Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h

od 1400 pln

Kurs cukierniczy pozwoli zdobyć podstawy do rozwoju, uzupełnienia wiedzy i doskonalenia już posiadanych umiejętności w zakresie przygotowania deserów, wyrobów cukierniczych i wszelkiego typu wypieków. Kurs cukierniczy I i II stopnia trwa 90h dydaktycznych, które dają możliwość praktycznego poznania tematu w zakresie wiedzy cukierniczej. Zajęcia realizowane są w cukierniach, szkołach gastronomicznych oraz w restauracjach

Program kursu

N

Niezbędnik cukiernika - to co powinieneś wiedzieć o pracy cukiernika

N

Wymogi systemu HACCP w gastronomii,

N

Kruche ciasta

N

Ciasta ucierane

N

Ciasta biszkoptowe

N

Kremy lub pianki, musy, mleczka oraz panna cotta

N

Serniki

N

Przygotowanie i podstawy pracy z karmelem

N

Podstawy pracy z czekoladą

N

Torty na bazie ciast biszkoptowych + dekoracja

N

Podstawy Dekorowania

N

Ciasta drożdżowe, makowce, strudle

Pobierz aby zapoznać się 
ze szczegółowym planem kursu

Gwarancja małych grup

od 6 do 12 osób

Materiały szkoleniowe

w postaci dodatkowego skryptu lub książki

Ćwiczenia praktyczne

to aż 80 % zajęć

FAQ pytania i odpowiedzi

Do czego przygotuje mnie ten kurs?
Kurs cukierniczy pozwoli zdobyć podstawy do rozwoju, uzupełnienia wiedzy i doskonalenia już posiadanych umiejętności w zakresie przygotowania deserów, wyrobów cukierniczych i wszelkiego typu wypieków.
Do kogo adresowany jest ten kurs?
Program warsztatów cukierniczych dedykowany jest dla wszystkich fanów czekolady, babeczek, ciast i wszelakich słodkości. Kurs skierowany jest dla osób zainteresowanych rozwojem umiejętności oraz dla osób chcących od podstaw zagłębić sztukę cukiernictwa. Nie musisz być profesjonalistą, ale powinieneś być fanem łakoci. 🙂
Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Po ukończeniu kursu cukierniczego uczestnik będzie m.in.:

  • znał przyrządy potrzebne do przygotowywania i dekorowania wyrobów cukierniczych;
  • potrafił sporządzać różnego rodzaju ciasta i wyroby cukiernicze;
  • potrafił sporządzać masy, kremy i inne półprodukty cukiernicze,
  • znał podstawy dekorowania gotowych produktów cukierniczych.
Gdzie mogę pracować po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu kursu cukierniczego możesz pracować jako cukiernik lub asystent cukiernika. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności).

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?
Szkolenie cukiernicze daje możliwość praktycznego poznania tematu w zakresie wiedzy cukierniczej. Zajęcia praktyczne realizowane są w cukierniach, szkołach gastronomicznych oraz w restauracjach. Wykładowcy podczas trwania kursu chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają praktycznych porad.
Organizacja zajęć

Kurs cukierniczy I i II stopnia trwa 90h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 3 trybach:

  • weekendowym (zaocznym) – do 5 zjazdów (projekt może zostać rozpisany na 6 do 10 dni) gdzie zajęcia odbywają się co tydzień (w wyjątkowych sytuacjach co dwa tygodnie) w soboty i w niedziele. Godziny zajęć ustalane są przez koordynatora w porozumieniu z trenerem i właścicielem obiektu.
  • dziennym – przeważnie do 10 dni roboczych (projekt może zostać rozpisany na 6 do 10 dni), gdzie zajęcia odbywają się codziennie w godzinach od 14:00 do 21:00.
  • wieczorowym – około 12 dni roboczych. Godziny zajęć ustalane są przez koordynatora w porozumieniu z trenerem i właścicielem obiektu .

Zajęcia odbywają się w przystosowanych do tego lokalach gastronomicznych (m.in. cukierniach, restauracjach, salach bankietowych, akademiach kulinarnych czy hotelach).

