Kurs System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP 16h

Kurs HACCP 16hKurs HACCP realizujemy w kilkunastu polskich miastach: Białymstoku, Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Lublinie, Olsztynie, Opolu, Poznaniu, Szczecinie, Warszawie, Wrocławiu, Łodzi. Zajęcia odbywają się w kameralnych grupach, liczba miejsc jest ograniczona


Do czego przygotuje mnie ten kurs?


Skrót HACCP oznacza system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (z ang. Hazard Analysis and Critical Control Points). Na naszym kursie HACCP przekażemy Ci niezbędne informacje teoretyczne oraz praktyczne dotyczące wszystkich etapów wdrażania HACCP. Nasz kurs HACCP przygotuje Cię do przyszłej profesjonalnej pracy. Pozwoli Ci on na nabycie wiedzy o strukturze i wymaganiach systemu HACCP - o tym, czym system HACCP jest w praktyce i jaką rolę w jego skutecznym funkcjonowaniu odgrywają Dobre Praktyki Produkcyjne (GMP) oraz Dobre Praktyki Higieniczne (GHP) oraz nabycie podstawowych kompetencji (wiedzy i umiejętności) w zakresie wykonywania audytów wewnętrznych systemu HACCP.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Przestrzeganie założeń standardu HACCP dotyczy firm działających we wszystkich sektorach branży spożywczej - między innymi pierwotnych i wtórnych producentów, przetwórców i dostawców żywności - które chcą zaprezentować zgodność stosowanych procedur z krajowymi lub międzynarodowymi wymaganiami oraz przepisami w zakresie bezpieczeństwa żywności. Szkolenie HACCP przeznaczone jest dla wszystkich osób pracujących bądź chcących pracować w firmach, lokalach gastronomicznych czy zakładach kontroli jakości branży spożywczej zajmujących się dystrybucją, magazynowaniem i produkcją żywności. Nasze szkolenie skierowane jest również do producentów dodatków do żywności, detergentów i opakowań, maszyn oraz pozostałych osób mających kontakty z produktami spożywczymi.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Uczestnicy szkolenia:
  • zdobywają podstawowe wiadomości o analizie zagrożeń dla jakości zdrowotnej produktu oraz wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych w procesie produkcji,
  • poznają strukturę i wymagania systemu HACCP,
  • pozyskają wiedzę i umiejętności do przygotowania i przeprowadzania audytów wewnętrznych w warunkach rzeczywistych,
  • uzyskają kompetencje do uczestniczenia w doskonaleniu funkcjonowania systemu HACCP,
  • zapoznają się z fachową terminologią związaną z bezpieczeństwem zdrowotnym żywności,
  • nabędą wiedzę w zakresie wymagań systemu HACCP/ISO 22000 oraz wymagań prawnych dotyczących GMP, GHP niezbędnej w firmach produkujących żywność lub zajmujących się jej obrotem,
  • uzyskują praktyczne wskazówki niezbędne przy projektowaniu systemu HACCP,
  • przygotują się do urzędowej kontroli żywności w firmie,

Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu szkolenia z systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli możesz pracować w firmach kontroli jakości zakładów branży spożywczej na stanowisku specjalisty HACCP. Kurs w naszej firmie pomoże Ci awansować w obecnej pracy bądź znaleźć nową, świetnie płatną i rozwijającą pracę w wielu lokalach gastronomicznych. Kurs HACCP idealnie nadaje się dla pracowników kuchni, zarówno kucharzy jak i pomocników szefa kuchni. Po ukończeniu kursu będziesz mógł znaleźć pracę nie tylko na rynku Polskim, ale także na rynku europejskim, gdyż na naszym kursie nauczysz się nie tylko wymogów polskich, ale także takich obowiązujących w całej UE.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Firma GoWork.pl zachęca do wzięcia udziału w kursie HACCP ze względu na największą liczbę godzin szkoleniowych na rynku przy najniższej cenie. Posiadamy w pełni wyposażone sale szkoleniowe, a uczestnikom gwarantujemy niezbędne materiały do nauki. Niezwykle doświadczona kadra wykładowców doskonale przygotuje uczestników do egzaminu oraz do przyszłej pracy.
Wykładowcy podczas trwania kursu chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają praktycznych porad. Zawsze dostosowujemy harmonogram zajęć do uczestników - dogodne dni oraz godziny zajęć. Staramy się organizować kameralne grupy dzięki czemu każdy uczestnik może liczyć na indywidualne podejście lektora podczas 80% zajęć praktycznych

 
Program kursu HACCP w szczególności dotyczy zakresu związanego z zagadnieniami gastronomicznymi.

