Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Szkoły policealne | Baza CV | Forum | Kontakt | Dodaj ofertę pracy | Logowanie
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-22 12:04:27 odpowiedz | cytuj
Tak się złożyło, że po ponad 34 latach pracy w biurze wylądowałam na zasiłku dla bezrobotnych, który juz się kończy. W kraju ciężko jest mi znaleźć pracę, zwłaszcza w lubelskiem. Rozważam opcję wyjazdu za granicę. Gdzie opłaca się wyjechać by zarobić i "nie dać się zwariować". Myślałam o Holandii. Macie sprawdzone biura pośrednictwa, nie chciałabym na "stare" lata pogorszyć swojej sytuacji i zostać z niczym... Mam 54 lata, znam tylko j. rosyjski.
zdjecie uzytkownika
Goska - 2010-11-22 12:32:15 odpowiedz | cytuj
Mam wiele namiarow na ciekawe prace za granica ale niestety dla osob do lat 50-ciu.Uwazam ze to niesprawiedliwe bo niektore 50-tki sa zdrowsze i wytrzymalsze niz 20 czy 30-tki.Zycze powodzenia w szukaniu ciekawej pracy.
zdjecie uzytkownika
Goska - 2010-11-22 12:32:42 odpowiedz | cytuj
Mam wiele namiarow na ciekawe prace za granica ale niestety dla osob do lat 50-ciu.Uwazam ze to niesprawiedliwe bo niektore 50-tki sa zdrowsze i wytrzymalsze niz 20 czy 30-tki.Zycze powodzenia w szukaniu ciekawej pracy.
zdjecie uzytkownika
do Goski - 2010-11-22 12:55:38 odpowiedz | cytuj
Jakie masz namiary na pracę dla osób do 50lat?
Ja spełniam takie wymaganie,pracowałem już kilkakrotnie za granicą,
angielski komunikatywny.
zdjecie uzytkownika
Goska - 2010-11-22 13:00:04 odpowiedz | cytuj
tylko ze nie wiem czy cie interesuje praca w polu przy warzywach lub przy pomidorach w Holandii?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-22 15:28:49 odpowiedz | cytuj
Interesuje mnie-żadnej nawet ciężkiej pracy się nie boję,bo już
w takiej też pracowałem.Kwestia jest tylko proponowanych warunków....
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-22 17:38:05 odpowiedz | cytuj
czy wymóg max 50lat jest ściśle przestrzagany? Może jednak przymkneli by oko na te moje dodatkowe 4 lata...? Proszę o namiary na te oferty, dowiem się wszystkiego sama. Tylko czy to są 100% zaufane i pewne miejsca pracy?
zdjecie uzytkownika
:))) - 2010-11-22 21:08:45 odpowiedz | cytuj
do Gosi chcialabym jakos nawiazac z Pania kontakt moze na gg 13786594 tez szukam pracy bo mam juz dosc tej naszej nicosci.mam dopiero 44 lat:)))
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-22 23:20:11 odpowiedz | cytuj
taaaaaaaaaa,a ja mam dopiero 49 i 3/4.......hehe
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie po��czony z profilem - 2010-11-22 23:43:40 odpowiedz | cytuj
:))) - 2010-11-22 21:08:45

do Gosi chcialabym jakos nawiazac z Pania kontakt moze na gg 13786594 tez szukam pracy bo mam juz dosc tej naszej nicosci.mam dopiero 44 lat:)))

mój nr gg 3650801 - założycielka tematu, również Gośka :)
zdjecie uzytkownika
szybka Zocha - 2010-11-23 07:42:52 odpowiedz | cytuj
hej laski to może i ja się z wami zabiorę mam 34 lat i też od 2007 jestem kurą domową,przecież wiek między nami nie jest barierą a brak pracy co wy na to?
zdjecie uzytkownika
jurny kogut - 2010-11-23 07:59:52 odpowiedz | cytuj
i ja też chcę!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie po��czony z profilem - 2010-11-23 09:40:04 odpowiedz | cytuj
szybka Zocha - 2010-11-23 07:42:52

hej laski to może i ja się z wami zabiorę mam 34 lat i też od 2007 jestem kurą domową,przecież wiek między nami nie jest barierą a brak pracy co wy na to?

