Wersja z tabletem
    Katowice
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Katowice
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Kraków
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Lublin
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Lublin
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Poznań
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Poznań
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Warszawa
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Wrocław
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Wrocław
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Łódź
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Łódź
    od 2016-12-20 do 2016-12-21
    Cena: 799
    Cena: 1049
    Zapisz się