Kurs Kucharski III stopnia - zostań mistrzem kuchni 64h

Jeśli chcesz poszerzyć swoje umiejętności  kurs mistrzowski III stopnia pozwoli:
  • poznać bogactwo kulinarnego świata
  • posiąść wiedzę na temat tego jak łączyć smaki i jak z nimi można eksperymentować, by stać się kreatorem w kuchni
  • poznać zasady estetycznego podawania dań, aby móc zachwycać klientów nie tylko smakiem
  • dowiedzieć się jak ze smakiem i konsekwencją układać menu lokalu
  • nabyć umiejętność obchodzenia się z tzw. „trudnym klientem” i/lub reklamacją,

Zimowa promocja : Przy zapisie do 31.12.2016 cena promocyjna kursu kucharskiego III stopnia 

2999 zł -> 2499 zł

NOWOŚĆ - KURS MISTRZOWSKI WYJAZDOWY

Jeśli nie masz czasu, chcesz szybko i sprawnie nabyć nowe kompetencje, doszkolić się i uzyskać certyfikat. Zapraszamy do zapoznania się z naszą nową ofertą - Kursem Kucharskim III stopnia - Zostań Mistrzem Kuchni, tylko teraz promocyjna cena do 31.12.2016.

3449 zł -> 2899 zł


Ho! Ho! Ho! Idą święta!
Niech rodzina twe pyszności zapamięta -
barszcz, uszka i pierniki,
Z piekarnika jeleń dziki.
w akademii cuda twórz
kup nasz voucher - już już już!

Szef kuchni/Kuchmistrz


Do czego przygotowuje mnie ten kurs?

Celem kursu kucharskiego III stopnia jest nabycie kompetencji niezbędnych w pracy jako szef kuchnii. Absolwent kursu ma posiąść umiejętności liderskie, czyli jako manager zespołu posiądzie wiedzę z zakresu kierowania zespołem, delegowania zadania, a także przekazywania merytorycznej wiedzy z zakresu przyrządzania potraw wg określonych standardów. Nasz kurs gastronomiczny pozwoli uczestnikowi stać się już nie tylko kucharzem, ale wykwalifikowanym szefem kuchni, który jako „dyrygent” w swoim lokalu wyznacza kulinarne trendy oraz wydobywa najlepsze smaki z najróżniejszych zakątków świata, od samego innowacyjnego pomysłu na danie, po jego atrakcyjne podanie na talerzu.

Po tym szkoleniu uczestnik ma się stać prawdziwym autorytetem kulinarnym, godnym tytułu mistrza kuchni.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Kurs kucharski III stopnia ten adresowany jest do osób, które posiadają już dużą wiedzę z zakresu gastronomii oraz bogatą praktykę kulinarną. Szkolenie to skierowane jest do kandydatów, dla których kuchnia stanowi ich żywioł i nie chcą pozostać jedynie na etapie zawodu kucharza, lecz chciałyby wznieść się wyżej i stać się szefem kuchni. Jest to szkolenie dla tych, którzy ukończyli w Firmie GoWork.pl kurs kucharski I i II stopnia lub też dla tych, którzy posiadają już przynajmniej 4-letnią praktykę zawodową na stanowisku kucharz i zdecydowali się na dalsze podnoszenie kwalifikacji.

Ten kurs ma bowiem na celu rozbudowanie ich wiedzy oraz umiejętności na drodze do kierowania własnym zespołem jako chef w kuchni.

Dodatkowym także warunkiem wzięcia udziału w kursie jest zaświadczenie od lekarza o stanie zdrowia.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Jako uczestnik kursu kucharskiego III stopnia:

  • rozwiniesz umiejętność komunikowania się oraz umiejętność sprawnej organizacji pracy w kuchni, aby móc budować silny zespół swoich kucharzy
  • poznasz sposoby i zasady przekazywania swojej wiedzy współpracownikom, gdyż to na szefie kuchni spoczywa odpowiedzialność za przeszkolenie swojego personelu wg kulinarnych standardów panujących w danym lokalu gastronomicznym 
  • aby stać się sprawnym zarządcą w kuchni, nabędziesz wiedzę na temat delegowania zadań oraz rozliczania z oddelegowanej odpowiedzialności, jaką powierzasz swojej załodze
  • dowiesz się jak rozwiązywać konflikty w zespole oraz jak nakierować swój zespół na osiągnięcie wspólnego celu, jakim jest budowanie sprzedaży oraz zadowolenie klientów

ale również:

  • poznasz bogactwo kulinarnego świata
  • posiądziesz wiedzę na temat tego jak łączyć smaki i jak z nimi można eksperymentować, by stać się kreatorem w kuchni
  • poznasz zasady estetycznego podawania dań, aby móc zachwycać klientów nie tylko smakiem
  • dowiesz się jak ze smakiem i konsekwencją układać menu lokalu
  • nabędziesz umiejętność obchodzenia się z tzw. „trudnym klientem” i/lub reklamacją

