Kurs Cukierniczy III stopnia 64h



Zapraszamy do skorzystania z promocji studenckiej. Dokonaj rejestracji na kurs i uzyskaj 5% zniżki po okazaniu legitymacji studenckiej lub uczniowskiej. Zapytaj koordynatora o szczegóły promocji.
Zapraszamy do rejestracji! Informacje pod nr tel 791-498-761 lub (22) 622-13-09 wew.809. 


Zgłoś się już dziś, rozpocznij swoją przygodę z wypiekami!



                                          Cukiernik





Do czego przygotuje mnie ten kurs?

Kurs Cukierniczy III stopnia pozwoli zdobyć wiedzę cukierniczą w zakresie: przygotowania profesjonalnych tortów, dekorowania ale także pracy z czekoladą oraz karmelem.

Kurs Cukierniczy III stopnia pozwoli także: nabyć umiejętności zarządzania lokalem cukierniczym, obchodzenia się z tzw. „trudnym klientem” i/lub reklamacją, niezbędnych w pracy jako Kierownik Cukierni.

Absolwent kursu będzie się wyróżniał umiejętnościami liderskimi, czyli jako manager zespołu posiądzie wiedzę z zakresu kierowania zespołem, delegowania zadania, a także przekazywania merytorycznej wiedzy z zakresu przyrządzania wyrobów wg określonych standardów.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Kurs Cukierniczy III stopnia głównie adresowany jest do osób, które posiadają już wiedzę z zakresu cukiernictwa oraz praktykę cukierniczą. Jest to szkolenie dedykowane dla tych, którzy ukończyli w Firmie GoWork.pl kurs cukierniczy I i II stopnia lub też dla tych, którzy posiadają już praktykę cukierniczą i zdecydowali się na dalsze podnoszenie kwalifikacji. Na kurs mogą zgłosić się również osoby, które zwyczajnie interesują się tortami, czekoladą czy karmelem i chcą podnieść swoje kwalifikacje.

Ten kurs rozbuduje Twoją wiedzę oraz umiejętności na drodze do kierowania własnym zespołem jako Kierownik Cukierni oraz  rozwinie Twoje umiejętności w zakresie pieczenia tortów, dekorowania, przygotowywania wyrobów cukierniczych z czekolady i karmelu.




Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Po ukończeniu kursu cukierniczego III stopnia uczestnik:
  • będzie potrafił pracować z czekoladą i wykonywać ozdoby czekoladowe
  • pozna tajniki i techniki pracy z karmelem- polewy i elementy dekoracyjne z karmelu 
  • potrafił sporządzać różnego rodzaju torty i znał sposoby ich dekorowania
  • znał sposoby dekorowania używając różnorodnych barwników, mas plastycznych czy dekoracji żelowych.
ale również
  • rozwinie umiejętność komunikowania się oraz umiejętność sprawnej organizacji pracy w cukierni, aby móc budować sprawny zespół swoich cukierników
  • pozna sposoby i zasady przekazywania swojej wiedzy współpracownikom, gdyż to na szefie cukierni spoczywa odpowiedzialność za przeszkolenie swojego personelu wg cukierniczych standardów panujących w danym lokalu gastronomicznym 
  • nabędzie wiedzę na temat delegowania zadań oraz rozliczania z oddelegowanej odpowiedzialności, jaką powierza swojej załodze
  • dowie się jak rozwiązywać konflikty w zespole oraz jak nakierować swój zespół na osiągnięcie wspólnego celu, jakim jest zadowolenie klientów

W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu kursu cukierniczego III stopnia możesz pracować jako cukiernik, asystent cukiernika, manager cukierni. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika w wyszukiwarce GoWork.pl -> oferty pracy.


Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu? 


Szkolenie cukiernicze III stopnia daje możliwość praktycznego poznania tematu w zakresie wiedzy cukierniczej. Zajęcia praktyczne realizowane są w cukierniach lub szkołach gastronomicznych lub akademiach kulinarnych czy restauracjach. Wykładowcy podczas trwania kursu chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają praktycznych porad.


Współpracujemy m.in z :


Certyfikaty

Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje zaświadczenie wydane na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2014 r. poz. 622).

O wysokiej jakości naszych szkoleń świadczy certyfikat ISO 9001:2015.


Program kursu

1.  Kierownik cukierni
  • umiejętna komunikacja w zespole
  • sposoby rozwiązywania konfliktów
  • delegowanie zadań, jako podstawa do osiągania zamierzonych celów
  • skuteczne sposoby przekazywania wiedzy innym
  • umiejętność działania pod presją czasu
  • sposoby radzenia sobie ze stresem – jak działać, aby zespół nie popadł w panikę w sytuacjach kryzysowych
  • zdolność skutecznej współpracy z innymi działami lokalu, dostawcami, klientami 
  • analiza rynku konkurencji
  • chłodna kalkulacja
2. Praca z czekoladą- tajniki i techniki pracy z czekoladą
  • tajniki i techniki pracy z czekoladą
  • polewy i ozdoby czekoladowe (dekorowanie)
  • praliny, trufle i czekoladki
  • temperowania czekolady i jej przygotowanie
  • zastosowanie czekolady plastycznej
  • ganasz czekoladowy, projektowanie nadzień
  • formy i korpusy czekoladowe, kuwertura
3. Praca z karmelem- tajniki i techniki pracy z karmelem
  • zastosowanie karmelu– omówienie
  • techniki pracy z karmelem
  • gotowanie karmelu
  • polewy i elementy dekoracyjne z karmelu (dekorowanie)
4. Torty w różnych odsłonach
  •  przekładane lekkimi kremami 
  • na bazie ciast biszkoptowych
  • piętrowe
  • skomponowane z wybornych musów
  • według inwencji twórczej lektora np. bezowy
5. Dekorowanie tortów
  • lukrem plastycznym i różnymi rodzajami mas plastycznych
  • z użyciem barwników spożywczych
  • masą cukrową i marcepanową
  • użycie dekoracji żelowych