Jestem za! Dla mnie wiek jest bez różnicy - i nie mówię tak bo jestem jedną z najstarszych :P Najważniejsze to się skumplować i wyjechać gdzieś razem, zawsze to razem, tym bardziej, że ja dotąd nigdzie nie wyjeżdzałam sama... Jestem w Lublina, a Wy? :)
Odezwijcie się na gg, proszę :)
zdjecie uzytkownika
UWAGA,UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!! - 2010-11-23 11:28:36 odpowiedz | cytuj
Odzywam się!!!!!!
zdjecie uzytkownika
szybka Zocha - 2010-11-23 12:40:23 odpowiedz | cytuj
no ja jestem z Opolskiego,niestety tu gdzie mieszkam to mała dziura z pracą jest bardzo ciężko szczególnie jeśli jesteś kobietą bo facet zawsze coś tam sobie znajdzie np na jakiejś budowie czy chociaż robienie chodników no chyba że jest kompletną niedojdą życiową, no to też nie będzie miał zajęcia ale w sumie to nie o tym chciałam powiedzieć chodzi o to że jest masa różnych ogłoszeń z pracą za granicą tylko jak skutecznie sprawdzić to czy firma jest w porządku bo ja trochę pracowałam w Holandii Italii i Czechach i z doświadczenia wiem że porządnych firm to można się doliczyć na palcach u jednej ręki, no i ten język który jest największym problemem a raczej brak jego znajomości. A i jeszcze do osób które chcą sobie pożartować, proponuję żeby znaleźli jakieś inne forum być może o nazwie forum żartownisiów.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-23 13:18:39 odpowiedz | cytuj
szybka Zocha - 2010-11-23 12:40:23

no ja jestem z Opolskiego,niestety tu gdzie mieszkam to mała dziura z pracą jest bardzo ciężko szczególnie jeśli jesteś kobietą bo facet zawsze coś tam sobie znajdzie np na jakiejś budowie czy chociaż robienie chodników no chyba że jest kompletną niedojdą życiową, no to też nie będzie miał zajęcia ale w sumie to nie o tym chciałam powiedzieć chodzi o to że jest masa różnych ogłoszeń z pracą za granicą tylko jak skutecznie sprawdzić to czy firma jest w porządku bo ja trochę pracowałam w Holandii Italii i Czechach i z doświadczenia wiem że porządnych firm to można się doliczyć na palcach u jednej ręki, no i ten język który jest największym problemem a raczej brak jego znajomości. A i jeszcze do osób które chcą sobie pożartować, proponuję żeby znaleźli jakieś inne forum być może o nazwie forum żartownisiów.

