Kurs kucharski I i II stopnia (140h)

od 1400 pln

Stawiamy na doświadczenie, dlatego nasz kurs to ponad 80% zajęć praktycznych. Kurs kierujemy do wszystkich, którzy uwielbiają gotować i chcieliby rozwijać swoje kulinarne umiejętności. To dobra propozycja także dla tych, którzy myślą o zdobyciu nowych kompetencji i zmianie zawodu.

Program kursu

I stopień

N

Wymogi systemu HACCP w gastronomii

N

Technika krojenia

N

Technika Dekorowania i serwowania potraw

N

Sporządzanie wywarów, sosów i marynat

N

Sporządzanie potraw śniadaniowych

N

Przygotowywanie wywarów i zup

N

Przygotowanie dań mącznych

II stopień

N

Przygotowywanie dań wegetariańskich

N

Praktyczne wykorzystanie technik kulinarnych

N

Sporządzanie potraw mięsnych

N

Desery

N

Sporządzenie potraw rybnych

N

Zarządzanie lokalem gastronomicznym z modułem manager gastronomii

Pobierz aby zapoznać się
ze szczegółowym planem kursu

Gwarancja małych grup

od 6 do 12 osób

Materiały szkoleniowe

w postaci dodatkowego skryptu lub książki

Ćwiczenia praktyczne

to aż 80 % zajęć

FAQ pytania i odpowiedzi

Do czego przygotuje mnie ten kurs?

Stawiamy na doświadczenie, dlatego nasz kurs to ponad 70h zajęć praktycznych. Zatrudniamy najlepszych wykładowców z wieloletnim stażem, którzy chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem.

Kurs kucharski I stopnia kierujemy do wszystkich, którzy uwielbiają gotować i chcieliby rozwijać swoje kulinarne umiejętności. To dobra propozycja także dla tych, którzy myślą o zdobyciu nowych kompetencji i zmianie zawodu.

Kurs II stopnia polecamy jako kontynuację kursu I stopnia oraz tym, którzy mają już jakieś doświadczenie w branży gastronomicznej (np. pracują jako pomoc kuchenna) i chcieliby poszerzyć swoje kwalifikacje.

Do kogo adresowany jest ten kurs?
Coraz więcej osób, mimo że gotuje tylko amatorsko, robi to tak dobrze, że z powodzeniem mogłoby na tym zarabiać. W internecie mnożą się blogi kulinarne, w telewizji można oglądać rozmaite konkursy i programy, a zwycięzca pierwszego polskiego programu Top Chef, Martin Gimenez Castro, otworzył niedawno własną restaurację.

Jeśli więc gotowanie jest Twoją pasją i chciałbyś zgłębić profesjonalne techniki przygotowywania potraw, to zapraszamy Cię do GoWork.pl na Kurs kucharski I i II stopnia. Po jego ukończeniu nie tylko oczarujesz podniebienia swoich bliskich i przyjaciół, ale też zdobędziesz solidną podstawę do tego, by szukać pracy w gastronomii.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

W trakcie kursu poznasz najnowsze kulinarne trendy, a także:

  • nauczysz się kalkulować i zestawiać koszty

  • poznasz normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej, zasady BHP oraz wymogi systemu HACCP w gastronomii

  • nauczysz się oceniać surowce i półprodukty

  • otrzymasz praktyczne wskazówki dotyczące przepisów

  • poznasz techniki krojenia

  • nauczysz się obsługiwać wszelkie kuchenne urządzenia

  • poznasz sposoby przeprowadzania obróbki wstępnej potraw oraz ich obróbki cieplnej

  • nauczysz się, jak przyrządzać zupy, sosy i rozmaite inne potrawy, a także jak dobierać do nich dodatki

  • dowiesz się, jak dekorować stół i eksponować potrawy

  • poznasz podstawy marketingu, które pozwolą Ci wypromować lokal

  • zapoznasz się z obsługą kasy fiskalnej

Gdzie mogę pracować po ukończeniu kursu?

Restauracje, hotele i rozmaite lokale gastronomiczne, nie tylko w Polsce, ale w całej Unii Europejskiej, stale poszukują wykwalifikowanego personelu.

Po ukończeniu kursu kulinarnego I stopnia możesz ubiegać się o pracę w gastronomii jako pomoc kuchenna, po ukończeniu kursu II stopnia – jako kucharz, a jeśli marzysz o tym, by zostać Szefem Kuchni, możesz kontynuować naukę na kursie kulinarnym III stopnia.