         

Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu tego kursu kucharskiego III stopnia będziesz mógł objąć pracę na stanowisku szefa kuchni w lokalu gastronomicznym. Szkolenie to przyczyni się również do podniesienia zarówno Twoich kwalifikacji jak i kompetencji, zatem umożliwi również awans na szefa kuchni oraz pozwoli nabyć umiejętności managerskie niezbędne na tym stanowisku.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Kursy kucharskie I i II stopnia w Firmie GoWork.pl cieszą się ogromnym zainteresowaniem, dlatego stworzyliśmy możliwość ich kontynuacji. Zaletą tych kursów jest znaczna przewaga praktyki nad teorią. Posiadamy w pełni wyposażone sale szkoleniowe, współpracujemy z najlepszymi hotelami, restauracjami i szkołami w całej Polsce, a uczestnikom gwarantujemy niezbędne materiały do nauki. Niezwykle doświadczona kadra wykładowców z wieloletnią praktyką na stanowisku szefa kuchni doskonale przygotuje uczestników do egzaminu oraz do przyszłej pracy.


Wykładowcy podczas trwania kursu chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają praktycznych porad. Zawsze dostosowujemy harmonogram zajęć do uczestników - dogodne dni oraz godziny zajęć. Staramy się organizować kameralne grupy dzięki czemu każdy uczestnik może liczyć na indywidualne podejście lektora podczas 80% zajęć praktycznych

Każdy uczestnik kursu kucharskiego przystępuje do egzaminu, po którego pozytywnym zaliczeniu otrzyma zaświadczenie o ukończeniu kursu.

Certyfikaty

Zaświadczenie wydawane na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2014 r. poz. 622).

O wysokiej jakości naszych szkoleń świadczy Certyfikat ISO 9001:2015.


Galeria

Program kursu

  1. Szef kuchni jako manager:
    • umiejętne komunikowanie się w zespole, jako sposób unikania konfliktów
    • delegowanie zadań, jako podstawa do osiągania zamierzonych celów
    • skuteczne sposoby przekazywania wiedzy innym
    • umiejętność działania pod presją czasu oraz sposoby radzenia sobie ze stresem – jak działać, aby zespół nie popadł w panikę w sytuacjach kryzysowych
    • zdolność skutecznej współpracy z innymi działami lokalu, dostawcami, klientami
    • analiza rynku konkurencji
  2. Podróż po wybranych kuchniach świata, czyli analiza kanonów, które stanowią podstawę danych kręgów kulinarnych, co je kształtuje, jakie są nieodłączne składniki, jakie królują smaki i czego nie może zabraknąć w menu danego regionu. Tu w każdy kolejny dzień szkolenia uczestnicy będą poznawali tajniki kuchni poszczególnych regionów i rodzajów:
    • kuchnia polska
    • kuchnia francuska
    • kuchnia włoska
    • kuchnia molekularna
    • jeden z kręgów kulinarnych wybrany przez uczestników
  3. Jak ze smakiem eksperymentować smakiem:
    • umiejętne komponowanie potraw
    • tworzenie spójnego menu odpowiadającego charakterowi lokalu
    • zarządzanie jakością, czyli opracowanie, wdrażanie i kontrola standardów jakościowych warunkującą stałą jakość i bezpieczeństwo żywieniowe wytwarzanych produktów
  4. "Trudny klient”:
    • pojęcie „trudnego klienta”
    • sposoby postępowania z takim klientem – jak trafić w gusta najbardziej wybrednych
    • jak postąpić wobec reklamacji zarówno w stosunku do klienta, jak i współpracowników

Organizacja zajęć

Kurs kucharski III stopnia - zostań mistrzem kuchni 64h dydaktyczne (45min.) odbywa się w trybie weekendowym (zaocznym) - zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w niedziele, w godzinach 8-14 lub 14-20.

Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje:

  • zaświadczenie ukończenia kursu na wzorze zgodnym z Rozporządzeniem MEN z dnia 11.01.2012r.

Materiały tradycyjne - cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Zapisz się na szkolenie z tabletem!

Tablet- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.


