Kurs Manager Gastronomii - Manager Restauracji 70 h



Do 31.12.2016 r. kurs manager restauracji w atrakcyjnej cenie:

Kurs I stopnia - 1210 zł 999zł
Kurs II stopnia - 1210zł 999 zł
Kurs I i II stopnia - 2035zł 1499 zł (łącznie)

DODA
TKOWO:
Zapraszamy także do skorzystania z promocji studenckiej. Dokonaj rejestracji na kurs w terminie do 31.12.2016 r i uzyskaj 5% zniżki po okazaniu legitymacji studenckiej lub uczniowskiej. Zapytaj konsultanta o szczegóły promocji

Ho! Ho!Ho! Idą święta.
Niech rodzina twe pyszności zapamięta
barszcz,uszka i pierniki,
z piekarnika jeleń dziki
W akademii cuda twórz -
kup nasz voucher - już już już!


Kurs manager gastronomii - manager restauracji realizowany w kilkunastu polskich miastach: Białymstoku, Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Lublinie, Olsztynie, Opolu, Poznaniu, Szczecinie, Warszawie, Wrocławiu, Łodzi, Zielonej Górze oraz Rzeszowie. Zajęcia odbywają się w kameralnych grupach, liczba miejsc jest ograniczona.

Do czego przygotuje mnie ten kurs?

Dobry zawód jest dziś gwarancją spokojnego życia. Zwłaszcza taki, w którym łatwo jest znaleźć pracę. Kurs manager gastronomii - manager restauracji umożliwia uzyskanie bądź uzupełnienie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych. Celem kursu jest zdobycie przez uczestników wiedzy i umiejętności w zakresie zarządzania firmą gastronomiczną.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Kurs skierowany jest do osób planujących otworzyć działalność gastronomiczną oraz do osób już będących właścicielami lokali gastronomicznych. Kurs daje niepowtarzalną możliwość poznania tajemnic branżowych, dostępnych tylko pracownikom. Cechą charakterystyczną szkolenia odróżniającą go od innych oferowanych na rynku jest jego indywidualny charakter, który umożliwia nabycie solidnych podstaw, które pozwolą na podjęcie pracy w branży gastronomicznej.


Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Celem kursu jest wykształcenie wiedzy i umiejętności jakie powinien posiadać manager, czyli:

  • zapoznasz się z zasadami efektywnego rekrutowania, budowania i motywowania zespołu,
  • otrzymasz praktyczne wskazówki z zakresu prawa pracy, prawa gospodarczego, prawa autorskiego,
  • poznasz aktualne trendy związane z koncepcją działalności w branży gastronomicznej,
  • zwiększysz konkurencyjność obiektu gastronomicznego dzięki profesjonalnie wyszkolonemu zespołowi pracowników,
  • wykształcisz umiejętności związanie z rozmowami handlowymi
  • nauczysz się podstawowych zasad związanych z: sommelierstwem, barem i miksologią, baristyką oraz obsługą kelnerską
  • przygotujesz biznes plan
  • nauczysz się w praktyce obsługi programów i narzędzi do inwentaryzacji

Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu szkolenia możesz pracować przede wszystkim na stanowisku menadżera restauracji, możesz otworzyć własną działalność uzbrojony w niezbędna wiedzę. Po ukończeniu kursu w naszej firmie bez problemu będziesz mógł starać się o pracę w firmach cateringowych, gastronomicznych czy hotelarskich. Aktualne oferty pracy dla kadry menadżerskiej w gastronomii znajdziesz tutaj.
Restauracje, hotele, lokale gastronomiczne nie tylko w Polsce, ale i w całej Unii Europejskiej poszukują osób znających się sprawnym nadzorze i zarządzaniu. Ważne jest aby wiedza była oparta o umiejętności praktyczne, które nasz kurs zapewnia.


Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Placówka kształcenia ustawicznego GoWork.pl zachęca do wzięcia udziału w kursie managerskim ze względu na największą liczbę godzin szkoleniowych na rynku. Posiadamy w pełni wyposażone sale szkoleniowe, współpracujemy z wieloma najlepszymi hotelami, restauracjami i szkołami w całej Polsce, a uczestnikom gwarantujemy niezbędne materiały do nauki. Zajęcia praktyczne odbywają się w rożnych hotelach i restauracjach zgodnie z określonym harmonogramem współpracy z Gowork.pl Niezwykle doświadczona kadra wykładowców doskonale przygotuje uczestników do egzaminu oraz do przyszłej pracy.

Materiały szkoleniowe:

Materiały tradycyjne - cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Tablet - opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów
 

Certyfikaty

Zaświadczenie wydawane na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2014 r. poz. 622).

