Kurs kelnerski I i II stopnia 70h



Do 31.12.2016 r. kurs kelnerski w atrakcyjnej cenie:

Kurs kelnerski I stopnia - 
949 zł 789zł
Kurs kelnerski II stopnia -
999zł 789 zł
Kurs kelnerski I i II stopnia -
1449 zł  999 zł (łącznie)

 
DODATKOWO:
Zapraszamy także do skorzystania z promocji studenckiej. Dokonaj rejestracji na kurs w terminie do 31.12.2016 r i uzyskaj 5% zniżki po okazaniu legitymacji studenckiej lub uczniowskiej. Zapytaj konsultanta o szczegóły promocji*

Zapraszamy do rejestracji! Informacje pod nr tel (22) 622-13-09 wew. 809

*Promocje na nie łączą się

Ho! Ho! Ho! Idą święta!
Niech rodzina twe pyszności zapamięta
Barszcz, uszka i pierniki,
z piekarnika jeleń dziki.
W akademii cuda twórz
kup nasz voucher - już już już!

Kelner

Kelner gra pierwsze skrzypce w każdej restauracji. Uśmiechnięty, godny zaufania i pełen kurtuazji jest kwintesencją dobrych relacji z klientami i bogactwem restauratorów. Jest dobrym duchem formalnych przyjęć, jak i uroczystych, rodzinnych spotkań. Profesjonalna obsługa kelnerska to prawdziwa sztuka, którą możesz w pełni poznać i opanować.


Do czego przygotowuje mnie ten kurs?


Kurs kelnerski I i II stopnia to szkolenie, które w pełni przygotowuje do pracy w najlepszych restauracjach świata.  Skierowane jest zarówno do osób, które stawiają swoje pierwsze zawodowe kroki w świecie gastronomii, bądź też posiadają już doświadczenie w tym zawodzie, jednak chcieliby udoskonalić swoje umiejętności. Absolwenci kursu kelnerskiego mają pewność, że zostaną kompletnie przygotowani do pracy, ze względu na 80% zajęć praktycznych.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Na kurs zapraszamy zarówno osoby, które chcą poszerzyć swoje zdobyte już zdolności, jak i nowicjuszy, pragnących poznać i zagłębić się w kelnerskie zagadnienia. Szkolenie wprowadza od podstaw w kwestie kelnerskie, aż do uzyskania fachowej i rzetelnej wiedzy teoretycznej, jak i umiejętności praktycznych. Sprawdź czy nadajesz się na kelnera -
czytaj artykuł.

Jedyne wymagania jakie stawiamy przed naszymi kursantami, to zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza.


Jakie umiejętności nabędziesz po odbyciu tego kursu?

  • poznasz praktyczne tajniki sztuki kelnerskiej
  • zdobędziesz profesjonalną wiedzę teoretyczną
  • otrzymasz fachowe wskazówki, jak pracować z klientem
  • uzyskasz niezbędne kwalifikacje do pracy w zawodzie kelnera
  • przygotujesz profesjonalne CV, dzięki któremu oczarujesz przyszłego pracodawcę
  • otrzymasz certyfikat i zaświadczenie zgodne ze wzorem Rozporządzenia MEN z dnia 11.01.2012r.



Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?


Kurs
kelnerski przygotuje Cię do pracy w nowoczesnych i najbardziej ekskluzywnych restauracjach, salach bankietowych oraz zakładach gastronomicznych. Swoją karierę będziesz mógł rozwijać w takich miejscach, jak wielogwiazdkowe hotele, firmy cateringowe czy kawiarnie. Dzięki pełnemu przygotowaniu teoretycznemu i praktycznemu, sprostasz najwyższym oczekiwaniom pracodawców w Polsce i za granicą. O tym, jak bardzo potrzebni są wykwalifikowani kelnerzy świadczy nasza baza ofert pracy, która wręcz pęka w szwach! Najświeższe propozycje pracy dla kelnerów znajdziesz -> tutaj.