Opinie o kursie

quote
"... jest jednym z lepszych wykładowców jakich miałem w życiu..."
quote
Cyprian Smółka
Cyprian Smółka
quote
"...pani Grażyna prowadzi kurs bardzo dobrze..."
quote
Bożena Skoczylas
Bożena Skoczylas
quote
"...mam nadzieję, że będę mogłą tę wiedzę przekazać w swojej pracy..."
quote
Bożena Gąska
Bożena Gąska
quote
"...życzymy sobie aby takich wykładowców było więcej..."
quote
Ewa Tasior
Ewa Tasior
Sprawdź opinie wystawione przez naszych kurstantow

Wykładowcy

Marcin Szachowicz - trener kursu kucharskiego III stopniaMarcin Szachowicz - zaufany szef kuchni w prestiżowym 4-gwiazdowym hotelu J.M. APART HOTEL w Warszawie, z wykształcenia technik technologii żywienia. Swoją zdumiewającą wiedzę i zaskakujące umiejętności kulinarne zdobywał w hotelu Marriott czy Bristol, a także w renomowanych restauracjach. Podczas szkoleń z entuzjazmem ...

Dowiedz się więcej

Kamil Gmaj - trener kursu kucharskiego III stopniaKamil Gmaj - Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii. Posiada wieloletnie doświadczenie na stanowisku Kucharza. Swoją przygodę z gastronomią zaczynał w hotelu by Mariott Warsaw Airport Hotel, gdzie zdobywał pierwsze szlify i z którym potem współpracował przez dłuższy czas. Jego zainteresowanie kulinarne ...

Dowiedz się więcej

Marcin Zawistowski - trener kursu kucharskiego III stopniaMarcin Zawistowski - Doświadczony szef kuchni z pasją. Swoją karierę kucharską rozpoczynał w restauracjach specjalizujących się w kuchni włoskiej. Jego kulinarna pasja zaprowadziła go do samego źródła – do Italii, gdzie pracując w Montalto di Castro zdobywał wiedzę kulinarną oraz zgłębiał tajniki najpopularniejszej ...

Dowiedz się więcej

Przemysław CzekałaPrzemysław Czekała - Urodzony w Wolsztynie. Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Swoją przygodę z kuchnią rozpoczął w Technikum Gastronomicznym w Powodowie. W latach 2005 – 2009 Szef Kuchni w Wielkopolskich i Pomorskich Hotelach. W Hotelu Rodan w 2009 roku zaprezentował autorski styl gotowania gdzie ...

Dowiedz się więcej

Zobacz całą kadrę

Kurs Mistrzowski - Wyjazdowy

Jeśli nie posiadasz możliwości odbycia kursu w jednym z większych miast oraz nie masz czasu - to kurs kucharski wyjazdowy z wyżywieniem i zakwaterowaniem jest idealną okazją właśnie dla Ciebie!

Kurs ten pozwala Ci odbyć kurs mistrzowski w przeciągu 7 dni kalendarzowych nie martwiąc się o dojazdy na zajęcia.


Kurs Kucharski Mistrzowski trwa 64 h dydaktycznych (45 min.) i realizowany jest w intensywnym trybie wyjazdowym.

1 dzień:
10.00 przyjazd i powitanie uczestników,
do 12.00 zakwaterowanie, omówienie zasad konkursu oraz organizacji pracy w kuchni,
od 14.00 do 19.00 zajęcia teoretyczne.

2-6 dzień:
prelekcje, wykłady, warsztaty praktyczne, konkursy tematyczne zajęcia w zakresie godzin między 9:00 - 18:00

7 dzień: 8.00-12.00 podsumowanie i egzamin, oficjalne pożegnanie, wykwaterowanie z hotelu.


Organizator kursu zastrzega sobie możliwość modyfikacji harmonogramu zajęć Kurs Kucharski Mistrzowski z wyżywieniem i zakwaterowaniem. Godziny mogą ulec zmianie, zgodnie z zasadami organizacji pracy na kuchni i w hotelu.

Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Sylwia Dobrowolska

Tel.: 22 6221309 wew. 809

Kom.: 534 735 567

sylwia.dobrowolska@gowork.pl

 

Szkolenia uzupełniające



Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 15.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

    10-006 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

    15-428 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Kaszubska 52, lokal 210

    70-226 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

Zapisy

  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania certyfikatu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Kurs Kucharski III stopnia - zostań mistrzem kuchni - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Kraków
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Lublin
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Poznań
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Warszawa
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Wrocław
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Kurs dzienny
Łódź
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749

Kurs Kucharski III stopnia - zostań mistrzem kuchni - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Kraków
od 2016-12-17 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Lublin
od 2016-12-17 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Poznań
od 2016-12-17 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Szczecin
od 2016-12-17 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Warszawa
od 2016-12-17 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Wrocław
od 2016-12-17 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749
Łódź
od 2016-12-17 do 2016-12-23
Cena: 2499
Cena: 2749

Kurs Kucharski III stopnia - zostań mistrzem kuchni - wyjazdowy 7 dni z wyżywieniem i zakwaterowaniem - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Poznań
od 2016-12-12 do 2016-12-23
Cena: 2899
Cena: 3149
46
Osób obserwuje ten kurs
Warszawa - week
2
wolne miejsca
Zapisz się