to masz trochę doświadczenia za granicą. Czym sie zajmowalas ? Ja do tej pory nie mialam odwagi, inna sprawa, ze nie musiałam nigdzie wyjezdzac... Corka mnie wygania wrecz za granice :P Ale i na powaznie czegos mi szuka, sama wyjezdzala kiedys wiec wie na co zwracac uwage... Co do pracy... prawda jest taka, ze u nas np. za opieke nad osobami starszymi dostaje się 800zl, wiec nie ma o czym mowic... Ja typ domownika, potrzebuje tylko kumpeli do wyjazdu i w droge! :)
zdjecie uzytkownika
:))) - 2010-11-23 16:50:27 odpowiedz | cytuj
super ze ktos jeszcze ma poczucie humoru,ale nie wiem czy zartowalaby ta osoba gdyby byla odsylana z kwitkiem bo jest za stara,nie mobilna,albo cos tam jeszcze.....155 powodow by nie przyjac jej do pracy.....a na dodatek urzad pracy co 2-3 miesiace daje swistek i musisz isc do pracodawcow po podpis i pieczatke potwierdzajaca to ze nie ma tam przyjec do pracy.....fajnie?????ja tez pochodze z lubelskiego,pracowalam juz za granica przy zbiorze truskawek ale coz to jest latem...a teraz co...????
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-23 17:51:59 odpowiedz | cytuj
Jeżeli szukasz pracy jako opiekunka-ta daje Ci namiar.
http://www.opieka.info.pl/
Mają nam niezłe oferty pracy za całkiem sporą kasę....
zdjecie uzytkownika
:))) - 2010-11-23 19:01:06 odpowiedz | cytuj
Wielkie dzieki:))))
zdjecie uzytkownika
Goska - 2010-11-24 12:07:45 odpowiedz | cytuj
Sorry ze nie odpisalam od razu ale nie mialam dostepu do neta-awaria.Podaje nr na robote:+494478948011-do lat 50-ciu i 668366564-p.Tomczak b.o.pewne namiary nie jakies sciemniacze.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-24 12:30:43 odpowiedz | cytuj
Czy ten drugi numer to jest na terenie Polski?
Przez jaka firmę jest ta praca organizowana???
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-24 13:15:54 odpowiedz | cytuj
Tak,ten drugi nr jest do Polski ,moge tez podac na niemiecki ale to zawsze drozej wychodzi.jest to firma BORDEGARTEN GEMUSE.Jak ci ten pan powie ze musisz wplacic 100zl to sie tym nie zrazaj bo to jest tylko oplata za umowe i wszyscy placa, wiecej kosztow nie ponosisz.
zdjecie uzytkownika
Goska - 2010-11-24 13:20:17 odpowiedz | cytuj
Nie wpisalam swojego nick-u,teraz sie poprawiam.W tym roku to juz nie pojedziesz bo sie tam konczy sezon ale w przyszlym,jesli tylko zglosisz chec podjecia pracy.Napisz co zalatwilas.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-24 15:58:44 odpowiedz | cytuj
A jakie są stawki ,mieszkanie płatne/bezpłatne?,dojazd inne.....
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-24 19:48:45 odpowiedz | cytuj
K...szukasz roboty czy luksusowych warunkow? Ludzie!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie po��czony z profilem - 2010-11-24 22:13:45 odpowiedz | cytuj
Szukam roboty,ale nie szukam bagna,bo nie chce byc
niewolnikiem i mieszkac w budzie dla psa.
Ty jak szukasz takiego,co to lubi,to szukaj w Rumunii..
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-25 11:39:46 odpowiedz | cytuj
To już teraz wiem -szukają jelenia,żeby im wpłacał kaśę
NIE ZRAŻAJCIE SIĘ ,,JAK WAM KAŻE PŁACIĆ 100ZŁ.''
I to jest za sporządzenie dokumentów,za tłumaczenie,za przesyłanie.
UWAGA TO JEST OSZUSTWO!!!!!!
PRZYPOMINAM,ŻE POBIERANIE PIENIĘDZY ZA POŚREDNICTWO
PRACY JEST KARALNE!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Antek - 2010-11-25 12:18:08 odpowiedz | cytuj
Czytajac powyzsze posty moge jedynie stwierdzic ze to nie jest sciema i oszustwo,jezdze do tej firmy 2 razy w roku wiosna i jesienia po 2 mies.Kokosow moze nie ma ale te 2,5tys.euro za 2mies.ludzie przywoza,moze nie wszyscy,ale jak masz smykalke w rekach do peczkowania rzodkiewki,cebuli czy marchewki to tyle wyciagniesz.Znam takich co zarobili po 3200Euro.Warunki mieszkaniowe sa b.dobre.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-25 12:38:06 odpowiedz | cytuj
A ja bym zaplacila nawet i 500 jesli bym wiedziala ze faktycznie zarobie konkretna kase i jest miejsce na przyszlosc.Ludzie nie takie pieniadze bula zeby tylko znalezc dobra robote.Sama chyba skorzystam z tej oferty.
zdjecie uzytkownika
Moja rada - 2010-11-25 14:58:44 odpowiedz | cytuj
To płać,tylko żebyś na płakała,bo takich co kasę za ,,pracę"
są tysiące w necie.......
Wpłacisz,a później szukaj wiatru w polu.Jeżeli już tak chcesz zrobić,to poszukaj u znajomych co już wyjeżdżali ,a nie u obcych ludzi.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-29 10:57:41 odpowiedz | cytuj
No i jak jest z tą pracą to jakaś ściema czy prawda? Dowiedział się ktoś?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-29 20:17:26 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-29 10:57:41

No i jak jest z tą pracą to jakaś ściema czy prawda? Dowiedział się ktoś?

