Warsztaty Magia Czekolady - Trufle i Praliny 5h



     


       Podczas warsztatów przybliżymy Państwu zaskakującą historię czekolady oraz prześledzimy cały proces jej powstania: przeniesiemy się na rozpalone słońcem plantacje kakaowca, podejrzymy jak powstają wysokiej klasy masy czekoladowe, a nawet sami stworzymy ganasz. Każdy uczestnik szkolenia znajdzie tu coś dla siebie: spragnieni klasyki odnajdą tradycyjne receptury, miłośnicy nowoczesnych form, smaki zachwycające swą oryginalnością. Nie zabraknie także momentu, który każdy miłośnik czekolady lubi najbardziej: wspólnej degustacji własnoręcznie przygotowanych pralin. Jedno możemy obiecać: będzie smacznie i czekoladowo!
       
      Nasze szkolenia cechują się przyjazną i rodzinną atmosferą, dlatego chcielibyśmy by uczestnicy   kończąc zajęcia zabrali ze sobą odrobinę tej pozytywnej energii. Wiemy doskonale, że Magią Czekolady trzeba się dzielić dlatego też, pokażemy jak pięknie i oryginalnie zapakować ręcznie  tworzone przysmaki, tak by móc obdarować nimi najbliższe osoby. Wykonane przez Państwa pralinki z pewnością będą dla nich miłą niespodzianką, a dyplom ukończenia kursu stanie się niezapomnianą pamiątką po słodko spędzonych chwilach z GoWork!

Program kursu

1. Prezentacja procesu powstawania czekolady: od ziaren kakaowca do tabliczki czekolady
2. Trufle i pralinki: historia i metody powstania, omówienie klasycznych nadzień do pralin, ciekawostki z nimi związane
Część praktyczna:
3. „Temperowania kapryśnej damy”: rozgrzewanie czekolady, tworzenie i dobór odpowiedniego ganaszu, formowanie
4. Tworzenie pralin i trufli według własnego smaku (dobór form, nadzienia, posypek, dekorowanie):
I kompozycja: praliny klasycznie: nadzienia alkoholowe, orzechowe, owocowe, pasty smakowe 
II kompozycja: praliny na ludowo: z polskimi ziołami (m.in miętą, kminkiem, jałowcem, biedrzeńcem anyżem) oraz miodami np. lipowym
III kompozycje: trufle w różnorodnych połączeniach: owoce, miody, kawa, alkohole
5. Podsumowanie szkolenia: kulinarny deCupage – nauka efektownego pakowania własnoręcznie zrobionych czekoladek

Zapisy

  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń. 
Zobacz terminy

Warsztaty Magia Czekolady-Trufle i Praliny 5h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-14 do 2016-12-14
Cena: 299
Cena: 549

Warsztaty Magia Czekolady-Trufle i Praliny 5h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2016-12-18 do 2016-12-18
Cena: 299
Cena: 549
Zapisz się