Dlaczego
warto wziąć udział w szkoleniu?

Kurs kelnerski organizowany przez GoWork.pl to gwarancja uczestnictwa w największej liczbie godzin szkoleniowych na rynku przy zachowaniu najniższej ceny

Posiadamy w pełni wyposażone sale szkoleniowe, a uczestnikom gwarantujemy niezbędne materiały do nauki

Niezwykle doświadczona kadra wykładowców doskonale przygotowuje uczestników do egzaminu oraz do przyszłej pracy

Zawsze dostosowujemy harmonogram zajęć do uczestników naszego kursu - dogodne dni oraz godziny zajęć.

Staramy się organizować kameralne grupy dzięki czemu każdy uczestnik może liczyć na indywidualne podejście lektora podczas 80% zajęć praktycznych

Po ukończeniu kursu kelnerskiego i pozytywnym zdaniu egzaminu końcowego otrzymujecie Państwo zaświadczenie oraz certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności

Wystawiamy także certyfikat w języku angielskim, dzięki czemu dużo łatwiej będzie znaleźć pracę za granicą!

Absolwent kursu kelnerskiego nabywa prawo do 10% zniżki, którą może wykorzystać na dowolny kurs organizowany przez GoWork!




Kurs kucharski w gowork.pl JM Apart Hotel

Certyfikaty

Zaświadczenie wydawane na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2014 r. poz. 622).

O wysokiej jakości naszych szkoleń świadczy certyfikat ISO 9001:2015

                                            

Program kursu

1. Zawód Profesjonalnego Kelnera
  • kultura osobista i etyka zawodowa kelnera

  • obowiązki i wizerunek profesjonalnego kelnera

  • praca w zespole kelnerskim: jak budować pozytywną komunikację w grupie

2. Przygotowanie stanowiska pracy

  • higiena pracy i zasady bezpieczeństwa

  • wyposażenie zawodowe kelnera

3. Prezentacja zastawy stołowej

  • bielizna stołowa: techniki składania, rozkładania i zdejmowania obrusów
  • prawidłowe dobieranie sprzętu do charakteru potrawy i napoju
  • nakrywanie i dekoracja stołu
4. Style obsługi: francuski, rosyjski, angielski, amerykański i niemiecki

5. Praktyczne umiejętności kelnerskie

  • technika noszenia naczyń: nadchwyt, podchwyt, na płaskiej dłoni, na serwetkach kelnerskich, na tacy
  • techniki noszenia tac: właściwe chwyty tac, układanie naczyń na tacach/ zasady obciążania, przenoszenie naczyń, wykorzystanie wózka kelnerskiego
  • techniki zbierania zastawy stołowej po konsumpcji

6. Organizacja i techniki obsługi przy serwowaniu posiłków

  • techniki serwowania śniadań
  • zasady podawania zup i dań zasadniczych
  • zasady obsługi przy podawaniu przekąsek i deserów

7. Techniki podawania napojów bezalkoholowych

  • zasady podawania napojów gorących
  • zasady podawania napojów zimnych

8. Techniki podawania napojów alkoholowych

  • dobór alkoholu do rodzaju potrawy
  • sposoby serwowania: piwa, wódek, likierów, drinków
  • techniki podawania wina oraz jego dekantacja

9. Obsługa Gości restauracyjnych

  • powitanie
  • serwis
  • obsługa z prawej/lewej strony klienta
  • podziękowanie i pożegnanie Gości

10. Systemy rozliczeń kelnerskich: system bloczkowy, francuski, półfrancuski, kas kelnerskich

11. Zachowanie w sytuacjach stresujących:

  • zbijanie obiekcji zgłaszanych przez klientów: nieporozumienia, wątpliwości, reklamacje
  • zasady kulturalnego i celowego przyjmowania reklamacji
  • zachowania w sytuacjach problematycznych

12. Sprzedaż sugestywna

  • zwiększenie obrotów restauracji i poziomu zadowolenia klienta
  • napiwki jako forma uznania za profesjonalnie wykonaną pracę

13. Aktywne poszukiwanie pracy

  • jak stworzyć profesjonalne CV
  • rozmowa kwalifikacyjna w pigułce: jakich pytań spodziewać się na rozmowie rekrutacyjnej, i jak na nie odpowiedzieć, aby dostać wymarzoną pracę!