Nasi absolwenci szybko znajdują swoją pierwszą pracę, a potem równie szybko awansują. Na rynku jest sporo ofert dla kucharzy, a wiele z nich można znaleźć w wyszukiwarce GoWork.pl

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Placówka kształcenia ustawicznego GoWork.pl zachęca do wzięcia udziału w swoim kursie kucharskim ze względu na największą liczbę godzin szkoleniowych na rynku przy zachowanej jednocześnie najniższej cenie. Posiadamy w pełni wyposażone sale szkoleniowe, współpracujemy z wieloma najlepszymi hotelami, restauracjami i szkołami w całej Polsce, a uczestnikom gwarantujemy niezbędne materiały do nauki. Zajęcia odbywają się w rożnych hotelach i restauracjach zgodnie z określonym harmonogramem współpracy z GoWork.pl. Niezwykle doświadczona kadra wykładowców doskonale przygotowuje uczestników do egzaminu oraz do przyszłej pracy.

GoWorkzatrudnia ponad 200 wykładowców w całym kraju. Naszych trenerów możemy pochwalić za duże doświadczenie nie tylko w prowadzeniu szkoleń, ale również za doświadczenie praktyczne w dziedzinach, z których prowadzą warsztaty. Dokładnie weryfikujemy ich kompetencje na etapie rekrutacji, a ich umiejętności, wiedza i przygotowanie są oceniane w ankietach po szkoleniowych przez uczestników szkoleń.

Jak dokonać rejestracji na kurs

l

Po wybraniu terminu i kliknięciu linku "zapisz się", otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.

Z

Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy - zgłoszenie).

 Po poprawnym procesie rejestracji automatycznie, na podany adres mailowy zostanie wysłana umowa zgłoszenia oraz regulamin. Prosimy o ich podpisanie i odesłanie mailem, faksem lub pocztą tradycyjną

Wpłata zaliczki (lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.

Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.

Ponieważ stawiamy na małe grupy, liczba miejsc jest ograniczona. Przy zapisach decyduje kolejność zgłoszeń!!!

Terminy oraz zapisy

Wybierz miasto

Kurs kucharski I i II stopnia 140h - kurs dzienny

Szkolenia odbywają się na podstawie harmonogramu ustalonego przez koordynatora. Zajęcia prowadzone są od poniedziałku do piątku w przedziale godzinowym 8:00 - 14.30
MiejsceTermin Wersja standardowa
Krakówod 2024-04-08
do 2024-04-26
Cena: 2499
Zapisz się
Szczecinod 2024-04-08
do 2024-04-26
Cena: 2499
Zapisz się
Warszawaod 2024-04-08
do 2024-04-26
Cena: 2499
Zapisz się
Wrocławod 2024-04-08
do 2024-04-26
Cena: 2699
Zapisz się

Kurs kucharski I i II stopnia 140h - kurs weekendowy

Szkolenia odbywają się na podstawie harmonogramu ustalonego przez koordynatora. Zajęcia prowadzone są w przedziale godzinowym 8:00 - 20:30 (np. 8:00 - 14:00, 14:00 - 20:00).
MiejsceTermin Wersja standardowa
Gdańskod 2024-04-06
do 2024-05-19
Cena: 2499
Zapisz się
Krakówod 2024-04-06
do 2024-05-19
Cena: 2699
Zapisz się
Poznańod 2024-03-23
do 2024-05-12
Cena: 2699
Zapisz się
Warszawaod 2024-04-06
do 2024-05-12
Cena: 2990
Zapisz się
Łódźod 2024-04-06
do 2024-05-19
Cena: 2499
Zapisz się

Kontakt do koordynatora kursu

Kamila Gajo

Kamila Gajo

Koordynator

Tel.: (22) 622 13 09 wew. 2
Kom.: 530725113
[email protected]

godziny pracy 9:00-17:00

Informacja RODO
  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Bona24 sp z. o.o (ul Modlińska 184A, 03-119 Warszawa)
  2. Przestrzeganie zasad ochrony danych nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym można skontaktować się poprzez [email protected]
  3. Pani / Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość przesłaną za pomocą formularza kontaktowego (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych prawnie uzasadniony interes – udzielenie odpowiedzi na wiadomość).
  4. Odbiorcami danych osobowych będą podmioty przetwarzające dane na podstawie zawartej z Administratorem umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych, w tym firmy informatyczne a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
  5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do udzielenia odpowiedzi na przesłaną wiadomość. Po tym okresie przez czas, w którym przepisy prawa nakazują przechowanie danych lub przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń
  6. W związku z przetwarzaniem danych osobowych, przysługują Pani / Panu następujące prawa:
    • prawo dostępu do treści danych, prawo do sprostowania danych, prawo do usunięcia danych, prawo do ograniczenia przetwarzania danych, prawo do wniesienia sprzeciwu,
    • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych) w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
  7. Podanie przez Panią / Pana danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do realizacji celu, o którym mowa w pkt 3.