Ściema jak ch..j
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-30 19:07:15 odpowiedz | cytuj
dlaczego piszesz że to ściema byłeś tam a czy dzwoniłeś do tego pana Tomczaka ja dostałem papiery na lipiec i nie wiem co mam myśleć
zdjecie uzytkownika
Agata - 2011-04-18 20:12:58 odpowiedz | cytuj
Ja tez dostałam papiery i mam jechac juz za 2 tygodnie.. boje sie bo tez pierwszy raz jade ale jak nie zarezykuje to nie bede wiedziała;) pozdr
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-19 10:56:05 odpowiedz | cytuj
Nie boj sie to naprawde pewna firma ,wyplacaja kase na koniec roboty.Co tydzien mozesz brac zaliczke na zakupy ,co czwartek jedzie sie do sklepu.Polowi sa ok,zwlaszcza Andrzej vel Prezes od rzodkiewki i Gienek vel General ,z reszta tez idzie sie dogadac.Jeden minus to to ze musisz szybko zajac sobie miejsce na raji ,bo jak tego nie zrobisz to nie bedziesz mial gdzie rwac a raczej nikt cie nie wpusci na swoja raje.Tak wiec lecisz z " łajdaczki" co sil w nogach ,chociaz i tak Rumuni cie wyprzedza ,ale z nimi zawsze lepiej szlo sie dogadac niz z naszymi.Warunki mieszkaniowe bardzo dobre ,kuchnia ,lazienka, centralne ogrzewanie-teraz to moze juz nie potrzebne ale jesienia super sprawa ,przychodzisz na kamp i masz cieplutko.Najlepsze mieszkania sa na Prosigku.w zeszlym roku za mieszkanie wychodzilo jakies 80 pare euro na mies.Nikt cie tam nie sprawdza ,nie kontroluje co ty tam robisz ,to jest z dala od firmy w takim zacisznym miejscu ,naprawde super.Jest jeszcze Keten ale tam mieszkaja w wiekszosci Rumuni ,chociaz i Polacy tez ale malo,no i Hala -tam ci co pracuja na hali i szefostwo.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-19 17:10:42 odpowiedz | cytuj
Ok dzieki bardzo troche mi to poprawiło humor;) okazało sie ze jade juz w czwartek 28 po swietach takze masakra musze jeszcze pozałatwiać sprawy ale nie wiem za co sie zabrac;)
zdjecie uzytkownika
iwonka - 2011-04-19 18:11:41 odpowiedz | cytuj
Możesz coś napisać więcej o tej pracy jak tam się dostać pisz tu lub na email
iwon.alice@gmail.com
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-19 20:20:14 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-30 19:07:15

dlaczego piszesz że to ściema byłeś tam a czy dzwoniłeś do tego pana Tomczaka ja dostałem papiery na lipiec i nie wiem co mam myśleć