Organizacja zajęć

Kurs cukierniczy III stopnia trwa 64h dydaktyczne (45 min.) i proponowany jest w 3 trybach:
  • weekendowym (zaocznym) - 4 zjazdy (8 dni), gdzie zajęcia odbywają się co tydzień w soboty i w niedziele. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach, akademiach kulinarnych, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
  • dziennym - 8 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
  • wieczorowym- 8 dni roboczych, gdzie zajęcia odbywają się codziennie. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.

Oferujemy Państwu możliwość wyboru wersji standard lub wersji rozszerzonej-z tabletem.

Materiały tradycyjne - cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Tablet- opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.



Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany?


Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby.



Galeria

Opinie o kursie

quote
Profesjonalny kurs. Trener na najwyższym poziomie. Dużo ciekawych rzeczy i tajników cukierniczych wyniosłam ze szkolenia. Mogę śmiało powiedzieć, że szkolenie zostało bardzo profesjonalnie przygotowane i przeprowadzone.
quote
Olga Zduńska
Referencje
quote
Kurs oceniam bardzo pozytywnie i wysoko. Czekolada i karmel nie ma dla mnie już tajemnic. Prowadząca bardzo dobrze przygotowana, doświadczona potrafiła przekazać wiedzę w sposób zrozumiały i ciekawy.
quote
Rafał Stokuska
Referencje
quote
Jestem bardzo zadowolona z kursu Cukierniczego III stopnia. Zarówno część teoretyczna jak i praktyczna była prowadzona na wysokim poziomie. Podszkoliłam się z pieczenia i dekorowania tortów.
quote
Małgorzata Krasuska
Referencje
quote
Szkolenie Cukiernicze III stopnia było prowadzone w sposób profesjonalny. Dużo się nauczyła. Potwierdzam, że kurs daje duże możliwości zdobycia pracy w charakterze cukiernika.
quote
Anna Piecyk
Referencje
Sprawdź opinie wystawione przez naszych kurstantow

Wykładowcy

Mirosława WacławinekMirosława Wacławinek - posiada Dyplom Mistrzowski w zawodzie kucharz ( aby uzyskać ten dyplom zdawała też egzamin z cukiernictwa). Od 2009 do 2013 Instruktor Nauki Zawodu: Kucharz, Cukiernik, Barman, Kelner- „Pracownia Rozwoju Osobistego”. Brała udział w 2 letnim projekcie w Ośrodku Szkolenia Kursowego Kraków. Przez rok czasu ...

Dowiedz się więcej

Witold MierzejewskiWitold Mierzejewski - dyplomowany Cukiernik. Ukończył Technikum Cukiernicze. Uzyskał Dyplom Mistrzowski. Posiada 40 lat doświadczenia w cukiernictwie oraz ukończył kursy pedagogiczne. Prowadził własne zakłady cukiernicze oraz pracował w renomowanych i znanych z wysokiej jakości usług cukierniach m.in. w Kanadzie w zawodzie ...

Dowiedz się więcej

Grażyna LukerGrażyna Luker - trener kursów cukierniczych w Katowicach, właściciel firmy gastronomicznej LUKER CATERNIG, którą prowadzi z powodzeniem i pasją. Kreatywność i praca pod presją to jej mocne cechy charakteru zdobyte doświadczeniem. Cukiernictwo i gastronomia to dla niej sztuka dobrego smaku na najwyższym poziomie. ...

Dowiedz się więcej

Andrzej JaszczykAndrzej Jaszczyk - od 30 lat w zawodzie piekarz-cukiernik. Przez wiele lat pracował jako technolog gdzie odpowiedzialny był za jakość produktu jak i opracowanie i wdrażanie nowych receptur do produkcji. Praca w zawodzie jest jego pasją którą wykonuje z zaangażowaniem. Przez cały ten okres podnosi wiedzę poprzez szkolenia u ...

Dowiedz się więcej

Zobacz całą kadrę

Szkolenia uzupełniające

Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Sylwia Dobrowolska

Tel.: 22 6221309 wew. 809

Kom.: 534 735 567

sylwia.dobrowolska@gowork.pl

 

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 15.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

    10-006 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

    15-428 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Kaszubska 52, lokal 210

    70-226 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

Zapisy

  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

kurs Cukierniczy III stopnia 64 h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Katowice
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249
Katowice
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249
Kraków
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249
Kraków
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249
Poznań
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249
Poznań
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249
Warszawa
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249
Wrocław
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249
Wrocław
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249
Łódź
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249
Łódź
od 2016-12-19 do 2016-12-23
Cena: 1999
Cena: 2249

kurs Cukierniczy III stopnia 64 h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Katowice
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Katowice
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Kraków
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Kraków
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Poznań
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Poznań
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Warszawa
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Warszawa
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Wrocław
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Wrocław
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Łódź
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Łódź
od 2016-12-17 do 2017-01-15
Cena: 1999
Cena: 2249
Zapisz się