Certyfikaty

Program kursu

  1. Wprowadzenie do Systemu Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności
    • Przepisy prawa w zakresie bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności obowiązujące w Unii Europejskiej,
    • uwarunkowania prawne, które obowiązują w Polsce w zakresie bezpieczeństwa żywności,
  2. HACCP-zasady funkcjonowania systemu
    • omówienie zasad Systemu HACCP,
    • tworzenie schematu procesu technologicznego
    • identyfikacja i analiza zagrożeń na każdym etapie,
    • odpowiedni wykaz środków zapobiegawczych zagrożeniom,
    • ustalenie krytycznych punktów kontroli – CCP
    • system monitorowania CCP,
    • omówienie procedury weryfikacji,
    • korzyści z wdrożenia systemu HACCP
  3. Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej - GHP oraz Dobrej Praktyki Higienicznej - GMP
    • podstawowe terminy dotyczące GHP/GMP
    • podstawy prawne wdrażania Dobrych Praktyk,
    • Prawidłowe zachowania higieniczne personelu
    • Zasady prawidłowego mycia i dezynfekcji pomieszczeń, maszyn, urządzeń i sprzętu
    • Przechowywanie poszczególnych asortymentów środków spożywczych procesy mycia i dezynfekcji
    • Postępowanie z surowcami, półproduktami, produktami „
  4. Procedura wdrażania systemu HACCP
    • sposoby wdrażania systemu,
    • tworzenie odpowiedniej dokumentacji,
    • omówienie procedur systemowych,
    • HACCP a GHP/GMP

Referencje

quote
Zajęcia prowadzone są w przejrzysty sposób, w bardzo koleżeńskiej atmosferze, która pomaga w zapamiętywaniu na pozór trudnych zagadnień. Informacje zdobyte podczas szkolenia są bardzo przydatne i żałuję, że wcześniej nie zdecydowałam się na to szkoleni. Zaoszczędziłoby mi to dużo czasu i znacznie zaoszczędziło koszty przedsięwzięcia.
quote
Weronika Zalewska
Uczestnik kursu System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP
quote
Dowiedziałam się wielu rzeczy, co zapewne bardzo przyda mi się w pracy, gdyż mam ciagły kontakt z żywnością. A kto wie... może niebawem uda mi się awansować. :) Cieszę się, bo słyszałam, że niedługo szef znowu wyśle mnie do Was na kurs, tym razem carving. Czekam z niecierpliwością.
quote
Weronika Stańczak
Uczestnik kursu System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP
quote
Miałam zaszczyt uczestniczyć w szkoleniu HACCP, które organizowała firma GoWork.pl. Uważam, że kurs miał same plusy. Trener znający się na temacie bardzo. Wiedza plus doswiadczenie to najlepsze połączenie. Teraz mogę zakładać z pełnym przekonaniem lokal gastronomiczny, bo potrafię przestrzegać standardy HACCP. Super!
quote
Marta Remek
Uczestnik kursu System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP
quote
Szkolenie profesjonalne, świetny trener, który świetnie przekazuje swoją wiedzę. Jedno z niewielu szkoleń, na które uczęszczałem, i było takie profesjonalne. Podejście firmy do klienta i jego obaw bezcenne. Już zapisałem się na kolejne. Gorąco polecam!!
quote
Paweł Grudzki
Uczestnik kursu System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP
Sprawdź opinie wystawione przez naszych kurstantow

Organizacja zajęć

Oferujemy Państwu możliwość wyboru materiałów szkoleniowych w wersji standartowej lub w wersji rozszerzonej z materiałami na tablecie.

Materiały tradycyjne - cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Tablet- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.

Szkolenia uzupełniające


Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Sylwia Dobrowolska

Tel.: 22 6221309 wew. 809

Kom.: 534 735 567

sylwia.dobrowolska@gowork.pl

 

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 15.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

    10-006 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

    15-428 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Kaszubska 52, lokal 210

    70-226 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

Zapisy

  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowaniacertyfikatu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Kurs System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP 16h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Kraków
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649

Kurs System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP 16h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649
Bydgoszcz
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649
Gdańsk
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649
Katowice
od 2016-12-12 do 2016-12-13
Cena: 399
Cena: 649
Lublin
od 2016-12-12 do 2016-12-13
Cena: 399
Cena: 649
Olsztyn
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649
Opole
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649
Poznań
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649
Rzeszów
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649
Siedlce
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649
Szczecin
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649
Zielona Góra
od 2016-12-19 do 2016-12-20
Cena: 399
Cena: 649
Łódź
od 2016-12-12 do 2016-12-13
Cena: 399
Cena: 649

Kurs System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP 16h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Bydgoszcz
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Gdańsk
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Katowice
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 399
Cena: 649
Kraków
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Lublin
od 2016-12-12 do 2016-12-13
Cena: 399
Cena: 649
Olsztyn
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Opole
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Poznań
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Rzeszów
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Siedlce
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Szczecin
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Warszawa
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Wrocław
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Zielona Góra
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
Łódź
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 399
Cena: 649
172
Osoby obserwuje ten kurs
Białystok 16-17 Sierpnia
2
wolne miejsca
Zapisz się