O wysokiej jakości naszych szkoleń świadczy certyfikat ISO 9001:2015


Program kursu

Moduł I. Zawód Manager Gastronomii:
1. Cele i główne zadania stawiane przed managerem,
2. Manager jako: planista, organizator, kierownik, kontroler, administrator oraz motywator działań
3. Rekrutacja pracowników: zamieszczanie ogłoszeń, przeprowadzanie rozmów kwalifikacyjnych, budowanie strategii działania zespołu, tworzenie grafików pracy,
4. Efektywna komunikacja z zespołem: delegowanie zadań, budowanie motywacji, rozwiązywanie konfliktów i sytuacji spornych
5. Oszustwa i kradzieże: sposoby zwalczania i eliminowania negatywnych zachowań

Moduł II. Prawne aspekty prowadzenia zakładu gastronomicznego:
1. Podstawowe zagadnienia z zakresu prawa pracy i prawa gospodarczego
2. Umowy cywilnoprawne: rodzaje, tworzenie, zastosowanie
3. Elementy małej księgowości: terminy, dokumenty, rozliczenia z ZUS i US
4. Tworzenie wewnętrznych procedur jakościowych: bhp, HCCP, wymogi sanepidu oraz potrzebne badania,
5. Zasady ubiegania się o pozwolenia i koncesje

Moduł III. Tworzenie lokalu gastronomicznego:
1. Budżetowanie inwestycji: określenie charakteru lokalu, target miejsca, planowanie przestrzenne, przykładowe koszty wyposażenia
2. Nowoczesne trendy restauracyjne: rola kolorów, oświetlenie, dobór mebli i wyposażenia, zieleń
3. Tworzenie karty menu - układ czcionki, kolorów, układ pozycji

Moduł IV. Wyposażenie lokalu gastronomicznego:
1. Rodzaje urządzeń gastronomicznych
2. Sprzęt barowy oraz rodzaje potrzebnych akcesoriów: szkła, zastawy stołowej, akcesoriów barmańskich, somelierskich, baristycznych etc.

Moduł V. Sztuka:
1. Sommelierstwa
2. Baru i miksologii
3. Baristyki
4. Obsługi Kelnerskiej

Moduł VI: Rozmowy handlowe i savoir vivre w gastronomii i hotelarstwie:
1. Nawiązanie współpracy z firmami partnerskimi: producenci, dostawy, hurtownie
2. Negocjowanie kontraktów i podpisywanie umów
3. Sprzedaż sugestywna czyli jak zwiększyć obroty
4. Śledzenie działań konkurencji
5. Tworzenie strategii marketingowej z wykorzystaniem nowoczesnych kanałów komunikacji
6. Potęga marketingu wewnętrznego w gastronomii i hotelarstwie - sztuczki i chwyty sprzedażowe.

Moduł VII. Wskaźniki kontrolne pomocne w zarządzaniu w gastronomii:

1. Wskaźniki Food Cost i Drink Cost: tworzenie kalkulacji i wycen oraz minimalizowanie kosztów
2. Marża, narzut a cena produktu
3. Oszacowanie wartości sprzedaży i zysku
4. Minimalne a maksymalne koszty i straty
5. Managment Gastronomiczny: sposób rozliczania się z inwestorem.
6. Approved System – (system akceptacji managerskiej).
7. Fiscal Action Required – wymogi księgowe i fiskalne, podatki.
8. Raporty, Poolingi, remanenty.
9. Elektroniczne systemy remanentowe – Gastrochef, BistroPos

Moduł VIII. Ćwiczenia praktyczne: warsztaty obejmują zajęcia z zakresu:
1. Narzędzia do inwentaryzacji (wagi elektroniczne, czytniki itd.)
2. Food Cost i Drink Cost.
3. Wzory druków i dokumentów ewidencjonowania obrotów.
4. Systemy motywacyjne pracowników – systemy premiowe, prowizyjne i inne.
5. Sprzedaż sugestywna, upselling.

Moduł IX. Rozwiązania informatyczne stosowane w gastronomii i hotelarstwie:
Wykład: Systemy POS (Point of Sales), terminale dotykowe, drukarki bonowe, urządzenia fiskalne itd. Analiza programów dostępnych na polskim rynku.

Referencje

quote
Jako szef kuchnia od dawna marzyłam o własnej restauracji, ale całam się, że nie mam wystarczająco wiedzy. ... kurs rozwiał moje wątpliwości. Świetna organizacja oraz dośiadczony i charyzmatyczny trener. Gorąco polecam.
quote
Paulina Dolińska
absolwentka kursu managera restauracji
quote
Kurs managera restauracji bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, Miałem możliwość uczestniczenia w dwóch kursach o podobnej tematyce, ale dopiero ten wyczerpał zakres w pełni. Duża zasługa w tym i trenera i dobrze przygotowanego planu zajęć...
quote
Zygmunt Todoj
absolwent kursu managera restauracji
Sprawdź opinie wystawione przez naszych kurstantow

Wykładowcy

Paweł KropPaweł Krop - Dyplomowany Technik hotelarstwa, mgr Zarządzania i marketingu w gastronomii, hotelarstwie, rekreacji i turystyce ukończył Wyższą Szkołę Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. W branży HoReCa karierę rozpoczynał jako recepcjonista w hotelu, następnie stosując najwyższe standardy obsługi: pomocnik kelnera, ...