jak dostales papery to i masz ulotke z tej firmy,mozesz sprawdzisc w necie.wiec to nie jest zadna sciema.tam jest masa ludzi,wiecej oczywiscie Rumunow, bo taki Rumun jak przyjedzie to siedzi do konca kontraktu a Polak wieje po tygodniu jak mu nie pasuje ,bo robota nie jest ciezka ,trzeba tylko troche sie przylozyc i miec smykalke w rekach.Polowi tez sa spoko ,potrafia czasem przymknac oko na wiele rzeczy.Rzodkiewka to praca na kolanach i warto miec nakolanniki bo kolana napierniczaja od klekania,no i krzyz od schylki.Cebula na stojaco lub siedzaco,siadasz na kiscie i peczkujesz,fajna robota,Marchew bedzie chyba od lipca ,troche ciezkawo ale tez idzie pogonic.Jest jeszcze biala rzepa tylko nie wiem dokladnie kiedy sie zaczyna zbior,ale tez nie najgorsza i najmniej jej sie robi, zawsze rano przed rzodkiewka.Najfajniejszy polowy to p.Henio.pozdrowienia dla p.Henia.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-24 14:50:30 odpowiedz | cytuj
a wiesz moze czy tam jest zamrażarka?? to znaczy jest jest u każdego w pokoju czy jakas wspólna na korytarzu?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-24 20:44:25 odpowiedz | cytuj
Tam gdzie bylam ,tzn. na Prosigku byly 2 zamrazarki na kuchni i bodajze jedna na pokoju pod dwojką.Lodowki sa w kazdym pokoju,male bo male ale zawsze cos mozna wlozyc.Jedzie sie raz w tygodniu na zakupy ,w czwartek,to musisz sie obkupic zeby ci starczylo do nastepnego wyjazdu.Wlasciwie najwiecej kupuje sie chleba bo to wiadomo podstawa,nie zawsze jest czas i chec do gotowania.Dobrze jest zabrac pare sloikow np.bigosu,czy innych rzeczy ktore mozna szybko podgrzac.Jest tam naprawde swietna atmosfera ,zwlaszcza wieczorkiem ,po pracy, dziewczyny zapuszczaja muze na korytarzu ,jets wesolo,mozna pogadac ,posmiac sie ,po prostu wyluzowac po pracy.Przewaznie przesiaduja w ''zabiegowym" i piwkuja, zwlaszcza po zakupach.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-25 17:30:27 odpowiedz | cytuj
Dzieki za info;) jade juz w czwartek i pierwszy raz wgl za granice do pracy takze nawet niewiem co zabrac itd i co tam jest takze dzieki bardzo:)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-25 19:45:57 odpowiedz | cytuj
mam jeszcze jedna prosbe do Ciebie, bo jade swoim autem a nie busem i wiem tyle ze mam dojechac do arensdorf, a jade z kostrzynia... i jakos tam zapewno dojade... ale co dalej? tzn to jest jakas duza miejscowosc? gdzie sie mam kierowac w niej? z góry dzieki za odpowiedz pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-25 19:46:08 odpowiedz | cytuj
Musisz miec przede wszystkim porzadne ubranie p-deszczowe,nie takie za 30 zl ze sklepu obuwniczego ,bo szybko ci sie rozpadnie.Mozesz zakupic konkretne tam juz na miejscu za 30 euro ,ale naprawde jest super wytrzymale ,cieple i w ogole nie przemaka.Kazdy przywozi z Polski ubranie ,ale szybko sie rozpada i musi kupic tam ale warto.Buty -gumowce ,najlepsze piankowe ,bo i cieple i wytrzymale.Nie kupuj takich kolorowych z wysokimi cholewkami bo nie wytrzymaja i sa lipne.One moze sa i dobre ale do chodzenia po miescie a nie w pole i to niemieckie blotko.No i rekawiczki gumowe < kilka par,bo bardzo sie zdzieraja,jak bedziesz na zakupach w czwartek w Kauflandzie to sobie kup takie rozowe za niecale euro,ale sa mocne>,tez jakies wytrzymale troche dluzej niz zwykle.Cos do spania,tzn poduszka koc.Garnek do gotowania,talerz ,sztucce,reczniki,wlasciwie wszystkiego po trochu co potrzebne do samodzielnego zycia.Najlepiej jak bys jechala z druga osoba,wtedy nie musisz brac wszystkiego,czesc Ty czesc ona.Nie masz sie czego obawiac,warunki sa niezle,gorzej moze byc z robota ,zalezy od pogody ,zamowien i samo to ze jestes nowa,bedziesz pod kontrola,beda sprawdzac dokladnie jakie robisz peczki ,jak zobacza ze ci dobrze idzie,przestana cie kontrolowac.Daj znac po powrocie jak Ci tam bylo.Zycze powodzenia.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-25 19:50:01 odpowiedz | cytuj
ok dam napewno;) dziekuje:) jakbys miała czas to prosze napisz mi tylko jak tam dojechac tzn w tej miejscowośći gdzie sie kierowc mam nadzieje ze trafie:)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-25 19:51:10 odpowiedz | cytuj
wystarczy ze dojedziesz do Arensdorfu do biura firmy Bordegarten Gemuse,tam Cie zarejestruja i jesli nie znasz drogi to p.Gabrysia pojedzie z Toba ,zalezy gdzie bedziesz miala przydzial na mieszkanie,moze to byc Prosigk,moze byc Keten a mozesz byc na tym samym placu co firma ,czili na hali.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-25 19:55:17 odpowiedz | cytuj
jedziesz sama czy z kims?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-25 19:58:29 odpowiedz | cytuj
tak tak ale gdzie jest te biuro ? przepraszam ze tak dopytuje ale poprostu nie wiem co i jak i jestem troszke przerazona;)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-25 20:01:45 odpowiedz | cytuj
jade z chłopakiem ale oby dwoje sie boimy;)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-25 20:13:01 odpowiedz | cytuj
Biuro jest w Arensdorfie ,nie wiem jak dojechac bo zawsze jechalam busem i nie musialam znac drogi ,jak masz gps to trafisz bez trudu.naprawde nie macie sie czego obawiac ,jestescie w tej lepszej sytuacji ze jedziecie autem,mozna jechac do sklepu kiedy pasuje a nie tylko we czwartek jak wszyscy.wiele osob ktorzy mieszkaja bilzej granicy przyjezdza wlasnie autem.Wrazie czego jak ci sie nie spodoba praca to bierzesz manatki i w droge.Byl jeden gosc co zeszedl z pola bo sie zle poczul w polowie dnia i jak przyszedl na kamp tak juz na pole nie wrocil ,a ze byl swoim samochodem to zabral sie i pojechal do domu do Polski.Bez zglaszania do biura.Na polu nie kazdenu pasuje robota,zwlaszcza przy rzodkiewce ,trzeba na schylki ,liczyc sztuki w peczku , czy same peczki do kosza zeby sie zgadzalo ,po prostu kwestia przyzwyczajenia.Zreszta pojedziecie ,zobaczycie.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-25 20:14:50 odpowiedz | cytuj
witam ja mam termin na lipca podajcie więcej info na temat tej pracy w lipcu pozdrawiam
x