GoWorkzatrudnia ponad 200 wykładowców w całym kraju. Naszych trenerów możemy pochwalić za duże doświadczenie nie tylko w prowadzeniu szkoleń, ale również za doświadczenie praktyczne w dziedzinach, z których prowadzą warsztaty. Dokładnie weryfikujemy ich kompetencje na etapie rekrutacji, a ich umiejętności, wiedza i przygotowanie są oceniane w ankietach po szkoleniowych przez uczestników szkoleń.

Jak dokonać rejestracji na kurs

l

Po wybraniu terminu i kliknięciu linku "zapisz się", otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.

Z

Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy - zgłoszenie).

 Po poprawnym procesie rejestracji automatycznie, na podany adres mailowy zostanie wysłana umowa zgłoszenia oraz regulamin. Prosimy o ich podpisanie i odesłanie mailem, faksem lub pocztą tradycyjną

Wpłata zaliczki (lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.

Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.

Ponieważ stawiamy na małe grupy, liczba miejsc jest ograniczona. Przy zapisach decyduje kolejność zgłoszeń!!!

Terminy oraz zapisy

Wybierz miasto

Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h - kurs dzienny

Szkolenia odbywają się na podstawie harmonogramu ustalonego przez koordynatora. Zajęcia prowadzone są od poniedziałku do piątku w przedziale godzinowym 8:00 - 14.30
MiejsceTermin Wersja standardowa
Katowiceod 2024-04-08
do 2024-04-26
Cena: 2299
Zapisz się
Warszawaod 2024-04-08
do 2024-04-26
Cena: 2299
Zapisz się

Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h - kurs weekendowy

Szkolenia odbywają się na podstawie harmonogramu ustalonego przez koordynatora. Zajęcia prowadzone są w przedziale godzinowym 8:00 - 20:30 (np. 8:00 - 14:00, 14:00 - 20:00).
MiejsceTermin Wersja standardowa
Katowiceod 2024-04-06
do 2024-04-28
Zajęcia odbywają się w soboty i w niedziele
Cena: 2499
Zapisz się
Krakówod 2024-04-13
do 2024-05-12
Cena: 2499
Zapisz się
Poznańod 2024-04-06
do 2024-05-05
Cena: 2499
Zapisz się
Warszawaod 2024-04-06
do 2024-05-05
Cena: 2599
Zapisz się
Wrocławod 2024-04-06
do 2024-05-05
Cena: 2499
Zapisz się
Zielona Góraod 2024-04-13
do 2024-05-12
Cena: 2499
Zapisz się

Kurs Cukierniczy I stopnia 42h - kurs dzienny

MiejsceTermin Wersja standardowa
Poznańod 2024-04-08
do 2024-04-17
Cena: 1600
Zapisz się

Kontakt do koordynatora kursu

Kamila Gajo

Kamila Gajo

Koordynator

Tel.: (22) 622 13 09 wew. 2
Kom.: 530725113
[email protected]

godziny pracy 9:00-17:00

Informacja RODO
  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Bona24 sp z. o.o (ul Modlińska 184A, 03-119 Warszawa)
  2. Przestrzeganie zasad ochrony danych nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym można skontaktować się poprzez [email protected]
  3. Pani / Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomość przesłaną za pomocą formularza kontaktowego (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych prawnie uzasadniony interes – udzielenie odpowiedzi na wiadomość).
  4. Odbiorcami danych osobowych będą podmioty przetwarzające dane na podstawie zawartej z Administratorem umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych, w tym firmy informatyczne a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
  5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do udzielenia odpowiedzi na przesłaną wiadomość. Po tym okresie przez czas, w którym przepisy prawa nakazują przechowanie danych lub przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń
  6. W związku z przetwarzaniem danych osobowych, przysługują Pani / Panu następujące prawa:
    • prawo dostępu do treści danych, prawo do sprostowania danych, prawo do usunięcia danych, prawo do ograniczenia przetwarzania danych, prawo do wniesienia sprzeciwu,
    • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych) w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
  7. Podanie przez Panią / Pana danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do realizacji celu, o którym mowa w pkt 3.