Dowiedz się więcej

Zobacz całą kadrę

Szkolenia uzupełniające

Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Małgorzata Zając

Tel.: 791 498 761

malgorzata.zajac@gowork.pl

 

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 15.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

    10-006 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

    15-428 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Kaszubska 52, lokal 210

    70-226 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

Zapisy

  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Kurs Manager Gastronomii - Manager Restauracji 35h II stopień - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Gdańsk
od 2017-01-09 do 2017-01-12
Cena: 999
Cena: 1249
Katowice
od 2017-01-09 do 2017-01-12
Cena: 999
Cena: 1249
Kraków
od 2017-01-09 do 2017-01-12
Cena: 999
Cena: 1249
Poznań
od 2017-01-09 do 2017-01-12
Cena: 999
Cena: 1249
Warszawa
od 2017-01-09 do 2017-01-12
Cena: 999
Cena: 1249
Wrocław
od 2017-01-09 do 2017-01-12
Cena: 999
Cena: 1249

Kurs Manager Gastronomii - Manager Restauracji 35h II stopień - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Gdańsk
od 2017-01-21 do 2017-01-29
Cena: 999
Cena: 1249
Katowice
od 2017-01-21 do 2017-01-29
Cena: 999
Cena: 1249
Kraków
od 2017-01-21 do 2017-01-29
Cena: 999
Cena: 1249
Poznań
od 2017-01-21 do 2017-01-29
Cena: 999
Cena: 1249
Warszawa
od 2017-01-21 do 2017-01-29
Cena: 999
Cena: 1249
Wrocław
od 2017-01-21 do 2017-01-29
Cena: 999
Cena: 1249

Kurs Manager Gastronomii 70h I i II stopień - Manager Restauracji - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Gdańsk
od 2017-01-09 do 2017-01-18
Cena: 1499
Cena: 1749
Gdańsk
od 2017-01-09 do 2017-01-18
Cena: 1499
Cena: 1749
Katowice
od 2017-01-09 do 2017-01-18
Cena: 1499
Cena: 1749
Kraków
od 2017-01-09 do 2017-01-18
Cena: 1499
Cena: 1749
Poznań
od 2017-01-09 do 2017-01-18
Cena: 1499
Cena: 1749
Warszawa
od 2017-01-09 do 2017-01-18
Cena: 1499
Cena: 1749
Wrocław
od 2017-01-09 do 2017-01-18
Cena: 1499
Cena: 1749

Kurs Manager Gastronomii 70h I i II stopień - Manager Restauracji - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Gdańsk
od 2017-01-07 do 2017-01-29
Cena: 1499
Cena: 1749
Katowice
od 2017-01-07 do 2017-01-29
Cena: 1499
Cena: 1749
Kraków
od 2017-01-07 do 2017-01-29
Cena: 1499
Cena: 1749
Poznań
od 2017-01-07 do 2017-01-29
Cena: 1499
Cena: 1749
Warszawa
od 2017-01-07 do 2017-01-29
Cena: 1499
Cena: 1749
Wrocław
od 2017-01-07 do 2017-01-29
Cena: 1499
Cena: 1749

Kurs Manager Restauracji 35h I stopień - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Gdańsk
od 2017-01-09 do 2017-01-12
Cena: 999
Cena: 1249
Katowice
od 2017-01-09 do 2017-01-12
Cena: 999
Cena: 1249
Kraków
od 2017-01-09 do 2017-01-12
Cena: 999
Cena: 1249
Poznań
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Warszawa
od 2017-01-09 do 2017-01-12
Cena: 999
Cena: 1249
Wrocław
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249

Kurs Manager Restauracji 35h I stopień - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Gdańsk
od 2017-01-07 do 2017-01-15
Cena: 999
Cena: 1249
Katowice
od 2017-01-07 do 2017-01-15
Cena: 999
Cena: 1249
Kraków
od 2017-01-07 do 2017-01-15
Cena: 999
Cena: 1249
Poznań
od 2017-01-07 do 2017-01-15
Cena: 999
Cena: 1249
Warszawa
od 2017-01-07 do 2017-01-15
Cena: 999
Cena: 1249
Wrocław
od 2017-01-07 do 2017-01-15
Cena: 999
Cena: 1249
Zapisz się