Organizacja zajęć

Kurs kelnerski I i II stopnia trwa 70h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 2 trybach:

  • weekendowym (zaocznym) - zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w niedziele, w godzinach 8-14 lub 14-20
  • dziennym - zajęcia odbywają się codziennie od poniedziałku do piątku w godz 9-15 lub 15-21

Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje:

  • zaświadczenie ukończenia kursu na wzorze zgodnym z Rozporządzeniem MEN z dnia 11.01.2012 r.

Oferujemy Państwu możliwość wyboru formy materiałów szkoleniowych w wersji standard lub wersja rozszerzona z materiałami na tablecie.

Materiały tradycyjne - cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Tablet - 

opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Galeria

Wykładowcy

Szkolenia uzupełniające


Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Małgorzata Zając

Tel.: 791 498 761

malgorzata.zajac@gowork.pl

 

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 15.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

    10-006 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

    15-428 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Kaszubska 52, lokal 210

    70-226 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

Zapisy

  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania certyfikatu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Profesjonalny kurs kelnerski I i II stopnia 70h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Bydgoszcz
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Gdańsk
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Katowice
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Kraków
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Lublin
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Olsztyn
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Poznań
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Szczecin
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Warszawa
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Wrocław
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249
Łódź
od 2016-12-13 do 2016-12-22
Cena: 999
Cena: 1249

Profesjonalny kurs kelnerski I i II stopnia 70h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Bydgoszcz
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Gdańsk
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Katowice
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Kraków
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Lublin
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Olsztyn
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Poznań
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Szczecin
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Warszawa
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Wrocław
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249
Łódź
od 2016-12-17 do 2017-01-22
Cena: 999
Cena: 1249

Profesjonalny kurs kelnerski I stopnia 35h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-13 do 2016-12-16
Cena: 789
Cena: 1039
Gdańsk
od 2016-12-13 do 2016-12-16
Cena: 789
Cena: 1039
Katowice
od 2016-12-13 do 2016-12-16
Cena: 789
Cena: 1039
Kraków
od 2016-12-13 do 2016-12-16
Cena: 789
Cena: 1039
Lublin
od 2016-12-13 do 2016-12-16
Cena: 789
Cena: 1039
Olsztyn
od 2016-12-13 do 2016-12-16
Cena: 789
Cena: 1039
Poznań
od 2016-12-13 do 2016-12-16
Cena: 789
Cena: 1039
Szczecin
od 2016-12-13 do 2016-12-16
Cena: 789
Cena: 1039
Warszawa
od 2016-12-13 do 2016-12-16
Cena: 789
Cena: 1039
Wrocław
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Łódź
od 2016-12-13 do 2016-12-16
Cena: 789
Cena: 1039

Profesjonalny kurs kelnerski I stopnia 35h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Gdańsk
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Katowice
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Kraków
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Lublin
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Olsztyn
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Poznań
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Szczecin
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Warszawa
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Wrocław
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Łódź
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039

Profesjonalny kurs kelnerski II stopnia 35h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Gdańsk
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Katowice
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Kraków
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Lublin
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Olsztyn
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Poznań
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Szczecin
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Warszawa
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Wrocław
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039
Łódź
od 2016-12-19 do 2016-12-22
Cena: 789
Cena: 1039

Profesjonalny kurs kelnerski II stopnia 35h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Gdańsk
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Katowice
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Kraków
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Lublin
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Olsztyn
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Poznań
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Szczecin
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Warszawa
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Wrocław
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Łódź
od 2016-12-11 do 2016-12-18
Cena: 789
Cena: 1039
Zapisz się